Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

31 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Jovan 18:37 Onda mu reče Pilat: daklem si ti car? Isus odgovori: ti govoriš da sam ja car. Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svijet da svjedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj.

Pa svatko tko je od istine sluša glas Bozji. Mi krscani imamo privilegiju da nam direktno Bog govori. Crta i govori ,Pisano je ! A Pisano je :Ja i Otac jedno smo. Tko je vidi mene vidio je i Oca , Ja jesam. Čujes li ti sto Isus Krist govori ?

• Odgovora 534
  • Pregleda 5,1k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Otkrivenje je napisano na grčkom. Bilo koje hebrejsko Otkrivenje je samo prevod originala.

• Ne, a lako je to i dokazati: "12. Evo dolazim uskoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovim. 13. Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak." Dakle Onaj Koji je Alfa

• Kako se usuđuješ ! "Ti mali , da znaš" ...ovako se moja ćerka ljuti na sina od 2.5 godine a djete se veseli i uživa što ima svoje ja, što je svojeglavo. Što je zapravo i dobro jer se razvija ličnost

Posted Images

48 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Nisu jednaki, Isus kaže Otac je veći od mene...a ti Isusu ne veruješ, već izokrećeš njegovu Reč.

U tom trenutku,postao je manjim i od anđela dok je bio na Zemlji. Ne vadi Kristovo Savršeno Djlo iz konteksta. Objasnjavali smo zasto je postao ljudima sličan ,a ipak bio bez grijeha.

upravo, Magdalena said:

Ivan 14 ,9 " Tko je vidio mene ,vidio je Oca" = Tko je vidio mene vidio je Boga. To, upravo to govori Isus Krist. Bio ti svjestan ili nesvjestan tih riječi ,Krist je Bog : "Ja i Otac smo Jedno" = Ja i Bog smo Jedno .

Bolje ti je da sto prije postaneš svjestan Bozjeg govora tebi . Bas tebi koji ovo čitaš.

Zašto ideš u krug? Hajde da rasčistimo ovo do kraja pa da vidimo šta je istina...a ne da se iznova i iznova vraćamo na isto. Ako me nisi razumela tamo gde sam ovo objasnio, Ti navedi argumente i ja ću dodatno pojasniti.

Zašto ovo Hrist govori...Tko je vidio mene ,vidio je Oca.

Zato što je On ogledalo Oca... zato što On govori ono što je Očeva volja, ne govori ništa svoje, sve je Očevo...ne donosi svoju nauku, već Očevu...ne donosi svoj zakon, već Očev...ne dolazi svojom voljom, već Očevom...ništa ne radi sam od sebe, već onako kako vidi od Oca...ne čini čuda svojom silom, već Očevom...itd...Zato i kaže ko vide mene vide Oca...

Jer da je bukvalno, onda ispada da je On Otac...a to ni po teoriji trojstva je netačno...a još je manje tačno po Isusovim rečima...jer jasno kaže...Otac je veći od mene...vraćam se svome Bogu...itd...

Za jedno sam ponovo gore rekao...nisu bukvalno jedno, kao što muž i žena nisu bukvalno jedno telo...ali su u jednoj zajednici...o tom jedinstvu se radi.

Pa te sada molim, ne idi dalje od ovih stihova, već, ako nisam u pravu reci zašto nisam u pravu.

upravo, Magdalena said:

Pa svatko tko je od istine sluša glas Bozji. Mi krscani imamo privilegiju da nam direktno Bog govori. Crta i govori ,Pisano je ! A Pisano je :Ja i Otac jedno smo. Tko je vidi mene vidio je i Oca , Ja jesam. Čujes li ti sto Isus Krist govori ?

Ma ja čujem i objašnjavam ti kako ja to vidim.

Ali hajde Ti meni objasni ovo...

''Ja sam Sin Božji''

''Vraćam se Ocu svome i Ocu vašemu, Bogu svome i Bogu vašemu''

''Otac je veći od mene''

''Ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj''

Kako ove reči Ti sama sebi objašnjavaš?

upravo, Magdalena said:

U tom trenutku,postao je manjim i od anđela dok je bio na Zemlji. Ne vadi Kristovo Savršeno Djlo iz konteksta. Objasnjavali smo zasto je postao ljudima sličan ,a ipak bio bez grijeha.

Gde si objasnila? Molim te citiraj.

On 18. 12. 2025. at 20:11, Slap said:

To ti zamišljaš neka pravila. Ako piše Bog i Otac onda može da piše Bog i Jagnje a da se radi o jednoj osobi, Jagnjetu koji je Bog.

Nigde se niko ne obraća Jagnjetu kao Bogu. Ocu da, na ovaj ili onaj način...ali Jagnjetu Ne. Ni na ovaj ni na onaj.

Gde piše Bog Jagne? Nigde... Ali piše Jagnje Božje i tu je kontekst.

On 18. 12. 2025. at 20:11, Slap said:

A sad ono bitno kako to izgleda u praksi; U Otkrivenju piše da na zemlju dolaze Bog i Jagnje. Po tebi dolaze dvije osobe a na kraju Otkrivenja apostol poziva samo jednu osobu "Dođi Isuse ". Mat momak.

Znaš šta tebe buni...po mom ličnom uverenju.

Buni te onaj stih...''Bog se javi u telu''.

Kada bi mogao da razumeš taj stih, ali u kontekstu Isusovih reči koje je izgovorio u telu...a ne onih koje tražiš po SZ i Otkrivenju, slažući ih kao rebusni problem...Ti bi progledao i sve bi ti bilo jasno.

Bog se jeste javio u telu...u telu Isusa Hrista...ali nije Hrist taj Bog...NE ŠTO JA TAKO KAŽEM, HRIST TAKO KAŽE.

10 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Znaš šta tebe buni...po mom ličnom uverenju.

Buni te onaj stih...''Bog se javi u telu''.

Ma da majstore...kako znaš?

Toliko me zbunjuje da ga nikad nigdje nisam citirao kao dokaz Kristovog boštva. Imaš li još koji biser ?

On 18. 12. 2025. at 21:02, Slap said:

Naravno da je Isus o sebi govorio kao o Bogu, kad je rekao "Ja jesam", kad je rekao "Ja sam prvi i posljednji" i kad je skretao pažnju na SZ proroštva o sebi kao JHVH. I kad je Toma rekao da je Bog on ga pohvaljuje što to vidi.

Ne. Ne može On biti taj 'ja jesam'...kada dolazi glas sa neba od tog ja jesam.

Ja ti rekoh da tu nema nikakve analogije na Boga. Svako može reći 'ja jesam'...ovo ili ono. Hrist jeste taj kome su se nadali i koga su čekali...zato i kaže 'ja jesam'.

Pa opet svi smo prvi i poslednji na ovaj ili onaj način, Hrist na svoj.

Čak i satana je prvi i poslednji koji će proći putem kojim on prolazi. Tako da ti ni to nije dobar argument.

Proroci govore da će doći Bog u telu, ali Hrist ti jasno objašnjava na koji način...Apostoli su to dobro razumeli, pa na potpuno isti način objašnjavaju kao Isus.

Ali, i dalje se niko kao Ti i Magdalena ne obraća Isus direktnim rečima Bog Isus...ne postoje te reči u Pismu. Nikad ih niko nije izgovorio pa ni Toma.

Imamo formulacije Gospodon Gospodinuj mojemu. Nisi pažljiv.

Ima u falcifikatu... Reče Jahve Gospodu mojemu...to ima i odmah menja smisao tvog uverenja.

Sad samo moraš istraživati što je za Hebreje bio "Sin Božji" ... to nije ono što ti i tvoji zamišljate.

Šta me briga šta je za Hebreje Sin Božji...mene Isus uči i veoma dobro znam čemu.

Dobio si od mene i Magdalene pet slučajeva da Isusa zovu Bogom... samo se praviš udaren.

Ne. Niste mi pokazali ni jedno mesto gde se neko svom Bogu obraća rečima 'Bog Isus'...što je apsolutno nemoguće ako je Isus njihov Bog.

Ja to ne kažem, ja kazem da su jedno,Bog i tu stajem. Ja naširoko učim da su obojica dvije personalne pojavnosti i da obojica imaju svoja prijestolja, Otac na Nebessima nad Nebesima a Sin na Nebesima...ja stvarno izlažem široku argumentirani u jasnu nauku a ti čitaš svaki treći post koji uputim tebi, a da li čitaš što ja drugima pišem i teme koje postavljam...očito ne jer ja sve naširoko objašnjavam.

E pa onda se to bitno razlikuje od klasične dogme o trojstvu. Ok, cenim poštujem.

Ja čitam ono što pišeš meni...ne stižem da pratim sve.

O ČEMU TI TO? Ja lažem namjerno?

Ne. To nisam nikada nikom rekao, pa ni tebi...nisam čak ni pomislio.

Ja kažem da se ti kao najpametniji teolog, ne možeš osloniti ni na čije viđenje, kada niko ne zna bolje od tebe...logično. Ja čvrsto verujem da ti imaš neke argumente i da si zadovoljan tim argumentima, po pitanju svojih uverenja.

Ja te samo pokušavam razdrmati i vratiti na Hristovo mleko...ništa više od toga.

I to sam objašnajvao, Isus, Sin čovječji čeka svoju inauguraciju kao kralja i Bog aizraelovog i cijele zemlje. Od tada on je po Izaiji Otac vječni i Bog silni.

Otac je večni, jer po njemu smo nanovo rođeni...ponovo dobijamo ono što je Adam izgubio...Samo tako i nikako drugačije.

Kad Sin čovječji ovječuje svoju emanaciju iz Sina Božjeg i praktično postaje BOg on neće više drugim formama Boga govoriti "Bog moj". Na sličan način Jahve Otac svome Sinu koji na Nebesima kraljuje kao Bog/Jahve jednostavno također kaže Jahve i Bog Izraelov (Hošea 1:7). I to sam naširoko objašnjavao i tebi i drugima.

Gde Sin čovječiji kaže da će postaje Bog?

I TI sebe smatraš učiteljem i pozivaš se na svoje učiteljstvo, na tvoja argumentacije sa kojima bi ja kao trebao "progledati".

Ne na moje. Ja te pozivam na Hristovu Reč iz Jevanđelja. Kada bude sudio, sudiće na temelju tih reči i ničeg drugog...Zašto bi od mene tražio nešto što nije rekao?...valjda je logično da će tražiti ono što je rekao...

IMAMO KLANJANJA I BOG KLANJANJA. Ako jer anđeo rekao Ivanu ustani, samo se Bogu pokloni onda to nešto znači...ali tebi ništa ne znači.

ISUS SE NIJE HTIO POKLONITI ZEMALJSKOM KRALJU, KRALJU ZEMLJE - SOTONI iako je bio sin čovječji.

Kada je Danilo pao na noge Anđelu, zašto ga Anđeo nije upozorio?...zašto Danilo nije kažnjen u skladu sa Jehovinim zakonom, ili bar upozoren?

upravo, Slap said:

Ma da majstore...kako znaš?

Toliko me zbunjuje da ga nikad nigdje nisam citirao kao dokaz Kristovog boštva. Imaš li još koji biser ?

Ponoviću.

Kada budeš ovaj stih razumeo, ali isključivo u kontekstu Reči koje je Isus izgovorio na zemlji, imaćeš istinu.

13 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Kada je Danilo pao na noge Anđelu, zašto ga Anđeo nije upozorio?...zašto Danilo nije kažnjen u skladu sa Jehovinim zakonom, ili bar upozoren?

Po tebi je anđeo Ivanu u Otkrivenju pričao gluposti ka je rekao "Samo se Bogu pokloni" ?

23 hours ago, Magdalena said:

Ivan 14 ,9 " Tko je vidio mene ,vidio je Oca" = Tko je vidio mene vidio je Boga. To, upravo to govori Isus Krist. Bio ti svjestan ili nesvjestan tih riječi ,Krist je Bog : "Ja i Otac smo Jedno" = Ja i Bog smo Jedno .

Bolje ti je da sto prije postaneš svjestan Bozjeg govora tebi . Bas tebi koji ovo čitaš.

U Duhu jedno, ali dvije osobe.

U vezi svetog Duha, postavila bih pitanje © Tko je bio Sveti Duh prije proslavljenog Isus Krista?

Pitam sve ovdje?

• Spirit Junkie
1 minute ago, Jovica Cvejic said:

Sve je to Jehova

Može li malo više teksta, dokaza, želiš li reći da tu nema dva ili tri bića u Božanstvu, nego je sve to jedan?

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Prvo ti citiraj gde su tri bozanstva pa ako jesu, da nastavimo.

• Spirit Junkie

Prvo ti citiraj gde su tri bozanstva pa ako jesu, da nastavimo.

Na žalost, ne vjerujem u trojstvo, pa ne mogu. Jedan je Bog, Jehova i njegov sin Ješua, ili na naš Isus, Sin Božji.

• Spirit Junkie
8 minutes ago, Jovica Cvejic said:

Onda se slazemo

A drugi će ti onda odgovarati koji vjeruju u trojstvo onda.

1 hour ago, καιnos said:

Na žalost, ne vjerujem u trojstvo, pa ne mogu. Jedan je Bog, Jehova i njegov sin Ješua, ili na naš Isus, Sin Božji.

Zasto mislis da je jedan i da se bas tako zove?

• Spirit Junkie

Zasto mislis da je jedan i da se bas tako zove?

Jer tako Biblija kaže, a drugo pitanje. Uvijek sam mislio da je Jahve pravo, dok nisam pogledao ovaj video. Nehemija Gordon je jedan odličan židovski skolar koji je pronašao nešto zanimljivo, gdje dao truda da to istraži. Ipak su Židovi to, neću pustiti da mi pogani popuju.

21 hours ago, Ljubav said:
  On 20. 12. 2025. at 17:21, Magdalena said:

Bio je isto sto i nakon toga i uvijeke.Bog Duh Sveti.

On 20. 12. 2025. at 18:02, ĆiĆoLiNo said:

Gde si objasnila? Molim te citiraj

Čitaj i sam objasni : Filipljanima 2,6 On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,

Filipljanima 2,7 nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,

Filipljanima 2,8 ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.

Filipljanima 2,9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom,

Filipljanima 2,10 da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.

Filipljanima 2,11 I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca

On 20. 12. 2025. at 19:05, Slap said:

Po tebi je anđeo Ivanu u Otkrivenju pričao gluposti ka je rekao "Samo se Bogu pokloni" ?

Nije rekao gluposti. Ja samo navodim primer Božijeg sluge koji se klanja pred Anđelom i nije ukoren. Zašto je onda problem pokloniti se Isusu?!

3 hours ago, Magdalena said:

Čitaj i sam objasni : Filipljanima 2,6 On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,

Filipljanima 2,7 nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,

Filipljanima 2,8 ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.

Filipljanima 2,9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom,

Filipljanima 2,10 da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.

Filipljanima 2,11 I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca

Piše ti jasno u zadnjem stihu...ovo što je Isus uradio je na slavu Boga Oca.

Ne na slavu Boga Sina, ili na slavu Boga Isusa...Pismo je precizno svaki put. Samo treba čitati bez predubeđenja.

On 21. 12. 2025. at 17:01, Ljubav said:

U Duhu jedno, ali dvije osobe.

U vezi svetog Duha, postavila bih pitanje © Tko je bio Sveti Duh prije proslavljenog Isus Krista?

Pitam sve ovdje?

Sveti Duh nije osoba.

Luka 11:13 Kad dakle vi, zli budući, umijete dobre dare davati djeci svojoj, koliko će više otac nebeski dati Duha svetoga onima koji ištu u njega?

Već Jehovina delujuća sila.

Mihej 3:8 Ali ja sam pun snage i duha Jahvina, pun pravde i jakosti da objavim Jakovu opačinu njegovu, Izraelu njegov grijeh.

Luka 1:35 I odgovarajući anđeo reče joj: duh sveti doći će na tebe, i sila najvišega osjeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se sin Božij.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.