Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

U Islamu vlada verovanje da moramo činiti po propisima da bi se spasli, da ili ne i zašto?

Featured Replies

U Islamu vlada verovanje da MORAMO činiti po propisima da bi se spasli,DA ILI NE i zašto?

pexels-tayebmezahdia-318451.jpg

• Autor

Abdest,određeni broj molitvi,propisi o molitvi...itd....da li je slepo sleđenje propisa ono što Bog traži ili traži veru, odnosno da li činimo nešto zato što Moramo ili zato što Želimo...šta je draže Bogu?

On 12. 03. 2024. at 15:30, Sluga Božji said:

da li činimo nešto zato što Moramo ili zato što Želimo...šta je draže Bogu?

Da li je Bog pristran? Pa da bi rekao - ovaj čini zato što mora, a onaj zato što ne mora ali želi? Kako onaj prvi zna da mora, a ovaj drugi da ne mora i svejedno jedan tako čini jer misli da mora, drugi jer tako želi, treći ne želi pa ni ne čini?

Šta ti zapravo pitaš? Da li je bolje morati činiti po nekakvim propisima koje je uveo čovjek ili željeti činiti po tim istim propisima?

Dotad:

"S čime ću doći pred Jahvu, hoću li pasti ničice pred Bogom Svevišnjim? Hoću li doći preda nj sa žrtvom paljenicom, s teocima od jedne godine?
Hoće li mu biti mile tisuće ovnova, tisuće tisuća potoka ulja? Treba li prinijeti sina prvorođenog zbog svoga zločina, plod svoje utrobe zbog grijeha koji sam počinio?"

Objavljeno ti je, čovječe, što je dobro, što Jahve traži od tebe: djeluj pošteno, budi vjeran ljubavi i smjerno hodi sa svojim Bogom.

• 6 months later...

Noje je imao tri sina Sema Hama i Jafeta. Od Sema su semiti , i odnosi se na jevreje; i oni imaju Sunce za znak. jer njima se Bog objavio u starom zavetu. a ponuđena im je i svetlost Novog Zaveta. 

Ham je video očevu golotinju pa je rekao braći za šta je bio proklet, Njegova braća su se ogrnula i natraške ušla u šator pokrivši očevu golotinju da je ne vide. Hrišćani kroz Hrista otkrivaju Boga i vide ga golog ali je Hristos sa njih skinuo prokletstvo jer je sam postao prokletstvo. Jer piše; da je proklet onaj ko je okačen o drvo. Hrišćanstvo predstavlja Zemlju jer se samo na Zemlji rađa nov život, a mi se u hrišćanstvu rađamo kao sinovi Božiji. 

Jafetovi potomstvo se odnosi na Islam i imaju Mesec za znak. Mesec nema svoju svetlost nego reflektuje Sunčevu svetlost na zemlju. Tako islam reflektuje svetlost Starog zaveta. Noje je Jafeta blagoslovio da živi u šatorima Semovijem, A šator je zaklon zaklon od sunčeve svetlosti, Božije svetlosti koja je u Hristovom učenju.

U pitanju su šatori zakona, I kao što jevreji teže ispunjavanju zakona Božijeg tako i muslimani imaju svoje zakone i pravila  koje upražnjavaju i misle da će na taj način ugoditi Bogu. A ustvari oni su se ogrnuli i okrenuli leđa da ne vide Božiju golotinju i ne upoznaju Oca onakvog kakav zaista jeste.

Tako Ham slika Hrista koji je video oca i to preneo svojoj braći, jer Hristos nas naziva svojom braćom. I mi kroz Hrista upoznajemo oca onakvog kakav zaista jeste.

Na zastavama Islamskih država često imamo mlad mesec i zvezdu danicu. 

Ali to je mlad mesec samo za neiskusnog posmatrača, zapravo je u pitanju pomračenje sunca, jer kod mladog meseca srp je daleko manji nego što je na slikama islamskih zastava predstavljen, Toliki srp se pojavljuje samo kod pomračenja Sunca a Mesec je tu ona tamna sena koja zaklanja Sunce.  Jer Mesec je svetlost onima koji hode po mraku a po danu Mesec zna da bude pomračenje Sunca, pomračenje Starog zaveta. Tako je islamsko učenje zapravo pomračenje starog zaveta i dolazi od lucifera , zvezde danice koja je na zastavama pored "Mladog meseca"

Kada gledamo pomračenje Sunca mi tu možemo videti i Sunce i Mesec i Zemlju. Zemlju vidimo tako jer se pomračenje Sunca može videti samo sa zemlje, Tako i to da je Islam pomračenje Zakona Božijeg može se videti samo sa Zemlje, iz hrišćanstva.

Tri monoteističke religije zapravo reflektuju tri lica Božanskog bića. Stari zavet oslikava Boga Oca jer je on postavio zakone po kojima će ovaj svemir da funkcioniše kao i zakone života, Hrišćanstvo predstavlja Sina jer je u njemu sve stvoreni u umu Božijem, a Islam oslikava Sv, Duha koji usklađuje ono šta Sin Kreira u umu sa zakonima koje je Otac Postavio i to dovodi u materiju, kreira u materiji ono šta je u Umu smišljeno.

Edited by rale

• 3 months later...

Jakovljeva poslanica 2:26

26 Dakle, kao što je telo bez duha mrtvo, tako je i vera bez dela mrtv

a.

Spašeni smo blagodaću, ali će nam se suditi po djelima!

Biti će spašenih onih za koje ne bismo nikada rekli, niti pomislili.

Misliš da da dobar liječnik koji pomaže ne tražeći ništa za uzvrat ne može biti spašen ,.naravno da može. A ginekolog koji pobio na tisuće neridene djece u utrobi žene koja tako tako odlučila može isto, ali, ako postane vjernik , ako se kaje, ako prizna Bogu, i moli za oprost. Ksi i ženi koja je tako činila,. Ne bitno bilo jedno ili 10, ali, ako se kaje i oružja Bog oprašta , idu dalje i ne čini isto. Ubiti će spašena i one i ta djece i vitice zajedno sretni u Raju!

Djela ljubavi su bitna, ali,.ali samo, ako tu srce kaže daj i pomozi. Ako nije iz srca ništa ne koristite.

Da ljudi mr nahranio kada sam bio gladan? Da li su mi dao vode kada sam bio žedan, da li di me uvijek kafa sam bio gol i bos, da li di me posjetio kafa sam bio u bolnici i u zatvoru? - Isus je jasno rekao da su djela ljubavi i pomaganje bitna! Po tome sami možemo znati gdje smo i na kojem putu!

• καιnos changed the title to U Islamu vlada verovanje da moramo činiti po propisima da bi se spasli, da ili ne i zašto?

Islam ne vjeruje u Boga iz Biblije. Ne vjeruju da je Isus Krist umro za nas i uskrsnuo.On je za njih samo prorok. Issa njihov nije Isus Krist niti je Meiram Marija. Zato se i "spašavaju" svojim djelima.

Edited by Magdalena

1 hour ago, Magdalena said:

Islam ne vjeruje u Boga iz Biblije. Ne vjeruju da je Isus Krist umro za nas i uskrsnuo.On je za njih samo prorok. Issa njihov nije Isus Krist niti je Meiram Marija. Zato se i "spašavaju"

Zato i velim da će biti spašenih od svih.

Tko smo mi da kažemo da će netko biti ili neće biti spašen?!

• 2 weeks later...
  • Spirit Junkie

U svim religijama čovjek traži Boga, osim u kršćanstvu gje Bog traži čovjeka.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

13 hours ago, καιnos said:

U svim religijama čovjek traži Boga, osim u kršćanstvu gje Bog traži čovjeka.

Čovjek traži boga sa malim b. Da traži Boga iz Biblije danas bi ga svi sigurno našli jer se Evanđelje propovijeda svugdje. Danas je lako dostupno svima . Ali neće ,kazu da je Biblije izmišljena,da je bajka kako bajke sto ih pisu braća Grimm. Zasto neće prionuti Bogu živom? Jer si drugi bogovi su stvari,stvorenje ili pojave od sunca do mjecesca ,vjetra ,bude ,krišne do islamskog boga? Sva ta stvorenja mrtva u grobovima ,sve materija mrtva ,osim Boga Živog. Zato sto voljom svojom biraju ,data nam je sloboda izabrati ,Bog te ne prisiljava da ga spoznaš . Bog je sve stvorio ,radi nas ljudi i radi našeg živoljenja i spasenja. NITKO od nas nece biti spasen po djelima ,po religiji ,po krsćanstvu ili Islamu ili budizmu ,niti po pastoru niti po hođi niti po svecenicima. Bit cemo spašeni vjerom u Isusa Krista i u Njegovo završeno Djelo na križu . Bit cemo spašeni hodom u vjeri u Isusa Krista ,davatelja života,davatelja Duha,davatelja svetosti,posinstva i svakog dobra iz ljubavi i milosti prema čovjeku. Tko to odbije taj nije zdravog razuma i neki drugi duh vlada nad njim koji okolo bijesni ko ričući lav ,a ne Duh Sveti.

Da bi bili spaseni svi ljudi imaju samo dva izbora .Vjerovati Isusu Kristu i vjerom gledati put u Kraljevstvo Božje ili ne vjerovati .U Poslanici Rimljanima 3:25 piše: Njega je Bog izložio da svojim krvi bude pomirilište po vjeri…." U 3:26 "i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa."

"Tko god ostaje u njemu, ne ostaje u grijehu; tko god ostaje u grijehu, njega nije vidio ni upoznao." (1 Iv 3:6)

Opravdanje, pomirenje s Bogom, oproštenje grijeha, život vječni primaju se vjerom u Krista. U ono ko on jeste i u ono šta je on učinio. A da li je to samo puka intelektualna vjera?

Pavao u Rimljanima 15 kaže šta je to on propovijedao i šta je to vjera:…da na slavu njegova imena propovijedamo poslušnost – vjeru među svim narodima."

Opravdanje, pomirenje s Bogom, oproštenje grijeha, život vječni primaju se vjerom u Krista. U ono ko on jeste i u ono šta je on učinio. A da li je to samo puka intelektualna vjera?

Nego ustani, na noge se jer zato ti se ukazah da te postavim za poslužitelja i svjedoka onoga što si vidio i što ću ti pokazati. Izbavit ću te od naroda i od pogana kojima te šaljem da im otvoriš oči pa se obrate od tame k svjetlosti, od vlasti Sotonine k Bogu te po vjeri u mene prime oproštenje grijeha i baštinu među posvećenima.'" "Otada, kralju Agripa, ne bijah neposlušan nebeskom viđenju. Nego najprije onima u Damasku pa onda i u Jeruzalemu, svoj zemlji židovskoj i poganima navješćivah da se pokaju i obrate k Bogu i čine djela dostojna obraćenja. (Dj 26:16-20)

Vidimo da vjera u Krista koju je Pavao propovijedao nije samo puko intelektualno slaganje sa činjenicama Evanđelja, nego poslušnost istima. Na drugom mjestu Pavao jasno kaže šta spasonosna vjera jeste. U Djelima 26 Opisuje kako mu je sam Isus dao zapovijed šta da propovijeda:

Nego ustani, na noge se jer zato ti se ukazah da te postavim za poslužitelja i svjedoka onoga što si vidio i što ću ti pokazati. Izbavit ću te od naroda i od pogana kojima te šaljem da im otvoriš oči pa se obrate od tame k svjetlosti, od vlasti Sotonine k Bogu te po vjeri u mene prime oproštenje grijeha i baštinu među posvećenima.'" "Otada, kralju Agripa, ne bijah neposlušan nebeskom viđenju. Nego najprije onima u Damasku pa onda i u Jeruzalemu, svoj zemlji židovskoj i poganima navješćivah da se pokaju i obrate k Bogu i čine djela dostojna obraćenja. (Dj 26:16-20)

Vidimo šta je jasna Isusova zapovijed: da se ljudi obrate od tame k svjetlosti, tj. od Sotonine vlasti k Bogu, odnosno da se obrate od grijeha. To znači da oni trebaju priznati svoju grešnost, pokajati se i obratiti. To je sastavni dio spasonosne vjere.

Evo odgovora na temu spasenja. Jesam li ja spašena,e to je pitanje koje bi svatko sebi trebao postaviti. Ako ga budist postavi sebi koji ce odgovor dobiti? Ako ga islamist postavi sebi koji ce odgovor dobit? Ako ga ateist postavi sebi koji ce odgovor dobit? Ako ga krščanin postavi sebi ,a MORA ,koji ce odgovor dobit? Jesi li spašen?

On 12. 03. 2024. at 15:27, Sluga Božji said:

U Islamu vlada verovanje da MORAMO činiti po propisima da bi se spasli,DA ILI NE i zašto?

pexels-tayebmezahdia-318451.jpg

to nije samo po islamu, nego i po Bibliji moras tako

• Spirit Junkie
1 hour ago, Zehran said:

to nije samo po islamu, nego i po Bibliji moras tako

Možda je tako izgledalo u Starom zavjetu. Po Novom zavjetu mi se spašavamo milošću ako prihvatako Isusovu žrtvu, ne dobrim djelima. Naravno ako si iskren kršćanin onda ćeš činiti i dobra djela. Npr. Sead iz Novog Pazara gradi Dragoslavu kuću

hayat.ba
No image preview

Nema tu Bošnjak, Srbin, Hrvat, imaš ljude, imaš neljude:...

U komentarima ispod videa, uslijedile su riječi hvale za ovakav humani gest Seada ali i za sve dobre ljude koji su priskočili u pomoć

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

9 minutes ago, καιnos said:

Možda je tako izgledalo u Starom zavjetu. Po Novom zavjetu mi se spašavamo milošću ako prihvatako Isusovu žrtvu, ne dobrim djelima. Naravno ako si iskren kršćanin onda ćeš činiti i dobra djela. Npr. Sead iz Novog Pazara gradi Dragoslavu kuću

hayat.ba
No image preview

U komentarima ispod videa, uslijedile su riječi hvale za ovakav humani gest Seada ali i za sve dobre ljude koji su priskočili u pomoć

nije to samo u Starom zavjetu, nego i u novom zavjetu , dokaz:

Jakov 2:17

„Tako i vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi.“

Jakov 2:20

„Hoćeš li znati, o čovječe ludi, da je vjera bez djela mrtva?“

Jakov 2:24

„Vidite da se čovjek opravdava djelima, a ne samo vjerom.“

Jakov 2:26

„Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez djela mrtva.“

ovdje jasno vidimo da ti vjera u krista nista ne znaci ako nemas djela. to je potpuno logicno, vjeru koju dobra djela ne potvrdjuju je samozavaravajuca vjera, sam covjek sebe vara onda...

hayat.ba
No image preview

Jel mi poznamo nečija srca i živote? Tko to ima pravo da kaže npr da Halid Bešlić neće biti ili hoće biti spašen ?

Zašto si većina kršćana daje za pravo govoriti tko hoće,a tko neće biti spašen, i to uglavnom protestantskih?😷

Osobno , ne bih su dala to pravo. Prije da, ali sada živi Krist u meni i osvjedočava me u istinu.

7 minutes ago, Ljubav said:

Jel mi poznamo nečija srca i živote? Tko to ima pravo da kaže npr da Halid Bešlić neće biti ili hoće biti spašen ?

Zašto si većina kršćana daje za pravo govoriti tko hoće,a tko neće biti spašen, i to uglavnom protestantskih?😷

Osobno , ne bih su dala to pravo. Prije da, ali sada živi Krist u meni i osvjedočava me u istinu.

To ne kaže "većina hrišćana", to kaže i Sam Hristos Svojim riječima da onaj ko se ne rodi ponovo vodom i Duhom neće ući u carstvo nebesko. Spasenje je dostupno svima, ali postoje uslovi za spasenje.

4 hours ago, Zehran said:

nije to samo u Starom zavjetu, nego i u novom zavjetu , dokaz:

Jakov 2:17

Jakov 2:20

Jakov 2:24

Jakov 2:26

ovdje jasno vidimo da ti vjera u krista nista ne znaci ako nemas djela. to je potpuno logicno, vjeru koju dobra djela ne potvrdjuju je samozavaravajuca vjera, sam covjek sebe vara onda...

Spasonosna vjera čini djela. To je isto kad bi netko danas tvrdio da su recimo ,apostoli ,hodali i činili zlo. Nisu jer ih vjera pa time i Krist u njima ,čuva od loših djela. Netko tko radi nedjela nije kršćanin ,može misliti da je ,ali nije. Spasonosna istiniska vjera ŕađa novo stvorenje u Kristu Isusu.

55 minutes ago, Magdalena said:

Spasonosna vjera čini djela. To je isto kad bi netko danas tvrdio da su recimo ,apostoli ,hodali i činili zlo. Nisu jer ih vjera pa time i Krist u njima ,čuva od loših djela. Netko tko radi nedjela nije kršćanin ,može misliti da je ,ali nije. Spasonosna istiniska vjera ŕađa novo stvorenje u Kristu Isusu.

55 minutes ago, Magdalena said:

Spasonosna istiniska vjera ŕađa novo stvorenje u Kristu Isusu.

sta to uopste sustinski znaci radja novo stvorenje u Kristu Isusu?

2 minutes ago, Zehran said:

sta to uopste sustinski znaci radja novo stvorenje u Kristu Isusu?

To znači da je staro" ja" prošlo i došlo je novo "ja" u Kristu.

Mi smo od Boga. Tko poznaje Boga, nas sluša, a tko nije od Boga, ne sluša nas. Po tom prepoznajemo Duha istine i duha zablude. (1 Iv 4:6)

To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni. (Iv 5:13)

Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti. (1 Iv 3:14)

Kako znamo da smo iz smrti prešli u život? Kako znamo da imamo život vječni? Zato što ljubimo braću. Braća su oni koji vjeruju u Krista. Kada Biblija kaže braća (grč. adelfos) onda misli na braću i sestre, ne samo na braću. Zapazite što Ivan kaže: „Mi znamo.” Ovo je sigurnost i sigurno znanje. Mi znamo da imamo život vječni jer ljubimo braću.

7Ljubljeni, ljubimo jedni druge jer ljubav je od Boga; i svaki koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. (8) Tko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav. (1 Iv 4:7-8)

Rekne li tko: "Ljubim Boga", a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti. (1 Iv 4:20)

Vjernici su Božije sluge, Božija djeca, i ako ljubimo Boga, ljubimo i Božiju djecu. To je onda znak da poznajemo Boga i da smo spašeni. Ovaj znak ima dvije strane. Onaj koji ljubi Boga i djecu Božiju ne ljubi svijet i ono što je u svijetu: požudu tijela, požudu očiju i oholost zbog imetka. (1 Iv 2:15,16)

21 minutes ago, Magdalena said:

To znači da je staro" ja" prošlo i došlo je novo "ja" u Kristu.

Mi smo od Boga. Tko poznaje Boga, nas sluša, a tko nije od Boga, ne sluša nas. Po tom prepoznajemo Duha istine i duha zablude. (1 Iv 4:6)

To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni. (Iv 5:13)

Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti. (1 Iv 3:14)

Kako znamo da smo iz smrti prešli u život? Kako znamo da imamo život vječni? Zato što ljubimo braću. Braća su oni koji vjeruju u Krista. Kada Biblija kaže braća (grč. adelfos) onda misli na braću i sestre, ne samo na braću. Zapazite što Ivan kaže: „Mi znamo.” Ovo je sigurnost i sigurno znanje. Mi znamo da imamo život vječni jer ljubimo braću.

7Ljubljeni, ljubimo jedni druge jer ljubav je od Boga; i svaki koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. (8) Tko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav. (1 Iv 4:7-8)

Rekne li tko: "Ljubim Boga", a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti. (1 Iv 4:20)

Vjernici su Božije sluge, Božija djeca, i ako ljubimo Boga, ljubimo i Božiju djecu. To je onda znak da poznajemo Boga i da smo spašeni. Ovaj znak ima dvije strane. Onaj koji ljubi Boga i djecu Božiju ne ljubi svijet i ono što je u svijetu: požudu tijela, požudu očiju i oholost zbog imetka. (1 Iv 2:15,16)

i došlo je novo "ja" u Kristu.

ali sta znaci uopste sustinski u kristu....zasto ovakav konfuzan rijecnik koristite???

Gost
Odgvori na temu

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.