Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bog stvorio svijet za 6 dana?!

Featured Replies

On 14. 11. 2025. at 13:06, Nefi said:

Da li je za Boga bilo šta nemoguće? Pored toga kod Boga ne teče vreme i tamo je večnost, a stvaranje "neba i zemlje" odnosi se samo na zemlju i neba iznd njege, što se može odnositi samo na naš sunčev sistem, Iako nemamo tačne detalje stvaranje niti kojiko je to zapravo trajalo, može sigurni biti da je Bog stvorio sve, planete, sve zvezde i sve galksije i tako celi svemir.

Naša sveta pisma to potvđuju:

"I bezbroj svetova stvorih; i takođe ih stvorih u svrhu svoju.. A prvog čoveka od svih ljudi nazvah Adam, što znači mnogo. No izveštaj jedino o ovoj zemlji, i stanovnicima njezinim, dajem tebi. Jer gle, ima mnogo svetova koji uminuše rečju moći moje. I ima ih mnogo koji sada stoje, i bezbrojni su oni čoveku; no sve su stvari izbrojane meni, jer one su moje i ja ih poznajem. I Gospod Bog prozbori Mojsiju, govoreći: Nebesa, ona su mnoga, i ne mogu biti izbrojana čoveku; no, izbrojana su meni, jer su moja. I kao što će jedna zemlja uminuti, i nebesa njezina, upravo će tako druga doći; i nema kraja delima mojim, niti rečima mojim." (Mojsije 1:34-42)

"I kada bi bilo moguće da čovek prebroji deliće zemlje, da, milione zemalja poput ove, to ne bi bio ni početak broja stvaranja tvojih...  (Mojsije 7:30)

Bog je svemoguć, sama riječ kaže da može sve moguće, ali ne i nemoguće, to nikada Bog nigdje nije tvrdio, nemoguće za nas ljude ali ne i za Boga, ali postoje stvari koje apsolutno nije moguće napraviti, recimo okrugli trokut, nelogično bi bilo tvrditi da Bog to može napraviti, a onda se moramo pitati može li se tako veliki svemir napraviti za samo 6 zemaljskih dana, siguran sam da ne.

U Bibliji piše formula koliko zapravo traje dan za Boga, "tisuću dana je jedan dan, i jedan dan tisuću godina", ne piše točno toliko bez veze, a kada se to matematički pomnoži, dobije se da samo jedan dan stvaranja traje više od bilijun zemaljskih godina.

I to je mnogo logičnije da je svemir nastajao bilijune godina, nego samo milijarde, a da o doslovnih 6 dana i ne govorimo, eto ukratko.

Edited by teodati

2 hours ago, teodati said:

Bog je svemoguć, sama riječ kaže da može sve moguće, ali ne i nemoguće, to nikada Bog nigdje nije tvrdio, nemoguće za nas ljude ali ne i za Boga, ali postoje stvari koje apsolutno nije moguće napraviti, recimo okrugli trokut, nelogično bi bilo tvrditi da Bog to može napraviti, a onda se moramo pitati može li se tako veliki svemir napraviti za samo 6 zemaljskih dana, siguran sam da ne.

U Bibliji piše formula koliko zapravo traje dan za Boga, "tisuću dana je jedan dan, i jedan dan tisuću godina", ne piše točno toliko bez veze, a kada se to matematički pomnoži, dobije se da samo jedan dan stvaranja traje više od bilijun zemaljskih godina.

I to je mnogo logičnije da je svemir nastajao bilijune godina, nego samo milijarde, a da o doslovnih 6 dana i ne govorimo, eto ukratko.

slažem se sa vama da je stvaranje svemira trajalo duže, i da to ne uskraćuje Božju svemoć.

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.