Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zašto se ono što vjerujemo ne može dokazati?

Featured Replies

16 hours ago, Nefi said:

Ja lično mislim da je najbolji dokaz svedočanastvo moći Duha svetoga, da je nešto istina.

Ono što nam promiče jeste: vjera je m i l o s t !!! Bog je uvijek inicijator. Uzaman nam naš trud nekome gurati pod nos tako očite činjenice ako tu nema - kako ti kažeš - Duha Svetoga.

Sve, ali baš sve dobro što nam se događa je milost…

• Autor
5 hours ago, Metuzalem said:

Sve, ali baš sve dobro što nam se događa je milost…

Ja ne pričam o milosti nego kako znati šta je istina. To još uvek Duh sveti svedoči. Ako tako nešto ne postoji onda nemožemo nikada zanati da li postoji jedan Bog.

Edited by Nefi

On 01. 12. 2024. at 19:04, Nefi said:

Ja ne pričam o milosti nego kako znati šta je istina. To još uvek Duh sveti svedoči. Ako tako nešto ne postoji onda nemožemo nikada zanati da li postoji jedan Bog.

Ma ŠTO ti ovdje pokušavaš? Kršćani vjeruju u Boga Oca, Sina i Duha svetoga - TROJEDINOGA Boga.

Ovo je KRŠĆANSKI FORUM…Gdje ti zalutaaa!!!!

Bog te blagoslovio i podario te “duplom dozom” salomonske mudrosti da ne lupetaš koješta.

I još nešto…Čitaj Ivanovo evanđelje glava 1.

"I Riječ tijelom postade

i nastani se među nama

i vidjesmo slavu njegovu

- slavu koju ima kao Jedinorođenac

od Oca - pun milosti i istine".(Iv 1,14)

I onda dalje:

"Boga nitko nikada ne vidje:

Jedinorođenac - Bog -

koji je u krilu Očevu,

on ga obznani".(Iv 1,17)

Isusova velikosvećenička molitva, ovaj dio se baš odnosi i NA TEBE:("Svijet te nije upoznao". Pitam se i KAKO? Ako svojim mizernim umom želimo proniknuti u božanske /Božje tajne, mi mrvice, ali Njegova draga stvorenja, pa bismo željeli razumjeti ono što

(Iv.1. 25-26)

"Oče pravedni,

svijet te nije upoznao,

ja te upoznah;

a i ovi upoznaše

da si me ti poslao.

I njima sam očitovao tvoje ime,

i još ću očitovati,

da ljubav kojom si ti mene ljubio

bude u njima - i ja u njima.".

Ovo "Još ću očitovati" se naročito potvrđuje danas. Toliki vidioci, a malo tko vjeruje porukama Neba. Jer...Zašto se Nebo ne ukaže nekom biskupu? Tada bismo vjerovali.

A zašto je Isus želio biti MALEN, roditi se u štalici kao bijednik?

Uzalud tebi bilo što ukazivati ako postoji iole sumnje u JEDNOGA Boga. Ljudski je POsumnjati u nešto sumnjivo, ali uz tolika svjedočanstva SZ i N.Zavjeta istrajavati u sumni?!!! E, pa ćemu išta više reći.

• Autor
21 hours ago, Metuzalem said:

Ovo je KRŠĆANSKI FORUM…Gdje ti zalutaaa!!!!

Znači ako neko nije vašeg mišljenj onda on nije hrišćanin?

Ne veruju svi Hrišćani u Nikejsko Trojstvo, niti su tako verovali Apostoli. Ja verujem u Boga večnoga Oca, njegovog Sina Isusa Hrista i u Duha svetoga, da su oni jedan Bog, ali ne verujem da su oni jedno fizičko biće, kako to trojstvo uči, nego verujum da se tu radi o duhovnom jedinstvu, u svrsi i nemeri, gde su složni kao jedan.

Takođe verujem da sveti Duh o tome svedoči i da samo tako možemo biti osvedočeni a ne isključivo čitanjem svetog pisma. "jer slovo ubija, a Duh oživljuje." (2 Kor 3:6)

Edited by Nefi

"Bog Otac kao vrelo, Sin kao zaslužitelj i posrednik, a Duh Sveti kao djelitelj. Milosni krug počinje u krilu Presv. Trojstva iz roditeljske ljubavi Očeve, po zaslugama Sina i posredovanjem njegova Duha, da nas posvećene i usavršene povuče u obitelj Trojedinog.

.

Očitovanjem tajne Pres. Trojstva kao da nas je Bog htio unaprijed pripraviti na blaženo gledanje u nebu. Kao da nam je želio razjasniti zbog čega smo stvoreni na njegovu sliku (vestigia Trinitatis): da se tako u nama otkrije Božje očinstvo, ljudsko sinovstvo i zajednička nam s Bogom duhovnost. Savršeno jedinstvo triju Božanskih Osoba praslika nam je "općinstva svetih" i uopće društvenog života, uzor bratske ljubavi, zajednice dobara, te poštivanja tuđe ličnosti i njezinih vlastitosti.."(Ž.Bezić iz Kršćansko savršenstvo)

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.