Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedina prava Crkva?

Featured Replies

• Autor
22 hours ago, Magdalena said:

Zasto nagađati kad imamo Bibliju? Sveto Pismo je autoritet jer je riječ Bozja. Dovoljna je za sve.

pa baš to uči Biblija

22 hours ago, Magdalena said:

Zasto nagađati kad imamo Bibliju? Sveto Pismo je autoritet jer je riječ Bozja. Dovoljna je za sve.

.

Da li imaš lažno prevedenu Bibliju
iz koje je izbačeno sa 7.000 mjesta
Sveto Ime Jedinoga Boga Oca
YHVH???

Krivotvorina je to veća – što je OSOBNO IME
zamijenjeno sa TITULOM – Gospod/Gospodin,
koja se koristi i za stvorenja,
čime se izjednačuje stvorenje sa STVORITELJEM.

Uzmi ispravno prevedenu – a tu krivotvorinu – baci
jer i tebe i druge krivo naučava,
tako da se ne zna TKO je BOG OTAC JEDINI
niti KAO MU JE SVETO IME.

Zašto ne koristiš ISTINITIJE prevedenu - Jeruzalemsku Bibliju?
https://biblija.biblija-govori.hr/index2.php?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi

ILI

Zašto ne koristiš Bibliju Kršćanska Sadašnjost?
https://biblija.ks.hr/ (izbaci apokrife)

Provjeri u originalu Hebrejskom!
............

ZAŠTO JEDNO PRIČAŠ A TO NE RADIŠ???
.
Prva Božja Zapovjest –

ZAŠTO JE NE POŠTUJEŠ?
===========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,
YHVH JE Jedini BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua,

lažno zvan Isusek.
YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN Gospodin Yehoshua

-------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI Sina Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ
BOGA Jedinoga Oca YHVH

-------------------
Svak onaj koji NE poštuje 10BZ,
a naročito NE poštuje Prvu BZ
neće do Raja doč!

----------

On 14. 11. 2025. at 14:52, Magdalena said:

djeca Božja su oni koji vjeruju u Isusa Krista Spasitelja,kojima je On jedini Gospodin

što će biti sa svima Biblijskima Židovima i apostolima
i svima ostalima
koji vjeruju u Boga Jedinoga Oca YHVH
kojima je ON Jedini Spasitelj koji je i svoga SINA spasioo
kojima je ON Jedini Bog
????
očel i ti biti spašeni?

1 minute ago, piramida4 said:

.

YHVH???

https://biblija.biblija-govori.hr/index2.php?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi

ILI

............

ZAŠTO JEDNO PRIČAŠ A TO NE RADIŠ???
.
Prva Božja Zapovjest –

ZAŠTO JE NE POŠTUJEŠ?
===========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,
YHVH JE Jedini BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua,

lažno zvan Isusek.
YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN Gospodin Yehoshua

-------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI Sina Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ
BOGA Jedinoga Oca YHVH

-------------------
Svak onaj koji NE poštuje 10BZ,
a naročito NE poštuje Prvu BZ
neće do Raja doč!

----------

Bog čuva svoju riječ ,On nam je zapovijedio da je čitamo. Zar mislis da se Bog s nama šali?

8 minutes ago, piramida4 said:

što će biti sa svima Biblijskima Židovima i apostolima
i svima ostalima
koji vjeruju u Boga Jedinoga Oca YHVH
kojima je ON Jedini Spasitelj koji je i svoga SINA spasioo
kojima je ON Jedini Bog
????

Vjerom se svi spašavamo ,vjerom u Boga iz Biblije.

11 minutes ago, Magdalena said:

Bog čuva svoju riječ ,On nam je zapovijedio da je čitamo. Zar mislis da se Bog s nama šali?

...

TO nije odgovor na moje pitanje!
...............
Da li tako uobičajeno komuniciraš?
Kad te se pita:
KOJE JE BOJE OVAJ ZID?
Ti odgovaraš:
SADA JE PET SATI!

-----------
.

YHVH???

ILI

............

2 minutes ago, piramida4 said:

...

TO nije odgovor na moje pitanje!
...............
Da li tako uobičajeno komuniciraš?
Kad te se pita:
KOJE JE BOJE OVAJ ZID?
Ti odgovaraš:
SADA JE PET SATI!

-----------
.

YHVH???

ILI

............

Ja namjerno stavljam citate iz razlicitih prijevoda Biblije da uvidite da nista nije mjenjano .

On 16. 11. 2025. at 19:16, Nefi said:

KAKO SE JOV MOGAO RODITI ZA VREME STVARANJA ZEMLJE?

"Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman.  Ko joj je odredio mere? Znaš li? Ili ko je rastegao uže preko nje?  Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu. Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik." (Jov 38:4-7,21)

BOG JE POZNAVAO JEREMIJU PRE NEGO ŠTO SE RODIO:

"I dodje mi reč Gospodnja govoreći: Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego izidje iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te." (Jeremija 1:4,5)

PRE SVAKOG VREMENA...

"Gospod me je imao u početku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena. Pre vekova postavljena sam, pre početka, pre postanja zemlje. 
 Kad još ne beše bezdana, rodila sam se, kad još ne beše izvora obilatih vodom. Pre nego se gore osnovaše, pre humova ja sam se rodila;  Još ne beše načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom;  Kad je uredjivao nebesa, onde bejah; kad je razmeravao krug nad bezdanom... " (Poslovice/priče Solomunove (8:22-31)

KAKO SE MOŽE VRATITI DUH BOGU AKO GA ON NIJE POSLAO?

"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao."

(Propovednik 12:07)

DA LI JE MOGAO SLEP ZGREŠITI PRE ROĐENJA?

"I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio?" (Jovan 9:1,2)

BLAGOSLOVI NA NEBESIMA

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista;  jer nas je pre postanka sveta

izabrao u njemu, da bismo bili sveti i bez mane pred njim u ljubavi." (Efeženima 1:3-7)

"Ali bilo je ugodno Bogu, koji me je izdvojio iz utrobe moje majke i pozvao me svojom milošću." (Gal 1:15)

PRE VREMENA SVETA                                                                                                         

"On nas je spasao i pozvao nas svetim pozivom, ne zbog naših dela, već zbog svoje namere i blagodati, koja nam je pre vremena sveta data u Hristu Isusu." (2.Tim 1:9)

"On je takođe učinio da sav ljudski rod potiče od jednog čoveka i da se nastani po svoj zemlji, postavio je određena vremena i granice njihovog nastanjivanja," (Dela 17:26)

DECA BOŽJA

"Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija. A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo."  (Rimljanima 8:16,17)

ZABRANA

Po naredbi Cara Justiniana na 5. sveukupnom saboru u Konstantinopelu 553. g. zabranjeno je učenje o prezemaljskom postojanju čovekovog duha.

Vidim da si krivo shvatio neke stvari iz Biblije.

Nigdje u Bibliji ne piše da je bilo koji čovjek živio prije na nebu prije nego je rođen na Zemlji kao materijalno biće, toga nema, a nelogično je, jer bi onda to znali oni koji su svjesno prije navodno živjeli na nebu, je li tako, a nitko nema sjećanje o tome, dapače.

Zatim, Isus jasno tvrdi kada ozdravlja slijepca, da nije kriv ni slijepac za to a niti roditelji, nego da se tu proslavi slava Božja:

Ivan 9,1

I prolazeći vidje čovjeka slijepa od rođenja.

Ivan 9,2

Učenici njegovi zapitaše ga: "Učitelju, tko sagriješi, ovaj ili roditelji njegovi, te se rodio slijep?"

Ivan 9,3

Isus odgovori: "Ni on ne sagriješi, ni roditelji njegovi, nego da se objave djela Božja na njemu.

On 16. 11. 2025. at 19:16, Nefi said:

KAKO SE JOV MOGAO RODITI ZA VREME STVARANJA ZEMLJE?

"Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman.  Ko joj je odredio mere? Znaš li? Ili ko je rastegao uže preko nje?  Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu. Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik." (Jov 38:4-7,21)

BOG JE POZNAVAO JEREMIJU PRE NEGO ŠTO SE RODIO:

"I dodje mi reč Gospodnja govoreći: Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego izidje iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te." (Jeremija 1:4,5)

PRE SVAKOG VREMENA...

"Gospod me je imao u početku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena. Pre vekova postavljena sam, pre početka, pre postanja zemlje. 
 Kad još ne beše bezdana, rodila sam se, kad još ne beše izvora obilatih vodom. Pre nego se gore osnovaše, pre humova ja sam se rodila;  Još ne beše načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom;  Kad je uredjivao nebesa, onde bejah; kad je razmeravao krug nad bezdanom... " (Poslovice/priče Solomunove (8:22-31)

KAKO SE MOŽE VRATITI DUH BOGU AKO GA ON NIJE POSLAO?

"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao."

(Propovednik 12:07)

DA LI JE MOGAO SLEP ZGREŠITI PRE ROĐENJA?

"I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio?" (Jovan 9:1,2)

BLAGOSLOVI NA NEBESIMA

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista;  jer nas je pre postanka sveta

izabrao u njemu, da bismo bili sveti i bez mane pred njim u ljubavi." (Efeženima 1:3-7)

"Ali bilo je ugodno Bogu, koji me je izdvojio iz utrobe moje majke i pozvao me svojom milošću." (Gal 1:15)

PRE VREMENA SVETA                                                                                                         

"On nas je spasao i pozvao nas svetim pozivom, ne zbog naših dela, već zbog svoje namere i blagodati, koja nam je pre vremena sveta data u Hristu Isusu." (2.Tim 1:9)

"On je takođe učinio da sav ljudski rod potiče od jednog čoveka i da se nastani po svoj zemlji, postavio je određena vremena i granice njihovog nastanjivanja," (Dela 17:26)

DECA BOŽJA

"Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija. A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo."  (Rimljanima 8:16,17)

ZABRANA

Po naredbi Cara Justiniana na 5. sveukupnom saboru u Konstantinopelu 553. g. zabranjeno je učenje o prezemaljskom postojanju čovekovog duha.

On 16. 11. 2025. at 19:18, Nefi said:

pa baš to uči Biblija

Eto, Biblija uči jedno, a Mormonova knjiga drugo, kako može biti neka crkva prava ako tvrdi nešto suprotno od Biblije?

Zanimljivo je da ama baš svaka crkva tvrdi da je baš ona prava, a svaka ima i svoje dogme, što nije Božja riječ, nego ljudska tvorevina, u koje se naređuje vjerovati, ak netko želi pripadati toj crkvi.

Dakle mormonska vjera ima dogmu da je čovjek prije rođenja na Zemlji, živio na nebu, ok, kako sam rekao, svaka crkva ima svoje dogme, a onda nijedna ne može reći da je jedino ona prava, dapače.

Edited by teodati

• Autor
7 hours ago, teodati said:

Vidim da si krivo shvatio neke stvari iz Biblije.

Nigdje u Bibliji ne piše da je bilo koji čovjek živio prije na nebu prije nego je rođen na Zemlji kao materijalno biće, toga nema, a nelogično je, jer bi onda to znali oni koji su svjesno prije navodno živjeli na nebu, je li tako, a nitko nema sjećanje o tome, dapače.

Zatim, Isus jasno tvrdi kada ozdravlja slijepca, da nije kriv ni slijepac za to a niti roditelji, nego da se tu proslavi slava Božja:

Ivan 9,1

I prolazeći vidje čovjeka slijepa od rođenja.

Ivan 9,2

Učenici njegovi zapitaše ga: "Učitelju, tko sagriješi, ovaj ili roditelji njegovi, te se rodio slijep?"

Ivan 9,3

Isus odgovori: "Ni on ne sagriješi, ni roditelji njegovi, nego da se objave djela Božja na njemu.

Eto, Biblija uči jedno, a Mormonova knjiga drugo, kako može biti neka crkva prava ako tvrdi nešto suprotno od Biblije?

Zanimljivo je da ama baš svaka crkva tvrdi da je baš ona prava, a svaka ima i svoje dogme, što nije Božja riječ, nego ljudska tvorevina, u koje se naređuje vjerovati, ak netko želi pripadati toj crkvi.

Dakle mormonska vjera ima dogmu da je čovjek prije rođenja na Zemlji, živio na nebu, ok, kako sam rekao, svaka crkva ima svoje dogme, a onda nijedna ne može reći da je jedino ona prava, dapače.

Ja nisam nigde rekao da Mormonova knjiga to uči. To učenje je bilo poznato i učeno u izvornoj crkvi, jer to tvrdi Origen. Origen (185-254), poznat je kao jedan od najplodonosnijih ranokršćanskih pisaca, te mu se pripisuje između 800-6000 dela, tvrdi da je znao šta se u ranom Hrišćanstvo verovalo. To je učenje bilo zabranjeno što je dokaz da se prethodno učilo. Sad naravno vi možete gornje stihove drugačije da interpretirate, ali ja ću ih ipak onako interpretirati kako su jevreji verovali, a oni su verovali u preegzistenciju njihovoh patriarha. Što znači da je ovo učenje još strije i ne potiče iz hrišćanstva. Tomino jevanđelje je baš radi cara Justiniana i njegove zabrane odbačeno. Ali na sreću je ono ponovi nađeno.

Isus reče, "Kada vas pitaju, 'Odakle dolazite?', recite im, 'Došli smo iz svetlosti, iz mesta gde se svetlost '... Ako vas pitaju 'Tko ste?', odgovorite, 'Mi smo njegovi sinovi, i odabranici živoga Oca'." (Evanđelje po Tomi 1:1-3, 48-53,62)

19 hours ago, Nefi said:

Ja nisam nigde rekao da Mormonova knjiga to uči. To učenje je bilo poznato i učeno u izvornoj crkvi, jer to tvrdi Origen. Origen (185-254), poznat je kao jedan od najplodonosnijih ranokršćanskih pisaca, te mu se pripisuje između 800-6000 dela, tvrdi da je znao šta se u ranom Hrišćanstvo verovalo. To je učenje bilo zabranjeno što je dokaz da se prethodno učilo. Sad naravno vi možete gornje stihove drugačije da interpretirate, ali ja ću ih ipak onako interpretirati kako su jevreji verovali, a oni su verovali u preegzistenciju njihovoh patriarha. Što znači da je ovo učenje još strije i ne potiče iz hrišćanstva. Tomino jevanđelje je baš radi cara Justiniana i njegove zabrane odbačeno. Ali na sreću je ono ponovi nađeno.

Isus reče, "Kada vas pitaju, 'Odakle dolazite?', recite im, 'Došli smo iz svetlosti, iz mesta gde se svetlost '... Ako vas pitaju 'Tko ste?', odgovorite, 'Mi smo njegovi sinovi, i odabranici živoga Oca'." (Evanđelje po Tomi 1:1-3, 48-53,62)

To ne mijenja na stvari, jer sam Isus kaže da nije slijepac kriv što je slijep, nego se vrši volja Božja, tako da uopće nije bitno što se poslije vjerovalo, bilo Origen ili netko drugi, Božja riječ je tu više nego jasna, barem meni.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.