Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Što se zapravo krije iza navodnih ukazanja pokojnika?

Featured Replies

4 minutes ago, Magdalena said:

Nije kroz trpljenje pobjedio đavla ,nego vjerom u Isusa Krista koji je pobijednik. Isus Krist je svojim trpjenjem nas spasio. Ne spašavamo mj svojim djelima sami sebe ,djelima dokazujemo da smo Kristovi.

Ta vjera mu je i omogućila da izdrži muke.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Odgovora 93
  • Pregleda 532
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Ilaron Troicki
    Ilaron Troicki

Zena je videla Samuila, pise odmah recenicu pre: „Kad žena ugleda Samuila, povika iza glasa…“ (1 Sam 28,12). Sam tekst ga naziva Samuilom, ne nekim duhom ili demonom, on ga ne navodi na zabludu i jos

• Pismo jasno kaže da je to bio Samuilo: "A Samuilo reče Saulu: zašto si me uznemirio i izazvao? Odgovori Saul: u nevolji sam velikoj, jer Filisteji zavojštiše na me, a Bog je otstupio od mene, i ne odg

• Kod Hrista. "23. A obuzima me oboje: imam želju umrijeti i sa Hristom biti, što je mnogo bolje;" (Filipljanima 1:23). Sv. Atanasije Veliki u svom djelu O očovječenju Boga Logosa baš i ukazuje na tu r

Posted Images

upravo, Maki said:

Ta vjera mu je i omogućila da izdrži muke.

Ta vjera mu je omogucila da se spasi jer je Isus Krist pobjedio smrt. Nama nije dano da se trpljenjem spasavamo nego vjerom u Kristovo Svršeno djelo. SVRŠENO JE! Jednom zauvijek.

Ispravna vjera nije vjerovanje da ćemo se mi svojim djelima spasiti ,jer nema takvog koji bi se svojim djelima spasio ,opravdao ,a ti pravednici, oni koje je Bog opravdao milošću po vjeri, dobili su život vječni. Blagodat ,a ne djela. Krist nam je udjelio milost i spašeni smo. Zato ga slavimo i hvalimo u vjeke vjekova .Zato je Evanđelje najradosnija vijest ikada. A ne kosti mrtve nazivati svetima. Svi koji su opravdani tj .spašeni miloscu po vjeri su sveti. I ne slavimo svete niti kosti njihove jer su stvorenja ,opravdana po vjeri u Krista Isusa. Slavimo Boga koji nas je spasio.

3 minutes ago, Magdalena said:

Ta vjera mu je omogucila da se spasi jer je Isus Krist pobjedio smrt. Nama nije dano da se trpljenjem spasavamo nego vjerom u Kristovo Svršeno djelo. SVRŠENO JE! Jednom zauvijek.

Ispravna vjera nije vjerovanje da ćemo se mi svojim djelima spasiti ,jer nema takvog koji bi se svojim djelima spasio ,opravdao ,a ti pravednici, oni koje je Bog opravdao milošću po vjeri, dobili su život vječni. Blagodat ,a ne djela. Krist nam je udjelio milost i spašeni smo. Zato ga slavimo i hvalimo u vjeke vjekova .Zato je Evanđelje najradosnija vijest ikada. A ne kosti mrtve nazivati svetima. Svi koji su opravdani tj .spašeni miloscu po vjeri su sveti. I ne slavimo svete niti kosti njihove jer su stvorenja ,opravdana po vjeri u Krista Isusa. Slavimo Boga koji nas je spasio.

Vidimo da su rani hrišćani itetkako mošti svetitelja smatrali velikim blagom. Mošti svetitelja su potvrda Hristove pobjede nad smrću jer čak i mrtva tijela Hristovih svetitelja iz sebe izlivaju veliku blagodat. Gdje ćeš veći dokaz poraza smrti?

3 minutes ago, Maki said:

Vidimo da su rani hrišćani itetkako mošti svetitelja smatrali velikim blagom. Mošti svetitelja su potvrda Hristove pobjede nad smrću jer čak i mrtva tijela Hristovih svetitelja iz sebe izlivaju veliku blagodat. Gdje ćeš veći dokaz poraza smrti?

Mucenistvo svetih je živo svjedocanstvo da su vojevali za Krista. "Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao."2.Timoteju 4 ,7

Nece svi krscani umrijeti na isti nacin sto ne znaci da su manje sveti. Isus Krist nas je posvetio . Vjerom u Njegovo djelo na križu mi se spašavamo i ne pobjeđujemo mi smrt nego Isus Krist je to napravio jednom zauvijek i dao svima pobjedu koji vjeruju u to Djelo na križu.

Krist opravdava ,posvecuje ,spašava jer smo priznali da je bas Gospodin i Spasitelj te smo se pokajali za svoje grijehe i priznali Isusu Kristu da nam he potreban jer bez Njega smo propali zauvijek. Jesi li ti spašen? Kako znas da si spašen ? Hoces li biti spasen i ako ne budes mučen?

35 minutes ago, Magdalena said:

Mucenistvo svetih je živo svjedocanstvo da su vojevali za Krista. "Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao."2.Timoteju 4 ,7

Tako je.

35 minutes ago, Magdalena said:

Nece svi krscani umrijeti na isti nacin sto ne znaci da su manje sveti. Isus Krist nas je posvetio . Vjerom u Njegovo djelo na križu mi se spašavamo i ne pobjeđujemo mi smrt nego Isus Krist je to napravio jednom zauvijek i dao svima pobjedu koji vjeruju u to Djelo na križu.

Krist opravdava ,posvecuje ,spašava jer smo priznali da je bas Gospodin i Spasitelj te smo se pokajali za svoje grijehe i priznali Isusu Kristu da nam he potreban jer bez Njega smo propali zauvijek. Jesi li ti spašen? Kako znas da si spašen ? Hoces li biti spasen i ako ne budes mučen?

Ne mogu znati da li sam spašen ili da li ću biti spašen. To je cijeloživotni proces. Mučeništvo nije potrebno za spasenje, ali mučenici su sigurno spašeni.

3 minutes ago, Maki said:

Tako je.

Ne mogu znati da li sam spašen ili da li ću biti spašen. To je cijeloživotni proces. Mučeništvo nije potrebno za spasenje, ali mučenici su sigurno spašeni.

Kako ne znas sad jesi li spašen ,a sta da dođe sad Isus Krist?

22 minutes ago, Magdalena said:

Kako ne znas sad jesi li spašen ,a sta da dođe sad Isus Krist?

Ne mogu to znati, Bog zna. Da sad dođe Hristos, sudio bi mi kao i svima. On mene poznaje bolje nego što ja poznajem samog sebe. On zna jesam li spašen ili ne.

2 hours ago, Maki said:

Ne mogu to znati, Bog zna. Da sad dođe Hristos, sudio bi mi kao i svima. On mene poznaje bolje nego što ja poznajem samog sebe. On zna jesam li spašen ili ne.

Efežanima 2,8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar!

Efežanima 2,9 Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.

Efežanima 2,10 Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Ovo ti piše da znaš. Da uvijek znas jesi li spašen. Da uvijek i svagda ne gubiš vjeru u Krista i njegovo djelo na križu .

11 minutes ago, Magdalena said:

Efežanima 2,8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar!

Efežanima 2,10 Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Ovo ti piše da znaš. Da uvijek znas jesi li spašen. Da uvijek i svagda ne gubiš vjeru u Krista i njegovo djelo na križu .

Ti stihovi ne govore da svaki čovjek u svakom trenutku može znati da li je spašen. To bi negiralo potrebu da čovjek kroz cijeli život živi vrlinski i po Bogu. Ti stihovi samo ukazuju na prirodu spasenja kao dara Božijeg. Spasenje nije jedan trenutak, to je proces u kojem učestvuje Božija blagodat, ali i ljudi moraju pokazati napor i trud.

6 minutes ago, Maki said:

Ti stihovi ne govore da svaki čovjek u svakom trenutku može znati da li je spašen. To bi negiralo potrebu da čovjek kroz cijeli život živi vrlinski i po Bogu. Ti stihovi samo ukazuju na prirodu spasenja kao dara Božijeg. Spasenje nije jedan trenutak, to je proces u kojem učestvuje Božija blagodat, ali i ljudi moraju pokazati napor i trud.

Spasenje je trenutak kad je Isus prolio svoju krv na križu. Nama je samo da ga hvalimo i slavimo u sve dane.

Uistinu, ako grijehom jednoga smrt zakraljeva - po jednome, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dara pravednosti kraljevati u životu - po Jednome, Isusu Kristu. Dakle, grijeh jednoga - svim ljudima na osudu, tako i pravednost Jednoga - svim ljudima na opravdanje, na život! Doista, kao što su neposluhom jednoga čovjeka mnogi postali grešnici tako će i posluhom Jednoga mnogi postati pravednici. A zakon nadođe da se umnoži grijeh. Ali gdje se umnožio grijeh, nadmoćno izobilova milost: kao što grijeh zakraljeva smrću, da tako i milost kraljuje pravednošću za život vječni po Isusu Kristu Gospodinu našemu. (Rim 5:17-21)

Oni koji su u Kristu, koji su oprani njegovom krvlju, koji su opravdani njegovom pravednošću jesu spašeni i imat će pravo na stablo života koje je u raju Božjem. Svi koji se uzdaju u svoja djela, ili bilo čija druga, osim Kristova djela, bit će prokleti zauvijek.

10 minutes ago, Maki said:

Spasenje nije jedan trenutak, to je proces u kojem učestvuje Božija blagodat, ali i ljudi moraju pokazati napor i trud.

Koje je to evanđelje? Efežanima 2,8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar!

Nauči ovo napamet i stalno ponavljaj dok ne povjeruješ. Isus Krist je Bog i čovjek koji nas je došao spasiti od smrti i podariti život vječni. Njegovo smo djelo kad ovo znamo i prigrlimo tu milost ,dar nezasluženi jer smo svjesni svoje grešnosti zato se i kajemo za grijhe i prizajem Isusu Kristu da smo bez Njega nemocni ,priznajemo ga za naseg Gospodina i Spasitelja i hodamo u zahvalnosti,ljubavi i radosti i slavu dajemo Jedinom Bogu ,Ocu ,Sinu i Duhu Svetome. Nikako ne sebi ili drugom čovjeku.

29 minutes ago, Magdalena said:

Koje je to evanđelje? Efežanima 2,8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar!

Nauči ovo napamet i stalno ponavljaj dok ne povjeruješ. Isus Krist je Bog i čovjek koji nas je došao spasiti od smrti i podariti život vječni. Njegovo smo djelo kad ovo znamo i prigrlimo tu milost ,dar nezasluženi jer smo svjesni svoje grešnosti zato se i kajemo za grijhe i prizajem Isusu Kristu da smo bez Njega nemocni ,priznajemo ga za naseg Gospodina i Spasitelja i hodamo u zahvalnosti,ljubavi i radosti i slavu dajemo Jedinom Bogu ,Ocu ,Sinu i Duhu Svetome. Nikako ne sebi ili drugom čovjeku.

Ne vidim kako išta od navedenog ukazuje da spasenje nije cjeloživotni proces. Ljudi padaju pa ustaju, to je sasvim normalno. Naravno da je spasenje dar Božiji, ali se ne aktivira po automatizmu. I čovjek mora pokazati inicijativu. Čovjeka spašava vjera koja kroz ljubav djeluje, znači ta vjera mora biti plodonosna ako je spasonosna.

1 minute ago, Maki said:

Ne vidim kako išta od navedenog ukazuje da spasenje nije cjeloživotni proces. Ljudi padaju pa ustaju, to je sasvim normalno. Naravno da je spasenje dar Božiji, ali se ne aktivira po automatizmu. I čovjek mora pokazati inicijativu. Čovjeka spašava vjera koja kroz ljubav djeluje, znači ta vjera mora biti plodonosna ako je spasonosna.

Spašen si onog trenutka kad si se pokajao za grijehe i prznao Isusa Krista za svog Spasitelja i Kralja. Ako padneš ustanes i kazes Isusu Kristu činjenicu : bez tebe Kriste nitko sam i nista ,nadamnom grijeh vlada ,oprosti mi i daj mi snagu i vjeru tako da moja ljubav prema tebi jača da s tobom hodam ,tvojim putem i da ne skrecem ni lijevo ni desno . Isus Krist je i nas Spasitelji i Bog ,i Velikosvecenik ,odvjetnik pred Bogom . On i dan danas oprasta grijehe svakome tko mu dođe. Posvecenje je proces i to Isus Krist zna.

2 minutes ago, Magdalena said:

Spašen si onog trenutka kad si se pokajao za grijehe i prznao Isusa Krista za svog Spasitelja i Kralja Ako padneš ustanes i kazes Isusu Kristu činjenicu : bez tebe Kriste nitko sam i nista ,nadamnom grijeh vlada ,oprosti mi i daj mi snagu i vjeru tako da moja ljubav prema tebi jača da s tobom hodam ,tvojim putem i da ne skrecem ni lijevo ni desno . Isus Krist je i nas Spasitelji i Bog ,i Velikosvecenik ,odvjetnik pred Bogom . On i dan danas oprasta grijehe svakome tko mu dođe. Posvecenje je proces i to Isus Krist zna.

Pa to ti i govorim. Spasenje nije klik, to je proces. Nekad padneš, ali je bitno da ustaneš i da nastaviš dalje.

21 minutes ago, Maki said:

Pa to ti i govorim. Spasenje nije klik, to je proces. Nekad padneš, ali je bitno da ustaneš i da nastaviš dalje.

Spasenje je nesto drugo,miloscu po vjeri u Kristovo djelo. Krist nas je svojom krvlju oprao . Povjerovati je trenutak. Kad povjerujes ide rast i posvecenje ,a to je proces .

10 minutes ago, Magdalena said:

Spasenje je nesto drugo,miloscu po vjeri u Kristovo djelo. Krist nas je svojom krvlju oprao . Povjerovati je trenutak. Kad povjerujes ide rast i posvecenje ,a to je proces .

Spasenje je isto proces. Apostol Pavle kaže da se spasenje gradi trpljenjem. Ne možeš graditi jedan trenutak.

1 minute ago, Maki said:

Spasenje je isto proces. Apostol Pavle kaže da se spasenje gradi trpljenjem. Ne možeš graditi jedan trenutak.

Koji proces je ima razbojnik na krizu? Povjerovati se događa u trenutku. Vjerom se spašavaš jer si saznao sto je Krist napravio za tebe. Sve drugo je proces . Kad si spasen ti traje zauvijek osim kad odstupis od Krista ,a po mom skromnom misljenju odstupaju samo oni koji nisu povjetovali ili su imali krivu vjeru. Spasonosna vjera je vjera da si spasen miloscu i da taj dar ničim nisi zaslužio . Da je to Kristovo djelo . Da se dogodila zamjena na križu ,Kristova smrt za tvoj grijeh ,nasu kaznu je zamjenio za svoju ,Isus Krist koji je Bog. Iz toga saznanja rađa se ljubav i koga ljubiš ne zelis ga uvrijediti,zelis mu ugoditi. Ne zeliš otici od Njega.

1 minute ago, Magdalena said:

Koji proces je ima razbojnik na krizu?

Razbojnik na krstu je doživio potpunu transformaciju svog bića. Vjera koju je imao razbojnik na krstu je bila veća od vjere samih apostola u tom trenutku. Vrlo mali broj ljudi može ispoljiti baš takvu vjeru.

Povjerovati se događa u trenutku.

Za mnoge ljude ovo uopšte nije tako. Mnogi ljudi traže Boga određeni period, ispituju, istražuju, mole se i tek onda povjeruju u Hrista.

Vjerom se spašavaš jer si saznao sto je Krist napravio za tebe. Sve drugo je proces . Kad si spasen ti traje zauvijek osim kad odstupis od Krista ,a po mom skromnom misljenju odstupaju samo oni koji nisu povjetovali ili su imali krivu vjeru. Spasonosna vjera je vjera da si spasen miloscu i da taj dar ničim nisi zaslužio . Da je to Kristovo djelo . Da se dogodila zamjena na križu ,Kristova smrt za tvoj grijeh ,nasu kaznu je zamjenio za svoju ,Isus Krist koji je Bog. Iz toga saznanja rađa se ljubav i koga ljubiš ne zelis ga uvrijediti,zelis mu ugoditi. Ne zeliš otici od Njega.

Spasavaš se vjerom koja kroz ljubav djela. Spasenje vjerom ima temelj u hrišćanstvu naravno, ali ne na način na koji to protestanti shvataju negirajući bilo kakav značaj djela u spasenju čovjeka.

8 hours ago, Maki said:

Razbojnik na krstu je doživio potpunu transformaciju svog bića. Vjera koju je imao razbojnik na krstu je bila veća od vjere samih apostola u tom trenutku. Vrlo mali broj ljudi može ispoljiti baš takvu vjeru.

Zato sto se to" povjerova" događa u trenutku.

8 hours ago, Maki said:

Za mnoge ljude ovo uopšte nije tako. Mnogi ljudi traže Boga određeni period, ispituju, istražuju, mole se i tek onda povjeruju u Hrist

Kako bi se molili Bogu ,a nisu povjerovali? Tko traži taj i nađe, i to trazenje traje ,ali u momentu povjeruje prihvate za istinu. Povjerovati je čin prelaska iz nevjere u stanje vjere. I bez prethodnog znanja ,samo cuvsi ili vidjevsi čovjek vjeruje. Ali to nije ni vazno za dokazivati. Vazna je vjera pa primio je ti odjednom ili postepeno ( rast u vjeri) jer te zanima saznati sve o Bogu u kojeg vjeruješ . Zato je rođenje Spasitelja Radosna vijest te oni koji je čuju povjeruju ili ne žele povjerovati čekaju dokaze,ili ih dokazi i ne zanimaju .

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.