November 25, 2025Nov 25 2 minutes ago, piramida4 said:Da li je Izaija 9,6 – proroštvo za SINA G Yehoshuu?.Ako – je! -GDJE je u NZIspunjenje toga proročanstva?.Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:.BOŽE Yehoshua SILNI OČE Yehoshua VJEČNI?.U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?.Kad je sam SIN G Yehoshua reko:.JA SAM BOG SILNI !JA SAM OTAC VJEČNI !,,,,,,,,,,,,,,,,,Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.Ivan 20,27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj"(22)Utoliko je Isus i postao jamac boljega Saveza. (23) K tomu, mnogo je bilo svećenika jer ih je smrt priječila trajno ostati. 24 A on, jer ostaje dovijeka, ima neprolazno svećeništvo. (25) Zato i može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu - uvijek živ da se za njih zauzima. (26) Takav nam Veliki svećenik i bijaše potreban - svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa - (27) koji ne treba da kao oni veliki svećenici danomice prinosi žrtve najprije za svoje grijehe, a onda za grijehe naroda. To on učini jednom prinijevši samoga sebe. (28) Zakon doista postavi za velike svećenike ljude podložne slabosti, a riječ zakletve - nakon Zakona - Sina zauvijek usavršena. (Heb 7:22-28; zatim Heb 10:1-14.)Krist mora biti Bog da bi mogao biti svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa, a to niti jedan čovjek ne može biti (Heb 7:26). Mora biti Bog da bi mogao prinijeti jednu žrtvu koja važi zauvijek i za svakoga koji će biti spašen (Heb 7:27). Da je samo čovjek, možda bi mogao umrijeti za jednog, najviše dvojicu, a on umire za sve izabranike Božije. Mora biti Bog da bi vječno živio i imao neprolazno svećenstvo kako bi mogao do kraja spasavati one koji po Njemu pristupaju Bogu (Heb 7:23-25).Samo netko tko je beskonačni Bog može podnijeti punu kaznu za sve grijehe svih onih koji povjeruju u Njega. Bilo koje ograničeno stvorenje ne bi bilo u stanju podnijeti tu kaznu. „Spasenje je od Gospoda” (Jona 2:9), a cijela poruka Svetoga pisma osmišljena je da pokaže da nijedno ljudsko biće, niti jedno stvorenje, ne može spasiti čovjeka – to može samo Bog. Samo istinski i potpuni Bog može je biti jedini posrednik između Boga i čovjeka (1 Tim. 2:5), i da nas vrati Bogu i također da nam otkrije Boga u najpotpunijoj mjeri (Iv 14:9). !
November 25, 2025Nov 25 18 minutes ago, Magdalena said:Reče joj Isus: “Ja sam uskrsnuće i život: onaj tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će; i svatko tko živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li to?” Reče mu ona: “Da, Gospodine: vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, koji dolazi na svijet.” /Ivan 11,25-27Zato se sigurno trebamo radovati što se rodio Spasitelj, Krist i Gospodin. Jer nam On donosi konačnu i potpunu objavu Boga, jer je vječno živi Veliki svećenik koji nam omogućava vječno oproštenje i spasenje, jer je kralj iz Davidove loze koji će iz svijeta iskorijeniti nepravdu i uvesti vječni mir.[9:1] Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku; one što mrklu zemlju obitavahu svjetlost jarka obasja. [9:2] Ti si radost umnožio, uvećao veselje, i oni se pred tobom raduju kao što se ljudi raduju žetvi, k'o što kliču kad se dijeli plijen. ( [9:3] Teški jaram njegov, prečku što mu pleća pritiskaše, šibu njegova goniča slomi kao u dan midjanski. [9:4] Da, sva bojna obuća, svaki plašt krvlju natopljen izgorjet će i bit će ognju hrana. [9:5] Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni. [9:6] Nadaleko vlast će mu se sterat' i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim: učvrstit će ga i utvrdit u pravu i pravednosti. Od sada i dovijeka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama. (Iz 9:2-7)5) Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: (6) On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, (7) nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, (8) ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. (9) Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, (10) da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. (11) I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" – na slavu Boga Oca. (Fil 2:5-11)ne vidim ama baš niti jedan stihu kojem bi jasno i glasno pisaloIsusek je bog jedini ili da je TO sam za se rekoJA SAM BOG JEDINI OSIM MENE BOGA NEMA_---------za razliku od čovjeka SINA G YehoshueTO JE NA MASU MJESTA REKO Bog Jedini Otac YHVH i za NJEGA njegovi ISTINITI .YHVH – Bog Jedini Otac - JE SAMO JEDAN=======IZLAZ 15:11TKO JE KAO TI, JAHVE među bogovima,tko kao ti sija u svetosti, u djelima strašan, divan u čudima?IZLAZ 22:19 Tko bi prinosio žrtve kojemu kumiru - osim JAHVI JEDINOM –neka bude izručen prokletstvu, potpuno uništen. PONOVLJENI 4:39Danas, dakle, spoznaj i zasadi u svoje srce: JAHVE je Boggore na nebu i ovdje na zemlji - DRUGOGA NEMA. PONOVLJENI 6:4Čuj, Izraele! JAHVE je Bog naš, JAHVE JE JEDAN!1.SAMUEL 2:2NITKO NIJE SVET KAO ŠTO JE JAHVE(JER NEMA NIKOGA OSIM TEBE),I NEMA HRIDI KAO ŠTO BOG JE NAŠ. 2.SAMUEL 7:22Zato si velik, Gospode JAHVE; NEMA TAKVOGA KAKAV SI TI INEMA BOGA OSIM TEBE, po svemu što smo ušima svojim čuli. 2.SAMUEL 22:32JER TKO JE BOG OSIM JAHVE?TKO LI JE HRIDINA OSIM BOGA NAŠEGA?1.KRALJ 8:60ne bi li tako svi narodi zemlje spoznali da jeJAHVE JEDINI BOG I DA NEMA DRUGOGA2.KRALJ 19:19Ali sada, JAHVE, Bože naš, izbavi nas iz ruke njegove da spoznajusva kraljevstva zemlje da si ti, JAHVE, BOG JEDINI."1.LJETO 17:20 JAHVE, NEMA TAKVOGA KAKAV SI TI,NITI IMA BOGA OSIM TEBE,po svemu što smo ušima svojim čuli.2.LJETOPIS 6:14rekao: "JAHVE, Bože Izraelov!NIJEDAN TI BOG NIJE SLIČAN NI NA NEBESIMANI NA ZEMLJI, tebi koji držiš Savez i ljubav svojim slugamašto kroče pred tobom sa svim svojim srcem.NEHEMIJA 9:6,20Ti si, JAHVE, JEDINI! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju. Dao si im svoga Duha dobrog da ih naučiš mudrosti, mane svoje nisi uskratio njihovim ustima, i u žeđi si im vode pružio. PSALAM 18:32JER TKO JE BOG OSIM JAHVE?TKO LI JE HRIDINA OSIM BOGA NAŠEGA?PSAL 83:19Nek' znaju: ti si komu je ime JAHVE,JEDINI VIŠNJI NADA SVOM ZEMLJOM.PSAL 89:7TA TKO JE U OBLACIMA RAVAN JAHVI,TKO LI JE JAHVI SLIČAN MEĐU SINOVIMA BOŽJIM?PSAL 89:9JAHVE, Bože nad Vojskama, TKO JE KAO TI?Silan si, JAHVE, i vjernost te okružuje. IZAIJA 2:11Ohol pogled bit će skršen i bahatost ljudska ponižena.JAHVE će se uzvisiti, ON JEDINI - u dan onaj. IZAIJA 2:17Oholost ljudska skršit će se i bahatost ljudska poniziti.JAHVE će se uzvisiti, ON JEDINI - u dan onaj,IZAIJA 26:13 JAHVE, Bože naš, gospodarili su nama osim tebe drugi gospodari,ali tebe jedinog, ime tvoje, častimo.IZAIJA 37:16 "JAHVE nad Vojskama, Bože Izraelov, koji stoluješ nad kerubima,ti si Bog jedini nad svim kraljevstvima na zemlji, ti si stvorio nebo i zemlju. IZAIJA 37:20 Ali sada, JAHVE, Bože naš, izbavi nas iz ruke njegove, da spoznaju sva kraljevstva zemlje da si ti, JAHVE, Bog jedini!"IZAIJA 43:10JAHVE je jedini Bog Jer vi ste mi svjedoci, riječ je JAHVINA, i moje slugekoje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja. PRIJE MENE NIJEDAN BOG NIJE BIO NAČINJEN I NEĆE POSLIJE MENE BITI.IZAIJA 43:11Ja, ja sam JAHVE, osim mene nema spasitelja. IZAIJA 44:6Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, JAHVE nad Vojskama:"Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.IZAIJA 44:24Ovako govori JAHVE, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam JAHVE koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.IZAIJA 45:5JA SAM JAHVE I NEMA DRUGOGA; OSIM MENE BOGA NEMA.Iako me ne poznaš, naoružah te:IZAIJA 45:6nek' se znade od istoka do zapada da izvan mene sve je ništavilo."Ja sam JAHVE i nema drugoga; IZAIJA 45:14Ovako govori JAHVE: "Ratari Egipta i trgovci Kuša, i Sebejci, ljudi rasta visoka, prijeći će tebi i tvoji će biti; za tobom će ići okovani, tebi će se klanjati i molit će ti se: 'JEDINO JE KOD TEBE BOG, nema drugoga; ništavni su bogovi.'IZAIJA 45:18"Da, ovako govori JAHVE, nebesa Stvoritelj - on je Bog –koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio i nije je stvorio pustu,već ju je uobličio za obitavanje: "JA SAM JAHVE I NEMA DRUGOGA.IZAIJA 45: 24govoreći: 'JEDINO JE U JAHVI pobjeda i snaga!'" K njemu će doći, postiđeni, svi što na nj su bjesnjeli.JEREMIJA 10:6NITKO NIJE KAO TI, JAHVE, ti si velik i silno je ime tvoje.HOŠEA 13:4A ja sam JAHVE, Bog tvoj sve od zemlje egipatske:DRUGOG BOGA OSIM MENE NE LJUBI!OSIM MENE NEMA SPASITELJA.JOEL 2:27"Znat ćete da sam posred Izraela, da sam ja JAHVE, vaš Bog,I NITKO VIŠE.Moj se narod neće postidjeti nikad više."
November 25, 2025Nov 25 2 minutes ago, Magdalena said:Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.Ivan 20,27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj"(22)Utoliko je Isus i postao jamac boljega Saveza. (23) K tomu, mnogo je bilo svećenika jer ih je smrt priječila trajno ostati. 24 A on, jer ostaje dovijeka, ima neprolazno svećeništvo. (25) Zato i može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu - uvijek živ da se za njih zauzima. (26) Takav nam Veliki svećenik i bijaše potreban - svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa - (27) koji ne treba da kao oni veliki svećenici danomice prinosi žrtve najprije za svoje grijehe, a onda za grijehe naroda. To on učini jednom prinijevši samoga sebe. (28) Zakon doista postavi za velike svećenike ljude podložne slabosti, a riječ zakletve - nakon Zakona - Sina zauvijek usavršena. (Heb 7:22-28; zatim Heb 10:1-14.)Krist mora biti Bog da bi mogao biti svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa, a to niti jedan čovjek ne može biti (Heb 7:26). Mora biti Bog da bi mogao prinijeti jednu žrtvu koja važi zauvijek i za svakoga koji će biti spašen (Heb 7:27). Da je samo čovjek, možda bi mogao umrijeti za jednog, najviše dvojicu, a on umire za sve izabranike Božije. Mora biti Bog da bi vječno živio i imao neprolazno svećenstvo kako bi mogao do kraja spasavati one koji po Njemu pristupaju Bogu (Heb 7:23-25).Samo netko tko je beskonačni Bog može podnijeti punu kaznu za sve grijehe svih onih koji povjeruju u Njega. Bilo koje ograničeno stvorenje ne bi bilo u stanju podnijeti tu kaznu. „Spasenje je od Gospoda” (Jona 2:9), a cijela poruka Svetoga pisma osmišljena je da pokaže da nijedno ljudsko biće, niti jedno stvorenje, ne može spasiti čovjeka – to može samo Bog. Samo istinski i potpuni Bog može je biti jedini posrednik između Boga i čovjeka (1 Tim. 2:5), i da nas vrati Bogu i također da nam otkrije Boga u najpotpunijoj mjeri (Iv 14:9).!na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvoGLJEDAŠ A NJE ČUJEŠ NIŠ TO NIJE odgovor na moje pitanjeako ti pitanje nije jasno niti da tvoj odgovor nema veze sa pitanjemidi kod nekog susjeda koji je ATEISTA ili u osnovnu školu kod prvašićada ti oni objasne da tvoj odgovor nema veze sa pitanjem
November 25, 2025Nov 25 Sin Božji se u Starom zavjetu zvao Jahve, a u Novom zavjetu se nazvao Sin, Mesija, Isus Krist, eto ukratko.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje