Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zašto je sveti apostol Pavle uvijek na udaru?

Featured Replies

• Odgovora 50
  • Pregleda 334
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Magdalena
    Magdalena

Zato sto Pavle ubija u pojam ljude koji ne razumiju tko je Isus Krist. Pogotovo one koji tvrde da nije Bog ..Govori o Radosnoj vijesti ,Evanđelju milosti : da postoji Spasitelj koji nas može i želi sp

• Dobro pitanje. Magdalena odgovorila. Pavao je bio najveći "trn u oku" upravo farizejima i "pismoznancima" Pavlovog vremena jer su oni Pavla poznavali kao velikog i poznatog studenta generacije na ži

• Blago tebi

Posted Images

upravo, Bostan said:

E pa sve je od Boga.

Nije sve od Boga. Ima i protivnika Bog.

Isus Krist te štiti od njega. Svojom krvlju na križu nas je otkupio i taj nema vlast nad nama.

upravo, Magdalena said:

Nije sve od Boga. Ima i protivnika Bog.

Isus Krist te štiti od njega. Svojom krvlju na križu nas je otkupio i taj nema vlast nad nama.

Ja ne vidim da je Isusovo stradanje na Golgoti okusnica Isusovog zivota. Treba da se vjeruje i cini onako kako je On da da ga se slijedi...zar nije receno milost je veca a ne zrtva?

upravo, Bostan said:

Ja ne vidim da je Isusovo stradanje na Golgoti okusnica Isusovog zivota. Treba da se vjeruje i cini onako kako je On da da ga se slijedi...zar nije receno milost je veca a ne zrtva?

Da milost Kristova vece je od svake žrtve koja se moze dati.

Edited by Magdalena

upravo, Magdalena said:

Ja ne vidim da je Isusovo stradanje na Golgoti okusnica Isusovog zivota

Isus Krist je i Uskrsnuo . Živ je u Kraljevstvu Bozjem je . Stradanje na Golgoti okasnica je za živote ljudi . Tko vjeruju u to Djelo ,Spašen je .

1 minute ago, Bostan said:

Eto vidis :)

Ja to znam.

upravo, Bostan said:

A pod cijom je vlascu ovaj svijet ako je Isus uskrsao i otisao na nebo?

Mi smo jos uvijek na Zemlji. Ovaj svijet jos malo je pod vlascu Sotone. Čeka Bog da se i ti obratisi spasis.

upravo, Magdalena said:

Mi smo jos uvijek na Zemlji. Ovaj svijet jos malo je pod vlascu Sotone. Čeka Bog da se i ti obratisi spasis.

AKo je raj u nama, na ovome svijetu (kao sto je Isus ucio) onda ne moze ga lazac pruzeti. To sto je pokusao prevariti Isusa gradeci se vladarom ovog svijeta nije moglo proci kod Isusa u pustinji...a Bog najbolje zna spletke laznjaka.

Edited by Bostan

2 minutes ago, Bostan said:

AKo je raj u nama, na ovome svijetu (kao sto je Isus ucio) onda ne moze ga lazac pruzeti. To sto je pokusao prevariti Isusa gradeci se vladarom ovog svijeta nije moglo proci kod Isusa u pustinji...a Bog najbolje zna spletke laznjaka.

Ja ti kazem da lažac nema vlast nad nama koji smo Kristovi.

• Autor
12 minutes ago, Bostan said:

Ali jeste. Isusovo djelovanje ima svoj smisao samo u Njegovoj krsnoj žrtvi i vaskrsenju. Isus nije bio samo mudri učitelj koji je širio mudrost, imao je i tačno određenu misiju.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

upravo, Maki said:

Ali jeste. Isusovo djelovanje ima svoj smisao samo u Njegovoj krsnoj žrtvi i vaskrsenju. Isus nije bio samo mudri učitelj koji je širio mudrost, imao je i tačno određenu misiju.

Tu se ne slazemo, no to je tvoja/vasa stvar...obavjestit ce vas Isus o tome, ako ne na ovom onda na onom svijetu.

Edited by Bostan

• Autor
1 hour ago, Bostan said:

Ok Isusovi sljedbenici su blizi nama od drugih naroda..jer se ne ohole. a Isus ima veliki uticaj na nas.

I sam znaš da je Muhamed tu mislio da one "Isusove sljedbenike" koji su prihvatili njega kao proroka. To nije stih koji govori o islamsko-hrišćanskom prijateljstvu, već o konverziji nekih hrišćana u islam.

upravo, Bostan said:

Ok Isusovi sljedbenici su blizi nama od drugih naroda..jer se ne ohole. a Isus ima veliki uticaj na nas.

1 minute ago, Maki said:

I sam znaš da je Muhamed tu mislio da one "Isusove sljedbenike" koji su prihvatili njega kao proroka. To nije stih koji govori o islamsko-hrišćanskom prijateljstvu, već o konverziji nekih hrišćana u islam.

Ajet je generalne prirode.

Evo iIbn Kesirov komentar

...i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: Mi smo kršćani", tj. oni koji tvrde da su kršćani, sljedbenici Mesiha na putu njegova Indžila, u njima je ljubav prema islamu i njegovim pripadnicima općenito. To je stoga što oni u svojim srcima, ako su u Mesihovoj vjeri, imaju nježnost i blagost, kako kaže Uzvišeni:

"...a u srca sljedbenika njegovih blagost smo i samilost ulili, dok su monaštvo..." (57:27), a i u njihovoj Knjizi je napisano: "Onom ko te udari po desnom obrazu okreni svoj lijevi obraz." Ubijanje nije bilo ozakonjeno u njihovoj vjeri, pa zbog toga Uzvišeni kaže:

"...zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole"; ovaj njihov opis sadrži znanje, pobožnost i poniznost, a zatim ih je Allah opisao kao pokorne i nepristrasne sljedbenike Istine.

• Spirit Junkie

Vi opet počeli o debati koju ste dole započeli o kršćanstvu i islamu. Ovdje je trebala biti tema o Pavlu. Zato sam otvorio forum "Abrahamske Religije"

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Autor

Ajet NIJE generalne prirode. :

"Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: “Mi smo kršćani”, zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. #

Kada slušaju ono što se objavljuje Poslaniku, vidiš kako im liju suze iz očiju jer znaju da je to Istina, pa govore: “Gospodaru naš, mi vjerujemo, pa upiši i nas među one koji su posvjedočili."

Ibn Kesirov tefsir:

""Kada slušaju ono što se objavljuje Poslaniku, vidiš kako im liju suze iz očiju, jer znaju da je to Istina", tj. zbog radosnog navještanja o poslanstvu Muhammeda, s.a.v.s., koje su imali

"...pa govore: Gospodaru naš, mi vjerujemo, pa upiši i nas među one koji su posvjedočili", tj. one koji svjedoče ispravnost ovog i vjeruju u to. En-Nesai prenosi od Abdullaha ibn Zubejra da je rekao: "Ovaj ajet objavljen je povodom Negusa i njegovih drugova."

Et-Taberani prenosi od Ibn-Abbasa da je o riječima Uzvišenog:

"Kada slušaju ono što se objavljuje Poslaniku, vidiš kako im liju suze iz očiju", rekao /141/: "To su bili neki zemljoradnici, koji su došli sa Dža'ferom ibn Ebi-Talibom iz Abesinije i nakon što im je Allahov Poslanik, s.a.v.s., učio Kur'an, oni su postali pravovjernici i suze su im potekle. Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao je: "Vjerovatno ćete se vi, kad se vratite u svoju zemlju, povratiti na vašu vjeru." Odgovorili su: "Ovo je naša vjera i mi nećemo napustiti svoju vjeru"."

• Autor
1 minute ago, Bostan said:

Pa kako se navodi istinski krcani nisu oholi imaju smilosti i blagosti u srcu.

Nego hajmo na temu (izvinjavam se na skretanu sa teme nije mi bila namjera)

I onda se dalje nastavlja da su to oni koji slušaju Muhameda i prihvataju da je to što on govori istina.

Neka kainos prebaci u odgovarajuću temu.

14 hours ago, Magdalena said:

Umire nam tijelo propadljivo ,duša ne umire nikad i kad Isus Krist ponovo dođe i ti ces ga vidjeti ,i kleknuti pred njim ,tada cemo mi koji vjerujemo u Isusa Krista dobiti nova neraspadljiva tjjela i biti s Kristom zauvijek gdje je On . Vječno. Obrati se i ti. Sada . Prihvati Isusa Krista za svog Gospodara i Spasitelja . I spasit ces se . Budi dijete Bozje .

Umiralo je tijelo i prije nego je Krist navodno umro za vaše grijehe i duša je živjela nakon smrti tijela i prije. Kada Krist dođe bit će uskrsenje, to vjerujem, no to apostol Ivan piše da je to uskrsenje samo za one koji su dali svoj život i bili pogubljeni kao što je on sam bio pogubljen zbog riječi Božje. Apostol ne spominjevas koji ste vjeroavali u Krista. To je samo nada svih koji su povjerovali Pavlu i iznenadit će se kad ustanu netom prije Božjeg suda gdje će se tražiti djela.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.