Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Što ovo teolozi moji treba da znači "da bude Bog sve u svemu" !?

Featured Replies

1. Korinćanima 15,28 A kad mu bude sve pokoreno, tada će se i sam Sin pokoriti onome, koji mu je sve pokorio, da bude Bog sve u svemu.

Kao najmudriji teolog na svijetu mogu uvjek naći neku biblijsku misao na koju nećete znati odgovor jer je stvar visoke, visoke teologije. Pa brusite um, molite Boga, tražite spoznaje !

Zbog čega je za vas problematična Pavlova rečenica "da Bude Bog sve u svemu" ?

Naime Bog uvjek treba da bude (i jeste) sve u svemu inače da nije ne bi bio (tog trenutaka) Bog. Dakle nema Bog što postati "sve u svemu" kad uvjek jeste sve u svemu.

No Pavlova misao je puna vama nepoznatog znanja, stoga gornja misao nije problematična nego je treba razumjeti. Mislim da vam to neće uspjeti ali eto, pokušajte, zato ste ovdje.

• Spirit Junkie

Jednostavno kako i tekst kaže - kad god naiđete na riječ "Bog" to se uvijek odnosi na Oca - on je izvor svega - tako da će On, Bog biti u svemu - Sin Božji je uvijek činio Božiju volju - glava Kristu je Bog, Isus je Božji, Isus je Sin Svevišnjega.

Download (1).jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Autor
14 hours ago, καιnos said:

Jednostavno kako i tekst kaže - kad god naiđete na riječ "Bog" to se uvijek odnosi na Oca - on je izvor svega - tako da će On, Bog biti u svemu - Sin Božji je uvijek činio Božiju volju - glava Kristu je Bog, Isus je Božji, Isus je Sin Svevišnjega.

Download (1).jpg

I Sin je Bog, i on je "u svemu" prisutan i "sve u njemu ima svoje postojanje", kaže Pavao. Sveprisutnost je Božije svojstvo ili Božija koža. Što sad ? Kažeš Otac nešto posebno. A Je li Izaija pričao gluposti kad kaže za Sina "Bog silni, Otac vječni" ? Kad bi znao razliku naprimjer između Sina Božijeg i Sina Čovječjeg, gdje jedan ima prijestolje a gdje će drugi imati prijestolje vječno (oho što je sad ovo) ...onda bi nešto znao.

Edited by Slap

• Autor
1 hour ago, Magdalena said:

To čemo znati i vidjeti (jer bas mislim da moramo vidjeti da bi razumjeli )kad budemo s Gospodinom. Ja tako mislim kad ne znam neke odgovore.

Neka znanja nisu presudna ali prave razliku i dublje jačaju poznavanje Boga. Onako kako je Satana Svjetlonoša poznavao Boga bila je površnost ili znanje na nivou vjere.

Gost
Odgvori na temu
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.