Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Po toj logici, nemamo ni nezavisne, detaljne i provjerljive biografije prenosilaca hadisa. Ono što imamo je mješavina apologetike i kasnijih muslimanskih predanja o tim ljudima. Ako pitaš šije, oni će imati potpuno drugačije mišljenje o tim ljudima što ti govori da ti ljudi nisu bili bez kontroverzi.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Odgovora 56
  • Pregleda 507
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Zar nije logičnije sjesti i zapitati se da li je Muhamed zaista Božiji prorok kada je radio sve te pobrojane stvari umjesto zabiti glavu u pijesak i praviti se da su to sve izmišljotine? Nema smisla d

• A zašto ti misliš da ljudi nemaju inherentni osjećaj da je nešto pogrešno? Imaju, to se zove savjest i to je ono što apostol Pavle naziva prirodnim zakonom Božijim koji postoji u svakom čovjeku. Najbo

Posted Images

3 hours ago, Maki said:

Po toj logici, nemamo ni nezavisne, detaljne i provjerljive biografije prenosilaca hadisa. Ono što imamo je mješavina apologetike i kasnijih muslimanskih predanja o tim ljudima. Ako pitaš šije, oni će imati potpuno drugačije mišljenje o tim ljudima što ti govori da ti ljudi nisu bili bez kontroverzi.

SHije nisu muslimani koji slijede poslanika Muhammeda.....nevazno je sta kazu.

upravo, Zehran said:

SHije nisu muslimani koji slijede poslanika Muhammeda.....nevazno je sta kazu.

Lako je tako. Napišeš to i automatski odbaciš šta god oni kažu bez da sagledaš njihove argumente.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Izaija 9,6 Nadaleko vlast će mu se sterat` i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim: učvrstit će ga i utvrdit u pravu i pravednosti. Od sada i dovijeka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama.

Izaija 9,7 Gospod posla riječ protiv Jakova i ona pade na Izraela.

Izaija 9,8 Sazna je sav narod njegov, Efrajim i stanovnici Samarije koji govorahu naduta i ohola srca:

Izaija 9,9 "Opeke nam popadaše, gradit ćemo od tesanika; sasjekoše nam divlje smokve, cedre ćemo posaditi.

Izaija 9,10 Al` Jahve podiže na brdo Sion njegove protivnike i podbada neprijatelje njegove:

Izaija 9,11 Aram s istoka, Filistejce sa zapada, da svim ustima proždiru Izraela. Na sve to gnjev se njegov neće smiriti, ruka će mu ostat` ispružena.

Muslimani u nista od ovog ne vjeruju. Prema Bibliji svi mislimani su u idolopoklonstvu .

11 hours ago, Maki said:

Lako je tako. Napišeš to i automatski odbaciš šta god oni kažu bez da sagledaš njihove argumente.

znam ja njih u dusu a kamoli u argumente njihove.

KOliko je tvoje neznanje po pitanju ovih stvari ne znas ni obicne stvari da to nisu uopste sljedbenici Muhammeda, oni sebe nazivaju Shijama i slijede svoje imame...to je totalno druga zasebna religija koja ima nesto od islama prisvoje u sebe.

Zamisli da ja kazem tebi, moras sagledati i argumente sljedbenika Santerije, a santerija je mix katolicanstva i satanizma/woodoo

Zamisli se ti da ja argumentujem protiv tebe sa Santerijom, kako ne uzimas u obzir njegove argumente....eto na kom ti je nivou tvoja argumentacija i neznanje po pitanju ovih stvari.

Edited by Zehran

2 hours ago, Magdalena said:

Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Izaija 9,6 Nadaleko vlast će mu se sterat` i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim: učvrstit će ga i utvrdit u pravu i pravednosti. Od sada i dovijeka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama.

Izaija 9,7 Gospod posla riječ protiv Jakova i ona pade na Izraela.

Izaija 9,8 Sazna je sav narod njegov, Efrajim i stanovnici Samarije koji govorahu naduta i ohola srca:

Izaija 9,9 "Opeke nam popadaše, gradit ćemo od tesanika; sasjekoše nam divlje smokve, cedre ćemo posaditi.

Izaija 9,10 Al` Jahve podiže na brdo Sion njegove protivnike i podbada neprijatelje njegove:

Izaija 9,11 Aram s istoka, Filistejce sa zapada, da svim ustima proždiru Izraela. Na sve to gnjev se njegov neće smiriti, ruka će mu ostat` ispružena.

Muslimani u nista od ovog ne vjeruju. Prema Bibliji svi mislimani su u idolopoklonstvu .

vi vjerujete da vam je slabasni covjek Bog, jos se i okrenete kipu na krstu i tako nekad molite....i onda imas obraza nama reci da smo idolopoklonici....

a biblija vam ovo kaze:

BIBLIJA: Onda Bog izgovori sve ove riječi: 2 »Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran.

People kneeling prayer statue saint hi-res stock photography and images -  Alamy

jer ja sam Bog, a ne čovjek.....” (Hoš 11,9 )

a takodjer biblija kaze

1. Timoteju 2:5

“Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus.

Znaci klanjate se covjeku koji nije Bog , jer Bog nije covjek, i jos prekrsite boziju zapovjed da ne pravite likove i kipove...cisto idolopoklonstvo....cista zabluda vasa....

23 minutes ago, Zehran said:

vi vjerujete da vam je slabasni covjek Bog, jos se i okrenete kipu na krstu i tako nekad molite....i onda imas obraza nama reci da smo idolopoklonici....

a biblija vam ovo kaze:

BIBLIJA: Onda Bog izgovori sve ove riječi: 2 »Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran.

People kneeling prayer statue saint hi-res stock photography and images -  Alamy

jer ja sam Bog, a ne čovjek.....” (Hoš 11,9 )

a takodjer biblija kaze

1. Timoteju 2:5

“Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus.

Znaci klanjate se covjeku koji nije Bog , jer Bog nije covjek, i jos prekrsite boziju zapovjed da ne pravite likove i kipove...cisto idolopoklonstvo....cista zabluda vasa....

Pričekajte pa vidite. Vidjet cete nema sumnje!

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.