November 18Nov 18 On 16. 11. 2025. at 20:31, Magdalena said:Jeli može čovjek pobijediti svijet ? Tvoji ozbiljni teoozi nisu vjerodostojniji od Biblije.kakve to veze sa ne vezanom svezom ima sa datom ti istinomTKO JE LOGOS??znam da ti je teško - ali probaj se skoncentrirati i opet pročitati date ti stihoveako ti je stalo do istinekoji jasno kažu tko je logos==========ZAŠTO NE POŠTUJEŠ prvu Božju Očevu YHVH Zapovjest?da JE poštuješ – onda bi ti SVE bilo jasno!Prva Božja Zapovjest kaže TKO je Bog:……………IZLAZAK 20,2 "Ja sam YHVH, Bog tvoj,koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.IZLAZAK 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.,,,,,,,,,,,,,,,,,,da li je neupitno da jeBog = Otac = YHVH?-!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,TO sad uvrsti u Ivana da ti se otvore oči-----------------IVAN 1,1U početku bijaše RIJEČ i RIJEČ bijaše u BOGA OCA YHVH iRIJEČ bijaše BOG OTAC YHVH.IVAN 1,2BOŽJA OČEVA YHVH RIJEČ bijaše u početku u BOGA OCA YHVH.IVAN 1,3Sve postade po BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI ibez BOŽJE OČEVE YHVH RIJEČI ne postade ništa. Svemu što postadeIVAN 1,4u BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;IVAN 1,5i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.IVAN 1,6Bi čovjek poslan od BOGA OCA YHVH, ime mu Ivan.IVAN 1,7On dođe kao svjedok da posvjedoči zaSVJETLO SINA YEHOSHUU da svi vjeruju po njemu.IVAN 1,8Ne bijaše on SVJETLO SIN YEHOSHUA,nego - da posvjedoči za SVJETLO SINA YEHOSHUU.IVAN 1,9SVJETLO SIN YEHOSHUA istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet;IVAN 1,10bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.IVAN 1,11K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.IVAN 1,12A onima koji GA SINA YEHOSHUU primiše podade moćda postanu djeca od BOGA OCA YHVH:onima koji vjeruju u njegovo ime,IVAN 1,13koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje,nego - od BOGA OCA YHVH.IVAN 1,14I RIJEČ BOG OTAC YHVH napravi TIJELO SINU YEHOSHUI i nastani se SIN YEHOSHUA među nama i vidjesmo slavu njegovu –slavu koju ima kao JEDINOROĐENAC od BOGA OCA YHVH - pun milosti i istine...................SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH,Yehoshua – lažno je zvan Isusek!
November 18Nov 18 On 16. 11. 2025. at 20:32, Magdalena said:Nadaj se.od tebe uvijek jako jaki komentari-------POSREDNIK DO BOGA = ČOVJEK SIN G Yehoshua!Posrednik do Boga Jedinoga Oca YHVH ===========SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN YAHOSHUA, lažno zvan Isusek - UZNESEN JE NA NEBO===========ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua?ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua?.....................Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer JEDAN je Bog, = OTAC YHVH -JEDAN jeiPOSREDNIK između Boga i ljudi,ČOVJEK –Krist Isus,==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer jedan je Bog,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,BOG JE JEDAN OTAC YHVHBog iz prve BZ-----------------1. TIMOTEJU 2,5 jedan je i POSREDNIK između Boga i ljudi, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐUBOGA Jedinoga OCA YHVH I LJUDI----------------1. TIMOTEJU 2,5 ČOVJEK - Krist Isus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Yehoshua JE ČOVJEKYehoshua NIJE BOG****************Jasno rečeno:=========DVIJE OSOBE ! !----------------1,JEDNA JE BOG Jedini OTAC YHVH2,druga je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH =Gospodin Yehoshuakoji NIJE i NEĆE NIKAD biti Bogjer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH...........
November 18Nov 18 On 16. 11. 2025. at 20:48, Magdalena said:Luka 4,12 Odgovori mu Isus: "Rečeno je: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!Ivan 10,17 Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem.Ivan 10,18 Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.Ivan 10,19 Među Židovima ponovno nasta podvojenost zbog tih riječi.Ivan 10,20 Mnogi su od njih govorili: "Zloduha ima pa mahnita! Što ga slušate?Ivan 10,21 Drugi su govorili: "Nisu to riječi opsjednuta. Zar zloduh može slijepima oči otvoriti?Ivan 10,22 Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima.Ivan 10,23 Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu.Ivan 10,24 Okružili ga Židovi i govorili mu: "Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!Ivan 10,25 Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene.Ivan 10,26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca.Ivan 10,27 Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom.Ivan 10,28 Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.Ivan 10,29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo.Ivan 10,31 Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.Ivan 10,32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?Ivan 10,33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.Ivan 10,34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!Ivan 10,35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -Ivan 10,36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`Ivan 10,37 Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.Ivan 10,38 Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu.Ivan 10,39 Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku.Ivan 10,40 I ode ponovno na onu stranu Jordana - na mjesto gdje je prije Ivan krstio. I osta ondje.Ivan 10,41 A mnogi dođoše k njemu i rekoše mu: "Ivan doduše ne učini nijednog znamenja, ali se sve obistinilo što je rekao o ovome.Ivan 10,42 Mnogi Ivan 10,17 Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem.Ivan 10,18 Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.Ivan 10,19 Među Židovima ponovno nasta podvojenost zbog tih riječi.Ivan 10,20 Mnogi su od njih govorili: "Zloduha ima pa mahnita! Što ga slušate?Ivan 10,21 Drugi su govorili: "Nisu to riječi opsjednuta. Zar zloduh može slijepima oči otvoriti?Ivan 10,22 Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima.Ivan 10,23 Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu.Ivan 10,24 Okružili ga Židovi i govorili mu: "Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!Ivan 10,25 Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene.Ivan 10,26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca.Ivan 10,27 Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom.Ivan 10,28 Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.Ivan 10,29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo.Ivan 10,31 Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.Ivan 10,32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?Ivan 10,33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.Ivan 10,34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!Ivan 10,35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -Ivan 10,36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`Ivan 10,37 Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.Ivan 10,38 Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu.Ivan 10,39 Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku.Ivan 10,40 I ode ponovno na onu stranu Jordana - na mjesto gdje je prije Ivan krstio. I osta ondje.Ivan 10,41 A mnogi dođoše k njemu i rekoše mu: "Ivan doduše ne učini nijednog znamenja, ali se sve obistinilo što je rekao o ovome.Ivan 10,42 Mnogi Ivan 10,17 Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem.Ivan 10,18 Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.Ivan 10,19 Među Židovima ponovno nasta podvojenost zbog tih riječi.Ivan 10,20 Mnogi su od njih govorili: "Zloduha ima pa mahnita! Što ga slušate?Ivan 10,21 Drugi su govorili: "Nisu to riječi opsjednuta. Zar zloduh može slijepima oči otvoriti?Ivan 10,22 Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima.Ivan 10,23 Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu.Ivan 10,24 Okružili ga Židovi i govorili mu: "Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!Ivan 10,25 Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene.Ivan 10,26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca.Ivan 10,27 Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom.Ivan 10,28 Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.Ivan 10,29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo.Ivan 10,31 Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.Ivan 10,32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?Ivan 10,33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.Ivan 10,34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!Ivan 10,35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -Ivan 10,36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`Ivan 10,37 Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.Ivan 10,38 Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu.Ivan 10,39 Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku.Ivan 10,40 I ode ponovno na onu stranu Jordana - na mjesto gdje je prije Ivan krstio. I osta ondje.Ivan 10,41 A mnogi dođoše k njemu i rekoše mu: "Ivan doduše ne učini nijednog znamenja, ali se sve obistinilo što je rekao o ovome.Ivan 10,42 Mnogi ondje povjerovaše u njegaondje povjerovaše u njegaondje povjerovaše u njega.JEDNO – OTAC I SIN ========JEDNO nije isto što i JEDNAKO !!!Teoretičari TTT i još neki, sa stihom – JEDNO -dokazuju da je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua, lažno zvan Isusek, = OTAC Bog YHVH.-------------------Time sami sebi rade kontradikciju.JER – osnova TROJSTVA,piramidalna trokutina – kaže sasvim jasno:Otac NIJE = Sin – Sin NIJE = Otac!------------------A nedostaje im – TREĆI – JEDAN!Gdje ima stih Otac i Sin i SD su JEDNO?__________i LJUDI (spašenici) će biti JEDNO sa BOGOM Ocem YHVH - jel TO po tvojoj analogiji znači - LJUDI SU BOGOVI?A to je laž od Oca Laži Sotone !!!=========Da li možeš pročitati i shvatiti i okolne stihove?IVAN 17,11Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao:DA BUDU JEDNO KAO I MI.................IVAN 17,21DA SVI BUDU JEDNO KAO ŠTO TI, OČE, U MENI I JA U TEBI,neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao....................IVAN 17,22I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:DA BUDU JEDNO KAO ŠTO SMO MI JEDNO -=========i LJUDI (spašenici) će biti JEDNOsa Sinom od Boga Jedinoga Oca YHVH -sa G Yehoshuom - dal TO znači da će ti LJUDI biti = SIN Gospodin Yehoshua?__________ili je u u pitanju tvoje NErazumijevanje?ili – lažno naučavanje?=========JA JESAM... - ups! Upravo sam sa - JA JESAM - reko da sam BOG,da li sam to reko?Ja Jesam JEDNO sa svojom MAJKOM!ŠTO sam ja - zato što sam JEDNO sa svojom MAJKOM?Tvojom logikom - ja sam MOJA MAJKA - jel tako?=======ŠTO je OTAC - ŠTO je SIN?Otac = BOG!..................ŠTO je SINzato što je JEDNO sa OCEM?Dal je = Bog?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa Bogom?Dal su = Bogovi?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa SINOM Yehoshuom?Dal su LJUDI = SIN Yehoshua???---------
November 18Nov 18 On 16. 11. 2025. at 22:25, Nefi said:Vera bez dela je mrtvatvoja krivo vjera je i nadalje mrtva i da imaš dobra djelakoja moreš imati samo ako imaš PRAVO VJERUali ti si daleko od togaa sad mi reci KAKOVE veze sa ne vezanom svezomima tvoj komentar sa ISTINOM koju sam dao?__________KOLIKO BOGOVA TI IMAŠ?TKO je BOG i OTAC od SINA?TKO je BOG i OTAC od LJUDI?Dal je Bog Otac i tvoj Bog?============IVAN 20,17 Kaže joj Isus:"Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđohOCU, = BOGU YHVH -nego idi mojoj braći i javi im:Uzlazim OCU = BOGU YHVH -svomuiOCU = BOGU YHVH - vašemu,BOGU = OCU YHVH -svomuiBOGU = OCU YHVH -vašemu._______SIN G Yehoshua ima svoga Boga i Oca.Bog OD SINA je i Bog OD ljudi.Otac OD SINA je i OTAC OD ljudi.TKO je TAJ Bog Otac OD SINA G Yehoshue i OD ljudi?YHVH Bog Otac Jedini!------------Kako Bog Sin ima svoga Boga?Bog ima Boga?_______I sami apostoli naučavaju da njihov Bog Jedini – OTAC – YHVH,Koji je i Bog jedini i Otac od SINA G Yehoshue - .....................................2. KORINĆANIMA 1,2 Milost vam i mir od BOGA, OCA = YHVH - našega, i Gospodina Isusa Krista! 2. KORINĆANIMA 1,3 Blagoslovljen BOG i OTAC = YHVH - Gospodina našega Isusa Krista, OTAC = BOG JEDINI YHVH -milosrđa i BOG = OTAC JEDINI YHVH -svake utjehe!=======Jasno rečeno:========DVIJE OSOBE ! !-------------1,JEDNA JE BOG OTAC YHVH2,druga je SIN od Boga Oca YHVH =Gospodin Yehoshuakoji NIJE Bogjer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH=======KOLIKO BOGOVA TI IMAŠ?TKO je BOG i OTAC od SINA?TKO je JEDINI BOG i OTAC od LJUDI?Dal je Bog Otac i tvoj JEDINI Bog?------------
November 18Nov 18 1 hour ago, piramida4 said:na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvogljedaš a nje čuješ---------.IZAIJA 9,5 – SIN = BOG OTAC ???SIN od Boga Jedinoga OCA YHVH,G Yehoshua – lažno zvan Isusekda je = OTAC ???========IZAIJA 9,5 Jer, DIJETE nam se RODILO,SINA DOBISMO;na plećima mu je vlast. Ime mu je:Savjetnik divni,BOG SILNI,OTAC VJEČNI,Knez mironosni.-------------Dal je SIN od Boga = OTAC?Da je SIN G Yehoshua = Otac,propovijedaju TTTejci, i još neki,i dokazuju Izaijom 9,6................ALI –pri tome sami sebi ruše Osnovu TTT nauka,i pri tome stvaraju sami sebi i Bibliji - kontradikciju!,,,,,,,,,,,,,,,,Osnova nauka TTT – piramidalna trokutina - kažeOTAC NIJE SINSIN NIJE OTAC!-------------Sam SIN G Yehoshua kaže - Otac je veći od mene.Bog YHVH Otac je Yehoshui - glava! Kako onda mogu biti ISTI?!--------------Najvažnije od svega!Da li je Izaija 9,6 – proroštvo za SINA G Yehoshuu?.Ako – je! -GDJE je u NZIspunjenje toga proročanstva?.Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:.BOŽE Yehoshua SILNI OČE Yehoshua VJEČNI?.U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?.Kad je sam SIN G Yehoshua reko:.JA SAM BOG SILNI !JA SAM OTAC VJEČNI !,,,,,,,,,,,,,,,,,Da li je Izaija LAŽNI prorok,jer se TO proroštvo NIJE obistiniloILIje stih KRIVO USMJERAVAJUĆE PREVEDEN?---------------Pogledajmo ovaj prijevod - ispravni -jer nije kontradiktoran kao "oficielni".Ovako bi Židovi preveli taj stih.---------------IZAIJA 9,5Jer nam se rodiDijete, = SIN G YEHOSHUA -sin = SIN G YEHOSHUA -nam se dade, = BOG YHVH DAO SVOGA SINA -i na ramenu svome imat će vlast; ----------------i ---------------divni Savetnik, = BOG JEDINI OTAC YHVH -silni Bog, = BOG JEDINI OTAC YHVH -vječni Otac, = BOG JEDINI OTAC YHVH -dade muime: ----------------"Knez mira".----------------“I odgovori Toma i reče mu: “Gospodin moj i Bog moj.”Reče njemu Isus: “Toma, povjerovao si jer si me vidio: blagoslovljeni su oni koji ne vidješe, a ipak povjeravaše.”I mnoga druga znamenja učinio je Isus pred svojim učenicima, koja nisu zapisana u ovoj knjizi;a ova su zapisana da vjerujete da Isus jest Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život po njegovu imenu.” Ivan 20:28-31
November 18Nov 18 On 16. 11. 2025. at 19:38, piramida4 said:KRIVOnovi zavjet su pisali apostoli - ŽIDOVI NA ŽIDOVSKOM jezikua onda je sve prevedeno na grkljanjskipostoji i sačuvani Matej na Hebrejskom________imena se ne prevode !!!SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua je ŽIDOV i ima ŽIDOVSKO IME - YEHO-SHUA= YHVH SPAŠAVA !!!.ISUS??? – Tko je taj?Što znači ISUS? – Ništa dobro!U IME SINA !!!-??? Što je U imenu SINA?Osobna Imena se NE prevode!TO je Međunarodni Zakon!-----------------------Bog Jedini Otac YHVH - je dao SINU ime!Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -YEHOSHUA -------------SIN je Židov i ima Židovsko ime-------------H3091 יהושׁע יהושׁוּע yehôshûa‛ yehôshûa‛ yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah.................From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua),the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.,,,,,,,,,,,,,,,,Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua),židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.========ŠTO je TO U Imenu SINA?Točnije TKO je U Imenu SINA?U Imenu SINA je IME Boga Jedinog Oca – YHVH!................TKO spašava?SIN G Yehoshua?NEEEEEEEE!!!!!!Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!Ako NE znaš točno ime Sina, tada NE znaš ŠTO je Sin,tada NE znaš da Sin NIJE i NEĆE NIKAD biti = Bog!.....................ISUS – ISUS=====IESOUS lažno ime Mesije - pomazanika, produkt grčko-rimske crkve.---------Hebreji su svojim imenima davali sufix ili prefix Yah(u)da odaju slavu svome Bogu YAHUAH. Npr EliYAHU (Ilija) YeshaYAHU (Izaija)YirmiYAHU (Jeremija) ZecharYAH, YAHUel...Čak i današnji premijer Izraela ima taj sufix Yahu- Benjamin NetanYAHU. Dok su grci davali svojim imenima sufix SOUS/SUS/USda odaju slavu svome bogu ZEUSU(profesor John C. Metford- Dictionary of christian Lore and Legend) Tako npr Olympius znači "hram ZEUSOV", Ephesus znači "kćer ZEUSOVA",Mercurius znači "glasnik ZEUSOV", Hiereus znači "svečenik ZEUSOV",Liceus znači "festival ZEUSA"...zapitajte se onda što znači "IE-SOUS". Ime IESOUS ne postoji u starim manuskriptima do sabora u Nikeji u 4 stoljeću.Sva imena cara Konstantina imaju taj sufix:Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus,nije ni čudo da su ime Mesije koje odaje slavu Bogu YAHUAH (Yahusha)promjenili u to bogohulno ime IESOUS. Od grčkog Iesous nastalo je latinski Iesus pa kasnolatinski "ISUS".Latinski jezik je službeni jezik katoličke crkve.Riječ "SUS" na latinskom znači "SVINJA". Danas na službenom jeziku svijeta- engleskom-ne možemo reči JESUS (ĐIZUS) a da ne spomenemo ZEUSA (ZUS).Nije ni čudo da u krščanstvu slave ISUSOV rođendan 25.12jer toga datuma su i grci slavili rođendan ZEUSA.U školi se uči da se vlastita imena ne prevode. To je međunarodni zakon. Mister Black je mister Black a ne mister Crni. Moje ime je Zoran i u Njemačkoj i u Japanu.----------30 minutes ago, piramida4 said:.JEDNO – OTAC I SIN ========JEDNO nije isto što i JEDNAKO !!!Teoretičari TTT i još neki, sa stihom – JEDNO -dokazuju da je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua, lažno zvan Isusek, = OTAC Bog YHVH.-------------------Time sami sebi rade kontradikciju.JER – osnova TROJSTVA,piramidalna trokutina – kaže sasvim jasno:Otac NIJE = Sin – Sin NIJE = Otac!------------------A nedostaje im – TREĆI – JEDAN!Gdje ima stih Otac i Sin i SD su JEDNO?__________i LJUDI (spašenici) će biti JEDNO sa BOGOM Ocem YHVH - jel TO po tvojoj analogiji znači - LJUDI SU BOGOVI?A to je laž od Oca Laži Sotone !!!=========Da li možeš pročitati i shvatiti i okolne stihove?IVAN 17,11Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao:DA BUDU JEDNO KAO I MI.................IVAN 17,21DA SVI BUDU JEDNO KAO ŠTO TI, OČE, U MENI I JA U TEBI,neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao....................IVAN 17,22I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:DA BUDU JEDNO KAO ŠTO SMO MI JEDNO -=========i LJUDI (spašenici) će biti JEDNOsa Sinom od Boga Jedinoga Oca YHVH -sa G Yehoshuom - dal TO znači da će ti LJUDI biti = SIN Gospodin Yehoshua?__________ili je u u pitanju tvoje NErazumijevanje?ili – lažno naučavanje?=========JA JESAM... - ups! Upravo sam sa - JA JESAM - reko da sam BOG,da li sam to reko?Ja Jesam JEDNO sa svojom MAJKOM!ŠTO sam ja - zato što sam JEDNO sa svojom MAJKOM?Tvojom logikom - ja sam MOJA MAJKA - jel tako?=======ŠTO je OTAC - ŠTO je SIN?Otac = BOG!..................ŠTO je SINzato što je JEDNO sa OCEM?Dal je = Bog?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa Bogom?Dal su = Bogovi?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa SINOM Yehoshuom?Dal su LJUDI = SIN Yehoshua???---------IVAN 17,22I3 hours ago, teodati said:IVAN 17,22I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:DA BUDU JEDNO KAO ŠTO SMO MI JEDNO -====IVAN 17,22Pa Jedno , da . Isus Krist nas je posinio i dao nam slavu . Ali mi nismo Bogovi nego stvoreni od Boga .Najdragocjenije stvorenje Božje su ljudi . Zato je milosno Njegovo djelo na krizu da plati kaznu za nas da mi ljudi nismo duznici za grijehe da nam smrt ne moze nista. Svima koji vjeruju u Bozje završeno djelo na križu .A to kako vi tumacite Oca i Sina nije Istina. Kaže Bog u riječi svojoj: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. 2 Ona bijaše u početku u Boga. 3 Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa ... Ivan 1,1YHVH1 hour ago, piramida4 said:od tebe uvijek jako jaki komentari-------POSREDNIK DO BOGA = ČOVJEK SIN G Yehoshua!Posrednik do Boga Jedinoga Oca YHVH ===========SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN YAHOSHUA, lažno zvan Isusek - UZNESEN JE NA NEBO===========ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua?ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua?.....................Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer JEDAN je Bog, = OTAC YHVH -JEDAN jeiPOSREDNIK između Boga i ljudi,ČOVJEK –Krist Isus,==========1. TIMOTEJU 2,5 Jer jedan je Bog,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,BOG JE JEDAN OTAC YHVHBog iz prve BZ-----------------1. TIMOTEJU 2,5 jedan je i POSREDNIK između Boga i ljudi, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐUBOGA Jedinoga OCA YHVH I LJUDI----------------1. TIMOTEJU 2,5 ČOVJEK - Krist Isus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Yehoshua JE ČOVJEKYehoshua NIJE BOG****************Jasno rečeno:=========DVIJE OSOBE ! !----------------1,JEDNA JE BOG Jedini OTAC YHVH2,druga je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH =Gospodin Yehoshuakoji NIJE i NEĆE NIKAD biti Bogjer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH...........I od kad Isus Krist postoji po tvojoj religiji? Moja vjera je da je Isus Krist Bog . Rođeni Sin od Oca Boga je Bog. Bez vjere u Njega ne mozemo u nebo k Ocu Bogu. On nam je ulaznica u Kraljevstvo Bozje.
November 18Nov 18 1 hour ago, piramida4 said:na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvogljedaš a nje čuješ---------.IZAIJA 9,5 – SIN = BOG OTAC ???SIN od Boga Jedinoga OCA YHVH,G Yehoshua – lažno zvan Isusekda je = OTAC ???========IZAIJA 9,5 Jer, DIJETE nam se RODILO,SINA DOBISMO;na plećima mu je vlast. Ime mu je:Savjetnik divni,BOG SILNI,OTAC VJEČNI,Knez mironosni.-------------Dal je SIN od Boga = OTAC?Da je SIN G Yehoshua = Otac,propovijedaju TTTejci, i još neki,i dokazuju Izaijom 9,6................ALI –pri tome sami sebi ruše Osnovu TTT nauka,i pri tome stvaraju sami sebi i Bibliji - kontradikciju!,,,,,,,,,,,,,,,,Osnova nauka TTT – piramidalna trokutina - kažeOTAC NIJE SINSIN NIJE OTAC!-------------Sam SIN G Yehoshua kaže - Otac je veći od mene.Bog YHVH Otac je Yehoshui - glava! Kako onda mogu biti ISTI?!--------------Najvažnije od svega!Da li je Izaija 9,6 – proroštvo za SINA G Yehoshuu?.Ako – je! -GDJE je u NZIspunjenje toga proročanstva?.Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:.BOŽE Yehoshua SILNI OČE Yehoshua VJEČNI?.U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?.Kad je sam SIN G Yehoshua reko:.JA SAM BOG SILNI !JA SAM OTAC VJEČNI !,,,,,,,,,,,,,,,,,Da li je Izaija LAŽNI prorok,jer se TO proroštvo NIJE obistiniloILIje stih KRIVO USMJERAVAJUĆE PREVEDEN?---------------Pogledajmo ovaj prijevod - ispravni -jer nije kontradiktoran kao "oficielni".Ovako bi Židovi preveli taj stih.---------------IZAIJA 9,5Jer nam se rodiDijete, = SIN G YEHOSHUA -sin = SIN G YEHOSHUA -nam se dade, = BOG YHVH DAO SVOGA SINA -i na ramenu svome imat će vlast; ----------------i ---------------divni Savetnik, = BOG JEDINI OTAC YHVH -silni Bog, = BOG JEDINI OTAC YHVH -vječni Otac, = BOG JEDINI OTAC YHVH -dade muime: ----------------"Knez mira".----------------To je samo tvoje tumačenje. Ja čitam i vidim da je to dijete Bog .
November 21Nov 21 On 18. 11. 2025. at 20:11, piramida4 said:na tebi se očito ispunja Izaijino proroštvogljedaš a nje čuješ---------.IZAIJA 9,5 – SIN = BOG OTAC ???SIN od Boga Jedinoga OCA YHVH,G Yehoshua – lažno zvan Isusekda je = OTAC ???========IZAIJA 9,5 Jer, DIJETE nam se RODILO,SINA DOBISMO;na plećima mu je vlast. Ime mu je:Savjetnik divni,BOG SILNI,OTAC VJEČNI,Knez mironosni.-------------Dal je SIN od Boga = OTAC?Da je SIN G Yehoshua = Otac,propovijedaju TTTejci, i još neki,i dokazuju Izaijom 9,6................ALI –pri tome sami sebi ruše Osnovu TTT nauka,i pri tome stvaraju sami sebi i Bibliji - kontradikciju!,,,,,,,,,,,,,,,,Osnova nauka TTT – piramidalna trokutina - kažeOTAC NIJE SINSIN NIJE OTAC!-------------Sam SIN G Yehoshua kaže - Otac je veći od mene.Bog YHVH Otac je Yehoshui - glava! Kako onda mogu biti ISTI?!--------------Najvažnije od svega!Da li je Izaija 9,6 – proroštvo za SINA G Yehoshuu?.Ako – je! -GDJE je u NZIspunjenje toga proročanstva?.Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:.BOŽE Yehoshua SILNI OČE Yehoshua VJEČNI?.U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?.Kad je sam SIN G Yehoshua reko:.JA SAM BOG SILNI !JA SAM OTAC VJEČNI !,,,,,,,,,,,,,,,,,Da li je Izaija LAŽNI prorok,jer se TO proroštvo NIJE obistiniloILIje stih KRIVO USMJERAVAJUĆE PREVEDEN?---------------Pogledajmo ovaj prijevod - ispravni -jer nije kontradiktoran kao "oficielni".Ovako bi Židovi preveli taj stih.---------------IZAIJA 9,5Jer nam se rodiDijete, = SIN G YEHOSHUA -sin = SIN G YEHOSHUA -nam se dade, = BOG YHVH DAO SVOGA SINA -i na ramenu svome imat će vlast; ----------------i ---------------divni Savetnik, = BOG JEDINI OTAC YHVH -silni Bog, = BOG JEDINI OTAC YHVH -vječni Otac, = BOG JEDINI OTAC YHVH -dade muime: ----------------"Knez mira".----------------Otac ,Sin i Duh Sveti jedno su. Na tebi se ispunilo Izaijiino proroštvo ,ti gledas ,a ne vidiš. Izajiino proricanstvo ispunilo se. “I odgovori Toma i reče mu: “Gospodin moj i Bog moj.”Reče njemu Isus: “Toma, povjerovao si jer si me vidio: blagoslovljeni su oni koji ne vidješe, a ipak povjeravaše.”I mnoga druga znamenja učinio je Isus pred svojim učenicima, koja nisu zapisana u ovoj knjizi;a ova su zapisana da vjerujete da Isus jest Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život po njegovu imenu.” Ivan 20:28-31Toma je Krista priznao kao Gospodina i Boga.
November 21Nov 21 On 18. 11. 2025. at 20:17, piramida4 said:.JEDNO – OTAC I SIN ========JEDNO nije isto što i JEDNAKO !!!Teoretičari TTT i još neki, sa stihom – JEDNO -dokazuju da je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua, lažno zvan Isusek, = OTAC Bog YHVH.-------------------Time sami sebi rade kontradikciju.JER – osnova TROJSTVA,piramidalna trokutina – kaže sasvim jasno:Otac NIJE = Sin – Sin NIJE = Otac!------------------A nedostaje im – TREĆI – JEDAN!Gdje ima stih Otac i Sin i SD su JEDNO?__________i LJUDI (spašenici) će biti JEDNO sa BOGOM Ocem YHVH - jel TO po tvojoj analogiji znači - LJUDI SU BOGOVI?A to je laž od Oca Laži Sotone !!!=========Da li možeš pročitati i shvatiti i okolne stihove?IVAN 17,11Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao:DA BUDU JEDNO KAO I MI.................IVAN 17,21DA SVI BUDU JEDNO KAO ŠTO TI, OČE, U MENI I JA U TEBI,neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao....................IVAN 17,22I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:DA BUDU JEDNO KAO ŠTO SMO MI JEDNO -=========i LJUDI (spašenici) će biti JEDNOsa Sinom od Boga Jedinoga Oca YHVH -sa G Yehoshuom - dal TO znači da će ti LJUDI biti = SIN Gospodin Yehoshua?__________ili je u u pitanju tvoje NErazumijevanje?ili – lažno naučavanje?=========JA JESAM... - ups! Upravo sam sa - JA JESAM - reko da sam BOG,da li sam to reko?Ja Jesam JEDNO sa svojom MAJKOM!ŠTO sam ja - zato što sam JEDNO sa svojom MAJKOM?Tvojom logikom - ja sam MOJA MAJKA - jel tako?=======ŠTO je OTAC - ŠTO je SIN?Otac = BOG!..................ŠTO je SINzato što je JEDNO sa OCEM?Dal je = Bog?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa Bogom?Dal su = Bogovi?........................ŠTO su LJUDIzato što su JEDNO sa SINOM Yehoshuom?Dal su LJUDI = SIN Yehoshua???--------- Božji Sin je Bog. Otac i Sin JEDNO su u Boštvu. Isus Krist samo je prvremeno bio sin čovječji ,začet po Duhu Svetom i rođen od Marije Djevice ,da bi došao na zemlju i mogao platiti ,otplatiti našu kaznu za grijeh. Otkupio nas je Svojom smrću na križu ,platio je krvlju i Uskrsnuo i Uzašao na nebo da imamo život vječni ,vjerom u Njegovo Svršeno djelo na križu. I sad na nebu nije čovjek nego je Bog . Zato i govori ja nisam od svijeta. Otac ,Sin i Duh Sveti ,- jedno su. Sveti Bog . Sveto trojstvo. Ti si sin od svoje majke i jedno ste u čovještvu. Ljudi ste. A ti kad kažes, ja jesam - potvrdujes istinu o sebi i svima na očigled da si čovjek . Mlado od krave je krava i jedno su,životinja. Krava ne moze rodit niti neku drugu zivotinju.
November 21Nov 21 On 18. 11. 2025. at 21:23, Magdalena said:IVAN 17,22IIVAN 17,22I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:DA BUDU JEDNO KAO ŠTO SMO MI JEDNO -====IVAN 17,22Pa Jedno , da . Isus Krist nas je posinio i dao nam slavu . Ali mi nismo Bogovi nego stvoreni od Boga .Najdragocjenije stvorenje Božje su ljudi . Zato je milosno Njegovo djelo na krizu da plati kaznu za nas da mi ljudi nismo duznici za grijehe da nam smrt ne moze nista. Svima koji vjeruju u Bozje završeno djelo na križu .A to kako vi tumacite Oca i Sina nije Istina. Kaže Bog u riječi svojoj: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. 2 Ona bijaše u početku u Boga. 3 Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa ... Ivan 1,1YHVHI od kad Isus Krist postoji po tvojoj religiji? Moja vjera je da je Isus Krist Bog . Rođeni Sin od Oca Boga je Bog. Bez vjere u Njega ne mozemo u nebo k Ocu Bogu. On nam je ulaznica u Kraljevstvo Bozje.Isus Krist je Sin Božji, Mesija, i rođen je prije nego je ičega bilo u našoj dimenziji, i omogućio je da se i svi ostali rode, zato se kaže u Bibliji da je sve po Riječi (Sinu), nastalo, a pošto Bogom zovemo i uzrok svega, ali i Inteligenciju koja je ovaj svijet napravila, onda imamo po Bibliji Boga Oca koji je uzrok svega, i postoji oduvijek, Boga Sina i Boga Duha Svetoga, koji su prvi rođeni u našem svijetu, i koji su ne stvorili sa abrakadabra, nego napravili svojim znanjem naš svijet, svemir, dio po dio, eto ukratko.
November 21Nov 21 1 hour ago, teodati said:Isus Krist je Sin Božji, Mesija, i rođen je prije nego je ičega bilo u našoj dimenziji, i omogućio je da se i svi ostali rode, zato se kaže u Bibliji da je sve po Riječi (Sinu), nastalo, a pošto Bogom zovemo i uzrok svega, ali i Inteligenciju koja je ovaj svijet napravila, onda imamo po Bibliji Boga Oca koji je uzrok svega, i postoji oduvijek, Boga Sina i Boga Duha Svetoga, koji su prvi rođeni u našem svijetu, i koji su ne stvorili sa abrakadabra, nego napravili svojim znanjem naš svijet, svemir, dio po dio, eto ukratko.3 hours ago, teodati said:Isus Krist je Sin Božji, Mesija, i rođen je prije nego je ičega bilo u našoj dimenziji, i omogućio je da se i svi ostali rode, zato se kaže u Bibliji da je sve po Riječi (Sinu), nastalo, a pošto Bogom zovemo i uzrok svega, ali i Inteligenciju koja je ovaj svijet napravila, onda imamo po Bibliji Boga Oca koji je uzrok svega, i postoji oduvijek, Boga Sina i Boga Duha Svetoga, koji su prvi rođeni u našem svijetu, i koji su ne stvorili sa abrakadabra, nego napravili svojim znanjem naš svijet, svemir, dio po dio, eto ukratko.Neodvojivi su jedno od drugog Otac ,Sin i Duh Sveti. To su tri osobe Božanstva ,ali Jedan Bitak. Biblija jasno uči da postoji samo jedan Bog, ali da je troosoban: Otac, Sin i Duh Sveti. Sve tri osobe su u potpunosti jednake po božanstvu, slavi i moći.. U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog (Iv 1:1)
November 21Nov 21 Spirit Junkie 1 minute ago, Magdalena said:Neodvojivi su jedno od drugog Otac ,Sin i Duh Sveti. To su tri osobe Božanstva ,ali Jedan Bitak. Biblija jasno uči da postoji samo jedan Bog, ali da je troosoban: Otac, Sin i Duh Sveti. Sve tri osobe su u potpunosti jednake po božanstvu, slavi i moći.. U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog (Iv 1:1)Biblija veli da je samo jedan Bog, i to Otac koji je izvor svega. Za Isusa se kaže da je rođen ili proizišao u vječnosti. Ako je tako to kako vjeruješ da je jedan Bog, a tri osobe, vječni bez početka, objasni mi kako je Isus Sin Božji, da li je on pravi ili bukvalni Sin. Po ovoj tvojoj teoriji on nikako ne može to biti. Jer su tri Boga uzeli samo uloge kao u kazalištu, Ja sam Otac, ti si Si, a ti si Sv. Duh. Isus kao Božji Sin je samo metafora. Onda Ivan 3,16 za tebe glasi - Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga kolegu Boga Isusa, koji je iste starosti sa Ocem, jer taj nikako ne može biti njegov bukvalni Sin. Objasni mi ovo što sam napisao, jer ti uvijek ideš od jasnog odgovora dajući hrpe nepovezanih citata koji će objasniti misteriju trojstva. Zato molim odgovore na ovu moju tvrdnju. Pavle u poslanici Rimljanima kaže da Bog nije poštedio svog VLASTITOG ili SOPSTVENOG Sina....Bog na dva mjesta kaže "Ovo je moj ljubljeni Sin"....ali moje vjerovanje ti može jasno objasniti kako je Isus Sin...Isus je rođen u vječnosti, izišao iz Očevih grudi, kao što je Eva izašla iz Adamove materije....Isus proizišao ili kako on kaže izišao sam od, ova grčka riječ znači iz Oca....ako je tako Isus rođen iz Očevih grudi, onda je to njegov ljubljeni, vlastiti Sin...ali ako je on dio trojstva, po vama je uzeo samo ulogu Sina, metafora. Trojstvo uništava teoriju da je Isus Sin Božji. Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
November 21Nov 21 1 minute ago, καιnos said:Biblija veli da je samo jedan Bog, i to Otac koji je izvor svega. Za Isusa se kaže da je rođen ili proizišao u vječnosti. Ako je tako to kako vjeruješ da je jedan Bog, a tri osobe, vječni bez početka, objasni mi kako je Isus Sin Božji, da li je on pravi ili bukvalni Sin. Po ovoj tvojoj teoriji on nikako ne može to biti. Jer su tri Boga uzeli samo uloge kao u kazalištu, Ja sam Otac, ti si Si, a ti si Sv. Duh. Isus kao Božji Sin je samo metafora. Onda Ivan 3,16 za tebe glasi - Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga kolegu Boga Isusa, koji je iste starosti sa Ocem, jer taj nikako ne može biti njegov bukvalni Sin. Objasni mi ovo što sam napisao, jer ti uvijek ideš od jasnog odgovora dajući hrpe nepovezanih citata koji će objasniti misteriju trojstva. Zato molim odgovore na ovu moju tvrdnju.Pavle u poslanici Rimljanima kaže da Bog nije poštedio svog VLASTITOG ili SOPSTVENOG Sina....Bog na dva mjesta kaže "Ovo je moj ljubljeni Sin"....ali moje vjerovanje ti može jasno objasniti kako je Isus Sin...Isus je rođen u vječnosti, izišao iz Očevih grudi, kao što je Eva izašla iz Adamove materije....Isus proizišao ili kako on kaže izišao sam od, ova grčka riječ znači iz Oca....ako je tako Isus rođen iz Očevih grudi, onda je to njegov ljubljeni, vlastiti Sin...ali ako je on dio trojstva, po vama je uzeo samo ulogu Sina, metafora. Trojstvo uništava teoriju da je Isus Sin Božji.Prvo mi reci kojoj denominaciji pripadaš i koliko godina proucavas Bibliju? Biblija jasno uči da postoji samo jedan Bog, ali da je troosoban: Otac, Sin i Duh Sveti. Sve tri osobe su u potpunosti jednake po božanstvu, slavi i moći.(5) Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: (6) On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, (7) nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, (8) ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. (9) Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, (10) da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. (11) I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" – na slavu Boga Oca. (Fil 2:5-11). U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog (Iv 1:1Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim, ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo – žezlo je tvog kraljevstva (Heb 1:7-8).Jer u njemu (Kristu) tjelesno prebiva sva punina božanstva... (Kol 2:9).(1) Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove, jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet. (2) Po ovome poznajte Duha Božjega: "Svaki duh, koji priznaje, da je Isus Krist u tijelu došao, od Boga je. (1 Iv 4:1-2, Šarić)
November 21Nov 21 Spirit Junkie 7 minutes ago, Magdalena said:Biblija jasno uči da postoji samo jedan BogJa vjerujem da je Isus Bog po prirodi i sve to. Ali želim odgovor na moju tvrdnju, jer ste opet dali hrpu citata kako sam i prorekao 🙂 Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
November 21Nov 21 21 minutes ago, καιnos said:Ja vjerujem da je Isus Bog po prirodi i sve to. Ali želim odgovor na moju tvrdnju, jer ste opet dali hrpu citata kako sam i prorekao Pa citati su ti odgovor na tvoju tvrdnju. Nije uopce vjetodostojno da ja tvoje tvrdnje pobijam svojim tvrdnjama. Jer nisu bitne moje i tvoje riječi nego Riječ Božja po kojoj provjeravamo nečije tvrdnje,evo tvojih : Isus je rođen u vječnosti, izišao iz Očevih grudi, kao što je Eva izašla iz Adamove materije....Isus proizišao ili kako on kaže izišao sam od, ova grčka riječ znači iz Oca....ako je tako Isus rođen iz Očevih grudi, onda je to njegov ljubljeni, vlastiti Sin...ali ako je on dio trojstva, po vama je uzeo samo ulogu Sina, metafora. Trojstvo uništava teoriju da je Isus Sin Božji.Sad vi te vase riječi potvrdite u Bibliji jer ja nigdje ne nalazim to sto tvrdite. Citate molim.54 minutes ago, καιnos said:Ja vjerujem da je Isus Bog po prirodi i sve to. Ali želim odgovor na moju tvrdnju, jer ste opet dali hrpu citata kako sam i prorekao 🙂
November 22Nov 22 15 hours ago, Magdalena said:Prvo mi reci kojoj denominaciji pripadaš i koliko godina proucavas Bibliju?Biblija jasno uči da postoji samo jedan Bog, ali da je troosoban: Otac, Sin i Duh Sveti. Sve tri osobe su u potpunosti jednake po božanstvu, slavi i moći.(5) Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: (6) On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, (7) nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, (8) ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. (9) Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, (10) da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. (11) I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" – na slavu Boga Oca. (Fil 2:5-11). U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog (Iv 1:1Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim, ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo – žezlo je tvog kraljevstva (Heb 1:7-8).Jer u njemu (Kristu) tjelesno prebiva sva punina božanstva... (Kol 2:9).(1) Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove, jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet. (2) Po ovome poznajte Duha Božjega: "Svaki duh, koji priznaje, da je Isus Krist u tijelu došao, od Boga je. (1 Iv 4:1-2, Šarić)Nemoj izmišljati, u Bibliji ne postoji ni jedan jedini citat koji tvrdi da su Bog tri osobe, to ni Isus a ni Apostoli nikada nisu propovijedali, imaš Apostolsko vjerovanje pa si sama pogledaj u što su Apostoli vjerovali, i da to nije isto kao nicejsko-carigradsko vjerovanje, koje se danas izgovara na misama, a koje su izmislili ljudi 300 godina poslije Krista, očito ti povijest dogme o Trojstvu nije poznata, i onda samo ponavljaš ono što su te učili, bez konkretnog argumenta ili citata iz Biblije.I ja sam dugo vjerovao u Trojstvo, ali sam onda pronašao činjenice koje jasno ukazuju na to da su to ljudi izmislili, a ne da to piše u Božjoj riječi.Ali eto, daj barem jedan citat iz Biblije gdje se bilo gdje tvrdi da su Bog tri osobe, pa ćeš biti u pravu, dotle nisi u pravu i vjeruješ u ljudsku dogmu, a ne u Božansku objavu, e da.
November 22Nov 22 On 18. 11. 2025. at 20:14, piramida4 said:kakve to veze sa ne vezanom svezom ima sa datom ti istinomTKO JE LOGOS??znam da ti je teško - ali probaj se skoncentrirati i opet pročitati date ti stihoveako ti je stalo do istinekoji jasno kažu tko je logos==========ZAŠTO NE POŠTUJEŠ prvu Božju Očevu YHVH Zapovjest?da JE poštuješ – onda bi ti SVE bilo jasno!Prva Božja Zapovjest kaže TKO je Bog:……………IZLAZAK 20,2 "Ja sam YHVH, Bog tvoj,koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.IZLAZAK 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.,,,,,,,,,,,,,,,,,,da li je neupitno da jeBog = Otac = YHVH?-!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,TO sad uvrsti u Ivana da ti se otvore oči-----------------IVAN 1,1U početku bijaše RIJEČ i RIJEČ bijaše u BOGA OCA YHVH iRIJEČ bijaše BOG OTAC YHVH.IVAN 1,2BOŽJA OČEVA YHVH RIJEČ bijaše u početku u BOGA OCA YHVH.IVAN 1,3Sve postade po BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI ibez BOŽJE OČEVE YHVH RIJEČI ne postade ništa. Svemu što postadeIVAN 1,4u BOŽJOJ OČEVOJ YHVH RIJEČI bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;IVAN 1,5i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.IVAN 1,6Bi čovjek poslan od BOGA OCA YHVH, ime mu Ivan.IVAN 1,7On dođe kao svjedok da posvjedoči zaSVJETLO SINA YEHOSHUU da svi vjeruju po njemu.IVAN 1,8Ne bijaše on SVJETLO SIN YEHOSHUA,nego - da posvjedoči za SVJETLO SINA YEHOSHUU.IVAN 1,9SVJETLO SIN YEHOSHUA istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet;IVAN 1,10bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.IVAN 1,11K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.IVAN 1,12A onima koji GA SINA YEHOSHUU primiše podade moćda postanu djeca od BOGA OCA YHVH:onima koji vjeruju u njegovo ime,IVAN 1,13koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje,nego - od BOGA OCA YHVH.IVAN 1,14I RIJEČ BOG OTAC YHVH napravi TIJELO SINU YEHOSHUI i nastani se SIN YEHOSHUA među nama i vidjesmo slavu njegovu –slavu koju ima kao JEDINOROĐENAC od BOGA OCA YHVH - pun milosti i istine...................SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH,Yehoshua – lažno je zvan Isusek!Piramida ,Isus Krist je Riječ. Isus Krist je Bog zajedno sa Ocem i Duhom Svetim. Cijela Biblija o tome piše. 4 hours ago, teodati said:Nemoj izmišljati, u Bibliji ne postoji ni jedan jedini citat koji tvrdi da su Bog tri osobe, to ni Isus a ni Apostoli nikada nisu propovijedali, imaš Apostolsko vjerovanje pa si sama pogledaj u što su Apostoli vjerovali, i da to nije isto kao nicejsko-carigradsko vjerovanje, koje se danas izgovara na misama, a koje su izmislili ljudi 300 godina poslije Krista, očito ti povijest dogme o Trojstvu nije poznata, i onda samo ponavljaš ono što su te učili, bez konkretnog argumenta ili citata iz Biblije.I ja sam dugo vjerovao u Trojstvo, ali sam onda pronašao činjenice koje jasno ukazuju na to da su to ljudi izmislili, a ne da to piše u Božjoj riječi.Ali eto, daj barem jedan citat iz Biblije gdje se bilo gdje tvrdi da su Bog tri osobe, pa ćeš biti u pravu, dotle nisi u pravu i vjeruješ u ljudsku dogmu, a ne u Božansku objavu, e da.Jeli Krist Isus Sin Boga Oca? Ima li Sin Krist Isus Duha Svetoga? Ima li Bog Otac Duha Svetoga? Ja ne razumijem sto vam nije jasno!
November 23Nov 23 18 hours ago, Magdalena said:Piramida ,Isus Krist je Riječ. Isus Krist je Bog zajedno sa Ocem i Duhom Svetim.Cijela Biblija o tome piše.Jeli Krist Isus Sin Boga Oca? Ima li Sin Krist Isus Duha Svetoga? Ima li Bog Otac Duha Svetoga?Ja ne razumijem sto vam nije jasno!Opet pišeš nešto što ne piše u Bibliji, Otac nije rođen ni od koga, dakle je oduvijek, Sin je rođen od Oca i nije oduvijek, a Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, a ne da bilo Otac ili Sin ima Duha Svetoga, nije Sin Otac i Otac Sin, a nije ni Sin Duh Sveti ni obrnuto, to troje je sasvim različito i po starosti i po ulogama, sve si pobrkala.I Riječ ne postoji oduvijek, nego je rođena "u početku", naziva se mudrost, jasno piše da je rođena, a ne da postoji oduvijek.Fali ti dobra teološka škola pojmova, zato me ne razumiješ, samo kažem.
November 23Nov 23 1 hour ago, teodati said:Opet pišeš nešto što ne piše u Bibliji, Otac nije rođen ni od koga, dakle je oduvijek, Sin je rođen od Oca i nije oduvijek, a Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, a ne da bilo Otac ili Sin ima Duha Svetoga, nije Sin Otac i Otac Sin, a nije ni Sin Duh Sveti ni obrnuto, to troje je sasvim različito i po starosti i po ulogama, sve si pobrkala.I Riječ ne postoji oduvijek, nego je rođena "u početku", naziva se mudrost, jasno piše da je rođena, a ne da postoji oduvijek.Fali ti dobra teološka škola pojmova, zato me ne razumiješ, samo kažem.A gdje pise da Sin nije oduvijek? ''I reče Bog: Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji.'' (Post 1:26.) Ne samo da su neka Božija imena u množini, nego Bog govori o sebi u množini. U Postanku 3:22 Bog kaže: »Evo, čovjek postade kao jedan od nas (...) « Tko su nas?
November 24Nov 24 Spirit Junkie On 22. 11. 2025. at 18:27, Magdalena said:Jeli Krist Isus Sin Boga Oca? Ima li Sin Krist Isus Duha Svetoga? Ima li Bog Otac Duha Svetoga?Reci mi ako Krist ima svog Duha, i Bog svog Duha, plus još Bog Sveti Duh koji je sam Duh, onda imamo tri Duha. A Biblija uči da je Božji duh samo jedan. To je Duh koji izlazi iz Oca kroz Sina, a ne neka treća posebna Božanska Osoba. Ali bilo bi dobro otvoriti temu ili već postoji da vidim. Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
November 24Nov 24 3 hours ago, καιnos said:Reci mi ako Krist ima svog Duha, i Bog svog Duha, plus još Bog Sveti Duh koji je sam Duh, onda imamo tri Duha. A Biblija uči da je Božji duh samo jedan. To je Duh koji izlazi iz Oca kroz Sina, a ne neka treća posebna Božanska Osoba. Ali bilo bi dobro otvoriti temu ili već postoji da vidim.Pa da, jedan je Sveti Duh koji je i sam Bog Duh koji je i u Ocu ,koji je i u Sinu. Isto kao sto je u vjernima i Otac i Sin i Duh Sveti.“I dat će mu ime Emanel — što znači: Bog je s nama.” (Matej 1,23)Gospodin Isus Krist bio je jedno s Ocem od uvijek . On je “otisak njegove biti”, otisak Njegove veličine i veličanstva, “odsjaj njegova sjaja”. On je došao na naš svijet kako bi objavio ovu slavu. On je došao na ovu grijehom pomračenu Zemlju da otkrije svjetlost Božje ljubavi, da bude “Bog s nama"Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je : Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni…" (Iza 9:5)Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni" (1.Iv 5:20)Budući da u njemu (Kristu), stanuje stvarno sva punina božanstva…" (Kol 2:9"Jer Otac ne sudi nikomu, već je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca." (Iv 5:23)15) Zato i ja, otkad sam čuo za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i za ljubav prema svima svetima, (16) ne prestajem zahvaljivati za vas i sjećati vas se u svojim molitvama: (17) Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; (18) prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima (19) i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove (20) koju na djelu pokaza u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi zdesna na nebesima (21) iznad svakog Vrhovništva i Vlasti i Moći i Gospodstva i svakog imena imenovana ne samo na ovom svijetu nego i u budućemu. (22) Sve mu podloži pod noge, a njega postavi - nad svime - Glavom Crkvi, (23) koja je Tijelo njegovo, punina Onoga koji sve u svima ispunja. (Ef 1:15-23) Sveta Trojica djeluju zajedno ,Svaki od Svete Trojice je pravi Bog . Jedan bitak ,jedan Bog. 4 hours ago, καιnos said:Reci mi ako Krist ima svog Duha, i Bog svog Duha, plus još Bog Sveti Duh koji je sam Duh, onda imamo tri Duha. A Biblija uči da je Božji duh samo jedan. To je Duh koji izlazi iz Oca kroz Sina, a ne neka treća posebna Božanska Osoba. Ali bilo bi dobro otvoriti temu ili već postoji da vidim.
November 24Nov 24 Spirit Junkie 2 minutes ago, Magdalena said:Svaki od Svete Trojice je pravi Bog3X1= jedan Bog. Svi kažu jedan je Bog, a ti kažeš da su tri. To je ta velika rimska misterija, koju slijede većinom sve crkve. Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!
November 24Nov 24 3 minutes ago, καιnos said:3X1= jedan Bog. Svi kažu jedan je Bog, a ti kažeš da su tri. To je ta velika rimska misterija, koju slijede većinom sve crkve.1x1x1=1.
November 24Nov 24 On 23. 11. 2025. at 14:46, Magdalena said:A gdje pise da Sin nije oduvijek? ''I reče Bog: Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji.'' (Post 1:26.) Ne samo da su neka Božija imena u množini, nego Bog govori o sebi u množini. U Postanku 3:22 Bog kaže: »Evo, čovjek postade kao jedan od nas (...) « Tko su nas?Nije bez veze Bog u Bibliji i jednina i množina, jer je jedan uzrok svega, a više sila koje su svemir napravile, nije to isto, treba to znati razlikovati.1 hour ago, Magdalena said:Pa da, jedan je Sveti Duh koji je i sam Bog Duh koji je i u Ocu ,koji je i u Sinu. Isto kao sto je u vjernima i Otac i Sin i Duh Sveti.“I dat će mu ime Emanel — što znači: Bog je s nama.” (Matej 1,23)Gospodin Isus Krist bio je jedno s Ocem od uvijek . On je “otisak njegove biti”, otisak Njegove veličine i veličanstva, “odsjaj njegova sjaja”. On je došao na naš svijet kako bi objavio ovu slavu. On je došao na ovu grijehom pomračenu Zemlju da otkrije svjetlost Božje ljubavi, da bude “Bog s nama"Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je : Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni…" (Iza 9:5)Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni" (1.Iv 5:20)Budući da u njemu (Kristu), stanuje stvarno sva punina božanstva…" (Kol 2:9"Jer Otac ne sudi nikomu, već je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca." (Iv 5:23)15) Zato i ja, otkad sam čuo za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i za ljubav prema svima svetima, (16) ne prestajem zahvaljivati za vas i sjećati vas se u svojim molitvama: (17) Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; (18) prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima (19) i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove (20) koju na djelu pokaza u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi zdesna na nebesima (21) iznad svakog Vrhovništva i Vlasti i Moći i Gospodstva i svakog imena imenovana ne samo na ovom svijetu nego i u budućemu. (22) Sve mu podloži pod noge, a njega postavi - nad svime - Glavom Crkvi, (23) koja je Tijelo njegovo, punina Onoga koji sve u svima ispunja. (Ef 1:15-23)Sveta Trojica djeluju zajedno ,Svaki od Svete Trojice je pravi Bog . Jedan bitak ,jedan Bog.Isus jasno razdvaja Oca, Sina i Duha Svetoga, ne kaže da je to isto, jeste sve u svemu, i jedno, ali i različito i nije ni malo isto, kako sam rekao a to što nije isto, je to da je Otac oduvijek, a Sin i Duh Sveti nisu, ako se uzmu svi citati iz Biblije, upravo se to dobije, a ne neke tri osobe, eto.
November 24Nov 24 19 minutes ago, καιnos said:3X1= jedan Bog. Svi kažu jedan je Bog, a ti kažeš da su tri. To je ta velika rimska misterija, koju slijede većinom sve crkve."Čuj, Izraele, Jahve je Bog naš, Jahve je jedan." (Pnz 6:4-5)"Ti vjeruješ da ima samo jedan Bog. Dobro činiš!" (Jak 2:19)"Ja sam Jahve i nema drugog. Osim mene Boga nema." (Iza 45:5.)"Ja Sam Bog i nema drugog. Bog, nitko mi sličan nije." Kaže nam Bog. (Iza 46:9)Očito je iz Biblije da ima samo jedan Bog. Nema, dakle, dva (jedan manji, jedan veći) ili tri Boga, nego samo jedan. Biblija ustvari govori da ima mnogo lažnih bogova i idola, ali pravi Bog je samo jedan.Jasno smo vidjeli da je Bog jedan. Međutim, Biblija govoreći o tri osobe: Ocu, Sinu i Duhu Svetom, direktno i indirektno ih naziva Bogom (pravim Bogom). Tu ćemo tvrdnju i pokazati iz Biblije. Jasno ćemo vidjeti da nauk o Trojstvu nije ljudska filozofija, nego Božje otkrivenje.Jer Otac ne sudi nikomu, već je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca." (Iv 5:23)Težite za onim za čime treba da težite u Kristu Isusu! On, božanske naravi, nije se ljubomorno držao svoje jednakosti s Bogom, nego se nje lišio uzevši narav sluge i postavši sličan ljudima. Kad postade kao čovjek, ponizi sam sebe postavši poslušan do smrti, i to smrti na križu. Zato ga Bog uzdiže na najvišu visinu i dade mu jedincato ime koje je iznad svakog drugog imena, ..." (Fil 2:5-9)1 hour ago, teodati said: Edited November 24Nov 24 by Magdalena
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje