Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

2 hours ago, Magdalena said:

Rimljanima 8,16 Ovaj Duh svjedoči našemu duhu, da smo djeca Božja.

Sta je sad ovo,treniras za komedijanta nedelje ???

Kakve veze ima OVAJ tekst sa tvojom tvrdnjom o trokomponentnosti ljudskog bica ???????

• Odgovora 192
  • Pregleda 1,8k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Čovjek je jedno, nešto ovakvo, a Bog je drugo, nešto onakvo. A način jedinstva čovjeka i Boga je nešto što je opet složeno i mi to teorijski jako slabo poznajemo.

• Upravo je suprotno. Jedini način na koji vaskrsenje ima smisla jeste ako je duša besmrtna. Ako ljudi poslije smrti potpuno prestaju postojati, onda je logični zaključak da ne vaskrsavaju ti isti ljudi

• Nije teško pokazati da sv. ap. Pavle ne misli o konačnom sudu u tom stihu. "23. A obuzima me oboje: imam želju umrijeti i sa Hristom biti, što je mnogo bolje; 24. Ali ostati u tijelu potrebnije je vas

Posted Images

upravo, robivek said:

Sta je sad ovo,treniras za komedijanta nedelje ???

Kakve veze ima OVAJ tekst sa tvojom tvrdnjom o trokomponentnosti ljudskog bica ???????

Imam naš duh u nama ,imamo ga u nasoj duši koja je u nama u našem tijelu. To su tri komponente čovjeka i Biblija spominje i jednu i drugu i trecu.

• Spirit Junkie
1 minute ago, Magdalena said:

Imam naš duh u nama ,imamo ga u nasoj duši koja je u nama u našem tijelu.

1. Timoteju 6:16, koji kaže da Bog "jedini ima besmrtnost".

Vidi Magdalena što kaže Biblija, da jedino Bog ima besmrtnost, a ti veliš da su i ljudi besmrtni. Ne možeš tako protiv Boga govoriti.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Sta znaci ovaj stih :Djela apostolska - 2. poglavlje 38 Petar će im: »Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga.

Kakvo bre useljavanje,sta je vama ljudi ?

Sveti Duh se ne useljuje fizicki u nasa tela vec deluje u nas razum ,,prima se Njegova aktivnost kroz nas razum i srce.

Nasa bica su i dalje spoj tela ( praha zemaljskoga) i zivotnog duha ( koji ga Bog daje) sve dok smo zivi i to se ne menja po nijednom osnovu.

...ili ako vec moramo koristiti tvoju logiku sta cemo onda sa onim slucajevima kada su u neka dela aktivni sotonski duhovi,sta ja znam,neki legion od njih,recimo 10-oro ?

Jel to znaci da se te osobe u stvari 12-komponentna bica ???

..sta li necemo videtiod tebe...

Ponavljam :Rimljanima 8,16 Ovaj Duh svjedoči našemu duhu, da smo djeca Božja. Duh Sveti u nama jer smo djeca Bozja. Njega nemaju nevjernici. Ali imaju svoj duh u koji nije usao Duh Sveti jer ne vjeruju i nisu se krstili u ime Isusa Krista .

Duh Sveti deluje u nas ali samo dok mu to dozvoljavamo sto se vidi iz naseg stila zivota - ukoliko smo verni Bogu u kontinuitetu onda je Duh u nas ali ukoliko odbacimo Bopzje zapovesti i zivimo raskalasno-gresan zivot nista onda od tog delovanja,Sveti Duh se povlaci od takve.

5 minutes ago, Magdalena said:

Imam naš duh u nama ,imamo ga u nasoj duši koja je u nama u našem tijelu. To su tri komponente čovjeka i Biblija spominje i jednu i drugu i trecu.

To nisu i ne mogu biti ljudske komponente jer nisu deo "materijala"od kojeg je Bog uopste stvorio coveka,pokusaj citati izvestaj o stvaranju ali molim te probaj otvorenih ociju,mozda budes primetila realnost koja je jasno zapisana !??

7 minutes ago, καιnos said:

Vidi Magdalena što kaže Biblija, da jedino Bog ima besmrtnost, a ti veliš da su i ljudi besmrtni. Ne možeš tako protiv Boga govoriti.

Bog je umro. Jeli Krist Isus umro? Umro za nas. I mi cemo takvom smrti umrijeti a duša ce naša zivjeti i onda se po Dolasku Isusa Krista spojiti sa svojim preobrazenim uskrslim tijelom. , isto kao sto je i Kristova duša bila ziva tri dana u grobu dok nije dobio Proslavljeno uskrslo tijelo.

Potpuno isto. Krist je Prvina Uskrslih ,Pobjedilac smrti . Čitaj i to i kako su i drugi ljudi nakon njega uskrsli i pokazali se u Jeruzalemu.

• Spirit Junkie
4 minutes ago, Magdalena said:

Bog je umro. Jeli Krist Isus umro? Umro za nas. I mi cemo takvom smrti umrijeti a duša ce naša zivjeti i onda se po Dolasku Isusa Krista spojiti sa svojim preobrazenim uskrslim tijelom. , isto kao sto je i Kristova duša bila ziva tri dana u grobu dok nije dobio Proslavljeno uskrslo tijelo.

Potpuno isto. Krist je Prvina Uskrslih ,Pobjedilac smrti . Čitaj i to i kako su i drugi ljudi nakon njega uskrsli i pokazali se u Jeruzalemu.

Joj, ja kažem jedno, a ti odgovoraš drugo. Ne mogu s tobom raspravljati, to sam primjetio kad si se registrirala na forum, ne znam na kojoj temi sam davao dobre argumente, a ti si stalno citirala neke stihove koji govore nešto drugo.

22 minutes ago, καιnos said:

Ivan 11:25-26 Biblija kralja Jakova (BKJ)

Isus joj je rekao: “Ja sam Uskrsnuće i Život. Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I svaki koji živi i vjeruje u mene, nikada neće umrijeti. Vjeruješ li ovo?”

Kako ce zivjeti ,ako i umre? Pazi ne pise malo ce biti mrtav pa ce biti malo ziv nego ,ako i umre ,zivjet ce ,kako?

Besmrtnost (lat. immortalitas) stanje je oslobođenosti od smrti ili uništenja, odnosno stanje vječnog života. Pojam besmrtnosti označuje učenje po kojem duša nadživljava tjelesnu smrt.

• Spirit Junkie
3 minutes ago, Magdalena said:

Isus joj je rekao: “Ja sam Uskrsnuće i Život. Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I svaki koji živi i vjeruje u mene, nikada neće umrijeti. Vjeruješ li ovo?”

Što kaže Isus Lazarovoj sestri, ona kaže - Znam Isuse, moj brat će ustati u uskrsnuću u posljednji dan, ne odmah nakon smrti. Pa reci mi ako je Lazar uživao u raju, zašto ga je Isus vratio da živi opet na ovoj zemlji, da se opet razboli, ili da Židovi ubiju jer je bio svjedok Isusovog čuda?!

1 minute ago, καιnos said:

Joj, ja kažem jedno, a ti odgovoraš drugo. Ne mogu s tobom raspravljati, to sam primjetio kad si se registrirala na forum, ne znam na kojoj temi sam davao dobre argumente, a ti si stalno citirala neke stihove koji govore nešto drugo.

Pa kako Bog jedini ima bezmrtnost ,ako je umro za nas? Bog daje bezsmrtnost i to svakom vjerniku jer smo Hram Duha Svetog i taj Hram u nama ne moze umrijeti nikada jer Duh Sveti vjerne ne napušta.

Evanđelje po Ivanu - 11. 25tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. 26 I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?« 27 Odgovori mu: »Da, Gospodine

• Spirit Junkie
upravo, Magdalena said:

Pa kako Bog jedini ima bezmrtnost ,ako je umro za nas

Kad god se u NZ kaže Bog, uvijek se misli na Oca, on jedini ima besmrtnost. Zatim Ivan 5,26 kaže - kao što Otac ima život, dao je i Sinu da ima život. Zašto će mu davati život, jer ako je Isus vječni Bog on mora imati sam taj život. Zato je istina da je Isus rođen i onda rođenjem primio taj život i besmrtnost. Jedini koji ima besmrtnost je Bog Otac, izvor svega. Nego prvo mi odgovori gore što kaže Lazarova sestra, kad će Lazar imat život vječni, i zašto je Bog pozvao Lazara iz raja, na ovu grešnu zemlju?

upravo, καιnos said:

Kad god se u NZ kaže Bog, uvijek se misli na Oca, on jedini ima besmrtnost. Zatim Ivan 5,26 kaže - kao što Otac ima život, dao je i Sinu da ima život. Zašto će mu davati život, jer ako je Isus vječni Bog on mora imati sam taj život. Zato je istina da je Isus rođen i onda rođenjem primio taj život i besmrtnost. Jedini koji ima besmrtnost je Bog Otac, izvor svega. Nego prvo mi odgovori gore što kaže Lazarova sestra, kad će Lazar imat život vječni, i zašto je Bog pozvao Lazara iz raja, na ovu grešnu zemlju?

Lazar ce ustati TIJELOM ,duša ne ustaje. Pozvao je Isus Krist koji je Bog Lazara da ustane jer je njegova sestre plakala i da pokaze ozivljenje čovjeka pred svjedocima. Da nevjerni povjeruju Ajde reci ti umrlom da ustane!

• Spirit Junkie

Isus nije rekao da je Lazar negdje dušom u raju. Nego je rekao učenicima da Lazar spava. Smrt je san, to kaže Biblija na više mjesta.

5 minutes ago, καιnos said:

Lazar nije bio u Raju ,nema proslavljeno tijelo za gore. Dusa mu je bila u Raju ona moze u nebo jer nema materijalnog propadljivog dijela u sebi. Ona je hram Božji u svakom vjerniku. Hram ide onome čiji je.

Bog je Otac i Sin i Duh Sveti. Ne mozes Bogu Ocu bez Boga Isusa Krista. Nema ti dolaska u Kraljevstvo Bozje.

• Spirit Junkie
upravo, Magdalena said:

Bog je Otac i Sin i Duh Sveti.

Ne, kad se kaže u Novom Zavjetu Bog, uvijek se misli na Oca...Isus je nazvan većinom Sin Božji, Janje, Gospodin Isus Krist. Znači Bog u 1. Timoteju je Otac, to ti mogu reći svi teolozi ovog svijeta.

upravo, καιnos said:

Ne, kad se kaže u Novom Zavjetu Bog, uvijek se misli na Oca...Isus je nazvan većinom Sin Božji, Janje, Gospodin Isus Krist. Znači Bog u 1. Timoteju je Otac, to ti mogu reći svi teolozi ovog svijeta.

Janje bez mane ,nema takvog covjeka bez mane,mora biti Savrsen ,a to je jedino Bog. Gospodinje i Bog Otac i Sin Isus Krist je Gospodin i Bog moj. Toma apostol kaze to Isusu Kristu. I citaj sto Krist kaze na te Tomine rijeci.

Citiraj ih ovdje. Da imamo crno na bijelom.

• Spirit Junkie
2 minutes ago, Magdalena said:

Citiraj ih ovdje. Da imamo crno na bijelom.

Ovdje je tema besmrtnost duše, pisano je preko 20 stranica na temi o trojstvu. Ali ok, Bog jedini ima besmrtnost, a ti kažeš da su i ljudi besmrtni.

Ovako, jesu li Adam i Eva dobili - urođenu besmrtnost ili uvjetnu besmrtnost po tebi?

59 minutes ago, καιnos said:

Što kaže Isus Lazarovoj sestri, ona kaže - Znam Isuse, moj brat će ustati u uskrsnuću u posljednji dan, ne odmah nakon smrti. Pa reci mi ako je Lazar uživao u raju, zašto ga je Isus vratio da živi opet na ovoj zemlji, da se opet razboli, ili da Židovi ubiju jer je bio svjedok Isusovog čuda?!

Zato što Lazar nije uživao u raju, već je kao i svi ljudi prije Hristove smrti i vaskrsenja otišao u ad.

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

48 minutes ago, καιnos said:

Isus nije rekao da je Lazar negdje dušom u raju. Nego je rekao učenicima da Lazar spava. Smrt je san, to kaže Biblija na više mjesta.

Poenta tih Hristovih riječi je da je smrt za Njega potpuno nemoćna i uporediva sa običnim snom, nije tu govorio o stanju mrtvih poslije smrti.

• Spirit Junkie
6 minutes ago, Maki said:

Zato što Lazar nije uživao u raju, već je kao i svi ljudi prije Hristove smrti i vaskrsenja otišao u ad.

Isusovo uskrnuće je simbol našeg uskrsnuća, da će ljudi u posljednje vrijeme isto uskrsnuti. Joj, kakva ti je to nauka da kad je Isus uskrsnuo, onda duše iz hada skaču u nebo, simbolika ništa ni sa čim.

upravo, καιnos said:

Isusovo uskrnuće je simbol našeg uskrsnuća, da će ljudi u posljednje vrijeme isto uskrsnuti. Joj, kakva ti je to nauka da kad je Isus uskrsnuo, onda duše iz hada skaču u nebo, simbolika ništa ni sa čim.

Nije to simbolika.

• Spirit Junkie
2 minutes ago, Maki said:

Nije to simbolika.

Gdje to stoji u Bibliji?

1 hour ago, καιnos said:

Joj, ja kažem jedno, a ti odgovoraš drugo.

Snađi se druže !

• Spirit Junkie
17 minutes ago, Maki said:

Dobro ali da li je onda u hadu bio u istom prostoru kao i grešnici, da li ima dva dijela jedan za pravednike takozvani pred raj i jedan za grešnike? I gdje to isto stoji u Bibliji?

15 minutes ago, καιnos said:

Dobro ali da li je onda u hadu bio u istom prostoru kao i grešnici, da li ima dva dijela jedan za pravednike takozvani pred raj i jedan za grešnike? I gdje to isto stoji u Bibliji?

Neka razlika je postojala sigurno, ali više od toga ne znamo.

U Starom zavjetu vidimo da svi ljudi idu u šeol/ad:

"Opomeni se kakav je vijek moj, kako si ni na što stvorio sve sinove Adamove? Koji je čovjek živio i nije smrti vidio, i izbavio dušu svoju iz ruku paklenijeh?" (Psalam 89:47-48).

U Novom zavjetu pak vidimo da smrt predstavlja odlazak kod Hrista, kako kaže sv. ap. Pavle. Dakle postoji suštinska razlika u poimanju smrti između SZ i NZ. U SZ je smrt bila strašna, u NZ je poražena.

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.