Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Adventizam - preispitivanje

Featured Replies

moji razlozi su na blogu koji su adventisti priojavili pa nije dostupna u pretrazi, ali evo ga ovde:

https://adventizam-preispitivanje.blogspot.com/

pa onda ide knjiga

1. The White Lies - Walter Rea

2. Prophetess of Health - Ronald L Numbers

3. Ellen White The Psychobiogrpahy - Steve Daily

ima bar još par vrednih

Mogu da pomenem i Pavla Simovića koji je kao i ja bio jedan od njenih najvećih podržavalaca, da sad ne ulazim u detalje, ja sam skoro sve njene knjige skenirao, sredio i prebacio u e-oblik, a on je dao na svom sajtu članka koji je razmontiravaju do u sitne šrafiće, a ima i knjigu

i 2 sajta čoveka koji je prvi počeo 90-tih da iznosi istinu o njoj na netu

www.nonegw.org

i

www.nonsda.org

On ima i vrhunske knjige, ali dovoljno je ovo na ova 2 sajta.

Toliko od mene sem ako neko ne pita konkretne detalje.

Vjeruješ li još uvijek u neke doktrine u koje vjeruju i adventisti?

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

11 minutes ago, tehopo said:

Evo video za sve kritičare

Kada netko ciljano pokušava minirati drugu stranu, onda ne postoji video koji ga može razuvjeriti, jer je unaprijed sebi zacrtao cilj. I još kad dodaš činjenicu da EGW ima hrpetine literature, videa protiv sebe, to je onda rasprava u kojoj ti druga strana ponavlja prožvakano...

1 hour ago, Bezuslovni said:

pa ovaj adventizam preispitivanje. Njega su prijavili

To sam razumio, ali ono što mi nije jasno, kome su ga prijavili?

• Autor

Pusti prijatelju Runića, on je njeno zamorče.

30 godina sam je čitao, znao bolje mnogo i od Runića i od tebe i ogromne većine adventista, znao njene citate napamet... dok me taj legalizqm nije stigao. Zanao sam za većunu argumentovanih dokaza protiv nje još od 2003-4 kada sam prvi put izašao na one sajtove, ali nisam hteo da verujem. Dok nisam platio cenu. I to iz 3 puta! To je moć pristrasnosti. Ta prevarantkinja me je kupila jednim poglavljem (poreklo zla iz velika borbe) koji je prepisala iz Miltonovog Izgubljenog raja...

Isto tako sa tobom i ostalim adventistima - vi nemate problema zato što uopšte i niste sistematični i studiozni u izučavanju njenih demonskih plagijata (čisti plagijati sa malo najsuptilinijeg legalizma koji uništava). I da ne ispadne da se hvalim nego da pokažem koliko sam bio duboko utonuo, kažem da je ogromna većina Džons Vagonerovih knjiga isfinasirana od mene, oko 2000 strana, plus Vilenove knjige, plus Venden i Sekvera koji su jedini normalni pored Taj Gibsona (inače su evangelici u adventizmu)...

Kad budeš dubinski utonuo u to zlo, kao ja shvatajući ga ozbiljno i pokušavajući da ga praktikuješ, onda si obrao zelen bostan...

S obzirom da je braniš i to pavlom runićem, mogu zaključiti da si ti jedan klasičan površni adventista i to je tvoja sreća. Ali i nesreća jer ako se ne udubiš u to zlo, nikad nećeš iz njega izaći. A to udubljivanje ima veliku cenu. Ima i treći način - da pogledaš i moj blog i sajt Dirka Anderosna i knjige o njoj, a možeš i FB Stiva Dejlija (https://www.facebook.com/stevengdailyphd).

A ako odbaciš taj najjeftiniji način, onda će doći đavo po svoje i ima da plaćaš kao sveti petar kajganu!

Ako je u 19. vijeku sve bilo tako dozvoljeno kad je u pitanju plagiranje zašto su adventisti 1864. godine kritikovali druge da plagiraju njihove materijale?

Evo citiraću:
"Mi smo sasvim voljni da članci iz Reviewa ili bilo koja od naših knjiga budu u bilo kojoj mjeri izdati i jedino što tražimo je da nam bude učinjena jednostavna pravda tako što će se odati dužna zasluga."
"We are perfectly willing that pieces from the Review, or any of our books should be published to any extent, and all we ask is, that simple justice be done us, by due credit being given."
https://m.egwwritings.org/en/book/1679.4428#4703

Iz gore navedenog jasno vidimo da su adventisti 1860ih jako dobro znali da je plagijat kada u nekoj mjeri ukradeš tuđi rad a ne navedeš autora i to su kritikovali što njima drugi to rade. Dakle argument da je eto u vrijeme EGW takvo plagiranje bilo dozvoljeno i da to nije bilo tada regulisano pada u vodu jer su sami adventisti kritikovali druge zbog plagiranja.

Runić pokušava "utopiti" i apostol skupa sa EGW. Istina je da je apostol Luka u sastavljanju svog jevanđelja obuhvatio i navode drugih izvora, ali ON TO SAM I KAŽE. Ništa nije sakriveno. Luka isto tako nije plagirao te izvore, već ih je analizirao i iz svih izvora sastavio svoje jevanđelje. EGW je uzimala čitave pasuse od drugih autora bez ikakvog navođenja. Apostoli to nisu radili.

• Autor

5 FANTASTIČNIH IZJAVA „À LA“ ELEN VAJT:

1. Svom rođenom sinu Viliju je napisala: „Ne smeš da se ljutiš, ali zapamti da GOSPOD NE MOŽE DA TE VOLI AKO BUDEŠ NEVALJAO” i

„Gospod voli tu malu decu koja pokušavaju da postupe kako treba i obećao je da će biti u Njegovom carstvu, ALI ZLU, NEVALJALU DECU, BOG NE VOLI.” (Elen Vajt Viliju Vajtu, pismo 10, 1859; pismo 3, 1860. – Vajt zaostavština ih je objavila tek 2014. godine, kada su bili primorani jer su citati procurili iz trezora i stavljeni na internet.)

U vezi dece u crkvi uopšte, napisala je: „BOG MRZI NEPOSLUŠNU DECU koja ispoljavaju strast i zlu narav, itd. On ih ne može spasiti u vreme nevolje.“ (Elen Vajt, Rukopis 1 (1854) – još jedan citat koji su bili primorani da objave posle 2014. i curenja dokumenata iz tajnih trezora.)

2. „Kada zaista [poverujete] ovoj poruci [misli na poruku 3 anđela u njenom tumačenju], efekat na vas će biti da se odvojite od sveta, živite svoju veru, prodate što imate, dajte milostinju i sakupite sebi blago na nebesima. Bog vam je došao veoma blizu kada ste bili na velikoj udaljenosti od Njega. Uzeo je od vas dva idola da biste se mogli približiti Njemu i da bi se jedino Bog uzvisio i zacario u vašem srcu, i da bi vaše oko moglo biti otvoreno za Njegovu slavu. Ova deca su oteta da spase tebe i nju [obraća se bračnom paru]... Da nema sa vama onih koji Boga ne vole i koje Bog mrzi.“ (Elen Vajt, pismo 1, 1857. – Ovo je bio još jedan citat koji su bili primorani da objave.)

Da li Bog zaista ubija ljudsku decu da bi roditelje učinio religioznijim, da bi ih motivisao da prodaju ono što imaju i daju crkvenim vođama na nagovor Njegovog proroka? Elen definiše one koji su izvan njenog kulta držanja zapovesti kao izvan Božje ljubavi, pa čak i omrznute od strane Boga.

Pošto ih „Bog mrzi“, ona upućuje svoje sledbenike, opet na osnovu „vizije“, da se ni ne mole za svoje bolesne.

„Bog mi je pokazao da oni koji svetkuju Božije zapovesti nemaju šta da rade u molitvi za bolesne koji ih svakodnevno gaze, osim ako se ne radi o nekom posebnom slučaju kada su duše osvedočene u istinu i odlučile su da idu ka njoj.. Treba održavati pregradni zid između onih koji čuvaju zapovesti i onih koji ih gaze.“ (Elen Vajt, pismo 11, 1853. „Bratu Pirsu” se takođe može naći u knjizi Arthura Vajta: Elen G. Vajt Biografija: Rane godine, 1:404.)

3. „Na pitanje šta bih više volela: da moje dete praktikuje [samozlostavljanje (misli na masturbaciju) naspram drugih oblika seksualne razuzdanosti], o milostivi Bože! Izbavi me od tako strašne dileme, moj nedvosmislen odgovor bi bio: 'radije neka moje drago dete UMRE, pa makar to bilo čak i odvratnim samoubistvom ili bilo kojom drugom čašom gorčine! Ništa, o dragi roditeljU, ne može učiniti vaše voljeno potomstvo potpunije bednim!“ (Elen Vajt, Svečani apel, 243.)

4. „Odmah u početku hrišćanskog života svaki vernik treba da nauči osnovna načela hrišćanstva. On mora biti poučen da za njegovo lično spasenje NIJE DOVOLJNA SAMO HRISTOVA ŽRTVA, već ON MORA DA UČINI (!!!) život Hristov svojim životom i karakter Hristov svojim karakterom.“ (Hristove očigledne pouke, 57.2 originala)

5. „Video sam da se Isus molio za svoje neprijatelje; ali to ne bi trebalo da nas natera da se molimo za zli svet, koji je Bog odbacio. Kada se molio za svoje neprijatelje, bilo je nade za njih, i oni su mogli biti korisni i spaseni Njegovim molitvama, a takođe i nakon što je bio Posrednik u predvorju za ceo svet; ali sada su Njegov duh i simpatija bili povučeni od sveta; i naše saosećanje mora biti sa Isusom, i mora biti povučeno od bezbožnika.“ (Kamden Elen Vajt, Njujork, vizija 21. juna 1851.)

34 minutes ago, Bezuslovni said:

5 FANTASTIČNIH IZJAVA „À LA“ ELEN VAJT:

1. Svom rođenom sinu Viliju je napisala: „Ne smeš da se ljutiš, ali zapamti da GOSPOD NE MOŽE DA TE VOLI AKO BUDEŠ NEVALJAO” i

„Gospod voli tu malu decu koja pokušavaju da postupe kako treba i obećao je da će biti u Njegovom carstvu, ALI ZLU, NEVALJALU DECU, BOG NE VOLI.” (Elen Vajt Viliju Vajtu, pismo 10, 1859; pismo 3, 1860. – Vajt zaostavština ih je objavila tek 2014. godine, kada su bili primorani jer su citati procurili iz trezora i stavljeni na internet.)

U vezi dece u crkvi uopšte, napisala je: „BOG MRZI NEPOSLUŠNU DECU koja ispoljavaju strast i zlu narav, itd. On ih ne može spasiti u vreme nevolje.“ (Elen Vajt, Rukopis 1 (1854) – još jedan citat koji su bili primorani da objave posle 2014. i curenja dokumenata iz tajnih trezora.)

2. „Kada zaista [poverujete] ovoj poruci [misli na poruku 3 anđela u njenom tumačenju], efekat na vas će biti da se odvojite od sveta, živite svoju veru, prodate što imate, dajte milostinju i sakupite sebi blago na nebesima. Bog vam je došao veoma blizu kada ste bili na velikoj udaljenosti od Njega. Uzeo je od vas dva idola da biste se mogli približiti Njemu i da bi se jedino Bog uzvisio i zacario u vašem srcu, i da bi vaše oko moglo biti otvoreno za Njegovu slavu. Ova deca su oteta da spase tebe i nju [obraća se bračnom paru]... Da nema sa vama onih koji Boga ne vole i koje Bog mrzi.“ (Elen Vajt, pismo 1, 1857. – Ovo je bio još jedan citat koji su bili primorani da objave.)

Da li Bog zaista ubija ljudsku decu da bi roditelje učinio religioznijim, da bi ih motivisao da prodaju ono što imaju i daju crkvenim vođama na nagovor Njegovog proroka? Elen definiše one koji su izvan njenog kulta držanja zapovesti kao izvan Božje ljubavi, pa čak i omrznute od strane Boga.

Pošto ih „Bog mrzi“, ona upućuje svoje sledbenike, opet na osnovu „vizije“, da se ni ne mole za svoje bolesne.

„Bog mi je pokazao da oni koji svetkuju Božije zapovesti nemaju šta da rade u molitvi za bolesne koji ih svakodnevno gaze, osim ako se ne radi o nekom posebnom slučaju kada su duše osvedočene u istinu i odlučile su da idu ka njoj.. Treba održavati pregradni zid između onih koji čuvaju zapovesti i onih koji ih gaze.“ (Elen Vajt, pismo 11, 1853. „Bratu Pirsu” se takođe može naći u knjizi Arthura Vajta: Elen G. Vajt Biografija: Rane godine, 1:404.)

3. „Na pitanje šta bih više volela: da moje dete praktikuje [samozlostavljanje (misli na masturbaciju) naspram drugih oblika seksualne razuzdanosti], o milostivi Bože! Izbavi me od tako strašne dileme, moj nedvosmislen odgovor bi bio: 'radije neka moje drago dete UMRE, pa makar to bilo čak i odvratnim samoubistvom ili bilo kojom drugom čašom gorčine! Ništa, o dragi roditeljU, ne može učiniti vaše voljeno potomstvo potpunije bednim!“ (Elen Vajt, Svečani apel, 243.)

4. „Odmah u početku hrišćanskog života svaki vernik treba da nauči osnovna načela hrišćanstva. On mora biti poučen da za njegovo lično spasenje NIJE DOVOLJNA SAMO HRISTOVA ŽRTVA, već ON MORA DA UČINI (!!!) život Hristov svojim životom i karakter Hristov svojim karakterom.“ (Hristove očigledne pouke, 57.2 originala)

5. „Video sam da se Isus molio za svoje neprijatelje; ali to ne bi trebalo da nas natera da se molimo za zli svet, koji je Bog odbacio. Kada se molio za svoje neprijatelje, bilo je nade za njih, i oni su mogli biti korisni i spaseni Njegovim molitvama, a takođe i nakon što je bio Posrednik u predvorju za ceo svet; ali sada su Njegov duh i simpatija bili povučeni od sveta; i naše saosećanje mora biti sa Isusom, i mora biti povučeno od bezbožnika.“ (Kamden Elen Vajt, Njujork, vizija 21. juna 1851.)

Ovo je čaranje i bajanje.

• Autor
2 hours ago, Obični prdac said:

Mogu li ja dobiti odgovor na pitanje?

Jel se to ne mene odnosi? I šta bih da ti kažem a da te ne lažem? I da već nisam odgovorio?

2 minutes ago, Bezuslovni said:

Jel se to ne mene odnosi? I šta bih da ti kažem a da te ne lažem? I da već nisam odgovorio?

Možda sam ja promašio, nisam nigdje zapazio odgovor na pitanje: kome su vas to prijavili?

• Autor

na svakom blogu imaš dugme prijavi. prijavi se google koji je vlasnik svih blogova sa blogspot.com i onda više nema u pretrazi.

18 minutes ago, Bezuslovni said:

na svakom blogu imaš dugme prijavi. prijavi se google koji je vlasnik svih blogova sa blogspot.com i onda više nema u pretrazi.

Moje iskustvo sa većinom protestantskih crkava je da su svi više manje "benigni" u tom smislu. Malo mi čudno da Google ograničava nekom kanal zbog prijava... obično to mora biti ne znam kakav sadržaj da bi oni uopće reagirali... jeste li dobro provjerili sve postavke na toj platformi? Neko vrijeme sam bio tamo, nije mi se svidjelo pa sam išao na druge platforme...

10 minutes ago, Bezuslovni said:

jesam, imam neki drugi blog i njega nađe iako ima manje pregleda.

Prošlo je vrijeme blogova, vrijeme kada je algoritam uz dobru seo optimizaciju mogao pogurati neke teme...

• Spirit Junkie

Sekvera, Venden i Gibson rekao si. Što oni uče evangeličko u adventizmu, i zašto cijeniš njihove knjige?

240_F_444997661_BjXKHmh7O94w8GmSWV9CIvcIyNy1GeNM.jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.