Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

19 minutes ago, καιnos said:

. Pravedni Job čeznuo je da se sakrije u Šeolu dok Božji gnjev ne prođe (Job 14:13)

Pa naravno da se htio sakriti pod zemlju kad je vidio sto je sve Bog dopustio da mu se dogodi. Job 17,13 A meni je nada otići u Šeol i prostrijeti sebi ležaj u mrklini.Job 17,16 Hoće li u Šeol ona sa mnom sići da u prahu zajedno otpočinemo? TIJELO POCIVA U PRAHU.

Evo i drugih spominjanja Šeola prouci biolje. "Moj sin neće s vama!" - uzvrati on. - "Njegov je pravi brat već mrtav, a on je ostao sam. Ako bi ga na putu na koji ćete poći snašla nesreća, u tuzi biste otpravili moju sijedu glavu dolje u Šeol.(Sjeda glava -tijelo ide u podzemlje)

Ako i ovoga od mene odvedete pa ga kakva nesreća snađe, moju ćete sijedu glavu s tugom strovaliti dolje u Šeol.

Ali ako Jahve učini nečuveno: ako zemlja rastvori svoje ralje i proguta ih sa svim što je njihovo te živi siđu u Šeol, onda znajte da su ovi ljudi prezreli Jahvu

Da, moga gnjeva požar je usplamtio i gorjet će do dubina šeolskih; proždrijet će zemlju i sve što ona rađa, sažeći joj brda do temelj. SVE SU TO MATERIJE KAO I TIJELO ZEMLJANO .

Matej 10,28 Ne bojte se onih, koji doduše mogu ubiti tijelo, ali duše ne mogu ubiti! Nego se bojte onoga, koji može dušu i tijelo pogubiti u paklu!

• Odgovora 192
  • Pregleda 1,9k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Čovjek je jedno, nešto ovakvo, a Bog je drugo, nešto onakvo. A način jedinstva čovjeka i Boga je nešto što je opet složeno i mi to teorijski jako slabo poznajemo.

• Upravo je suprotno. Jedini način na koji vaskrsenje ima smisla jeste ako je duša besmrtna. Ako ljudi poslije smrti potpuno prestaju postojati, onda je logični zaključak da ne vaskrsavaju ti isti ljudi

• Nije teško pokazati da sv. ap. Pavle ne misli o konačnom sudu u tom stihu. "23. A obuzima me oboje: imam želju umrijeti i sa Hristom biti, što je mnogo bolje; 24. Ali ostati u tijelu potrebnije je vas

Posted Images

Marko 9,43 "Pa ako te ruka sablažnjava, odsijeci je. Bolje ti je sakatu ući u život, nego s obje ruke otići u pakao, u oganj neugasivi.

Marko 9,45 I ako te noga sablažnjava, odsijeci je. Bolje ti je hromu ući u život, nego s obje noge bit bačen u pakao.

Marko 9,47 I ako te oko sablažnjava, iskopaj ga. Bolje ti je jednooku ući u kraljevstvo Božje, nego s oba oka biti bačen u pakao,

Luka 12,5 Pokazat ću vam koga vam se bojati: onoga se bojte koji pošto ubije, ima moć baciti u pakao. Da, velim vam, njega se bojte!

• Spirit Junkie
1 hour ago, Magdalena said:

Jakovovo tijelo ide u Šeol u podzemlje ,pod zemlju

Njegov duh ide Bogu .

Kad sam pitao gore što znači šeol za tebe, evo što si odgovorila - šeol/had privremeno mjesto gdje se duše nevjernika čuvaju dok čekaju konačno uskrsnuće i sud. A sada kažeš da Jakov ide u šeol. Je li on vjernik ili nevjernik?

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

1 minute ago, καιnos said:

Ma rekao sam ja da se sa tobom ne može raspravljati, očekujem ozbiljne katolike, pravoslavce i evanđeliste koji vjeruju u besmrtnost duše da raspravljam s njima. Kad sam pitao gore što znači šeol za tebe, evo što si odgovorila - šeol/had privremeno mjesto gdje se duše nevjernika čuvaju dok čekaju konačno uskrsnuće i sud. A sada kažeš da Jakov ide u šeol. Je li on vjernik ili nevjernik?

Duše nevjernika su podzemlju ,seolu ,pod zemljom kao i tijela sva. Pa zar ti ne znas bez da ti ja kazem da mrtva tijela idu u zemlju? Procitaj koliko osam puta to napisala. Tijelo Jakova ide u Šeol,Podzemlje. . Dùsa ide Bogu.

Edited by Magdalena

• Spirit Junkie
4 minutes ago, Magdalena said:

Duše nevjernika su podzemlju ,seolu ,pod zemljom kao i tijela sva. Pa zar ti ne znas bez da ti ja kazem da mrtva tijela idu u zemlju? Procitaj koliko osam puta to napisala. Tijelo Jakova ide u Šeol,Podzemlje. . Dùsa ide Bogu.

Kako sad to, duše i tijela nepravednih idu šeol, a duše pravednih na nebo i njihova tijela u šeol. A Biblija veli da se duh vraća Bogu a tijelo u zemlju kada čovjek umer, bez obrzira bio on vjeran ili nevjeran.

4 minutes ago, καιnos said:

Kako sad to, duše i tijela nepravednih idu šeol, a duše pravednih na nebo i njihova tijela u šeol. A Biblija veli da se duh vraća Bogu a tijelo u zemlju kada čovjek umer, bez obrzira bio on vjeran ili nevjeran.

Kome je Krist propovijedao u podzemlju ? Koji su to ljudi bili ,vjerni ili nevjerni?

Bogu se vraca dah zivotni kojeg imaju svi ljudi ,a duša bezboznika skupa sa njegovim duhom jer svaki covjek ima i svoj duh ide u pakao. Te duse slusale su Krista kako propovijeda evandelje kad je sisao nad pakao.

Vi zivite u uvjerenju da pakao ne postoji i da sve duse idu Bogu. Krivo.

Edited by Magdalena

6 hours ago, καιnos said:

Što kaže Petar na Pedesetnicu: "Braćo, nek mi je slobodno da vam otvoreno rečem za patrijarha Davida: umro je i pokopan je i grob mu se nalazi među nama do današnjeg dana." (Dj 2,29) Neki su mogli reći da je u grobu bilo Davidovo tijelo, a ne duša koja je otišla na nebo. No takvo tumačenje opovrgavaju Petrove izričite riječi: "David nije uzišao na nebo." (r. 34) Prijevod Duda-Fućak glasi: "David nije bio uznesen na nebesa." Prema Bibliji ono što spava u grobu nije samo tijelo, već čitava osoba koja čeka buđenje uskrsnuća.

Gdje sad Maki, evo Isus je već uskrsnuo, na nebu je, a David još u grobu, pa kako sad. Kao i uvijek naći ćeš neki izgovor, kao i Illranu Troickom na temi o spasenju poganih. Jer moraš se nekako odbraniti, ne možeš nikada prihvatiti nešto očito napisano.

A zašto kainose ne citiraš par stihova ranije:

"Jer nećeš ostaviti dušu moju u adu, niti ćeš dati da Svetac tvoj vidi truljenje." (Djela 2:27).

ὅτι οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδου οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν.

Ovaj stih jasno govori da su duše mrtvih išle u ad, a da je izuzetak tome bio Hristos čija duša nije ostavljena u adu tj. On je ustao iz mrtvih. Ne kaže se da duša nije bila svjesna, već se baš kaže da je išla u ad.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

4 minutes ago, Maki said:

David nije uzišao na nebo."

Nije uzasao . Ali mu je duša kod Boga. Bog zna tko je njegov i duša zna kome pripada i ide Bogu .

• Spirit Junkie
1 minute ago, Maki said:

Ne kaže se da duša nije bila svjesna, već se baš kaže da je išla u ad.

To je vaša neka pravoslavna teologija, svi ostali kršćani vjeruju da je David otišao na nebo. Nijedan katolik ni protestant u raspravama ne kaže da David nije bio odmah na nebu jer Isus nije još uskrsnuo. A u stvari uskrsnuće ima veze sa tijelima ne dušama, tako da je to učenje nelogično i nebiblijsko.

1 minute ago, καιnos said:

To je vaša neka pravoslavna teologija, svi ostali kršćani vjeruju da je David otišao na nebo. Nijedan katolik ni protestant u raspravama ne kaže da David nije bio odmah na nebu jer Isus nije još uskrsnuo. A u stvari uskrsnuće ima veze sa tijelima ne dušama, tako da je to učenje nelogično i nebiblijsko.

Pa mnoge nedoumice i nastaju kad se ljudi odmaknu od pravoslavne teologije.

5 minutes ago, Maki said:

spava u grobu nije samo tijelo, već čitava osoba

Ne moze bit jer duša ide Bogu .

A ovo ide za tijelo : 1. Korinćanima 15:53 Jer, ovo se propadljivo tijelo mora odjenuti u nepropadljivost i smrtno se tijelo mora odjenuti u besmrtnost.

15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost, tada će se obistiniti riječ napisana: Pobjeda iskapi smrt.

1. Korinćanima 15,55 Gdje je, smrti, pobjeda tvoja? Gdje je, smrti, žalac tvoj?

1. Korinćanima 15,56 Žalac je smrti grijeh, snaga je grijeha Zakon.

1. Korinćanima 15,57 A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!

13 minutes ago, καιnos said:

To je vaša neka pravoslavna teologija, svi ostali kršćani vjeruju da je David otišao na nebo

Ja ne znam ni jednog katolika niti protestanta koji vjeruje da je David u nebu.

To samo Elen G Vajt i njen pokret tako tumaci . I oni drugi adventisti.

Edited by Magdalena

• Spirit Junkie
7 minutes ago, Magdalena said:

To samo Elen G Vajt i njen pokret tako tumaci . I oni drugi adventisti.

Opet pokazuješ neznanje. Ja sam adventist i cijelo ti vrijeme objašnjavam da mrtvi spavaju i da nisu na nebu. To da je David na nebu vjeruju Baptisti, pentekostalci itd itd.

31 minutes ago, Maki said:

Jer nećeš ostaviti dušu moju u adu, niti ćeš dati da Svetac tvoj vidi truljenje." (Djela 2:27).

Nije točno. Ovaj stih govori da je Isus Krist izuzetak,On je jedini koji je sišao dusom nad pakao od onih kojima ti nije mjesto ,mjesto im je u Raju. Bas potvrduje da duse vjernih ne ostaju u podzemlju.

upravo, Magdalena said:

Nije točno. Ovaj stih govori da je Isus Krist izuzetak,On je jedini koji je sišao dusom nad pakao od onih kojima ti nije mjesto ,mjesto im je u Raju. Bas potvrduje da duse vjernih ne ostaju u podzemlju.

Pa ne ostaju nakon što je Hristos sišao u ad. Ostajale su ranije.

4 minutes ago, καιnos said:

Opet pokazuješ neznanje. Ja sam adventist i cijelo ti vrijeme objašnjavam da mrtvi spavaju i da nisu na nebu. To da je David na nebu vjeruju Baptisti, pentekostalci itd itd.

David nije uskrsnuo. To je ono sto Pismo kaze. Katolici ne vjeruju da je David u nebu to je laz.

46 minutes ago, καιnos said:

Tijelo ide u zemlju ,duh nevjerni u pakao ,a sve je to je u podzemlju. Pakao nije na nebu .

Čitaj Otkrivenje.

6 minutes ago, Maki said:

Pa ne ostaju nakon što je Hristos sišao u ad. Ostajale su ranije.

To je točno.

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.