Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kur'an vs. Hadisi

Featured Replies

11 hours ago, Zehran said:

1. Hristos Boga naziva Svojim Ocem. Nazvati Boga ocem je zabranjeno u islamu, tako da ti stihovi zapravo samo pokazuju koliko vi nemate dodirnih tačaka sa Isusom Hristom.

// upitno je to da li ga je zvao Ocem, ovo sto vam pise u Bibliji je pisano daleko poslije Isusa i cak od nepoznatih pisaca, da je mnogo toga upitno u BIbliji sto pise.

Objasni mi zašto ne bismo trebali vjerovati jevanđeljima, koja su napisana u 1. vijeku, svega par decenija nakon Hristovog boravka na zemlji, a trebamo vjerovati Kur'anu koji je napisan 600 godina kasnije na području sa kojim Hristos nije imao nikakve dodirne tačke.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Odgovora 106
  • Pregleda 844
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Zar nije logičnije sjesti i zapitati se da li je Muhamed zaista Božiji prorok kada je radio sve te pobrojane stvari umjesto zabiti glavu u pijesak i praviti se da su to sve izmišljotine? Nema smisla d

• A zašto ti misliš da ljudi nemaju inherentni osjećaj da je nešto pogrešno? Imaju, to se zove savjest i to je ono što apostol Pavle naziva prirodnim zakonom Božijim koji postoji u svakom čovjeku. Najbo

• jasno se kaze Bog nije covjek, a isto se kaze, Isus je covjek....znaci isus nije Bog. Jer Isus kaze JEDINI PRAVI BOG JE OTAC NA NEBU....znaci isus nije Bog. Isus se molio Bogu, Bog se ne moli drugom B

Posted Images

29 minutes ago, Maki said:

Sinovo rođenje od Oca se događa van vremena. Samim tim ne prethodi Otac Sinu, već su i Otac i Sin oduvijek postojali i Sin Se oduvijek rađa od Oca.

Nije toliko vrijeme u pitanju vec uzrocno posljedicna veza, ako tvrdite da je rodjen iz toga proizilazi da je otac prethodio njemu , jer od oca je rođen.

To sto tvrdis je dogma nejasna razumskim razmatranjem...

33 minutes ago, Maki said:

Hristos je takođe rekao da je poslan cijelom čovječanstvu.

Ima naznaka za to , ali Isus je prevashodno poslan izgubljenim ovcama Izrelskim to je receno u ovim citatima.

Isus zatim ode odande i povuče se u krajeve tirske i sidonske. 22 I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: »Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!« 23 Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: »Udovolji joj jer viče za nama.« 24 On odgovori: »Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova.« 25 Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: »Gospodine, pomozi mi!« 26 On odgovori: »Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.« 27 A ona će: »Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!« 28 Tada joj Isus reče: »O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš.« I ozdravi joj kći toga časa.

30 minutes ago, Bostan said:

Nije toliko vrijeme u pitanju vec uzrocno posljedicna veza, ako tvrdite da je rodjen iz toga proizilazi da je otac prethodio njemu , jer od oca je rođen.

To sto tvrdis je dogma nejasna razumskim razmatranjem...

Pa zato se taj dogmat prihvata vjerom.

24 minutes ago, Bostan said:

Ima naznaka za to , ali Isus je prevashodno poslan izgubljenim ovcama Izrelskim to je receno u ovim citatima.

Isus zatim ode odande i povuče se u krajeve tirske i sidonske. 22 I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: »Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!« 23 Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: »Udovolji joj jer viče za nama.« 24 On odgovori: »Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova.« 25 Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: »Gospodine, pomozi mi!« 26 On odgovori: »Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.« 27 A ona će: »Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!« 28 Tada joj Isus reče: »O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš.« I ozdravi joj kći toga časa.

Vidiš da je uslišio molitve žene Hananejke. To ukazuje na sveopštost Njegove misije.

4 minutes ago, Maki said:

Vidiš da je uslišio molitve žene Hananejke. To ukazuje na sveopštost Njegove misije.

Naravno a ima i stih koji veli:

Napokon se ukaza jedanaestorici dok bijahu za stolom. Prekori njihovu nevjeru i okorjelost srca što ne povjerovaše onima koji ga vidješe uskrsla od mrtvih.
15 I reče im: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. 16 Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. 17 A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, 18 zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.«

Dakle Isus je prenio zadatak apostolima da sire evandjelje....

zanimljiv je i tih ' ko se pokrsti ' u Kur'anu veli:

Bojenje Allahovo!, a ko je bolji od Allaha bojenjem? A mi smo Njegovi obožavatelji.2:183

Naime sta se zeli reci bojanjem Allahovim:

U ovom ajetu rijec 'Sabg' znači obojiti,odresti u boju,u vodu smočiti.Radi toga 'sabg' može značiti i čišcenje.Kršćani stavljajuci čovjeka u vodu vrše čišcenje koje nazivaju kršćenjem.Ovaj ajet ,upučujući na čišcenje , govori o božanskom čišćenju.

Dakle boja se, krsti se vodom zivota

Na to i sam Isus veli:

Osim toga(Samarijanka veli), zar si veći od našeg praoca Jakova, koji nam je dao ovaj zdenac? Kako možeš nuditi bolju vodu od ove koju su pili on i njegovi sinovi i kojom su napajali stoku?'

13 Isus odgovori: 'Tko god pije tu vodu, opet će ožednjeti.

14 A tko pije vodu koju ću mu ja dati, nikada više neće ožednjeti. Štoviše, ta će voda u njemu postati nepresušnim izvorom koji struji u vječni život.'

Edited by Bostan

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Pretraživanje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.