Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odgovora 204
  • Pregleda 3k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Pa ne mozemo se mi moliti samome sebi, nismo mi bog, ovo kao da je gnosticko ucenje.

• Ako smo mi ljudi bogovi zasto umiremo, Bog ne moze umrijeti?

• Mislim da ne trebamo filozofirati. Biblija je jasna, postoji samo jedan Bog i to Otac, a Isus je Sin Bozji. Sv. Duh nije neka treca osoba, nego Bozji duh, kao sto mi ljudi imamo svoj duh, ali nas duh

Posted Images

1 hour ago, teodati said:

1 hour ago, Slap said:

Izašao od Oca znači došao sa Neba.

Ne, vidim da ne shvaćaš nicejsko-carigradsko vjerovanje, u kojemu se izričito tvrdi da je Sin rođen od Oca, u vječnosti, Bog od Boga, i tak dalje, eto.

Edited by teodati

6 minutes ago, teodati said:

Ne, vidim da ne shvaćaš nicejsko-carigradsko vjerovanje,

Ne moram znati...."istina će uvjek rađati svoje svjedoke" a ja sam novo rođenje sa novim i kvalitetnijim znanjem. "Rođenje" u ranokršćanskom vjerovanju je "od Boga Bog". Moje razumjevanje je kvalitetnije od njihovog jer idem dalje od "Oca" jer znam da je Duh Sveti praotac ili "Djed", pa onda dolaze Otac i Sin. Tu dakle valja razlikovati impersonalni aspekt Boga od njegovih personalnih emanacija Oca i preemanacijom Sina. Tu personalizaciju objašnjavam sa oceanom slane vode iz kojeg nekim uvjetovanim slučajem nastaju dva kristala. Dakle iz nevidljivog impersonalnog Boga izlaze dvije vidljive forme. Kemijski gledano ništa novo, samo određeno zgušnjavanje.

1 minute ago, Slap said:

Ne moram znati...."istina će uvjek rađati svoje svjedoke" a ja sam novo rođenje sa novim i kvalitetnijim znanjem. "Rođenje" u ranokršćanskom vjerovanju je "od Boga Bog". Moje razumjevanje je kvalitetnije od njihovog jer idem dalje od "Oca" jer znam da je Duh Sveti praotac ili "Djed", pa onda dolaze Otac i Sin. Tu dakle valja razlikovati impersonalni aspekt Boga od njegovih personalnih emanacija Oca i preemanacijom Sina. Tu personalizaciju objašnjavam sa oceanom slane vode iz kojeg nekim uvjetovanim slučajem nastaju dva kristala. Dakle iz nevidljivog impersonalnog Boga izlaze dvije vidljive forme. Kemijski gledano ništa novo, samo određeno zgušnjavanje.

Sasvim si u krivu, da si zbilja cijelu Bibliju proučio, znao bi da po redu ide ovako, Otac postoji oduvijek, a Sin je prvi rođen u našem svijetu (ne stvoren, nije to isto), a Duh Sveti nastaje od Sina (i Oca, jer smo svi u Ocu), eto ukratko.

1 hour ago, teodati said:

Otac postoji oduvijek, a Sin je prvi rođen u našem svijetu (ne stvoren, nije to isto), a Duh Sveti nastaje od Sina (i Oca, jer smo svi u Ocu), eto ukratko.

I Otac i Sin postoje oduvjek u impersonalnom "obliku", tj. imali su sebe u Duhu Svetom, onda su u predstvaralačkom činu popromili dvije personalne forme. Sam Duh Sveti ostao je takav kakav je. Eto ukratko.

A ovo zadnje što kažeš "jer smo svi u Ocu" ne znam zašto ističeš jer kršćani treba da imaju prvo mišljenje da smo svi u Sinu jer je Pavao tu jasan; "Sve u Sinu ima svoje postojanje".To je malo jača kršćanska filozofija pa ti možda nije to jasnije, no od mene dolazi još jači nauk od doktora kršćanstva pa ti to daleko teže može biti za shvatiti.

Edited by Slap

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.