Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedina prava Crkva?

Featured Replies

Verujem da je Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana jedina crkva na zemlji danas koja sadrži isti oblik i učenja kao crkva Novog zaveta koju je Isus organizovao i koja ima jedini autoritet da deluje u ime Boga ovde na zemlji.

Verujemo u istu organizaciju koja je postojala u Ranoj crkvi, naime, apostole, proroke, pastire, učitelje, evanđeliste i tako dalje. „Jer Bog nije tvorac nereda, nego mira, kao u svim crkvama svetaca“

„Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje.“

„Postoji oko 34.000 različitih hrišćanskih grupa u svetu od 30. godine nove ere.“

Nek ko mi je veoma drag me je nedavno pitao da li verujem da pripadam „jedinoj Istinitoj Crkvi“. Da bih bio veran sebi i svojoj veri, moram priznati da verujem. Razumem da mnogi ljudi (ako ne i većina) ne mogu da razumeju ovaj stav. Može im se činiti veoma arogantnim da osoba ili crkveno telo tvrde da imaju „tu“ istinu ili ovlašćenje ili odobrenje od Boga koje drugi nemaju. To nije „politički korektan“ način verovanja. Ali, ni sam Isus Hrist nije bio politički korektan. Pogotovo kada je rekao stvari poput: „Ja sam put i istina i život: niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.“

To ga nije učinilo veoma popularnim među književnicima i farisejima Njegovog vremena, a ne čini ni svece poslednjih dana popularnim među drugim crkvama danas.

mormon.webp

• Spirit Junkie

Znači po mormonima, Isus je nakon Izraela otišao u Ameriku i tamo se ukazao. Iako to nije tema, ono što je Isus rekao u mormonovoj knjizi se ne razlikuje od onog što piše u Novom zavjetu. To govori da je samo neko umetnuo iste riječi iz Novog zavjeta, što umanjuje značaj mormonove knjige. Isto je mormonova knjiga navodno bila otkrivena poslije 1800, i naravno pripadnici kršćanskih crkava do tada će biti spašeni ako su živjeli prema datoj svjetlosti. Ako se moglo do otkrivenja mormonove knjige, moglo se i poslije nje. Inače svaki kršćanin će tvrditi da je ispravna crkva u koju on ide.....ja sam inače bio spreman prihvatiti dvije doktrine, koje moja crkva ne uči, jer sam otvoren za novu svjetlost. Da li si ti otvoren za nove spoznaje?

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

On 05. 11. 2025. at 15:22, Nefi said:

Verujem da je Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana jedina crkva na zemlji danas koja sadrži isti oblik i učenja kao crkva Novog zaveta koju je Isus organizovao i koja ima jedini autoritet da deluje u ime Boga ovde na zemlji.

Verujemo u istu organizaciju koja je postojala u Ranoj crkvi, naime, apostole, proroke, pastire, učitelje, evanđeliste i tako dalje. „Jer Bog nije tvorac nereda, nego mira, kao u svim crkvama svetaca“

„Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje.“

„Postoji oko 34.000 različitih hrišćanskih grupa u svetu od 30. godine nove ere.“

Nek ko mi je veoma drag me je nedavno pitao da li verujem da pripadam „jedinoj Istinitoj Crkvi“. Da bih bio veran sebi i svojoj veri, moram priznati da verujem. Razumem da mnogi ljudi (ako ne i većina) ne mogu da razumeju ovaj stav. Može im se činiti veoma arogantnim da osoba ili crkveno telo tvrde da imaju „tu“ istinu ili ovlašćenje ili odobrenje od Boga koje drugi nemaju. To nije „politički korektan“ način verovanja. Ali, ni sam Isus Hrist nije bio politički korektan. Pogotovo kada je rekao stvari poput: „Ja sam put i istina i život: niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.“

To ga nije učinilo veoma popularnim među književnicima i farisejima Njegovog vremena, a ne čini ni svece poslednjih dana popularnim među drugim crkvama danas.

mormon.webp

Crkva Novog zavjeta nije učila da su Bog tri jednake vječne božanske osobe, već su propovijedale apostolsko vjerovanje, a ne nicejsko koje je izmišljeno 300 godina poslije Apostola, samo kažem.

Edited by teodati
dodatak

• Autor
On 05. 11. 2025. at 15:42, καιnos said:

Znači po mormonima, Isus je nakon Izraela otišao u Ameriku i tamo se ukazao. Iako to nije tema, ono što je Isus rekao u mormonovoj knjizi se ne razlikuje od onog što piše u Novom zavjetu. To govori da je samo neko umetnuo iste riječi iz Novog zavjeta, što umanjuje značaj mormonove knjige. Isto je mormonova knjiga navodno bila otkrivena poslije 1800, i naravno pripadnici kršćanskih crkava do tada će biti spašeni ako su živjeli prema datoj svjetlosti. Ako se moglo do otkrivenja mormonove knjige, moglo se i poslije nje. Inače svaki kršćanin će tvrditi da je ispravna crkva u koju on ide.....ja sam inače bio spreman prihvatiti dvije doktrine, koje moja crkva ne uči, jer sam otvoren za novu svjetlost. Da li si ti otvoren za nove spoznaje?

Tačno je da Mormonova knjiga opisuje posetu Isusa Hrista Josifovim potomcima od Izraela i tačno je da neki stihovi zvuče slično Mateju, ali sigurno ne sve. Postoje pasaže gde je Isus koristio druge reči i učio je specifično za taj narod. Ali to nije sve i ne čini jedva nekoliko posto te knjige.

Naravno sam otvoren za nove spoznaje. Jer verujem da Bog nije prestao da šalje objave svojim apostolima i prorocima.

• Autor
10 hours ago, teodati said:

Crkva Novog zavjeta nije učila da su Bog tri jednake vječne božanske osobe, već su propovijedale apostolsko vjerovanje, a ne nicejsko koje je izmišljeno 300 godina poslije Apostola, samo kažem.

To je tačno, a ali isto je tačno da je Isus tvrdio da je "jednak Bogu" i da je Bog sklopio savez sa Njim. Ipak, Nikejsko učenje nije bilo istinto u vezi Trojstva jer Biblija to ne uči.

23 hours ago, Nefi said:

To je tačno, a ali isto je tačno da je Isus tvrdio da je "jednak Bogu" i da je Bog sklopio savez sa Njim. Ipak, Nikejsko učenje nije bilo istinto u vezi Trojstva jer Biblija to ne uči.

Nije to nikada Isus tvrdio da je jednak Bogu, čak je govorio da je Bog veći od n njega, da ne zna neke stvari koje samo Bog zna, a da smo svim jedno s Bogom ne znači da smo i mi osobno sam Bog koji sve stvara,. dapače.

• Autor
1 hour ago, teodati said:

Nije to nikada Isus tvrdio da je jednak Bogu, čak je govorio da je Bog veći od n njega, da ne zna neke stvari koje samo Bog zna, a da smo svim jedno s Bogom ne znači da smo i mi osobno sam Bog koji sve stvara,. dapače.

"on, koji je u obličju Božijem, nije smatrao kao nešto prigrabljeno - to što je jednak Bogu, nego je lišio samoga sebe, kada je uzeo obličje sluge i postao sličan ljudima." (Filipljanima 2:6-11)

Ovo se odnosi na njegovo božanstvo pre dolazka na zemlju.

"A sada ti, Oče, proslavi me svojom slavom koju sam imao s tobom pre nego što je svet postao." (Jovan 17:5)

"Oče, želim da i oni koje si mi dao budu sa mnom, tamo gde sam ja, kako bi gledali moju slavu koju si mi dao, jer si me voleo pre postanka sveta." (Jovan 17:24)

Isus je dobio ponovu svoju slavu od Boga Oca i tako je On sada opet jednak Bogu, ipak on sebe podlaže Bogu Ocu i njemu daje svu čast.

Na zemlji je On "uzeo obličje sluge i postao sličan ljudima."

Iako je Isus jednak Bogu, On mu nije ravan, jer je Otac i dalje "jedini i pravi Bog".

On je sve stvorio preko sina.

18 hours ago, Nefi said:

"on, koji je u obličju Božijem, nije smatrao kao nešto prigrabljeno - to što je jednak Bogu, nego je lišio samoga sebe, kada je uzeo obličje sluge i postao sličan ljudima." (Filipljanima 2:6-11)

Ovo se odnosi na njegovo božanstvo pre dolazka na zemlju.

"A sada ti, Oče, proslavi me svojom slavom koju sam imao s tobom pre nego što je svet postao." (Jovan 17:5)

"Oče, želim da i oni koje si mi dao budu sa mnom, tamo gde sam ja, kako bi gledali moju slavu koju si mi dao, jer si me voleo pre postanka sveta." (Jovan 17:24)

Isus je dobio ponovu svoju slavu od Boga Oca i tako je On sada opet jednak Bogu, ipak on sebe podlaže Bogu Ocu i njemu daje svu čast.

Na zemlji je On "uzeo obličje sluge i postao sličan ljudima."

Iako je Isus jednak Bogu, On mu nije ravan, jer je Otac i dalje "jedini i pravi Bog".

On je sve stvorio preko sina.

Kojemu Bogu je jednak Isus, Bogom se naziva i uzrok svega ali i inteligentna Sila koja je svemir napravila, a to nije isto.

Otac je uzrok svega i postoji oduvijek, a Sin i Duh Sveti su inteligentna Sila, i ne postoje oduvijek, ali si stvaratelji materijalnoga svijeta, pa se mogu zvati Bogom, o tome Biblija govori, samo kažem.

• Autor
3 hours ago, teodati said:

Kojemu Bogu je jednak Isus, Bogom se naziva i uzrok svega ali i inteligentna Sila koja je svemir napravila, a to nije isto.

Otac je uzrok svega i postoji oduvijek, a Sin i Duh Sveti su inteligentna Sila, i ne postoje oduvijek, ali si stvaratelji materijalnoga svijeta, pa se mogu zvati Bogom, o tome Biblija govori, samo kažem.

Prvo morate da mi nađete gde to piše, da Isus i sveti Duh nisu uvek postojali. Možda nisu postojali pod tim imenima, ali pošto to u Bibliji ne piše, možuće je jedno i drugo. Ja lično verujm da je razum ili inteligentna svest večna i ne može biti stvorena. Pored toga piše da je Isus sve stvorio ili drugim rečima Bog Otac preko njega.

19 hours ago, Nefi said:

Prvo morate da mi nađete gde to piše, da Isus i sveti Duh nisu uvek postojali. Možda nisu postojali pod tim imenima, ali pošto to u Bibliji ne piše, možuće je jedno i drugo. Ja lično verujm da je razum ili inteligentna svest večna i ne može biti stvorena. Pored toga piše da je Isus sve stvorio ili drugim rečima Bog Otac preko njega.

Ima citata iz Biblije koji jasno tvrde da je Isus Prvorođeni, i da izlazi od Oca, dakle da ne postoji oduvijek, eto jednog citata:

Kološanima 1,13

Koji nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo Sina ljubavi svoje,

Kološanima 1,14

U kojemu imamo otkupljenje krvlju njegovom, oproštenje grijeha;

Kološanima 1,15

Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;

Kološanima 1,16

Jer je u njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno.

Kološanima 1,17

I on je prije svega, i sve postoji u njemu.

Dakle jasno tu piše da je Isus Krist nije oduvijek nego je rođeni i to prvi, i da je onda kao prvi omogućio da sve ostalo nastane, eto kako je Bog preko Sina sve stvorio, dakle nije direktno, isto kao što ni Sin nije direktno poslije sve stvorio, nego Sila kojoj je omogućio da nastane, a to je Duh Sveti, koji nije jedno biće, već mnoštvo bića, na mirijade je biblijski izraz za to nepregledno mnoštvo, Biblija ih opisuje raznim imenima, kao anđeli, arkanđeli, kerubi, serafi, i tak dalje, ta bića su napravila i svemir i život na Zemlji, o tome Biblija govori.

Otac ima vlast i šalje Sina na Zemlju, a Sin ima vlast i šalje Duha Svetoga, jasno je onda da jedino Otac postoji oduvijek, a da je Sin rođen kao prvi u našem svijetu, a Duh Sveti da je rođen poslije Njega, eto ukratko.

Edited by teodati

• Autor
On 12. 11. 2025. at 17:08, teodati said:

Ima citata iz Biblije koji jasno tvrde da je Isus Prvorođeni, i da izlazi od Oca, dakle da ne postoji oduvijek, eto jednog citata.

Da, da je Isus prvorođeni, to je tačno, ali to "proizlazenje od Oca" mora da definišete, jer može da znači svašta.

A stih da je On pre svega, može isto da znači mnogo čega. Da je Bog sve stvorio preko sina, ne misli se na duhovna bića nego na materijalno stvaranje.

Ja lično verujem da je Isus prvorođeni a ne jedini koji je rođen, jer gde ima prvog rođenog ima i drgog i tećeg itd.

A ako je neko rođen od Boga onda ima početak kao sin, iako je On kao razum večan i ne može biti stvoren. Bog je samo tim "razumima" rodio telo od duha i tako postadoše "sinovi božji".

2 hours ago, teodati said:

Kojemu Bogu je jednak Isus,

On 12. 11. 2025. at 17:08, teodati said:

Ima citata iz Biblije koji jasno tvrde da je Isus Prvorođeni, i da izlazi od Oca, dakle da ne postoji oduvijek, eto jednog citata:

Kološanima 1,13

Koji nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo Sina ljubavi svoje,

Kološanima 1,14

U kojemu imamo otkupljenje krvlju njegovom, oproštenje grijeha;

Kološanima 1,15

Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;

Kološanima 1,16

Jer je u njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno.

Kološanima 1,17

I on je prije svega, i sve postoji u njemu.

Dakle jasno tu piše da je Isus Krist nije oduvijek nego je rođeni i to prvi, i da je onda kao prvi omogućio da sve ostalo nastane, eto kako je Bog preko Sina sve stvorio, dakle nije direktno, isto kao što ni Sin nije direktno poslije sve stvorio, nego Sila kojoj je omogućio da nastane, a to je Duh Sveti, koji nije jedno biće, već mnoštvo bića, na mirijade je biblijski izraz za to nepregledno mnoštvo, Biblija ih opisuje raznim imenima, kao anđeli, arkanđeli, kerubi, serafi, i tak dalje, ta bića su napravila i svemir i život na Zemlji, o tome Biblija govori.

Otac ima vlast i šalje Sina na Zemlju, a Sin ima vlast i šalje Duha Svetoga, jasno je onda da jedino Otac postoji oduvijek, a da je Sin rođen kao prvi u našem svijetu, a Duh Sveti da je rođen poslije Njega, eto ukratko.

Nekim ljudima Bog zatvori oči da ne vide sto piše. Sto po vama znaci da je on prije svega,17.stih koji ste stavili?

• Spirit Junkie

Izgleda da piramida4 ima utjecaja na sve teme. Ovdje nije tema ko je Krist, Bog, nego Nefi član mormonske crkve tvrdi da je njegova crkva prava. Pa ako možete osporite njegovu tvrdnju.

9 hours ago, καιnos said:

Izgleda da piramida4 ima utjecaja na sve teme. Ovdje nije tema ko je Krist, Bog, nego Nefi član mormonske crkve tvrdi da je njegova crkva prava. Pa ako možete osporite njegovu tvrdnju.

pa TO - ¨moje¨ je osnova njihova krivo vjerja
koje ih ne vodi k spasenju
1.
ne postoji niti jedna poznata COZ koja je u 100% istine
2.
...

MORMONI – KRIVOVJERJE
==========

Nauk Mormona NIJE u skladu sa Biblijskim Naukom,
a time MN nije Božji – a time je od Oca Laži.
Mormonska knjiga je PREPRAVLJENA Biblija,
ISKRIVLJENA Božja riječ.
.....................

Bog je obnovio svoju pravu crkvu i svećeničku ovlast kroz proroka Josepha Smitha.

Mormonsku crkvu je osnovao Džozef Smit, koji je kako sam navodi, još od svoje mladosti bio često posećivan od strane anđela Moronija koji su mu saopštavali da pored Jevanđelja postoji i izvestan "dodatak" pisan na zlatnim pločama. Po njegovom tvrđenju on je pronašao te zapise.

Joseph Smith je tvrdio, da ga je lično posjetio Bog Otac i Isus Krist

Danas, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ima živućeg Proroka, koji zajedno s još dvojicom savjetnika predsjedava crkvom. Pored njih tu su još i dvanaest apostola tvore zbor dvanaestorice apostola.

Bog nije uvijek bio vrhovno Biće univerzuma, nego je zadobio taj status kroz pravedno življenje i istrajan trud.

Mormonova Knjiga po svojem autoritetu je, uz Bibliju, još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu.

Mormoni vjeruju da je Isus bog, ali da isto tako bilo koje drugo ljudsko biće može postati bog.

Obavlja se krštenje za umrle.

Bog Otac ima “tijelo od mesa i kostiju, opipljivo kao i čovječije”.

Isus Krist se poslije uskrsnuća pojavio na tlu Amerike, gdje je propovijedao pripadnicima te civilizacije.

Adam je ustvari bio Bog i otac Isusa Krista.

Džozef Smit proglašava sebe “modernim” prorokom, ravnim prorocima Starog zaveta

Ne slave Boga kao Trojstvo Oca, Sina i Svetoga Duha, već kao tri boga koja imaju odvojenu i savršeno ljudsku prirodu.

postoje različiti nivoi ili kraljevstva nakon života: nebesko, zemaljsko, telestialno kraljevstvo i krajnja tama

Bogovi postoje, i zato nam je najbolje da težimo da budemo spremni da postanemo jedan od njih

Isusova inkarnacija rezultat fizičkog odnosa između Boga Oca i Marije.

Ono što je čovek, Bog je jednom bio; ono što je Bog, čovek može postati

“Elohim” je vrhovni Bog ovog sveta, ali takođe postoje bogovi drugih svetova.

Život čovjeka je kratak boravak na zemlji neophodna faza u kretanju ka božanstvu

....

...

..

.

17 hours ago, Nefi said:

Da, da je Isus prvorođeni, to je tačno, ali to "proizlazenje od Oca" mora da definišete, jer može da znači svašta.

A stih da je On pre svega, može isto da znači mnogo čega. Da je Bog sve stvorio preko sina, ne misli se na duhovna bića nego na materijalno stvaranje.

Ja lično verujem da je Isus prvorođeni a ne jedini koji je rođen, jer gde ima prvog rođenog ima i drgog i tećeg itd.

A ako je neko rođen od Boga onda ima početak kao sin, iako je On kao razum večan i ne može biti stvoren. Bog je samo tim "razumima" rodio telo od duha i tako postadoše "sinovi božji".

Biblija govori o našoj dimenziji, dakle je Isus prije svih rođen, ali ne govori o drugim dimenzijama, u kojima nema ni nas, ni Sina a ni Duha Svetoga. već je samo Otac.

15 hours ago, Magdalena said:

Nekim ljudima Bog zatvori oči da ne vide sto piše. Sto po vama znaci da je on prije svega,17.stih koji ste stavili?

Prije svih nas je, to je točno, ali ako je rođen, i to prvi, onda ne postoji oduvijek, je tako?

42 minutes ago, teodati said:

Prije svih nas je, to je točno, ali ako je rođen, i to prvi, onda ne postoji oduvijek, je tako?

Prije svega!

Iv. 1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga

i Riječ bijaše Bog.

2 Ona bijaše u početku u Boga.

3 Sve postade po njoj

i bez nje ne postade ništa.

Svemu što postade

4 u njoj bijaše život

i život bijaše ljudima svjetlo;

5 i svjetlo u tami svijetli

i tama ga ne obuze.

Isus Krist je Riječ

• Autor
15 hours ago, Magdalena said:

5 hours ago, piramida4 said:

1.
2.
...

MORMONI – KRIVOVJERJE
==========

ISKRIVLJENA Božja riječ.
.....................

Bog je obnovio svoju pravu crkvu i svećeničku ovlast kroz proroka Josepha Smitha.

Mormonsku crkvu je osnovao Džozef Smit, koji je kako sam navodi, još od svoje mladosti bio često posećivan od strane anđela Moronija koji su mu saopštavali da pored Jevanđelja postoji i izvestan "dodatak" pisan na zlatnim pločama. Po njegovom tvrđenju on je pronašao te zapise.

Danas, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ima živućeg Proroka, koji zajedno s još dvojicom savjetnika predsjedava crkvom. Pored njih tu su još i dvanaest apostola tvore zbor dvanaestorice apostola.

Bog nije uvijek bio vrhovno Biće univerzuma, nego je zadobio taj status kroz pravedno življenje i istrajan trud.

Mormonova Knjiga po svojem autoritetu je, uz Bibliju, još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu.

Mormoni vjeruju da je Isus bog, ali da isto tako bilo koje drugo ljudsko biće može postati bog.

Isus Krist se poslije uskrsnuća pojavio na tlu Amerike, gdje je propovijedao pripadnicima te civilizacije.

Ne slave Boga kao Trojstvo Oca, Sina i Svetoga Duha, već kao tri boga koja imaju odvojenu i savršeno ljudsku prirodu.

postoje različiti nivoi ili kraljevstva nakon života: nebesko, zemaljsko, telestialno kraljevstvo i krajnja tama

Bogovi postoje, i zato nam je najbolje da težimo da budemo spremni da postanemo jedan od njih

Život čovjeka je kratak boravak na zemlji neophodna faza u kretanju ka božanstvu

....

...

..

.

12 minutes ago, Magdalena said:

Prije svega!

Iv. 1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga

i Riječ bijaše Bog.

2 Ona bijaše u početku u Boga.

3 Sve postade po njoj

i bez nje ne postade ništa.

Svemu što postade

4 u njoj bijaše život

i život bijaše ljudima svjetlo;

5 i svjetlo u tami svijetli

i tama ga ne obuze.

Isus Krist je Riječ

"Prije svega" se sigurno ne odnosi da je on bio i pre Boga Oca, što znači da se o "svega", misli na stvari a ne na decu Božju.

• Autor
6 hours ago, piramida4 said:

1.
2.
...

MORMONI – KRIVOVJERJE
==========

ISKRIVLJENA Božja riječ.
.....................

....

...

..

.

Ako postoji "jedna prava crkva", onda ona nije na dobrom glasu i na nju se govore svakojake laži. To je Isus potvrdio svojom izjavom:

"Ako vas svet mrzi, znajte da je mene mrzeo pre vas.  Kad biste bili deo sveta, svet bi vas voleo jer biste bili njegovi. Ali pošto niste deo sveta, nego sam vas ja izabrao iz sveta, zato vas svet mrzi..."  (Jovan 15:18-26)

"... kad vas zbog mene vređaju i progone i nabeđuju za svako zlo.  .” (Mateja 5:11-12)

Sama činjeinica da i dalje pišeš neistine i poluistine o nama, iako sam ti rekoa da mi tako ne verujemo, potvrđuje moj stav.

Pola od tvoji optužbi je uzeto iz antimormonskog filma "Godmakers", za koje postoje dokazi da su netačni.

Filmski stvaraoci tog dela pokazuju potpuno nepoštovanje osećanja drugih ljudskih bića. Verovanja koje milioni ljudi smatraju svetim gaze se, ismevaju i iskrivljuju, sa određenom svrhom i zlobom unapred. Veliki broj ispravno mislećih hrišćana izrazio je gađenje prema ovoj vrsti propagande.

Producenti filma su priznali da su koristili obmanu kako bi dobili informacije od crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana i kako bi organizovali intervjue sa crkvenim zvaničnicima i isekli i ikrivili njihove reć koje se vide u filmu. Ove gnusne taktike govore same za sebe.

• Autor
1 hour ago, teodati said:

Biblija govori o našoj dimenziji, dakle je Isus prije svih rođen, ali ne govori o drugim dimenzijama, u kojima nema ni nas, ni Sina a ni Duha Svetoga. već je samo Otac.

Ja nisam govorio o nikavim drugim dimenzijama, nego sam pisao da mesto gde je Bog vlada druga slava i mi nemožemo tamo biti ako nas krv Isusa ne očisti i mi ne budemo milošću spašeni. Čijenica da vreme ne teče svugde Isto, dokazao je i Einstein u njegovoj teoriji relativnosti.

Ali sveta pisma govoreo tome:

"...da je Jedan dan kod Gospoda kao hiljada godina i hiljada godina kao jedan dan" (2 Petr 3:8)

A kako vi sve to zamišljte, to je vaše, ali ako nešto Bog nije objavio o tome ne razgovaram. Ostalo je sve stvar interpretacije.

"Sva istina je nezavisna u delokrugu u kojem ju je Bog postavio, da deluje  sama po sebi, kao i svaki razum; u suprotnom nema postojanja." (UiZ 93:30)

9 minutes ago, Nefi said:

"Prije svega" se sigurno ne odnosi da je on bio i pre Boga Oca, što znači da se o "svega", misli na stvari a ne na decu Božju.

Misli se prije svega sto je Bog stvorio,prije bilo kog stvorenja i stvari i vidljivog i nevidljivog. Pa vi ste stavili stihove koji to potvrđuju. Pročitajte još jednom bez predrasuda. Da i nisu svi stvorovi djeca Bozja ,djeca Božja su oni koji vjeruju u Isusa Krista Spasitelja,kojima je On jedini Gospodin . On nas je posinio. I posvetio nas je ,izbijelio nam haljine ,izopom nas poškropio da postanemo bijelji od snijega da nas nista od Njega vise ne rastavi. Kad primis tako nepresušnu ,neprestanu,vječnu milost ,ne zasluženo ,onda tvoje srce postane umjesto kamena ,srce od mesa koje klikče Abba Oče. On je put tvojim nogama ,On je istina koja je promjenila tvoje srce ,um i duh. Ne živim više ja ,nego Krist u meni. I sve sto radiš ,sve sto mislis i sve sto želiš činiš kao da Kristu činiš,jer te vodi Duh Sveti i Riječ Bozja te hrani i ne da da ožedniš,ne da da padneš ,nego te nosi da se ne spotakneš. Bog te mocnom desnicom svojom upravlja. To je moj dozivljaj u mom osobnom odnosu sa Isusom Kristom. Ja takvo svjedočanstvo imam ,imam nadu, imam utjehu ,imam snagu ,sve imam i sve mogu u Gospodinu Isusu Kristu koji me jača. Otac i Sin 8 Duh Sveti JEDNO SU .Bog Vječni ,Bog Jedini ,Svemoguci ,Stvoritelj i Svedržitelj. Ljubav .

• Autor
19 hours ago, Magdalena said:

Misli se prije svega sto je Bog stvorio,prije bilo kog stvorenja i stvari i vidljivog i nevidljivog. Pa vi ste stavili stihove koji to potvrđuju. Pročitajte još jednom bez predrasuda. Da i nisu svi stvorovi djeca Bozja ,djeca Božja su oni koji vjeruju u Isusa Krista Spasitelja,kojima je On jedini Gospodin . On nas je posinio. I posvetio nas je ,izbijelio nam haljine ,izopom nas poškropio da postanemo bijelji od snijega da nas nista od Njega vise ne rastavi. Kad primis tako nepresušnu ,neprestanu,vječnu milost ,ne zasluženo ,onda tvoje srce postane umjesto kamena ,srce od mesa koje klikče Abba Oče. On je put tvojim nogama ,On je istina koja je promjenila tvoje srce ,um i duh. Ne živim više ja ,nego Krist u meni. I sve sto radiš ,sve sto mislis i sve sto želiš činiš kao da Kristu činiš,jer te vodi Duh Sveti i Riječ Bozja te hrani i ne da da ožedniš,ne da da padneš ,nego te nosi da se ne spotakneš. Bog te mocnom desnicom svojom upravlja. To je moj dozivljaj u mom osobnom odnosu sa Isusom Kristom. Ja takvo svjedočanstvo imam ,imam nadu, imam utjehu ,imam snagu ,sve imam i sve mogu u Gospodinu Isusu Kristu koji me jača. Otac i Sin 8 Duh Sveti JEDNO SU .Bog Vječni ,Bog Jedini ,Svemoguci ,Stvoritelj i Svedržitelj. Ljubav .

Ja verujem u još jednu komponetu koja tu fali, a to je predzemaljsko postojanje. Verujem da smo svi mi prvo rođeni na nebu kao Božja bukvalna deca, kao njegovi sinovi i kćeri, i da smo tamo kao takvi napredovali aneki od nas čak bili i anđeli, i da nas je On poslao na zemlju da bi tamo dobili tela i stekli nova iskustva i ako smo tamo poslušni, dobili većni život kod Boga. Naravno ovde na zemlji telesno gledano smo deca Adama i Eve i telesno trebamo takođe postati Božja deca sklapajući savez sa njim da želimo i dalje biti njegovi sinovi i kćeri. Pored toga postajemo ovde i deca Hristova, primanjem krštenja vodom i duhom.

Naravno nisu svi stvorovi deca Božja, jer se ta titula može izgubiti, ako slediomo Sotonu i postanemo tako njegova deca.

Učenje o predzemaljskom postojanju, potiče iz izvorne crkve, ali ono je zabranjeno od cara Justiniana, uprkos protesta tadašnje crkve. Zato je večini hrišćana tako nešto danas nepoznato. Ipak, bez tog učenja nemožemo razumeti plan Božji u potpunosti.

Po naredbi Cara Justiniana, na 5. sveukupnom Saboru u Konstantinopelu u 553 g. zabranjeno je učenje, o preegzistenciji čovekovog duha.

9 hours ago, Nefi said:

Ja verujem u još jednu komponetu koja tu fali, a to je predzemaljsko postojanje. Verujem da smo svi mi prvo rođeni na nebu kao Božja bukvalna deca, kao njegovi sinovi i kćeri, i da smo tamo kao takvi napredovali aneki od nas čak bili i anđeli, i da nas je On poslao na zemlju da bi tamo dobili tela i stekli nova iskustva i ako smo tamo poslušni, dobili većni život kod Boga. Naravno ovde na zemlji telesno gledano smo deca Adama i Eve i telesno trebamo takođe postati Božja deca sklapajući savez sa njim da želimo i dalje biti njegovi sinovi i kćeri. Pored toga postajemo ovde i deca Hristova, primanjem krštenja vodom i duhom.

Naravno nisu svi stvorovi deca Božja, jer se ta titula može izgubiti, ako slediomo Sotonu i postanemo tako njegova deca.

Učenje o predzemaljskom postojanju, potiče iz izvorne crkve, ali ono je zabranjeno od cara Justiniana, uprkos protesta tadašnje crkve. Zato je večini hrišćana tako nešto danas nepoznato. Ipak, bez tog učenja nemožemo razumeti plan Božji u potpunosti.

Po naredbi Cara Justiniana, na 5. sveukupnom Saboru u Konstantinopelu u 553 g. zabranjeno je učenje, o preegzistenciji čovekovog duha.

Zasto nagađati kad imamo Bibliju? Sveto Pismo je autoritet jer je riječ Bozja. Dovoljna je za sve.

• Spirit Junkie
On 15. 11. 2025. at 11:00, Nefi said:

Verujem da smo svi mi prvo rođeni na nebu kao Božja bukvalna deca,

Koji biblijski retci govore o ovoj tvojoj tvrdnji.

• Autor
6 hours ago, καιnos said:

Koji biblijski retci govore o ovoj tvojoj tvrdnji.

KAKO SE JOV MOGAO RODITI ZA VREME STVARANJA ZEMLJE?

"Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman.  Ko joj je odredio mere? Znaš li? Ili ko je rastegao uže preko nje?  Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu. Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik." (Jov 38:4-7,21)

BOG JE POZNAVAO JEREMIJU PRE NEGO ŠTO SE RODIO:

"I dodje mi reč Gospodnja govoreći: Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego izidje iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te." (Jeremija 1:4,5)

PRE SVAKOG VREMENA...

"Gospod me je imao u početku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena. Pre vekova postavljena sam, pre početka, pre postanja zemlje. 
 Kad još ne beše bezdana, rodila sam se, kad još ne beše izvora obilatih vodom. Pre nego se gore osnovaše, pre humova ja sam se rodila;  Još ne beše načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom;  Kad je uredjivao nebesa, onde bejah; kad je razmeravao krug nad bezdanom... " (Poslovice/priče Solomunove (8:22-31)

KAKO SE MOŽE VRATITI DUH BOGU AKO GA ON NIJE POSLAO?

"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao."

(Propovednik 12:07)

DA LI JE MOGAO SLEP ZGREŠITI PRE ROĐENJA?

"I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio?" (Jovan 9:1,2)

BLAGOSLOVI NA NEBESIMA

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista;  jer nas je pre postanka sveta

izabrao u njemu, da bismo bili sveti i bez mane pred njim u ljubavi." (Efeženima 1:3-7)

"Ali bilo je ugodno Bogu, koji me je izdvojio iz utrobe moje majke i pozvao me svojom milošću." (Gal 1:15)

PRE VREMENA SVETA                                                                                                         

"On nas je spasao i pozvao nas svetim pozivom, ne zbog naših dela, već zbog svoje namere i blagodati, koja nam je pre vremena sveta data u Hristu Isusu." (2.Tim 1:9)

"On je takođe učinio da sav ljudski rod potiče od jednog čoveka i da se nastani po svoj zemlji, postavio je određena vremena i granice njihovog nastanjivanja," (Dela 17:26)

DECA BOŽJA

"Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija. A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo."  (Rimljanima 8:16,17)

ZABRANA

Po naredbi Cara Justiniana na 5. sveukupnom saboru u Konstantinopelu 553. g. zabranjeno je učenje o prezemaljskom postojanju čovekovog duha.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.