December 17, 2025Dec 17 PETNAEST TAJNIH MUČENJA nanesenih našemu Gospodinu..u noći između velikog četvrtka i petkaBlažena Marija Magdalena, redovnica franjevačkog reda svete Klare Asiške živjela je u Rimu u 18. stoljeću. Ona je žarko željela znati nešto o tajnim mukama nanesenim našemu Gospodinu u noći koja je prethodila Njegovoj smrti.Gospodin se ukazao toj redovnici i objavio joj je petnaest tajnih mučenja što su mu ih nanijeli između ponoći i zore u tamnici što se nalazila ispod Kajfina sudišta.Govori Isus:Židovi su me smatrali najvećim zločincem onoga vremena i evo kako su sa mnom postupali:1. Oni mi svezaše noge užetom i vukli su me niz kamenite stepenice u smrdljivi podrum, pun nečistoće.2. Skinuše mi haljine i boli su me željeznim šiljcima.3. Stegnuše mi tijelo konopom, vukoše me po tlu i bacahu me od zida do zida.4. Objesiše me na drvenu gredu uzlom koji je popuštao sve dok se nisam poskliznuo i pao na zemlju. Isprebijan tim mučenjem plakao sam krvavim suzama.5. Pričvrstili su me na kolac i izbadali su mi tijelo različitim oružjem. Bacali su na me kamenje i palili me plamenim žeravicama i bakljama.6. Boli su me šilom i pijukom, oštrim kopljem, razdirali su me i skidali s mog tijela kožu, meso i žile.7. Privezali su me za stup i učiniše da sam morao stajati bosih nogu na usijanom komadu metala.8. Okruniše me željeznom krunom i svezaše mi oči krpama gadno nečistim.9. Posjedoše me na stolicu pokrivenu šiljatim čavlima, koji su iskopali duboke rupe na mom tijelu.10. Oni su izlili na moje rane tekuće olovo i smolu, i nakon te torture prignječili su me na stolicu punu čavala, tako da su čavli prodirali sve dublje u moje meso.11. Da me osramote i izmuče oni su utiskivali igle u rupice moje iščupane brade.12. Oni me baciše na jedan križ i svezaše me tako čvrsto da nisam mogao niše disati.13. Kako sam ležao na zemlji, oni su mi gazili po glavi i jedan od njih stavivši svoju nogu na moja prsa zarinuo mi je kroz jezik jednu bodlju iz moje krune.14. Oni su mi nalili u usta najogavnije izmete vrijeđajući me najbestidnijim pogrdama.15. Svezaše mi ruke na leđa i tjerali me izvan zatvora da hodam, udarajući me šibama. Kad je Isus objavio sestri Mariji Magdaleni te patnje prije toga nepoznate, dodao je riječi:"Moja kćeri, želim da sve ljude upoznaš s tim tajnim mukama, da svaka od tih tortura bude čašćena. Svakome od onih koji će mi svaki dan prinijeti s ljubavlju jednu od tih muka i koji će gorljivo moliti slijedeću molitvu, bit će na dan suda dana kao nagrada vječna slava". MOLITVA:Gospodine moj i Bože moj, imam stalnu volju da Te častim s petnaest tajnih muka i s Tvojom prolivenom dragocjenom Krvlju. Koliko ima zrna pijeska u moru, koliko zrna žita u polju, koliko vlati trava na livadama, koliko plodova u voćnjacima, koliko lišća na drveću, koliko cvjetova u vrtovima, koliko zvijezda na svodu nebeskom, koliko anđela na Nebu, koliko stvorova na Zemlji, tisuću puta toliko, o Gospodine Isuse, koji si predostojan ljubavi, tisuću puta toliko budi slavljen, hvaljen i čašćen, Ti sam, Tvoje Presveto Srce, Tvoja dragocjena Krv, Tvoja Božanska Žrtva za čovječanstvo, Presveti Sakrament oltara, Presveta Djevica Marija, devet slavnih korova anđeoskih i blažena četa svetaca! Neka im bude dana slava, hvala i čast od mene samoga, od svih ljudi, sada i uvijek kroz vječne vjekove! Želim isto toliko puta, predragi Isuse, da Ti zahvalim, da Ti služim i da Ti ugodim, da Ti zadovoljim za sve uvrede što su Ti nanesene i da budem Tvoj tijekom i dušom. Hoću isto toliko puta pokajati se za svoje grijehe i moliti za oproštenje Tebe, Boga svoga, da oprostiš i da se smiluješ. Želim isto tako da prinesem Tvoje zasluge beskrajne Vječnom Ocu kao naknadu za svoje krivice i grijehe i za svoje zaslužene kazne. Čvrsto sam odlučio promijeniti svoj život i molim Te da zadnja ura moga života bude sretna i u miru.Hoću, također, moliti za oslobođenje siromašnih duša u čistilištu. Želim obnavljati ovu pohvalu ljubavi i zadovoljštine svakog sata dana i noći, sve do posljednjeg trena svoga života. Molim Te, predobri i preljubazni Isuse, da potvrdiš u Nebu moju najiskreniju želju. Ne dopusti da bude uništena ni od ljudi ni od Sotone! Amen. (Ovu pobožnost odobrio i preporučio papa Klement II.)
December 17, 2025Dec 17 Spirit Junkie 8 hours ago, Metuzalem said:da svaka od tih tortura bude čašćenaObjasni malo ovo bolje. Zašto bismo svaku torturu trebali častiti, i kako se to radi? Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
December 20, 2025Dec 20 Autor On 17. 12. 2025. at 22:40, καιnos said:Objasni malo ovo bolje. Zašto bismo svaku torturu trebali častiti, i kako se to radi?Za početak kreni od preporučene molitve odmah ispod opisa mučenja, ili misliš da to nije dovoljno? Skokni na ovaj link, pa razmisli...https://www.exdeo.net/pray/oceopr/indexh.php Edited December 20, 2025Dec 20 by Metuzalem
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje