Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stojiš pred Bogom i on te osudi na vječnu smrt. Što ćeš Mu reći?

Featured Replies

Ovo je naravno hipotetsko i poprilično intimno pitanje ali na njega valja odgovoriti u duhu takve mogućnosti a ne mantrati da je takva mogućnost isključena. Odgovor ipak određuje vaš karakter, vaše vrline i mane. Vaš odgovor zapravo niko ne bi trebao kometirati jer to su strašne stvari da bilo što sudimo kod drugih jer ovdje je hipoteza da smo i mi osuđeni na isti ishod.

A sa druge strane čovjek u svojoj potrebitoj smromnosti treba da se pripremi i za tu mogućnost. Jedno je sigurno: od njegove strane u tom trenutku nećeš doživjeti viku i dreku, ljutnju i ismijavanje, prijetnje i naslađivanje. Bog je vrhunska vrlinska stabilnost.

Naravno ovdje se ne mora izlagati naša ideja o našem ponašanju, može se iznositi i općenito ideja kako se treba odnositi tada pred Bogom. Rasprava za manje hrabre.

PS Joj, tema mi je odletjela na možda krivu grupu...neka šef odluči !

Edited by Slap

• Spirit Junkie

Ne mislim da će biti takav scenarij, da će grešnik stajati pred Bogom i ovaj ga osudi na smrt. Grešnici će ustati, ali kad Novi Jeruzalem siđe s neba, zatim će uskrsnuti i Sotona će ih povesti u rat protiv Boga i spašenih u gradu. Ali ovo je taj trenutak kada će svi ljudi, od Adama do posljednjeg stajati u blizini Boga, jer Pismo kaže da će se svako koljeno saviti pred Bogom. Ovi u Novom Jeruzalemu zbog radosti, što su spašeni, a ovi izvan grada jer moraju priznati da je Bog pravedan i suveren. Onda dolazi oganj s neba i prži ih jedno vrijeme i onda je to druga smrt. Ne mislim da će svaki stajati pred Bogom tako grešan, jer ne bi mogli podnijeti tu svjetlost i bili bi odmah mrtvi.

240_F_845213836_dcSxqMswwIF8iyonn2OFe9U61SAa8zyy.jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Autor
22 hours ago, καιnos said:

Ne mislim da će svaki stajati pred Bogom tako grešan, jer ne bi mogli podnijeti tu svjetlost i bili bi odmah mrtvi.

Ova rečenica je rezultat neinformiranosti. Pred Boga stajemo, Boga suca a taj je Isus Krist. Pošto je Krist Bog Nebesa i Zemlje, on i ima vlast nad tim područjima te on tim područjima i sudi. Biblijske činjenice. Bog brine o tome da duša bude pravilno i pravedno osuđena, i Bog brine o tome da pred sebe stavi određenu zaštitnu koprenu da griješnik ne pogine time što je pred njim. Osim toga pred Bogom, njegovim svjetlom će se "očitovati grijeh" i "Bog je oganj koji proždire" grijeh. Neće grijeh da bude uništen tamo negdje daleko od Boga, u Izraelskim planinama.

Neki griješnici, ovisno o stanju griješnosti i kajanja će umrijeti sa svojim grijehom a kod nekih će samo grijeh "umrijeti". Kao kad grom udari u čovjeka; nekome grom spali odjeću i ostane živ a nekoga grom spali cijelog. Dobro je Isus rekao u tom smislu u izvornom Matejevom evanđelju; "Teško duši koja visi na grijehu, teško grijehu koji visi na duši".

• Spirit Junkie
On 29. 12. 2025. at 20:20, Slap said:

Pred Boga stajemo, Boga suca a taj je Isus Krist.

Bog Otac je sudac, a Isus je naš odvjetnik.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

35 minutes ago, καιnos said:

Otkud ti ovo? Zar nije Isus rekao da je Otac sav sud dao Sinu? Sin će biti sudija, a ne Otac.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Autor
2 hours ago, καιnos said:

DA. ali uz moje objašnjenje.

Ima jedan sloj ljudi koji niti ne idu na sud, pa im neće trebatio odvjetnik. (Ivan 5:24)

No sudac je Sin (jer je između ostalog i Bog) jer je Otac "sav sud predao Sinu". Ja razumijem tu njihovu unutarnju "igru" i ta mudrost stoji u mojoj knjizi, čeka svjetlo dana, kao što je David čekao da njegova praćka odigra svoju rolu. Baš sam maloprije odledao dijelove te serije koju si ovdje postavio. Dirnula me je ona rečenica proroka "Idi pomozi svojoj braći".

Moja rola je među poganima koji se igraju teologije.

Edited by Slap

• Autor
2 hours ago, Maki said:

Otkud ti ovo? Zar nije Isus rekao da je Otac sav sud dao Sinu? Sin će biti sudija, a ne Otac.

Ja kao najveći teolog na svijetu (to kaže Kainos, ne ja...ne bi ja... ) postavljam svu teologiju i zabune na svoje mjesto pa mogu reći Sin Božji je sudac a Sin Čovječji je branitelj mnogih od nas...jer Pismo se mora ispuniti. Način na koji se pismo ispunjava je tajna nad tajnama.

23 hours ago, Slap said:

Ova rečenica je rezultat neinformiranosti. Pred Boga stajemo, Boga suca a taj je Isus Krist. Pošto je Krist Bog Nebesa i Zemlje, on i ima vlast nad tim područjima te on tim područjima i sudi. Biblijske činjenice. Bog brine o tome da duša bude pravilno i pravedno osuđena, i Bog brine o tome da pred sebe stavi određenu zaštitnu koprenu da griješnik ne pogine time što je pred njim. Osim toga pred Bogom, njegovim svjetlom će se "očitovati grijeh" i "Bog je oganj koji proždire" grijeh. Neće grijeh da bude uništen tamo negdje daleko od Boga, u Izraelskim planinama.

Neki griješnici, ovisno o stanju griješnosti i kajanja će umrijeti sa svojim grijehom a kod nekih će samo grijeh "umrijeti". Kao kad grom udari u čovjeka; nekome grom spali odjeću i ostane živ a nekoga grom spali cijelog. Dobro je Isus rekao u tom smislu u izvornom Matejevom evanđelju; "Teško duši koja visi na grijehu, teško grijehu koji vis

zar nad vjernima grijh ima vlast?

17 hours ago, Slap said:

Ima jedan sloj ljudi koji niti ne idu na sud, pa im neće trebatio odvjetnik. (Ivan 5:24)

Ni jedan vjerni ne ide pred sud. Nas je Krist opravdao otplatio nasu kaznu. Nema duga za vjernoga Kristu.

4 hours ago, Magdalena said:

zar nad vjernima grijh ima vlast?

Ni jedan vjerni ne ide pred sud. Nas je Krist opravdao otplatio nasu kaznu. Nema duga za vjernoga Kristu.

Magdalena, daj se zaustavi, pa ti stalno tjeraš vodu na Sotonin mlin!

"Zatim će reći i onima slijeva: 'Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!'"

"Tada će mu i oni odgovoriti: 'Gospodine, a KADA te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?' Tada će im on odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.'"

"I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni." (Mt 25,41-46)

ISUS JE NABROJAO DJELA MILOSRĐA...DJELA, Magradlenice. DJELIMA dokazujemo i pokazujemo da smo Kristovi učenici, a on je svojom mukom, smrću i uskrsnućem svima omogućio spasenje - ulazak u nebo, i ne zaboravi: "Ne ljubi me onaj koji viče Gospodine, gospodine, nego koji vrši volju Oca na nebesima".

I prestani praviti pomutnju na ovom forumu! I opravdavati svoju NEBRIGU ZA BLIŽNJE !

13 minutes ago, Metuzalem said:

Magdalena, daj se zaustavi, pa ti stalno tjeraš vodu na Sotonin mlin!

"Zatim će reći i onima slijeva: 'Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!'"

"Tada će mu i oni odgovoriti: 'Gospodine, a KADA te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?' Tada će im on odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.'"

"I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni." (Mt 25,41-46)

ISUS JE NABROJAO DJELA MILOSRĐA...DJELA, Magradlenice. DJELIMA dokazujemo i pokazujemo da smo Kristovi učenici, a on je svojom mukom, smrću i uskrsnućem svima omogućio spasenje - ulazak u nebo, i ne zaboravi: "Ne ljubi me onaj koji viče Gospodine, gospodine, nego koji vrši volju Oca na nebesima".

I prestani praviti pomutnju na ovom forumu! I opravdavati svoju NEBRIGU ZA BLIŽNJE !

Pa citiraj me i gdje sam to napisala da djela nisu važna? Obraceni ,vjerni Kristu ,dobili su Duha Svetoga da ih čuva od posrtanja i vjerom pokazuju ljubav Bogu plodovima koje donose . I opet nije naša zasluga sve to nam se nadodaje željom da hodimo u Kristu. Bog poznaje naša srca. Sve mogu u Isusu Kristu koji me jača.

Jeli ti mislis da je netko vjernik koji odmahuje rukom na gladnog i bosonogog ,ubogog?

Edited by Magdalena

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.