Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Da li se zakon podijeliti može, na ceremonijalni i moralni?

Featured Replies

On 10. 11. 2025. at 17:35, Magdalena said:

Nije cijela Biblija pisana za nas.

tako je - bravo
ONO što nam NE paše u Bibliji - TO NIJE ZA NAS
a ono što nam paše - TO JE ZA NAS

imaš siguran put - ali ne u raj
------
ILI - još bolje
ŠTO je uopće u Bibliji pisano ZA TE???
NIŠ !!!!
zato jer je i Stari i Novi ZAVJET
SAMO ZA ŽIDOVE
a ti - NISI ŽIDOV !!!!

• Odgovora 51
  • Pregleda 516
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• καιnos
    καιnos

Cermonijalni zakon je ispunjen u Kristu, a moralni zakon je vječan, to se odnosi na svih 10 zapovijedi. Inače Kovčeg Zavjeta je bio svet, jedan koji je htio da pogleda u isti je odmah ubijen od strane

• Abrahamova tajna vjere
    Abrahamova tajna vjere

Imamo u Otkrivenju jedan zanimljiv tekst : Otk 21:4 4 I otrt će Bog svaku suzu s očiju njihovih, i smrti više neće biti; ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti — jer prijašnje prođe.« (VB) Sad ovo

• Laodikeja
    Laodikeja

U bibliji postoji dve vrste zakona - deset zapovesti koje pretstavljaju moralne kodekse ponasanja, a koji je bio stavljen u kovceg zaveta u svetinji nad svetinjama u koju niko nije smeo da udje osim p

Posted Images

On 10. 11. 2025. at 13:37, Magdalena said:

Biblije su vam krivotvorene , stari zavjet , jer je u trećem stoljeću izvršena izmjena tekstova kod Židova

a TVOJA je OK?
nisi nikad prekontrolirala - USPOREDILA
npr - prijevod Kršćanska Sadašnjost sa original Hebrejskim!
jer da jesi - onda biš uvidila da su skoro isti

npr - Novi Svijet:
Za YW - JS, RIJEČ iz Ivana 1, je = SIN G Yehoshua.
U prijevodu Biblije JS – Novi Svijet,
tamo gdje piše da je RIJEČ = Bog,
BOG piše MALIM slovima.
JS imaju za Boga – Oca YHVH,
ali – na gornji način, pokazuju da zapravo imaju
JEDNOG VELIKOG BOGA OCA YHVH,
i
jednog malog bogića sina g yehoshuu.
Dobro prikriveno - višeboštvo!!

On 09. 11. 2025. at 14:52, Abrahamova tajna vjere said:

Vjeruj mi sve je to u istoj košari , kako Jakov kaže , pokaži mi tvoju vjeru bez djela ! Jer je vjera bez djela mrtva .

Sve je ovo sud , na sudu smo , kao u knjizi o jobu , on tvrdi da je nevin stradao a tri prijatelja tvrde suprotno i u svojim tvrdnjama idu toliko daleko da i boga opisuju kao onog koji svojim slugama ne vjeruje .

Što naravno nije točno :

Job 4:18-19

18 Gle, slugama svojim ne vjeruje, i u anđela svojih nalazi ludost,

19 a nekmoli u onih koji nastavaju kuće glinene, kojima je temelj u prašini i satrti budu prije nego moljac.

(VB)

I ovdje je o tome riječ ,

tko je poslušan Bogu ?

tko ne govori loše na njega ?

tko sluša njegove upute ?

Jedno bez drugoga ne ide .

Pitanje krvi je temelj kršćana : djela 15:28,29 tako kažu .

I još nisam ušao u raspravu o besmrtnosti duše, o paklu koje pripisuju Bogu , a kažu da je ljubav.

Ne može se ovdje sve posložiti u kutije pa samo izvaditi jednu , i o njoj diskutirati , kada je sve povezano .

Problem je što elzet-ključ ne otvara ako nedostaje na njemu jedan zubić , tako i ovdje , obožavanjem Krista kao boga dok se oca zanemari ima isti učinak .

Jer matej 7:21-23 ne govori o nekim tamo muslimanima , ili hindusima , niti o budistima , već Kristovim sljedbenicima .

Zapitaj se : da li će mi Krist otvoriti vrata ?

Kad je bogatog mladića poslao da drži zakon zato što mu je rekao da je dobri učitelj , zašto bi vama dao istinu ?

Pogledaj ovak tekst i razumi :

Mt 19:16-17

16 I gle, jedan, pristupivši mu, reče: »Učitelju dobri, što dobroga da učinim kako bih imao život vječni?«

17 A on mu reče: »Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim Jednoga — Boga. A ako hoćeš ući u život, drži zapovijedi.« (VB)

E sad se zapitaj kada je svojim učenicima rekao da drže zakon ?

Zar nije na kraju popustio i pozvao ga da pođe za njim - mogao je postati apostol ?

Daklem prvi odgovor je bio blago odbijanje , znajući da tamo neće dobiti potrebno .

Bez grubih riječi , ima pravo izabrati kome hoće da da istinu .

Da li je i tebe izabrao ili si otišao uvjeren da trebaš držati zakon ?

Recimo Ellen Vajt je bila uvjerena da joj nedostaje poštivanje subote !

Daklem vratila se pod zakon !

Bila je tako posebna da ju je Krist u Otkrivenju spomenuo , kao ženu koja sebe naziva proročicom .

Meni je žao što ovi odgovori izgledaju kao udarci ispod pojasa , ako sveučilišta dopuste da se vara na testovima , zgrade takvih arhitekata se ruše , vozila takvih inžinjera su tempirane bombe , bolesnici takvih liječnika umiru , tek kada mnogo ljudi strada pali se Lampa za uzbunu .

Nego ako nešto nije napisano s čime se ne slažeš , da je kojim slučajem laž , prema tvom mišljenju , spomeni taj dio i ospori to kao laž , a ne tu glumiš hrvatskog premijera pa kažeš to nije tema !

Jeste tema je , jer se tiče mog i tvog života ili smrti !

Tko govori o vjeri bez djela? Ja govorim da vjeru prati i ljubav i iz nje su djela. Čudesnu milost koju smo primili(spoznali ,otkrili) u svoje srce ,um i dušu rađa ljubav Zato je ljubav imperativ.

12 hours ago, piramida4 said:

a TVOJA je OK?

npr - Novi Svijet:
BOG piše MALIM slovima.
i

Ma ja nikad u životu nisam rekla da su Biblije krivotvorene. Bog čuva svoju riječ. To sam citirala nekoga pa je dolje pri kraju moj odgovor. Vjerijatno sam pisala u prozoru umjesto ispod.

tako je - bravo

------
ILI - još bolje
NIŠ !!!!
SAMO ZA ŽIDOVE
a ti - NISI ŽIDOV !!!!

tako je - bravo

------
ILI - još bolje
NIŠ !!!!
SAMO ZA ŽIDOVE
a ti - NISI ŽIDOV !!!!

Obrezuješ li se ti? Slavis li Izraelske blagdane,ides li u sinagogu ? Mi smo po Isusu Kristu postali Duhovni Izrael. Mi nismo Izraelci. Čitaj sve sto je Pavao zapisao.

On 08. 11. 2025. at 8:32, Abrahamova tajna vjere said:

Židovi su imali zakon , koji se sastojao od zapovjedi o prinošenju žrtava za grijehe .

Prinošenje žrtava je bilo za grijehe protiv zakona jer nisu mogli održati zakon.

U sklopu zakona su bile važeće 10 božijih zapovjedi .

Posljednja od njih je bila - ne poželi !

Ta zapovjed navodi čovjeka da nešto poželi , jer prvo mora shvatiti šta to ne treba , i dok si zamisli to , već je zgriješio .

Tu su onda bile žrtve za grijeh, Koje su oslobađale ljude od grijeha .

E sada -

Zakon su neki kršćani podijelili na Moralni i ceremonijalni .

Moralni ti zapovjedi šta ne smiješ raditi , a raditi ćeš , i onda Ceremonijalni ti kaže kakve žrtve trebaš žrtvovati da bi ti se oprostili grijesi .

Tako su ih oni podijelili .
Moralni je ostao , a ceremonijalni nije jer je Krist žrtvovao svoje tijelo za nas .

A moralni je ostao !

Moralni zakon su deset božijih zapovjedi koje se održati ne mogu, jer se u njima nalazi zapovjed ne poželi .

Danas taj primjer koriste germanski narodi kad objašnjavaju kako se manipulira u medijima .

Tako oni navode primjer : nemoj zamisliti ružičastog slona u podrumu da svira klavir .

I da bi čovjek znao o čemu je riječ , mora si to prvo zamisliti da bi mogao reći ne - ali tada je već zamislio !

Ako je Isus platio otkupninu , kako to da se ponovo ispostavlja račun za grijeh ?

Mislim kada si platio račun za struju , ne možeš ponovo mahati s neplaćenim računom , kao da račun nije plaćen .

Kako je to moralni zakon na snazi ponovo kada je otplaćen dug ?

Tako vam posluju vaše crkve ?

tencomand.jpg

Zakon je tu da bismo razlikovali dobro od zla. Da bismo znali sto je grijeh. Naravno da kršćanin nece hodati po svijetu i činiti zlo ,ima u svijesti što je Bogu milo,sto je volja Božja. To je posvećenje. Zna kako je skupocjeno plaćeno za svaki grijeh.

14 hours ago, Abrahamova tajna vjere said:

Prema pismu , Isus je trebao biti ubijen od vjerskih vođa , a kako bi ga ubili da im se ulizivao ?

Naravno da je koristio taj izraz , u kontekstu kako ga je i anđeo koristio iz gorućeg grma , on je znao da je to za njih Jeres .

Rekli su mu , čovjek si a praviš se Bogom !

Onda je odmah mogao da se pokloni sotoni i zdravo , svi su protiv boga pa i njegov sin .

U tvom odgovoru se vidi da nisi na čistom , kako je on na jednom i otac i sin ?

Postoje tekstovi gdje kaže : sin sam božiji .

U hebrejskom jeziku je i svećenik elohim , i kralj , i sudija i prorok !

U hebrejskom jeziku se po dobroti poznaje pravi Bog . Ne po nazivu Bog ,

Često si mislim , zašto da se mučim objasniti vam , kad niste pročitali Bibliju ?

Kad vam nešto citiram ne pročitate , nego odgovarate odmah iz svoje spoznaje , svaka mu čast tko vas je naučio tako .

Vi toliko vjerujete vašem pastoru da slijepo Slijedite upute .

Ne vrijedi vama davati argumente . Niste raspoloženi za razmjenu saznanja !

15 hours ago, piramida4 said:

a TVOJA je OK?

npr - Novi Svijet:
BOG piše MALIM slovima.
i

Uspoređujvula sam tekstove . Meni je potpuno jasno da je Božja riječ do u zarez točna i istinita.

On 10. 11. 2025. at 22:37, Laodikeja said:

@Magdalena Hajde na osnovu biblije da vidimo da li je Subota data samo za Jevreje:  “Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje Moje, i pravda će se Moja objaviti.  Blago ČOVEKU koji tako čini, i SINU ČOVEČIJEM koji se drži toga čuvajući Subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla. I neka ne govori TUĐIN koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od Svoga naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suho drvo. Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže Subote Moje i izbiraju što je Meni ugodno, i drže Zavet Moj, njima ću dati u domu Svom i među zidovima Svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.

A TUĐINE koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže Subotuda je ne oskvrne i drže Zavet Moj, njih ću dovesti na svetu goru Svoju i razveseliću ih u domu Svojem molitvenom…jer će se dom Moj zvati dom molitve svim narodima.” (Isaija 56,1-7 ). SUBOTA NA NOVOJ ZEMLJI I ZA SVE LJUDE:  “Jer kao što će nova nebesa i Nova Zemlja, što cu Ja načiniti, stajati preda Mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše. I od mladine do mladine, i od Subote do Subote dolaziće svako telo da se pokloni preda Mnom, veli Gospod.”(Isaija 66,22.23). BOG JE I ZA MNOGOBOŠCE, NE SAMO ZA JEVREJE: “Ili je samo jevrejski Bog, a ne i neznabožački? Da, i neznabožački.” (Rimljanima 3,29)   Dakle, Subota je data svim narodima. A Jevreji su trebali da budu svetlost preko koje bi i ostali narodi spoznali istinu o pravom Bogu, i prihvatili njegov zakon i Subotu, jer njihovo držanje predstavlja uslov spasenja i u starom i u novom zavetu.

Tuđin je stranac koji se naselio u Izrael ili se nađe u Izraelu. Mi nismo tuđini u Izraelu. Nego vjernici koji žive van Svete Zemlje.

16 hours ago, Abrahamova tajna vjere said:

Trebamo taj dio istražiti detaljnije , jer Isus kaže da je došao ispuniti zakon .

Šta znači ispuniti zakon ?

I tu trebamo ići u detalje .

Uzmimo slijedeći Mt 2:15

15 I bijaše ondje sve do smrti Herodove — da se ispuni što Gospodin reče po proroku govoreći: Iz Egipta pozvah sina svojega. (VB)

Ili slijedeći tekst :Mt 26:52-54

52 Reče mu tada Isus: »Vrati svoj mač na njegovo mjesto! Jer svi koji se mača laćaju od mača će poginuti.

53 Ili misliš da ne mogu sada zamoliti Oca svojega i stavit će mi na raspolaganje više od dvanaest legija anđela?

54 Kako bi se onda ispunila Pisma da tako mora biti?« (VB )

Isus je došao da ispuni pisano u zakonu o njemu .

Zakon je dio svetog pisma , Židovi su pismo djelili na proroke , zakon i umjetnički dio .

Kad se pogleda u detalje onda se sve može razumjeti .

Ne treba prihvatiti tumačenja drugih , isto tako ni moje tumačenje , nego uzmite citirani tekst pa ga preispitajte .

Jer o vašem životu vi odgovarate , ne ja ! Daklem ako ne prihvatite a trebali biste vaša je greška , ako prihvatite a ne biste trebali opet vi odgovarate za vaša djela .

Djela apostolska 16,31 Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!

Djela apostolska 16,32 Onda navijestiše riječ Gospodnju njemu i svima u domu njegovu.

18 hours ago, καιnos said:

Niko se ne vraća na obrezanje. Bog je subotu posvetio, što znači odredio za službu, a isto i blagoslovio. Jedan citat veli - Ti kad Gospodine blagosloviš to ostaje zauvijek. Subota i danas traje, znači nije ukinuta. Isus je rekao u Mateju da nije došao ukinuti Zakon. Jakov 2,8-11 veli da je Zakon Kraljevski i nabraja neke od deset zapovijedi. Otkrivenje 14,12 oni koji imaju Isusovu vjeru i drže Njegove zapovijedi će se na kraju spasiti. Subota je bila izgubljena iz vida, znaš da su je Izraelci svetkovali prije nego što je Mojsije dobio dvije kamene ploče sa deset zapovijedi. Subota je nešto najljepše što je Bog ostavio. Od petka navečer do subote navečer ne radiš težačke poslove, opustiš mozak, ne gledaš poštu, TV....to djeluje na zdravlje, psihu....to čovjek mora samo probati....u tome nema ništa ceremonijalno. Sjećanje da je Bog stvorio Zemlju i da je izveo Izraelce iz Egipta, ili nas iz grijeha nije ceremonija. To je važna zapovijed da je Bog Stvoritelj ove Zemlje.

Rastimo u Gospodinu
No image preview

ZAŠTO SVETKUJEMO NEDJELJU, A NE SUBOTU? - Rastimo u Gospo...

Podijelite ovo s prijateljima!   U starozavjetnoj Knjizi Izlaska zapisano je kako Bog daje svom narodu 10 zapovijedi. Tamo piše: “Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. Šest dana radi i obavljaj sav svoj

Pavao je govorio da ne treba slaviti Subotu, a i sam Isus je subotom radio i rekao da je Gospodar subote, a pošto se sve važno u nedjelju događalo, i Uskrsnuće, i silazak Duha Svetoga, jasno je zašto je dan odmora za kršćane nedjelja, a ne subota, prva crkva se u nedjelju sastajala, a ne u subotu, mada ne vidim tu neki problem ako neki subotu slave kao dan odmora, dapače.

Edited by teodati

On 09. 11. 2025. at 12:24, Abrahamova tajna vjere said:

I za ovakve riječi priče salamunove daju upute :

Izr 18:17

17 Pravedan je prvi u svojoj parbi dok ne dođe njegov bližnji i preispita ga.

Istina stih govori o sudskoj raspravi , ali ukazuje na detalje , da se preispita .

Znaš imam sestru po krvi , ona je sestra vama u Kristu ali je potpisala papir da je Jehovin svjedok .

Kada sam je upozorio da je Kemal Monteno zato umro jer su mu dali krvi , kada je trebala biti operirana , medicinska sestra joj je rekla , kako se Jehovini svjedoci svađaju , sa doktorima i vuku ih po sudovima ako im doktori daju krv protiv njihove volje .

Ako potpišete da ste Jehovin svjedok , i da ne želite krv primiti , oni vam onda neće dati krv , a papire ne provjeravaju .

Prihvatila je savjet , i nije primila krv . Eno je živa i zdrava .

U djelima apostolskim 15:28,29 piše :

28 Jer Duh Sveti i mi nađosmo za dobro ne stavljati na vas nikakva većeg bremena osim ovog što je potrebno:

29 uzdržavati se od mesa žrtvovana kumirima, te krvi i udavljenoga i bludništva. Budete li se od toga čuvali, dobro ćete činiti. Budite zdravo!«

(VB)

Te su zapovjedi dobili kršćani nastali od pogana , i ne piše ne jedite krv , nego uzdržavajte se od krvi , a to su svi oblici unošenja u tijelo ,

Nadalje : od udavljenoga da se čuvaju ? To vam je bio rimski običaj objese fazana 5 dana da visi , i onda kada se tijelo već počelo raspadati onda ga ispeku - to vam je udavljeno i krv je u životinji .

Meso žrtvovano kumirima je meso na slavi , ti si u Kristu ali tvoj muž je pravoslavac i drži slavu i posvećuje hranu , dovoljno je da je hrana napravljena za slavu u čast sveca . I ti kažeš Bog zna da ne mogu da u tome ne učestvujem. Ali dao ti je izbor , tko više voli muža od mene , nije mene dostojan , tko više voli ženu od mene nije me dostojan .

Mt 10:37

37 Tko voli oca ili majku više nego mene, nije me dostojan; i tko voli sina ili kćer više nego mene, nije me dostojan. (VB)

Sad ovaj odgovor izgleda kao da je napad na vašu vjeru - nije - napad je na licemjerje , gdje ste naučili napamet Pavlove poslanice i niti razumijete , niti Slijedite Kristova učenja .

Zato bih vam naveo neke istine :

1. Bog je Jehova , on je Otac nebeski .

2. Krist je mesija ili spasitelj .

3. Napustio je nebesko kraljevstvo i sišao na zemlju da postane čovjek i da ispuni sve pisano o njemu u zakonu i prorocima . ( zakon su hebrejski spisi i proroci su knjige Biblije )

4. On je jedini sin božiji , zove se i sin čovječiji , jer je jedini Anđeo koji je postao čovjek rođenjem . ( mislim da Židovi nisu razumjeli taj izraz sin čovječiji , šta to znači -a vi ? )

5. Biblije su vam krivotvorene , stari zavjet , jer je u trećem stoljeću izvršena izmjena tekstova kod Židova , kako se ne bi moglo dokazati da je mesija već došao . Zato su kod vas sinovi božiji a ne anđeli sišli na zemlju . Ali postoje tekstovi mogu se dokazati izmjene .

6. Zakon se može održati ako se u svakodnevnom životu čovjek ne zabavlja zakonom , već sa dvije zapovjesti, onu o ljubavi prema Bogu i onu o ljubavi prema bližnjem .

7. Sveci su samo mrtvi ljudi, A mrtve se ne smije obožavati .

Rim 6:7

7 Jer tko umre, opravdan je od grijeha.

I još nešto , što Petar kaže 2. Petroba poslanica 3:15-16

15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,

16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.

Opasno je tumačiti Pavlove poslanice , ako nešto krivo iznesete pred ljude , skaratit će vam se dani na zemlji .

Prestaje važiti otkupna žrtva ako krivo podučavate .

Jer u Mateju 7:21-23 Isus opisuje svoje sljedbenike koji čak i djela imaju , ali su bezakonici postali .

Ako Isus Krist nije Bog ,kako nas je mogao otkupiti od grijeha i spasiti nas od smrti ? Zar to može samo čovjek ?

" Ne onečišćuje čovjeka ono sto ulazi na usta nego ono sto iz njih izlazi"

Djela apostolska 16,31 Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!

Djela apostolska 16,32 Onda navijestiše riječ Gospodnju njemu i svima u domu njegovu.

17 hours ago, piramida4 said:

tako je - bravo

------
ILI - još bolje
NIŠ !!!!
SAMO ZA ŽIDOVE
a ti - NISI ŽIDOV !!!!

Židovi su imali zakon , koji se sastojao od zapovjedi o prinošenju žrtava za grijehe .

Prinošenje žrtava je bilo za grijehe protiv zakona jer nisu mogli održati zakon.

Ta zapovjed navodi čovjeka da nešto poželi , jer prvo mora shvatiti šta to ne treba , i dok si zamisli to , već je zgriješio .

E sada -

Moralni ti zapovjedi šta ne smiješ raditi , a raditi ćeš , i onda Ceremonijalni ti kaže kakve žrtve trebaš žrtvovati da bi ti se oprostili grijesi .

Moralni je ostao , a ceremonijalni nije jer je Krist žrtvovao svoje tijelo za nas .

A moralni je ostao !

Moralni zakon su deset božijih zapovjedi koje se održati ne mogu, jer se u njima nalazi zapovjed ne poželi .

Danas taj primjer koriste germanski narodi kad objašnjavaju kako se manipulira u medijima .

Tako oni navode primjer : nemoj zamisliti ružičastog slona u podrumu da svira klavir .

I da bi čovjek znao o čemu je riječ , mora si to prvo zamisliti da bi mogao reći ne - ali tada je već zamislio !

Ako je Isus platio otkupninu , kako to da se ponovo ispostavlja račun za grijeh ?

Mislim kada si platio račun za struju , ne možeš ponovo mahati s neplaćenim računom , kao da račun nije plaćen .

tencomand.jpg

E sada -

A moralni je ostao !

tencomand.jpg

On 10. 11. 2025. at 22:37, Laodikeja said:

@Magdalena Hajde na osnovu biblije da vidimo da li je Subota data samo za Jevreje:  “Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje Moje, i pravda će se Moja objaviti.  Blago ČOVEKU koji tako čini, i SINU ČOVEČIJEM koji se drži toga čuvajući Subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla. I neka ne govori TUĐIN koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od Svoga naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suho drvo. Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže Subote Moje i izbiraju što je Meni ugodno, i drže Zavet Moj, njima ću dati u domu Svom i među zidovima Svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.

A TUĐINE koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže Subotuda je ne oskvrne i drže Zavet Moj, njih ću dovesti na svetu goru Svoju i razveseliću ih u domu Svojem molitvenom…jer će se dom Moj zvati dom molitve svim narodima.” (Isaija 56,1-7 ). SUBOTA NA NOVOJ ZEMLJI I ZA SVE LJUDE:  “Jer kao što će nova nebesa i Nova Zemlja, što cu Ja načiniti, stajati preda Mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše. I od mladine do mladine, i od Subote do Subote dolaziće svako telo da se pokloni preda Mnom, veli Gospod.”(Isaija 66,22.23). BOG JE I ZA MNOGOBOŠCE, NE SAMO ZA JEVREJE: “Ili je samo jevrejski Bog, a ne i neznabožački? Da, i neznabožački.” (Rimljanima 3,29)   Dakle, Subota je data svim narodima. A Jevreji su trebali da budu svetlost preko koje bi i ostali narodi spoznali istinu o pravom Bogu, i prihvatili njegov zakon i Subotu, jer njihovo držanje predstavlja uslov spasenja i u starom i u novom zavetu.

Adventistima u vezi Sabbatha

Odmor (Sabbath ili Sabat) o kome se govori u Hebrejima 4,8-10 JEDINO je mjesto u Bibliji gdje je koristena rijec SABBATHISMOS UMJESTO SABBATH. Za razliku od rijeci Sabbath, znacenje je ove rijeci KONTINUIRANI ODMOR, ODMOR KOJI NE PRESTAJE, KOJI TRAJE VJECNO (za razliku od Starozavjetnog Sabata koji je bio jedan dan u tjednu za tamosnje Židove), JER ISUS JE NAS ODMOR (SABBATH-ISMOS) I ONAJ KOJI JE ISPUNIO SABBATH, KOJI JE BIO SAMO TIP I SJENA DOLAZECEG VJECNOG SABATA. I ONAJ KOJI NE PRESTAJE I KOJI ZIVI VJECNO, I MI U NJEMU KOJI CINIMO NJEGOVO TIJELO.

Hebrejima 4,8-10

"Zbilja, da je Jošua njih u Počinak uveo, ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu. (SABBATHISMOS). Dakle: preostaje neki subotnji počinak narodu Božjemu! Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih."

Hebrejima 9,11-26

“Krist se pak pojavi kao Veliki svećenik budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru - nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja -i ne po krvi jaraca i junaca, nego po svojoj uđe JEDNOM ZAUVIJEK u Svetinju i nađe VJEČNO OTKUPLJENJE. Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, KOLIKO ĆE VIŠE KRV KRISTA - koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu - OČISTITI SAVJEST NAŠU OD MRTVIH DJELA, na službu Bogu živomu! A radi ovoga je Posrednik novoga Saveza: da po smrti za otkupljenje prekršaja iz starog Saveza pozvani zadobiju obećanu vječnu baštinu. Jer gdje je posrijedi savez-oporuka, potrebno je dokazati smrt oporučitelja. Oporuka je doista valjana tek nakon smrti: nikad ne vrijedi dok oporučitelj živi. Stoga ni onaj prvi Savez nije bez krvi ustanovljen. Pošto je svemu narodu priopćio svaku zapovijed zakonsku, uze Mojsije krv junaca i jaraca s vodom i grimiznom vunom i izopom te samu Knjigu i sav narod poškropi, govoreći: Ovo je krv Saveza koji vam odredi Bog; a onda krvlju slično poškropi i Šator i sve bogoslužno posuđe. I gotovo se sve po zakonu čisti krvlju i bez prolijevanja krvi nema oproštenja. Ako se dakle time čiste slike onoga što je na nebu, potrebno je da se samo to nebesko čisti žrtvama od tih uspješnijima. Krist doista ne uđe u rukotvorenu Svetinju, protulik one istinske, nego u samo nebo: da se sada pojavi pred licem Božjim za nas. Ne da mnogo puta prinosi samoga sebe kao što veliki svećenik svake godine ulazi u Svetinju s tuđom krvlju; inače bi bilo trebalo da trpi mnogo puta od postanka svijeta. No sada se POJAVIO, JEDNOM NA SVRŠETKU VJEKOVA, da grijeh dokine žrtvom svojom.“

Hebrejima 10,1-6

" Budući da Zakon ima tek SJENU BUDUĆIH DOBARA, A NE SAM LIK ZBILJNOSTI, on uistinu žrtvama koje se - iz godine u godinu iste - neprestano prinose ne može nikada usavršiti one što pristupaju. Ta ne bi li se prestale prinositi kad bogoslužnici, jednom očišćeni, ne bi više imali nikakve svijesti grijeha?" (Ovdje lezi dokaz da je Isus ne samo odnjeo grijeh, nego i SVIJEST O GRIJEHU kod onih koji to povjeruju, STO KROZ ISPUNJAVANJE ZAKONA NIJE BILO MOGUCE.).

"Ali po njima se iz godine u godinu podsjeća na grijehe. Jer krv bikova i jaraca nikako NE MOŽE ODNIJETI GRIJEHA. Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi tijelo pripravio; paljenice i okajnice ne sviđaju ti se. (Kroz ispunjenje zakona).

Ivan 19,28-30

"Nakon toga, kako je Isus znao da je sve dovršeno, da bi se ispunilo Pismo, reče: "Žedan sam“. A ondje je stajala posuda puna octa. I natakoše na izopovu trsku spužvu natopljenu octom pa je primakoše njegovim ustima. Čim Isus uze ocat, reče: "Dovršeno je!" I prignuvši glavu, preda duh.

(Posljednje Isusove rijeci, DOVRSENO JE, ISPUNJENO JE: ispunjen je ZAKON, SABBATH, ispunjeni su LJUDSKI NAPORI DA SAMI, ISPUNJENJEM ZAKONA KOJE JE ON ISPUNIO, SPASE SEBE VLASTITIM 'DOBRIM' DELIMA).

Djela Apostolska 16,30-31

“ izvede ih (Pavla i Silu) i upita: "Gospodo, što mi je činiti da se spasim? Oni će mu: "VJERUJ u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!“

9 hours ago, Magdalena said:

Obrezuješ li se ti? Slavis li Izraelske blagdane,ides li u sinagogu ? Mi smo po Isusu Kristu postali Duhovni Izrael. Mi nismo Izraelci. Čitaj sve sto je Pavao zapisao.

Biblija jasno kaže da se NE treba obrezivati
stihove - normalno - ne znaš
---------
pod prvo - ako ti je SIN = ISUS = slavite ZEUSA - nema ti spasa
jer mu je ime - YEHO SHUA = YHVH spašava
--------
...

Nije važno izvanjsko obrezanje TIJELA
nego je NAJ VAŽNIJE -
OBREZANJE SRCA

======

RIMLJANIMA 2,28

Ta NIJE ŽIDOV TKO JE ŽIDOV NAIZVANA I

NIJE OBREZANJE ONO IZVANA,

RIMLJANIMA 2,29

NA TIJELU, NEGO PRAVI JE ŽIDOV U NUTRINI I

PRAVO JE OBREZANJE U SRCU, PO DUHU,

ne po slovu. Pohvala mu nije od ljudi, nego od Boga.

...................
Biti ŽIDOV nije samo NACIONALNOST
nego prvenstveno – istinita VJERA
kojoj je Bog SAMO Jedan Otac YHWH,
a time i poštovanje 10BZ.
=========
MOŽE SE POSTATI ŽIDOV
=======
ESTERA 8,17          
U svakoj pokrajini, u svakom gradu i mjestu

do kojega je dopro kraljev ukaz i zakon,

zavlada među Židovima veselje, radost, gozba i blagdan,

i mnogi među pucima zemlje POSTADOŠE ŽIDOVI

jer ih je spopao strah od Židova.
.......................
MOŽE SE POSTATI ŽIDOV
.......................
GALAĆANIMA 2,14  
Ali kad vidjeh da ne hode ravno, po istini evanđelja, rekoh Kefi pred svima:
"Ako ti, Židov, poganski živiš, a ne židovski,
kako možeš siliti
POGANE DA SE POŽIDOVE?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Apostoli su bili ŽIDOVI.
Što su radili Apostoli Židovi?
POŽIDOVLJAVALI su one koji su htjeli postati Kršćani!

..................................

IZLAZAK 12,48

AKO BI STRANAC KOJI MEĐU VAMA BORAVI

HTIO SVETKOVATI PASHU U ČAST JAHVI,

SVI SE NJEGOVI MUŠKI MORAJU OBREZATI.

TEK TADA NEKA PRISTUPI I SLAVI JE,

JER JE TADA KAO I DOMORODAC ZEMLJE.

ALI NEOBREZANI NE SMIJE OD NJE JESTI.

.
OTKRIVENJE 3,9    

Evo, dovest ću neke IZ SINAGOGE SOTONINE –

KOJI SEBE ZOVU ŽIDOVI, A NISU, NEGO LAŽU

evo, prisilit ću ih da dođu da ti se do nogu poklone te upoznaju da te ja ljubim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zašto ti Židovi – NISU Židovi?
Zato jer su obrezani na tijelu,
ALI – nisu obrezani u SRCU,
a time imaju lažni nauk i
NISU ŽIDOVI!

4 hours ago, piramida4 said:

Biblija jasno kaže da se NE treba obrezivati
stihove - normalno - ne znaš
---------
pod prvo - ako ti je SIN = ISUS = slavite ZEUSA - nema ti spasa
jer mu je ime - YEHO SHUA = YHVH spašava
--------
...

Nije važno izvanjsko obrezanje TIJELA
nego je NAJ VAŽNIJE -
OBREZANJE SRCA

======

RIMLJANIMA 2,28

Ta NIJE ŽIDOV TKO JE ŽIDOV NAIZVANA I

NIJE OBREZANJE ONO IZVANA,

RIMLJANIMA 2,29

NA TIJELU, NEGO PRAVI JE ŽIDOV U NUTRINI I

PRAVO JE OBREZANJE U SRCU, PO DUHU,

ne po slovu. Pohvala mu nije od ljudi, nego od Boga.

...................
Biti ŽIDOV nije samo NACIONALNOST
nego prvenstveno – istinita VJERA
kojoj je Bog SAMO Jedan Otac YHWH,
a time i poštovanje 10BZ.
=========
MOŽE SE POSTATI ŽIDOV
=======
ESTERA 8,17          
U svakoj pokrajini, u svakom gradu i mjestu

do kojega je dopro kraljev ukaz i zakon,

zavlada među Židovima veselje, radost, gozba i blagdan,

i mnogi među pucima zemlje POSTADOŠE ŽIDOVI

jer ih je spopao strah od Židova.
.......................
MOŽE SE POSTATI ŽIDOV
.......................
GALAĆANIMA 2,14  
Ali kad vidjeh da ne hode ravno, po istini evanđelja, rekoh Kefi pred svima:
"Ako ti, Židov, poganski živiš, a ne židovski,
kako možeš siliti
POGANE DA SE POŽIDOVE?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Apostoli su bili ŽIDOVI.
Što su radili Apostoli Židovi?
POŽIDOVLJAVALI su one koji su htjeli postati Kršćani!

..................................

IZLAZAK 12,48

AKO BI STRANAC KOJI MEĐU VAMA BORAVI

HTIO SVETKOVATI PASHU U ČAST JAHVI,

SVI SE NJEGOVI MUŠKI MORAJU OBREZATI.

TEK TADA NEKA PRISTUPI I SLAVI JE,

JER JE TADA KAO I DOMORODAC ZEMLJE.

ALI NEOBREZANI NE SMIJE OD NJE JESTI.

.
OTKRIVENJE 3,9    

Evo, dovest ću neke IZ SINAGOGE SOTONINE –

KOJI SEBE ZOVU ŽIDOVI, A NISU, NEGO LAŽU

evo, prisilit ću ih da dođu da ti se do nogu poklone te upoznaju da te ja ljubim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zašto ti Židovi – NISU Židovi?
Zato jer su obrezani na tijelu,
ALI – nisu obrezani u SRCU,
a time imaju lažni nauk i
NISU ŽIDOVI!

Isus Krist je iz Grčkog jezika jer je Novi Zavjet pisan na grčkom. Isus Krist . Isus koji je Krist. Nikako ne može biti zeus. niti neki drugi Isus ili neki drugi Ješua,nego Onaj koji je Sin Božji, Isus Krist.

Pitala sam te obrezujes li se kako slavus Subotu. Isus Krist je odmor vječni .

Adventistima u vezi Sabbatha

Odmor (Sabbath ili Sabat) o kome se govori u Hebrejima 4,8-10 JEDINO je mjesto u Bibliji gdje je koristena rijec SABBATHISMOS UMJESTO SABBATH. Za razliku od rijeci Sabbath, znacenje je ove rijeci KONTINUIRANI ODMOR, ODMOR KOJI NE PRESTAJE, KOJI TRAJE VJECNO (za razliku od Starozavjetnog Sabata koji je bio jedan dan u tjednu za tamosnje Židove), JER ISUS JE NAS ODMOR (SABBATH-ISMOS) I ONAJ KOJI JE ISPUNIO SABBATH, KOJI JE BIO SAMO TIP I SJENA DOLAZECEG VJECNOG SABATA. I ONAJ KOJI NE PRESTAJE I KOJI ZIVI VJECNO, I MI U NJEMU KOJI CINIMO NJEGOVO TIJELO.

Hebrejima 4,8-10

"Zbilja, da je Jošua njih u Počinak uveo, ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu. (SABBATHISMOS). Dakle: preostaje neki subotnji počinak narodu Božjemu! Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih."

Hebrejima 9,11-26

“Krist se pak pojavi kao Veliki svećenik budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru - nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja -i ne po krvi jaraca i junaca, nego po svojoj uđe JEDNOM ZAUVIJEK u Svetinju i nađe VJEČNO OTKUPLJENJE. Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, KOLIKO ĆE VIŠE KRV KRISTA - koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu - OČISTITI SAVJEST NAŠU OD MRTVIH DJELA, na službu Bogu živomu! A radi ovoga je Posrednik novoga Saveza: da po smrti za otkupljenje prekršaja iz starog Saveza pozvani zadobiju obećanu vječnu baštinu. Jer gdje je posrijedi savez-oporuka, potrebno je dokazati smrt oporučitelja. Oporuka je doista valjana tek nakon smrti: nikad ne vrijedi dok oporučitelj živi. Stoga ni onaj prvi Savez nije bez krvi ustanovljen. Pošto je svemu narodu priopćio svaku zapovijed zakonsku, uze Mojsije krv junaca i jaraca s vodom i grimiznom vunom i izopom te samu Knjigu i sav narod poškropi, govoreći: Ovo je krv Saveza koji vam odredi Bog; a onda krvlju slično poškropi i Šator i sve bogoslužno posuđe. I gotovo se sve po zakonu čisti krvlju i bez prolijevanja krvi nema oproštenja. Ako se dakle time čiste slike onoga što je na nebu, potrebno je da se samo to nebesko čisti žrtvama od tih uspješnijima. Krist doista ne uđe u rukotvorenu Svetinju, protulik one istinske, nego u samo nebo: da se sada pojavi pred licem Božjim za nas. Ne da mnogo puta prinosi samoga sebe kao što veliki svećenik svake godine ulazi u Svetinju s tuđom krvlju; inače bi bilo trebalo da trpi mnogo puta od postanka svijeta. No sada se POJAVIO, JEDNOM NA SVRŠETKU VJEKOVA, da grijeh dokine žrtvom svojom.“

Hebrejima 10,1-6

" Budući da Zakon ima tek SJENU BUDUĆIH DOBARA, A NE SAM LIK ZBILJNOSTI, on uistinu žrtvama koje se - iz godine u godinu iste - neprestano prinose ne može nikada usavršiti one što pristupaju. Ta ne bi li se prestale prinositi kad bogoslužnici, jednom očišćeni, ne bi više imali nikakve svijesti grijeha?" (Ovdje lezi dokaz da je Isus ne samo odnjeo grijeh, nego i SVIJEST O GRIJEHU kod onih koji to povjeruju, STO KROZ ISPUNJAVANJE ZAKONA NIJE BILO MOGUCE.).

"Ali po njima se iz godine u godinu podsjeća na grijehe. Jer krv bikova i jaraca nikako NE MOŽE ODNIJETI GRIJEHA. Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi tijelo pripravio; paljenice i okajnice ne sviđaju ti se. (Kroz ispunjenje zakona).

Ivan 19,28-30

"Nakon toga, kako je Isus znao da je sve dovršeno, da bi se ispunilo Pismo, reče: "Žedan sam“. A ondje je stajala posuda puna octa. I natakoše na izopovu trsku spužvu natopljenu octom pa je primakoše njegovim ustima. Čim Isus uze ocat, reče: "Dovršeno je!" I prignuvši glavu, preda duh.

(Posljednje Isusove rijeci, DOVRSENO JE, ISPUNJENO JE: ispunjen je ZAKON, SABBATH, ispunjeni su LJUDSKI NAPORI DA SAMI, ISPUNJENJEM ZAKONA KOJE JE ON ISPUNIO, SPASE SEBE VLASTITIM 'DOBRIM' DELIMA).

Djela Apostolska 16,30-31

“ izvede ih (Pavla i Silu) i upita: "Gospodo, što mi je činiti da se spasim? Oni će mu: "VJERUJ u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!“

Ovo sam preuzela od Jay Nara i prevela na hrvatski

• Autor

Mislim da ste otišli daleko od teme . Trebalo bi odgovoriti na pitanje , o dva zakona ceremonijalni i moralni u kakvoj su vezi i zašto su u vezi , a ne tko šta radi . Ok ?

Zašto je podjeljen , i kako , i da li je to po božijoj volji ?

2 hours ago, Abrahamova tajna vjere said:

Mislim da ste otišli daleko od teme . Trebalo bi odgovoriti na pitanje , o dva zakona ceremonijalni i moralni u kakvoj su vezi i zašto su u vezi , a ne tko šta radi . Ok ?

Zašto je podjeljen , i kako , i da li je to po božijoj volj

2 hours ago, Abrahamova tajna vjere said:

Problem kod onih koji zagovaraju subotu je jer za vas bez subote nema spasenja. I to je neko drugo evanđelje, a ne ono koje su propovijedali Krist i apostoli. To je nazovi evanđelje i nad onima koji ga propovijedaju Riječ Božija zaziva prokletstvo. Zato se ne dajete zavesti i zbuniti. Stojte čvrsto. Ne dajte da vas neko sudi zbog subote koja je sjena stvarnosti a stvarnost je Krist.

28) te im reče: "Vi znate kako je Židovu zabranjeno družiti se sa strancem ili k njemu ulaziti, ali meni Bog pokaza da nikoga ne zovem okaljanim ili nečistim. (Dj 10:28)

(1) Dočuli apostoli i braća po Judeji da i pogani primiše riječ Božju (2) pa kad Petar uziđe u Jeruzalem, uzeše mu obrezanici prigovarati: (3) "Ušao si, dobacivahu, k ljudima neobrezanima i jeo s njima!" (Dj 11:1-3)

4 Kada pak stigoše u Jeruzalem, primi ih Crkva, apostoli i starješine. Ispripovjediše što sve Bog učini po njima. (5) Onda ustanu neki od onih što iz farizejske sljedbe bijahu prigrlili vjeru pa reknu: "Treba ih obrezati i zapovjediti im da opslužuju Zakon Mojsijev." (Dj 15:4-5)

1 Uto neki siđoše iz Judeje i počeše učiti braću: "Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevu, ne možete se spasiti." (2) Kad između njih te Pavla i Barnabe nasta prepirka i raspra nemalena, odrediše da Pavao i Barnaba i još neki drugi između njih uzađu u Jeruzalem k apostolima i starješinama poradi tog pitanja. (Dj 15:1-2)

U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći. (Dj 20:7)

8Onda dok još niste poznavali Boga, služili ste bogovima koji po naravi to nisu. (9) Ali sada kad ste spoznali Boga - zapravo, kad je Bog spoznao vas – kako se sad opet vraćate k nemoćnim i bijednim počelima i opet im, ponovno, hoćete robovati? (10) Dane pomno opslužujete, i mjesece, i vremena, i godine! (11) Sve se bojim za vas! Da se možda nisam uzalud trudio oko vas! (Gal 4:8-11)-2)

Ali kad vidjeh da ne hode ravno, po istini evanđelja, rekoh Kefi pred svima: "Ako ti, Židov, poganski živiš, a ne židovski, kako možeš siliti pogane da se požidove?" (Gal 2:1

On 14. 11. 2025. at 13:58, Magdalena said:

TO JE PROROŠTVO za raj!!!
u koji neće uč oni kojima Bog Jedini NIJE Samo Otac YHVH
---------
HEBREJIMA 3,11

Tako se zakleh u svom gnjevu:

NIKAD NEĆE UĆI U MOJ POČINAK!
....................
Bog Jedini Otac YHVH govori svom narodu -
nećete ući u MOJ POČINAK!
ŠTO je TAJ – POČINAK?
4.BZ jasno kaže – dan POČINKA je SUBOTA, 7. dan tjedna.
Vječni POČINAK je vječni odmor – vječna SUBOTA = RAJ!
------------------

HEBREJIMA 3,18

Kojima se zakle da NEĆE UĆI U NJEGOV POČINAK,

ako li ne nepokornima?

....................

TKO neće uči u POČINAK, u Vječnu SUBOTU?
Oni koji su NEpokorni 10BZ.
Dal već sada poštuješ 4.BZ SUBOTU - POČINAK?
Dal si POKORAN?
------------------

HEBREJIMA 4,1

Bojmo se dakle da se, dok ostaje obećanje o

ULASKU U NJEGOV POČINAK,

za koga od vas ne bi utvrdilo kako je zakasnio.

....................
Mnogi će zakasniti!
Jako malo ljudi će se spasiti!
Zakasnit će sa spoznajom da SVIH
10BZ treba poštovati,
da bi se došlo u Vječnu SUBOTUVječni Počinak – U RAJ!
------------------

HEBREJIMA 4,3

U POČINAK DOISTA ULAZIMO MI KOJI POVJEROVASMO,

prema onom što je rekao:

Tako se zakleh u svom gnjevu:

NIKAD NEĆE UĆI U MOJ POČINAK,

premda su djela od postanka svijeta dovršena.

....................

Budi pokoran 10BZ i – 4.BZ Suboti
da biš i ti ušao u vječni POČINAK u vječnu SUBOTU u Raj
------------------

HEBREJIMA 4,4

Rekao je doista negdje o sedmom danu ovako:

I POČINU BOG SEDMOGA DANA od svih djela svojih.

....................

Sam Bog Jedini Otac YHVH, svojim primjerom pokazuje čovjeku
što mu je činiti u 7. dan tjedna u SUBOTU.
------------------

HEBREJIMA 4,5

A ovdje opet: NIKAD NEĆE UĆI U MOJ POČINAK.

....................

NEpokorni 10BZ neće ući u Vječni POČINAK
u Vječnu SUBOTU u Vječni RAJ.
------------------

HEBREJIMA 4,8

Zbilja, da je Jošua njih U POČINAK UVEO,

ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu.

....................

Do sada ljudi još nisu ušli u Vječni POČINAK,
nego je počinak bio SAMO jedan dan u tjednu,
SUBOTA!
------------------

HEBREJIMA 4,9

Dakle: PREOSTAJE NEKI SUBOTNI POČINAK NARODU BOŽJEMU!

....................
TEK treba doč Vječni POČINAK Vječna SUBOTA Vječni Raj
Narodu Boga Jedinoga Oca YHVH – onima koji poštuju 10BZ,
i koji sada već poštuju 4.BZ SUBOTU.
------------------

SUBOTNI

G4520

σαββατισμός

sabbatismos

sab-bat-is-mos'

From a derivative of G4521; a “sabbatism”, that is, (figuratively)

the repose of Christianity (as a type of heaven): - rest.

Total KJV occurrences: 1

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Iz derivata G4521; "subotizam", to jest (figurativno)

počivanje kršćanstva (kao nebeske vrste): - počivaj.
------------------

HEBREJIMA 4,10

Zaista, TKO UĐE U NJEGOV POČINAK,

POČINUO JE OD DJELA SVOJIH kao ono i Bog od svojih.

....................

Svaki od malobrojnih spašenika koji će biti u Vječnom Raju,
bit će u Vječnoj SUBOTI, bit će u Vječnom POČINKU.
------------------

HEBREJIMA 4,11

POHITIMO DAKLE UĆI U TAJ POČINAK

da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.

....................
Pohiti u taj POČINAK u tu SUBOTU u taj RAJ,
već sada – tako što ćeš poštovati 10BZ i
današnji POČINAK – današnju SUBOTU, 4.BZ!
------------------

On 15. 11. 2025. at 19:40, Magdalena said:

Problem kod onih koji zagovaraju subotu je jer za vas bez subote nema spasenja. I to je neko drugo evanđelje, a ne ono koje su propovijedali Krist i apostoli.

onaj koji NE poštuje 4.BZ
ne priznaje da je Bog Jedini Samo OTAC YHVH
ne priznaje da je Jedini Stvoritelj Svega - SAMO Bog Jedini Otac YHVH
a time - HULI NeOprostivo
.

4.BZ SUBOTA NIGDJE U BIBLIJI NIJE PONIŠTENA
NITI JE DAN SLAVLJENA BOGA OCA YHVH
I DAN ODMORA PREBAČEN NA NEKI DRUGI DAN

Shabbat shalom
Subotnji mir

========
sedmi dan tjedna je Subota po Bibliji

samo jedan dan u tjednu ima svoje IME

samo jedan dan u tjednu je BLAGOSLOVLJEN

samo jedan dan u tjednu je POSVEĆEN Bogu Jedinome YHVH
samo jedan dan u tjednu SE NE RADI

samo jedan dan u tjednu je u 10 BZ

.................

4. Božja Zapovjest  - SUBOTA
dal je poštuješ?

=============

IZLAZAK 20,8

Sjeti se da svetkuješ dan SUBOTNI.

IZLAZAK 20,9

Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.

IZLAZAK 20,10

A SEDMOGA JE DANA SUBOTA,

počinak posvećen JAHVI, BOGU tvojemu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
SUBOTA JE POSVEĆENA
YHVH BOGU OCU -

NE SINU Gospodinu Yehoshui
----------------------
IZLAZAK 20,10

Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj,

ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.

IZLAZAK 20,11

Ta i JAHVE je šest dana STVARAO nebo, zemlju i more i sve što je u njima,

a SEDMOGA JE DANA POČINUO.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG OTAC YHVH JE STVORITELJ -

NE SIN Gospodin Yehoshua

--------------------
IZLAZAK 20,11

Stoga je JAHVE BLAGOSLOVIO I POSVETIO DAN SUBOTNI.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG OTAC YHVH JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO SUBOTU -

NE SIN Gospodin Yehoshua

---------------------

On 15. 11. 2025. at 19:40, Magdalena said:

U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći. (Dj 20:7)

DJELA APOSTOLSKA 20:7

U PRVI DAN TJEDNA, KAD SE SABRASMO LOMITI KRUH,

Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati,

probesjedi sve do ponoći.

Gornji stih ne dokazuje da je slavljenje Boga

prebačeno sa Subote na prvi dan tjedna.

Prvi dan tjedna je nedjelja. Dan koji nije imao ime.

Sabrali su se lomiti kruh, ali i drugim danima su ljudi lomili kruh.

Kad se ljudi sastaju iz nekog razloga, na tim sastancima se uvijek lomio kruh.

To ne znači da je to bila Subota - dan slavljenja Boga.

Dan slavljenja Boga je dan koji je Bog Zakonom utvrdio - uvijek Subota.

I u SZ se lomio kruh, a to se ne povezuje sa slavljenjem.

JEREMIJA 16,7

Za onog u žalosti neće KRUH LOMITI, da ga utješe zbog pokojnika, niti će mu tko pružiti pehar utjehe zbog smrti njegova oca ili majke njegove.

Znači kod pogreba se isto lomio kruh.

Nema veze sa slavljenjem Subotom.

Važno je i to da je Gospodnja Večera bila jedan put na godinu za Pashu.

LEVITSKI ZAKONIK 23,5

U prvom mjesecu četrnaestoga dana u suton jest Pasha u čast Jahvi;

Za nečiste i one na putu, bila je određena druga Pasha – mjesec dana kasnije.

LEVITSKI ZAKONIK 23,

(10) "Ovako kaži Izraelcima: 'Kad se tko između vas ili vaših potomaka onečisti mrtvacem ili je na daleku putu, neka ipak slavi Pashu Jahvi. (11) Neka je slave u suton četrnaestog dana drugoga mjeseca. Neka je blaguju s neukvasanim kruhom i gorkim zeljem;

Samo tada se, od Isusa Krista, lomio kruh i pilo vino.

Koliko primjećujete – u stihovima DJELA APOSTOLSKA 20:7 nema vina.

To je jedan obični dan bez imena.

DJELA APOSTOLSKA 20,11

Zatim se pope pa pošto razlomi kruh i blagova, dugo je još zborio, sve do zore. Tad otputova.

Opet lome kruh – što znači da je to samo narodni običaj, kao danas – na kavicu, svaki dan, više puta u danu.

Iz sljedećeg stiha (pročitaj i okolne stihove) vidi se da je je Isus lomio kruh u dan koji nije bio ni Subota, ni prvi dan tjedna, već drugi dan tjedna,

večer drugog dana tjedna.

LUKA 24,35

Nato oni pripovjede ono s puta i kako ga prepoznaše u LOMLJENJU KRUHA.

Svi sastanci su tada bili vjerskog obilježja, a znali su se i svakodnevno dešavati.

DJELA APOSTOLSKA 2,42

Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, LOMLJENJU KRUHA i molitvama.

Znači da lomljenje kruha ne označava prvi dan tjedna,

niti se može sa ičime povezati da je Zakonom određeno Slavljenje Subotom prebačeno na prvi dan tjedna.

11 hours ago, piramida4 said:

DJELA APOSTOLSKA 20:7

U PRVI DAN TJEDNA, KAD SE SABRASMO LOMITI KRUH,

Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati,

probesjedi sve do ponoći.

Gornji stih ne dokazuje da je slavljenje Boga

prebačeno sa Subote na prvi dan tjedna.

Prvi dan tjedna je nedjelja. Dan koji nije imao ime.

Sabrali su se lomiti kruh, ali i drugim danima su ljudi lomili kruh.

Kad se ljudi sastaju iz nekog razloga, na tim sastancima se uvijek lomio kruh.

To ne znači da je to bila Subota - dan slavljenja Boga.

Dan slavljenja Boga je dan koji je Bog Zakonom utvrdio - uvijek Subota.

I u SZ se lomio kruh, a to se ne povezuje sa slavljenjem.

JEREMIJA 16,7

Za onog u žalosti neće KRUH LOMITI, da ga utješe zbog pokojnika, niti će mu tko pružiti pehar utjehe zbog smrti njegova oca ili majke njegove.

Znači kod pogreba se isto lomio kruh.

Nema veze sa slavljenjem Subotom.

Važno je i to da je Gospodnja Večera bila jedan put na godinu za Pashu.

LEVITSKI ZAKONIK 23,5

U prvom mjesecu četrnaestoga dana u suton jest Pasha u čast Jahvi;

Za nečiste i one na putu, bila je određena druga Pasha – mjesec dana kasnije.

LEVITSKI ZAKONIK 23,

(10) "Ovako kaži Izraelcima: 'Kad se tko između vas ili vaših potomaka onečisti mrtvacem ili je na daleku putu, neka ipak slavi Pashu Jahvi. (11) Neka je slave u suton četrnaestog dana drugoga mjeseca. Neka je blaguju s neukvasanim kruhom i gorkim zeljem;

Samo tada se, od Isusa Krista, lomio kruh i pilo vino.

Koliko primjećujete – u stihovima DJELA APOSTOLSKA 20:7 nema vina.

To je jedan obični dan bez imena.

DJELA APOSTOLSKA 20,11

Zatim se pope pa pošto razlomi kruh i blagova, dugo je još zborio, sve do zore. Tad otputova.

Opet lome kruh – što znači da je to samo narodni običaj, kao danas – na kavicu, svaki dan, više puta u danu.

Iz sljedećeg stiha (pročitaj i okolne stihove) vidi se da je je Isus lomio kruh u dan koji nije bio ni Subota, ni prvi dan tjedna, već drugi dan tjedna,

večer drugog dana tjedna.

LUKA 24,35

Nato oni pripovjede ono s puta i kako ga prepoznaše u LOMLJENJU KRUHA.

Svi sastanci su tada bili vjerskog obilježja, a znali su se i svakodnevno dešavati.

DJELA APOSTOLSKA 2,42

Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, LOMLJENJU KRUHA i molitvama.

Znači da lomljenje kruha ne označava prvi dan tjedna,

niti se može sa ičime povezati da je Zakonom određeno Slavljenje Subotom prebačeno na prvi dan tjedna.

U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći. (Dj 20,7 )

(1) U pogledu sabiranja za svete, i vi činite kako odredih crkvama galacijskim. (2) Svakoga prvog dana u tjednu neka svaki od vas kod sebe na stranu stavlja i skuplja što uzmogne da se ne sabire istom kada dođem. (1 Kor 16, 1-2)

16Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. (17) To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo. (Kol 2,16-17)

8Onda dok još niste poznavali Boga, služili ste bogovima koji po naravi to nisu. (9) Ali sada kad ste spoznali Boga - zapravo, kad je Bog spoznao vas – kako se sad opet vraćate k nemoćnim i bijednim počelima i opet im, ponovno, hoćete robovati? (10) Dane pomno opslužujete, i mjesece, i vremena, i godine! (11) Sve se bojim za vas! Da se možda nisam uzalud trudio oko vas! (Gal 4,8-11)

6Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, (7) koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. (8) Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! (9) Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. (Gal 1,6-9)

Isus Krist je ispunjenje zakona za sve koji mu vjeruju.

Grijeh, jedini grijeh koji preostaje je: ŠTO MU SE NE VJERUJE. (Ivan 16:9)

Pazite se da se ne zateknete spotaknutima na 2 Solunjanima 2:11-12.

Sve biblije na internetu i softwareima su u tijeku revizioniranja i micanja svega što bi ikoga odvratilo od povratka u legalizam. (Pustila sam par linkova u svom novom postu na Evanđelju po Svetoj 12). Svježe, ispod čekića - revizije Noahida su u tijeku, još uvijek se možda može zateći koja normalnija Biblija online, ali blago sumnjam - neće zadugo. A vi se još uvijek igrate i prepucavate? Pazite na svoje svjetiljke.

On 17. 11. 2025. at 7:19, Magdalena said:

(1) U pogledu sabiranja za svete, i vi činite kako odredih crkvama galacijskim. (2) Svakoga prvog dana u tjednu neka svaki od vas kod sebe na stranu stavlja i skuplja što uzmogne da se ne sabire istom kada dođem. (1 Kor 16, 1-2)

znači - NE skupljati - NE raditi u SUBOTU
da bi se ispoštovala 4.BZ
nego - U PRVI dan tjedna - današnja NEDJELJA
koja je time - RADNI DAN TJEDNA

16Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama.

.

KOLOŠANIMA 2,16-17 –

NE SUDI PO SUBOTI              

========

KOLOŠANIMA 2,16

NEKA VAS DAKLE NITKO NE SUDI

po jelu ili po piću, PO BLAGDANIMA, MLAĐACIMA ili

SUBOTAMA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Neka vas nitko ne sudi zato što nešto jedete – nešto ne,
ili – sve jedete,
neka vas nitko ne sudi zato što ŠTUJETE Subotu!
ILI
Neka vas nitko ne sudi zato što NEŠTO NAPRAVITE u Subotu!
-------------------
Da li se SUBOTA odnosi na onu subotu iz
4.BZ?
DA! U riječniku Strong piše – 7. dan koji je Subota.

Prva Istinita Ispravna Crkva je poštovala
4.BZ Subotu.

-----------------
Do tada smrtna kazna za grijeh prema Suboti
4.BZ je ublažena,
ali i nadalje je
4.BZ Subota vječno na snazi!
-----------------

IZAIJA 66,22

"Jer, kao što će NOVA NEBESA I ZEMLJA NOVA,

koju ću stvoriti, trajati preda mnom" - riječ je Jahvina - "

tako će vam ime i potomstvo trajati.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kad će TO biti?

OTKRIVENJE 21,1   

I vidjeh NOVO NEBO I NOVU ZEMLJU

jer - prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema.

Tek na kraju vremena!
A do tada –
4.BZ Subota i nadalje vrijedi.
-----------------

IZAIJA 66,23

Od mlađaka do mlađaka, OD SUBOTE DO SUBOTE,

DOLAZIT ĆE SVI LJUDI DA SE POKLONE PRED LICEM MOJIM"

- GOVORI JAHVE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Svi pravo vjerni će se klanjati u SUBOTU – u 7. dan tjedna
Bogu Jedinome Ocu YHVH.
-----------------

IZAIJA 66,24

Izlazeći, GLEDAT ĆU TRUPLA LJUDI KOJI SE OD MENE ODMETNUŠE: crv njihov neće umrijeti i njihov se oganj neće ugasiti - bit će na gadost svim ljudima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Oni koji ne će poštovati SVIH 10BZ
završit će onako kako piše u gornjem stihu
jer su se ODMETNULI od
Boga Jedinoga Oca YHVH.
-----------------------------------------------------------

navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. (Gal 1,6-9)

neka je proklet onaj koji ne poštuje niti 1.BZ
kome Jedini Bog NIJE Samo Otac YHVH

• Autor
On 18. 11. 2025. at 20:25, piramida4 said:

koja je time - RADNI DANTJEDNA

//////////////////////////////////

Ovdje se nije radilo o prvom danu tjedna već o danu kada su dobijali novce za prethodni tjedan rada . Radilo se o plaći , ali kada su to izmijenili u mnogim zemljama je subotom plaća .

Imaju sistem tjedne plaće ! A ne mjesečne .

Kako možete citirati tekst a da izbacite razum iz donošenja zaključka ?

.

KOLOŠANIMA 2,16-17 –

NE SUDI PO SUBOTI              

========

KOLOŠANIMA 2,16

SUBOTAMA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ili – sve jedete,
ILI
-------------------
4.BZ?

4.BZ Subotu.

-----------------
4.BZ je ublažena,
ali i nadalje je
-----------------

IZAIJA 66,22

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kad će TO biti?

OTKRIVENJE 21,1   

Tek na kraju vremena!
A do tada –
-----------------

IZAIJA 66,23

- GOVORI JAHVE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bogu Jedinome Ocu YHVH.
-----------------

IZAIJA 66,24

Izlazeći, GLEDAT ĆU TRUPLA LJUDI KOJI SE OD MENE ODMETNUŠE: crv njihov neće umrijeti i njihov se oganj neće ugasiti - bit će na gadost svim ljudima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jer su se ODMETNULI od
Boga Jedinoga Oca YHVH.

On 18. 11. 2025. at 12:40, Qala Davidov said:

Neka je proklet onaj koji govori KRIVO EVANĐELJE. Od onog koje su navjestili apostoli. Suvremenici Isusa Krista. Osobno Isus Krist s njima je pričao ,s njima hodao ,bili su mu braća. Svjedoci su Kristovog zivota ,smeti i Uskrsnuća i Uzašašća.

Čitati Djela apostolska od 10. do 16.poglavlja.

Djela apostolska 15,1 Uto neki siđoše iz Judeje i počeše učiti braću: "Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevu, ne možete se spasiti.

Djela apostolska 15,2 Kad između njih te Pavla i Barnabe nasta prepirka i raspra nemalena, odrediše da Pavao i Barnaba i još neki drugi između njih uzađu u Jeruzalem k apostolima i starješinama poradi tog pitanja.

Djela apostolska 15,10 Što dakle sada iskušavate Boga stavljajući učenicima na vrat jaram kojeg ni oci naši ni mi nismo mogli nositi?

Djela apostolska 15,11 Vjerujemo, naprotiv: po milosti smo Gospodina Isusa spašeni, baš kao i oni.

Djela apostolska 15,12 Nato sve mnoštvo umuknu. Slušali su Barnabu i Pavla koji pripovjedahu kolika je znamenja i čudesa Bog po njima učinio među poganima.

Djela apostolska 15,13 Kad oni ušutješe, progovori Jakov: "Poslušajte me, braćo!

Djela apostolska 15,14 Šimun je izložio kako se Bog već na početku pobrinu između pogana uzeti narod imenu svojemu.

Djela apostolska 15,15 S time su u skladu riječi Proroka. Ovako je doista pisano:

Djela apostolska 15,16 Nakon toga vratit ću se i opet podići pali šator Davidov, iz ruševina ga podići, opet ga sazidati

Djela apostolska 15,17 da preostali ljudi potraže Gospodina i svi pogani na koje je zazvano ime moje, govori Gospodin, koji to

Djela apostolska 15,18 obznanjuje odvijeka.

Djela apostolska 15,19 Zato smatram da ne valja dodijavati onima koji se s poganstva obraćaju k Bogu,

Djela apostolska 15,20 nego im poručiti da se uzdržavaju od mesa okaljana idolima, od bludništva, od udavljenoga i od krvi.

.

KOLOŠANIMA 2,16-17 –

NE SUDI PO SUBOTI              

========

KOLOŠANIMA 2,16

SUBOTAMA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ili – sve jedete,
ILI
-------------------
4.BZ?

4.BZ Subotu.

-----------------
4.BZ je ublažena,
ali i nadalje je
-----------------

IZAIJA 66,22

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kad će TO biti?

OTKRIVENJE 21,1   

Tek na kraju vremena!
A do tada –
-----------------

IZAIJA 66,23

- GOVORI JAHVE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bogu Jedinome Ocu YHVH.
-----------------

IZAIJA 66,24

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jer su se ODMETNULI od
Boga Jedinoga Oca YHVH.

.

KOLOŠANIMA 2,16-17 –

NE SUDI PO SUBOTI              

========

KOLOŠANIMA 2,16

SUBOTAMA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ili – sve jedete,
ILI
-------------------
4.BZ?

4.BZ Subotu.

-----------------
4.BZ je ublažena,
ali i nadalje je
-----------------

IZAIJA 66,22

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kad će TO biti?

OTKRIVENJE 21,1   

Tek na kraju vremena!
A do tada –
-----------------

IZAIJA 66,23

- GOVORI JAHVE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bogu Jedinome Ocu YHVH.
-----------------

IZAIJA 66,24

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jer su se ODMETNULI od
Boga Jedinoga Oca YHVH.

Neka je proklet onaj koji govori KRIVO EVANĐELJE. Od onog koje su navjestili apostoli. Suvremenici Isusa Krista. Osobno Isus Krist s njima je pričao ,s njima hodao ,bili su mu braća. Svjedoci su Kristovog zivota ,smeti i Uskrsnuća i Uzašašća.

Čitati Djela apostolska od 10. do 16.poglavlja.

Djela apostolska 15,1 Uto neki siđoše iz Judeje i počeše učiti braću: "Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevu, ne možete se spasiti.

Djela apostolska 15,2 Kad između njih te Pavla i Barnabe nasta prepirka i raspra nemalena, odrediše da Pavao i Barnaba i još neki drugi između njih uzađu u Jeruzalem k apostolima i starješinama poradi tog pitanja.

Djela apostolska 15,10 Što dakle sada iskušavate Boga stavljajući učenicima na vrat jaram kojeg ni oci naši ni mi nismo mogli nositi?

Djela apostolska 15,11 Vjerujemo, naprotiv: po milosti smo Gospodina Isusa spašeni, baš kao i oni.

Djela apostolska 15,12 Nato sve mnoštvo umuknu. Slušali su Barnabu i Pavla koji pripovjedahu kolika je znamenja i čudesa Bog po njima učinio među poganima.

Djela apostolska 15,13 Kad oni ušutješe, progovori Jakov: "Poslušajte me, braćo!

Djela apostolska 15,14 Šimun je izložio kako se Bog već na početku pobrinu između pogana uzeti narod imenu svojemu.

Djela apostolska 15,15 S time su u skladu riječi Proroka. Ovako je doista pisano:

Djela apostolska 15,16 Nakon toga vratit ću se i opet podići pali šator Davidov, iz ruševina ga podići, opet ga sazidati

Djela apostolska 15,17 da preostali ljudi potraže Gospodina i svi pogani na koje je zazvano ime moje, govori Gospodin, koji to

Djela apostolska 15,18 obznanjuje odvijeka.

Djela apostolska 15,19 Zato smatram da ne valja dodijavati onima koji se s poganstva obraćaju k Bogu,

Djela apostolska 15,20 nego im poručiti da se uzdržavaju od mesa okaljana idolima, od bludništva, od udavljenoga i od krvi.

kome Jedini Bog NIJE Samo Ota

Edited by Magdalena

On 08. 11. 2025. at 20:10, καιnos said:

Cermonijalni zakon je ispunjen u Kristu, a moralni zakon je vječan, to se odnosi na svih 10 zapovijedi. Inače Kovčeg Zavjeta je bio svet, jedan koji je htio da pogleda u isti je odmah ubijen od strane Boga. Ceremonijalni zakon je bio umotan u ovčiju vunu i stavljen je pored Kovčega Zavjeta. To samo govori kolika je razlika između ta dva zakona.

Okej, ali bih ti postavio jedno pitanje. Ako je svetkovanje subote vječno zato što su ploče zakona stavljene u Kovčeg zavjeta, da li je onda vječno i sveštenstvo Arona i njegovih potomaka pošto je u Kovčegu pored ploča bio i Aronov procvjetali štap koji je označavao izbor baš Arona i njegovih potomaka kao sveštenika pred Bogom?

• Spirit Junkie
1 minute ago, Maki said:

Okej, ali bih ti postavio jedno pitanje. Ako je svetkovanje subote vječno zato što su ploče zakona stavljene u Kovčeg zavjeta, da li je onda vječno i sveštenstvo Arona i njegovih potomaka pošto je u Kovčegu pored ploča bio i Aronov procvjetali štap koji je označavao izbor baš Arona i njegovih potomaka kao sveštenika pred Bogom?

Naravno, svećenstvo Arona je vječno, dobro da si me podsjetio, evo vidi_

Bog je Aronu dodijelio vječno svećenstvo (1. Ljetopisa 23,13). Vječno ovdje označava dok bude trajala Aronova služba.

Znači dok bude trajala služba Arona i njegovih sinova. Ali nažalost nema je više, a subota je vječna dok bude ove zemlje ima je...i u novoj veli Izaija 66....

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

1 minute ago, καιnos said:

Naravno, svećenstvo Arona je vječno, dobro da si me podsjetio, evo vidi_

Bog je Aronu dodijelio vječno svećenstvo (1. Ljetopisa 23,13). Vječno ovdje označava dok bude trajala Aronova služba.

Znači dok bude trajala služba Arona i njegovih sinova. Ali nažalost nema je više, a subota je vječna dok bude ove zemlje ima je...i u novoj veli Izaija 66....

Pa gdje su danas aronski sveštenici u adventizmu? Kako te službe može ne biti više, ako je vječna?

• Spirit Junkie
5 minutes ago, Maki said:

Pa gdje su danas aronski sveštenici u adventizmu? Kako te službe može ne biti više, ako je vječna?

Bilo je ljudi koji su vjerovali u nebeskog Boga, a nisu bili Židovi - Job, Jetro itd....misliš li da nisu znali o suboti, pogotovo Jetro. Ne mogu se sad sjeititi, da li je on do kraja života išao za Izraelcima. Zašto povezuješ subotu sa svećenicima. Tu temu si sto puta raspravljao sa robivekom, sa naglaskom zašto biblijski kršćani nemaju svećenika. Nefi će ti reći da oni imaju Aronovo svećenstvo i dalje, a vi nemate - ne mogu se sjetiti gdje mu je ta tema sada.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.