3 hours ago3 hr comment_7159 1 hour ago, Magdalena said:Isus Krist vjernika je blagoslovio i posvetio ,posvetio mu je svaki dan ...Daj Biblijskog dokaza da je Isus ikada posvetio bilo koji drugi sedmicni dan osim sedmog ili priznaj da su te slagali tvoji verski ucitelji,i to ono bas debelo,preveslali te zednu preko vode... !!!1 hour ago, Magdalena said:,vjecnost mu je posvetio. Slavis li ti posvećene? Vjrnika je blagoslovio silno svojim Djelom na križu i posvetio zauvijek : Hebrejima 2,11 Ta i Posvetitelj i posvećeni - svi su od jednoga! Zato se on i ne stidi zvati ih braćom,Hebrejima 10,10 U toj smo volji posvećeni prinosom tijela Isusa Krista jednom zauvijek.Korinćanima 1,2 crkvi Božjoj u Korintu, posvećenima u Kristu Isusu, pozvanima svetima, sa svima, koji zazivaju ime Gospodina našega Isusa Krista na svakome mjestu, njihovu i našemu.Hebrejima 10,14 Jer je jednim prinosom usavršio zauvijek one, koji bivaju posvećeni.1. Korinćanima 3,16 Ne znate li, da ste hram Božji, i Duh Božji da stanuje u vama?Rimljanima 8,30 Koje pak predodredi, te i pozva; koje pozva, te i opravda; koje opravda, te i proslavi.Rimljanima 8,31 Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?Rimljanima 8,32 Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?Rimljanima 8,33 Tko će optužiti izabranike Božje? Bog opravdava!Rimljanima 8,34 Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, on je i zdesna Bogu - on se baš zauzima za nas!Rimljanima 8,35 Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač?Rimljanima 8,36 Kao što je pisano: Poradi tebe ubijaju nas dan za danom i mi smo im ko ovce za klanje.Rimljanima 8,37 U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.Rimljanima 8,38 Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile,Rimljanima 8,39 ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.A vi jos u suboti. Vi ste zapeli u religiji kao i oni koji su htjeli Krista ubiti jer mu nisu vjerovali da je Bog koji je imao doći.Ne spasavas se po religiji nego po Isusu Kristu po VJERI u tog Isusa Krista ciju rijec sam ti citirala.Kakve veze imaju ovi citati sa mojim pitanjem ?????? Edited 3 hours ago3 hr by robivek Pošalji Sticker
3 hours ago3 hr comment_7162 4 hours ago, robivek said:Aha,dakle Mosjije bi trebao obavezno zapisati i sledece: " I A vram nikada ne koristise Bozje ime uzalud"ili na bilo koji drugi nacin kako bi se naglasio pravio smisao NE UZIMANJA UZALUD Bozjeg imena...Pa jeste to naglasio na drugi način kroz pažljivu upotrebu Imena Božijeg od strane praotaca što znači da su praoci bili svjesni značaja Imena Gospodnjeg. Da li je to bilo formulisano kroz identičan tekst kao i treća zapovijest je sekundarno. Suština im je bila poznata.4 hours ago, robivek said:Kako bre nedokazana,evo citata jos jednom:1 Mojs.2,1-4:" Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,..."Tu nigdje ne piše da je Bog TADA posvetio subotu, samo da je to razlog posvećenja subote. To je davanje obrazloženja buduće izrailjske vjerske prakse.4 hours ago, robivek said:Hmmm,cini se da si raspolozen za mudrovanje,u redu...Hajdemo ovako - dali je za tebe prihvatljivo da ti kazem da je takva poruka pre toga u proslosti data vernima NA ISTOM MESTU gde je data i ona koja izricito brani preljubu !!!U Knjizi Postanja mi jasno i nedvosmisleno vidimo da je ljudima tada bio poznat koncept bračne vjernosti, a samim tim i preljube. Ne vidim da im je bio poznat koncept subote. Za subotu se izričito kaže da je obznanjena na Sinaju, za zabranu preljube se to ne kaže. Jel ti sada malo jasnije?4 hours ago, robivek said:Ili je za tebe mozda preljuba bitnija od svetkovanje subote po Bozjem primeru ?Ne rangiram zapovijesti date od Boga. Sve one ili imaju ili su imale određenu ulogu.4 hours ago, robivek said:Molim konkretne dokaze u prilog tvom odgovoru da na osnovu toga povukli paralelu...imam utisak da se krecemo u pravom smeru,izvoli !Nisi dobro procitao moje pitanje,daj se molim te fokusiraj na SVE ASPEKTE 4-te Bozje zapovesti a ne samo na poicinku,evo ih ponavljam redosledno:Poziv da se secamo da svetkujemo sedmi danPoziv da radimo aktivno u toku 6 radnih dana citavog zivota a ne samo ponekad u toku godine/aPoziv da obustavimo sve uobicajene radne aktivnosti u toku sedmog danaDa sve to radimo ne zato sto mozda dobro za nas,prakticno,zdravo ( sve je ovo vec i naucno ppotvrdjeno) ili sta god drugog radi vec ZATO STO JE BOG STVORIO SAV OVAJ SVET U TOKU RALNIH 6 DANA I POCINUO U SEDMOMI šta to pokazuje? Ja se držim riječi apostola Pavla koji subotu naziva sjenom Hristovog tijela. Pravoslavna Crkva ima jasan stav na koji način je subota sjena. Vi nemate, već umjesto toga pribjegavate izvrtanju teksta kako bi uklopili vašu teologiju u apostolske spise. Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово Pošalji Sticker
2 hours ago2 hr comment_7166 36 minutes ago, Maki said:Pa jeste to naglasio na drugi način kroz pažljivu upotrebu Imena Božijeg od strane praotaca što znači da su praoci bili svjesni značaja Imena Gospodnjeg. Da li je to bilo formulisano kroz identičan tekst kao i treća zapovijest je sekundarno. Suština im je bila poznata.Ne zanimaju me DRUGI nacini koje spoznajes putem tumacenja vec eksplicitni navodi kao sto mi ih ti trazis,jel ih imas ili nemas ???36 minutes ago, Maki said:Tu nigdje ne piše da je Bog TADA posvetio subotu, samo da je to razlog posvećenja subote. To je davanje obrazloženja buduće izrailjske vjerske prakse.Kakav razlog,Maki,hajde da ovo rascistimo jednom za svagda - molim te navedi u kom smislu trazis da se tamo zapise / pojavi rec TADA kada su svi tekuci dogadjaji stvaranja bili opisivani NA POTPUNO ISTI NACIN ???36 minutes ago, Maki said:U Knjizi Postanja mi jasno i nedvosmisleno vidimo da je ljudima tada bio poznat koncept bračne vjernosti, a samim tim i preljube. Ne vidim da im je bio poznat koncept subote. Za subotu se izričito kaže da je obznanjena na Sinaju, za zabranu preljube se to ne kaže. Jel ti sada malo jasnije?A kako im je bio poznat taj koncept,ko im ga je otkrio / nalozio / obznanio i kada konkretno ?Ako imas dokaze daj ih navedi ali ako ih nemas molim te to reci jasno i precizno kao odgovor na moje pitanje da bi mogli ici dalje.Izvoli.36 minutes ago, Maki said:Ne rangiram zapovijesti date od Boga. Sve one ili imaju ili su imale određenu ulogu.Kako ne rangiras kada pokusavas prosvercovati ideju da su ljudi nekako ipak znali za preljubu da je zabranjena od Boga i pored toga sto to nije eksplicitno navedeno u Pismu dok ujedno odbacujes ideju da se na potpuno isti nacin dala i zapovest o svetkovanju subote koja je ujedno uspostavljena od samog Boga u toku stvaranja ???36 minutes ago, Maki said:I šta to pokazuje?Pokazujed upravo to sto pise u Pismu Maki,nista vise ali i nista manje.36 minutes ago, Maki said:Ja se držim riječi apostola Pavla koji subotu naziva sjenom Hristovog tijela.I hajde mi sad pokazi kako su stavaranje i nalog za kontinuirani rad / pocinak u toku ljudskog zivota mogli biti sjena na Hrista,pusti sad sta radi i misli tvoja verska zajednica,tvoji se verski lideri "takticki povlace"od ovakvih pitanja "sektasa",nestaju...zar te nimalo ne brine ?????????36 minutes ago, Maki said:...Pravoslavna Crkva ima jasan stav na koji način je subota sjena. Vi nemate, već umjesto toga pribjegavate izvrtanju teksta kako bi uklopili vašu teologiju u apostolske spise.Znam ja sta ona ima i sta nema ,pitanje je kako joj to dopustate,zasto je branite i omogucavate vasim verskim liderima da rade to stro rade,zar vas nije strah od Boga ?Zar si spreman da jednog dana stanes pred Hristom i kazes mu "...ma nisam ja kriv sto su me popovi slagali,ja njima verovao jer sam mislio da su oni radnici tvoje crkve..."!??Jel zaista smatras da bi ti pravno bilo odrzivo ovo stanoviste ????? Edited 2 hours ago2 hr by robivek Pošalji Sticker
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje