Tuesday at 08:335 days Spirit Junkie comment_6721 7 znakova da Bog pokušava privući vašu pažnjuKako znate kada Bog pokušava privući vašu pažnju?Vaši prijatelji se suočavaju s vamaVaši pravi prijatelji reći će vam istinu, i to nije uvijek ono što želite čuti, ali poslovice uče: „Vjerni su rani prijatelja, a obilni poljupci neprijatelja“ (Izr 27,6), pa će Bog ponekad poslati prijatelje u vaš život koji pokušavaju privući vašu pažnju zbog nečega što radite. Ako prijatelj vidi prijatelja kako živi u grijehu i ništa ne kaže, onda ta osoba zapravo nije njegov prijatelj.Riječ vas osuđujeStudenti Biblije znaju da je „živa i djelotvorna riječ Božja, oštrija od svakog dvosjeklog mača, prodire do dijeljenja duše i duha, zglobova i moždine, te prosuđuje misli i namjere srca“ (Heb 4,12) i da nas Božja Riječ sve razotkriva kao krive pred Bogom. Ništa nije skriveno od Njega (Heb 4,13), pa ako pročitate neke biblijske stihove koji vas doista duboko osuđuju, Bog vam možda pokušava nešto reći i koristi svoju pisanu Riječ da to učini. Što god vas je osudilo, možda je to ono na što Bog pokušava privući vašu pozornost.Financijska olujaSvatko u životu ima trenutke kada se susreće s olujama. Ponekad ih čak ni ne vidimo kako dolaze i iznenađeni smo, ali drugi put ih vidimo kako dolaze, ali i dalje smo bespomoćni da išta učinimo. Jeste li to vi? Koristi li Bog financijske poteškoće da privuče vašu pažnju? Niste li davali drugima... ili čak ikome? Možda je to nešto drugo. Približavanje dnu je zastrašujuće. To će privući vašu pažnju.Nedostatak miraČuo sam jednog čovjeka koji je razmišljao o odlasku na misionarsko putovanje u Južnu Ameriku. Bio je pripremljen, dobro opremljen i prikupio je sva potrebna sredstva (kao što misionari ponekad čine), ali kako se približavao polazak, nije imao mira oko toga. Nije mogao objasniti, ali znao je da ne bi trebao ići na ovo putovanje. Na kraju ne ide, a njegova se žena teško razboli. Da je otišao, ostavio bi za sobom suprugu koja nije bila teško bolesna. Kada nemate mira oko nečega, to može biti Bog koji vam govori: „Ne“, „Čekaj“ ili „Imam nešto bolje“.Damaščanski putPonekad je potrebno iskustvo „Damaščanskog puta“ da nas obori na tlo i postavi nam privremena ograničenja, kao što je Isus učinio Saulu. Saul je bio slijep tri dana dok konačno nije progledao, i znate da je to moralo privući Saulovu pozornost. Saul je kasnije preimenovan u Pavla, jer Saul znači „uništavatelj“, što je neko vrijeme i bio s crkvom, ali sada, nakon što se morao poniziti zasljepljujućim svjetlom Isusove Šekine slave, morao bi neko vrijeme ovisiti o drugima. Bog možda neće poslati susret „Damaščanskog puta“, ali taj susret može izgledati kao bilo što drugo (vožnja pod utjecajem alkohola, zatvor, rak itd.).Božanski sastanakSjećam se zatvorenika kojem je naša crkva služila i bio je jako potišten jer je poslan iz okružnog zatvora u državni zatvor i nije mogao shvatiti zašto Bog to čini. Tek kasnije, kada sam ga došao posjetiti, oboje smo vidjeli što Bog čini. Dopustio je ovom čovjeku da ode u državni zatvor kako bih ga ja mogao posjetiti, a kasnije nam je cijeli zatvor dopustio da služimo svima koji su tražili savjet ili biblijsko vodstvo. Zatvor mi je čak dopustio da propovijedam zatvorenicima, pa kada je ovog čovjeka očito zlo poslalo u zatvor, a nijedno od nas nije moglo razumjeti, tek smo kasnije vidjeli da Bog želi da uđemo u ovaj zatvor kako nam je naređeno (Matej 25,36). Bog je pokušavao unijeti evanđelje u zatvor, ali je morao upotrijebiti drugi način da uđemo, pa je ono što je izgledalo kao loša stvar za ovog zatvorenika donijelo mnogo dobra onima koji možda nikada nisu čuli propovijedanje evanđelja (Post 50,20).SmrtKako Bog može upotrijebiti smrt osobe da bi privukao nečiju pažnju? Činjenica je da sam, kada sam vodio sprovod i rekao im da više nikada neće vidjeti svoje voljene osim ako se ne pokaju i ne povjeruju, nekolicina ih je prišla nakon službe i pitala me što sam rekao. Osoba koja je pokopana vjerovala je u Krista, pa sam im rekao da je Isus rekao, čak i ako čovjek umre, živjet će (Ivan 11,25-26), pa je njihova jedina nada da ponovno vide svoje voljene bila da se pouzdaju u Krista. Tada ih ni smrt ne može rastaviti od Božje ljubavi (Rim 8,37-39). Za vjernike, smrt člana obitelji ili prijatelja nije zbogom, već "Vidimo se kasnije", međutim, za osobu koja odbacuje Krista, to je posljednji put da će ikada vidjeti svoje voljene jer će biti s Gospodinom, a izgubljena osoba će zauvijek biti odsječena od Boga.ZaključakNadam se da Bog neće morati poduzeti tako drastične mjere da bi privukao moju pažnju, ali mora to učiniti ako ga nastavim ignorirati. Život u grijehu donijet će Božju stegu, ali to je stega motivirana ljubavlju, a ne ljutnjom. Svaki roditelj koji voli svoje dijete dokazat će svoju ljubav discipliniranjem, pa kad vidimo da Bog pokušava privući našu pažnju, bolje da to primijetimo, inače bi Bog mogao još malo potresti naš život dok ne padnemo na koljena. Ako nastavim moliti i čitati Bibliju svaki dan, to bi moglo pomoći, ali ne zaboravite na svoje prijatelje koji vas vole i u svojoj ljubavi čine se zabrinutima za nešto što radite. Prijatelji se rađaju za takve nedaće (Izr 17,17).Pastor Jack WellmanIzvor: https://faithinthenews.com/5-signs-that-god-is-trying-to-get-your-attention/ Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život! Pošalji Sticker
Thursday at 18:283 days Autor Spirit Junkie comment_6888 4 načina da privučete ljude KristuEvo četiri načina na koje možete privući ljude Isusu Kristu kako bi mogli biti spašeni.Moljac do svjetlaZašto su moljci privučeni svjetlom? Moljci koriste mjesec za snalaženje u tami, tako da rade samo ono što im je prirodno, ali nespašeni ljudi više vole tamu i ne vole svjetlost jer razotkriva njihov grijeh. Isus je rekao: "Ja sam svjetlo svijeta. Tko ide za mnom, neće hoditi po tami, nego će imati svjetlo života" (Ivan 8,12) i kaže nam da smo "svjetlo svijeta. Grad koji na gori stoji ne može se sakriti" (Mt 5,14). Ono što On govori jest da ako uistinu imate Svjetlo svijeta koje živi u vama, ono se ne može sakriti. Drugi će biti privučeni tom svjetlošću kao moljac svjetiljkom na trijemu, pa kad ti dođu, uperi ih u Svjetlo svijeta.Sol za okusIsus je rekao: "Vi ste sol zemlje, ali ako je sol izgubila okus, kako će joj se vratiti slanost? Ona više ne vrijedi ni za što osim da se izbaci i pogazi ljudima" (Mt 5,13). Sol koja je izgubila okus ne poboljšava okus hrane, već je čini gorkom. Ne vrijedi ni za što osim što su ga, kao što su to radili Rimljani, koristili kao dio rimskog cestovnog sustava koji su izgradili, pa bi onda bio "gažen ljudima". Postoji ravnoteža; previše soli čini ga gorkim, premalo čini stvari bljutavim; samo prava količina ga pojačava. Sada, ako samo možemo izvaditi sol iz šejkera.Ljubav kada je nezasluženaTko je od nas zaslužio biti spašen? Kakvu smo zaslugu donijeli Bogu kada smo vapili da budemo spašeni? Sve što smo donijeli bile su ruke pune grijeha i mrljama umrljan život, ali čišćenje koje se dogodilo dragocjenom krvlju Jaganjčevom odnijelo je sve naše grijehe. Kada voliš one koji to ne zaslužuju, činiš ono što je Bog učinio; On nas je prvi zavolio prije nego što smo mi zavoljeli Njega (1. Ivanova 4,19). Volite one koji to ne zaslužuju, jer nismo ni mi.Odgovarajući s DobroTo je ono što radi radikalni Kristov učenik istinskog života; ljube one koji ih mrze, mole za one koji ih progone i blagoslivljaju one koji ih proklinju, ali još više, Isus kaže: "Ljubite svoje neprijatelje, činite dobro onima koji vas mrze" (Luka 6,27). To znači da ne odgovaramo zlom kada nam se čine zle stvari (Rimljanima 12,17). Zapravo, “Ako je tvoj neprijatelj gladan, nahrani ga; ako je žedan, daj mu da pije” (Luka 6,20), jer “Moja je osveta, ja ću uzvratiti” (Rim 12,19), kaže Bog.ZaključakNadam se da shvaćate da vi i ja ne možemo nikoga spasiti, jer samo Bog spašava (Ivan 6:44), ali Bog je odlučio upotrijebiti nas u tom procesu i kakva je nevjerojatna čast da nas Bog koristi kao sredstvo za spašavanje nekih. Nismo odgovorni za spašavanje bilo koga; to je njihov odgovor na Njegovu sposobnost, iako je naša odgovornost da im to kažemo, stoga pokušajte privući ljude Kristu živeći Kristovo svjetlo u nama; time što je sol mrtvom i raspadajućem svijetu; voljeti one koji to ne zaslužuju; i da odgovorimo dobrom kada nam se čini zlo. To su četiri snažna načina privlačenja ljudi Isusu Kristu kako bi mogli biti spašeni.Neka vas Bog bogato blagoslovi,Pastor Jack WellmanIzvor: https://faithinthenews.com/4-ways-to-draw-people-to-christ/ Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život! Pošalji Sticker
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje