Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subota vs. Nedjelja

Featured Replies

55 minutes ago, robivek said:

Nemoj mesati babe i zabe - u vreme SZ-ta Bozji narod su postali jevreji s tim sto je ta privilegija bila u etnickim okvirima...danas u vreme NZ-ta Bozji narod su hriscani ali samo oni koji su "pravi jevreji"u duhovnom smislu ( apostoli daju dovoljno podataka sta to znaci u prakticnom smislu

Bozji odabrani narod ,oduvijek i zauvijek su Židovi. Isus Krist ce ponovo doći u Izrael . On je Kralj Židovski i doći će uspostaviti Kraljevstvo Izraela.

Isus je svojom smrti na križu dao spasenje svima koji povjeruju ,ali i dalje je Izraelac ,sjesti ce na prijestolje Davidovo. Tiscucugodinje Kraljevstvo. Zato nesto sto vrijedi za Izraelce i njihov savez sa Bogom ne vrijedi i za nas. Mi smo postali subašitinici . Spasenje dolazi od Židova.

Edited by Magdalena

• Odgovora 172
  • Pregleda 2,2k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Subota nije vrijedila od Adama. Subota je kao zapovijest data Izrailjcima na Sinaju poslije izlaska iz Egipta: "I sišao si na goru Sinajsku i govorio s njima s neba, i dao im sudove prave i zakone ist

• A zašto se taj izraz ne bi mogao sagledati u okviru hrišćanske terminologije koja je tada bila prisutna? Čemu odmah pozivanje na Stari zavjet? Vi imate pogrešnu perspektivu da Bibliju, a samim tim i i

• . SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH -  G Yehoshua -  i apostoli su = KRŠĆANI - i oni su svi svetkovali i poštovali SUBOTU 4.BZ i svaku SUBOTU su išli u Hram ili Sinagogu i tamo se svake SUBOT

Posted Images

29 minutes ago, Magdalena said:

Bozji odabrani narod ,oduvijek i zauvijek su Židovi.

BIBLIJSKI DEMANT:

1 Petr.2,7-10:

"...Vama dakle koji vjerujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stijena sablazni:

1. Na koji se i spotiču koji se protive riječi, na što su i određeni.

2. A vi ste izbrani rod, carsko sveštenstvo, sveti narod, narod dobitka, da objavite dobrodjetelji onoga koji vas dozva iz tame k čudnome vidjelu svome;

3. Koji nekad ne bijaste narod, a sad ste narod Božij; koji ne bijaste pomilovani, a sad ste pomilovani..."

Nagradno pitanje za tebe:

Kome se ovom prilikom obraca apostol,jel mozda jevrejima ili hriscanima,braci iz onog vremena ????

1 hour ago, robivek said:

A po tebi dakle DANAS izrailjci trebaju jos uvek prinositi krvne zrtve ???

...s kim ja to pricam ljudi moji...!?

Pa ne prinose danas kad nemaju gdje. Hram ce se ponovo izgraditi bas Izraelci i ponovno se poceti prinos i zrtva. Zapovijedi iz Mojsija Izraelu vrijede zauvijek pa tako i ona 4. Grozota pustosi koja stoluje na svetom mjestu o kojoj Krist govori je prestanak tog prinosa u Hramu nakon sto bude sagrađen je ce tamo zasjesti antikrist...

Edited by Magdalena

8 minutes ago, robivek said:

BIBLIJSKI DEMANT:

1 Petr.2,7-10:

"...Vama dakle koji vjerujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stijena sablazni:

2. A vi ste izbrani rod, carsko sveštenstvo, sveti narod, narod dobitka, da objavite dobrodjetelji onoga koji vas dozva iz tame k čudnome vidjelu svome;

3. Koji nekad ne bijaste narod, a sad ste narod Božij; koji ne bijaste pomilovani, a sad ste pomilovani..."

Kome se ovom prilikom obraca apostol,jel mozda jevrejima ili hriscanima,braci iz onog vremena ????

Govori Izraelcima oni su izabrani rod ,carsko svećenstvu (Leviti ),svet narod, ali Izraelcima ,koji su povjerovali u Krista kao sto je i sam Petar povjerovo Nije zato prestao biti Izraelac. On je po krvi Izraelac isto kao Isus Krist ,Pavao ,Ivan,Marija,Josip i na destke tisuca Izraelaca samo u Jeruzalemu tada koji su povjerovali. Ali su Izraelci i Bog im nije oduzeo titulu odabranja : U pogledu evanđelja oni su protivnici radi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci zbog otáca. Jer neopozivi su darovi i poziv Božji. /Rimljanima 11,2

A vidi Izaija 9 :

1 Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku;

one što mrklu zemlju obitavahu

svjetlost jarka obasja.

2 Ti si radost umnožio,

uvećao veselje,

i oni se pred tobom raduju

kao što se ljudi raduju žetvi,

k’o što kliču kad se dijeli plijen.

3 Teški jaram njegov,

prečku što mu pleća pritiskaše,

šibu njegova goniča

slomi kao u dan midjanski.

4 Da, sva bojna obuća,

svaki plašt krvlju natopljen

izgorjet će

i bit će ognju hrana.

5 Jer, dijete nam se rodilo,

sina dobismo;

na plećima mu je vlast.

Ime mu je:

Savjetnik divni, Bog silni,

Otac vječni, Knez mironosni.

6 Nadaleko vlast će mu se sterat’

i miru neće biti kraja

nad prijestoljem Davidovim,

nad kraljevstvom njegovim:

učvrstit će ga i utvrdit

u pravu i pravednosti.

Od sada i dovijeka učinit će to

privržena ljubav Jahve nad vojskama.

Pa vidi jos.

.Isus i Nataniel: Natanael mu odgovori: "Učitelju, ti si Sin Božji, ti si kralj Izraelov!"

Prouči dobro Poslanicu Rimljanima 11 prije neg odgovoris bilo sta jer ti ne znas Pismo. Ti bubas ko maxim po diviziji i izdvajas stihove bez da si sagledao kontekst uči ,nemoj opet reci da ti citiram cijelu Bibliju,udubi se i prouci i zapamti :

Rimljanima 11,25 Jer ne bih htio, braćo, da budete sami po sebi pametni, a da ne znate ovo otajstvo: djelomično je otvrdnuće zadesilo Izraela dok punina pogana ne uđe.

Rimljanima 11,26 I tako će se cio Izrael spasiti, kako je pisano: Doći će sa Siona Otkupitelj, odvratit će bezbožnost od Jakova.

Rimljanima 11,27 I to će biti moj Savez s njima, kad uklonim grijehe njihove.

Rimljanima 11,28 U pogledu evanđelja oni su, istina, protivnici poradi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci poradi otaca.

Rimljanima 11,29 Ta neopozivi su dari i poziv Božji!

__________________ ovo dolje je isto vazno da ne ponovis ponovo da su krscani zamjenli Židove .

Rimljanima 11,19 Reći ćeš na to: grane su odlomljene da se ja pricijepim.

Rimljanima 11,20 Dobro! Oni su zbog nevjere odlomljeni, a ti po vjeri stojiš. Ne uznosi se, nego strahuj!

Rimljanima 11,21 Jer ako Bog ne poštedje prirodnih grana, ni tebe neće poštedjeti.

Rimljanima 11,22 Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima, a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti, inače ćeš i ti biti odsječen.

Rimljanima 11,23 A i oni, ako ne ostanu u nevjeri, bit će pricijepljeni; ta moćan je Bog da ih opet pricijepi.

Rimljanima 11,24 Doista, ako si ti, po naravi divlja maslina, odsječen pa mimo narav pricijepljen na pitomu maslinu, koliko li će lakše oni po naravi biti pricijepljeni na vlastitu maslinu!

16 minutes ago, robivek said:

Edited by Magdalena

3 hours ago, Magdalena said:

Pa ne prinose danas kad nemaju gdje.

A gde su prinosili zrtve verni ljudi pre jevreja u vreme SZ-ta ???

... Hram ce se ponovo izgraditi bas Izraelci i ponovno se poceti prinos i zrtva.

To znaci da bi Bog dozvolio da se potpuno izbrise Hristova zrtva na krstu,On vise ne bio bio "Bozje Jagnje zaklano za spas covecanstva"ili drugim recima - TO S4 NIKAD NECE DESITI !!!

... Zapovijedi iz Mojsija Izraelu vrijede zauvijek pa tako i ona 4.

Zapovesti izrailju ???

...u smislu da su one vazece SAMO ZA NJIH ??!

Za tebe dakle ne vaze danas 10 Bozje zapovesti ???????

Grozota pustosi koja stoluje na svetom mjestu o kojoj Krist govori je prestanak tog prinosa u Hramu nakon sto bude sagrađen je ce tamo zasjesti antikrist...

😄

2 hours ago, Magdalena said:

Govori Izraelcima oni su izabrani rod ,carsko svećenstvu (Leviti ),svet narod, ali Izraelcima ,koji su povjerovali u Krista kao sto je i sam Petar povjerovo Nije zato prestao biti Izraelac. On je po krvi Izraelac isto kao Isus Krist ,Pavao ,Ivan,Marija,Josip i na destke tisuca Izraelaca samo u Jeruzalemu tada koji su povjerovali. Ali su Izraelci i Bog im nije oduzeo titulu odabranja : U pogledu evanđelja oni su protivnici radi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci zbog otáca. Jer neopozivi su darovi i poziv Božji. /Rimljanima 11,2

A vidi Izaija 9 :

svjetlost jarka obasja.

2 Ti si radost umnožio,

uvećao veselje,

3 Teški jaram njegov,

šibu njegova goniča

4 Da, sva bojna obuća,

izgorjet će

i bit će ognju hrana.

sina dobismo;

na plećima mu je vlast.

Ime mu je:

i miru neće biti kraja

učvrstit će ga i utvrdit

u pravu i pravednosti.

privržena ljubav Jahve nad vojskama.

Pa vidi jos.

.Isus i Nataniel: Natanael mu odgovori: "Učitelju, ti si Sin Božji, ti si kralj Izraelov!"

Prouči dobro Poslanicu Rimljanima 11 prije neg odgovoris bilo sta jer ti ne znas Pismo. Ti bubas ko maxim po diviziji i izdvajas stihove bez da si sagledao kontekst uči ,nemoj opet reci da ti citiram cijelu Bibliju,udubi se i prouci i zapamti :

Rimljanima 11,25 Jer ne bih htio, braćo, da budete sami po sebi pametni, a da ne znate ovo otajstvo: djelomično je otvrdnuće zadesilo Izraela dok punina pogana ne uđe.

Rimljanima 11,26 I tako će se cio Izrael spasiti, kako je pisano: Doći će sa Siona Otkupitelj, odvratit će bezbožnost od Jakova.

Rimljanima 11,27 I to će biti moj Savez s njima, kad uklonim grijehe njihove.

Rimljanima 11,28 U pogledu evanđelja oni su, istina, protivnici poradi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci poradi otaca.

Rimljanima 11,29 Ta neopozivi su dari i poziv Božji!

__________________ ovo dolje je isto vazno da ne ponovis ponovo da su krscani zamjenli Židove .

Rimljanima 11,19 Reći ćeš na to: grane su odlomljene da se ja pricijepim.

Rimljanima 11,20 Dobro! Oni su zbog nevjere odlomljeni, a ti po vjeri stojiš. Ne uznosi se, nego strahuj!

Rimljanima 11,21 Jer ako Bog ne poštedje prirodnih grana, ni tebe neće poštedjeti.

Rimljanima 11,22 Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima, a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti, inače ćeš i ti biti odsječen.

Rimljanima 11,23 A i oni, ako ne ostanu u nevjeri, bit će pricijepljeni; ta moćan je Bog da ih opet pricijepi.

Rimljanima 11,24 Doista, ako si ti, po naravi divlja maslina, odsječen pa mimo narav pricijepljen na pitomu maslinu, koliko li će lakše oni po naravi biti pricijepljeni na vlastitu maslinu!

Hajde sreco lepo si procitaj Biblijsku knjigu koju sam citirao,mislim da se ne brukas tolikom merom..kao sto rekoh,s kim ja to pricam...

Edited by robivek

Je li zabranjeno napravit koji krug u subotu ili nedjelju?
ro.png

• Autor
  • Spirit Junkie
2 minutes ago, Obični prdac said:

ro.png

U nedjelju da, ali subotom moraš plaiti kartu.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

1 minute ago, καιnos said:

U nedjelju da, ali subotom moraš plaiti kartu.

Kod nas se plaća svaki dan, nema izuzetaka...

• Autor
  • Spirit Junkie
4 minutes ago, Obični prdac said:

ro.png

Mislim za Makija desno ovdje nije problem napraviti krug u subotu i u nedjelu, jer oni ne svetkuju nedjelju kao što se subota slavi, nije toliko striktno.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

upravo, καιnos said:

Mislim za Makija desno ovdje nije problem napraviti krug u subotu i u nedjelu, jer oni ne svetkuju nedjelju kao što se subota slavi, nije toliko striktno.

Pa i subota kako kod koga...
Neki se ustežu od užitaka, pa ih premjeste na neki drugi dan... neki to vide kao produžetak smisla subote i s obitelji provedu ugodno dan...

22 minutes ago, robivek said:

A gde su prinosili zrtve verni ljudi pre jevreja u vreme SZ-ta ???

Prinosili su tamo gdje bi im Bog odredio.

Kasnije je Bog objavio Mojsiju gdje tocno.

Brojevi 22 Niti sinovi Izraelovi ne moraju se više približavati Šatoru sastanka, da ne snose grijeh i ne poginu.

23Samo Leviti neka obavljaju službu glede Šatora sastanka; i neka oni snose svoju nepravdu. Neka to bude vječna odredba kroz sve vaše naraštaje; da među sinovima Izraelovim oni nemaju baštine,

24ali desetine što ih sinovi Izraelovi prinose kao žrtve podizanice GOSPODU, dajem Levitima za baštinu. Stoga sam njima rekao: među sinovima Izraelovim neka oni nemaju baštine.”

25Zatim je GOSPOD rekao Mojsiju govoreći:

26“Govori Levitima i reci im: ‘Kad od sinova Izraelovih uzimate desetinu, koju ja od njih dajem vama u baštinu, tada od toga prinesite žrtvu podizanicu GOSPODU: i to desetinu od desetine.

27I ta vaša žrtva podizanica bit će vam uračunata kao da je žito s gumna i kao obilje iz tijeska.

S nestankom hrama više nema mjesta za prinošenje žrtava prema Mojsijevom zakonu .

25 minutes ago, robivek said:

To znaci da bi Bog dozvolio da se potpuno izbrise Hristova zrtva na krstu,On vise ne bio bio "Bozje Jagnje zaklano za spas covecanstva"ili drugim recima - TO S4 NIKAD NECE DESITI !!!

Halo ,čovječe.

Ja ne znam sta je tebi i jesi.li ti uopce citao Sveto Pismo? Ili ? Daniel 9,27 I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika.

Daniel 12,11 Od časa kad bude dokinuta svagdašnja žrtva i postavljena grozota pustoši: tisuću dvjesta i devedeset dana.

Ako pratis zbivanja oko sebe pa i u Izraelu znas da Zidovi hoce sagraditi Hram i to je proreceno,a znas da se ovo jos nije dogodilo. To je vrijeme od 7 g., neposredno prije Kristivog drugog dolaska.

1 hour ago, Magdalena said:

Prinosili su tamo gdje bi im Bog odredio.

Kasnije je Bog objavio Mojsiju gdje tocno.

Brojevi 22 Niti sinovi Izraelovi ne moraju se više približavati Šatoru sastanka, da ne snose grijeh i ne poginu.

23Samo Leviti neka obavljaju službu glede Šatora sastanka; i neka oni snose svoju nepravdu. Neka to bude vječna odredba kroz sve vaše naraštaje; da među sinovima Izraelovim oni nemaju baštine,

24ali desetine što ih sinovi Izraelovi prinose kao žrtve podizanice GOSPODU, dajem Levitima za baštinu. Stoga sam njima rekao: među sinovima Izraelovim neka oni nemaju baštine.”

25Zatim je GOSPOD rekao Mojsiju govoreći:

26“Govori Levitima i reci im: ‘Kad od sinova Izraelovih uzimate desetinu, koju ja od njih dajem vama u baštinu, tada od toga prinesite žrtvu podizanicu GOSPODU: i to desetinu od desetine.

27I ta vaša žrtva podizanica bit će vam uračunata kao da je žito s gumna i kao obilje iz tijeska.

S nestankom hrama više nema mjesta za prinošenje žrtava prema Mojsijevom zakonu .

Halo ,čovječe.

Ja ne znam sta je tebi i jesi.li ti uopce citao Sveto Pismo? Ili ? Daniel 9,27 I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika.

Daniel 12,11 Od časa kad bude dokinuta svagdašnja žrtva i postavljena grozota pustoši: tisuću dvjesta i devedeset dana.

Ako pratis zbivanja oko sebe pa i u Izraelu znas da Zidovi hoce sagraditi Hram i to je proreceno,a znas da se ovo jos nije dogodilo. To je vrijeme od 7 g., neposredno prije Kristivog drugog dolaska.

Eto,citao sam pomalo tu i tamo...

Nego,zanima me zasto si uopste dala ove citate ,jesam li ja sporio da ce se zrtcovanje prekinuti ???

I ne samo to vec sam nekoliko puta ponavljao da je Hristova zrtva ukinulo ne samo svagdasnju zrtvu vec i citavi ,danas t.z. ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava i to je to,kraj price !!!

Kakvi dad novi hramovi U RRALNOM SMISLU,kakvo novo prinosenje krvnih zrtava.. !?

...opet pomesala loncici !?

6 minutes ago, robivek said:

Eto,citao sam pomalo tu i tamo...

Nego,zanima me zasto si uopste dala ove citate ,jesam li ja sporio da ce se zrtcovanje prekinuti ???

I ne samo to vec sam nekoliko puta ponavljao da je Hristova zrtva ukinulo ne samo svagdasnju zrtvu vec i citavi ,danas t.z. ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava i to je to,kraj price !!!

Kakvi dad novi hramovi U RRALNOM SMISLU,kakvo novo prinosenje krvnih zrtava.. !?

...opet pomesala loncici !?

Kristova žrtva nece ukinuti Bozju zapovijed. Hram mora biti sagrađen i zrtveni prinos mora biti uspostavljen . Židovi čekaju Mesiju.(Vajda znas da nisu svi povjerovali Kristu) Po Njima to nije bio Mesija. Treba zasjesti antikrist u Hram da oni spoznaju da je Krist vec davno bio tu . Otvorit ce im se oči brzo.

16 minutes ago, robivek said:

vi ,danas t.z. ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava i to je to,kraj price !!!

2. Ljetopisa 2,3 Kanim podići Dom Imenu Jahve, svojega Boga, i posvetiti mu ga da se diže pred njim miomirisni kad, da se uvijek postavljaju kruhovi, da se prinose paljenice jutrom i večerom, subotom, na dane mlađaka i na blagdane Jahve, Boga našega; i tako da zauvijek ostane u Izraelu.

25 minutes ago, robivek said:

ne samo to vec sam nekoliko puta ponavljao da je Hristova zrtva ukinulo ne samo svagdasnju zrtvu vec i citavi

Halo ,oni su Izraelci ,Pavao je vjerovao u Isusa Krista pa je prinosi zrtvu. Marija i Josip prinosili su zrtvu i drugi verni Isus Kristu u Izraelu tog doba. Izraelci imaju Zakon dovijeka. Slave mlađake,subote ,blagdane ,Pashu Yom Kipur , nece prestati ni u Kraljevstvu Bozjem jer ce to sve biti na spomen Kralju nad kraljevima Isusu Kristu.

Ponovljeni zakon 18,4 Davaj mu i prvine od svoga žita, od svoga vina, od svoga ulja i prvine od vune svojih ovaca,

Ponovljeni zakon 18,5 jer je njega odabrao Jahve, Bog tvoj, od svih tvojih plemena; njega i njegove sinove, da zauvijek stoje pred Jahvom, Bogom tvojim, te da obavljaju službu i blagoslivljaju u ime Jahve.

Neće više nikada biti krvnih žrtava, osim onih koje će ustanoviti Antihrist da obmane Jevreje. Krvne žrtve su ukazivale na krsnu žrtvu Gospoda Isusa Hrista i poslije te žrtve bilo kakve krvne žrtve nemaju nikakvog smisla. Sv. ap. Pavle je zaista prinosio žrtve u Djelima 21, ali to je činio iz snishođenja prema Jevrejima da umiri njihove predrasude prema njemu, a ne jer je smatrao da te žrtve više imaju ikakvu moć.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

35 minutes ago, Magdalena said:

Kristova žrtva nece ukinuti Bozju zapovijed.

Jesi li svesna da uopste znas sta znaci rec ZAPOVIJED ???

...mislim na Biblijsku terminologiju !?

Hram mora biti sagrađen i zrtveni prinos mora biti uspostavljen .

BIBLIJSKI DEMANT:

Jevr.7,27:

"...Kojemu nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najprije za svoje grijehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer on ovo učini jednom, kad sebe prinese..."

Ako ti nije jasno,ovo JEDNOM u ovom prevodu u grckom prevodu stoji ἐφάπαξ i sad je tvoje da proucis dali ova rec oznacava konacna radnja,jednom za svagda ili mozda ne...

Židovi čekaju Mesiju.(Vajda znas da nisu svi povjerovali Kristu) Po Njima to nije bio Mesija. Treba zasjesti antikrist u Hram da oni spoznaju da je Krist vec davno bio tu . Otvorit ce im se oči brzo.

Nisam ja iznosio jevrejska verovanja NAKON HRISTA a dali ce im se ovi otvoriti generalno ili na individualnom planu ( pojedinacno) to cemo tek videti...jalicno smatram da ce ova druga opcija biti slucaj !

Halo ,oni su Izraelci ,Pavao je vjerovao u Isusa Krista pa je prinosi zrtvu.

Jel Pavle pozivao bracu da prinose zrtvu ,daj da ovo rascistimo ?

Marija i Josip prinosili su zrtvu

Opet zbrajas babe i zabe...nije rec o tome dali su jevreji trebali prinositi krvne zrtve PRE HRISTOVE ZRTVE vec nakon toga,jel primecujes razliku ?

7 hours ago, robivek said:

BIBLIJSKI DEMANT:

1 Petr.2,7-10:

Pa naravno da te demantira Izaija. Izaija / Poglavlje 9

9

svjetlost jarka obasja.

2 Ti si radost umnožio,

uvećao veselje,

3 Teški jaram njegov,

šibu njegova goniča

4 Da, sva bojna obuća,

izgorjet će

i bit će ognju hrana.

sina dobismo;

na plećima mu je vlast.

Ime mu je:

i miru neće biti kraja

učvrstit će ga i utvrdit

u pravu i pravednosti.

privržena ljubav Jahve nad vojska dovijeka.

.

57 minutes ago, robivek said:

Opet zbrajas babe i zabe...nije rec o tome dali su jevreji trebali prinositi krvne zrtve PRE HRISTOVE ZRTVE vec nakon toga,jel primecujes razliku ?

Procitaj Pavla u Djelima apostolskim pa vidi do kada prinosi žrtve. Ti se cak ni ne sramis sta toliko malo znas i inzistiras biti u pravu.Nikad nisi Sveto Pismo pročitao. Tvoje tumacenje veze nema sa istinom iz Biblije i i Pavle kaze tko vam govori neko drugo Evanđelje neka bude proklet.

Djela apostolska 21,26 Tada Pavao uze ljude, i sutradan očistivši se s njima uđe u hram, i najavi, kako izvršuje dane očišćenja, dok se ne prinese žrtva za svakoga od njih.

Edited by Magdalena

Nisam ja iznosio jevrejska verovanja NAKON HRISTA a dali ce im se ovi otvoriti generalno ili na individualnom planu ( pojedinacno) to cemo tek videti...jalicno smatram da ce ova druga opcija biti slucaj

To si trebao vec nauciti . Djelila sam ti citate jutros i jucer da naucis . A ti ubog lijenosti ne citas Bibliju nego bacaš grah i bajaš. I radije ces brljati svasta pišućinego prionuti istini . Rimljanima 11,15 Jer ako je odbačenje njihovo izmirenje svijeta, što će istom biti njihovo primanje, negoli život od mrtvih?

Rimljanima 11,16 Ako je kvasac svet, to je i tijesto; i ako je korijen svet, to su i grane.

Rimljanima 11,17 Ako li se neke od grana odlomiše, i ti, koji si divlja maslina, pricijepio si se na njih; i postao si zajedničar u korijenu i u masnoči masline;

Rimljanima 11,18 Ne hvali se proti granama; a ako li se hvališ, ne nosiš ti korijena, nego korijen tebe.

Rimljanima 11,19 Reći ćeš dakle: Odlomiše se grane, da se ja pricijepim.

Rimljanima 11,20 Dobro. Zbog nevjerstva odlomiše se, a ti stojiš zbog vjere. Ne ponosi se, nego se boj!

Rimljanima 11,21 Jer kad Bog nije rođenih grana sačuvao, da i tebe kako ne sačuva.

Rimljanima 11,22 Gledaj dakle dobrotu i strogost Božju: strogost proti onima koji padoše, a prema sebi dobrotu Božju, ako ostaneš u dobroti; inače i ti ćeš biti odsječen.

Rimljanima 11,23 A i oni, ako ne ostanu u nevjerstvu, pricijepit će se, jer ih Bog može opet pricijepiti,

Rimljanima 11,24 Jer ako si ti odsječen od rođene divlje masline i pricijepio se na nerođenu pitomu maslinu, a kamoli oni, koji će se pricijepiti na rođenu svoju maslinu!

Rimljanima 11,25 Jer vam, braćo, neću zatajiti tajne ove, da sami sebe smatrate mudrima, jer sljepoća pade na jedan dio Izraela, dok ne uđu neznabošci u punom broju.

Rimljanima 11,26 I tako će se spasiti sav Izrael, kao što je pisano: "Doći će od Siona Spasitelj i odvratit će bezbožnost od Jakova.

Rimljanima 11,27 I ovo im je od mene zavjet, kad oduzmem njihove grijehe."

Rimljanima 11,28 Po evanđelju dakle neprijatelji su zbog vas; a po izboru ljubimci zbog otaca.

Rimljanima 11,29 Jer se Bog ne kaje za svoje darove i poziv.

Rimljanima 11,30 Jer kao što ste i vi nekada bili nepokorni Bogu, a sad ste postigli milosrđe zbog njihove nepokornosti.

Rimljanima 11,31 Tako se i ovi sad ne pokoriše zbog vašega pomilovanja, da i oni postignu milosrđe.

Rimljanima 11,32 Jer je Bog zatvorio sve u nepokornost, da se smiluje svima.

Pa naravno da te demantira Izaija. Izaija ...

Ne demantuje mene niko sestrice,ja sam ti dao JASAN,KONKRETAN I PRECIZAN tekst koji je demantirao tvoje navode stoga ukoliko ne smatras da je apostol govorio suprotno SZ-im prorocima daj to reci pa da znamo s kiom ovde pricamo...

Izvoli.

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.