December 7, 2025Dec 7 Minora ili sedmokraki svjećnjak je veliki i važni simbol. Da li Židovi znadu što znači taj simbol? Ili ću im ja morati to objašnjavati... Može li neko naći neku židovsku teološku studiju o značenju tog simbola? Edited December 7, 2025Dec 7 by Slap
December 7, 2025Dec 7 Spirit Junkie Gdje nalazimo prvi puta minoru u Bibliji - hajd ako neko zna bez da traži? Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
December 7, 2025Dec 7 Autor 10 minutes ago, καιnos said:Gdje nalazimo prvi puta minoru u Bibliji - hajd ako neko zna bez da traži?Ima negdje Jahvina zapovjed Židovima da se napravi (valjda svjećnjak) koji će imati po tri "grane" sa lijeve i desne strane. E to je zanimljivo da se središnja svijeća ne tretira kao grana. Da li se tu opisuje prvi put, ne znam.Ajde promjeni sliku to nije sedmokraka minora. Edited December 7, 2025Dec 7 by Slap
December 8, 2025Dec 8 Mislim da teško ako im ti ne objasniš... možda, natuknu neke stvari, ali to neće biti punina bez tvog uvida...
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje