Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

ŽIVOT PO ZAKONU (KAVEZ)

AKO ČOVJEK POKUŠAVA DA ŽIVI PO ZAKONU (DESET BOŽJIH ZAPOVIJEDI) I POKUŠAVA SE OPRAVDATI ISTIM, ČINEĆI DJELA I OBREDE KAKO BI UDOVOLJIO BOGU, ČINJENICA JE DA ŽELI ZAPRAVO UGODITI SEBI. ONO ŠTO NE SHVAĆA TAKAV JE DOK TO ČINI I POKUŠAVA SE NA TAJ NAČIN OPRAVDATI DJELIMA, OTVARA VRATA ZLIM DUHOVIMA I BLOKIRA BLAGOSLOVE KOJE MU BOG KROZ MILOST ŽELI DATI! ZATVARA SE U KAVEZ.

NESRETAN JE, MRZOVOLJAN, SAMO PRAVEDAN I GRUB JE. NE OPRAŠTA LAKO. ZAPRAVO JE ZAKLJUČAN U SAMOG SEBE.

ON SAM POKUŠAVA BITI ISUS I U VEĆINI SLUČAJEVA NESVJESNO TO RADI. TI KOJI PROLAZIŠ TO ZNAJ DA JE ISUS POBJEDIO SOTONU TI TO NE MORAŠ. ON JE UNIŠTIO KRALJEVSTVO TAME NA KRIŽU I USKRSNUĆEM ZAPEČATIO SOTONINU VJEČNU SMRT U OGNJENOM JEZERU!

OSLONI SE NA SAVRŠENO DJELO GOSPODINA ISUSA KRISTA I MIRNO POČIVAJ U MILOSTI NJEGOVOJ KOJA TE IZ DANA U DAN OBLIKUJE NA NJEGOVU SLIKU.

KRISTOVA POBJEDA JE TVOJA POBJEDA!

SAMO VJERUJ!!!

Milost daje snagu onome tko je nema i blagoslivlja ga kad je pokazuje.” Zakon donosi prokletstvo: “Proklet svaki koji ne ustraje da u svemu izvrši ono što je napisano u knjizi Zakona”

Gal 3,10

469906273_122179076972061810_7065862438072712268_n.jpgf

• Spirit Junkie

Kao onaj koji ima većinu adventističkog učenja - dobro poznajem što je hvalatigospodine htio reći. Na početku sam previše stavljao naglasak na deset zapovijed, držanje subote, bio kao farizej - ne toliki da bih kazao da se držanjem zapovijedi možemo spasiti. Naravno da se samo milošću spašavamo. Ali tu imamo opet one koji vele da zakon ne igra nikakvu ulogu i nije obavezan za držanje. Pavlove poslanice su najbolji materijal za ovu temu.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

14 minutes ago, hvalatigospodine said:

AKO ČOVJEK POKUŠAVA DA ŽIVI PO ZAKONU (DESET BOŽJIH ZAPOVIJEDI) I POKUŠAVA SE OPRAVDATI ISTIM, ČINEĆI DJELA I OBREDE KAKO BI UDOVOLJIO BOGU, ČINJENICA JE DA ŽELI ZAPRAVO UGODITI SEBI. ONO ŠTO NE SHVAĆA TAKAV JE DOK TO ČINI I POKUŠAVA SE NA TAJ NAČIN OPRAVDATI DJELIMA,

Da li poznaješ takve kršćane?

• 1 year later...
  • Spirit Junkie

Milost ne ukida moralni Zakon – Dekalog, nego kaznu. Kad vas uhvati prometni policajac da ste prekršili zakon o prometu i ukaže vam milost i ne kazni vas, ne izvrši kaznu, time nije ukinuo zakon o prometu. Slično i kada je Krist ukazao milost nama grešnicima ukinuo je kaznu koja je trebala pasti na nas, jer je preuzeo kaznu na sebe, ali time nije ukinuo Moralni zakon Dekalog (Izlazak 20,1-17). Krist je ukinuo ceremonijalni, žrtveni zakon – koji je ukazivao na Kristov dolazak i na Njegovu žrtvu na križu, a nije ukinuo Moralni zakon – Dekalog. Apostol Pavao piše: Ukidamo li tako vjerom Zakon? Daleko od toga! Naprotiv, tim Zakon utvrđujemo. (Rimljanima 3,31) Apostol Pavao ovdje govori o Moralnom zakonu – Dekalogu, jasno pokazuje odnos između vjere i Moralnog Zakona – Dekaloga (Izlazak 20,1-17) u novom Savezu. Dakle, ovdje apostol Pavao ne misli na ceremonijalni, obredni, žrtveni zakon koji je ukinut Kristovom smrću na križu, nego misli na Moralni zakon – Dekalog koji se sastoji od 10 izvornih Božjih zapovijedi (Izlazak 20,2-17), čiji Pisac je sam Bog, 10 zapovijedi koje je Bog napisao na dvije kamene ploče, a po kojima je živio naš najbolji Primjer Isus Krist.

Što je grijeh? Grijeh je prestupanje Božjeg moralnog Zakona koji se sastoji od 10 Božjih zapovijedi (Izlazak 20,1-17), čiji Pisac je sam Bog. U 1. Ivanovoj poslanici 3,4 piše: „Grijeh je kršenje zakona“.

Zakon ne može opravdati prijestupnika, nego ga samo osuđuje. Zakon nas vodi Kristu, koji je bio razapet na križ i preuzeo naše grijehe, a mi vjerom primamo Isusovu pravednost.

Potrebno je živjeti po Kristovu konceptu Deset zapovijedi, što sličnije Kristovu životu, i potrebno je vršiti, najbolje što možemo uz Božju pomoć i snagu, svih Deset Božjih zapovijedi. Krist je ispunio Zakon po izvornom konceptu, pa i zapovijed o suboti. Bog se ne mijenja. Stoga je i Njegov zakon (koji se sastoji od 10 Božjih zapovijedi) nepromjenjiv. Krist je naša pravda po izvornom konceptu jer je ispunio pravedni zahtjev Zakona - Deset Božjih zapovijedi među kojima je i zapovijed o suboti. Krist je pokazao da je mjerilo pravednosti Deset Božjih zapovijedi po izvornom konceptu za sve ljude i u svim vremenima. “Krist je žrtva pomirnica za grijehe cijelog svijeta” – za Židove i sve druge ljude (1. Ivanova 2,2), što znači on opravdava grijehe učinjene kršenjem Božjih zapovijedi po izvornom konceptu (10 Božjih zapovijedi u Bibliji), a ne po ljudskom konceptu – po 10 zapovijedi u katekizmima i crkvenim priručnicima, koji je dijelom promijenio Božji zakon i time ga unakazio i učinio dijelom neučinkovitim jer traži nešto što Bog nije odredio.

S poštovanjem. Želim Vam Božji blagoslov.

Izvor: facebook

1 hour ago, καιnos said:

Milost ne ukida moralni Zakon – Dekalog, nego kaznu. Kad vas uhvati prometni policajac da ste prekršili zakon o prometu i ukaže vam milost i ne kazni vas, ne izvrši kaznu, time nije ukinuo zakon o prometu. Slično i kada je Krist ukazao milost nama grešnicima ukinuo je kaznu koja je trebala pasti na nas, jer je preuzeo kaznu na sebe, ali time nije ukinuo Moralni zakon Dekalog (Izlazak 20,1-17). Krist je ukinuo ceremonijalni, žrtveni zakon – koji je ukazivao na Kristov dolazak i na Njegovu žrtvu na križu, a nije ukinuo Moralni zakon – Dekalog. Apostol Pavao piše: Ukidamo li tako vjerom Zakon? Daleko od toga! Naprotiv, tim Zakon utvrđujemo. (Rimljanima 3,31) Apostol Pavao ovdje govori o Moralnom zakonu – Dekalogu, jasno pokazuje odnos između vjere i Moralnog Zakona – Dekaloga (Izlazak 20,1-17) u novom Savezu. Dakle, ovdje apostol Pavao ne misli na ceremonijalni, obredni, žrtveni zakon koji je ukinut Kristovom smrću na križu, nego misli na Moralni zakon – Dekalog koji se sastoji od 10 izvornih Božjih zapovijedi (Izlazak 20,2-17), čiji Pisac je sam Bog, 10 zapovijedi koje je Bog napisao na dvije kamene ploče, a po kojima je živio naš najbolji Primjer Isus Krist.

Što je grijeh? Grijeh je prestupanje Božjeg moralnog Zakona koji se sastoji od 10 Božjih zapovijedi (Izlazak 20,1-17), čiji Pisac je sam Bog. U 1. Ivanovoj poslanici 3,4 piše: „Grijeh je kršenje zakona“.

Zakon ne može opravdati prijestupnika, nego ga samo osuđuje. Zakon nas vodi Kristu, koji je bio razapet na križ i preuzeo naše grijehe, a mi vjerom primamo Isusovu pravednost.

Potrebno je živjeti po Kristovu konceptu Deset zapovijedi, što sličnije Kristovu životu, i potrebno je vršiti, najbolje što možemo uz Božju pomoć i snagu, svih Deset Božjih zapovijedi. Krist je ispunio Zakon po izvornom konceptu, pa i zapovijed o suboti. Bog se ne mijenja. Stoga je i Njegov zakon (koji se sastoji od 10 Božjih zapovijedi) nepromjenjiv. Krist je naša pravda po izvornom konceptu jer je ispunio pravedni zahtjev Zakona - Deset Božjih zapovijedi među kojima je i zapovijed o suboti. Krist je pokazao da je mjerilo pravednosti Deset Božjih zapovijedi po izvornom konceptu za sve ljude i u svim vremenima. “Krist je žrtva pomirnica za grijehe cijelog svijeta” – za Židove i sve druge ljude (1. Ivanova 2,2), što znači on opravdava grijehe učinjene kršenjem Božjih zapovijedi po izvornom konceptu (10 Božjih zapovijedi u Bibliji), a ne po ljudskom konceptu – po 10 zapovijedi u katekizmima i crkvenim priručnicima, koji je dijelom promijenio Božji zakon i time ga unakazio i učinio dijelom neučinkovitim jer traži nešto što Bog nije odredio.

S poštovanjem. Želim Vam Božji blagoslov.

Izvor: facebook

Isus Krist ispunio je zakon. Ja ga ljubim hvalim i slavim svaki dan. Ne jednom tjedno. Odmor imam svaki dan u Njemu je počinak.

Hebrejima 4,11 Pohitimo dakle ući u taj Počinak da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.

• Spirit Junkie

Jakov 2,10 čitaj par stihova prije i poslije pa mi reci da li se tu navode neke od 10 zapovijedi. Što Isus kaže bogatom mladiću, da drži 10 zapovijedi. Naravno taj je mladić držao sve to, ali broj 10 kod Hebreja znači najmanje što možeš učiniti. U ovom slučaju je bio škrt. Idi pročitaj Jakov 2 pa mi javi.

4 minutes ago, καιnos said:

Jakov 2,10 čitaj par stihova prije i poslije pa mi reci da li se tu navode neke od 10 zapovijedi. Što Isus kaže bogatom mladiću, da drži 10 zapovijedi. Naravno taj je mladić držao sve to, ali broj 10 kod Hebreja znači najmanje što možeš učiniti. U ovom slučaju je bio škrt. Idi pročitaj Jakov 2 pa mi javi.

12) Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, kako ti je naredio Jahve, Bog tvoj. (13) Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. (14) A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvome. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni vol tvoj, ni magarac tvoj, niti ikakvo živinče tvoje, niti došljak koji je unutar tvojih vrata; tako da mogne otpočinuti i sluga tvoj, i sluškinja tvoja kao i ti. (15) Sjeti se da si i ti bio rob u zemlji egipatskoj i da te odande izbavio Jahve, Bog tvoj, rukom jakom i ispruženom mišicom. Zato ti je zapovjedio Jahve, Bog tvoj, da držiš dan subotnji. (Pnz 5:12-15)

Bog daje zapovijed Izraelcima i otkriva im razlog zašto trebaju držati subotu: zato što su bili robovi u Egiptu i što ih je Bog oslobodio. Niko od nas nije bio rob u Egiptu. To su bili samo Izraelci, i njih je otamo oslobodio, ne nas.

Evo jos stihova koji jos jasnije govore da je subota za Izraelce:(12) Jahve opet reče Mojsiju: (13) "Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem. (14) Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda. (15) Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi. (16) Stoga neka Izraelci drže subotu – svetkujući je od naraštaja do naraštaja – kao vječni savez. (17) Neka je ona znak, zauvijek, između mene i Izraelaca. Ta Jahve je za šest dana sazdao nebo i zemlju, a sedmoga je dana prestao raditi i odahnuo." (Izl 31:12-17) 20:11

Subota je znak saveza između Boga i Izraela (Izlazak 31:12-17), vječni podsjetnik da ih je Bog posvetio i stvorio svijet, dok je za kršćane taj znak ispunjen i ostvaren u Isusu Kristu, koji je postao njihov vječni počinak. Krcscani ne slave subote ,ne obrezuju se . Mi obrezujemo srca jer smo milošću spašeni vjerom u Isusa Krista ,našu subotu. Amen

U novije vrijeme izraz kult (kršćani koji slave subotu ) dobio je uglavnom pejorativno značenje, odnosno pod njim se podrazumijevaju sekte ili druge vjerske zajednice okupljene oko karizmatičnog vođe, koji traži potpunu predanost svojih sljedbenika . Pa bi se oni koji nisu Izraelci trebali potpuno predat pod vlast Isusa Krista.

Edited by Magdalena

• Spirit Junkie

Ovdje je više tema koju ulogu igra Zakon, deset zapaovijedi nasuprot miliošću...treba li se dalje držati itd, o suboti imamo dvije teme već. Ovdje je tema apostol Pavle i zakon i milost.

12 minutes ago, καιnos said:

Ovdje je više tema koju ulogu igra Zakon, deset zapaovijedi nasuprot miliošću...treba li se dalje držati itd, o suboti imamo dvije teme već. Ovdje je tema apostol Pavle i zakon i milost.

Kršćani ,Kristovi vjernici spaseni su milošću po vjeri. Izraelci se ne mogu spasiti po Zakonu ,zato je Isus Krist došao umrijeti ,platiti kaznu za grijeh i ispuniti Zakon umjesto svih ljudi. Vjera je kljuc. Zato Pavao tumači Izraelcima pa proucite malo cijelu poslanicu Hebrejima 11: 1 A vjera je već neko imanje onoga čemu se nadamo, uvjerenost u zbiljnosti kojih ne vidimo.

Hebrejima 11,21 Vjerom blagoslovi Jakov umirući svakoga sina Josipova i nagnu se duboko nad vršak palice svoje.

Hebrejima 11,22 Vjerom se spominje Josip umirući izlaska sinova Izraelovih i zapovijeda za kosti svoje.

Hebrejima 11,23 Vjerom su Mojsija, pošto se rodi, tri mjeseca skrivali roditelji njegovi, jer vidješe krasno dijete i ne pobojaše se zapovijedi kraljeve.

Hebrejima 11,24 Vjerom Mojsije, kad bi veliki, ne htjede da se naziva sinom kćeri Faraonove;

Hebrejima 11,25 I volio je stradati s narodom Božjim, negoli imati časovit užitak grijeha,

Hebrejima 11,26 Državši sramotu Kristovu za veće bogatstvo od blaga egipatskoga, jer je gledao na plaću,

Hebrejima 11,27 Vjerom ostavi Egipat, ne pobojavši se srdžbe kraljeve, jer je ustrajao, kao da bi vidio Nevidljivoga.

Hebrejima 11,28 Vjerom je svetkovao blagdan Pashe i škropio krvlju, da se onaj, koji je ubijao, ne dotakne njihovih prvorođenaca.

Hebrejima 11,29 Vjerom prijeđoše Crveno more kao po suhoj zemlji, dok se Egipćani, kad su to pokušali, utopiše.

Hebrejima 11,30 Vjerom padoše zidovi Jerihonski, kad se obilazilo oko njih sedam dana.

Hebrejima 11,31 Vjerom Rahaba bludnica ne pogiba s nevjernicima, jer je bila primila uhode s mirom.

Hebrejima 11,32 I što još da kažem? Jer mi ne bi dostalo vremena, kad bih stao pripovijedati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jeftahi, Davidu, Samuelu i prorocima,

Hebrejima 11,33 Koji vjerom pobijediše kraljevstva, učiniše pravdu, dobiše obećanja, zatvoriše usta lavovima,

Hebrejima 11,34 Ugasiše silu ognjenu, utekoše od oštrica mača, ojačaše od slabosti, postadoše junaci u boju, rastjeraše vojske tuđe;

Hebrejima 11,35 žene primiše svoje mrtve uskrsnućem a drugi su bili pobijeni ne primivši oslobođenja, da dobiju bolje uskrsnuće;

Hebrejima 11,36 A drugi pogrde i udarce podnesoše, pa još okove i tamnice;

Hebrejima 11,37 Bili su kamenovani mučeni, prepiljeni, posječeni od mača pomriješe; obilazili su u ovčjim kožusima, u kozjim kožama, u oskudici, u nevolji, u sramoti;

Hebrejima 11,38 Kojih nije bio dostojan svijet; potucali se po pustinjama, po gorama i pučinama, i po Jamama zemaljskim.

Hebrejima 11,39 I ovi svi, koji su dobili vjerom svjedočanstvo, ne primiše obećanja,

Hebrejima 11,40 Jer je Bog nešto bolje za nas odredio, da ne prime bez nas savršenstva.

Hebrejima 11,1 A vjera je već neko imanje onoga čemu se nadamo, uvjerenost u zbiljnosti kojih ne vidimo.

Hebrejima 11,2 Zbog nje stari primiše svjedočanstvo.

Hebrejima 11,3 Vjerom spoznajemo da su svjetovi uređeni riječju Božjom tako te ovo vidljivo ne posta od nečega pojavnoga.

Hebrejima 11,4 Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.

Hebrejima 11,5 Vjerom Henok bi prenesen da ne vidi smrti te iščeznu jer ga je prenio Bog. Doista, prije prijenosa primio je svjedočanstvo da omilje Bogu.

Hebrejima 11,6 A bez vjere nemoguće je omiljeti Bogu jer tko mu pristupa, vjerovati mora da postoji i da je platac onima koji ga traže.

Hebrejima 11,7 Vjerom Noa, upućen u ono što još ne bijaše vidljivo, predano sagradi korablju na spasenje svoga doma. Time osudi svijet i postade baštinikom vjerničke pravednosti.

Hebrejima 11,8 Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide.

Hebrejima 11,9 Vjerom se kao pridošlica naseli u obećanoj zemlji kao u tuđini, prebivajući pod šatorima s Izakom i Jakovom, subaštinicima istog obećanja,

Hebrejima 11,10 jer iščekivaše onaj utemeljeni Grad kojemu je graditelj i tvorac Bog.

Hebrejima 11,11 Vjerom i Sara unatoč svojoj dobi zadobi moć da začne jer vjernim smatraše Onoga koji joj dade obećanje.

Hebrejima 11,12 Zato od jednoga, i to obamrla, nasta mnoštvo poput zvijezda na nebu i pijeska nebrojena na obali morskoj.

Hebrejima 11,13 U vjeri svi su oni umrli, a da nisu zadobili obećanja, već su ih samo izdaleka vidjeli i pozdravili priznavši da su stranci i pridošlice na zemlji.

Hebrejima 11,14 Doista, koji tako govore, jasno očituju da domovinu traže.

Hebrejima 11,15 Dakako, da su mislili na onu iz koje su izišli, imali bi još prilike vratiti se u nju.

Hebrejima 11,16 Ali sada oni čeznu za boljom, to jest nebeskom. Stoga se Bog ne stidi zvati se Bogom njihovim: ta pripravio im je Grad.

Hebrejima 11,17 Vjerom Abraham, kušan, prikaza Izaka. Jedinca prikazivaše on koji je primio obećanje,

Hebrejima 11,18 kome bi rečeno: Po Izaku će ti se nazivati potomstvo! -

Hebrejima 11,19 uvjeren da Bog može i od mrtvih uskrisiti. Zato ga u predslici i ponovno zadobi.

Hebrejima 11,20 Vjerom baš u pogledu budućnosti Izak blagoslovi Jakova i Ezava.

Hebrejima 11,21 Vjerom Jakov, umirući, blagoslovi oba sina Josipova i duboko se prignu oslonjen na vrh svojega štapa.

Hebrejima 11,22 Vjerom Josip na umoru napomenu ono o izlasku sinova Izraelovih i dade zapovijed o svojim kostima.

Hebrejima 11,23 Vjerom su Mojsija netom rođena tri mjeseca krili njegovi roditelji jer vidješe da je djetešce lijepo i nisu se bojali kraljeve naredbe.

Hebrejima 11,24 Vjerom Mojsije, već odrastao, odbi zvati se sinom kćeri faraonove.

Hebrejima 11,25 Radije izabra biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom, nego se časovito okoristiti grijehom.

Hebrejima 11,26 Većim je bogatstvom od blaga egipatskih smatrao muku Kristovu jer je gledao na plaću.

Hebrejima 11,27 Vjerom napusti Egipat, ne bojeći se bijesa kraljeva, postojan kao da Nevidljivoga vidi.

Hebrejima 11,28 Vjerom je obavio pashu i škropljenje krvlju da Zatornik ne dotakne prvenaca Izraelovih.

Hebrejima 11,29 Vjerom prođoše Crvenim morem kao po suhu, što i Egipćani pokušaše, ali se potopiše.

Hebrejima 11,30 Vjerom zidine jerihonske padoše nakon sedmodnevnoga ophoda.

Hebrejima 11,31 Vjerom Rahaba, bludnica, ne propade zajedno s nepokornicima jer s mirom primi uhode.

Hebrejima 11,32 I što još da kažem? Ta ponestat će mi vremena, počnem li raspredati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jiftahu, Davidu, pa Samuelu i prorocima,

Hebrejima 11,33 koji su po vjeri osvojili kraljevstva, odjelotvorili pravednost, zadobili obećano, začepili ralje lavovima,

Hebrejima 11,34 pogasili žestinu ognja, umakli oštrici mača....

Vjerom ne Zakonom .

• Spirit Junkie

I ja vjerujem i spašen sam milošću. To što ja držim zapovijedi mi ne pomaže za spasenje. Zakon ima drugu svrhu, on je čuvar, baš negdje stoji grčka riječ "peidagogos" on nas vodi Kristu. Isus kaže "ako me ljubite držat ćete moje zapovijedi ".

Zakon je sada u srcu kako kaže prorok Jeremija, ne moramo ga kao Židovi držati na vratima. Zato im Pavle u svojim poslanicama to i objasniti jer su previše revnovali za isti, a manje za milošću Božjom.

• καιnos changed the title to Zakon vs. Milost
7 hours ago, καιnos said:

I ja vjerujem i spašen sam milošću. To što ja držim zapovijedi mi ne pomaže za spasenje. Zakon ima drugu svrhu, on je čuvar, baš negdje stoji grčka riječ "peidagogos" on nas vodi Kristu. Isus kaže "ako me ljubite držat ćete moje zapovijedi ".

Zakon je sada u srcu kako kaže prorok Jeremija, ne moramo ga kao Židovi držati na vratima. Zato im Pavle u svojim poslanicama to i objasniti jer su previše revnovali za isti, a manje za milošću Božjom.

Vidi : Savršen je Zakon Jahvin – dušu krijepi; pouzdano je Svjedočanstvo Jahvino – neuka uči; prava je naredba Jahvina – srce sladi; čista je zapovijed Jahvina – oči prosvjetljuje; neokaljan strah Jahvin – ostaje svagda; istiniti sudovi Jahvini – svi jednako pravedni, dragocjeniji od zlata, od zlata čistoga, slađi od meda, meda samotoka. (Ps 19:8-11)

Kad čovjek povjeruje Kristu Isusu i milost koju je dobio bez zasluga ,shvaća koliko je beskonačno veliko to Djelo Božje . Ta ljubavi ulazi u naše srce i naravno da želiš iz obostrane čiste ljubavi ugoditi Onome koji te ljubi. Koji ti je to sve dao. To je zahvala i slava Bogu. . To sve po Isusu Kristu vjera proizvodi u nama. Tada nisi farizej i licemjer da jedno radis ,drugo govoris. Novi si čovjek i živiš po Isusu Kristu . On ti je PUT.

Bez zakona čovjek ne može spoznati da je u potrebi, odnosno da mu treba Božja milost. Dakle, jedno ne isključuje drugo. Tko ide u jednu ili drugu krajnost, ignorira širu sliku...

22 hours ago, Obični prdac said:

Bez zakona čovjek ne može spoznati da je u potrebi, odnosno da mu treba Božja milost. Dakle, jedno ne isključuje drugo. Tko ide u jednu ili drugu krajnost, ignorira širu sliku...

Da ,Kršcani po zakonu spoznaju da im treba milost jer je zakon pretezak za obdrzati jer smo gresni . Zato nam je najvaznije sooznati Krista ,priznati da nam treba Krist . Spasitelj i Otkupitelj koji nas miloscu oslobodi ropstva grijeha jer je kazna za grijeh ,smrt. To je Istinska slika.

2 minutes ago, Magdalena said:

Da ,Kršcani po zakonu spoznaju da im treba milost jer je zakon pretezak za obdrzati jer smo gresni . Zato nam je najvaznije sooznati Krista ,priznati da nam treba Krist . Spasitelj i Otkupitelj koji nas miloscu oslobodi ropstva grijeha jer je kazna za grijeh ,smrt. To je Istinska slika.

Kaže: „Zakon je svet, i zapovijed sveta, pravedna i dobra” - Rim 7:12. Spasenje je po Kristu, ne po zaslugama, ali vjera ne poništava poslušnost: „Držanje Božjih zapovijedi je ono što vrijedi” -1 Kor 7:19. Zakon pokazuje potrebu za milošću, a milost daje snagu za život u poslušnosti…

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.