Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subota vs. Nedjelja

Featured Replies

30 minutes ago, Magdalena said:

Progledaj ! Vjera te tvoja spasila..

Vjera.

Ne tvoja filozofija nego iskreno povjerenje u Jedinu Istinu ,vjera u Krista iz Svetog Pisma .

Spasao me Hristos dok sam ja samo prihvatio to spasenje vjerom,jel primecujes razliku ?

Vjera sa druge strane podrazumeva konkretnu akciju - drzanje Bozjih zapovesti i to ne kazem ja vec kazu Hristos i apostoli,citate sam vec dao.

• Odgovora 346
  • Pregleda 3,4k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Subota nije vrijedila od Adama. Subota je kao zapovijest data Izrailjcima na Sinaju poslije izlaska iz Egipta: "I sišao si na goru Sinajsku i govorio s njima s neba, i dao im sudove prave i zakone ist

• A zašto se taj izraz ne bi mogao sagledati u okviru hrišćanske terminologije koja je tada bila prisutna? Čemu odmah pozivanje na Stari zavjet? Vi imate pogrešnu perspektivu da Bibliju, a samim tim i i

• Vidimo da su znali značaj IMENA Božijeg. Da, vidimo po tome što su imali odnose samo sa ljudskim ženama. Bukvalno je moguće jer je subota obznanjena na Sinaju, a ne ranije. Sveto Pismo je tu prilič

Posted Images

29 minutes ago, Magdalena said:

Ti ,opet. Samo ti stavljaj stihove.

Tako se vodi teoloska rasprava,das teolosku tvrdnju i onda prilazes Biblijske dokaze u prilog - jasne,konkretne i precizne !

Ako ne vjerujes, nista od toga nece ti pomoći. U Raj ne idu ljudi s dobrim djelima jer ih nema nitko nego Bog ,nego idu ljudi SPAŠENI MILOŠĆU PO VJERI.

Ovo smo vec prevazisli,nema potrebe ponavljati da se spasenje prihvaca / stice VJEROM u smislu vjerovati Hristu i tako prihvatiti Njegovu zrtvu za moje licno spasenje...!!!

Naravno,vjerovati Hrista znaci drzanje Njegovih / Bozjih zapovesti !

Neka Ti bude po vjeri tvojoj. Vjeran čovjekje očišćen,svet ,posinjen i čeka proslavljenje kad Isus Krist ponovo dođe.

👍

5 hours ago, Maki said:

A jesi dosadan sa zoofilijom. Da, bila im je poznata. Bog je u raju ustanovio brak između ljudskog muškarca i ljudske žene i tim činom je jasno definisao da su polni odnosi dozvoljeni i blagosloveni samo između muškarca i žene u braku.

Jesam,ljudima koji idbacuju Bozje zapovesti to jeste neprijatno,dosadno,bezobrazno ali sta ces - mi hriscani verujem Pismu i drzimo sve sto tamo stoji u zoni "evergreen"zapovestima.

5 hours ago, Maki said:

Sad već postaješ bezobrazan. Odgovorio sam jedno deset puta na ovo isto pitanje.

Ti me jesi citirao ali bukvalno NIKAD nisi dao Biblijskog odgovora vec tvoje licno tumacenje,jel primecujes razliku,jel me vidis kako ja odgovaram i kakve Biblijskedokaze dajem ?

...jasne,precizne i nedvosmisljene dok smo tebe videli da mi na to pitanje uvek tumacis u stilu "...znali su Boga,sluzili mu a posto su ga znali eto mora da su znali i da se Njegovo ime ne sme uzimati uzalud " !!!

Zar je moguce da jos uvek nisi saznao da "znati Boga"ne znaci po automatizmu i LSUZITI MU KAKO ON TO TRAZI ???

...i ako vec moram,sotona je mnoooooooooogo bolje od svih ljudi znao sve relevantne podatke o Bogu ali mu to znanje nije pomoglo da bude vjeran Bogu,zar ne ?

...u ovom smislu te molim da se jos jednom proracunas dali sam ja bezobrazan ii si to upravo ti !?

5 hours ago, Maki said:

Tvoja lažna proročica kaže i da su anđeli svetkovali subotu, ali dobro.

Sve sto imas o njoj ti snjom rascisti,ja evo odgovorno tvrdim da u Pismu nisam nigde sreo teksta da su andjli ili heruvimi ikada svetkovali subotu !!!

Sad je pitanje dali ovde zelis pricati sa mnom ili sa pomenutom prorocicom koju ne vadfis iz usta ?

Ja ovde nisam njen portparol i ako ima sto god receno sto nije tacno nemam problema to potvrditi...

Jel mozemo sada dalje ????????

5 hours ago, Maki said:

Već sam rekao, subota je obznanjena na Sinaju. Mojsije u Knjizi Postanja samo ukazuje na razlog buduće izrailjske vjerske prakse. Da je to tako, vidimo po daljem toku Knjige Postanja u kojoj se ne spominje nikakvo svetkovanje subote.

Možda zato što je Mojsije Knjigu Postanja pisao u vrijeme kada nije bio "samo jedan etnikum".

Ne, subota nije moralni zakon. U moralni zakon spada priznanje Boga kao Stvoritelja i darovatelja svih dobara, ali način ispoljavanja tog priznavanja ne spada nužno u moralni zakon. Jevreji su to ispoljavali kroz svetkovanje subote, hrišćani to rade na druge načine. To je ono što vi ne shvatate. Prihvatanje Boga kao Stvoritelja i svetkovanje subote nisu nužno povezani. Subota nije prirodno urođena ljudima. Ona je data Jevrejima kako bi ih podsjećala na stvaranje svijeta i kako bi ukazivala na obnovu svijeta koja će se dogoditi kroz spasonosnu misiju Isusa Hrista.

Pismo nam ne govori kako je to ljudima objašnjeno. Samo vidimo da jeste. Znaš šta ne vidimo? Da iko svetkuje subotu u Knjizi Postanja.

7 minutes ago, robivek said:

Jesam,ljudima koji idbacuju Bozje zapovesti to jeste neprijatno,dosadno,bezobrazno ali sta ces - mi hriscani verujem Pismu i drzimo sve sto tamo stoji u zoni "evergreen"zapovestima.

Ti u svojoj gordosti mislis da si krscanin. Kršćanin (od riječi KRST) vjeruje : Isus Krist me je SPASIO Svojim Svršenim Djelom na križu. "SVRŠENO JE! " Kad budes zahvalan TOJ ŽRTVI i TOJ MILOSTI ,nećeš sam sebe spašavati jer ces znati da je tvoje spašavanje nemoguca misija , a uz to si prezreo Krista na križu. Kazna za i najmanji grijeh je smrt. Onaj tko ide za Kristom ima život vječni. Krist nije platio pola kazne nego CIJELU ,ne treba mu tvoja pomoc nego hoće tvoju vjeru : ljubav ,zahvalnost ,pouzdanje,predanje. Nikakve subote ni obrezanja,ni žrtve .

41 minutes ago, robivek said:

Tako se vodi teoloska rasprava,das teolosku tvrdnju i onda prilazes Biblijske dokaze u prilog - jasne,konkretne i precizne !

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. (Efežanima 2, 8-9)

Reci DA ! Spasena sam miloscu koja mi je darovana ne zato jer sam to zasluzila nego se Bog smilovao meni grešnoj po milosti svojoj. To nije moja zasluga. Zato slavim i ljubim Boga . Ja sam gresnica kojoj je Bog oprostio. Umro je umjesto mene . I oživio me zajedno s Njim.

Edited by Magdalena

44 minutes ago, robivek said:

Ti me jesi citirao ali bukvalno NIKAD nisi dao Biblijskog odgovora vec tvoje licno tumacenje,jel primecujes razliku,jel me vidis kako ja odgovaram i kakve Biblijskedokaze dajem ?

Da, vidim kakve biblijske dokaze daješ. I nimalo nisam impresioniran iznijetim. Tvrdiš da su praoci u Knjizi Postanja svetkovali subotu, IAKO SE TO NIGDJE NE POMINJE. Ti onda kažeš "pa sigurno su znali da je Bog stvorio svijet". Jesu. I? To ne znači da su svetkovali subotu.

44 minutes ago, robivek said:

...jasne,precizne i nedvosmisljene dok smo tebe videli da mi na to pitanje uvek tumacis u stilu "...znali su Boga,sluzili mu a posto su ga znali eto mora da su znali i da se Njegovo ime ne sme uzimati uzalud " !!!

Zar je moguce da jos uvek nisi saznao da "znati Boga"ne znaci po automatizmu i LSUZITI MU KAKO ON TO TRAZI ???

I eto vidimo koliko ti zapravo čitaš šta ja pišem. Ja sam rekao da su praoci znali značaj IMENA Božijeg, a ne samo da su znali Boga u nekom generičnom smislu glagola "znati". Konkretno praoci u Knjizi Postanja Imenu Božijem pristupaju sa velikim strahopoštovanjem i uzimaju ga u usta samo u veoma značajnim situacijama, kao što su davanje zakletvi i sl.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

42 minutes ago, Magdalena said:

Ti u svojoj gordosti mislis da si krscanin.

Zasto bi uopce neko mogao biti GORD na hriscanstvu ?

Mogao bi biti srecan,radosan zadovoljan na mogucnost koju mi je Bog dao krz spasenje Njegovog Sina i naseg Gospoda,Isusa Hrista trudeci se da drzim sve sto nam je zapovedio pa tako uz dan u dan uvek ustajao kad upadnem u blatu svakidasnjeg zivota i fokusirao se iznova i iznova Bogu ALI O GORDOSTI TU NEMA NI RECI !!!

...po definiciji gordost i hriscanstvo ne stoje u jednoj recenici po nijednom osnovu stoga daj se molim te bolje fokusiraj na temu,gubis mi se sve vreme...

42 minutes ago, Magdalena said:

Kršćanin (od riječi KRST) vjeruje : Isus Krist me je SPASIO Svojim Svršenim Djelom na križu. "SVRŠENO JE! " Kad budes zahvalan TOJ ŽRTVI i TOJ MILOSTI ,nećeš sam sebe spašavati

Kakva je to sad misija "spasavati samog sebe'zasto je onda dosao Hristos i prineo sebe na zrtvu ???

Zar je moguce da si propustila i ovu sustinsku realnost Svetog Pisma ????????

37 minutes ago, Magdalena said:

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. (Efežanima 2, 8-9)

A ko je rekao da se spasavas delima,zasto izmisljas ?

Spasavas se vjerom dok ujedno vjera automatski podrazumeva DJELA POSLUSNOSCU BOZJIM ZAPOVESTIMA !!!

Isus nije rekao da ce platiti svakome po vjeri vec svakome po djelima njegovim....!!!

17 minutes ago, Maki said:

Da, vidim kakve biblijske dokaze daješ. I nimalo nisam impresioniran iznijetim.

Hajde da vidimo zasto:

Tvrdiš da su praoci u Knjizi Postanja svetkovali subotu, IAKO SE TO NIGDJE NE POMINJE.

A jel se pominje da su praoci postovali zapovest o zabrani uzaludne upotrebe Bozjeg imena ?

Jel se pominje da su drzali zapovest koja brani zoofiliju ??

Zasto bezis od ovih cinjenica proglasavajuci ih "dosadnim"kad ujedno potpuno iste takve dokaze dajes i ti kad pokusavas dokazati da su pomenuti drzali 3-cu Bozju zapovest ???

Jel zaista moguce da nisi svesan duplih standardi ?????

Ti onda kažeš "pa sigurno su znali da je Bog stvorio svijet". Jesu. I? To ne znači da su svetkovali subotu.

Ako jesu znali TU realnost onda je nemoguce da nisu znali da je Bog pocinuo u sedmi dan I STA JE URADIO U TOM,SEDMOM DANU !!!

Ako su dakle znali sta je Bog uradio redosledno u svaki realni dan stvaranja onda je BUKVALNO NEMOGUCE DA NSI ZNALI DA JE BOG POCINUO U SEDMOM DANU KADA JE UJEDNO BLAGOSLOVIO I POSVETI JEDINO TAJ SEDMICNI DAN !!!

Hajde mi sad ovakvu argumentaciju daj za drzanje 3-ce zapovesti i za zoofiliju !

I eto vidimo koliko ti zapravo čitaš šta ja pišem. Ja sam rekao da su praoci znali značaj IMENA Božijeg, a ne samo da su znali Boga u nekom generičnom smislu glagola "znati". Konkretno praoci u Knjizi Postanja Imenu Božijem pristupaju sa velikim strahopoštovanjem i uzimaju ga u usta samo u veoma značajnim situacijama, kao što su davanje zakletvi i sl.

Ponavljam - znati Boga ne znaci biti mu vjeran !!!

Sotona je daaaaaaaavno pre toga znao Bozje ime ali eto,pobunio se protiv Njega , nadam se citas analogiju izmedju redova !?

4 hours ago, robivek said:

Zasto bi uopce neko mogao biti GORD na hriscanstvu ?

Gord je svatko tko misli da ce se svojim djelima spasit i drzanjem subote.

Ti koji tako misle negiraju Boga koji je došao u Tijelu da umre za njih.

A ko je rekao da se spasavas delima,zasto izmisljas ?

Spasavas se vjerom dok ujedno vjera automatski podrazumeva DJELA POSLUSNOSCU BOZJIM ZAPOVESTIMA !!!

Isus nije rekao da ce platiti svakome po vjeri vec svakome po djelima njegovim....!!!

Nije poslusnost ,nego ljubav. Onome koga volis želis dati najbolje i najvise. I to je jedan od mojih prvih komentara o Zakonu i vjeri. Vjera je cista ljubav,onoga koga ljubis tome i vjeruješ. I slavis svaki dan od kad se rodila ta ljubav . Mora se roditi u srcu, Isus Krist i Duh Sveti čine sva dobra djela u tebi ,ne ti ili ja ,nego Krist u nama i tu ljubav on ti uzvraca. Nema Subote u toj ljubavi.

Edited by Magdalena

Isus nece suditi onima koji su u Njemu , koji ga ljube. Rimljanima 8,1 Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!

Rimljanima 8,2 Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti.

Sad ti opet reci da će nam suditi. NEĆE. (Čitaj Bozju riječ ,ona je mac sa dvije oštrice koja reze i on sto skalper ne moze ,jaca ljubav ,vjeru i daje bezgranicnu nadu. Mi smo SPŠENI ne 30,50 ili 95 %nego 100 % miloscu po vjeri. Božji je to dar. To se uzima sa najvecom zahvalom i ljubavi. To je ljubav koju nitko ni zbog čega ne moze izgubiti.

36 minutes ago, Magdalena said:

Gord je svatko tko misli da ce se svojim djelima spasit i drzanjem subote.

A da ipak osvezis i svoje znanje iz hrvatskog jezika,cini se da si totalno pomesala loncici...

...nego kad si vec pomenula,oni koji smatraju kao sto ti kazes zapravo varaju sami sebe u nekom specificnom starojevrejskom stilu.

Ne spasavaju zapovesti,one su samo mrtvo slovo na papiru ukoliko ih ljudi ne koriste u skladu sa Bozjim instrukcijaman - spasava jedino vjera u Hrista jer je On jedini Spasite;j i niko drugi i nista osim Njega.

ALI...

...Vjerovati Hrista podrazumeva i drzanje Njegovih zapovesti,dokaze iz Biblije sam vec dao !!!

36 minutes ago, Magdalena said:

Ti koji tako misle negiraju Boga koji je došao u Tijelu da umre za njih.

...slazem se da ima i takvih.

upravo, robivek said:

...Vjerovati Hrista podrazumeva i drzanje Njegovih zapovesti,dokaze iz Biblije sam vec dao !!!

Pa to sve darovana milost iz tebe izvlači. Milost je čin ljubavi koja u onog tko povjeruje rađa ljubav koja uzvraća. Ti je dar Duha Svetog ,opet od Boga dar.

Bog koji ti je poklonio milost koju nisi zaslužio i ne trazi nista zauzvrat samo vjernost kao odgovor. Samo potpuno omađijan čovjek na tu ljubav ne uzvraca vjerom =povjerenjem .

Ponavljam se. Ne spada u to subota. Subota je pisana onima koji nisu dio Crkve Kristove.

5 hours ago, robivek said:

Hajde da vidimo zasto:

A jel se pominje da su praoci postovali zapovest o zabrani uzaludne upotrebe Bozjeg imena ?

Vidimo da su znali značaj IMENA Božijeg.

Jel se pominje da su drzali zapovest koja brani zoofiliju ??

Da, vidimo po tome što su imali odnose samo sa ljudskim ženama.

Jel zaista moguce da nisi svesan duplih standardi ?????

Ako jesu znali TU realnost onda je nemoguce da nisu znali da je Bog pocinuo u sedmi dan I STA JE URADIO U TOM,SEDMOM DANU !!!

Ako su dakle znali sta je Bog uradio redosledno u svaki realni dan stvaranja onda je BUKVALNO NEMOGUCE DA NSI ZNALI DA JE BOG POCINUO U SEDMOM DANU KADA JE UJEDNO BLAGOSLOVIO I POSVETI JEDINO TAJ SEDMICNI DAN !!!

Bukvalno je moguće jer je subota obznanjena na Sinaju, a ne ranije. Sveto Pismo je tu prilično jasno. Očito da za praoce subota nije bila neophodna za priznavanje Boga kao Stvoritelja.

Hajde mi sad ovakvu argumentaciju daj za drzanje 3-ce zapovesti i za zoofiliju !

Ponavljam - znati Boga ne znaci biti mu vjeran !!!

Sotona je daaaaaaaavno pre toga znao Bozje ime ali eto,pobunio se protiv Njega , nadam se citas analogiju izmedju redova !?

Sotona nije Božije Ime držao za svetinju i ukazivao mu poštovanje kao što su to činili praoci.

42 minutes ago, robivek said:

A da ipak osvezis i svoje znanje iz hrvatskog jezika,cini se da si totalno pomesala loncici...

Gordost označava izraženu oholost, nadmenost, sujetu i pretjerano samoljublje, gdje osoba sebe smatra superiornijom, nepogrešivom i važniji od drugih u ovom slucaju gord si u odnosu s Bogom.

Edited by Magdalena

3 hours ago, Maki said:

Vidimo da su znali značaj IMENA Božijeg.

Jel sotona mozda nije znao Bozje ime ??????

3 hours ago, Maki said:

Da, vidimo po tome što su imali odnose samo sa ljudskim ženama.

Gde to izricito pise ??????

..i gde izricito pise da su pagani imali tu praksu ?

...mislim da je pravo vreme da krenes sa citanjem Svetog Pisma ali natanane,bez zurbe...

3 hours ago, Maki said:

Bukvalno je moguće jer je subota obznanjena na Sinaju, a ne ranije. Sveto Pismo je tu prilično jasno. Očito da za praoce subota nije bila neophodna za priznavanje Boga kao Stvoritelja

Gde pise da nije bila neophodna,zasto ismisljas ?

...a jel i zabrana za zoofiliju nije bila neophodno drzati ??????

3 hours ago, Maki said:

Sotona nije Božije Ime držao za svetinju i ukazivao mu poštovanje kao što su to činili praoci.

Odkud znas da mu nije pokazivao postovanje,zar si propustio primetiti da je on bio izuzetno visoko na poziciji PRE NEGO STO JE PAO ???

...i ako je bio visoko to definitivno znaci da je TADA,u proslosti,Bogu ukazivao adekvatno postovanje,zar ne ?

3 hours ago, Magdalena said:

Gordost označava izraženu oholost, nadmenost, sujetu i pretjerano samoljublje, gdje osoba sebe smatra superiornijom, nepogrešivom i važniji od drugih u ovom slucaju gord si u odnosu s Bogom.

Dakle po tebi ljudi koji veruju Hrista i drza Njegove zapovesti su gordi dok svi vi koji deklarativno kao ljubite Hrista i ne drzite zapovesti vi niste gordi vec ste...sta konkretno,jel ste mozda pravednici ????????? 😀

Cini se da je pravo vreme da ti skrenem paznju na sledecu cinjenicu:

Babe su odrasle zene,pripadnici ljudskog roda u poznim godinama dok su zabe bezrepi mekoteli koje zive u vodenim sredinama i krekecu !!!

Ovo mozes iskoristi kao odraznu tacku za dalje proucavanje.

7 hours ago, robivek said:

Jel sotona mozda nije znao Bozje ime ??????

Nije ga smatrao svetinjom.

Gde to izricito pise ??????

..i gde izricito pise da su pagani imali tu praksu ?

U Svetom Pismu kad se kaže da je Bog ustanovio brak između muškarca i žene. Iz toga jasno proizlazi zaključak da su samo u braku dozvoljeni polni odnosi. Pagani nisu imali raširenu praksu zoofilije, ne znam o čemu pričaš. Zoofilija je u svim društvima smatrana odvratnom.

...a jel i zabrana za zoofiliju nije bila neophodno drzati ??????

A gdje piše da subota JESTE neophodna za priznavanje Boga kao stvoritelja? Nigdje. Vi ste to izmaštali. Subota je data kao znak između Boga i JEVREJSKOG NARODA. Ona jeste data kao svojevrsni spomenik stvaranja svijeta, ali i bez subote je Bog stvoritelj. Konstantno pozivanje na zoofiliju ne može promjeniti jednu nepobitnu stvarnost: za subotu se kaže da je obznanjena na Sinaju, za zoofiliju se to ne kaže.

Odkud znas da mu nije pokazivao postovanje,zar si propustio primetiti da je on bio izuzetno visoko na poziciji PRE NEGO STO JE PAO ???

...i ako je bio visoko to definitivno znaci da je TADA,u proslosti,Bogu ukazivao adekvatno postovanje,zar ne ?

Pa nakon što je pao, više nije ukazivao poštovanje Imenu Božijem, već je postao hulitelj.

8 hours ago, robivek said:

Dakle po tebi ljudi koji veruju Hrista i drza Njegove zapovesti su gordi dok svi vi koji deklarativno kao ljubite Hrista i ne drzite zapovesti vi niste gordi vec ste...sta konkretno,jel ste mozda pravednici ????????? 😀

Babe su odrasle zene,pripadnici ljudskog roda u poznim godinama dok su zabe bezrepi mekoteli koje zive u vodenim sredinama i krekecu !!!

Kristovo Djelo je ZAVRŠENO..Mora te ta ljubav preplaviti cjelog. To nije vršenje ti je ljubav.

Hoces li se ti spasiti svojim djelima ? Ako to biraš ,tako ce ti i bit suđeno.

Onaj tko ljubi ,zna da ga je Krist SPASIO.

9 hours ago, robivek said:

Znas li tko je bio gord? Onda za njim Eva pa Adam .Onaj sto otpao od Boga ,Sotona . On se pravio vecim od Boga. On nije ljubio Boga. On ljubi sebe.

9 hours ago, robivek said:

Dakle po tebi ljudi koji veruju Hrista i drza Njegove zapovesti su gordi dok svi vi koji deklarativno

Oni koji vjeruju Kristu znaju da je Krist Ispunio SAV Zakon. I Subotu. Oni na tu ljubav uzvracaju ljubavlju. 1. Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom (Mt 22, 37). 2. Ljubi bližnjega svoga kao sam sebe (Lk 10, 27).

Ne manje nego kao sebe. Ti sebe volis više kad misliš da ces se svojim djelom spasiti. Spasio te je Krist miloscu i u to trebaš povjerovati uistinu. Nista ti brz Krista ne možeš. Kad to povjeruješ neces više hodati sam ,Bog ti mjenja srce. Ne radis zato sto moraš nego jer te je Krist uredio (pripravio) za dobra djela ne zato sto moraš nego te ta ljubav preobražava da i ne mozes nego uzvratiti sebedarjem..

Edited by Magdalena

1 hour ago, Maki said:

Nije ga smatrao svetinjom.

Gde to pise,zasto izmisljas / tumacis ?

1 hour ago, Maki said:

U Svetom Pismu kad se kaže da je Bog ustanovio brak između muškarca i žene.

Ma nemoj,a posto tada nije pomenuo kradju i zabranu sluzenja ikonama / kipovima - to se moglo,jel tako ??????? 😁

1 hour ago, Maki said:

Iz toga jasno proizlazi zaključak da su samo u braku dozvoljeni polni odnosi. Pagani nisu imali raširenu praksu zoofilije, ne znam o čemu pričaš. Zoofilija je u svim društvima smatrana odvratnom.

A kad je Bog posvetio i blagoslovio JEDINO sedmi dan u sedmici sta je to znacilo ???

Za koga je TAJ I SAMO TAJ DA bio posvecen,za sta konkretno i od cega su trebali dolaziti blagoslovi i kome konkretno ?

Jel mozda majmunima,krokodilima,andjelima,jel mozda samom Bogu pa da u buducen On praktikuje namenu za koju je dan bio posvecen i samome sebi isporucivati blagoslove ????? 😄

1 hour ago, Maki said:

A gdje piše da subota JESTE neophodna za priznavanje Boga kao stvoritelja? Nigdje.

Tako je,tim recima tonigde ne pise !!!

E sad dali smo izmesali videcemo nakon tvog odgovora:

ZA KOGA JE I ZA STA KONKRETNO BOG POSVETIO I BLAGOSLOVIO SEDMI DAN PRI STVARANJU ,jer vidimo da je upravo TOM AKTIVNOSCU zavrsen izvestaj o stvaranju ????????

1 hour ago, Maki said:

Pa nakon što je pao, više nije ukazivao poštovanje Imenu Božijem, već je postao hulitelj.

A ko te pitao za vreme NAKON PADA , jel citas bre tiu sta te pitam ili si u shoku od nezgodnih pitanja i cinejnica pa ti prstici kuckaju,onako papsko-refleksno ?

1 minute ago, Magdalena said:

Oni koji vjeruju Kristu znaju da je Krist Ispunio SAV Zakon. I Subotu. Oni na tu ljubav uzvracaju ljubavlju. 1. Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom (Mt 22, 37). 2. Ljubi bližnjega svoga kao sam sebe (Lk 10, 27).

Ne manje nego više od sebe. Ti sebe volis više kad misliš da ces se svojim djelom spasiti. Spasio ze je Krist miloscu i u to trebaš povjerovati uistinu. Kad to povjeruješ neces više hodati sam ,Bog ti mjenja srce. Ne radis zato sto moraš nego jer te je Krist uredio (pripravio) za dobra djela ne zato sto moraš nego te ta ljubav preobražava da i ne mozes nego uzvratiti sebedarjem..

Demantirao sam te Hristovim recima,zasto pljujes na naseg Gospoda ???

Isus je jasno porucio da ce biti blagonaklonjen ,da ce imati blazenstvo oni koji drze Bozje zapovesti,evo dokaza:

Otkr.22,12-14:

"...I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem.

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.

Blago onima koji tvore zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad..."

Eto ,dokazano ti je i pobijena si uzduz i popreko i sad ti stoji pitanje koje moras prvo samoj sebi odgovoriti - zasto odbacujes jasne poruke naseg Gospoda ???????

P.S.S dozvoli mi da ti skrenem paznju na cinjenicu da je Otkrivenje zapisano NAKON HRISTOVOG VASKRSENJA,dakle covecanstvo vec uslo u vreme NOVOG ZAVETA !

Edited by robivek

6 minutes ago, robivek said:

Gde to pise,zasto izmisljas / tumacis ?

Ma nemoj,a posto tada nije pomenuo kradju i zabranu sluzenja ikonama / kipovima - to se moglo,jel tako ??????? 😁

A kad je Bog posvetio i blagoslovio JEDINO sedmi dan u sedmici sta je to znacilo ???

Za koga je TAJ I SAMO TAJ DA bio posvecen,za sta konkretno i od cega su trebali dolaziti blagoslovi i kome konkretno ?

Jel mozda majmunima,krokodilima,andjelima,jel mozda samom Bogu pa da u buducen On praktikuje namenu za koju je dan bio posvecen i samome sebi isporucivati blagoslove ????? 😄

Tako je,tim recima tonigde ne pise !!!

E sad dali smo izmesali videcemo nakon tvog odgovora:

ZA KOGA JE I ZA STA KONKRETNO BOG POSVETIO I BLAGOSLOVIO SEDMI DAN PRI STVARANJU ,jer vidimo da je upravo TOM AKTIVNOSCU zavrsen izvestaj o stvaranju ????????

A ko te pitao za vreme NAKON PADA , jel citas bre tiu sta te pitam ili si u shoku od nezgodnih pitanja i cinejnica pa ti prstici kuckaju,onako papsko-refleksno ?

Bog je po svojoj Volji stvorio sve. I da nad stvorenim bude Njegova Sveta Volja.

Odmetnik ,pali anđeo sotona provodi svoju volju. Nije se pokorio Stvoritelju nego sebi jer je sebe zavolio više nego Stvoritelja ,Boga. Bit cete kao bogovi . To je rekao Evi i ona se ulovila. Isto gordost je upropastila.

Edited by Magdalena

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.