November 13, 2025Nov 13 19 hours ago, piramida4 said:Otkrivenje 22,18Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.Otkrivenje 22,19I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.Stihovi u otkrivenju se odnose samo na otkrivenje. Ja nisam ništa dodavao otkrivenju, nego sam citirao druge tekstove. Citiranje napisanoga sa tumačenjem nije dodavanje. Svako ko čita Bibliju ima svoje interpretiranje i ukoliko se odnosi na određene stihove, to nije dodavanje.
November 13, 2025Nov 13 2 hours ago, Nefi said:Stihovi u otkrivenju se odnose samo na otkrivenje. Ja nisam ništa dodavao otkrivenju, nego sam citirao druge tekstove. Citiranje napisanoga sa tumačenjem nije dodavanje. Svako ko čita Bibliju ima svoje interpretiranje i ukoliko se odnosi na određene stihove, to nije dodavanje.opet pokazuješ svoju Biblijsku NE obrazovanost - ili - namjerno lažno naučavaššto sam kažeš za se da si od gornjeg dvoje?------------pročitaj donje stihove - i uvidi da si u krivu !!!DODAVATI I ODUZIMATI kroz cijelu Bibliju========PON.ZAK. 4:2Niti što nadodajite onome što vam zapovijedam niti što od toga oduzimljite; vršite zapovijedi Jahve, Boga svoga, što vam ih dajem.PON ZAK 5:32,33Pazite, dakle, da radite kako vam je Jahve, Bog vaš, naložio! Ne skrećite ni desno ni lijevo. Slijedite potpuno put koji vam je Jahve, Bog vaš, označio, da tako uzmognete živjeti, imati sreću i dug život u zemlji koju ćete zaposjesti.PON ZAK 6:17Točno vršite zapovijedi Jahve, Boga svoga, upute njegove i zakone njegove koje je izdao.PON.ZAK. 13:1Sve što vam naređujem držite; tomu ništa ne domeći i ništa ne oduzimajPON.ZAK. 28:14,15 Ni od jedne riječi što vam je danas nalažem nemoj odstupati ni desno ni lijevo idući za drugim bogovima i iskazujući im štovanje. Ali ako ne slušaš Gospoda, Boga svojega, i točno ne držiš svih njegovih zapovijedi i naredaba, što ti ih dajem danas, onda će doći na te sva ova prokletstva i stignut će te:JOŠUA 1,7Samo budi odvažan i hrabar da sve učiniš vjerno prema naredbama koje ti je dao Mojsije, sluga moj. Ne skreći od toga ni desno ni lijevo da bi ti bilo sretno sve što poduzmeš.JEREMIJA 8:8,9Kako možete tvrditi: 'Mi smo mudri, u nas je Zakon Jahvin!'Zaista, u laž ga je pretvorila LAŽLJIVA PISALJKA PISARA!Mudraci će biti osramoćeni, prestravljeni i uhvaćeni u zamku.Gle, oni PREZREŠE RIJEČ JAHVINU! A njihova mudrost - što im koristi?MUDRE IZREKE 4:5 Steci mudrost, steci razbor, ne smeći ih s uma iNE ODSTUPI OD RIJEČI MOJIH USTA.MUDR IZRE 19:27Prestani, sine moj, slušati naputke koji odvode od riječi spoznaje!MUDRE IZREKE 30:5,6Svaka je Božja riječ prokušana, štit onima koji se u nj uzdaju.NE DODAJI NIŠTA NJEGOVIM RIJEČIMA,da te ne prekori i ne smatra lažljivim.JEREMIJA 5:21Čujte, dakle, ovo, narode ludi i nerazumni: oči imaju, a ne vide, uši imaju, a ne čuju!JEREMIJA 8:8,9Kako možete tvrditi: 'Mi smo mudri, u nas je Zakon Jahvin!'Zaista, u laž ga je pretvorila LAŽLJIVA PISALJKA PISARA!Mudraci će biti osramoćeni, prestravljeni i uhvaćeni u zamku.Gle, oni PREZREŠE RIJEČ JAHVINU! A njihova mudrost - što im koristi?JEREMIJA 23:36Ali 'Breme Jahvino' da više niste spomenuli, jer je breme svakome riječ njegova." Jer VI ISKRIVLJUJETE RIJEČI BOGA ŽIVOGA, Jahve nad Vojskama, našega Boga!JEREMIJA 36:23,29-31I kako bi Jehudi pročitao tri-četiri stupca, kralj bi ih rezao pisarskim perorezom i bacao u vatru na žeravnice sve dok cio svitak ne bi uništen u vatri žeravnice. A protiv Jojakima, kralja judejskoga, ovako reci: Ovako govori Jahve: Spalio si svitak govoreći: 'Zašto si u njemu napisao da će doći kralj babilonski koji će opustošiti zemlju ovu i istrijebiti i ljude i stoku?' Zato ovako govori Jahve protiv Jojakima, kralja judejskoga: 'On neće imati potomka da sjedne na prijestolje Davidovo, a njegovo mrtvo tijelo bit će bačeno na pripeku danju i noćni mraz. Kaznit ću njega, i potomstvo njegovo, i sluge njegove zbog njihova bezakonja, i svalit ću na Jeruzalemce i na Judejce sve zlo kojim sam im prijetio, a nisu me slušali."MALAHIJA 2:7Da, usne svećenikove treba da čuvaju znanje, a iz njegovih usta treba tražiti Zakon: ta on je glasnik Jahve nad Vojskama. NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ MATEJ 5:17,18,19"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.MATEJ 15:3,6-9On im odgovori: "A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje. Licemjeri, dobro prorokova o vama Izaija: Narod me ovaj usnama časti, a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske." MATEJ 23:5Sva svoja djela čine zato da ih ljudi vide.Doista, PROŠIRUJU ZAPISE SVOJE i produljuju rese.MATEJ 24:35Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti."MARKO 7:6-9,13A on im reče: "Dobro prorokova Izaija o vama, licemjeri, kad napisa: Ovaj me narod usnama časti,a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske. Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske." Još im govoraše: "Lijepo! Dokidate Božju zapovijed da biste sačuvali svoju predaju. Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite." DJELA APOSTOLSKA 20:30a između vas će samih ustati ljudi koji će ISKRIVLJAVATI NAUKda bi odvukli učenike za sobom.RIMLJANIMA 15,4 Uistinu, što je nekoć napisano, nama je za pouku napisanoda po postojanosti i utjesi Pisama imamo nadu.1.KORINĆANI 4:6Time, braćo, smjerah na sebe i Apolona radi vas: da na nama naučite onu"NE PREKO ONOGA ŠTO JE PISANO" te se ne nadimate jednim protiv drugoga.2.KORINĆANI 4:2Ali odrekosmo se sramotnoga prikrivanja: ne nastupamo lukavoNITI IZOPAČUJEMO RIJEČ BOŽJU, nego se objavljivanjem istinepreporučujemo svakoj savjesti ljudskoj pred Bogom. GALAĆANI 1:6-9Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.GALAĆANI 3:15Braćo, po ljudsku govorim: već i ljudski valjan savez nitko ne poništava niti mu što dodaje.1.SOLUNJANI 5:21Sve provjeravajte: dobro zadržite,2.PETROVA 3:16Tako u svim poslanicama gdje o tome govori. U njima ima ponešto nerazumljivo, što neupućeni i nepostojani iskrivljuju, kao i ostala Pisma - sebi na propast.OTKRIVENJE 1:3Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njem napisano. Jer vrijeme je blizu!OTKRIVENJE 22:18,19tko ovom što doda Bog će mu dodati sva zla opisana u ovoj Knjizi, tko oduzme Bog će mu oduzeti udio na stablu života, Svetom Gradu
November 14, 2025Nov 14 On 13. 11. 2025. at 0:09, piramida4 said:dao sam ti masu istoznačnih stihovada je tvoga ISUSEKA USKRSNUO Bog Jedini Otac YHVH --------i ti opet nakon togaNE DAJEŠ niti jedan jedini stihu kojem bi pisalo jasno i glasnoISUSEK JE SAM SEBE USKRNUO ili da TO sam kaže za seJA SAM SAM SEBE USKRSNUO !!!!!!time je kod tebe očito NADODAVANJE NE NAPISANOGA i za TO djelo - ide te Otkrivenje 22,18Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.Otkrivenje 22,19I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.a ja sam ti više puta rekao da je i jedno i drugo tačno. Bog je vskrsnuo Isusa tako što mu je dao moć da sebe vaskrsne. Isto tako je Bog stvoritelj svega ali i Sin koji je dobio moć od Boga da sve stvori za njega. Znači jedno i drugo je tačno.
November 14, 2025Nov 14 6 hours ago, Nefi said:a ja sam ti više puta rekao da je i jedno i drugo tačno. Bog je vskrsnuo Isusa tako što mu je dao moć da sebe vaskrsne. Isto tako je Bog stvoritelj svega ali i Sin koji je dobio moć od Boga da sve stvori za njega. Znači jedno i drugo je tačno.daj 2-3 stiha - Isusek je sam sebe uskrsnuojer je svjedočanstvo istinito na temelju 2-3 ista svjedočenjakoje ti nemaš2.daj 2-3 stiha - Isusek je stvorio, je stvoritelj, ili da to sam za se kažeali - ni toga nema u istinitoj biblijipa prema tome ti si onaj kojeg će zadesiti donjeOtkrivenje 22,18Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.Otkrivenje 22,19I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
November 14, 2025Nov 14 On 27. 10. 2024. at 19:39, Nefi said: Biblija, jasno pokazuje da je Jehova Spasitelj i da nema drugog Spasitelja osim Njega."Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaija 43:11) Biblija isto kaže, da je i Isus Spasitelj, i da nema drugog imena pod nebom kojim se ljudi mogu spasti."I ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12)"A mi smo videli i svedočimo da je Otac poslao svog Sina kao Spasitelja sveta." (1 Jovanova 4:14) I šta sad da verujemo?Jedno je Spasitelj, a drugo je put ka Bogu, može netko tko ne vjeruje a činio je dobra djela, doći k Bogu u raj, i tek tamo kada dobije sve informacije prihvati Isusa kao Spasitelja, jer se život nastavlja, ne završava smrću, e da.
November 14, 2025Nov 14 14 hours ago, piramida4 said:Tako u svim poslanicama gdje o tome govori. U njima ima ponešto nerazumljivo, što neupućeni i nepostojani iskrivljuju, kao i ostala Pisma - sebi na propast.OTKRIVENJE 1:3Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njem napisano. Jer vrijeme je blizu!OTKRIVENJE 22:18,19tko ovom što doda Bog će mu dodati sva zla opisana u ovoj Knjizi, tko oduzme Bog će mu oduzeti udio na stablu života, Svetom Gradu Neko misli ako piše kilometraske spise da će onda to biti tačnije. Ja i dalje mislim da nisi u pravu.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje