Tuesday at 14:505 days comment_3154 On 30. 11. 2025. at 12:39, teodati said:Biblija jasno kaže da je sve po Sinu nastalo.KOLOŠANI 1:15-16===============on (SIN YEHOSHUA POMAZANIK)je slika ( NE I BOG)Boga ( OCA YHVH)nevidljivoga, (SINA VIDJELI )prvorođenac svakog stvorenja. (BOG SE NE RAĐA)ta u njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji,vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva,bilo vrhovništva, bilo vlasti -sve je PO njemu ( PO MJERI SINA JE BOG OTAC YHVH SVE STVORIO)iZA NJEGA STVORENO: (ZA SINA YEHOSHUU JE STVORENO),,,,,,,,,,,,,,,,TOČNIJE PREVEDNO – PO !!! – a NE – PREKO !!!Provjeri Grčki!................zanima me kako objašnjavaš zadnje riječi stiha -ZA NJEGA STVORENO –…………znači - ZA sina je sve stvoreno.ako je sin - po tebi - stvoritelj - kako je onda –ZA NJEGA stvoreno?????????------------TKO je to za njega stvorio?……………pa sasvim je jasno ako se pročita biblija da je JEDINI STVORITELJ svega,JEDINI BOG OTAC YHVH.BOG OTAC YHVH, sve je stvorio – ne njegov SIN G Yehoshua,jer SIN NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog,jer je Bog SAMO JEDAN – Otac YHVH.------------ Send Sticky Note
Tuesday at 14:535 days comment_3155 On 30. 11. 2025. at 12:39, teodati said:Biblija jasno kaže da je sve po Sinu nastalo, dakle i Duh SvetiSD JE PO ISUSEKU NASTAO??Isusek je stvorio SD???____________TO JE NEOPROSTIVA HULA !!!ne znaš što te čeka !!--------kad i od KOGA je SIN dobio SD?NAKON KRŠTENJA sa neba OD Boga Jedinoga Oca YHVH !!!............HULA NA SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH -G Yehoshuu, lažno zvanim Isusek,- JE OPROSTIVA==========zato jer SIN G Yehoshua NIJE Bog-----------------MATEJ 12,32 I REKNE LI TKO RIJEČ PROTIV SINA ČOVJEČJEGA,OPROSTIT ĆE MU SE.ali tko rekne protiv DUHA SVETOGA,neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.-----------------Hula na DUH Sveti od Boga Oca YHVH je Neoprostiva!Hula na Boga Jedinoga Oca YHVH je NEoprostiva:3.BZ IZLAZAK 20,7 NE UZIMAJ UZALUD IMENA YHVH, BOGA SVOGA,JER YHVH NE OPRAŠTAONOME KOJI UZALUD IZGOVARA IME NJEGOVO..................Bog Jedini Otac YHVH NE OPRAŠTAzato jer je Jedini Bog SAMO Otac YHVH !!!.... Send Sticky Note
Tuesday at 14:545 days comment_3156 On 30. 11. 2025. at 12:39, teodati said:Duh Sveti poslije Sina, eto, o tome Biblija govori, e da.koji si ti muljator neistineočito nisi nikad bibliju u ruci imoajd dokaži da u SZ nema SDjer - SIN je tek od NZ____________.DUH SVETIje DUH od Boga Oca YHVH==========IZAIJA 63,10Ali se oni odmetnuše, OŽALOSTIŠE SVETI DUH NJEGOV.Zato im je postao neprijatelj i sam je na njih zavojštio.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ljudi su ožalostili SD od Boga Oca Jedinoga YHVH.------------------------IZAIJA 63,11Spomenuše se tad davnih dana i sluge njegova Mojsija:"Gdje li je onaj koji izvuče iz vode pastira stada svojega?Gdje je onaj koji UDAHNU U NJEGA DUH SVOJ SVETI?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Bog Otac YHVH je udahunu o čovjekaSVOJ SD.------------------------IZAIJA 63,14Poput stoke što silazi u dolinu,DUH YHVH VODIO IH POČIVALIŠTU.Tako si ti vodio narod svoj i slavno ime sebi stekao.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Duh YHVH je SD.------------------------EFEŽANIMA 4,30 I ne žalostite DUHA SVETOGA, BOŽJEGA, = OD BOGA JEDINOGA OCA YHVH - kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja!...1. SOLUNJANIMA 4,8 Prema tome, tko to odbacuje, ne odbacuje čovjeka nego BOGA = BOGA JEDINOGA OCA YHVH - koji SVOGA = ČIJEGA? SVOGA!Duha Svetoga udahnjuje u vas.---------- Send Sticky Note
Tuesday at 14:555 days comment_3157 On 30. 11. 2025. at 12:39, teodati said:Ivan 1,.TKO je LOGOS – RIJEČ?======Gdje piše - SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - Gospodin Yehoshua, lažno zvan Isusek = je RIJEČ?Gdje piše da je SIN Gospodin Yehoshua sam reko - Ja sam RIJEČ! - ?Ja sam BOG! - ?NIGDJE NIKAD!Zašto ne?Pa zato jer NEMA LAŽI U BIBLIJI!=======za one kojima je RIJEČ = SIN:________________________RIJEČ = BOG JediniBOG Jedini = SAMO OTAC YHVHkad bi SIN Gospodin Yehoshua Krist - bio RIJEČTO bi značilo da je SIN = BOGtada imaš DVA BOGABoga Oca i Boga Sinatada si Više božac===========SIN od Boga Jedinoga Oca YHVHGospodin Yehoshua = RIJEČ? = BOG?=========== 1. IVANOVA 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu:"Otac, LOGOS i duh sveti;i ova su trojica jedno,………………Postoji svjedočanstvo na nebu.Troje je na nebu.1. na nebu je Bog YHVH.2. Bog YHVH ima svoju riječ kojom sve stvara.Riječ je Bog – Riječ je YHVH.3. Bog YHVH ima svoga duha.Bog YHVH je svet i njegov duh je sveti duh.Na nebu Bog Otac YHVH i Njegova Riječ i Njegov Sveti Duhkoji čine Jedno - Jedinoga Boga OcaYHVH.------------------------------Imaš 2 svjedočanstva -1. od Boga Oca YHVH sa NEBA - 1. IVANOVA 5,7 i2. od Sina na ZEMLJI - 1. IVANOVA 5:6,8---------------- Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga YHVH.Yehoshua nema veze sa Logosom,Sem te – što je i On – Yehoshua - stvoren PO Jahvinoj riječi.Nema stiha – Yehoshua je RIJEČ – Logos.NEMA!ZATO - iz gornjih razloga,Niti jedan ozbiljni Teolog TTT, i još neki,NE upotrebljava stih 1. IVANOVA 5,7 kao dokaz za TTT,ili da je SIN = Riječ,Jer mu okolina stihova (1. IVANOVA 5:6,8) jasno ruši lažni nauk.Nego – dapače – izbacuje taj stih!======ZAŠTO NE POŠTUJEŠ prvu Božju Očevu YHVH Zapovjest?da JE poštuješ – onda bi ti SVE bilo jasno!Prva Božja Zapovjest kaže TKO je Bog:……………IZLAZAK 20,2 "Ja sam YHVH, Bog tvoj,koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.IZLAZAK 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.,,,,,,,,,,,,,,,,,,da li je neupitno da jeBog Jedini = Otac = YHVH?-!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,TO sad uvrsti u Ivana da ti se otvore oči-----------------IVAN 1,1U početku bijaše RIJEČ i RIJEČ bijaše u BOGA OCA YHVH iRIJEČ bijaše BOG OTAC YHVH.IVAN 1,2BOŽJA OČEVA YHVH RIJEČ bijaše u početku u BOGA OCA YHVH.IVAN 1,3Sve postade po BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI ibez BOŽJE OČEVE YHVH RIJEČI ne postade ništa. Svemu što postadeIVAN 1,4u BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;IVAN 1,5i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.IVAN 1,6Bi čovjek poslan od BOGA OCA YHVH, ime mu Ivan.IVAN 1,7On dođe kao svjedok da posvjedoči zaSVJETLO SINA YEHOSHUU da svi vjeruju po njemu.IVAN 1,8Ne bijaše on SVJETLO SIN YEHOSHUA,nego - da posvjedoči za SVJETLO SINA YEHOSHUU.IVAN 1,9SVJETLO SIN YEHOSHUA istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet;IVAN 1,10bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.IVAN 1,11K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.IVAN 1,12A onima koji GA SINA YEHOSHUU primiše podade moćda postanu djeca od BOGA OCA YHVH:onima koji vjeruju u njegovo ime,IVAN 1,13koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje,nego - od BOGA OCA YHVH.IVAN 1,14I RIJEČ BOG OTAC YHVH napravi TIJELO SINU YEHOSHUI i nastani se SIN YEHOSHUA među nama i vidjesmo slavu njegovu –slavu koju ima kao JEDINOROĐENAC od BOGA OCA YHVH - pun milosti i istine...................SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH,Yehoshua – lažno je zvan Isusek! Send Sticky Note
Tuesday at 14:565 days comment_3158 21 hours ago, teodati said:Uskoro će Božić.DATUM ROĐENJA SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH -Gospodina Yehoshue Pomazanikalažno nazvanim - ISUS=======LUKA 1:26Navještenje Isusova rođenja U ŠESTOME MJESECU posla Bog anđela Gabrielau galilejski grad imenom Nazaret,,,,,,,,,,,,,,,,,, U 6. mjesecu Hebrejskom - Elul U 6. MJESECU HEBREJSKOM = 8.-9. MJESEC RIMSKI MARIJI NAVJEŠTENJE = ZAČEĆE = zatrudnjela ,,,,,,,,,,,,,,,,,,6. MJ + 9 MJ TRUDNOĆE = 3. MJ HEBREJSKI= ROĐENJE SINA G Yehoshue 3. mj. Hebrejski - Sivan 8.-9. MJ RIMSKI + 9 MJ trudnoće = 5. - 6. MJESEC RIMSKI---------------ROĐENJE U / OKO LJETANOĆU PASTIRI POD VEDRIM NEBOM – TOPLO!KRŠTENJE SINA G Yehoshue ZA 30. ROĐENDAN U JORDANU – TOPLO!……………ROĐENJE SINA G Yehoshue DESILO SE U 5. – 6. MJESECU RIMSKOM U Bibliji se nigdje ne kaže da se trebaju slaviti rođendani.Rođendane su slavili samo pogani i krivo vjerci.U Bibliji se nigdje ne kaže da treba slaviti rođendan SINA G Yehoshue.Zato niti nema TOČNOG datuma - kad je TO bilo.-------------- Send Sticky Note
Tuesday at 14:565 days comment_3159 21 hours ago, teodati said:tko je to zapravo Isus.ISUS??? – Tko je taj?Što znači ISUS? – Ništa dobro!U IME SINA !!!-??? Što je U imenu SINA?Osobna Imena se NE prevode!TO je Međunarodni Zakon!-----------------------Bog Jedini Otac YHVH - je dao SINU ime!Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -YEHOSHUA -------------SIN je Židov i ima Židovsko ime-------------H3091 יהושׁע יהושׁוּע yehôshûa‛ yehôshûa‛ yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah.................From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua),the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.,,,,,,,,,,,,,,,,Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua),židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.========ŠTO je TO U Imenu SINA?Točnije TKO je U Imenu SINA?U Imenu SINA je IME Boga Jedinog Oca – YHVH!................TKO spašava?SIN G Yehoshua?NEEEEEEEE!!!!!!Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!Ako NE znaš točno ime Sina, tada NE znaš ŠTO je Sin,tada NE znaš da Sin NIJE i NEĆE NIKAD biti = Bog!.....................ISUS – ISUS=====IESOUS lažno ime Mesije - pomazanika, produkt grčko-rimske crkve.---------Hebreji su svojim imenima davali sufix ili prefix Yah(u)da odaju slavu svome Bogu YAHUAH. Npr EliYAHU (Ilija) YeshaYAHU (Izaija)YirmiYAHU (Jeremija) ZecharYAH, YAHUel...Čak i današnji premijer Izraela ima taj sufix Yahu- Benjamin NetanYAHU. Dok su grci davali svojim imenima sufix SOUS/SUS/USda odaju slavu svome bogu ZEUSU(profesor John C. Metford- Dictionary of christian Lore and Legend) Tako npr Olympius znači "hram ZEUSOV", Ephesus znači "kćer ZEUSOVA",Mercurius znači "glasnik ZEUSOV", Hiereus znači "svečenik ZEUSOV",Liceus znači "festival ZEUSA"...zapitajte se onda što znači "IE-SOUS". Ime IESOUS ne postoji u starim manuskriptima do sabora u Nikeji u 4 stoljeću.Sva imena cara Konstantina imaju taj sufix:Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus,nije ni čudo da su ime Mesije koje odaje slavu Bogu YAHUAH (Yahusha)promjenili u to bogohulno ime IESOUS. Od grčkog Iesous nastalo je latinski Iesus pa kasnolatinski "ISUS".Latinski jezik je službeni jezik katoličke crkve.Riječ "SUS" na latinskom znači "SVINJA". Danas na službenom jeziku svijeta- engleskom-ne možemo reči JESUS (ĐIZUS) a da ne spomenemo ZEUSA (ZUS).Nije ni čudo da u krščanstvu slave ISUSOV rođendan 25.12jer toga datuma su i grci slavili rođendan ZEUSA.U školi se uči da se vlastita imena ne prevode. To je međunarodni zakon. Mister Black je mister Black a ne mister Crni. Moje ime je Zoran i u Njemačkoj i u Japanu.---------- Send Sticky Note
Tuesday at 14:575 days comment_3160 21 hours ago, teodati said:tko je to zapravo Isus Krist.KRIST = POMAZANIK = MESIJAKRIST = onaj kojega je Bog Jedini Otac YHVH pomazao.....................DJELA APOSTOLSKA 2,36 Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelovda je toga ISUSA kojega vi razapesteBOG = Jedini OTAC YHVH - učinio i gospodinom i KRISTOM.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SINA od Boga Jedinoga Oca YHVHGospodina Yehoshuu, lažno zvanoga Isusek - apostoli NE oslovljavaju sa BOŽE,a Gospodin Yehoshua se je tad već vratio na Nebo i više nije ponižen.Apostoli su Židovi i njima je Bog Jedini Otac – YHVH,a ne SIN G Yehoshua.Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac YHVH,DAO titulu GOSPODIN – svome Sinu Yehoshui.ŠTO znači – PRIJE Yehoshua NIJE imao TU titulu.-----------------GOSPODIN = KURIOS ne znači da je taj zbog togašto nosi tu titulu = BOG - NIJE!Zato jer i ljudi nose taj naziv – KURIOS, a ljudi nisu bogovi.------------------Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac YHVH,POMAZAO svoga Sina Yehoshuui tako je Yehoshua tada postao POMAZANIK = KRIST = MESIJAŠTO znači – PRIJE NIJE bio pomazan.-----------------Bog pomazuje stvorenja.Bog NE pomazuje sam sebe.Bog NE pomazuje Boga – jer – JEDAN JE BOG Otac – YHVH!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,IVAN 1;41"On najprije nađe svoga brata Šimuna te će mu:"Našli smo MESIJU!" - što znači "KRIST - POMAZANIK"."-----------.KRIST = POMAZANIK = MESIJAKRIST = onaj kojega je Bog Jedini Otac YHVH pomazao......... Send Sticky Note
Tuesday at 14:585 days comment_3161 21 hours ago, teodati said:tko je to zapravo Isus Krist.SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH -G Yehoshua, lažno zvan Isusek,pita apostole; – TKO SAM JA?========MARKO 8,27I krenu ISUS i njegovi učenici u sela Cezareje Filipove. Putem on upita učenike:"ŠTO GOVORE LJUDI, TKO SAM JA?MARKO 8,28Oni mu rekoše:"Da si IVAN KRSTITELJ, drugi da si ILIJA, treći opet da si neki od PROROKA.MARKO 8,29On njih upita: "A VI, ŠTO VI KAŽETE, TKO SAM JA?"Petar prihvati i reče: "TI SI POMAZANIK - KRIST!MARKO 8,30I zaprijeti im da nikomu ne kazuju o njemu.MARKO 8,31I poče ih poučavati kako SIN ČOVJEČJI treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i nakon tri dana da ustane.________NITKO NIJE REKAO - TI SI BOG!zato jer apostoli znaju istinui zato jer apsotoli NE LAŽUApostoli su ŽIDOVI i Bog Židova jeOTAC YHVHa NE – SIN G Yehoshua.========GOSPODIN YEHOSHUA pomazanik od Boga Jedinoga Oca YHVH je;========G Yehoshua je poseban, jedinstven, neponovljiv!G Yehoshuu, je Bog Otac Jedini YHVH,stvorio među prvima - kao nebesko duhovno biće,a za potrebe misije - Spas čovjeka,Bog Jedini Otac YHVHstvorio tijelo G Yehošui sa svojom stvaralačkom rječjui tako je G Yehoshua postao i ostao ČOVJEK,tjelesno biće,koje je nakon uskrsa i uznesenjadobilo Novo Neraspadljivo Tijelo,i za svoje zasluge - smrti za oprost grijehasvim ljudima,dobiva čast od Boga Jedinoga Oca YHVHda Bogu Jedinome Ocu YHVH sjedne vječno sa desne strane._______SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH je: početak božjeg stvorenjamanji od anđelamoćniji od anđelasin čovječjiemanuelknez pomazanikotkupiteljposlanikkristgospodinčovjekposredniksin čovječjisin božjisvećenikspasiteljmesija = krist = POMAZANIK Ovo gore piše u Bibliji za Yehoshuu pomazanika.Nigdje ne piše da je Bog Nigdje nema da je SIN – BogoČovjek!Nigdje nema – jedan od TroJedanakih ili DvoJednakih!Nigdje nema – Ja sam Bog!NEMA zato jer u Bibliji NEMA takovih LAŽI..............IVAN 11,27 Odgovori mu: "Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti KRIST, = POMAZANIK OD BOGA OCA YHVH -SIN = = SIN OD BOGA OCA YHVH – G YEHOSHUA –BOŽJI, = OD BOGA JEDINOGA OCA YHVH -Onaj koji dolazi na svijet!.......................Ljudi vjeruju da je G Yehoshua = SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH.Ljudi NE vjeruju da je G Yehoshua = Bog........................Jasno rečeno:===========DVIJE OSOBE ! !------------------------1,JEDNA JE BOG OTAC YHVH2,druga je SIN od Boga Oca YHVH =Gospodin Yehoshua,koji NIJE Bog,jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH...................SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua,je KRIST = pomazanik – onaj kojega je Bog Jedini Otac YHVH – pomazao,i dao mu titulu – gospodin...............DJELA APOSTOLSKA 2,36 Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelovda je toga ISUSA kojega vi razapesteBOG = OTAC YHVH - učinio i GOSPODINOM i KRISTOM......... Send Sticky Note
Tuesday at 15:005 days comment_3162 21 hours ago, teodati said:Da li je vječni Bog?nije vječni od prije nego je stvoren-----------...Po Biblij Božjoj Očevoj JAHVINOJ knjizi ISTINEpostoji SAMO JEDAN Bog – Otac YHVHKoji je i JEDINI Stvoritelj SVEGA - četvrta BZ!SVI ostali su stvorenja,a u SVE spada i SIN G Yehoshua.------------------OTKRIVENJE 3,14I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen,Svjedok vjerni i istiniti,POČETAK BOŽJEG STVORENJA:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Sam SIN Gospodin Yehoshua ti kaže da je STVORENJE.Stvoren OD Jedinoga Stvoritelja Boga Oca YHWHNA POČETKU STVARANJA.A time – SIN NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog,jer je Bog SAMO Jedan – Otac YHVH.---------- Send Sticky Note
Tuesday at 15:005 days comment_3163 21 hours ago, teodati said:Ili jedan od Bogova koji su napravili svemir i život na Zemlji?.SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua – lažno nazvan Isusek,- NIJE NIŠTA STVORIOjer je i sam stvorenjea time NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog.====MATEJ 19,4On odgovori: "Zar niste čitali:STVORITELJ OD POČETKA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH MARKO 10,6OD POČETKA STVORENJA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH. MARKO 13,19jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne biOD POČETKA STVORENJA, KOJE STVORI BOG,sve do sada, a neće je ni biti.-----------SIN G Yehoshua NE kaže – Ja sam stvorio…..,nego kaže da postoji Jedan Stvoritelj,nego kaže da postoji Jedan Bog Stvoritelj,a o TOME Stvoritelju može se čitati u SZ.U SZ Jedini Stvoritelj je Bog Otac YHVH.SIN G Yehoshua jasno i glasno kaže – Bog Otac YHVH Stvoritelj – stvorio je ljude.SIN G Yehoshua NIJE NIKADA reko da je On – G Yehoshua – bilo što stvorio.Zašto?Pa zato jer SIN G YehoshuaNITI je Bog, NITI Stvoritelj.-----------U kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:SIN G Yehoshua je stvorio……………SIN G Yehoshua je Stvoritelj.SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio………SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.Dokaži da je SIN G Yehoshua STVORITELJ – takovim STIHOVIMA!=====TO nitko ne možezato jer u Biblijine postoje takovi stihovi,zato jer u Bibliji nema laži.______SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua - NIJE NIŠTA STVORIO - jer NIJE Bog !!!A sam SIN G Yehoshua kaže da je SVE stvorio Stvoritelj = BOG = Otac = YHVH,a NE - on - SIN G Yehoshua,jer postoji samo JEDAN BOG i TAJ je JEDINI STVORITELJ - YHVH.------------SAM SAMCAT Veliki El Šadaj Svemogući YHVHJedini Bog Otacstvorio je SVE SAM SAMCATBez Pomoći IčijeBEZ POMOĆI SINA G Yehoshue-------------IZAIJA 44,24Ovako govori JAHVE, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:"Ja sam YHVH koji sam SVE STVORIO,koji sam nebesa SAM razapeoi učvrstio zemljuBEZ POMOĆI IČIJE.,,,,,,,,,,,,,,,Nije SIN G Yehoshua NITI pomagaoNITI bilo kako UČESTVOVAO u Stvaranju.SIN G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.------------SIN G Yehoshua NIJE NIKAD NIŠTA stvoriozato jer je i sam - stvorenje!A stvorenje NE može stvarati,jer nije Bog.---DA LI POŠTUJEŠ SUBOTU – četvrtu BZ?-------------------Da li naučavaš da je Božji Sin G Yehoshua = Stvoritelj, ?ili - kako kaže ZAKON:IZLAZAK 20,11 Ta i YHVH je šest dana STVARAOnebo, zemlju i more i sve što je u njima,YHVH BOG OTAC JE STVORITELJ !????????? ========= Send Sticky Note
Tuesday at 15:015 days comment_3164 21 hours ago, teodati said:Istina o Njemu je samo jedna od toga, koja?POSREDNIK DO BOGA = ČOVJEK SIN G Yehoshua!Posrednik do Boga Jedinoga Oca YHVH ===========SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN YAHOSHUA, lažno zvan Isusek - UZNESEN JE NA NEBO===========ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua?ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua?.....................Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer JEDAN je Bog, = OTAC YHVH -JEDAN jeiPOSREDNIK između Boga i ljudi,ČOVJEK –Krist Isus,==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer jedan je Bog,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,BOG JE JEDAN OTAC YHVHBog iz prve BZ-----------------1. TIMOTEJU 2,5 jedan je i POSREDNIK između Boga i ljudi, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐUBOGA Jedinoga OCA YHVH I LJUDI----------------1. TIMOTEJU 2,5 ČOVJEK - Krist Isus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Yehoshua JE ČOVJEKYehoshua NIJE BOG****************Jasno rečeno:=========DVIJE OSOBE ! !----------------1,JEDNA JE BOG Jedini OTAC YHVH2,druga je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH =Gospodin Yehoshuakoji NIJE i NEĆE NIKAD biti Bogjer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH........... Send Sticky Note
Tuesday at 15:025 days comment_3165 21 hours ago, Maki said:Piše da je kroz Sina nastalo sve što je STVORENOU kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:SIN G Yehoshua je stvorio……………SIN G Yehoshua je Stvoritelj.SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio………SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.Dokaži da je SIN G Yehoshua STVORITELJ – takovim STIHOVIMA!=====TO nitko ne možezato jer u Biblijine postoje takovi stihovi,zato jer u Bibliji nema laži.______SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua - NIJE NIŠTA STVORIO - jer NIJE Bog !!!A sam SIN G Yehoshua kaže da je SVE stvorio Stvoritelj = BOG = Otac = YHVH,a NE - on - SIN G Yehoshua,jer postoji samo JEDAN BOG i TAJ je JEDINI STVORITELJ - YHVH.------------SAM SAMCAT Veliki El Šadaj Svemogući YHVHJedini Bog Otacstvorio je SVE SAM SAMCATBez Pomoći IčijeBEZ POMOĆI SINA G Yehoshue-------------IZAIJA 44,24Ovako govori JAHVE, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:"Ja sam YHVH koji sam SVE STVORIO,koji sam nebesa SAM razapeoi učvrstio zemljuBEZ POMOĆI IČIJE.,,,,,,,,,,,,,,,Nije SIN G Yehoshua NITI pomagaoNITI bilo kako UČESTVOVAO u Stvaranju.SIN G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.------------SIN G Yehoshua NIJE NIKAD NIŠTA stvoriozato jer je i sam - stvorenje!A stvorenje NE može stvarati,jer nije Bog. Send Sticky Note
Tuesday at 19:204 days comment_3187 4 hours ago, piramida4 said:.GDJE U istinitoj Božjoj Očevoj YHVH Riječi – BIBLIJI,PIŠE – koji stih;---------------------1.Da je Božji SIN Yehoshua, lažno zvan Isusek,Pomazanik = Krist, za sebe rekao da je On Bog?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam Bog! - ?2.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?Gdje je SD rekao – Ja sam Bog! - ?3.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?4.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je SD rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?5.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu? 6.Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu?7.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam A&0! - ?8.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je SD rekao – Ja sam A&0! - ?9.Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Trojednaki,BogoČovjek, Bog u tijelu, Bog se rodio, BogoRodica...?10.Bog Otac Bog SIN Bog SD?11.Da za spasenje treba vjerovati da je SIN Yehoshua Pomazanik = Bog?12.Da za spasenje treba vjerovati da je SD Bog?13.Da za spasenje treba vjerovati u TTT?-------------Da li imaš jasne nedvosmislene stihove za gornje???Jer to gornje je temelj tvoje vjere!!!Ako ti je to temelj – onda imaš u Bibliji masu takovih stihova. ALI – ako nema takovih stihova - a NEMA IH –onda tvoj nauk nije Biblijski.Onda ti imaš dogmatski nauk – NE-Biblijski.A pošto NIJE Božji Očev YHVH,onda je od Oca Laži!Biblija jasno kaže na mnogo mjesta - NE DODAJI NE ODUZIMAJ NE PREKO NAPISANOGA!!!---------Pa jedan samo primjer ,Toma kad je vidio Uskrslog Krista rekao je "Gospodin moj i Bog moj". Krist mu nije rekao ,nisam Bog. Send Sticky Note
Tuesday at 20:084 days comment_3193 4 hours ago, piramida4 said:...Imaš tvrdnju!Oklen ti je?Jel iz ZEMLE črneILIiz BIBLIJE?---------------------Ako je iz Biblije – onda daj stihove – gdje TO piše.Biblija kaže – svjedočanstvo je istinito – ako se temelji na - 2 – 3 ista svjedočenja!!Jer – odakle ti TO znanje?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ALI – ako takovih stihova NEMAa NEMA ihti si izmišljivač neistine!Ti daješ nešto što NIJE od Boga,a time je TO – od Oca Laži Sotone!--------------------Zato ti Bog poručuje:OTKRIVENJE 21,8 Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima,vračarima i idolopoklonicima i svim LAŽLJIVCIMA udio jeu jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.Ispravi svoje krive putove!!!Matej 4,6 i reče mu: "Ako si Sin Božji, baci se dolje! Ta pisano je: Anđelima će svojim zapovjediti za tebe i na rukama će te nositi da se gdje nogom ne spotakneš o kamen.Matej 4,7 Isus mu kaza: "Pisano je također: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!Luka 4,8 Isus mu odgovori: "Pisano je: Klanjaj se Gospodinu, Bogu svomu, i njemu jedinomu služi!Ivan 20,28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!Ivan 20,29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!Filipljanima 2,6 On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,Filipljanima 2,7 nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalikMatej 14,33 A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: "Uistinu, ti si Sin Božji! Send Sticky Note
Tuesday at 20:204 days comment_3198 On 01. 12. 2025. at 18:36, Maki said:Piše da je kroz Sina nastalo sve što je STVORENO. Duh Sveti nije stvoren.Nije ni Sin stvoren nego je rođen, isto je tako i Duh Sveti rođen, od Sina, a izlazi od Oca, jednostavno a istinito. Send Sticky Note
Friday at 21:221 day comment_3383 8 minutes ago, καιnos said:Moja ruka je moja, pripada meni. Božji duh, pripada njemu, kako neko može vjerovati u trećeg posebnog, ili ti glavnog Boga Duha Svetoga. Niti ima obličje, formu, niti sjedi na prijestolju, niti ima zapovijed da mu se moli itd itd....Velike Istine su i velike misterije... Tvoje čuđenje gore je čuđenje u neznanju poput čuđenja onog čovjeka što je Isusu odgovorio "Kako da se ponovo rodim, kako da uđem u utrobu majke...." Send Sticky Note
Friday at 21:241 day Spirit Junkie comment_3384 upravo, Slap said:Velike Istine su i velike misterijeIsus je uvijek govorio jednostavnim jezikom da ga sav narod razumije. Onda su u prvom vjjeku došli gnostici, koji su tvrdili da samo oni imaju gnosis, znanje, i evo ti si jedan od njih, jer su i oni bili inicijati u tajanstvenim misterijama. Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život! Send Sticky Note
Friday at 21:251 day comment_3385 5 minutes ago, Maki said:Navedi konkretne stihove.Ne ide tako rasprava. Ja ne dajem i pitanja i odgovore. Send Sticky Note
Friday at 21:291 day comment_3386 upravo, καιnos said:Isus je uvijek govorio jednostavnim jezikom da ga sav narod razumije. Onda su u prvom vjjeku došli gnostici, koji su tvrdili da samo oni imaju gnosis, tj. znanje, i evo ti si jedan od njih, jer su i oni bili inicijati u tajanstvenim misterijama.Narod je razumio i čuo od Isusa (kao i učenici) ono što su mogli razumjeti jer Isus je rekao "Imao bih vam štošta reći ali ne možete isto nositi". Edited Friday at 21:291 day by Slap Send Sticky Note
juče1 day comment_3406 16 hours ago, Slap said:To nisi kroz prethodnu rečenicu dokazao. No ja kao najpametniji teolog na svijetu o tome nešto znam više i dokazujem da ni katolici ni pravoslavci diskutiraju o nečemu što ne razumiju jasno. Duh ne samo da iz Oca i Sina izlazi nego u njih obojicu i ulazi. To ne znadu za Oca. Pa pomoću Duha Svetog kao ulazne akcije u njih obojicu Oni i imaju svojstvo sveviđenja i sveznanja, svemoći i posredne sveprisutnosti....jer samo je Bog Duh Sveti neposredno sveprisutan.Duh Sveti po Bibliji ne postoji oduvijek, Otac jedino oduvijek postoji, pa slijedi Sin, koji je rođen od Oca, i po kojemu je sve nastalo, a tek onda je rođen Duh Sveti, koji je životvorac materijalnoga svijeta, vidim da ne razumiješ baš sve iz Biblije, samo kažem. Send Sticky Note
juče1 day comment_3419 46 minutes ago, teodati said:Duh Sveti po Bibliji ne postoji oduvijek, Otac jedino oduvijek postoji, pa slijedi Sin, koji je rođen od Oca, i po kojemu je sve nastalo, a tek onda je rođen Duh Sveti, koji je životvorac materijalnoga svijeta, vidim da ne razumiješ baš sve iz Biblije, samo kažem.Znaš, Ivan piše da je po Sinu nastalo sve ono što je nastalo...dakle Sin je izvan kategorije nastalog, stoga nije nastao. Ne razumijem sve iz biblije, ali to me ne ruši sa trona najpametnijeg kršćanskog teologa na svijetu. Sve iz biblije razumije samo onaj koji je izjavio bibliju. Send Sticky Note
6 hours ago6 hr comment_3500 17 hours ago, Slap said:Znaš, Ivan piše da je po Sinu nastalo sve ono što je nastalo...dakle Sin je izvan kategorije nastalog, stoga nije nastao.Ne razumijem sve iz biblije, ali to me ne ruši sa trona najpametnijeg kršćanskog teologa na svijetu. Sve iz biblije razumije samo onaj koji je izjavio bibliju.Sin je rođen od Oca, to u Bibliji piše, i da je onda nastalo po Njemu sve što postoji u našem svijetu, dakle kako sam rekao, jedino Otac oduvijek postoji, Sin je rođen u jednom trenutku, a Duh Sveti je rođen poslije Sina, eto ukratko. Send Sticky Note
6 hours ago6 hr comment_3506 51 minutes ago, teodati said:Sin je rođen od Oca, to u Bibliji piše, i da je onda nastalo po Njemu sve što postoji u našem svijetu, dakle kako sam rekao, jedino Otac oduvijek postoji, Sin je rođen u jednom trenutku, a Duh Sveti je rođen poslije Sina, eto ukratko.A što "rođenje" preko Oca znači je druga tema. Da je Isus kojim slučajem stvorenje, i da su druga stvorenja nakon toga nastala po njemu onda bi to Ivan i rekao na ovakav način "U početku nastade Riječ". Ali nije ... eto ukratko :) Send Sticky Note
5 hours ago5 hr comment_3509 On 11. 11. 2025. at 17:15, teodati said:Ako Sin ima početke onda ne postoji oduvijek, logika.AKO ali nije tako. Send Sticky Note
5 hours ago5 hr comment_3511 2 minutes ago, Slap said:AKO ali nije tako.Sam Isus tvrdi da je od Oca izašao, dakle ne postoji oduvijek, znači da je tako i nikako drugačije, druga je stvar ako netko više vjeruje u ljudske dogme a ne Isusu, samo kažem. Send Sticky Note
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje