Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

40 minutes ago, teodati said:

Zbilja će se svi ljudi spasiti, jer svi vršimo Božju a ne svoju volju, sam Isus to tvrdi, tako da nema vječne smrti ni za koga, a to znači da je Bog zaista ljubav, jer nikoga nije stvorio da bi vječno patio, dapače.

A odakle tebi ideja da se u vječnoj smrti pati ?

• Odgovora 100
  • Pregleda 1k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Matej 25,41: "Zatim će reći onima slijeva: "Odlazite od mene, prokleti, u vječni oganj pripravljen za đavla i njegove anđele!" No što znači vječni oganj, da li riječ "vječno" u Bibliji uvijek znači vj

• Obični prdac
    Obični prdac

1 Pt 4:6 govori o ljudima koji su sada mrtvi, a evanđelje im je naviješteno dok su bili živi. Silazak u 1 Pt 3:19 koristi drugi glagol i ne govori o evanđelju...

• Ali Hristos i apostoli su govorili da je riječ o vječnim mukama.

Posted Images

18 hours ago, Slap said:

A odakle tebi ideja da se u vječnoj smrti pati ?

Bog nikoga nije napravio ni da vječno pati, a ni da zauvijek nestane, Biblija sasvim drugo tvrdi, samo kažem.

44 minutes ago, teodati said:

Bog nikoga nije napravio ni da vječno pati, a ni da zauvijek nestane, Biblija sasvim drugo tvrdi, samo kažem.

To što Isus kaže "da niko ne pogine" je samo uvjetna mogućnost. Mnoge duše će umrijeti u "drugoj silirti" vječnoj smrti. No to nije strašno, iz nepostojanja vraću se u nepostojanje po svojoj volji ili Bog nije prihvatio njihove ideje po kojima bi trebali živjeti i dalje.

18 minutes ago, Slap said:

To što Isus kaže "da niko ne pogine" je samo uvjetna mogućnost. Mnoge duše će umrijeti u "drugoj silirti" vječnoj smrti. No to nije strašno, iz nepostojanja vraću se u nepostojanje po svojoj volji ili Bog nije prihvatio njihove ideje po kojima bi trebali živjeti i dalje.

Nije tako, tu se misli da osoba koja je činila zlo, kada se obrati, spasi, više kao takva (zla), neće postojati, nego će postojati kao "ponovno rođena", eto.

• Spirit Junkie
upravo, teodati said:

Nije tako, tu se misli da osoba koja je činila zlo, kada se obrati, spasi, više kao takva (zla), neće postojati, nego će postojati kao "ponovno rođena", eto.

Na ovoj zemlji, ne na nebu i novom svijetu.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

2 minutes ago, καιnos said:

Na ovoj zemlji, ne na nebu i novom svijetu.

Svi ljudi koji su ikada postojali će živjeti u novom svijetu, to je dokaz da je Bog zbilja ljubav, i da nije nikoga uzalud stvorio, svejedno je da li ćemo živjeti na Zemlji, ili bilo gdje drugdje u svemiru, u to sam duboko uvjeren.

Inače, nebo biblijski znači "ono što Zemlju okružuje", a to je svemir i prostor u kojemu se svemir i dalje širi, eto ukratko.

8 minutes ago, teodati said:

Nije tako, tu se misli da osoba koja je činila zlo, kada se obrati,

Kad se bovori o vječnoj smrti misli se na one osobe koje koje se nisu obratile ili pokajale... e da

1 hour ago, Slap said:

Kad se bovori o vječnoj smrti misli se na one osobe koje koje se nisu obratile ili pokajale... e da

Zaboravio si da Isus izričito naređuje da moramo i najvećim neprijateljima oprostiti, zašto, malo o tome razmisli, pa ćeš vidjeti da neće biti nijedne osobe koja se neće obratiti, dapače.

5 minutes ago, teodati said:

Zaboravio si da Isus izričito naređuje da moramo i najvećim neprijateljima oprostiti, zašto, malo o tome razmisli, pa ćeš vidjeti da neće biti nijedne osobe koja se neće obratiti, dapače.

Moramo oprostiti ali radi sebe i svojih grijeha a ne za spas duše neprijatelja. Jer tko se ne zna kajati ne zna ni praštati i to što ja njemu oprostim neće mu pomoći.

21 hours ago, teodati said:

Zbilja će se svi ljudi spasiti, jer svi vršimo Božju a ne svoju volju, sam Isus to tvrdi, tako da nema vječne smrti ni za koga, a to znači da je Bog zaista ljubav, jer nikoga nije stvorio da bi vječno patio, dapače.

To je opasno zavođenje. Jer ,pakao postoji. Dobro i zlo postoji. Da ne postoji za sto bi Sin Božji Isus Krist muku podnosio i umro ? Najbolji ti je primjer dvojice razbojnika na križu. A Biblija CIJELA o tome govori. Na kraju ,zasto bi nam Bog ostavio Bibliju ? Zasto bi govorio o vjeri ,grijehu ,opravdanju,spasenju.Čemu sve ?

Edited by Magdalena

3 minutes ago, Slap said:

Moramo oprostiti ali radi sebe i svojih grijeha a ne za spas duše neprijatelja. Jer tko se ne zna kajati ne zna ni praštati i to što ja njemu oprostim neće mu pomoći.

Jedno si zaboravio, nitko ne zna istinu o postanku, mnogi ne vjeruju u Boga jer se bajke o Bogu pričaju, kada će im se sve objasniti kako treba, nema razloga da istinu ne prihvate, i to svi, kontaš, i onda ako im se još oprosti od strane koju su oštetili na neki način, nema razloga da svi ne budu zauvijek sretni, jer to jedino i doliči planu Boga sa ljudima, ako je Bog zbilja ljubav, a ne više pravednost nego ljubav, samo kažem, e da.

9 minutes ago, Magdalena said:

To je opasno zavođenje. Jer ,pakao postoji. Dobro i zlo postoji. Da ne postoji za sto bi Sin Božji Isus Krist muku podnosio i umro ? Najbolji ti je primjer dvojice razbojnika na križu. A Biblija CIJELA o tome govori. Na kraju ,zasto bi nam Bog ostavio Bibliju ? Zasto bi govorio o vjeri ,grijehu ,opravdanju,spasenju.Čemu sve ?

Isus kaže i da ako netko samo kaže bratu "glupane", da će odgovarati ognju paklenome, da li to znači da ako to netko kaže da će u pakao, iako je cijeli život radio dobre stvari, sigurno ne, jasno je da to to simbolično napisano, biti će mu krivo što je to bratu rekao, i to zauvijek, dakle to je stanje osobe, stanje duše, a ne stvarno mučenje.

I Isus je došao pomiriti Boga sa nama ljudima, eto zašto je živio, i mučio se i umro, nije bilo drugog načina da osigura sreću za sve ljude.

Eto, ne trebaju tu nikakve dogme o tome.

On 30. 11. 2025. at 22:53, Nefi said:

Mi verujemo kao što stoji napisano da će sinovi propasti posle vaskrsenja biti sa sotonom i njegovih anđela, koga su oni sledili, biti bačeni u krajnju tamu, a to je taj večni pakao o kome piše da će biti samo onima objavljeno koji ga nasleđuju.

Ali duhovna tamnica i duhovni raj su jedno privremeno mesto čekanja vaskrsenja, gde će za opake biti jedan privremeni pakao, gde će doživljavati muke, kao u večnom ognju.

Izraz večni oganj, nije jedno realno mesto nego jedno stanje muke, u kome će se opaki osećati kao da gore u večnom ognju. Posle 1000 godina u takvom stanju, opaki će doživeti promenu u sebi, svi osim onih koje nazivamo sinove propasti, a to su oni koji su se svesno pobunili protiv Boga, koji su prethodno primili Duha svetoga, pa su rešili da ga hule čitavog života.

Ostali će posle tog perioda biti pušteni i dobiće jedno najniže carstvo slave, zauvek odvojeni od Boga.

TO ne piše u Bibliji - a time NIJE ISTINA
po tebi - a to je ko i kod Majke KC
ako netko plati misu zadušnicu za ubicu
on će u čistilište i onda u RAJ

po tebi - SVI ĆE SE SPASITI
ali Biblija kaže kontra tvoje lažne dogme
i kaže JASNI UVJET za spasenje !!
a ti taj uvjet ODBACUJEŠ
pa ćeš i ti biti odbačen
...

Jako MALO ljudi će se spasiti.
Manje od 1/3 !!!

U koju trećinu ti sebe ubrajaš?

ZAHARIJA 13,8     

i u svoj će zemlji - riječ je YHVH

DVIJE TREĆINE BITI ISTRIJEBLJENE,

A TREĆINA OSTAVLJENA.

ZAHARIJA 13,9     

Tu ću TREĆINU kroz oganj provesti,

pročistit ću ih kao što se pročišćuje srebro,

iskušat` ih kao što se srebro iskušava.

I ON ĆE ZAZIVATI IME MOJE,

a ja ću mu se odazvati;

i reći ću: Moj je to narod!

a on će reći:

YHVH JE BOG MOJ!
---------------------
TKO je tvoj Bog Jedini?
Kako Mu je IME Sveto?
KOJE IME ćeš ti zazivati?
=============

.
DJELA APOSTOLSKA 2,21       
I tko god prizove ime
GOSPODNJE bit će spašen.

RIMLJANIMA 10,13

Jer: Tko god prizove ime GOSPODNJE, bit će spašen.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TO JE CITIRANI SZ STIH KOJI U ORIGINALU GLASI OVAKO:
....................

JOEL 3,5     
Svi što prizivaju ime
YHVH
SPAŠENI ĆE BITI,
jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje,
kao što
YHVH reče,
a među preživjelima oni koje
YHVH pozove.
....................
JOEL 2,32   

I svaki koji prizove ime YHVH spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu

biti spasenje, kao što je rekao YHVH, i u ostatku koji pozove YHVH.
....................
Identifikacijskim osobnim imenom
jasno se identificira tko je ta osoba
koja je navedena u NZ citatu
kao – gospod
============

Jako malo ljudi će se spasiti!
..................

LUKA 13,23

Reče mu tada netko: "Gospodine,

JE LI MALO ONIH KOJI SE SPASAVAJU?" A on im reče:

LUKA 13,24

"Borite se da uđete na uska vrata jer

MNOGI ĆE, VELIM VAM, TRAŽITI DA UĐU, ALI NEĆE MOĆI.

----------

TKO je tvoj Bog Jedini?
Kako Mu je IME Sveto?
=============.

On 07. 12. 2025. at 12:00, teodati said:

da li to znači da ako to netko kaže da će u pakao, iako je cijeli život radio dobre stvari, sigurno ne, jasno je da to to simbolično napisano,

.

da da - ono što tvojim ušima ne paše - to NIJE ISTINA

STALNOST SPASENJA ???

=========

Spasenje se može i IZGUBITI !!!

...............
EZEKIEL 33,13      

Reknem li ja PREVEDNIKU: ŽIVJET ĆEŠ!

a on se pouzda u svoju pravednost i

STANE ČINITI NEPRAVDU,
ZABORAVIT ĆU SVU NJEGOVU PRAVEDNOST, i

ON ĆE UMRIJETI zbog nepravde što je počini!
--------------

...............
FILIPLJANIMA 3,12

Ne kao da sam već postigao ili dopro do savršenstva,

nego - hitim ne bih li kako dohvatio jer sam i zahvaćen od Krista.

FILIPLJANIMA 3,13

Braćo, JA NIPOŠTO NE SMATRAM DA SAM VEĆ DOHVATIO.

Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem,

FILIPLJANIMA 3,14

k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.

----------------

...............

MATEJ 24,24        

Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i

iznijeti znamenja velika i čudesa da,

bude li moguće, ZAVEDU I IZABRANE.

----------------

...............

RIMLJANIMA 11,20

Dobro! Oni su zbog nevjere odlomljeni, a ti po vjeri stojiš.

NE UZNOSI SE, NEGO STRAHUJ!

RIMLJANIMA 11,21

JER AKO BOG NE POŠTEDJE PRIRODNIH GRANA,

NI TEBE NEĆE POŠTEDJETI.

RIMLJANIMA 11,22

Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima,

a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti,

INAČE ĆEŠ I TI BITI ODSJEČEN.

----------------

...............

1. KORINĆANIMA 10,12  

TKO DAKLE MISLI DA STOJI, NEKA PAZI DA NE PADNE.

--------------

...............

HEBREJIMA 10,38

A PRAVEDNIK ĆE MOJ OD VJERE ŽIVJETI, AKO LI PAK OTPADNE,

NE MILI SE ON DUŠI MOJOJ.

-------------

...............

FILIPLJANIMA 1,19

Jer znadem: po vašoj molitvi i pomoći Duha Isusa Krista to će mi biti na spasenje,

FILIPLJANIMA 1,20

kako željno i očekujem i NADAM SE DA SE NI ZBOG ČEGA NEĆU SMESTI,

nego da će se mojom posvemašnjom odvažnošću -

kako uvijek tako i sada -

Krista uzveličati u mome tijelu, bilo životom, bilo smrću.
--------------

...............

HEBREJIMA 6,4

Zaista, ONIMA koji su jednom prosvijetljeni, i okusili dar nebeski,

i postali dionici Duha Svetoga,

HEBREJIMA 6,5

i okusili Lijepu riječ Božju i snage budućega svijeta,

HEBREJIMA 6,6

PA OTPALI, NEMOGUĆE JE OPET SE OBNOVITI NA OBRAĆENJE

kad oni sami ponovno razapinju Sina Božjega i ruglu ga izvrgavaju.

--------------

...............

MATEJ 8,11

A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol

s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom,

MATEJ 8,12

a SINOVI ĆE KRALJEVSTVA BITI IZBAČENI VAN U TAMU.

Ondje će biti plač i škrgut zubi.

53 minutes ago, piramida4 said:

TO ne piše u Bibliji - a time NIJE ISTINA
po tebi - a to je ko i kod Majke KC
ako netko plati misu zadušnicu za ubicu
on će u čistilište i onda u RAJ

po tebi - SVI ĆE SE SPASITI
ali Biblija kaže kontra tvoje lažne dogme
i kaže JASNI UVJET za spasenje !!
a ti taj uvjet ODBACUJEŠ
pa ćeš i ti biti odbačen
...

Jako MALO ljudi će se spasiti.
Manje od 1/3 !!!

U koju trećinu ti sebe ubrajaš?

ZAHARIJA 13,8     

i u svoj će zemlji - riječ je YHVH

DVIJE TREĆINE BITI ISTRIJEBLJENE,

A TREĆINA OSTAVLJENA.

ZAHARIJA 13,9     

Tu ću TREĆINU kroz oganj provesti,

pročistit ću ih kao što se pročišćuje srebro,

iskušat` ih kao što se srebro iskušava.

I ON ĆE ZAZIVATI IME MOJE,

a ja ću mu se odazvati;

i reći ću: Moj je to narod!

a on će reći:

YHVH JE BOG MOJ!
---------------------
TKO je tvoj Bog Jedini?
Kako Mu je IME Sveto?
=============

.
DJELA APOSTOLSKA 2,21       
I tko god prizove ime
GOSPODNJE bit će spašen.

RIMLJANIMA 10,13

Jer: Tko god prizove ime GOSPODNJE, bit će spašen.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TO JE CITIRANI SZ STIH KOJI U ORIGINALU GLASI OVAKO:
....................

JOEL 3,5     
Svi što prizivaju ime
YHVH
SPAŠENI ĆE BITI,
jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje,
kao što
YHVH reče,
a među preživjelima oni koje
YHVH pozove.
....................
JOEL 2,32   

I svaki koji prizove ime YHVH spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu

biti spasenje, kao što je rekao YHVH, i u ostatku koji pozove YHVH.
....................
Identifikacijskim osobnim imenom
jasno se identificira tko je ta osoba
koja je navedena u NZ citatu
kao – gospod
============

Jako malo ljudi će se spasiti!
..................

LUKA 13,23

Reče mu tada netko: "Gospodine,

JE LI MALO ONIH KOJI SE SPASAVAJU?" A on im reče:

LUKA 13,24

"Borite se da uđete na uska vrata jer

MNOGI ĆE, VELIM VAM, TRAŽITI DA UĐU, ALI NEĆE MOĆI.

----------

TKO je tvoj Bog Jedini?
Kako Mu je IME Sveto?
=============.

Nigde ja nisam rekao da će se svi spasiti. Očigledno imaš drugačiju definiciju spasa. Spasenje je naslediti samo nebesko carstvo, ali ja sam rekao da je Pavle učio da postoje niža carstva koje će naslediti oni koji su bili opaki. A večni pakao će naslediti samo oni koji se nikada nisu pokajali, jer su hulili Duha znajući istinu pobunili se svesno protiv Boga. Takvi se neće nikada pokajati, jer su se svesno odlučili za zlo. Takvi ne žele da budu tamo gde je Bog jer su prljavi, a ništa nečisto nemože biti tamo gde je Bog. Oni odlaze u krajnju tamu.

A oni koji su bili za života nesvesno i bez spoznaje Boga zli, mogu se do jednog stepena pokajati. To su oni koji su lažljivci, i vračari, i preljubnici, i bludnici i ko god ljubi laž i laže. To su oni koji trpe gnev Božji na zemlji. To su oni koji trpe osvetu večnoga ognja. To su oni koji su bačeni dole u pakao i trpe gnev Svemogućeg Boga, sve do punine vremena, kada Hrist bude potčinio sve neprijatelje pod noge svoje, i usavršio delo svoje."

Za njih Isus nije platio dug, zato oni moraju sami da ga plate. Tamo u duhovnoj tamnici će se mučiti paklene muke, ali će biti jednog dana oslobođeni, kada plate za svoje grehe. "..pa  te bace u tamnicu. Istinu ti kažem: nećeš odande izaći dok ne isplatiš i poslednju paru.”  Meteja 5:25-26)

Oni će biti zauvek duhovno mrtvi, jer su odvojeni od Boga. Oni će dobiti mesto koje će biti za njih podnošljivo.

• Spirit Junkie

ISTINA O PAKLU - Razbijanje stereotipa o paklu na osnovu Biblije - Imamo dobre vesti o Bogu

• 2 weeks later...

„Večno“ — šta znači večno u kontekstu pakla (iz šireg evanđeoskog okvira):
1.Večnost = neprekidno postojanje
ne znači „stalno vrištanje u vatri“
znači konačno i trajno stanje nema:
druge šanse
kraja
prestanka postojanja
2. Da li će „umreti“?
U tom učenju:
fizička smrt – već se dogodila (prva smrt)
druga smrt – nije nestanak, nego konačna duhovna smrt
To je:
potpuna i trajna odvojenost od Boga
bez mogućnosti povratka

3. Priroda patnje
Naglasak NIJE na vatri, već na:
svesnosti izgubljenog odnosa s Bogom
unutrašnjem nemiru
odsustvu svetlosti, smisla i nade
„Plač i škrgut zuba“ = svesno žaljenje, ne prestanak svesti.

4. ako „večan život“ znači trajno postojanje, onda „večna kazna“ ne znači privremeno pa nestanak.

5. Kazna je konačna = trajna posledica
To je suštinska razlika, ne terminološka.
6. Važno pojašnjenje (da ne bude karikiranja)
Bog poštuje čovekov izbor — čak i kad je taj izbor večna odvojenost od Njega.
Sažetak u jednoj rečenici
Zli večno postoje, ali bez Boga, u stanju trajne duhovne patnje, ne da će biti uništeni, niti da će ikada „umreti“ u smislu prestanka postojanja.

Kad sam ovaj odgovor dobila, ostala sam bez riječi. Zato sam podijelila ovdje.

• καιnos changed the title to Pakao!
  • Spirit Junkie
5 minutes ago, Ljubav said:

„Večno“ — šta znači večno u kontekstu pakla

Matej 25,41: "Zatim će reći onima slijeva: "Odlazite od mene, prokleti, u vječni oganj pripravljen za đavla i njegove anđele!"

No što znači vječni oganj, da li riječ "vječno" u Bibliji uvijek znači vječno. Idemo se pozabaviti nekim citatima koji će nam pomoći objasniti ovau tematiku.

.Jeremija 17,27: "Ali, ako ne budete svetkovali dan subotni, i ako budete nosili bremena ulazeći na vrata jeruzalemska u dan subotni, tada ću potpaliti oganj na vratima njegovim; i plamen će proždrijeti dvore jeruzalemske, i neće se ugasiti"

Židovi su oskvrnuli subotu, da li ta vrata i dan DANAS gore?

Filemon 15 redak: "Možda je zato bio odijeljen od tebe (misli se na roba Onezima, kojeg Pavao vraća Filemonu) na kratko vrijeme, da ti bude povraćen zauvijek.

I u "vijeke vjekova", i ova riječ "zauvijek" su iste riječi, grčki aionios, što znači vječno, zauvijek...No postavlja se pitanje je li ovaj rob još uvijek kod Filemona...naravno da nije, umro je...nema ga više...

Juda 7: "...kako ispaštajući kaznu - vječni oganj - stoje za primjer Sodoma i Gomora s okolnim gradovima koji su kao i oni bludno griješili..."

Mnogi su bili na Mrtvom moru, i nisu vidjeli da Sodoma i Gomora još gore u vječnom ognju...

Evo još nekih dokaza u vezi riječi vječan…

Bog je Aronu dodijelio vječno svećenstvo (1. Ljetopisa 23,13). Vječno ovdje označava dok bude trajala Aronova služba.

Ako je u staro vrijeme neki rob dragovoljno odlučio da ostane u kući svojega gospodara, iako je mogao da ga napusti, on je time izrazio ljubav prema svom gospodaru i ostao vječni rob (trajno ostane u službi). (2. Mojsijeva 21,6). Vječni rob ili rob dovijeka znači dok bude živ.

Na Eelizejevog slugu Gehazija i na njegovo potomstvo prešla je dovijeka Namanova guba, zato što se polakomio za darovima vojvode Namana i slagao proroka (2. Kraljevima 5,27).

»Zauvijek« ili »dovijeka« ovde znači da će bolest guba trajati tako dugo dok bude postojao Gehazi i njegovo potomstvo.

Kad se kaže vječni oganj, misli se na posljedice tog ognja, a ne na trajanje…vatra gori dokle ima materije…a ljudi imaju tijelo…i kad su opkolili Jeruzalem, mislim na grešnike “Tada siđe vatra s neba i proguta ih” OTKRIVENJE 20,9. Trebate razlikovati pojmove, u Bibliji se spominje vječna kazna, a ne vječno kažnjavanje…

14 minutes ago, καιnos said:

Matej 25,41: "Zatim će reći onima slijeva: "Odlazite od mene, prokleti, u vječni oganj pripravljen za đavla i njegove anđele!"

No što znači vječni oganj, da li riječ "vječno" u Bibliji uvijek znači vječno. Idemo se pozabaviti nekim citatima koji će nam pomoći objasniti ovau tematiku.

.Jeremija 17,27: "Ali, ako ne budete svetkovali dan subotni, i ako budete nosili bremena ulazeći na vrata jeruzalemska u dan subotni, tada ću potpaliti oganj na vratima njegovim; i plamen će proždrijeti dvore jeruzalemske, i neće se ugasiti"

Židovi su oskvrnuli subotu, da li ta vrata i dan DANAS gore?

Filemon 15 redak: "Možda je zato bio odijeljen od tebe (misli se na roba Onezima, kojeg Pavao vraća Filemonu) na kratko vrijeme, da ti bude povraćen zauvijek.

I u "vijeke vjekova", i ova riječ "zauvijek" su iste riječi, grčki aionios, što znači vječno, zauvijek...No postavlja se pitanje je li ovaj rob još uvijek kod Filemona...naravno da nije, umro je...nema ga više...

Juda 7: "...kako ispaštajući kaznu - vječni oganj - stoje za primjer Sodoma i Gomora s okolnim gradovima koji su kao i oni bludno griješili..."

Mnogi su bili na Mrtvom moru, i nisu vidjeli da Sodoma i Gomora još gore u vječnom ognju...

Evo još nekih dokaza u vezi riječi vječan…

Bog je Aronu dodijelio vječno svećenstvo (1. Ljetopisa 23,13). Vječno ovdje označava dok bude trajala Aronova služba.

Ako je u staro vrijeme neki rob dragovoljno odlučio da ostane u kući svojega gospodara, iako je mogao da ga napusti, on je time izrazio ljubav prema svom gospodaru i ostao vječni rob (trajno ostane u službi). (2. Mojsijeva 21,6). Vječni rob ili rob dovijeka znači dok bude živ.

Na Eelizejevog slugu Gehazija i na njegovo potomstvo prešla je dovijeka Namanova guba, zato što se polakomio za darovima vojvode Namana i slagao proroka (2. Kraljevima 5,27).

»Zauvijek« ili »dovijeka« ovde znači da će bolest guba trajati tako dugo dok bude postojao Gehazi i njegovo potomstvo.

Kad se kaže vječni oganj, misli se na posljedice tog ognja, a ne na trajanje…vatra gori dokle ima materije…a ljudi imaju tijelo…i kad su opkolili Jeruzalem, mislim na grešnike “Tada siđe vatra s neba i proguta ih” OTKRIVENJE 20,9. Trebate razlikovati pojmove, u Bibliji se spominje vječna kazna, a ne vječno kažnjavanje…

Tako sam razumjela. Čak ne vjerujem da će netko duže gorjeti u vatri. Nego će ih proždrijeti ... KAO SUHI KOROV KAD ZAPALIŠ.

DA LI ZNAŠ TKO OVO NAUČAVA?

Edited by καιnos

• Spirit Junkie

Što kaže Biblija, da li će se grešnici vječno mučiti u nekoj vatri ili će skroz biti uništeni:

Što kaže apostol Petar : "A sadašnja nebesa i sadašnju zemlju ista je riječ pohranila za oganj i čuva ih za dan Suda i propast bezbožnika"

Zlo i bezbožnici će nestati iz ovog svemira. Evo nekih tekstova:

Psalam 37,10: "Još malo i nestat će bezbožnika; mjesto ćeš njegovo tražiti, a njega više nema"

Psalam 37,28: "Zauvijek će biti zatriti zlikovci, istrijebit će se potomstvo bezbožnika" (Nemam komentara, sam tekst za sebe govori).

Psalam 37,38: "A grešnici bit će svi iskorijenjeni, istrijebit će se zlikovačko pleme"

Malahija 4,1: "Jer evo dan dolazi poput peći užaren; oholi i zlikovci bit će kao strnjika, dan koji se bliži spalit će ih - govori Jahve nad vojskama - da im neće ostati ni korijena ni grančice"

3 minutes ago, καιnos said:

Psalam 37,10: "Još malo i nestat će bezbožnika; mjesto ćeš njegovo tražiti, a njega više nema

Pa da onj koji ce biti vjecno zivi trazit ce njegovo mjesto ,ali njega vise nema ,nestalo je . A gdje je ON cije je to mjesto ?

5 minutes ago, καιnos said:

Malahija 4,1: "Jer evo dan dolazi poput peći užaren; oholi i zlikovci bit će kao strnjika, dan koji se bliži spalit će ih - govori Jahve nad vojskama - da im neće ostati ni korijena ni grančice"

Ovdje govori o vatrenom sudu koji ce se dogoditi ,nece ostati nista materijalno ,ali duh nece izgorjeti niti ce izgorijeti preobrazeno tijelo bezboznika (nepropadljivo ). Gori sve materjalno . Isus Krist čini sve novo i novu zemlju i novo nebo gdje ce zivjeti samo spašeni miloscu po vjeri.

• Spirit Junkie
3 minutes ago, Magdalena said:

Ovdje govori o vatrenom sudu koji ce se dogoditi ,nece ostati nista materijalno ,ali duh nece izgorjeti niti ce izgorijeti preobrazeno tijelo bezboznika (nepropadljivo ). Gori sve materjalno . Isus Krist čini sve novo i novu zemlju i novo nebo gdje ce zivjeti samo spašeni miloscu po vjeri.

To nije nikakav argument. Zli ljudi će uskrsnuti, čitaj Otkrivenje 20 i vatra će ih cijele progutat. To tumačnje da će njihova tijela izgoriti, a neki bestjelesni duhovi se pržiti u vatri je smiješno.

1 hour ago, καιnos said:

To nije nikakav argument. Zli ljudi će uskrsnuti, čitaj Otkrivenje 20 i vatra će ih cijele progutat. To tumačnje da će njihova tijela izgoriti, a neki bestjelesni duhovi se pržiti u vatri je smiješno.

Tako je, duh ne može gorjeti u vatri...
Sve su to opterećene interpretacije srednjovjekovnim poimanjem...

2 hours ago, καιnos said:

nikakav argument. Zli ljudi će uskrsnuti, čitaj Otkrivenje 20 i vatra će ih cijele progutat. To tumačnje da će njihova tijela izgoriti, a neki bestjelesni duhovi se pržiti u vatri je smiješno

Duh niciji se ne gasi ,duh ne gori jer je nematerijalan ,tako je to Bog dao ,isto kao sto ni preobrazeno tijelo ne gori . Krist ima preobrazeno tijelo i nece izgorjeti u toj vatri gdje gori i nebo i zemlja. Moze s njim kroz vatru moze kroz studen moze na nebo ,a moze i na zemlji. Ni Bog Otac ni Duh Sveti nece izgoriti niti mogu .Ni anđeli ne mogu izgorjeti jer nemaju materijalno tijelo, pa tako ni sotona i njegovi nece izgoriti .Preobrazena tijela imaju,ljudi ,a dobit ce svi koji su ikada rođeni na zemlji. Jedni za zivot vjecni ,drugi za smrt vječnu. Drugo je to sti ti zamisljas da smrt traje trenutak samo. Ali nije to je proces od trenutka odlaska nase dzse Bogu ,cekanje preobrazenog tijela ,uskrsnuce na zivot vjecni ili smrt (odsustvo onog Bozjeg u nevjernika i kazna ) koja traje vječno.

Edited by Magdalena

3 hours ago, καιnos said:

Zli ljudi će uskrsnuti, čitaj Otkrivenje 20 i vatra će ih cijele progutat

Nece jos uskrsnuti zli ljudi. (Opkolili su tabor svetih to su živi koji napadaju Jeruzalem i koji ce izgoriti . Otkrivenje 20,7 A kad se navrši tisuću godina, Sotona će iz svoga zatvora biti pušten:Otkrivenje 20,8 izići će zavesti narode sa četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, i skupiti ih u boj. Bit će ih kao pijeska morskoga.Otkrivenje 20,9 Skupiše se na prostrano polje zemlje i opkoliše tabor svetih i ljubljeni grad. Ali oganj siđe s neba te ih proguta.

Otkrivenje 20,10 A njihov zavodnik, Ðavao, bačen bi u jezero ognjeno i sumporno, gdje se nalaze i Zvijer i Lažni prorok: ondje će se mučiti danju i noću u vijeke vjekova.Otkrivenje 20,12 I vidjeh mrtve, velike i male: stoje pred prijestoljem, a knjige se otvoriše. I otvori se jedna druga knjiga, knjiga života. I mrtvi bijahu suđeni po onome što stoji napisano u knjigama, po djelima svojim.

Otkrivenje 20,15 tko se god ne nađe zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.