Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ko je Isus Krist?

Ko je Isus Krist? 2 members have voted

1. 1. Ko je Isus za vas?

• Isus je vječni Bog
      0
    • Isus je rođen kao Bog
      1
    • Isus je stvoren kao duhovno biće
      1
    • Isus je rođen samo kao čovjek
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Spirit Junkie

Na raznim forumima, grupama sreo sam dosta kršćana koji imaju svoje mišljenje po ovom pitanju. Evo primjera

1. Isus je vječni Bog, bez početka, dio Trojstva

2. Isus je Bog po prirodi, rođen u vječnosti i kao takav ima početak

3. Isus je stvoren kao duhovno biće - prvo stvorenje na nebu, ali nije Bog

4. Isus je rođen samo kao čovjek, nije prije egzistirao na nebu (tzv. unitarijanci)

Ako imate neko novo mišljenje ili vjerujete u jedno od ovih 4 točke, slobodno potkrijepite svoje vjerovanje biblijskim citatima.

painting-jesus-looking-sunset.jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Zanimljivo vidjeti četiri opcije da bi se objasnio Isus Krist. No ova 3 i 4 tačka stvarno zahtijeva umijeće objašnjavanja istih. Koje citate koriste da bi poduprli svoju ideju 3 tačka - Isus je stvoren kao duhovno biće, ali ovi iz tačke 4. unitarijanci, samo da je Isus rođen kao čovjek, to zahtijeva još veće umijeće, jer postoji hrpa tekstova koji vele da je Isus imao preegzistenciju prije nego što je postao čovjek.

Kolosani 1:15,16

1 minute ago, victoria said:

Kolosani 1:15,16

Isus je pocetak Bozjeg stvaranja. Bog nema pocetak.

• 2 months later...
On 04. 11. 2024. at 22:37, καιnos said:

Na raznim forumima, grupama sreo sam dosta kršćana koji imaju svoje mišljenje po ovom pitanju. Evo primjera

1. Isus je vječni Bog, bez početka, dio Trojstva

painting-jesus-looking-sunset.jpg

Čak ni ovo nije točno u potpunosti. Stvari bi se mogle sagledavati kroz sasvim nešto novo, kroz petu točku…. No škrt sam….

Isus je Mudrost i Riječ , Arhanđel Mihael, Vječni Otac, Savjetnik Divni, Knez Mira, Bog Moćni, Riječ , S nema Bog, etc… Kao mudrost bio sa Ocem prije svega što se stvaralo. Kroz Njega sve stvoreno i za Njega!

Isus je doslovno Sin Božji. Ako je sin onda je kao i Otac.

Jevrejima poslanica 1:1-14

1 Bog, koji je u prošlosti mnogo puta i na mnogo načina govorio našim praočevima preko svojih proroka,

2 u ovim poslednjim danima obratio se nama preko Sina, koga je postavio za naslednika svega i kroz koga i razdoblja stvori.

3 Koji je sjajnost slave i savršena slika Njegove ličnosti,* i noseći sve rečju sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličanstva na visini,

4 i postao je toliko veći od anđela koliko je ime koje je nasledio uzvišenije od njihovog imena.

5 Jer kome je od anđela ikada rekao: „Ti si moj sin, ja te danas rodih”?* I još: „Ja ću biti njegov otac, a on će biti moj sin”?*

6 I opet kad uvodi Prvorođenog u svet kaže: „Neka mu se poklone svi anđeli Božji.”*

7 Za anđele kaže: „Svoje anđele čini duhovima, a svoje sluge plamenom ognjenim.”*

8 A za Sina kaže: „Tvoj je presto, Bože, u vek veka i žezlo tvog kraljevstva žezlo je pravednosti.

9 Voleo si pravednost i mrzeo bezakonje. Zato te je Bog, tvoj Bog, pomazao uljem radosti nad tvojim drugovima.”*

10 I još: „Ti si, Gospode, u početku položio temelje zemlji i nebesa su delo ruku tvojih.

11 Oni će propasti, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostariti

12 i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i biće zamenjeni. A ti si uvek isti, i godinama tvojim nema kraja.”*

13 I za koga je od anđela ikada rekao: „Sedi meni s desne strane, dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim”?*

14 Zar nisu svi oni službeni duhovi određeni da služe zbog onih koji će naslediti spasenje?

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.