Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zašto muslimani ne vjeruju da je Isus Sin Božji?

Featured Replies

• Autor
  • Spirit Junkie
2 minutes ago, Zehran said:

De mi reci ko je ubijen na krstu, Sin ili Otac? :)

Ima jedan pogled koji se u kršćanstvu zove modalizam, kojeg je u prvim stoljećima uspostavio Sabelije. On vjeruje da je Bog jedan, ali da se javlja u tri službe. Prvo je bio Otac, pa Isus, pa Sv. Duh, ali to nisu tri Boga, nego jedan. I danas ima kršćana koji vjeruju tako, i onda mi njima postavljamo pitanje - kad se Isus molio svome Ocu, da li se molio samome sebi, jer kod njih nema tri osobe...ima toliko stihova da ima daš, ali oni imaju na sve odgovor...npr. kod krštenja Bog kaže, ovo je moj ljubljeni Sin, da li Otac kaže sebi, ovo sam ljubljeni ja...stvarno kontradiktornost i oni tako vjeruju. Zato tebe to zbunjuje, jer neki kršćani vjeruju takvo čudno vjerovanje.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Odgovora 201
  • Pregleda 1,2k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• καιnos
    καιnos

Naravno da je muslimanima teško objasniti da je Isus Sin Božji jer ne priznaju Evanđelja, ali se ne mogu zanijekati mnoštvo drugih citata koji vele da je imao preegzistenciju, da je postaojao prije ne

• to absolutno nije tacno, to ce ti i krscanski istrazivaci reci da je promijenjenja, a i Bog kaze u Kuranu da je promijenjenja, pa cak i Biblija sama kaze za sebe da je promijenjenja...ne znam stvarno

• ako ti pisac kaze da su pisali lazi u Bibliju i na taj nacin promijenili barem nesto djelimicno, sta mi tu onda imaom vise pricati ako ti pisac biblije sam to potvrdii Pisci kazu : Jeremija 8,8 Kako

Posted Images

26 minutes ago, Zehran said:

De mi reci ko je ubijen na krstu, Sin ili Otac? :)

Zanimljivo je da ti koncept trojstva stvara toliki problem. Pa nije baš toliko kompleksan koncept, imamo i daleko kompleksnijih, npr. u matematici ili fizici. Odnos bića i osobe je u filozofiji dosta razrađen, ne bi ti trebao stvarati toliko problema. Druga je stvar vjerovanje u istinitost takvog koncepta, tu se sigurno nećemo složiti, ali tvoja pitanja pokazuju da ne razumiješ koncept koji kritiziraš.

Nije ubijen Bog kao biće, nije ubijen ni Sin kao božanska osoba, ubijena je ljudska narav u koju se Sin utjelovio, osoba Sina iskusila je smrt kroz svoje čovještvo. Razlog zašto je tome bilo tako i kako je time otkupljen Čovjek je teologija objasnila još tokom srednjeg vijeka. Može se sa tim polemizirati, naravno, ali ne ovakvim kafanskim doskočicama "de mi reci...". Trebao bi znati odgovor kršćanstva na to pitanje da bi došao ovdje polemizirati i kritizirati. Bar danas nije teško doći do znanja.

6 minutes ago, pints said:

Zanimljivo je da ti koncept trojstva stvara toliki problem. Pa nije baš toliko kompleksan koncept, imamo i daleko kompleksnijih, npr. u matematici ili fizici. Odnos bića i osobe je u filozofiji dosta razrađen, ne bi ti trebao stvarati toliko problema. Druga je stvar vjerovanje u istinitost takvog koncepta, tu se sigurno nećemo složiti, ali tvoja pitanja pokazuju da ne razumiješ koncept koji kritiziraš.

Nije ubijen Bog kao biće, nije ubijen ni Sin kao božanska osoba, ubijena je ljudska narav u koju se Sin utjelovio, osoba Sina iskusila je smrt kroz svoje čovještvo. Razlog zašto je tome bilo tako i kako je time otkupljen Čovjek je teologija objasnila još tokom srednjeg vijeka. Može se sa tim polemizirati, naravno, ali ne ovakvim kafanskim doskočicama "de mi reci...". Trebao bi znati odgovor kršćanstva na to pitanje da bi došao ovdje polemizirati i kritizirati. Bar danas nije teško doći do znanja.

Zanimljivo je da ti koncept trojstva stvara toliki problem

trojstvo je ogromno logicki problem koji nema logicna odgovora.

Nije ubijen Bog kao biće, nije ubijen ni Sin kao božanska osoba, ubijena je ljudska narav u koju se Sin utjelovio,

Znaci 2 boga si mi sad potvrdio da imate ...ma bravo junace :)

Znaci Bogu je potrebno bilo da ubije ljudsku narav? Za sta, zbog cega?

Znaci Bogu je potrebna ljudska krv za nesto?

Da nije mozda za oprost Boziji potrebna ljudska krv?? znaci Od boga napraviste krvlocno bice kome potrebvna krv da bi tebi oprostio tvoje grijehe, je li tako?

Znaci Potrebno je bilo ubiti nevinog Isusa, koji grijeha nije ucinio, njegova krv je potrebna tu da bi tvoj grijeh bo oprosten....a Biblija vam kaze ovo:

1. Ponovljeni zakon 24:16 (Deuteronomium 24:16)

„Očevi ne treba da se pogube za sinove, niti sinovi da se pogube za očeve; svaki neka pogine za svoj grijeh.”

ovdje jasno Biblija kaze logicnu istinu, koju niko ne moze osporiti ma koje vjere bio...i to je poitpuno logicno, svako je odgovoran za svoj grijeh,m niko tudje grijehe nece nositi. potpuno logicno i nema se tu sta dodati....znaci jasno vase hrscansko vjerovanje je u kontradikciji sa loigicnim dijelom Biblije iz starog zavjeta gdje svako odgovoran za svoje grijehe

i Onda vi dodjete kao krscani sa pomahnitalim idejama, da treba nevinog Isusa ubiti da bi Bog spasio vas od sebe samoga....znaci cinite Boga kao krvolocno bice kome potrebna krv da bi tebi oprostio, Boga koji je invalid na oprost za osobu koja se iskreno pokaje...

a pazi sad ovo sta Bog kaze:

27:46.....Zašto od Allaha ne tražite oprosta, da bi vam se ukazala milost?

39:53 Reci(ljudima MUhammede): "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv."

66:8 O vi koji vjerujete, učinite pokajanje Allahu iskreno, da bi Gospodar vaš preko ružnih postupaka vaših prešao i da bi vas u dženetske bašče, kroz koje će rijeke teći, uveo, na Dan u kojem Allah neće osramotiti Vjerovjesnika i one koji su zajedno s njim vjerovali; svjetlo njihovo će ići ispred njih s njihove desne strane. 'Gospodaru naš', govorit će oni, 'učini potpunim svjetlo naše i oprosti nam jer Ti, doista, sve možeš.

Enes r.a. prenosi da je cuo Allahovog Poslanika s.a.v.s. kada je rekao: ‘Uzvišeni Allah kaže: Covjece, opraštat cu ti grijehe ne obaziruci se na njih sve dok Me budeš dozivao i molio. Covjece, kada bi imao grijeha koliko do neba pa Me zamolio za oprost, oprostio bih ti. Covjece, kada bi Mi došao sa grijesima velikim kao Zemlja i susreo Me bez truna širka(pripisivanje partnera) obasuo bih te sa isto toliko oprosta!’ (Bilježe Tirmizi i Ahmed, sahih hadis).

eh da sad shvatis koliko je suludo vase vjerovanje da mora Isus biti ubijen za vase grijehe, hajmo to ovako postaviti....idem ja opljackati banku a ti ces se prijaviti da si ti kriv i da si je ti opljackao, ti ponesi moju krivicu, ja cu da ceifim sa parama i zlatom a ti da odlezis uzatvoru zbog mene....moze l idruze :) ? ako ne moze, sto ne moze moj vrli druze???

ne bni ti to...a htio bi da Isus nakacis na krst da bi sebi opravdao raznovrsne greijehe na ovom svijetu.....jer Isus na krst tebi daje propusnu kartu da cinis grijehe, jer ih je on ionako ponio....jel isad shvatas nelogicnost takvog Pavlog suludog vjerovanja koje siluje zdravu logiku i razum?

Zato vas Bog poziva sebi kroz Kuran da se urazumite, i da prihvatite Boga onako kako vam stoji u Kuranu, nikakve zrtve mu nisu potreben, nego samo iskreno pokajanje da bi vam oprostio grijehe

• Autor
  • Spirit Junkie

Ako može molit ću, da se tekst ne povećava toliko drastično, kako znam, samo jedan član čeka svoje naočale, pa je par postova napisao/la velikim fontom, pa sam to smanjio. Malo povećati da, ali ne previše.

upravo, Zehran said:

...

Zehrane, velika i masna slova nisu znak mudrosti, pa ni naglašavanja. :)

Kažem ti iz posve dobrih namjera, trebao bi naučiti ponešto od kršćanske filozofije i teologije ako je želiš kritizirati. Pitanja koja postavljaš su rješavana doslovno u prvih par stoljeća kršćanstva, prije nego je Islam uopće nastao. Ako ništa drugo pročitaj bar nešto od sv. Anselma koji je tu temu razradio do savršenstva prije gotovo 1000 godina. Ne možemo uvijek kretati od Adama i Eve, ne ide tako.

Ja o tvojoj religiji ne znam puno i ne pada mi na pamet pročitati par stranica Islamske teologije pa ući u polemike i kritizirati je. Trebao bih provesti godine u izučavanju i komparaciji sa kršćanstvom da bih mogao dati kritički sud. Neki su tome posvetili živote i to je ok, ali ovako to ne ide.

2 minutes ago, pints said:

Kažem ti iz posve dobrih namjera, trebao bi naučiti ponešto od kršćanske filozofije i teologije ako je želiš kritizirati. Pitanja koja postavljaš su rješavana doslovno u prvih par stoljeća kršćanstva, prije nego je Islam uopće nastao. Ako ništa drugo pročitaj bar nešto od sv. Anselma koji je tu temu razradio do savršenstva prije gotovo 1000 godina. Ne možemo uvijek kretati od Adama i Eve, ne ide tako.

Ja o tvojoj religiji ne znam puno i ne pada mi na pamet pročitati par stranica Islamske teologije pa ući u polemike i kritizirati je. Trebao bih provesti godine u izučavanju i komparaciji sa kršćanstvom da bih mogao dati kritički sud. Neki su tome posvetili živote i to je ok, ali ovako to ne ide.

ona su tu samo da se naznace vaznost toga...

Kažem ti iz posve dobrih namjera, trebao bi naučiti ponešto od kršćanske filozofije i teologije ako je želiš kritizirati.

ja poznajem krscanstvo bolje nego vecina krscana...do te mjere da znam pojedine dijelove biblije napamet gdje se sta nalazi.

Pitanja koja postavljaš su rješavana doslovno u prvih par stoljeća kršćanstva, prije nego je Islam uopće nastao.

nisu....by the way, islam je postojao jos od vremena Adama i Eve a ne od Muhammeda...i Isus je promovirao islam i Isus i njegovi sljedbenici su bili muslimani...

by the way, rijec Musliman je biblijska rijec, Hebrejski Mushlam....ako nisi znao...to vam pise u Bibliji, samo sto vi to ne znate, ne citate bibliju na hebrejskom i ne znate to a prevod vam urade drugaciji i onda ne znate da se rijec musliman spominje...cak sta vise isus ti kaze da treba biti musliman.....

Ja o tvojoj religiji ne znam puno i ne pada mi na pamet pročitati par stranica Islamske teologije pa ući u polemike i kritizirati je.

e ja o tvojj znam bolje nego 99% krscana i zato mogu da ti kazem sta je uredu a sta nije...znaci znam i tvoju i svoju....

zato ne ulazi samnom u neku diskusiju ili debatu, mozes jedino da mi postavljas pitanja :)

• Autor
  • Spirit Junkie
8 minutes ago, Zehran said:

znaci znam i tvoju i svoju

Nije važno znati slovo, nego to prakticirati u životu. Koliko si puta članicu Magdalenu nazvao budaletinom, po meni takav vjernik ne može ući u carstvo nebesko ako se služi takvim rječnikom. Pogledaj na temi Kuran vs. Hadisi, kako Mustafa fino raspravlja sa Makijem....on je dobar poznavalac, ne hvali se, rječit, obrazovan. Inače jesi znao da Mustafa vjeruje samo Kuranu, za njega ne važe Hadisi, ne priznaje ih, ili nisi čiao njihovu temu? Znači džaba nekome citati, ako nema karakter. Mnogi kršćani na facebook grupama, iznose velike istine, dubine, ali rječnik nula, vrijeđaju druge koji pogrešno vjeruju...džaba mu to što iznosi, kad drugi neće to prihvatiti zbog njegovog karaktera. Eto moja mala opaska.

2 minutes ago, καιnos said:

Nije važno znati slovo, nego to prakticirati u životu. Koliko si puta članicu Magdalenu nazvao budaletinom, po meni takav vjernik ne može ući u carstvo nebesko ako se služi takvim rječnikom. Pogledaj na temi Kuran vs. Hadisi, kako Mustafa fino raspravlja sa Makijem....on je dobar poznavalac, ne hvali se, rječit, obrazovan. Inače jesi znao da Mustafa vjeruje samo Kuranu, za njega ne važe Hadisi, ne priznaje ih, ili nisi čiao njihovu temu? Znači džaba nekome citati, ako nema karakter. Mnogi kršćani na facebook grupama, iznose velike istine, dubine, ali rječnik nula, vrijeđaju druge koji pogrešno vjeruju...džaba mu to što iznosi, kad drugi neće to prihvatiti zbog njegovog karaktera. Eto moja mala opaska.

izvinjavam se ako sam koga uvrijedio. morat cu malo preuredit svoje pisanje :) hvala na savjetu...uvazam sto kazes.

Koliko si puta članicu Magdalenu nazvao budaletinom

zato sto je ona mene nazvala Balijom na osnovu necasne sestre koja joj je slagala da je neki mudzahedin napao u sred zagreba i poslije policija ustanovila da je sve slagala....a magdalenica je brza bila da ospe paljbu po meni zbog tog izmisljenog zlodjela, i jos mi rece balija...

budimo realni druze....

Ti si vidim, korekatan lik...svaka cast na tome

Inače jesi znao da Mustafa vjeruje samo Kuranu, za njega ne važe Hadisi,

a znas l iti da je Muhammed licno upozorio muslimane na takve kao Mustafa, rekao je Muhamemd u svojim prorocanstvima da ce se pojaviti ljudi koji ce samo slijediti Kuran a ostaviti hadis, pa je Mustafa fakticki doslovno otjelovljenje Muhammedova prorocanstva koje je upozoravajuce.

• Autor
  • Spirit Junkie
5 minutes ago, Zehran said:

zato sto je ona mene nazvala Balijom

Ja sam ju opomenuo u ovoj temi kad ti je to rekla, i onda je ona rekla zašto je to napisala ovdje...ja sam te poruke izbrisao, da ne kvarimo temu, još sam joj pisao na privatnim porukama da tako ne ide, i da ne želim svađe na forumu. Može ti ona potvrditi. Inače teodati je lagao da je kršćanin, i onda sam mu napravio da ispod piše da je ateist, jer sam pronašao neke njegove poruke tamo na klixu...zabranio sam mu da gore piše, preko forumskog alata, nego samo može pisati dole od foruma Religija & Duhovnost, Ateizam i donje forume. On se naljutio i rekao zbogom. Sam je kriv, sve te njegove teme sam dole premjestio. Tamo mi piše da je vjernik, ja ne znam više što je...on može doći i dalje pisati, ali se nešto naljutio. To sa Mustafom, možeš na njegovoj temi raspraviti. Bostan ti je isto odgovorio na temi Sufizam, da znaš.

1 minute ago, καιnos said:

Ja sam ju opomenuo u ovoj temi kad ti je to rekla, i onda je ona rekla zašto je to napisala ovdje...ja sam te poruke izbrisao, da ne kvarimo temu, još sam joj pisao na privatnim porukama da tako ne ide, i da ne želim svađe na forumu. Može ti ona potvrditi. Inače teodati je lagao da je kršćanin, i onda sam mu napravio da ispod piše da je ateist, jer sam pronašao neke njegove poruke tamo na klixu...zabranio sam mu da gore piše, preko forumskog alata, nego samo može pisati dole od foruma Religija & Duhovnost, Ateizam i donje forume. On se naljutio i rekao zbog. Sam je krvi, sve te njegove teme sam dole premjestio. Tamo mi piše da je vjernik, ja ne znam više što je...on može doći i dalje pisati, ali se nešto naljutio. To sa Mustafom, možeš na njegovoj temi raspraviti. Botan ti je isto odgovorio na temi Sufizam, da znaš.

Ja sam ju opomenuo u ovoj temi kad ti je to rekla, i onda je ona rekla zašto je to napisala ovdje...

a nikad se nije ni izvinula da Magdalena sto me napala na osnovu zablude necasne sestre....

i nemoj onda da se cudis sto sam reagovao kako sam reagovao....

Inače teodati je lagao da je kršćanin,

on je deklarisani nevjernik na klix forumu...lik se pogubio totlano, ne zna jeli dosao ili posao.

On 06. 12. 2025. at 22:50, Maki said:

Pa ne negiram ja da će se dio jevrejskog naroda spasiti, ali to će se dogoditi KROZ NJIHOVO PRIHVATANJE ISUSA HRISTA KAO MESIJE. To se još nije dogodilo. Moderna država Izrael je zasnovana na tekovinama rabinskog tj. farisejskog judaizma koji odbacuje Isusa Hrista. Takođe, država Izrael je puna anti-hrišćanskih radikala koji pljuju i napadaju hrišćane, a u nekim slučajevima se to završi smrtnim ishodom, kao npr. u slučaju svetog mučenika Filumena Hasapisa koji je 1979. godine postradao od strane jevrejskih ekstremista. Sveti Oci su jasni i u tome da će većina Jevreja slijediti Antihrista koji će se zacariti u trećem jevrejskom hramu u Jerusalimu i da će tek nakon toga doći do pokajanja jevrejskog naroda.

Sveti Oci ne mogu sa sigurnoscu tvrdit tko su većina koja ce se pokloniti antikristu. Bit ce ih iz svih religija i svih vjera kao i nevjernika. Vazno je da Bog nije odbacio Izrael. Izraelci ce imatil važnu ulogu u Jakovljevim, Velikim nevoljama. Puno ce ih biti ubijeno ,ostali ce se spasiti. Ako su ubijeni kao obraceni oni su također među spašenima.

upravo, pints said:

Zašto si učio bibliju napamet?

nisam ucio ciljano, nego vremenom kroz disklusije sa krscanima preko 23 godine na raznim forumima, citanjima, nauci sam gdje se sta nalazi dosta onako usput, bez da sam ciljao da to namjerno naucim...ali kad se druzim sa Biblijom cesto onda stvari same ostaju u glavi....

2 minutes ago, Zehran said:

nisam ucio ciljano, nego vremenom kroz disklusije sa krscanima preko 23 godine na raznim forumima, citanjima, nauci sam gdje se sta nalazi dosta onako usput, bez da sam ciljao da to namjerno naucim...ali kad se druzim sa Biblijom cesto onda stvari same ostaju u glavi....

OK, nisam ni mislio da si sjeo i učio namjerno na pamet, nego ne razumijem zašto ti je to uopće važno?
Što ti znači to što znaš citirati neke dijelove biblije? Baš me zanima, nemam često prilike postaviti ovakvo pitanje nekom Muslimanu?

1 minute ago, pints said:

OK, nisam ni mislio da si sjeo i učio namjerno na pamet, nego ne razumijem zašto ti je to uopće važno?
Što ti znači to što znaš citirati neke dijelove biblije? Baš me zanima, nemam često prilike postaviti ovakvo pitanje nekom Muslimanu?

Zato sto me svasta interesovalo, razne religije, a primoran sam dosta da ucim Bibliji, jer su me te stvari interesovalo, posto Bog dosta govori u Kuranu o krscanima

zidovima, bibliji, biblijskim prorocima itd...pa sam htio da vidim sta tamo pise...a ujedno da znam sta to zidovi i krscani imaju od dokaza....jer ne moze ni u diskusiju uci ako ne poznajes oponenta...

Sta mi znaci da znam citirati dijelove BIblije...evo primjer ...idem gradom nalete na mene Jehovini svjedoci i pocnu mi svoju pricu, a ja im kazem nije tacno, pise drugacije u Bibliji, i onda im kazem otvori tu i tu stranicu pise tako i tako, i dok onako oni listaju Bibliju i traze to, da to posmtras sa strane , shvatio bi onda zasto :)

Oni kao krscani ne znaju te stvari, a ja kao musliman znam u glavi sta oni nose u ruci i opet bolje od njih znam...znanje je moc...sa znanjem se lakse i brze do istine dolazi...

Svako hoce spas, da nadje istinu o Bogu, pa tako i ja, zato sam morao analizirate i Bibliju i Kuran da vidim sta je od Boga a sta nije od boga...sta ima smisla a sta nema smisla....

• Autor
  • Spirit Junkie
3 minutes ago, Zehran said:

Svako hoce spas, da nadje istinu o Bogu, pa tako i ja, zato sam morao analizirate i Bibliju i Kuran da vidim sta je od Boga a sta nije od boga...sta ima smisla a sta nema smisla....

Većina ljudi koja su rođeni u svojoj vjeri, tu i ostanu. Drugi su im rekli, njihovi očevi - to je prava istina, ne idi nigdje. Rijetki su otvorenog uma i kažu, idem da vidim što ostali kažu, da vidim što je istina. Većinom su to nacionalne religije - katolici, pravoslavci, muslimani, hinduisti itd, Tim ljudima je teško izaći iz istih religija. Većina muslimana koji su se obratili na kršćanstvo, nije toliko proučavanje Biblije, doli snova koja su dobili od Boga. Baš čitam knjigu od neke pakistanke koja je tako došla do kršćanstva. Nekako je i nabavila Bibliju i počela da čita, i bila je u čudu dok je neke stvari čitala. Ali nažalost većina takvih je morala da odseli, jer rodbina je takve htjela pogubiti jer su napustili islam.

Većina ljudi koja su rođeni u svojoj vjeri, tu i ostanu. Drugi su im rekli, njihovi očevi - to je prava istina, ne idi nigdje. Rijetki su otvorenog uma i kažu, idem da vidim što ostali kažu, da vidim što je istina. Većinom su to nacionalne religije - katolici, pravoslavci, muslimani, hinduisti itd, Tim ljudima je teško izaći iz istih religija. Većina muslimana koji su se obratili na kršćanstvo, nije toliko proučavanje Biblije, doli snova koja su dobili od Boga. Baš čitam knjigu od neke pakistanke koja je tako došla do kršćanstva. Nekako je i nabavila Bibliju i počela da čita, i bila je u čudu dok je neke stvari čitala. Ali nažalost većina takvih je morala da odseli, jer rodbina je takve htjela pogubiti jer su napustili islam.

Drugi su im rekli, njihovi očevi - to je prava istina, ne idi nigdje.

To sto roditelji kazu nije dokaz da je to i istina....

Istina se spoznaje detaljnim analizama, proucivanjem, sporedjenjem, logikom, dokazima itd

Većina muslimana koji su se obratili na kršćanstvo, nije toliko proučavanje Biblije, doli snova koja su dobili od Boga.

snovi mogu biti od Boga, i od Sotone, a mogu biti spletom dogadja iz naseg zivota, da o necemu malo vise razmisljamo tokom dana i onda prelije nam se to u san.

Ali nažalost većina takvih je morala da odseli, jer rodbina je takve htjela pogubiti jer su napustili islam.

svaki koji predje iz islama u krscanstvo, garantujem ti da ne poznaju islam, niti su ga prakticirali....to sam ja vise puta uocio.

Oni su mozda u muslimanskom drustvu bili, kao onako nevjernici i odjednom im doslo da predju u krscanstvo.

2 hours ago, Zehran said:

izvinjavam se ako sam koga uvrijedio. morat cu malo preuredit svoje pisanje :) hvala na savjetu...uvazam sto kazes.

zato sto je ona mene nazvala Balijom na osnovu necasne sestre koja joj je slagala da je neki mudzahedin napao u sred zagreba i poslije policija ustanovila da je sve slagala....a magdalenica je brza bila da ospe paljbu po meni zbog tog izmisljenog zlodjela, i jos mi rece balija...

budimo realni druze....

Ti si vidim, korekatan lik...svaka cast na tome

a znas l iti da je Muhammed licno upozorio muslimane na takve kao Mustafa, rekao je Muhamemd u svojim prorocanstvima da ce se pojaviti ljudi koji ce samo slijediti Kuran a ostaviti hadis, pa je Mustafa fakticki doslovno otjelovljenje Muhammedova prorocanstva koje je upozoravajuce.

Toliko o nečasnoj sestri kako si je nazvao dok presude u tom slucaju nije ni bilo ,i sestra Marija ostaje pri svom prvo iskazu policiji ,a ne dnovinarskim naklapanjima i izjavi ministra Bozininovica. BREJKING NJUZ: sestra Marija je izašla iz bolnice

Mnogi su me pitali zašto nisam pozvao ljude pred bolnicu u kojoj je bila sestra Marija, kao što sam najavio da ću učiniti?

Iz nekoliko razloga:

1. To me zamolila Marijina obitelj.

Njima sam se dao u službu i na raspolaganje pa - pošto su tražili da ne poduzimam taj korak jer smatrali da to nije u Marijinom interesu - njihova riječ je meni zakon. Nisam joj stao u obranu zbog lajkova, nego da ju zaštitim od hijena u trenutku kada su se razbježali svi oni koji su ju trebali zaštititi, a nisu.

2. Dobio sam potvrdu od zaposlenika iz same bolnice - dakle, iz prve ruke - da sestra (nekim čudom) NIJE stavljena na nikakvu terapiju, da je prisebna, koherentna i svega se sjeća.

Time je umiren moj strah da će njeno zdravlje upravo tamo biti uništeno jakim medikamentima kako bi ju se ušutkalo. Da će biti još jedna u nizu žrtava korištenja psihijatrijske medicine u političke svrhe. Kada sam uvjeren da je sestra ok i pri sebi, jednostavno nije bilo razloga da se fizički okupljamo pred bolnicom.

3. Sestra Marija APSOLUTNO NEMA nikakvu povijest psihičkih bolesti, ni samoozlijeđivanja.

To je notorna dnovinarska laž, djelomično proširena i unutar crkvenih () krugova kako bi se nas neposlušne pokušalo utišati u inzistiranju da trebamo vjerovati Mariji, s ne službenom narativu.

4. Sestra koja je psihički i duhovno sasvim stabilna ostaje pri svojoj izjavi, što ovaj slučaj potencijalno čini PRVOM DOKAZANOM državno-dnovinarskom zavjerom s prešutnim odobrenjem crkvene hijerarhije!!

Jednostavno, imao sam provjerene informacije s kojima je trebalo pričekati za Marijinu dobrobit. Zato sam rekao da se strpite par dana, da će se sve saznati.

A sada kreće dokazivanje STVARNIH činjenica, nakon kojega ću ih iskoristiti te krećem u javni i pravni odstrijel svih institucija i medija koji su sudjelovali u hajci na mene. Ne planiram im ostaviti ni gaće na štapu!

Jedina milost koju ću im ukazati je ova:

pozivam druga Božinović, druga Turudića i glavne urednike svih dnovinarskih medija koji su sudjelovali u linču: Index, 24sata, Telegram.hr, Večernji list i ostalih da se jave na

pokupecology@gmail.com

s pisanom isprikom i ponudom odštete za klevetu, difamaciju i povredu časti.

Duševne boli preskočite, njih mi takva 💩 poput vas ne mogu prouzročitii.

Ivan Pokupec

31 minutes ago, Zehran said:

Zato sto me svasta interesovalo, razne religije, a primoran sam dosta da ucim Bibliji, jer su me te stvari interesovalo, posto Bog dosta govori u Kuranu o krscanima

zidovima, bibliji, biblijskim prorocima itd...pa sam htio da vidim sta tamo pise...a ujedno da znam sta to zidovi i krscani imaju od dokaza....jer ne moze ni u diskusiju uci ako ne poznajes oponenta...

Sta mi znaci da znam citirati dijelove BIblije...evo primjer ...idem gradom nalete na mene Jehovini svjedoci i pocnu mi svoju pricu, a ja im kazem nije tacno, pise drugacije u Bibliji, i onda im kazem otvori tu i tu stranicu pise tako i tako, i dok onako oni listaju Bibliju i traze to, da to posmtras sa strane , shvatio bi onda zasto :)

Oni kao krscani ne znaju te stvari, a ja kao musliman znam u glavi sta oni nose u ruci i opet bolje od njih znam...znanje je moc...sa znanjem se lakse i brze do istine dolazi...

Ali valjda ti je jasno da na neki način projiciraš odnos Muslimana prema Kuranu na kršćanski odnos prema Bibliji? I da to ni približno nije isto?
Pišem ovdje isključivo iz svoje, katoličke, pozicije.

Vidio sam na nekim YT debatama da Muslimani često znaju izvlačiti citate iz biblije (zato sam te i pitao zašto ti je to važno), ali prosječan katolik vjerojatno ni zna što tamo piše niti mu je previše važno. Katolici nisu odgajani da citiraju "glavu i redak" biblije, već da poznaju sadržaj i smisao svoje vjere kroz katekizam i liturgijsku godinu.

Imam osjećaj da je kod vas Muslimana čuvanje točnog teksta u memoriji na neki način pokazatelj vjere. Za nas katolike, dokaz vjere je život u skladu s Kristovim učenjem i sakramentalni život, dok su biblijski tekstovi tu da taj život nadahnjuje, a ne da služe kao test memorije. Biblija mi je važnija zato što mi po njoj, ponekad, Bog danas progovara, nego zbog nekakvih redaka koji se odnose na drevna vremena.

U centru kršćanstva je osoba, Krist, a ne knjiga. Bitan je osobni susret sa živim Kristom danas, a ne knjiga napisana prije dvije i više tisuća godina. Bez Krista biblija je mrtvo slovo na papiru, nebitna.

U tom smislu meni bi više govorilo o tvojem poznavanju kršćanstva (ili zainteresiranosti) da poznaješ ponešto od Učiteljstva i Tradicije, kršćanskih teologa i slično, nego citati iz biblije. Citati mi govore da imaš dobru memoriju, i svaka čast na tome 👍 , ali ništa više od toga.

6 hours ago, Zehran said:

LOkalni Zidovi u vrijeme MUhammeda su ga zvali sinom Boziji...

sta ti je cudno to ako Biblija sama naziva i druge BOzije proroke sinovima Bozijim, adam, mojsije, david, isus itd

i cudno ti ako neki lokalni zidovi negdje nazivaju Ezru sinom Bozijim koji im je restaurirao Toru

Kur'an stavlja ekvivalenciju između Jezdre kao sina Božijeg za Jevreje i Isusa kao Sina Božijeg za hrišćane. Autor Kur'ana nije znao razlikovati šta ti nazivi znače za Jezdru kod Jevreja i Isusa kod hrišćana.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

Džaba da znaš Zehrane i dvije Biblije napamet, ako ne razumiješ napisano. I ja sam u srednjoj školi bubao napamet zadatke iz matematike, pa me ubij ako sam išta razumio od toga.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

1 hour ago, pints said:

Ali valjda ti je jasno da na neki način projiciraš odnos Muslimana prema Kuranu na kršćanski odnos prema Bibliji? I da to ni približno nije isto?
Pišem ovdje isključivo iz svoje, katoličke, pozicije.

Vidio sam na nekim YT debatama da Muslimani često znaju izvlačiti citate iz biblije (zato sam te i pitao zašto ti je to važno), ali prosječan katolik vjerojatno ni zna što tamo piše niti mu je previše važno. Katolici nisu odgajani da citiraju "glavu i redak" biblije, već da poznaju sadržaj i smisao svoje vjere kroz katekizam i liturgijsku godinu.

Imam osjećaj da je kod vas Muslimana čuvanje točnog teksta u memoriji na neki način pokazatelj vjere. Za nas katolike, dokaz vjere je život u skladu s Kristovim učenjem i sakramentalni život, dok su biblijski tekstovi tu da taj život nadahnjuje, a ne da služe kao test memorije. Biblija mi je važnija zato što mi po njoj, ponekad, Bog danas progovara, nego zbog nekakvih redaka koji se odnose na drevna vremena.

U centru kršćanstva je osoba, Krist, a ne knjiga. Bitan je osobni susret sa živim Kristom danas, a ne knjiga napisana prije dvije i više tisuća godina. Bez Krista biblija je mrtvo slovo na papiru, nebitna.

U tom smislu meni bi više govorilo o tvojem poznavanju kršćanstva (ili zainteresiranosti) da poznaješ ponešto od Učiteljstva i Tradicije, kršćanskih teologa i slično, nego citati iz biblije. Citati mi govore da imaš dobru memoriju, i svaka čast na tome 👍 , ali ništa više od toga.

1 hour ago, pints said:

Imam osjećaj da je kod vas Muslimana čuvanje točnog teksta u memoriji na neki način pokazatelj vjere.

ne nego je to tradicija od samog poslanika, jos u njegovo vrijeme se ucio Kuran napamet, i tako od njegova vremena pa se do sad, i imamo milione ljudi koji uce Kuran napamet, jer je to sastavni dio vjere.

zato je Kuran i ocuvan jer je cuvan dvosmjerno, pamcenjem i zapisivanjem.

1 hour ago, pints said:

u centru krscanstva je Pavle, on je i stvorio Krscanstvo....a Isus vam je tu usput samo....

koliko samo puta sam rekao, Isus kaze to i to....a onda krscanin mi spuca kontru a Pavle kaze to i to....i onda slijedi ono sto im Pavle kaze.

1 hour ago, pints said:

Bez Krista biblija je mrtvo slovo na papiru, nebitna.

Kako ces ista znati sta Bog trazi od tebe ako ne citas sta ti porucuje....jeli to ides na osjecaje i na snove ili sta?

u nas u Kuranu jasno Bog kaze sta hoce od nas...nema prodavanja magle raznih ljudi ovo ono...jasno je sve.

1 hour ago, pints said:

U tom smislu meni bi više govorilo o tvojem poznavanju kršćanstva (ili zainteresiranosti) da poznaješ ponešto od Učiteljstva i Tradicije, kršćanskih teologa i slično, nego citati iz biblije.

Ali problem kod vas krscana je sto vasi svestenici i vi vecinom imate suprotna ucenja od samog Isusa...znaci Pavle vam je stvorio krscanstvo sa svojim vjerovanjima kontra Isusa i njegovih ucenja....

pa me takvo krscanstvo absolutno nimalo ne interesuje...mene interesuje sta je Isus porucio u BIbliji a ne tamo neki krscanski ucenjaci mnogo godina poslije Isusa....

Tako imate katastrofalno los pristup vjeri da je to neopisivo....

33 minutes ago, Maki said:

Sin.

znaci nije Otac....a kako nije Otac ako su oni jedno te isto?

znaci jedan jeste a drugi nije, sto znaci da nisu iste persone, samim tim imate 2 boga....znaci konstantno potvrdjivate da ste mnogobozacka religija sa vise bogova.

A Isus vam kaze, Bog je jedan....pa vi vidite kud gonite.

Gost
Odgovori na temu
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.