Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Ako se Bog otac zove Jehova i njegov sin Bog takodje, zasto se i sveti duh ne zove Jehova posto je to sve taj jedan, isti Bog,

• Spirit Junkie

Isus je samo nosio ime Jehova od Oca, kad je bio anđeo Gospodnji. Njegovo ime je Ješua, što znači Jehova spašava. A to je da je Sv. Duh Jehova, toga nema u Bibliji.

images.jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• καιnos changed the title to Tri Jehove?

Bog se ne dijeli po imenima, prema Bibliji, prema Osobama... i nema tri boga, ima samo jedan Bog.

Je li Sv. Duh Jahve?

Da.

Isaija 6:8-9: "Potom čuh glas Gospodnji gdje reče: koga ću poslati? i ko će nam ići? A ja rekoh: evo mene, pošlji mene A on reče: idi, i reci tome narodu: slušajte ali nećete razumjeti, gledajte ali nećete poznati."

Djela 28:25-26:

"reče Pavle jednu riječ: dobro kaza Duh sveti preko proroka Isaije ocevima našijem Govoreći: idi k narodu ovome i kaži: ušima ćete čuti i nećete razumjeti; i očima ćete gledati i nećete vidjeti."

Dakle u Knjizi proroka Isaije se kaže da poruku o nerazumijevanju i nepoznavanju govori Gospod tj. YHWH, a sv. ap. Pavle kaže da je to rekao zapravo Duh Sveti, stoga je jasan zaključak da je i Duh Sveti Jahve.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Spirit Junkie
2 minutes ago, Maki said:

Je li Sv. Duh Jahve?

Da.

Isaija 6:8-9: "Potom čuh glas Gospodnji gdje reče: koga ću poslati? i ko će nam ići? A ja rekoh: evo mene, pošlji mene A on reče: idi, i reci tome narodu: slušajte ali nećete razumjeti, gledajte ali nećete poznati."

Djela 28:25-26:

"reče Pavle jednu riječ: dobro kaza Duh sveti preko proroka Isaije ocevima našijem Govoreći: idi k narodu ovome i kaži: ušima ćete čuti i nećete razumjeti; i očima ćete gledati i nećete vidjeti."

Dakle u Knjizi proroka Isaije se kaže da poruku o nerazumijevanju i nepoznavanju govori Gospod tj. YHWH, a sv. ap. Pavle kaže da je to rekao zapravo Duh Sveti, stoga je jasan zaključak da je i Duh Sveti Jahve.

Ne, u starom Zavjetu je to Jehova, Bog, a u novom dobro kaže da je to Sv. Duh, ali to je sam Bog personificiran u Duhu Svetome. To nije neka treća posebna osoba. Jer fino ti ona slika trojstvo kaže - Bog nije Isus, Isus nije Sv. Duh, Bog nije Sv. Duh. Vama trojičarima ostaje ta opcija da tako ovaj tekst tumačite. Znam dobro za ovaj redak, mislim da ima još jedno dva retka isto. Znamo da je Bog svet. A Isus kaže ženi Samarjanki da je Bog Duh. Znači Bog = Sv. Duh, on sam.

1 hour ago, καιnos said:

A to je da je Sv. Duh Jehova, toga nema u Bibliji.

Ima. Analogija je u tome da Pismo kaže da smo "hram Božji" što znači da Bog prebiva u nama. Ali na koji način? Pismo kaže da "duh Božji " prebiva u nama. Dakle Bog JHVH ili Duh Božji, Duh Sveti sve je to isto. Sve dvoje-troje, kako hoćeš, na nekoji razini promatranja je isto ili jedno. Otac i Sin prebivaju u nama. Na kojoj razini? Pa na razini Duha Svetog jer Otac i Sin dijele zajedničkog Duha, imaju sebe u tom Duhu.

Edited by Slap

42 minutes ago, καιnos said:

Ne, u starom Zavjetu je to Jehova, Bog, a u novom dobro kaže da je to Sv. Duh, ali to je sam Bog personificiran u Duhu Svetome. To nije neka treća posebna osoba. Jer fino ti ona slika trojstvo kaže - Bog nije Isus, Isus nije Sv. Duh, Bog nije Sv. Duh. Vama trojičarima ostaje ta opcija da tako ovaj tekst tumačite. Znam dobro za ovaj redak, mislim da ima još jedno dva retka isto. Znamo da je Bog svet. A Isus kaže ženi Samarjanki da je Bog Duh. Znači Bog = Sv. Duh, on sam.

Prikaz Trojice kažu da su i Otac i Sin i Duh Bog, samo da nisu identični međusobno.

• Spirit Junkie
6 minutes ago, Maki said:

Prikaz Trojice kažu da su i Otac i Sin i Duh Bog, samo da nisu identični međusobno.

Za mene su tu Gospodin i Sv. Duh jedno....Boga ne vidiš kad priča onda je Duh....a ti vidiš tu dvojicu, jer Sv. Duh se nikada u Starom zavjetu spominje kao Sveti Duh

16 minutes ago, καιnos said:

Za mene su tu Gospodin i Sv. Duh jedno....Boga ne vidiš kad priča onda je Duh....a ti vidiš tu dvojicu, jer Sv. Duh se nikada u Starom zavjetu spominje kao Sveti Duh

Spominje se:

"Nemoj me odvrgnuti od lica svojega, i svetoga duha svojega nemoj uzeti od mene." (Psalam 51:11).

"10. Ali se odmetaše i žalostiše sveti duh njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih.

11. Ali se opomenu starijeh vremena, Mojsija, naroda svojega: Gdje je onaj *koji ih izvede iz mora s pastirem stada svojega? Gdje je onaj što metnu usred njih sveti duh svoj?" (Isaija 63:10-11).

• Spirit Junkie

Sveti duh tvoj, moj, vidiš da je malim pisanom, i to je prisvojna zamjenica, nešto što pripada samom Bogu. Sv. Duh je Božja prisutnost. Hajde malo razloži ta tvoja tri kapadocijska oca, plus od smrti apostola što kršćanski oci kažu o Sv. Duhu.

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.