Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

2 minutes ago, piramida4 said:

Da li je Izaija 9,6 – proroštvo za SINA G Yehoshuu?

.
Ako – je! -

GDJE je u NZ

Ispunjenje toga proročanstva?
.
Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:

.
BOŽE Yehoshua SILNI
OČE
Yehoshua VJEČNI?

.

U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?
.
Kad je sam SIN G Yehoshua reko:
.
JA SAM BOG SILNI !
JA SAM OTAC VJEČNI !
,,,,,,,,,,,,,,,,,

Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Ivan 20,27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.

Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj"

(22)Utoliko je Isus i postao jamac boljega Saveza. (23) K tomu, mnogo je bilo svećenika jer ih je smrt priječila trajno ostati. 24 A on, jer ostaje dovijeka, ima neprolazno svećeništvo. (25) Zato i može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu - uvijek živ da se za njih zauzima. (26) Takav nam Veliki svećenik i bijaše potreban - svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa - (27) koji ne treba da kao oni veliki svećenici danomice prinosi žrtve najprije za svoje grijehe, a onda za grijehe naroda. To on učini jednom prinijevši samoga sebe. (28) Zakon doista postavi za velike svećenike ljude podložne slabosti, a riječ zakletve - nakon Zakona - Sina zauvijek usavršena. (Heb 7:22-28; zatim Heb 10:1-14.)

Krist mora biti Bog da bi mogao biti svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa, a to niti jedan čovjek ne može biti (Heb 7:26). Mora biti Bog da bi mogao prinijeti jednu žrtvu koja važi zauvijek i za svakoga koji će biti spašen (Heb 7:27). Da je samo čovjek, možda bi mogao umrijeti za jednog, najviše dvojicu, a on umire za sve izabranike Božije. Mora biti Bog da bi vječno živio i imao neprolazno svećenstvo kako bi mogao do kraja spasavati one koji po Njemu pristupaju Bogu (Heb 7:23-25).

Samo netko tko je beskonačni Bog može podnijeti punu kaznu za sve grijehe svih onih koji povjeruju u Njega. Bilo koje ograničeno stvorenje ne bi bilo u stanju podnijeti tu kaznu. „Spasenje je od Gospoda” (Jona 2:9), a cijela poruka Svetoga pisma osmišljena je da pokaže da nijedno ljudsko biće, niti jedno stvorenje, ne može spasiti čovjeka – to može samo Bog. Samo istinski i potpuni Bog može je biti jedini posrednik između Boga i čovjeka (1 Tim. 2:5), i da nas vrati Bogu i također da nam otkrije Boga u najpotpunijoj mjeri (Iv 14:9).

!

• Odgovora 53
  • Pregleda 471
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Magdalena
    Magdalena

Jer u njemu (Kristu) tjelesno prebiva sva punina božanstva... (Kol 2:9). Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim, ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekov

Posted Images

18 minutes ago, Magdalena said:

Reče joj Isus: “Ja sam uskrsnuće i život: onaj tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će; i svatko tko živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li to?” Reče mu ona: “Da, Gospodine: vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, koji dolazi na svijet.” /Ivan 11,25-27Zato se sigurno trebamo radovati što se rodio Spasitelj, Krist i Gospodin. Jer nam On donosi konačnu i potpunu objavu Boga, jer je vječno živi Veliki svećenik koji nam omogućava vječno oproštenje i spasenje, jer je kralj iz Davidove loze koji će iz svijeta iskorijeniti nepravdu i uvesti vječni mir.

[9:1] Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku; one što mrklu zemlju obitavahu svjetlost jarka obasja. [9:2] Ti si radost umnožio, uvećao veselje, i oni se pred tobom raduju kao što se ljudi raduju žetvi, k'o što kliču kad se dijeli plijen. ( [9:3] Teški jaram njegov, prečku što mu pleća pritiskaše, šibu njegova goniča slomi kao u dan midjanski. [9:4] Da, sva bojna obuća, svaki plašt krvlju natopljen izgorjet će i bit će ognju hrana. [9:5] Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni. [9:6] Nadaleko vlast će mu se sterat' i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim: učvrstit će ga i utvrdit u pravu i pravednosti. Od sada i dovijeka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama. (Iz 9:2-7)

5) Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: (6) On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, (7) nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, (8) ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. (9) Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, (10) da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. (11) I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" – na slavu Boga Oca. (Fil 2:5-11)

ne vidim ama baš niti jedan stih
u kojem bi jasno i glasno pisalo
Isusek je bog jedini
ili
da je TO sam za se reko
JA SAM BOG JEDINI
OSIM MENE BOGA NEMA
_---------
za razliku od čovjeka SINA G Yehoshue
TO JE NA MASU MJESTA REKO
Bog Jedini Otac YHVH
i za NJEGA njegovi ISTINITI
.
YHVH – Bog Jedini Otac - JE  SAMO  JEDAN

=======

IZLAZ 15:11

TKO JE KAO TI, JAHVE među bogovima,

tko kao ti sija u svetosti, u djelima strašan, divan u čudima?

IZLAZ 22:19  

Tko bi prinosio žrtve kojemu kumiru - osim JAHVI JEDINOM

neka bude izručen prokletstvu, potpuno uništen. 

PONOVLJENI 4:39

Danas, dakle, spoznaj i zasadi u svoje srce: JAHVE je Bog

gore na nebu i ovdje na zemlji - DRUGOGA NEMA

PONOVLJENI 6:4

Čuj, Izraele! JAHVE je Bog naš, JAHVE JE JEDAN!

1.SAMUEL 2:2

NITKO NIJE SVET KAO ŠTO JE JAHVE

(JER NEMA NIKOGA OSIM TEBE),

I NEMA HRIDI KAO ŠTO BOG JE NAŠ. 

2.SAMUEL 7:22

Zato si velik, Gospode JAHVE; NEMA TAKVOGA KAKAV SI TI I

NEMA BOGA OSIM TEBE, po svemu što smo ušima svojim čuli. 

2.SAMUEL 22:32

JER TKO JE BOG OSIM JAHVE?

TKO LI JE HRIDINA OSIM BOGA NAŠEGA?

1.KRALJ 8:60

ne bi li tako svi narodi zemlje spoznali da je

JAHVE JEDINI BOG I DA NEMA DRUGOGA

2.KRALJ 19:19

Ali sada, JAHVE, Bože naš, izbavi nas iz ruke njegove da spoznaju

sva kraljevstva zemlje da si ti, JAHVE, BOG JEDINI."

1.LJETO 17:20 

JAHVE, NEMA TAKVOGA KAKAV SI TI,

NITI IMA BOGA OSIM TEBE,

po svemu što smo ušima svojim čuli.

2.LJETOPIS 6:14

rekao: "JAHVE, Bože Izraelov!

NIJEDAN TI BOG NIJE SLIČAN NI NA NEBESIMA

NI NA ZEMLJI, tebi koji držiš Savez i ljubav svojim slugama

što kroče pred tobom sa svim svojim srcem.

NEHEMIJA 9:6,20

Ti si, JAHVE, JEDINI! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju. Dao si im svoga Duha dobrog da ih naučiš mudrosti, mane svoje nisi uskratio njihovim ustima, i u žeđi si im vode pružio. 

PSALAM 18:32

JER TKO JE BOG OSIM JAHVE?

TKO LI JE HRIDINA OSIM BOGA NAŠEGA?

PSAL 83:19

Nek' znaju: ti si komu je ime JAHVE,

JEDINI VIŠNJI NADA SVOM ZEMLJOM.

PSAL 89:7

TA TKO JE U OBLACIMA RAVAN JAHVI,

TKO LI JE JAHVI SLIČAN MEĐU SINOVIMA BOŽJIM?

PSAL 89:9

JAHVE, Bože nad Vojskama, TKO JE KAO TI?

Silan si, JAHVE, i vjernost te okružuje. 

IZAIJA 2:11

Ohol pogled bit će skršen i bahatost ljudska ponižena.

JAHVE će se uzvisiti, ON JEDINI - u dan onaj. 

IZAIJA 2:17

Oholost ljudska skršit će se i bahatost ljudska poniziti.

JAHVE će se uzvisiti, ON JEDINI - u dan onaj,

IZAIJA 26:13 

JAHVE, Bože naš, gospodarili su nama osim tebe drugi gospodari,

ali tebe jedinog, ime tvoje, častimo.

IZAIJA 37:16  

"JAHVE nad Vojskama, Bože Izraelov, koji stoluješ nad kerubima,

ti si Bog jedini nad svim kraljevstvima na zemlji, ti si stvorio nebo i zemlju. 

IZAIJA 37:20  

Ali sada, JAHVE, Bože naš, izbavi nas iz ruke njegove, da spoznaju sva kraljevstva zemlje da si ti, JAHVE, Bog jedini!"

IZAIJA 43:10

JAHVE je jedini Bog Jer vi ste mi svjedoci, riječ je JAHVINA, i moje sluge

koje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja. PRIJE MENE NIJEDAN BOG NIJE BIO NAČINJEN I NEĆE POSLIJE MENE BITI.

IZAIJA 43:11

Ja, ja sam JAHVE, osim mene nema spasitelja. 

IZAIJA 44:6

Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, JAHVE nad Vojskama:

"Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.

IZAIJA 44:24

Ovako govori JAHVE, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam JAHVE koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.

IZAIJA 45:5

JA SAM JAHVE I NEMA DRUGOGA; OSIM MENE BOGA NEMA.

Iako me ne poznaš, naoružah te:

IZAIJA 45:6

nek' se znade od istoka do zapada da izvan mene sve je ništavilo."

Ja sam JAHVE i nema drugoga

IZAIJA 45:14

Ovako govori JAHVE: "Ratari Egipta i trgovci Kuša, i Sebejci, ljudi rasta visoka, prijeći će tebi i tvoji će biti; za tobom će ići okovani, tebi će se klanjati i molit će ti se: 'JEDINO JE KOD TEBE BOG, nema drugoga; ništavni su bogovi.'

IZAIJA 45:18

"Da, ovako govori JAHVE, nebesa Stvoritelj - on je Bog –

koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio i nije je stvorio pustu,

već ju je uobličio za obitavanje: "JA SAM JAHVE I NEMA DRUGOGA.

IZAIJA 45: 24

govoreći: 'JEDINO JE U JAHVI pobjeda i snaga!'

" K njemu će doći, postiđeni, svi što na nj su bjesnjeli.

JEREMIJA 10:6

NITKO NIJE KAO TI, JAHVE, ti si velik i silno je ime tvoje.

HOŠEA 13:4

A ja sam JAHVE, Bog tvoj sve od zemlje egipatske:

DRUGOG BOGA OSIM MENE NE LJUBI!

OSIM MENE NEMA SPASITELJA.

JOEL 2:27

"Znat ćete da sam posred Izraela, da sam ja JAHVE, vaš Bog,

I NITKO VIŠE.

Moj se narod neće postidjeti nikad više."

2 minutes ago, Magdalena said:

Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Ivan 20,27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.

Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj"

(22)Utoliko je Isus i postao jamac boljega Saveza. (23) K tomu, mnogo je bilo svećenika jer ih je smrt priječila trajno ostati. 24 A on, jer ostaje dovijeka, ima neprolazno svećeništvo. (25) Zato i može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu - uvijek živ da se za njih zauzima. (26) Takav nam Veliki svećenik i bijaše potreban - svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa - (27) koji ne treba da kao oni veliki svećenici danomice prinosi žrtve najprije za svoje grijehe, a onda za grijehe naroda. To on učini jednom prinijevši samoga sebe. (28) Zakon doista postavi za velike svećenike ljude podložne slabosti, a riječ zakletve - nakon Zakona - Sina zauvijek usavršena. (Heb 7:22-28; zatim Heb 10:1-14.)

Krist mora biti Bog da bi mogao biti svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa, a to niti jedan čovjek ne može biti (Heb 7:26). Mora biti Bog da bi mogao prinijeti jednu žrtvu koja važi zauvijek i za svakoga koji će biti spašen (Heb 7:27). Da je samo čovjek, možda bi mogao umrijeti za jednog, najviše dvojicu, a on umire za sve izabranike Božije. Mora biti Bog da bi vječno živio i imao neprolazno svećenstvo kako bi mogao do kraja spasavati one koji po Njemu pristupaju Bogu (Heb 7:23-25).

Samo netko tko je beskonačni Bog može podnijeti punu kaznu za sve grijehe svih onih koji povjeruju u Njega. Bilo koje ograničeno stvorenje ne bi bilo u stanju podnijeti tu kaznu. „Spasenje je od Gospoda” (Jona 2:9), a cijela poruka Svetoga pisma osmišljena je da pokaže da nijedno ljudsko biće, niti jedno stvorenje, ne može spasiti čovjeka – to može samo Bog. Samo istinski i potpuni Bog može je biti jedini posrednik između Boga i čovjeka (1 Tim. 2:5), i da nas vrati Bogu i također da nam otkrije Boga u najpotpunijoj mjeri (Iv 14:9).

!

na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvo
GLJEDAŠ A NJE ČUJEŠ NIŠ

TO NIJE odgovor na moje pitanje
ako ti pitanje nije jasno niti da tvoj odgovor nema veze sa pitanjem
idi kod nekog susjeda koji je ATEISTA ili u osnovnu školu kod prvašića
da ti oni objasne da tvoj odgovor nema veze sa pitanjem

image.png

Sin Božji se u Starom zavjetu zvao Jahve, a u Novom zavjetu se nazvao Sin, Mesija, Isus Krist, eto ukratko.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.