Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kur'an vs. Hadisi

Featured Replies

7 hours ago, Maki said:

Da, ima dosta o lažnim prorocima u Bibliji, sa tim se slažem.

Da, Kur'an je interno nekonzistentan. Čas se postavlja kao univerzalna istina za sve, čak se kaže da je namijenjen samo narodu oko Meke.

Da, volite se kriti iza te jedne izjave. U islamu je svakako nearapski musliman iznad arapskog nemuslimana, ali kada su u pitanju arapski musliman i nearapski musliman, tu je jasno ko je iznad drugog:

"In the answer to question no. 115934, we noted that Ahl as-Sunnah wa’l-Jamaa‘ah are unanimously agreed that the Arabs are superior to others in terms of descent and lineage, and that regarding the Arabs as superior is in general terms, and does not apply at the individual level. So a non-Arab who is pious and righteous is better than an Arab who falls short in his duties to Allah, may He be exalted."

https://islamqa.info/en/answers/182686/is-the-arab-muslim-better-than-the-non-arab-muslim

Poznati islamski učenjak Ibn Tejjmija je bio jasan:

" الذي عليه أهل السنة والجماعة اعتقاد أن جنس العرب أفضل من جنس العجم: عبرانيهم، وسريانيهم، رومهم، وفرسهم، وغيرهم."

"The people of the Sunnah and the community believe that the Arab race is superior to the non-Arab race: their Hebrews, their Syriacs, their Romans, their Persians, and others."

https://islamqa.info/ar/answers/115934/%D9%81%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8

Ovakve stvari vam ne govore po džamijama.

Da, Kur'an je interno nekonzistentan. Čas se postavlja kao univerzalna istina za sve, čak se kaže da je namijenjen samo narodu oko Meke.

nemoj lagati tako javno....nigdje Kuran ne kaze da je namijenjen samo narodu Mekke, ne izmisljaj.

• Odgovora 128
  • Pregleda 1,1k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Zar nije logičnije sjesti i zapitati se da li je Muhamed zaista Božiji prorok kada je radio sve te pobrojane stvari umjesto zabiti glavu u pijesak i praviti se da su to sve izmišljotine? Nema smisla d

• A zašto ti misliš da ljudi nemaju inherentni osjećaj da je nešto pogrešno? Imaju, to se zove savjest i to je ono što apostol Pavle naziva prirodnim zakonom Božijim koji postoji u svakom čovjeku. Najbo

• jasno se kaze Bog nije covjek, a isto se kaze, Isus je covjek....znaci isus nije Bog. Jer Isus kaze JEDINI PRAVI BOG JE OTAC NA NEBU....znaci isus nije Bog. Isus se molio Bogu, Bog se ne moli drugom B

Posted Images

O ljudi! Uistinu, Mi smo vas stvorili od muška i ženska, i učinili vas narodima i plemenima, da biste se upoznavali. Uistinu! Najplemenitiji od vas kod Allaha, je najbogobojazniji između vas. Uistinu, Allah je Znalac, Obaviješteni.29:13

Smatranje Arapa nadmocnijim narodom nema veze sa rasizmom vec sa cinjenicom da je Kur'an objavljan na arapskom jeziku stoga je razumljiviji arapima.

Kur'an i druge narode favorizira ...

Allah je odabrao Adema, i Nuha, i Ibrahimovu porodicu, i Imranovu porodicu nad ostalim svijetom3:33

O sinovi Israilovi! Sjetite se blagodati Moje kojom sam vas obdario i da sam Ja odlikovao vas nad svjetovima,2:47

Razlog favoriziranja nije rasne prirode vec sto su iz tog naroda dolazili Poslanici.

Edited by Bostan

19 hours ago, Zehran said:

Druze moj da samo znas koliko ne znas, ali nisi svjestan ni 1% koliko ne znas stvari pogotovo o Kuranu, a sta ja znam naprimjer.....

Ja cak toliko poznajem Kuran da ti mogu na osnovu pozicije slova pokazati kako Kuran nadnaravan, i nikako ne moze biti napisan od ljudi....znaci samo samo da ti pokazem pozicioniranje slova da nista druga ti ne pokazivam od cuda Kurana dovoljno je da se shvati da je Kuran istinska Bozanska kinjiga.....sta ti mislis da mi vjerujem u Kuran na slijepo , tipa Kuran kaze da je od Boga pa posto kaze d aje Od Boga mi vjerujemo...e ne ide to tako druze....nego Kuran nudi dokaze da bi mi vjerovali u njega a ne da bi na slijepo vjerovali u Kuran bez igdje ista.....

U suštini, vi ne možete pokazati ništa posebno u Kur'anu bez igrica i trikova sa brojevima i slovima. Posebnost Kur'ana određuje njegov sadržaj, a ne položaj slova i brojeva i izvlačenje značenja iz toga. Muhamed nije pružio nikakve dokaze da je Kur'an od Boga, a tome je najbolji dokaz sam Kur'an gdje se na više mjesta govori da su paganski Arapi jasno prozreli Muhamedove propovijedi kao ponavljanje starih priča i legendi. Kur'an ne nudi nikakav suvisli odgovor na te kritike, osim prijetnji vječnom kaznom.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

19 hours ago, Zehran said:

nemoj lagati tako javno....nigdje Kuran ne kaze da je namijenjen samo narodu Mekke, ne izmisljaj.

I ti poznaješ Kur'an?

"Eto tako Mi tebi objavljujemo Kur'an, na arapskom jeziku, da bi opominjao Mekku i one oko nje i upozorio na Dan kada će se sakupiti – u koji nema nikakve sumnje. Jedni će u Džennet, a drugi u Džehennem." (Eš-Šura 7).

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.