Wednesday at 11:494 days 2 hours ago, καιnos said:Još par pitanja, samo nemoj nabacati sto stihova, kako ti veli piramida4, jer on te pita jedno, a ti nabacaš sto stihova, i ja sam to primjetio...ispočetka sam mislio da svojim riječima debatiraš, ali na moje argumente si dala skroz neke druge stihove koje nisu imali nikakve veze. Stoga, evo pitanje, odgovori kratko i jasno, i dodaj par stihova koji to potvrđuju.Da li Duh Sveti ima obličje, formu?Da li Sveti Duh ima ime?Da li Sv. Duh ima svoga Duha?Da li Sv. Duh sjedi na prijestolju?Gdje u Bibliji nalazimo stihove koji govore da se molimo Duhu Svetome?Eto, kod odgovora napiši kao ja broj 1 kopiraj moje pitanje i u nastavku odgovor, i tako na svih 5 pitanja daj odgovor.Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemlju .Tko su te tri osobe? Odgovori Biblijskim citatom ,a ne svojim umovanjem! Duh Sveti se u Bibliji naziva Duhom istine (Iv 16:13). Zatim Biblija dalje govori da je Duh svet, ljubav, milosni.Ivan 16,13 No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi''Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga. Jer govorahu: 'Duha nečistoga ima.'" (Mk 3:28-30).Nema određeno ime . Isto se moze nazvati Jahve . Sve tri osobe u Bibliji imaju isti Duh.azmatrajući djelovanje Trojice, zapažamo i podređenost među osobama. Vidimo da je Sin podređen Ocu, a Duh Sveti Ocu i Sinu. Otac je poslao Sina, Otac i Sin Duha Svetoga. Otac djeluje kroz Sina, Otac i Sin kroz Duha. Iako su sva Trojica potpuno jednaki u božanstvu, ipak postoji red.Sveto Trojstvo ne vidimo samo u Božijem odnosu prema stvorenju, nego u samoj biti Božanstva vidimo tri različite osobe, tj. vidimo razlike u međusobnom odnosu unutar Božanstva . To ti je odgovor i na broj 3. 4.Koga nam obeća o poslati Isus Krist kad je odlazio Ocu? Ivan 14,26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekohNema u Bibliji stihova da se molimo Duhu Svetome . Moramo se moliti u Duhu Svetome Bogu Ocu po Isusu Kristu ili osobno Isusu Kristu . Ivan 14,13 I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.Dakle vama smeta sto se nabacuju stihovi iz Biblije koji vam daju odgovor na pitanja? Nego bi trebala ko sektaš odgovarati svojim riječima? Pa sta ste se uzoholili tako. Vi mislite da znate bilje od Boga . Bozja riječ se tumaci Božjom riječi i nikako drukcije. To sto vam u glavi više ostaje rijec propovijednik nego Božja ,morate se zapitati zasto je to tako. Bog je ostavio svoju riječ za učenje,za odgoj ,za popravljanje za spasenje. Isus Krist : " pazite da vas tko ne zavede" 2 hours ago, καιnos said:
Wednesday at 17:294 days 11 hours ago, Magdalena said:Ti fantaziraš. Duh Sveti je Svemogući ,Sveprisutan ,Bog ,kao i Otac i Sin :1. Ivanova 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,Duh Sveti :Izlazak 28,3 Govori ti sa svima ljudima vještim, koje sam napunio duha umjetničkoga, neka naprave Aronu haljine, da se može posvetiti i da mi služi kao svećenik.Izaija 57,15 Jer ovako govori visoki, uzvišeni, koji vječno stoluje i zove se Svetac: "U visini, u svetištu stanujem, ali i kod poniznoga i skrušenoga, da nanovo oživim duh skrušenome i nanovo okrijepim srce slomljenome.Izaija 63,10 Ali su oni bili nepokorni i žalostili sveti duh njegov. Tada im je on postao neprijatelj, i on je sam ratovao na njih.Izaija 63,11 Onda se je narod njegov spomenuo starih vremena, Mojsija: "Gdje je onaj, koji je pastire stada svojega izveo iz vode Nila? Gdje je onaj, koji mu je dao u srce sveti duh svoj?Daniel 4,8 Najposlije dođe preda me Daniel, koji se zove Beltešazar po imenu boga mojega, i u kojemu stanuje duh svetih bogova, i ja mu pripovjedih san:Daniel 4,9 "Beltešazare, poglavare vračarima! Znam, da duh svetih bogova stanuje u tebi. Nijedna tajna nije tebi preteška. Kaži mi što znače viđenja mojega sna, koja sam vidio!Daniel 4,18 Taj san usnio sam ja, kralj Nebukadnezar, a ti, Beltešazare, kaži što znači; jer ni jedan od mudraca u kraljevstvu mojemu nije mogao da mi kaže što znači. A ti to možeš, jer u tebi stanuje duh svetih bogova."Daniel 5,11 Ima čovjek u mojemu kraljevstvu, u kojemu stanuje duh svetih bogova. Već pod vladom oca tvojega bili su našli u njega razboritost i upravo božansku mudrost. Kralj Nebukadnezar, otac tvoj, postavio ga je glavarom činovnicima, vračarima, Kaldejcima i gatarima - vlastiti otac tvoj, kralju,Matej 3,11 Ja vas krstim samo vodom, da se obratite. A onaj, koji dolazi za mnom, moćniji je od mene. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Marko 1,8 Ja sam vas krstio vodom, on će vas krstiti Duhom Svetim.Marko 13,11 Kad vas onda povedu i stave pred sud, ne brinite se, što ćete govoriti; nego recite, što vam se da u onaj čas, jer nijeste vi, koji govorite, nego Duh Sveti.Luka 1,35 Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osjenit će te. Zato će se i Sveto, što će se roditi od tebe, zvati Sin Božji.Luka 2,25 Tada je bio u Jerusalemu čovjek po imenu Simeon. On je bio pravedan, koji se bojao Boga i čekao je utjehu Izraelovu, i Duh Sveti bio je u njemu.Luka 2,26 Njemu je bio objavio Duh Sveti, da neće vidjeti smrti, dok ne vidi Pomazanika Gospodnjega.Luka 3,16 A Ivan izjavi svima: "Ja vas krstim samo vodom. Ali dolazi jedan, koji je moćniji od mene. Ja nijesam dostojan odriješiti remena na obući njegovoj. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Luka 3,22 Duh Sveti siđe na njega u tjelesnom obliku kao golub. I viknu glas s neba: "Ti si moj ljubljeni Sin, koji mi se je dopao."Luka 12,12 Jer u onaj čas Duh Sveti stavit će vam u usta prave riječi."Ivan 1,33 Ja ga nijesam poznavao. Ali onaj, koji me je poslao, da krstim vodom, reče mi: "Na koga vidiš da silazi Duh i nad kim da lebdi, to je onaj, koji krsti Duhom Svetim.Ivan 3,5 Isus odgovori: "Zaista, zaista kažem ti: ako se tko ponovo ne rodi vodom i Duhom (Svetim), ne može ući u kraljevstvo Božje.Ivan 7,39 A ovo reče za Duha, kojega su imali primiti oni, koji vjeruju u njega, jer Duh Sveti nije još bio došao, jer se Isus nije bio još proslavio.Ivan 14,26 A Utješitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenut će vam sve, što vam rekoh.Djela apostolska 1,2 Do dana, kad je apostolima Duhom Svetim izabranima dao naloge i onda bio uzet u nebo.Djela apostolska 1,5 Ivan je krstio vodom, a vi ćete za malo dana krstiti Duhom Svetim."Djela apostolska 1,16 "Ljudi braćo, trebalo je da se ispuni Pismo, koje proreče Duh Sveti na usta Davidova za Judu, koji je bio vođa onima, što uhvatiše Isusa.Djela apostolska 2,4 I napuniše se svi Duha Svetoga, i stadoše govoriti raznim jezicima, kao što im je Duh (Sveti) davao da govore.Djela apostolska 4,25 Ti si Duhom Svetim na usta našega oca Davida, sluge svojega, rekao: 'Zašto se bune neznabošci, i narodi smišljaju prazne osnove?Djela apostolska 5,32 Za to smo mi svjedoci i Duh Sveti, kojega Bog dade svima, koji se pokoravaju njemu."Djela apostolska 8,18 A kad vidje Simon, da se Polaganjem ruku apostola dijeli Duh Sveti, donese im novacaDjela apostolska 10,38 Kako je Bog pomazao Isusa iz Nazareta Duhom Svetim i silom, da je prolazio čineći dobro i iscjeljujući sve, koje je bio nadvladao đavao, jer je Bog bio s njim.Djela apostolska 10,44 Dok je još govorio Petar ove riječi, siđe Duh Sveti na sve, koji su slušali riječ.Djela apostolska 11,15 A kada ja počeh govoriti, siđe Duh Sveti na njih, kao i na nas u početku.Djela apostolska 11,16 Onda se sjetih riječi Gospodinove, kako je govorio: 'Ivan je krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom Svetim.'Djela apostolska 13,2 A kad su oni služili Gospodinu i postili, reče Duh Sveti: "Odvojite mi Barnabu i Savla na djelo, na koje ih pozvah."Djela apostolska 15,28 Jer nađe za dobro Duh Sveti i mi, da ne mećemo više nikakva tereta na vas osim ovoga potrebnoga:Djela apostolska 16,6 A kad prođoše Frigiju i Galaciju, zabrani im Duh Sveti propovijedati riječ u Aziji.Djela apostolska 19,2 I reče im: "Jeste li primili Duha Svetoga, kad ste postali vjernici?" A oni mu rekoše: "Nijesmo ni čuli, da ima Duh Sveti."Djela apostolska 19,6 I kad Pavao položi ruke na njih, dođe Duh Sveti na njih, i govorili su jezicima i proricali.Djela apostolska 20,23 Osim da mi Duh Sveti po svim gradovima svjedoči, da me u Jerusalemu čekaju okovi i nevolje.Djela apostolska 20,28 Pazite na sebe i na sve stado, u kojem vas Duh Sveti postavi predstojnicima, da upravljate crkvom Božjom, koju je stekao krvlju svojom.Djela apostolska 21,11 I došavši k nama uze pojas Pavlov, sveza sebi noge i ruke i reče: "Ovo govori Duh Sveti: Čovjeka, čiji je ovo pojas, ovako će svezati zidovi u Jerusalemu i predat će ga u ruke neznabošcima."Djela apostolska 28,25 k kako su bili nesložni među sobom, stadoše se razilaziti, kad reče Pavao jednu riječ: "Dobro je rekao Duh Sveti preko proroka Izaije ocima vašimRimljanima 5,5 A nada se ne sramoti, jer se ljubav Božja izli u srca naša Duhom Svetim, koji je dat nama.1. Korinćanima 6,11 I takvi ste bili neki; ali se opraste, ali se posvetiste, ali se opravdaste u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.Efežanima 1,13 U njemu se i vi, čuvši riječ istine, evanđelje spasenja svojega, i vjerovavši zapečatiste Svetim Duhom obećanja,Efežanima 3,5 Koja se u drugim vremenima ne očitova sinovima čovječjim, kako se je sad otkrila svetim njegovim apostolima i prorocima u Duhu,1. Solunjanima 5,23 A sam Bog mira neka vas posveti u punoj mjeri; neka se vaš duh, vaša duša i vaše tijelo posve bez prijekora sačuva za dolaska Gospodina našega Isusa Krista!2. Timoteju 1,14 Lijepi poklad čuvaj Duhom Svetim, koji stanuje u nama!Hebrejima 9,8 Ovim pokazuje Duh Sveti, da se još nije otvorio put u Svetinju nad svetinjama, dok prednji šator stoji;Hebrejima 9,14 Koliko će više krv Krista, koji je Duhom Svetim samoga sebe prinio neokaljana Bogu, očistiti savjest našu od mrtvih djela, da služimo Bogu živomu!Hebrejima 10,15 A svjedoči nam i Duh Sveti, jer izakako je rekao: "2. Petrova 1,21 Jer nikad nije bilo proročanstvo javljeno po volji čovječjoj, nego su ponukani od Duha Svetoga govorili sveti Božji ljudi.1. Ivanova 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,Otkrivenje 21,10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi sveti grad Jerusalem, gdje silazi s neba od Boga,Ti najviše fantaziraš, svi smo mi jedno s Bogom jer ništa drugo i ne postoji, ali smo i različiti od Boga to ti ne razumiješ.Tako da moraš shvatiti što u kojem kontekstu u Bibliji nešto znači, ali očito više vjeruješ u ljudske dogme, nego Božjoj riječi.Po Bibliji ne postoje nikakve tri osobe u Bogu, i Duh Sveti nije samo jedna osoba, već mnoštvo osoba, ima ih na "mirijade" (biblijski izraz), to ti ne shvaćaš, jer se nalazi svugdje istovremeno ne samo u svemiru nego u cijeloj Božjoj kreaciji.I nicejsko vjerovanje o Trojstvu, u koje ti vjeruješ, i koje se izgovara na svakoj misi kao ispovijed vjere, jasno tvrdi da je Sin rođen, a Duh Sveti izlazi do Oca i Sina, dakle i Sin i Duh Sveti imaju uzrok svoga postojanja (Otac), znači ne postoje oduvijek, jer jedino Otac nema uzroka i postoji oduvijek.To je po Bibliji, ali izgleda je ljepše vjerovati u dogme o Bogu koje su ljudi izmislili, nego prihvatiti istinu koju nam Sveto pismo daje, ti si izabrala ljude a ne pravoga Boga, samo kažem svoje duboko uvjerenje, a tko je zbilja u pravu ćemo saznati, prije ili kasnije, tako da mi nije cilj uvjeravati bilo koga u bilo što, samo kažem što zbilja Biblija govori, eto ukratko. Edited Wednesday at 17:404 days by teodati
Wednesday at 20:034 days 2 hours ago, teodati said:Ti najviše fantaziraš, svi smo mi jedno s Bogom jer ništa drugo i ne postoji, ali smo i različiti od Boga to ti ne razumiješ.Tako da moraš shvatiti što u kojem kontekstu u Bibliji nešto znači, ali očito više vjeruješ u ljudske dogme, nego Božjoj riječi.Po Bibliji ne postoje nikakve tri osobe u Bogu, i Duh Sveti nije samo jedna osoba, već mnoštvo osoba, ima ih na "mirijade" (biblijski izraz), to ti ne shvaćaš, jer se nalazi svugdje istovremeno ne samo u svemiru nego u cijeloj Božjoj kreaciji.I nicejsko vjerovanje o Trojstvu, u koje ti vjeruješ, i koje se izgovara na svakoj misi kao ispovijed vjere, jasno tvrdi da je Sin rođen, a Duh Sveti izlazi do Oca i Sina, dakle i Sin i Duh Sveti imaju uzrok svoga postojanja (Otac), znači ne postoje oduvijek, jer jedino Otac nema uzroka i postoji oduvijek.To je po Bibliji, ali izgleda je ljepše vjerovati u dogme o Bogu koje su ljudi izmislili, nego prihvatiti istinu koju nam Sveto pismo daje, ti si izabrala ljude a ne pravoga Boga, samo kažem svoje duboko uvjerenje, a tko je zbilja u pravu ćemo saznati, prije ili kasnije, tako da mi nije cilj uvjeravati bilo koga u bilo što, samo kažem što zbilja Biblija govori, eto ukratko.Kome je Isus Krist rekao: " vama je otac đavao"Ljudi koji ne vjeruju u Isusa Krista ,nemaju Oca . Nisu od Boga djeca. Njima je otac đavao.Duh Sveti je jedna osoba. Koja je sveprisutna i svemoguca jer je Bog. Edited Wednesday at 20:074 days by Magdalena
Thursday at 20:003 days 23 hours ago, Magdalena said:Kome je Isus Krist rekao: " vama je otac đavao"Ljudi koji ne vjeruju u Isusa Krista ,nemaju Oca . Nisu od Boga djeca. Njima je otac đavao.Duh Sveti je jedna osoba. Koja je sveprisutna i svemoguca jer je Bog.To je dogma u što vjeruješ, nigdje u Bibliji ne piše da je Duh Sveti jedna osoba, daj citat iz Biblije, ajde, ako nema, onda je to ljudsko krivo objašnjenje, baš tako.
Thursday at 22:113 days On 26. 11. 2025. at 7:23, Magdalena said:Ti fantaziraš. Duh Sveti je Svemogući ,Sveprisutan ,Bog ,kao i Otac i Sin :1. Ivanova 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,Duh Sveti :Izlazak 28,3 Govori ti sa svima ljudima vještim, koje sam napunio duha umjetničkoga, neka naprave Aronu haljine, da se može posvetiti i da mi služi kao svećenik.Izaija 57,15 Jer ovako govori visoki, uzvišeni, koji vječno stoluje i zove se Svetac: "U visini, u svetištu stanujem, ali i kod poniznoga i skrušenoga, da nanovo oživim duh skrušenome i nanovo okrijepim srce slomljenome.Izaija 63,10 Ali su oni bili nepokorni i žalostili sveti duh njegov. Tada im je on postao neprijatelj, i on je sam ratovao na njih.Izaija 63,11 Onda se je narod njegov spomenuo starih vremena, Mojsija: "Gdje je onaj, koji je pastire stada svojega izveo iz vode Nila? Gdje je onaj, koji mu je dao u srce sveti duh svoj?Daniel 4,8 Najposlije dođe preda me Daniel, koji se zove Beltešazar po imenu boga mojega, i u kojemu stanuje duh svetih bogova, i ja mu pripovjedih san:Daniel 4,9 "Beltešazare, poglavare vračarima! Znam, da duh svetih bogova stanuje u tebi. Nijedna tajna nije tebi preteška. Kaži mi što znače viđenja mojega sna, koja sam vidio!Daniel 4,18 Taj san usnio sam ja, kralj Nebukadnezar, a ti, Beltešazare, kaži što znači; jer ni jedan od mudraca u kraljevstvu mojemu nije mogao da mi kaže što znači. A ti to možeš, jer u tebi stanuje duh svetih bogova."Daniel 5,11 Ima čovjek u mojemu kraljevstvu, u kojemu stanuje duh svetih bogova. Već pod vladom oca tvojega bili su našli u njega razboritost i upravo božansku mudrost. Kralj Nebukadnezar, otac tvoj, postavio ga je glavarom činovnicima, vračarima, Kaldejcima i gatarima - vlastiti otac tvoj, kralju,Matej 3,11 Ja vas krstim samo vodom, da se obratite. A onaj, koji dolazi za mnom, moćniji je od mene. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Marko 1,8 Ja sam vas krstio vodom, on će vas krstiti Duhom Svetim.Marko 13,11 Kad vas onda povedu i stave pred sud, ne brinite se, što ćete govoriti; nego recite, što vam se da u onaj čas, jer nijeste vi, koji govorite, nego Duh Sveti.Luka 1,35 Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osjenit će te. Zato će se i Sveto, što će se roditi od tebe, zvati Sin Božji.Luka 2,25 Tada je bio u Jerusalemu čovjek po imenu Simeon. On je bio pravedan, koji se bojao Boga i čekao je utjehu Izraelovu, i Duh Sveti bio je u njemu.Luka 2,26 Njemu je bio objavio Duh Sveti, da neće vidjeti smrti, dok ne vidi Pomazanika Gospodnjega.Luka 3,16 A Ivan izjavi svima: "Ja vas krstim samo vodom. Ali dolazi jedan, koji je moćniji od mene. Ja nijesam dostojan odriješiti remena na obući njegovoj. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Luka 3,22 Duh Sveti siđe na njega u tjelesnom obliku kao golub. I viknu glas s neba: "Ti si moj ljubljeni Sin, koji mi se je dopao."Luka 12,12 Jer u onaj čas Duh Sveti stavit će vam u usta prave riječi."Ivan 1,33 Ja ga nijesam poznavao. Ali onaj, koji me je poslao, da krstim vodom, reče mi: "Na koga vidiš da silazi Duh i nad kim da lebdi, to je onaj, koji krsti Duhom Svetim.Ivan 3,5 Isus odgovori: "Zaista, zaista kažem ti: ako se tko ponovo ne rodi vodom i Duhom (Svetim), ne može ući u kraljevstvo Božje.Ivan 7,39 A ovo reče za Duha, kojega su imali primiti oni, koji vjeruju u njega, jer Duh Sveti nije još bio došao, jer se Isus nije bio još proslavio.Ivan 14,26 A Utješitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenut će vam sve, što vam rekoh.Djela apostolska 1,2 Do dana, kad je apostolima Duhom Svetim izabranima dao naloge i onda bio uzet u nebo.Djela apostolska 1,5 Ivan je krstio vodom, a vi ćete za malo dana krstiti Duhom Svetim."Djela apostolska 1,16 "Ljudi braćo, trebalo je da se ispuni Pismo, koje proreče Duh Sveti na usta Davidova za Judu, koji je bio vođa onima, što uhvatiše Isusa.Djela apostolska 2,4 I napuniše se svi Duha Svetoga, i stadoše govoriti raznim jezicima, kao što im je Duh (Sveti) davao da govore.Djela apostolska 4,25 Ti si Duhom Svetim na usta našega oca Davida, sluge svojega, rekao: 'Zašto se bune neznabošci, i narodi smišljaju prazne osnove?Djela apostolska 5,32 Za to smo mi svjedoci i Duh Sveti, kojega Bog dade svima, koji se pokoravaju njemu."Djela apostolska 8,18 A kad vidje Simon, da se Polaganjem ruku apostola dijeli Duh Sveti, donese im novacaDjela apostolska 10,38 Kako je Bog pomazao Isusa iz Nazareta Duhom Svetim i silom, da je prolazio čineći dobro i iscjeljujući sve, koje je bio nadvladao đavao, jer je Bog bio s njim.Djela apostolska 10,44 Dok je još govorio Petar ove riječi, siđe Duh Sveti na sve, koji su slušali riječ.Djela apostolska 11,15 A kada ja počeh govoriti, siđe Duh Sveti na njih, kao i na nas u početku.Djela apostolska 11,16 Onda se sjetih riječi Gospodinove, kako je govorio: 'Ivan je krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom Svetim.'Djela apostolska 13,2 A kad su oni služili Gospodinu i postili, reče Duh Sveti: "Odvojite mi Barnabu i Savla na djelo, na koje ih pozvah."Djela apostolska 15,28 Jer nađe za dobro Duh Sveti i mi, da ne mećemo više nikakva tereta na vas osim ovoga potrebnoga:Djela apostolska 16,6 A kad prođoše Frigiju i Galaciju, zabrani im Duh Sveti propovijedati riječ u Aziji.Djela apostolska 19,2 I reče im: "Jeste li primili Duha Svetoga, kad ste postali vjernici?" A oni mu rekoše: "Nijesmo ni čuli, da ima Duh Sveti."Djela apostolska 19,6 I kad Pavao položi ruke na njih, dođe Duh Sveti na njih, i govorili su jezicima i proricali.Djela apostolska 20,23 Osim da mi Duh Sveti po svim gradovima svjedoči, da me u Jerusalemu čekaju okovi i nevolje.Djela apostolska 20,28 Pazite na sebe i na sve stado, u kojem vas Duh Sveti postavi predstojnicima, da upravljate crkvom Božjom, koju je stekao krvlju svojom.Djela apostolska 21,11 I došavši k nama uze pojas Pavlov, sveza sebi noge i ruke i reče: "Ovo govori Duh Sveti: Čovjeka, čiji je ovo pojas, ovako će svezati zidovi u Jerusalemu i predat će ga u ruke neznabošcima."Djela apostolska 28,25 k kako su bili nesložni među sobom, stadoše se razilaziti, kad reče Pavao jednu riječ: "Dobro je rekao Duh Sveti preko proroka Izaije ocima vašimRimljanima 5,5 A nada se ne sramoti, jer se ljubav Božja izli u srca naša Duhom Svetim, koji je dat nama.1. Korinćanima 6,11 I takvi ste bili neki; ali se opraste, ali se posvetiste, ali se opravdaste u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.Efežanima 1,13 U njemu se i vi, čuvši riječ istine, evanđelje spasenja svojega, i vjerovavši zapečatiste Svetim Duhom obećanja,Efežanima 3,5 Koja se u drugim vremenima ne očitova sinovima čovječjim, kako se je sad otkrila svetim njegovim apostolima i prorocima u Duhu,1. Solunjanima 5,23 A sam Bog mira neka vas posveti u punoj mjeri; neka se vaš duh, vaša duša i vaše tijelo posve bez prijekora sačuva za dolaska Gospodina našega Isusa Krista!2. Timoteju 1,14 Lijepi poklad čuvaj Duhom Svetim, koji stanuje u nama!Hebrejima 9,8 Ovim pokazuje Duh Sveti, da se još nije otvorio put u Svetinju nad svetinjama, dok prednji šator stoji;Hebrejima 9,14 Koliko će više krv Krista, koji je Duhom Svetim samoga sebe prinio neokaljana Bogu, očistiti savjest našu od mrtvih djela, da služimo Bogu živomu!Hebrejima 10,15 A svjedoči nam i Duh Sveti, jer izakako je rekao: "2. Petrova 1,21 Jer nikad nije bilo proročanstvo javljeno po volji čovječjoj, nego su ponukani od Duha Svetoga govorili sveti Božji ljudi.1. Ivanova 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,Otkrivenje 21,10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi sveti grad Jerusalem, gdje silazi s neba od Boga,Šta je poteklo iz Gospodina Isusa Krista, kad su ga probili?Piše krv i voda!Što to znači ?Što znači kada je Samarićanki Isus rekao : Da ti znaš ko tebe išće vode ti bi Njega tražila da ti da ti žive vode od koje nikada nećeš ožednjeti ?
Thursday at 22:173 days On 26. 11. 2025. at 7:54, καιnos said:Ovaj stih ne postoji u svim Biblijama, trebala si se bolje potruditi i čitati zašto je to tako.Nadodan je i Matej 28:19 Ima još.
Friday at 15:252 days 19 hours ago, teodati said:To je dogma u što vjeruješ, nigdje u Bibliji ne piše da je Duh Sveti jedna osoba, daj citat iz Biblije, ajde, ako nema, onda je to ljudsko krivo objašnjenje, baš tako. Davno si čitao Bibliju? Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemljuPostanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.Tko su tri čovjeka ? Prouči Postanak,18 i 19. Dok proučavaš ,postavljaj si pitanja o pročitanom i pronađi odgovore pa ces vidjet tko vjeruju u dogme. Ja vjerujem svakoj rijeci i svakoj joti u Bibliji. Bog je rekao da će i nebo i zemlja proci ,ali Njegova riječ nece nikada. To je zlato žeženo . Čuva Bog Svoju riječ.
Friday at 15:372 days 17 hours ago, Ljubav said:Šta je poteklo iz Gospodina Isusa Krista, kad su ga probili?Piše krv i voda!Što to znači ?Što znači kada je Samarićanki Isus rekao : Da ti znaš ko tebe išće vode ti bi Njega tražila da ti da ti žive vode od koje nikada nećeš ožednjeti ?Stavit cu i tebi stihove koje sam maloprije citirala : Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemljuPostanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.Tko su trojica pred kojim Abraham pada ničice? I posluzuje im hranu i pice. (Abraham ZNA bez sumnje pred kim jedino smije pasti ničice)Molim proucite Postanak 18 i 19. Da bi Bibliju i stihove mogli razumijeti ne mozete samo jedan ili dva citati izvaditi ne gledajuci kontekst napisanog,dakle o čemu govore redci prihe i poslije ,citiranog. Biblija sama sebe tumači. Samo se treba proučavati. Redak po redak. Isus Krist je izvor Žive vode . Isto i Bog Otac i Duh Sveti = Bog je izvor Žive vode.
Friday at 15:522 days Autor Spirit Junkie 10 minutes ago, Magdalena said:Tko su trojica pred kojim Abraham pada ničice?Jedan je Isus, druga dvojica anđelu. Sveti Duh se u Bibliji nikada ne prikazuje kao čovjek. To je ili golub, ili vatra, ulje, što samo govori da nije neko treće biće. Reci mi, kad kažeš moja ruka, noga - to sve pripada tebi. Božji duh, to pripada Bogu, to je njegov duh. Moj duh pripada meni, to nije nikakva druga osoba pored mene. Duh ima mnoge oznake: karakter, razum, život itd. Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
Friday at 16:252 days 28 minutes ago, καιnos said:Jedan je Isus, druga dvojica anđelu. Sveti Duh se u Bibliji nikada ne prikazuje kao čovjek. To je ili golub, ili vatra, ulje, što samo govori da nije neko treće biće. Reci mi, kad kažeš moja ruka, noga - to sve pripada tebi. Božji duh, to pripada Bogu, to je njegov duh. Moj duh pripada meni, to nije nikakva druga osoba pored mene. Duh ima mnoge oznake: karakter, razum, život itd.Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemljuPostanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.Jedu li i piju li anđeli? Anđeli nemaju tijela ti neki mozda neznaju ,ali Abraham zna bez imalo sumnje.Vidi sto im je pripremio za jelo i za pice. Jeli to količina za tri osobe ili samo za jednu? Čitaj i 19 .poglavlje ,ne samo 18. Prouči.
Friday at 18:502 days 3 hours ago, Magdalena said:Davno si čitao Bibliju? Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemljuPostanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.Tko su tri čovjeka ? Prouči Postanak,18 i 19. Dok proučavaš ,postavljaj si pitanja o pročitanom i pronađi odgovore pa ces vidjet tko vjeruju u dogme. Ja vjerujem svakoj rijeci i svakoj joti u Bibliji.Bog je rekao da će i nebo i zemlja proci ,ali Njegova riječ nece nikada. To je zlato žeženo . Čuva Bog Svoju riječ.I gdje tu piše da je Duh Sveti jedna osoba, nigdje, Jahve se puno puta pokazivao, i to kao jedna jedna osoba ili dvije, eto za dvije citat:Postanak 19,24Tada pusti Gospod na Sodomu i Gomoru dažd sumpora i ognja od Gospoda, s neba.To bi netko preveo da su Bog samo dvije osobe, jel?Ne možeš sve iz Biblije doslovno prevoditi, rekao sam ti da ne razumiješ baš dobro Bibliju u cjelini, samo kažem kako mislim, bez zamjere.2 hours ago, Magdalena said:Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemljuPostanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.Jedu li i piju li anđeli? Anđeli nemaju tijela ti neki mozda neznaju ,ali Abraham zna bez imalo sumnje.Vidi sto im je pripremio za jelo i za pice. Jeli to količina za tri osobe ili samo za jednu? Čitaj i 19 .poglavlje ,ne samo 18. Prouči.Anđeli mogu uzeti materijalna tijela, kako misliš da se anđeo Gabrijel ukazao Mariji, kao duh, sigurno ne, u materijalnom obliku, i lijepo ti piše i ovo:Postanak 6,1A kad se ljudi počeše množiti na zemlji i kćeri im se rodiše,Postanak 6,2Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.Anđeli su uzimali tijela ljudi kada su htjeli, eto, a ne da ne bi mogli jesti i piti ako zažele, tako Biblija govori, e da. Edited Friday at 18:582 days by teodati
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje