Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subota vs. Nedjelja

Featured Replies

Pretpostavljam da Gospodnji savet "Budite kao deca" se odnosi na imanje poverenja u Njega, ali ne i na to da ta deca koja imadjahu poverenje u Njega - mogu (smeju, trebaju biti) i krštena?

• Odgovora 346
  • Pregleda 3,4k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Subota nije vrijedila od Adama. Subota je kao zapovijest data Izrailjcima na Sinaju poslije izlaska iz Egipta: "I sišao si na goru Sinajsku i govorio s njima s neba, i dao im sudove prave i zakone ist

• A zašto se taj izraz ne bi mogao sagledati u okviru hrišćanske terminologije koja je tada bila prisutna? Čemu odmah pozivanje na Stari zavjet? Vi imate pogrešnu perspektivu da Bibliju, a samim tim i i

• Vidimo da su znali značaj IMENA Božijeg. Da, vidimo po tome što su imali odnose samo sa ljudskim ženama. Bukvalno je moguće jer je subota obznanjena na Sinaju, a ne ranije. Sveto Pismo je tu prilič

Posted Images

1 hour ago, Maki said:

Zanima me hoćete li ikada dobaciti do nekih drugih argumenata. Mojsije im nije morao objašnjavati tu zapovijest na isti način na koji im je objasnio šta je subota. To ukazuje da su imali određeno znanje o značaju poštovanja Imena Božijega, čak i ako nisu imali to formulisano kao zapovijest. Ali to isto znanje nisu imali o suboti. Subota im je bila nešto novo.

A sta im je trebao dodatno objasnjavati kada su znali da je Bog stvorio sav ovaj zivot za realnih 6 dana i pocinuo u sedmom kada je ukedno BLAGOSLOVIO I POSVETIO JEDINO TAJ SEDMI DAN ???

To je bila vec davno opcepoznata cinjenica koja je mozda tokom vremena,isto kao i sve ostale zapovesti - pod uticajem greha izblednela.

Iz tog razloga im je Boniovio SVE 10 zapovesti i svojim ih je prstom zapisao na kamenim plocama aludirajuci s tim na konacnu nepromenjlivost tih sadrzina !!!

9 hours ago, robivek said:

A sta im je trebao dodatno objasnjavati kada su znali da je Bog stvorio sav ovaj zivot za realnih 6 dana i pocinuo u sedmom kada je ukedno BLAGOSLOVIO I POSVETIO JEDINO TAJ SEDMI DAN ???

To je bila vec davno opcepoznata cinjenica koja je mozda tokom vremena,isto kao i sve ostale zapovesti - pod uticajem greha izblednela.

Iz tog razloga im je Boniovio SVE 10 zapovesti i svojim ih je prstom zapisao na kamenim plocama aludirajuci s tim na konacnu nepromenjlivost tih sadrzina !!!

Zasto je Isus Krist umro na križu? Zbog grijeha. Kako znamo sto je grijeh ? Zbog zakona . Isus Krist ISPUNIO je zakon. Mi smo miloscu Bozjom od zakona izbavljeni ,vjerom da nas je Krist izbavio ,Krist ga je u potpunosti ispunio za one koji to vjeruju.

Rimljanima 8,1 Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!

Rimljanima 8,2 Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti.

Rimljanima 8,3 Uistinu, što je bilo nemoguće Zakonu, jer je zbog tijela onemoćao, Bog je učinio: poslavši Sina svoga u obličju grešnoga tijela i s obzirom na grijeh, osudi grijeh u tijelu

Rimljanima 8,4 da se pravednost Zakona ispuni u nama koji ne živimo po tijelu nego po Duhu.

Ako si ti duzan u banci 1000 e i prijeti ti kazna zbog toga ,pa ti dođe čovjek i hoce platiti za tebe i ti prihvatis njegovo placanje ,onda ti banci nisi duzan nista više. Ako odbijes taj novac od tog covjeka ti si i dalje duznik.

Pa razmisli . Nemas tri opcije nego samo 2. Odbiti ili prihvatiti.

Edited by Magdalena

13 hours ago, Magdalena said:

Adventistima u vezi Sabbatha

Odmor (Sabbath ili Sabat) o kome se govori u Hebrejima 4,8-10 JEDINO je mjesto u Bibliji gdje je koristena rijec SABBATHISMOS UMJESTO SABBATH.

Sta je sad ovo,krenula si paganskim jezikom da objasnjavas funkcionalnost jevrejskog jezika i to bas za Bozje zapovesti ??????

Nego hajde kad si se vec kacila ovog aspekta da ti dam MALO materijala da popunis svoje rupe u teoloskom znanju.

Rec koju pominjes oznacava upravo DRZANJE SUBOTE,KEEPING THE SABATH u pravom smislu reci,evo ti dokaza:

Etymology

From σαββᾰτῐ́ζω (sabbătĭ́zō, “I keep the Sabbath, I observe the Sabbath, I sabbatise, I sabbatize”) +‎ -ῐσμός (-ĭsmós, verbal noun suffix), from σάββατον (sábbaton, “Sabbath”), from Hebrew שַׁבָּת (shabát).

Pronunciation

Noun

σαββᾰτῐσμός (sabbătĭsmós) m (genitive σαββᾰτῐσμοῦ); second declension

1. (The / A) keeping of the Sabbath, Sabbath-keeping, Sabbathkeeping, Sabbath rest, Sabbath resting, Sabbath observance, observance of the Sabbath.

https://en.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

39 minutes ago, robivek said:

Sta je sad ovo,krenula si paganskim jezikom da objasnjavas funkcionalnost jevrejskog jezika i to bas za Bozje zapovesti ??????

Nego hajde kad si se vec kacila ovog aspekta da ti dam MALO materijala da popunis svoje rupe u teoloskom znanju.

Rec koju pominjes oznacava upravo DRZANJE SUBOTE,KEEPING THE SABATH u pravom smislu reci,evo ti dokaza:

Etymology

From σαββᾰτῐ́ζω (sabbătĭ́zō, “I keep the Sabbath, I observe the Sabbath, I sabbatise, I sabbatize”) +‎ -ῐσμός (-ĭsmós, verbal noun suffix), from σάββατον (sábbaton, “Sabbath”), from Hebrew שַׁבָּת (shabát).

Pronunciation

Noun

σαββᾰτῐσμός (sabbătĭsmós) m (genitive σαββᾰτῐσμοῦ); second declension

1. (The / A) keeping of the Sabbath, Sabbath-keeping, Sabbathkeeping, Sabbath rest, Sabbath resting, Sabbath observance, observance of the Sabbath.

https://en.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Evo ti riječi Bozje: Hebrejima 4,9 Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu!

Hebrejima 4,10 Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih.

Hebrejima 4,11 Pohitimo dakle ući u taj Počinak da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.

Pazi da budes pokoran ,pridruži se,pohiti uči u taj Počinak ,da ne padneš ,moraš doći Isusu Kristu srcem,umom i dušom. On nam je osigurao počinak.

Amen

Edited by Magdalena

4 minutes ago, Magdalena said:

Hebrejima 4,1 Bojmo se dakle da se, dok ostaje obećanje o ulasku u njegov Počinak, za koga od vas ne bi utvrdilo kako je zakasnio. (Pavao to govori vjernicima u Crkvi, dakle onima koji znaju tjo je Isus Krist i govori im da se boje da ne zakasne u ulazak u Počinak Kristov.

Hebrejima 4,2 Jer nama je naviještena blagovijest kao i njima, ali njima Riječ poruke nije uskoristila jer se vjerom nisu pridružili onima koji su poslušali. (Njima je najavljeno Evandelje ,kao i onima ranije ,ali im nije koristila ,čuli su ,ali ima onih koji nisu povjerovali i nisu ili nece uci u pocinak,ako ne povjeruju u Radosnu vijest.

Mora se čovjek zapitatiti ,jesam li povjerovao ,jesam li se Spašen ,to je Počinak. Jesam ,Spasio me je Isus Krist ,svojom smrću na križu ,svojim Djelom i Uskrsnucem. Jer ja svojim djelima ne mogu zadobiti spasenje jer sam gresna ,ALI Isus Krist koji je Bog može i iz milosti umro je za mene da bi me spasio i dao mi zivot vječni jer to vjerujem.

Dakle, pogansko propovijedanje da se spašavamo drzanjem subote i ostala činjenja i da je nedjelja zig zvijeri u potpunosti poništava Kristovo Djelo na križu,jer smo dobili milosni dar koji NISMO zasluzili , Krist JEST umro za nas ,On Bog i čovjek došao je na Zemlju ukinuti grijeh=pobijditi smrt= SPUNITI ZAKON i Uskrsnuo da bi spasio od smrti u paklu vječnom onoga koji u Njega vjeruje ida bi mu dao Život Vječni u Raju. To je POČINAK koji ne prestaje za sve one koji vjeruju bas u to Djelo Kristovo.

Obratite se Kristu ,ON je potpuno platio cjenu kazne i vi mu nista ne mozete nadodati na Njegovu Žrtvu jer ga time ponižavate . Možete ga jedino ljubiti ,vjerovati u Njega i Njegovo Djelo za vas. Svako dobro djelo koji si napravio od kad si povjerovao nije tvoje djelo ,nego Božje jer Duh Sveti je u nama Krist je s nama i daje nagrade i darove i dalje . Tu je isti nekad ,danas i zauvijek.

Edited by Magdalena

2 hours ago, Magdalena said:

Evo ti riječi Bozje: Hebrejima 4,9 Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu!

Tako je,AMIN !!!

Bozji narod do dana danasnjeg jos uvek ima taj pocinak !

Hebrejima 4,10 Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih.

Tako je,AMIN !!!

Bozji narod zaista svetkuje subotu radeci aktivno 6 radnih dana i pociva u sedmom PO UZORU BOZJEG STVARANJA !!!

Hebrejima 4,11 Pohitimo dakle ući u taj Počinak da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.

Pazi da budes pokoran ,pridruži se,pohiti uči u taj Počinak ,da ne padneš ,moraš doći Isusu Kristu srcem,umom i dušom. On nam je osigurao počinak.

Amen

Tako je,trebamo...ma ne trebamo vec MORAMO biti pokorni ukoliko zaista zelimo sluziti Hristu drzeci SVE NJEGOVE ZAPOVESTI uklkujucujuci i one 10 sa kamenih ploca !

6 hours ago, Magdalena said:

Zasto je Isus Krist umro na križu? Zbog grijeha.

Ne zbog greha vec zbog coveka koji je sagresio prekrsivsi Bozji zakon,umro je dakle da bi svi koji Ga budu verovali dobili zivot vecni !

Jel primecujes razliku ?

Kako znamo sto je grijeh ? Zbog zakona .

Mi zapravo znamo sta je greh zato nam je Bog to objavio ,dao nam je zapovesti i rekao nam da je greh ako li te zapovesti krsimo.

Ovo je iz pocetka ljudskog roda i vazice zauvek !!!

Isus Krist ISPUNIO je zakon.

Tako je ali je kljucno primetiti KOJI ZAKON >???

Kojio bi zakon uopste mogao biti ispunjen koji je vako il onako simbolizirao Hristovu zrtvu ???

Pa naravno,ceremnonijalni zakon o prinosenju zrtvi (krvni,bezkrvni) jer nemaju vise sta simbolizirati,Hristos je ispunio tu ceremonijalnu simboliku stoga je sav taj zakon ispunjen !!

Ponavljam - TAJ ZAKON a ne bilo koje druge zapovesti koje nemaju apsolutno nikakve dodirne tacke s Hristovom zrtvom !!!

Takve su recimo 10 Bozje zapovesti sa kamenih ploca,zakon o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o mesnoj ishrani i t.d. koje su jos uvek na snazi i takve ce ostati zauvek !!!

17 hours ago, robivek said:

To ti Mojsija pitaj jer vidimo da Izrailjci nisu znali sta je subota.

17 hours ago, robivek said:

Čemu izvrtanje Pisma. Jasno se kaže da je subota OBZNANJENA na Sinaju, a ne da je Bog PODSJETIO na subotu.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

43 minutes ago, Maki said:

To ti Mojsija pitaj jer vidimo da Izrailjci nisu znali sta je subota.

Čemu izvrtanje Pisma. Jasno se kaže da je subota OBZNANJENA na Sinaju, a ne da je Bog PODSJETIO na subotu.

Gde si procitao da nisu znali,zasto falsifikujes Bibliju ???

I zasto porices Mojsijev izvestaj o stvaranju ???

Zar te nije strah,stid ili bar MALO nelagodno ???

Edited by robivek

2 hours ago, robivek said:

Ne zbog greha vec zbog coveka koji je sagresio prekrsivsi Bozji zakon,umro je dakle da bi svi koji Ga budu verovali dobili zivot vecni !

Jel primecujes razliku ?

Mi zapravo znamo sta je greh zato nam je Bog to objavio ,dao nam je zapovesti i rekao nam da je greh ako li te zapovesti krsimo.

Ovo je iz pocetka ljudskog roda i vazice zauvek !!!

Tako je ali je kljucno primetiti KOJI ZAKON >???

Kojio bi zakon uopste mogao biti ispunjen koji je vako il onako simbolizirao Hristovu zrtvu ???

Pa naravno,ceremnonijalni zakon o prinosenju zrtvi (krvni,bezkrvni) jer nemaju vise sta simbolizirati,Hristos je ispunio tu ceremonijalnu simboliku stoga je sav taj zakon ispunjen !!

Ponavljam - TAJ ZAKON a ne bilo koje druge zapovesti koje nemaju apsolutno nikakve dodirne tacke s Hristovom zrtvom !!!

Takve su recimo 10 Bozje zapovesti sa kamenih ploca,zakon o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o mesnoj ishrani i t.d. koje su jos uvek na snazi i takve ce ostati zauvek !!!

Isus je ispunio 100 % zakon. Inace o kojem Počinku Pavle govori? Subota =počinak. Isus Krist =Počinak.

Isus Krist ispunio je 100 %zakon . Nema ovaj ili onaj nego sav.

Slava ti Isuse Kriste Spasitelju .

upravo, Magdalena said:

Ne zbog greha vec zbog coveka koji je sagresio prekrsivsi Bozji zakon,umro je

Kazna za bilo koji grijeh je smrt. Isus Krist platio je tu kaznu ,On je umro umjesto grešnika. To je ZAMJENA NA KRIŽU. Milost . Besplatni dar. Shvacas li ti sto je Krist napravio?

3 hours ago, robivek said:

Bozji narod do dana danasnjeg jos uvek ima taj pocinak !

Bozji narod do dana danasnjeg ne vidi Krista .Osim onih koji su postali krscani ,koji su povjerovali. I oni su Izraeci i za njih to važi. NJIMA JE DANA ZAPOVIJED O SUBOTI ,MLADINI ,SJENICAMA,PASHI ....Krscani to nikad nisu trebali radit.

2 hours ago, robivek said:

Ponavljam - TAJ ZAKON a ne bilo koje druge zapovesti koje nemaju apsolutno nikakve dodirne tacke s Hristovom zrtvom

Strasno je to sto pišeš i misliš. Isus Krist ISPUNIO je SAV ZAKON. Nema krivnje za nikoga tko mu vjeruje. Ni za sto. Nista nisi dužan. Za slobodu te Krist oslobodi.

59 minutes ago, Magdalena said:

Isus je ispunio 100 % zakon. Inace o kojem Počinku Pavle govori? .

Jel pravis ti razliku izmedju zakon i zapovesti ???????

Subota =počinak. Isus Krist =Počinak.

Subota zaista jeste pocinak i to je razlicito od smrt !!!

Pocinak znaci odmoris se pa nastavis dalje stoga ti u tvoju pricu fali kljucni aspekat - STA DALJE,NE POSTOJI VECNI POCINAK,POCIVAJU TRENUTNO SAMO MRTVI ali se u citiranom tekstu ne radi o tom pocinku...

Hrist nikad nije o sebi tvrdio da je pocinak vec Sin Bozji,prvi i posljedni koji ljudima DAJE POCINAK,jel primecujes sustinusku razliku izmedju paganske i hriscanske percepcije !??!

Isus Krist ispunio je 100 %zakon . Nema ovaj ili onaj nego sav.

Ponavljam,jel tebi isto zakon i zapovesti ??????

...nadam se da nisi svesno pokusala demantirati apostola koji je U VREME NOVOG ZAVETA zapisao sledecu izjavu - poziv naseg Gospoda Isusa Hrista:

Otkr.22,13.14:

"...Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.

Blago onima koji tvore zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad..."

Sta drugo reci osim AMIN ...!!!?

10 minutes ago, robivek said:

pravis ti razliku izmedju zakon i zapovesti ???????

To su sinonimi .Zakon Nije samo 10 zapovijedi. Ima ih 638. Sve su napisane da bi ih se drzalo. Izraelu. Bog u Starom Zavjetu javlja se samo Izraelu ,njega je birao kao narod i kao državu i njoma se bavio kroz cijeli Stari Zavjet . Samo njima .

14 minutes ago, robivek said:

Subota zaista jeste pocinak i to je razlicito od smrt !!!

Pocinak nije u smrti nego u zivotu i ovom i buducem. Ja sam živa u Pocinku sam Kristivom,On mi je darovao ODMOR od djela. Hebrejima 4,9 Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu!

Nemoj pasti ,SADA uđi u taj Počinak da nepokoran ne padneš .

Kako ne razumiješ sta je Krist učinio? Nema više moram ,trebam ,nema rituala,paljenica,nema neočistog ,samo čisto sve za one u Kristu Isusu. Sloboda tolika da letiš od ljubavi , srece i zahvalnosti.

24 minutes ago, robivek said:

..nadam se da nisi svesno pokusala demantirati apostola koji je U VREME NOVOG ZAVETA zapisao sledecu izjavu - poziv naseg Gospoda Isusa Hrista

Hebrejima 4,1 Bojmo se dakle da se, dok ostaje obećanje o ulasku u njegov Počinak, za koga od vas ne bi utvrdilo kako je zakasnio.

Pazi da ne zakasnis. Jer nikad ne znas kad ce te Bog pozvati niti kad ce se Isus Krist vratiti ,pazi da ti ne bude kasno uči u taj počinak. To je odmor koji traje do u vječnost. To je spasenje. Ja sad znam da sam spašena . Pa nek mi se i ubije tijelo ja sam spašena. Počinak.

Sta se zakona tiče od Krista pa u vjecnost koliko vjeriješ i ljubiš toliko pokazuješ. Sve to Krist u nama radi on nam je promjenio srce iz kamenog u ono od mesa ,čini srce naše po srcu svome.

41 minutes ago, robivek said:

Hrist nikad nije o sebi tvrdio da je pocinak vec Sin Bozji,prvi i posljedni koji ljudima DAJE POCINAK,jel primecujes sustinusku razliku izmedju paganske i hriscanske percepcije !??!

Krist je na Križu i Uskrsom POKAZAO da je On naš odmor. Kazem ti nikad Radosnije vijesti nismo čuli. Nikad . Počinuli zauvijek. Nema straha od ognja niti od smrti nego zivot vjecni sa Bogom u Kraljevstvu Njegovu koje nikad nece proci. POČINAK.

Edited by Magdalena

4 hours ago, robivek said:

Gde si procitao da nisu znali,zasto falsifikujes Bibliju ???

I zasto porices Mojsijev izvestaj o stvaranju ???

Zar te nije strah,stid ili bar MALO nelagodno ???

Zašto ti poričeš jasan tekst Nemijine 9:14 je bolje pitanje.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

5 hours ago, Magdalena said:

Bozji narod do dana danasnjeg ne vidi Krista .Osim onih koji su postali krscani ,koji su povjerovali. I oni su Izraeci i za njih to važi. NJIMA JE DANA ZAPOVIJED O SUBOTI ,MLADINI ,SJENICAMA,PASHI ....Krscani to nikad nisu trebali radit.

Cini se da pojma nemas ko je Bozji narod u NZ ,jel tako ???????

3 hours ago, Magdalena said:

Krist je na Križu i Uskrsom POKAZAO da je On naš odmor.

Kakav bre odmor nesreco teoloska,Isus je na krstu pokazao kako se Sin Bozji zrtvovao za coveka stoga svi ljudi moraju biti svesni te realnosti !!

Pocinak u 4 pogl. Jevrejima jasno navodi Bozji pocinak u stvaanju kao model odmora koji Bozji narod i dalje ima,evo dokaza:

Jevr.4,9.10:

"...Daklem je ostavljeno još subotno počivanje narodu Božijemu.

Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh..."

Kao sto se jasno vidi,ljudi koji u vreme NZ-ta i dalje imaju subotni pocinak,oni odmaraju od svojih dijela/radnih aktivnosti kao sto je odmarao i Bog od svojih.

A kako je Bog odmarao od svojih dela vidimo u sledecem izvestaju:

1 Mojs.2,2.3:

"...I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;

I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;..."

ZAKLJUCAK: Kako je Bog odmarao u semdi dan nakon stvaranja tako i svi hriscani do dana danasnjeg odmaraju u sedmi dan od svojih dela u toku proteklih radnih dana !!!

8 hours ago, robivek said:

Cini se da pojma nemas ko je Bozji narod u NZ ,jel tako ???????

Zauvijek Izrael. Krscani su postali Duhovni Izrael ,Izrselci su tijelom Izrael. . Zato Isus Krist dolazi u Izrael roditi se i ponovo ce doci u Izrael mi svi koji smo Njegova zarucnica dolazimo k njemu.

8 hours ago, robivek said:

Kakav bre odmor nesreco teoloska,Isus je na krstu pokazao kako se Sin Bozji zrtvovao za coveka stoga svi ljudi moraju biti svesni te realnosti !!

Zar nije Počinak Spasenje? Pa ti si pobrkao lončiće. Onog trenutka kad povjeruješ da je Isus Krist umjesto tebe umro na križu ti si SPAŠEN. Počinak znači ,odmarati se. Zar nije saznaje da si Zauvijek Spašen odmor veci od bilo kojeg fizickog i duhovnog odmora koji možeš imati?

Rimljanima 8,1 Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!

Rimljanima 8,2 Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti.

Rimljanima 8,4 da se pravednost Zakona ispuni u nama koji ne živimo po tijelu nego po Duhu.

Izaija 43,1"Ne boj se, jer sam te otkupio, pozvao sam te po imenu: Moj si"

Izaija 43,2 Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.

Ako ti nisi počinuo upoznavši Isusa Krista ,moras se zapitati ,zasto!

On 21. 01. 2026. at 20:38, Maki said:

Zašto ti poričeš jasan tekst Nemijine 9:14 je bolje pitanje.

Evo tog teksta pa mi reci sta sam ja to tamo porekao:

Nemi.9,13.14:

"...I sišao si na goru Sinajsku i govorio s njima s neba, i dao im sudove prave i zakone istinite, uredbe i zapovijesti dobre.

I obznanio si im subotu svoju svetu, i dao im zapovijesti i uredbe i zakon preko Mojsija sluge svojega..."

Kao sto se jasno vidi,Bog je napravio distinkciju izmedju subote i ostalih zapovesti naglasivsi je iz nekog razloga ( koji je vama tesko razumljiv) pojedinacno stoga je pitanje dali je tada Bog prvicno dao i subotu i zapovesti koje su navedene ili su o njih ljudi znali i pre toga ??!

Ako je TADA dao subotu onda je TADA dao i zapovesti pa eto,vama na inat,neki ljudi su znali sta je to preljuba i pre toga sto ce reci da vam ta kilava tvrdnja opet pada u vodu !!!

Ja ti dakle pojasnio i sad je red da mi ti ppojasnis zasto porices Biblijski izvestaj o stvaranju ?????????

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.