Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Da li je Bog stvorio samo Adama i Evu ?

Featured Replies

1 hour ago, teodati said:

Ne piše tako u Bibliji, jasno je da je bilo više ljudi, jer je Kain otišao od Dama i Eve i oženio se , s kime, ako je otišao od njih onda nije čekao sestru da mu se rodi,

Sv. Jovan Zlatousti to upravo tumači na način da je to bila Kainova sestra. Biblija ne daje tačan vremenski period od Kainovog odlaska do rađanja njegove djece. Ljudi su živjeli stotinama godina tada.

morao je netko prvi pogriješiti, da li to znači da bi i ti ili ja to isto učinio, ne može se nečija krivnja drugima nametnuti, zato je to samo dogma, ništa više.

Ne nameće se KRIVICA, ali posljedice jesu nasljedne. To je kao nasljedna bolest. Moja majka je kratkovida i ja sam naslijedio to od nje i ja sam kratkovid i on svoje 10. godine nosim naočare. Da li sam ja kriv za to? Ne, ali ipak trpim posljedice svoje genetike. Tako i sa praroditeljskim grijehom. Mi nismo krivi za taj grijeh, ali snosimo posljedice, od kojih je glavna smrt. Zato je Hristos i morao doći da nas od smrti izbavi. Sv. ap. Pavle isto to piše.

14 minutes ago, Maki said:

Sv. Jovan Zlatousti to upravo tumači na način da je to bila Kainova sestra. Biblija ne daje tačan vremenski period od Kainovog odlaska do rađanja njegove djece. Ljudi su živjeli stotinama godina tada.

Ne nameće se KRIVICA, ali posljedice jesu nasljedne. To je kao nasljedna bolest. Moja majka je kratkovida i ja sam naslijedio to od nje i ja sam kratkovid i on svoje 10. godine nosim naočare. Da li sam ja kriv za to? Ne, ali ipak trpim posljedice svoje genetike. Tako i sa praroditeljskim grijehom. Mi nismo krivi za taj grijeh, ali snosimo posljedice, od kojih je glavna smrt. Zato je Hristos i morao doći da nas od smrti izbavi. Sv. ap. Pavle isto to piše.

Jedno je kratkovidnost, a drugo su konkretna djela, nije to isto.

I kakve veze ima što je neki Jovan Zlatousti vjerovao, mene zanima samo što u Bibliji piše, a ne tko u što vjeruje, eto.

45 minutes ago, teodati said:

Jedno je kratkovidnost, a drugo su konkretna djela, nije to isto.

I kakve veze ima što je neki Jovan Zlatousti vjerovao, mene zanima samo što u Bibliji piše, a ne tko u što vjeruje, eto.

Pa mogu ti dati i takav primjer. Ako majka puši tokom trudnoće, to može naštetiti plodu, iako plod sam nije kriv za čin svoje majke. Ali na kraju će ipak štetne posljedice nositi dijete.

2 hours ago, teodati said:

Ti pričaš stvari koje nema u Bibliji, lijepo sam ti dao citate, i jasno se tamo tvrdi, kako po redu piše, da je Kain oženio nekoga na istoku, a ne da je čekao da mu se sestra rodi, ajde ne pričaj bajke o Bibliji, i baš bi mu roditelji dali da se oženi sestrom, kada im je ubio sina, stvarno nelogično razmišljaš, to je dogma što tvrdiš, ničim dokazana iz Biblije.

Već sam rekao, daj citat iz Biblije gdje se jasno tvrdi da je Kain sestru oženio, toga nema, ali zato ima ono što ja tvrdim i koje sam citate naveo.

Tako da je to kraj priče za mene, a ti vjeruj u što hoćeš, vidjeti ćemo tko je u pravu, e da.

Nosi naveo koga je oženio ,nego samo da je otišao na Istok i tamo našao ženu. Zar to znači da sigurno nije oženio sestru? Od kud te tvrdnje?

On 21. 11. 2025. at 0:35, Ljubav said:

S obzirom da je su Bogu tisuću godina ksi jedan dan i jedan dan kao tisuća godina.

...

1.000 GODINA KAO DAN

=======

PSALAM 90,4

Jer je TISUĆU GODINA u očima tvojim

K`O JUČERAŠNJI DAN koji je minuo i kao straža noćna.

................

2. PETROVA 3,8

Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma:

JEDAN JE DAN KOD GOSPODINA KAO TISUĆU GODINA,

A TISUĆU GODINA KAO JEDAN DAN.
.................
Da li se TU govori da je DAN stvaranja bio 1.000 godina?

NJET !!!!
________
pogledaj stih poslije
________

2. PETROVA 3,9   
NE KASNI GOSPODIN ISPUNITI OBEĆANJE,
KAKO GA NEKI SPORIM SMATRAJU,
nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jasno rečeno – NE govori se o stvaranju,
nego o vremenu KADA će biti drugi dolazak SINA.

________
1 dan = 24 sata

IVAN 11,9    
Odgovori Isus: "
NEMA LI DAN DVANAEST SATI?
Hodi li tko
DANJU, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta.

7 hours ago, piramida4 said:

...

1.000 GODINA KAO DAN

=======

PSALAM 90,4

Jer je TISUĆU GODINA u očima tvojim

K`O JUČERAŠNJI DAN koji je minuo i kao straža noćna.

................

2. PETROVA 3,8

Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma:

JEDAN JE DAN KOD GOSPODINA KAO TISUĆU GODINA,

A TISUĆU GODINA KAO JEDAN DAN.
.................
Da li se TU govori da je DAN stvaranja bio 1.000 godina?

NJET !!!!
________
pogledaj stih poslije
________

2. PETROVA 3,9   
NE KASNI GOSPODIN ISPUNITI OBEĆANJE,
KAKO GA NEKI SPORIM SMATRAJU,
nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jasno rečeno – NE govori se o stvaranju,
nego o vremenu KADA će biti drugi dolazak SINA.

________
1 dan = 24 sata

IVAN 11,9    
Odgovori Isus: "
NEMA LI DAN DVANAEST SATI?
Hodi li tko
DANJU, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta.

Ta formula ne znači da je jedan dan tisuću godina, nego na bilijune godina, ak znaš tu formulu izračunati, eto.

Edited by teodati

21 hours ago, Magdalena said:

Nosi naveo koga je oženio ,nego samo da je otišao na Istok i tamo našao ženu. Zar to znači da sigurno nije oženio sestru? Od kud te tvrdnje?

Nije, jer to ne piše, samo da je otišao nekamo drugamo i tamo se oženio, i što onda treba nekome to objašnjavati, da nije sestra u pitanju, jasno je iz konteksta, dao sam citate po redu kako piše u Bibliji, i zato je to laž da je po Bibliji Kain sestru oženio, piše da je neku drugu izvan svoje obitelji oženio, koja je živjela na stoku, ne piše koje je ime imala, ali svakako nije bila sestra Kainu, ne znam kako to netko ne vidi jasno iz citata koje sam dao, neverjetno.

Nije, jer to ne piše, samo da je otišao nekamo drugamo i tamo se oženio, i što onda treba nekome to objašnjavati, da nije sestra u pitanju, jasno je iz konteksta, dao sam citate po redu kako piše u Bibliji, i zato je to laž da je po Bibliji Kain sestru oženio, piše da je neku drugu izvan svoje obitelji oženio, koja je živjela na stoku, ne piše koje je ime imala, ali svakako nije bila sestra Kainu, ne znam kako to netko ne vidi jasno iz citata koje sam dao, neverjetno.

I zasto ta Kainova žena nije moguce bila njegova sestra rođena poslije njega ,ti tvrdis svakako nije bila sestra od Kaina. Na osnovu čega. Bilo bi zdravorazumski očekivati da su Adam i Eva imali još djece ,ne samo troje obzirom da su zivjeli 900 g. i da je od njih nastao cijeli ljudski rod. U Bibliji nigdje nema podataka da su uz Adama i Evu stvoreni jos neki ljudi. To u Bibliji ne stoji.

Isto kao sto ne stoji da Isus Krist nije Bog i da Duh Sveti nije Bog. Jer imaju osobine Boga ,sveprisutni su ,imaju silu Božju ,bili su od početka ,sve to Biblija govori.

23 hours ago, Magdalena said:

I zasto ta Kainova žena nije moguce bila njegova sestra rođena poslije njega ,ti tvrdis svakako nije bila sestra od Kaina. Na osnovu čega. Bilo bi zdravorazumski očekivati da su Adam i Eva imali još djece ,ne samo troje obzirom da su zivjeli 900 g. i da je od njih nastao cijeli ljudski rod. U Bibliji nigdje nema podataka da su uz Adama i Evu stvoreni jos neki ljudi. To u Bibliji ne stoji.

Isto kao sto ne stoji da Isus Krist nije Bog i da Duh Sveti nije Bog. Jer imaju osobine Boga ,sveprisutni su ,imaju silu Božju ,bili su od početka ,sve to Biblija govori.

Pa imaš citate o Kainu, redom, pa si pročitaj, jasno piše da se treći sin Adama i Eve, Set, rodio kada je Kain imao već veliko potomstvo, sve ti redom piše, dakle nije se sestra rodila treća nego brat Kainu, očito ne čitaš Bibliju pažljivo, tako da nema veze koliko ljudi danas u nešto vjeruje, nego što Božja riječ zbilja govori.

I nisam rekao da Sin i Duh Sveti nisu Bog, već da ne postoje oduvijek, a Bogom nazivamo i uzrok svega koji oduvijek postoji (Otac), ali i inteligentne Sile koje su svemir napravile se zovu također Bogom (Sin, Duh Sveti), ali koje ne postoje oduvijek, Sin je rođen od Oca, a Duh Sveti od Oca i Sina.

Sve to lijepo i jasno Biblija govori, a ne da su to neke tri osobe, toga nema nigdje u Bibliji, dakle ne vjeruješ Božjoj riječi, nego dogmi koju su ljudi izmislili o Bogu, meni je svejedno u što vjeruješ, samo ti govorim istinu o Bogu, prije ili kasnije ćeš i ti to znati, jer istinu svi moraju znati, e da.

Pa imaš citate o Kainu, redom, pa si pročitaj, jasno piše da se treći sin Adama i Eve, Set, rodio kada je Kain imao već veliko potomstvo, sve ti redom piše, dakle nije se sestra rodila treća nego brat Kainu, očito ne čitaš Bibliju pažljivo, tako da nema veze koliko ljudi danas u nešto vjeruje, nego što Božja riječ zbilja govori.

I nisam rekao da Sin i Duh Sveti nisu Bog, već da ne postoje oduvijek, a Bogom nazivamo i uzrok svega koji oduvijek postoji (Otac), ali i inteligentne Sile koje su svemir napravile se zovu također Bogom (Sin, Duh Sveti), ali koje ne postoje oduvijek, Sin je rođen od Oca, a Duh Sveti od Oca i Sina.

Sve to lijepo i jasno Biblija govori, a ne da su to neke tri osobe, toga nema nigdje u Bibliji, dakle ne vjeruješ Božjoj riječi, nego dogmi koju su ljudi izmislili o Bogu, meni je svejedno u što vjeruješ, samo ti govorim istinu o Bogu, prije ili kasnije ćeš i ti to znati, jer istinu svi moraju znati, e da.

Postanak 5,1 Ovo je povijest Adamova roda.

Kad je Bog stvorio čovjeka, napravio ga je na priliku svoju; 2 stvorio je muško i žensko. A kad ih je stvorio, blagoslovi ih i nazva – čovjek.

3 Kad je Adamu bilo sto i trideset godina, rodi mu se sin njemu sličan, na njegovu sliku; nadjenu mu ime Šet. 4 Po rođenju Šetovu Adam je živio osam stotina godina te mu se rodilo još sinova i kćeri. 5 Adam poživje u svemu devet stotina i trideset godina. Potom umrije.

Postanak 4,14 Evo me tjeraš danas s plodnoga tla; moram se skrivati od tvoga lica i biti vječni lutalac na zemlji – tko me god nađe, može me ubiti.« 15 A Jahve mu reče: »Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!« I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije. 16 Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.

17 Kajinovo potomstvoKajin pozna svoju ženu te ona zače i rodi Henoka. Podigao je grad i grad prozvao imenom svoga sina – Henok.

Ja od tebe trazim citat iz Biblije gdje piše da je ta žena od nekih drugih roditelja ,a ne od Adama i Eve.

On 26. 11. 2025. at 20:01, Magdalena said:

Postanak 5,1 Ovo je povijest Adamova roda.

Kad je Bog stvorio čovjeka, napravio ga je na priliku svoju; 2 stvorio je muško i žensko. A kad ih je stvorio, blagoslovi ih i nazva – čovjek.

3 Kad je Adamu bilo sto i trideset godina, rodi mu se sin njemu sličan, na njegovu sliku; nadjenu mu ime Šet. 4 Po rođenju Šetovu Adam je živio osam stotina godina te mu se rodilo još sinova i kćeri. 5 Adam poživje u svemu devet stotina i trideset godina. Potom umrije.

Postanak 4,14 Evo me tjeraš danas s plodnoga tla; moram se skrivati od tvoga lica i biti vječni lutalac na zemlji – tko me god nađe, može me ubiti.« 15 A Jahve mu reče: »Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!« I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije. 16 Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.

17 Kajinovo potomstvoKajin pozna svoju ženu te ona zače i rodi Henoka. Podigao je grad i grad prozvao imenom svoga sina – Henok.

Ja od tebe trazim citat iz Biblije gdje piše da je ta žena od nekih drugih roditelja ,a ne od Adama i Eve.

Čitaj po redu, pa će ti biti jasno, a ti meni daj citat gdje piše da je Kain sestru oženio, zbilja ljudi svašta izmisle, e da.

18 hours ago, teodati said:

Čitaj po redu, pa će ti biti jasno, a ti meni daj citat gdje piše da je Kain sestru oženio, zbilja ljudi svašta izmisle, e da.

Čitam vidim da je Kain našao ženu i da je dobio djecu. Gdje pise da mu nije bila sestra? Postanak 5:3-53  Kad je Adamu bilo 130 godina, rodio mu se sin njemu sličan, na njegovu sliku. Dao mu je ime Šet.a 4  Nakon Šetovog rođenja Adam je živio još 800 godina. Za to vrijeme rodilo mu se još sinova i kćeri. 5  Adam je živio ukupno 930 godina, a onda je umro.

Znaci znamo sigurno da je Adam imao i kćeri.

Postanak 4,16 Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.Postanak 4,17 Kajin poznaje svoju ženu te ona počinje i rodi Henoka. Podigao je grad i grad prozvao imenom. Ne pise u kojoj dobi se oženio ,niti koga. Jer nije znacajno . Nisu svi dijelovi Biblije pisani kronološkim redom niti su svi rođeni spomenuti ,pratite rodoslovlje od Adama pa cete vidjeti tko su su ljudi važni i koje Biblija spominje ,uz njih i jos puno drugih ljudi ,ali ne sve pa to "neke"zbunjuje. U jednom stihu pise o rođenju Šetovu i drugom retku istog stiha da se Šet oženio i dobio djecu. To se nije dogodilo u nekoliko godina nego je od jednog do drugog događaja proslo bar 60 g. Jer prvi ljudi su se najranije u toj dobi ženili jer su živili dugo. Šet je bio važan za spomenuti jer je Eva rekla da joj je taj sin "dar od Boga " . Nigdje ne piše da se odmah godinu dana nakon Šeta nije rodila kćer. Koga je Kain oženio odgovor postoji, samo treba logično analizirati pismo i ne vaditi ni jedan stih iz konteksta cijele Biblije. Ako je Bog u u Postanku 1:28 rekao Božju zapovijed Adamu i Evi, “I blagoslovi ih Bog i reče im: “Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorenjima što puze po zemlji!” Znači da su svi ljudi nakon Adama i Eve njihovi potomci,nastali procesom reprodukcije.

3 hours ago, Magdalena said:

Čitam vidim da je Kain našao ženu i da je dobio djecu. Gdje pise da mu nije bila sestra? Postanak 5:3-53  Kad je Adamu bilo 130 godina, rodio mu se sin njemu sličan, na njegovu sliku. Dao mu je ime Šet.a 4  Nakon Šetovog rođenja Adam je živio još 800 godina. Za to vrijeme rodilo mu se još sinova i kćeri. 5  Adam je živio ukupno 930 godina, a onda je umro.

Znaci znamo sigurno da je Adam imao i kćeri.

Postanak 4,16 Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.Postanak 4,17 Kajin poznaje svoju ženu te ona počinje i rodi Henoka. Podigao je grad i grad prozvao imenom. Ne pise u kojoj dobi se oženio ,niti koga. Jer nije znacajno . Nisu svi dijelovi Biblije pisani kronološkim redom niti su svi rođeni spomenuti ,pratite rodoslovlje od Adama pa cete vidjeti tko su su ljudi važni i koje Biblija spominje ,uz njih i jos puno drugih ljudi ,ali ne sve pa to "neke"zbunjuje. U jednom stihu pise o rođenju Šetovu i drugom retku istog stiha da se Šet oženio i dobio djecu. To se nije dogodilo u nekoliko godina nego je od jednog do drugog događaja proslo bar 60 g. Jer prvi ljudi su se najranije u toj dobi ženili jer su živili dugo. Šet je bio važan za spomenuti jer je Eva rekla da joj je taj sin "dar od Boga " . Nigdje ne piše da se odmah godinu dana nakon Šeta nije rodila kćer. Koga je Kain oženio odgovor postoji, samo treba logično analizirati pismo i ne vaditi ni jedan stih iz konteksta cijele Biblije. Ako je Bog u u Postanku 1:28 rekao Božju zapovijed Adamu i Evi, “I blagoslovi ih Bog i reče im: “Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorenjima što puze po zemlji!” Znači da su svi ljudi nakon Adama i Eve njihovi potomci,nastali procesom reprodukcije.

Ne razumiješ ti Bibliju, u tome je problem, lijepo ti piše po redu da je Kain otišao i imao potomke, a tek onda se rodio Set, treći sin Adama i Eve, dakle ti ne čitaš logično Bibliju, i zašto ako je Bog više parova napravio, se spominje samo Adam i Eva, pa zato jer je iz te loze došao Mesija Isus Krist.

Znači, iako direktno ne piše da je više parova napravio, iz konteksta cijele Biblije se to i te kako vidi, jer Biblija u prvom redu opisuje lozu i ljude iz koje je došao sam Mesija.

Čak i kada ne bi ništa o tome pisalo, bilo bi nelogično, da netko inteligentan kao što je to Bog napravi samo jedan par ljudi, zar ljudi nisu društvena bića, i vole živjeti ne kao samci nego zajedno, je tako, tako da po svemu je jasno da Kain nije oženio sestru, to ne piše, dakle je to ljudska dogma, a dogme su većinom bajke, barem po mom uvjerenju, zato i nema jedinstva oko Biblije, sve jasno, ali kako kome.

• Spirit Junkie

Obje su vaše poruke izbrisane, jer su Ad hominem. Molit ću da se držite teme i bez osobnih konotacija.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

On 24. 11. 2025. at 19:45, Maki said:

Pa mogu ti dati i takav primjer. Ako majka puši tokom trudnoće, to može naštetiti plodu, iako plod sam nije kriv za čin svoje majke. Ali na kraju će ipak štetne posljedice nositi dijete.

Maki kazi mu kako Bog kažnava grijehe otaca do 4 koljena. A kako je svaki čovjek osim Isusa Krista ,grešan tako to ide s koljena na koljeno. Osim toga grijeh nosi prokletsvo. Grijeh i prokletstvo su umalo istoznačnice. To su prokletsvo prenijeli na svoju djecu. Bogu Hvala na Isus Kristu Sinu Njegovu.

On 25. 11. 2025. at 17:23, teodati said:

Ta formula ne znači da je jedan dan tisuću godina, nego na bilijune godina, ak znaš tu formulu izračunati, eto.

magijaš neistinu
koju ne moš biblijom dokazat
ko što sam ja tebi dao jasne stihove
i to zato jer si evolucionista
a time - nisi od boga jedinoga oca YHVH

1 minute ago, piramida4 said:

magijaš neistinu
koju ne moš biblijom dokazat
ko što sam ja tebi dao jasne stihove
i to zato jer si evolucionista
a time - nisi od boga jedinoga oca YHVH

Istina je da je to matematička formula iz Biblije, koju ti očigledno ne znaš izračunati, i govori o tome koliko je zbilja trajao jedan dan stvaranja, e da.

4 minutes ago, teodati said:

Istina je da je to matematička formula iz Biblije, koju ti očigledno ne znaš izračunati, i govori o tome koliko je zbilja trajao jedan dan stvaranja, e da.

nisi dao niti jedan jedini stih
di bi pisalo jasno i glasno
STVARANJE JE TRAJALO .... - više od 2 sata !!!
što jasno kaže da si NADODAVAČ
a za to djelo čeka te

Otkrivenje 22,18

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.

Otkrivenje 22,19

I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

15 hours ago, piramida4 said:

nisi dao niti jedan jedini stih
di bi pisalo jasno i glasno
STVARANJE JE TRAJALO .... - više od 2 sata !!!
što jasno kaže da si NADODAVAČ
a za to djelo čeka te

Otkrivenje 22,18

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.

Otkrivenje 22,19

I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

2. Petrova 3,8

Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan.

Sada si to izračunaj, pa ćeš dobiti koliko je približno trajao jedan dan kod stvaranja, ne piše bez veze upravo toliko, dapače.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.