Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Isus "Anđeo" ili pak nije?

Featured Replies

Jevrejima poslanica 1:1-14

1 Bog, koji je u prošlosti mnogo puta i na mnogo načina govorio našim praočevima preko svojih proroka,

2 u ovim poslednjim danima obratio se nama preko Sina, koga je postavio za naslednika svega i kroz koga i razdoblja stvori.

3 Koji je sjajnost slave i savršena slika Njegove ličnosti,* i noseći sve rečju sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličanstva na visini,

4 i postao je toliko veći od anđela koliko je ime koje je nasledio uzvišenije od njihovog imena.

5 Jer kome je od anđela ikada rekao: „Ti si moj sin, ja te danas rodih”?* I još: „Ja ću biti njegov otac, a on će biti moj sin”?*

6 I opet kad uvodi Prvorođenog u svet kaže: „Neka mu se poklone svi anđeli Božji.”*

7 Za anđele kaže: „Svoje anđele čini duhovima, a svoje sluge plamenom ognjenim.”*

8 A za Sina kaže: „Tvoj je presto, Bože, u vek veka i žezlo tvog kraljevstva žezlo je pravednosti.

9 Voleo si pravednost i mrzeo bezakonje. Zato te je Bog, tvoj Bog, pomazao uljem radosti nad tvojim drugovima.”*

10 I još: „Ti si, Gospode, u početku položio temelje zemlji i nebesa su delo ruku tvojih.

11 Oni će propasti, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostariti

12 i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i biće z

Jevrejima poslanica 1:1-14

1 Bog, koji je u prošlosti mnogo puta i na mnogo načina govorio našim praočevima preko svojih proroka,

2 u ovim poslednjim danima obratio se nama preko Sina, koga je postavio za naslednika svega i kroz koga i razdoblja stvori.

3 Koji je sjajnost slave i savršena slika Njegove ličnosti,* i noseći sve rečju sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličanstva na visini,

4 i postao je toliko veći od anđela koliko je ime koje je nasledio uzvišenije od njihovog imena.

5 Jer kome je od anđela ikada rekao: „Ti si moj sin, ja te danas rodih”?* I još: „Ja ću biti njegov otac, a on će biti moj sin”?*

6 I opet kad uvodi Prvorođenog u svet kaže: „Neka mu se poklone svi anđeli Božji.”*

7 Za anđele kaže: „Svoje anđele čini duhovima, a svoje sluge plamenom ognjenim.”*

8 A za Sina kaže: „Tvoj je presto, Bože, u vek veka i žezlo tvog kraljevstva žezlo je pravednosti.

9 Voleo si pravednost i mrzeo bezakonje. Zato te je Bog, tvoj Bog, pomazao uljem radosti nad tvojim drugovima.”*

10 I još: „Ti si, Gospode, u početku položio temelje zemlji i nebesa su delo ruku tvojih.

11 Oni će propasti, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostariti

12 i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i biće zamenjeni. A ti si uvek isti, i godinama tvojim nema kraja.”*

13 I za koga je od anđela ikada rekao: „Sedi meni s desne strane, dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim”?*

14 Zar nisu svi oni službeni duhovi određeni da služe zbog onih koji će naslediti spasenje?

image.png

• καιnos changed the title to Isus "Anđeo" ili pak nije?
  • Spirit Junkie

Isus nije anđeo, kao biće - inače riječ znači “vjesnik”. Ali sigurno je da je Isus nazvan u Starom zavjetu “Anđeo Jehovin” ili kako drugi prijevodi kažu “Anđeo Gospodnji”. Evo teksta

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• 2 months later...

Isus nije čak niti arkanđeo ili knez, princ anđela.

Jehovini svjedoci naprimjer tvrde da je Isus arkanđeo Mihael. To mogu pobiti biblijom ali pod uvjetom da mi ovdje dođe neki učeniji jehovin svjedok koji kad shvati i prizna da Isus nije Mihael onda mora doći u svoju zajednicu i reći ljudima “griješimo braćo”. Sve drugo nema smisla.

• Spirit Junkie

Evo ovdje sam objasnio

2 hours ago, καιnos said:

Evo ovdje sam objasnio

Aha… pokušao sam tamo staviti ovaj komentar:

Treba znati zašto je Sin Božji  (iako Bog) rekao Sotoni „Ukorio te Gospod“ misleći na Oca (‘) jer tu treba znati tko ima kakve nadležnosti od Njih jer Otac je vladar Nebesa nad Nebesima a Sin vladar na Nebesima, tj. koja je pozicija Satane  tada još bila naspram Oca i Sina. Kada je Sotona zbačen na Nebesa onda je prešao u nadležnost Sina, i onda je od Sina mogao dobiti batine. Vidiš kako se sve mijenja  u odnosu na promjenu pozicije i druge strane.

Nadalje titularne riječi mogu zavarati i mnogi izrazi koje su razumjeli samo Židovi onog vremena. Princ uz  riječ „mir“ može imati drugačije značenje nego princ uz riječ  „anđela“.  Mihael je vjerovatno glavni arkanđeo među ostalih šest arkanđela, ali zapovjednik arkanđela je  Sin Božji. Mihael može biti zaštitnik i princ Izraela ali ne može biti kralj i Bog Izraelov (Isus). Kralj je prvi zaštitinik a princ drugi.

Ako se jako pažljivo čita Danijel onda se može shvatiti da je Mihael imao kontakt sa Sinom Božjim pa prema tome ne mogu biti jedna osoba. Jehovini svjedoci imaju ideju da postoji samo jedan arkanđeo koji je šef ili knez SVIM anđelima. Međutim u Danijelu anđeo koji razgovara sa Danijelom kaže za Mihaela „vaš knez anđela“ i time se distancira od Mihaela koji mu dakle nije nadređeni. Od arkanđela je viša titula – Gospodin, Kralj. Isus je i Gospodin i Kralj Izraela, Jehova koji ih je vodio kroz pustinju kaže Pavao.  Zna se da Kralj ima svoje prinčeve. Mihael je podređen Sinu Božjem. Otac i Sin dijele svojstvo JHVH. Ja to znam fantastično objasniti sa objašnjavanjem na koji način njih dvojica dijele zajedničkog Duha Svetog. Taj nauk ovaj svijet ne poznaje.

Ako je Mihael „prvi od vrhovnih prinčeva“ ili arkanđela, to i dalje znači da je jedan od prinčeva, a kakav je odnos među prinčevima mi to ne znamo…možemo samo znati da su tih sedam prinčeva vladari  nad anđelima sedam nebesa i sasvim je sigurno da se Mihael ne petlja  u poslove arkanđela Gabrijela u njegovom nebu. Naprimjer Sin Božji ima nadležnost nad četiri arkanđela a Otac nad tri, ali ako Otac pošalje privremeno neke arkanđele Sinu onda on preuzima nadležnost nad njima. To ti je kao u vojsci, sa armijama i grupama armija.

Evo ti jedno pitanje; iz proroštva je donekle  jasno da će Isus doći u Jeruzalem i kraljevati nad Izraelom i  našim svijetom. Hoće li to biti degradacija Sina Bžijeg s obzirom da on ima sukraljevstvo na Nebesima nad Nebesima i kraljevstvo na Nebesima kao  i svoje zasebno prijestolje na Nebesima?  To bi bilo kao kad bi gradonačelnik Njujorka postao gradonačelnik  gradića Huma  u Hrvatskoj koji ima nekoliko desetaka stanovnika.

• Spirit Junkie

Kao prvo nema kraljevstvo neće biti ustanovljeno na našoj zemlji niti u današnjem Jeruzalemu. Kad Isus dođe, pokrenut će se otoci, planine, sve će biti razrušeno, i Sotona će biti svezan na toj opustošenoj zemlji 1000 godina. Lijepo u Bibliji piše da će mrtvi uskrsnuti i zajedno sa živim pravednicima će biti uzneseni na nebo. Nakon konačnog suda koji isto traje 1000 godina, na kojem će sveti znati zašto nije spašen neko iz njihovih obitelji, prijatelja, silazi Novi Jeruzalem sa neba, rastopit će Maslinovu goru, ali neće biti skroz spušten na grešnu zemlju. Tada se uskrišavaju zli grešnici i oni će planirati osvojiti Novi Jeruzalem. Tada dolazi sumpor sa neba i progutat će ih - premda sam mišljenja da će se neki manje, neki duže pržiti u vatri.

Ta vatra će pročistiti zemlju i onda Bog stvara Novu zemlju. E sad da li će Novi Jeruzalem biti na toj zemlji ili drugom mjestu ne znam, izgleda na Novoj Zemlji. Te evangeličke priče da će se kraljevstvo uspostaviti na ovoj zemlji, u ovom Jeruzalemu su samo pričice. Isusov sjaj lica će uništiti sve grešnike koji se zadese u tom momentu, zato vele da na njih padnu pećine i gore da se sakriju od srdžbe Janjetove…..neće na sadašnjoj zemlji ništa čitavo ostati.

On 27. 01. 2025. at 19:29, καιnos said:

Kao prvo nema kraljevstvo neće biti ustanovljeno na našoj zemlji niti u današnjem Jeruzalemu.

Baš suprotno. Svi proroci govore o zadnjem velikom ratu Izraela sa susjedima kad dolazi Ješua da spasi svoj narod i ubije napadače na Izrael. Tad počinje milenijsko razdoblje i obnova Izraela i Jeruzalema, pokapanje silnih mrtvih pola godine na točnoj lokaciji jugo-istično od Mrtvog mora. Preživjeli narodi svijeta prihvatit će Jeruzalem kao duhovnu centralu svijeta i dolaziti u hodočašće u njega, i da se poklone Mesiji i čuju njegov nauk. Prije toga će Jeruzalem stranci izgrađivati koji će donositi i mnoge poklone. Tko će odlepršati u nebo pa se vratiti natrag sa Isusom to je druga priča.

Na moj tekst gore i temu o prirodi odnosa Isusa iu Mihaela nisi reagirao.

Edited by Slap

On 27. 01. 2025. at 19:29, καιnos said:

Kao prvo nema kraljevstvo neće biti ustanovljeno na našoj zemlji niti u današnjem Jeruzalemu. Kad Isus dođe, pokrenut će se otoci, planine, sve će biti razrušeno, i Sotona će biti svezan na toj opustošenoj zemlji 1000 godina. Lijepo u Bibliji piše da će mrtvi uskrsnuti i zajedno sa živim pravednicima će biti uzneseni na nebo. Nakon konačnog suda koji isto traje 1000 godina, na kojem će sveti znati zašto nije spašen neko iz njihovih obitelji, prijatelja, silazi Novi Jeruzalem sa neba, rastopit će Maslinovu goru, ali neće biti skroz spušten na grešnu zemlju. Tada se uskrišavaju zli grešnici i oni će planirati osvojiti Novi Jeruzalem. Tada dolazi sumpor sa neba i progutat će ih - premda sam mišljenja da će se neki manje, neki duže pržiti u vatri.

Ta vatra će pročistiti zemlju i onda Bog stvara Novu zemlju. E sad da li će Novi Jeruzalem biti na toj zemlji ili drugom mjestu ne znam, izgleda na Novoj Zemlji. Te evangeličke priče da će se kraljevstvo uspostaviti na ovoj zemlji, u ovom Jeruzalemu su samo pričice. Isusov sjaj lica će uništiti sve grešnike koji se zadese u tom momentu, zato vele da na njih padnu pećine i gore da se sakriju od srdžbe Janjetove…..neće na sadašnjoj zemlji ništa čitavo ostati.

A zemlja ostaje za uvijek! - Salamon ( Propovijednik).

Koju Bibliji čitaš čovječe ?

Na ovu zemlju nakon 1000 godina će se spustiti zlatni grad Jeruzalem. Kako i piše u Bibliji! Onda će Sotina napasti tabor svetih sa zlima i oganj većih progutati odjednom, a ne neki više neki manje. Kao sodomu i gomoru.

Ova zemlja će biti za uvijek! Kako druga zemlja? Ne doslovno novo nebo i nova zemlja. Metaforično!

Od kidati čitaš da će biti neka druga zemlja osim ova koja će biti bez grijeha kada se uništi?

5 hours ago, Slap said:

Baš suprotno. Svi proroci govore o zadnjem velikom ratu Izraela sa susjedima kad dolazi Ješua da spasi svoj narod i ubije napadače na Izrael. Tad počinje milenijsko razdoblje i obnova Izraela i Jeruzalema, pokapanje silnih mrtvih pola godine na točnoj lokaciji jugo-istično od Mrtvog mora. Preživjeli narodi svijeta prihvatit će Jeruzalem kao duhovnu centralu svijeta i dolaziti u hodočašće u njega, i da se poklone Mesiji i čuju njegov nauk. Prije toga će Jeruzalem stranci izgrađivati koji će donositi i mnoge poklone. Tko će odlepršati u nebo pa se vratiti natrag sa Isusom to je druga priča.

Koju Bibliji ti čitaš ?

Gdje piše da će ljudi pokapati mrtve ?

Neće biti nea zemlji nikoga osim sotone.

Pisano je da će leševi biti li ulicama i da neće biti nikoga da ih pokopa!

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.