Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bog jako cijeni žrtvu iz ljubavi

Featured Replies

Sveti Pajsije Atonski ispričao je:

Otac jedne djevojčice, teško bolesne od raka, došao je na Svetu Goru da vidi starca i zamolio za molitve za svoju kćer. Otac je sa sobom donio neke od djetetovih stvari kako bi ih starac osjenio znakom krsta.

Starac je rekao nesretniku:

"Moliću se, ali i ti, kao otac, moraš podnijeti neku žrtvu, jer Boga jako gane žrtva iz ljubavi."

Otac djevojčice upitao je:

"Što da žrtvujem, oče?"

Starac je rekao:

"Žrtvuj jednu od svojih strasti."

Tada je otac, slabo razumjevši duhovni život, odgovorio:

"Nemam strasti."

Tada je starac upitao:

"Pušiš li cigarete?"

"Da", odgovorio je otac djevojčice.

"Dakle, prestani pušiti iz ljubavi prema svojoj kćeri i Bog će je učiniti zdravom", zahtijevao je starac.

Otac je odmah prestao. Djevojčica se postepeno počela oporavljati i potpuno je izliječena, što su potvrdili ljekari.

Otac je, međutim, izgubio prisebnost, prekršio obećanje Bogu i ponovo počeo pušiti. U isto vrijeme, rak njegove kćeri ponovo se počeo razvijati, a djevojčica se vratila u svoje prethodno teško stanje. Tada se otac vratio starcu.

Ali starac mu je čvrsto rekao:

"Ako ti, kao otac, nemaš pobožnosti i ne žrtvuješ strast koja uništava tvoje tijelo radi života tvog djeteta, onda ti ne mogu ni na koji način pomoći."

Baš molim za jednu prijateljicu koja je blizu odlaska Gospodinu, rak ju je "pojeo". Po ljudskom mjerilima prerano. To mi se zadnjih godina ponavlja, ja molim i postim, ali kao da nema odgovora.

Nedavno je jedan katolički portal prenio tekst pravoslavnog novinara, pogodio me u samu srž. Danima već vrtim taj tekst kroz glavu, kao da me rastavlja na dijelove. Govori upravo o ovome što ti pišeš, iz pozicije pravoslavlja, ali naravno da je u potpunosti identično za katolike. Velike misli, snažan tekst, trebao mi je ko budali šamar! ❤️

https://vjerujem.vecernji.hr/vijesti/skrivena-bozja-logika-zasto-bog-ne-igra-po-nasim-pravilima-i-nasoj-logici-i-ne-odgovara-na-nase-ispravno-formulirane-molitve/

• 2 weeks later...
On 25. 01. 2026. at 10:33, pints said:

Baš molim za jednu prijateljicu koja je blizu odlaska Gospodinu, rak ju je "pojeo". Po ljudskom mjerilima prerano. To mi se zadnjih godina ponavlja, ja molim i postim, ali kao da nema odgovora.

Nedavno je jedan katolički portal prenio tekst pravoslavnog novinara, pogodio me u samu srž. Danima već vrtim taj tekst kroz glavu, kao da me rastavlja na dijelove. Govori upravo o ovome što ti pišeš, iz pozicije pravoslavlja, ali naravno da je u potpunosti identično za katolike. Velike misli, snažan tekst, trebao mi je ko budali šamar! ❤️

https://vjerujem.vecernji.hr/vijesti/skrivena-bozja-logika-zasto-bog-ne-igra-po-nasim-pravilima-i-nasoj-logici-i-ne-odgovara-na-nase-ispravno-formulirane-molitve/

Tek sam sad procitala ovaj tvoj tekst. Nisam ni ušla u članak . Posije cu na njega odgovoriti. Jeli tvoja prijateljica bolje? Jako mi je žao zbog nje. Moras joj reći da oprosti svima koji su je povrijedili ,jer je i Krist nama oprostio. Rak je bolest ne oprosta. To čovjeka izjeda. S jedne strane je naš ponos koji nam ne dozvoljava "poniziti " se i oprostiti ,a sa druge strane nas Kristovo Djelo glasno nas opominje i govori : ja sam vaše grijehe preuzo i oprostio vam. Od kud nama pravo ne oprostiti nekome ? Ali to je odluka. Uvijek je stvar našeg izbora. Izaberi Krista i okreni se Njemu ,pokaj se za svoj život prije Njegai oprostit ce ti se i tako ces i ti imati snage oprostiti .Izaberi ga i pusti se Njegovom vodstvu jer samo On zna što je za tebe dobro. Nadam se da je povjerovala Kristu Isusu da je On na křižu umro za nas i da je Uskrsnuo . Otkupio nas i Spasio. Njoj treba pokazati na Krista jer kad povjeruje i to prizna ustima ,spasit ce se. To je najvaznije. Nije važno koliko dugo smo na zemlji ,važno je kojim putem idemo ,ako idemo s Kristom onda je to zauvijek.

Moras joj reci Evanđelje . Isus je umro za nas ,bio pokopan i uskrsnuo za nas. ON je sve učinio. To je najvaznije znati prije nego te Gospodin pozove.

A za svoje molitve ne sumnjaj. Vjeruj da Isus Krist može sve: Sve sto zamolite Oca u moje Ime ,Otac ce vam ispuniti,iIsto tako Isusu Kristu u Njegovo Ime moli i po Duhu Svetom dobit ćeš . Ali trenutno je najvazniji njen odnos s Kristom. Njena vjera. Svima nam je to najvaznije jer mi ne znamo ni dan ni cas kad ce nas Gospodin pozvati.

On 25. 01. 2026. at 10:33, pints said:

Svo svoje povjerenje trebamo predati Bogu. On zna sta radi za razliku od nas

. Rimljanima 4,20 Ali pred Božjim obećanjem nije nevjeran dvoumio, nego se vjerom ojačao davši slavu Bogu,

Rimljanima 4,21 posve uvjeren da on može učiniti što je obećao.

Rimljanima 4,22 Zato mu se i uračuna u pravednost.

Rimljanima 4,23 Ali nije samo za nj napisano: Uračuna mu se,

Rimljanima 4,24 nego i za nas kojima se ima uračunati, nama što vjerujemo u Onoga koji od mrtvih uskrisi Isusa, Gospodina našega,

Rimljanima 4,25 koji je predan za opačine naše i uskrišen radi našeg opravdanja.

Edited by Magdalena

Jučer je umrla. Tugujemo zbog fizičkog odlaska i radujemo se zbog njenog rođenja za nebo!

54 minutes ago, pints said:

Jučer je umrla. Tugujemo zbog fizičkog odlaska i radujemo se zbog njenog rođenja za nebo!

Jako mi je žao moja iskrena sućut tebi ,tvoju prijateljicu Isus Krist neka primi u Kraljevstvo Božje.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.