Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bog jako cijeni žrtvu iz ljubavi

Featured Replies

Sveti Pajsije Atonski ispričao je:

Otac jedne djevojčice, teško bolesne od raka, došao je na Svetu Goru da vidi starca i zamolio za molitve za svoju kćer. Otac je sa sobom donio neke od djetetovih stvari kako bi ih starac osjenio znakom krsta.

Starac je rekao nesretniku:

"Moliću se, ali i ti, kao otac, moraš podnijeti neku žrtvu, jer Boga jako gane žrtva iz ljubavi."

Otac djevojčice upitao je:

"Što da žrtvujem, oče?"

Starac je rekao:

"Žrtvuj jednu od svojih strasti."

Tada je otac, slabo razumjevši duhovni život, odgovorio:

"Nemam strasti."

Tada je starac upitao:

"Pušiš li cigarete?"

"Da", odgovorio je otac djevojčice.

"Dakle, prestani pušiti iz ljubavi prema svojoj kćeri i Bog će je učiniti zdravom", zahtijevao je starac.

Otac je odmah prestao. Djevojčica se postepeno počela oporavljati i potpuno je izliječena, što su potvrdili ljekari.

Otac je, međutim, izgubio prisebnost, prekršio obećanje Bogu i ponovo počeo pušiti. U isto vrijeme, rak njegove kćeri ponovo se počeo razvijati, a djevojčica se vratila u svoje prethodno teško stanje. Tada se otac vratio starcu.

Ali starac mu je čvrsto rekao:

"Ako ti, kao otac, nemaš pobožnosti i ne žrtvuješ strast koja uništava tvoje tijelo radi života tvog djeteta, onda ti ne mogu ni na koji način pomoći."

Baš molim za jednu prijateljicu koja je blizu odlaska Gospodinu, rak ju je "pojeo". Po ljudskom mjerilima prerano. To mi se zadnjih godina ponavlja, ja molim i postim, ali kao da nema odgovora.

Nedavno je jedan katolički portal prenio tekst pravoslavnog novinara, pogodio me u samu srž. Danima već vrtim taj tekst kroz glavu, kao da me rastavlja na dijelove. Govori upravo o ovome što ti pišeš, iz pozicije pravoslavlja, ali naravno da je u potpunosti identično za katolike. Velike misli, snažan tekst, trebao mi je ko budali šamar! ❤️

https://vjerujem.vecernji.hr/vijesti/skrivena-bozja-logika-zasto-bog-ne-igra-po-nasim-pravilima-i-nasoj-logici-i-ne-odgovara-na-nase-ispravno-formulirane-molitve/

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.