Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Da li Bog ,(Elohim) jednima ili jednina množine?

Featured Replies

Prva knjiga Mojsijeva ili Postanje 1:1-2

1 U početku stvori Bog* nebesa i zemlju.

2 Zemlja je postala bezlična i prazna, i tama je bila nad spoljašnjošću bezdana, a Duh Božji lebdeo je nad površinom vo

da.

Kad se o Bogu kod Židova govori kao “jednom” onda se koristi pojam “ahad” ili jedan u množini, a taj se pojam koristi i kad se kaže da su dva bića, čovjek i žena “jedno” ili ahad. Čovjek samac je “jahid” ili jedan u samoći.

Pravo je pitanje zašto je Bog jedan u množini ili zašto je kao “skup djelova”. Zato jer je sušti Bog zapravo Duh Sveti, a On je sedmostrukturalan (Otkrivenje 1:4). Tog Duha Svetog međusobno dijele Otac i Sin te imaju sebe u Duhu Svetom. Pomoću Duhja Svetog i naćina funkcioniranja Duha Svetog mogu objasniti kako ili na koji način su Otac i Sin “jedno” ili unutarnja jednota. Čak to mogu i biblijskim stihovima potvrditi Ovo znanje je također moja autorska svojina i čeka svoje objavljivanje jer ne želim da se niko ne kiti mojim znanjem i to koristi za neke svoje dodatne filozofije kojima bi unakazio Znanje samo kako bi ispao “orginalan”.

• Autor

Aim na Jevrejskom jeziku broj 1. Kako onda broj 1 Može da bude množina ? Ja sam Jehova Gospod Bog Eloahim tvoj. El je Bog , aim je jedan - Bog tvoj. Na Jevrejskom jeziku broj 1 kako se kaže? Da li je broj 1 jednina množine? - ne vjerujem. Samo je jedan Bog , a Big ima tijelo i obličje , ali je Duh. Kada su Adam i Eva zagriješili tko se šetao edenskom vrtom i zvso Adama, paše Adam sakrio.

Big je znao jer on sve vidi i sve zna!

Jakovljeva poslanica 2:19; Ti veruješ da postoji jedan Bog, zar ne? Sasvim dobro činiš. Ali i demoni veruju i drhte!

2 Boga ili 3 Boga ili 1?

Edited by Ljubav

11 hours ago, Ljubav said:

Aim na Jevrejskom jeziku broj 1. Kako onda broj 1 Može da bude množina ? Ja sam Jehova Gospod Bog Eloahim tvoj. El je Bog , aim je jedan - Bog tvoj. Na Jevrejskom jeziku broj 1 kako se kaže? Da li je broj 1 jednina množine? - ne vjerujem. Samo je jedan Bog , a Big ima tijelo i obličje , ali je Duh. Kada su Adam i Eva zagriješili tko se šetao edenskom vrtom i zvso Adama, paše Adam sakrio.

S obzirom da si tako fino pametan reci mi da li muškarac ima svoje jedno tijelo a žena isto svoje jedno tijelo? Jesu li njih dvoje dva tijela? A kad su muž i žena, što kaže biblija.da li su dva tijela ili jedno tijelo ?

• Spirit Junkie

Riječ Elohim, vječna svađa između trojičara i netrojičara

image.png

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Autor
On 27. 01. 2025. at 10:14, Slap said:

S obzirom da si tako fino pametan reci mi da li muškarac ima svoje jedno tijelo a žena isto svoje jedno tijelo? Jesu li njih dvoje dva tijela? A kad su muž i žena, što kaže biblija.da li su dva tijela ili jedno tijelo ?

To nema veze u kontekstu Boga! Biće dvoje jedno tijelo aludira da se ne čini preljub i blud , i da muški i ženski budu zajedno , s ne dva muškarca ili dvije žene.

I ko se razvede, dade ne ženu za drugu ili drugoga ,( on/ ona), jer mi da njima legne čini blud . Ski ne mogu biti bez bračnih druga dade sastanu opet njih dvoje zajedno.

Ako umre hedno , onda je Slobodanom dade ženi/ udaje za drugoga Ako li učini preljubu, mogu se razvesti , ali morajuu brak sa vjernom osobom.

Ali tko preljubnika ili preljubnicu vjenča taj čini blud . U tim smislu ili kontekstu se radi da će biti dvije jedni tijelo. Ne vaditi uz konteksta nego sa,razumijevanjem cijelu Bibliju. A da bi razumjeli treba nas Krist osvjedočiti svaku istinu! I treba uspoređivati pisma da se razumije!

Badava znanje citata aki uh vadimi uz konteksta u ne uspoređujemo.

Čovjek je duša živa dok je živ i sastoji se od tijela i Božjeg duha koji je dunio u nozdrve Adamu.

Ja ne vadim iz konteksta i doslovno tumačimo što nije doslovno. Ili razum ili možemo znati na pamet cijelu Bibliju, s ništa koristi, ako ne istražujemo i ne uspoređujemo i ne želimo živjeti po tome.

Mnogi vade iz konteksta ili kako kome paše.

Sa kim je Mojsije razigravao u gorećem grmu i tko ne bio Božji Anđeo kada su trebali uz Egipta?

22 hours ago, Ljubav said:

To nema veze u kontekstu Boga! Biće dvoje jedno tijelo aludira da se ne čini preljub i blud , i da muški i ženski budu zajedno , s ne dva muškarca ili dvije žene.

Nema veze kontekst...ja sam ti lijepo objasnio primjer da se koristi isti pojam za "jedan" u množini i za Boga i za bračnu zajednicu...dok se za samca koristi drugačija riječ koja znači "jedan" u drugom smislu". Svijet je stvaran od strane Boga Duha Svetog a taj duh je sedmostrukturalan (Otkrivenje 1:4) ... i može se reći da su u Duhu "sedmorica". Takozvano trojstvo se drugačije analizira....ja sam u tome teolog majstor.

• Autor

Iz Jagnjeta izlazaše sedam duhova na 7 crkava.

Jagnje je Isus Krist.

Tko priče da Krist dolazi u tijelo je antikrist.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.