Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na koju vrstu dela Jakov misli kada kaže da se čovek opravdava delima, ne samo verom?

Featured Replies

NA KOJU VRSTU DELA JAKOV MISLI KADA KAŽE DA SE ČOVEK OPRAVDAVA I DELIMA, NE SAMO VEROM?

Ako Pavle insistira na mnogo mesta da čovek biva opravdan verom BEZ DELA ZAKONA (Galatima i Rimljanima su prepune takvih izjava, na primer Galatima 2,16, Rimljanima 4. poglavlje), a Jakov kaže da se osoba opravdava i delima, onda ta dela OČIGLEDNO NE MOGU BITI DELA ZAKONA VEĆ NEKA DRUGA VRSTA DELA!

KOJA!?

Prvo, šta su dela zakona? To su dela učinjena sa ciljem da se zaradi spasenje.

OČIGLEDNO JE ONDA DA POSTOJE I DELA KOJA OSOBA ČINI NE SA CILJEM DA ZARADI SPASENJE. Često se nazivaju DELA VERE, DELA ZAHVALNOSTI.

Tako da JAKOV KAŽE DA SE OSOBA OPRAVDAVA DELIMA KOJA NISU UČINJENA SA CILJEM DA NJIMA ZASLUŽI, ZARADI SPASENJE VEĆ IZ ZAHVALNOSTI ŠTO JE VEĆ DOBILA SPASENJE I BEZ DELA ZAKONA.

Ovakva dela su – pored promene stava, odnosa prema grehu, Bogu i bližnjima – samo neka vrsta spoljnjeg pokazatelja, indikatora da je vera prava.

To pokazuju i Jakovljeve izjave:

„Tako i vera, ako nema dela (dela vere, zahvalnosti, a ne dela zakona), sama po sebi je mrtva.“

„Jer kao što je telo bez duha mrtvo, tako je i vera bez dela (zahvalnosti, vere, a ne dela zakona) mrtva.“

Ta dela (ni bilo koja druga) nisu uzrok spasenja, već dokaz da je spasenje primljeno i da osoba raste u Hristu. Takva dela se razvijaju vremenom (proces je u pitanju).

Sv. Ignjatije Brjančaninov objašnjava:

"Dela spasenja su dela vere, dela Novog Zaveta. Tim delima se ne ispunjavaju ljudska shvatanja i ljudska volja, nego volja Svesvetog Boga koja nam je otkrivena u jevanđelskim zapovestima. Hrišćanin koji želi da nasledi spasenje, treba da savršava sledeća dela:

1) Da poveruje u Boga onako kako Bog zapoveda da se veruje u Njega, to jest da primi učenje o Bogu koje otkriva Bog, da primi hrišćanstvo koje se u svoj čistoti i punoti čuva u nedrima Pravoslavne Crkve koju je Bogočovek posadio na Istoku, koja se sa Istoka raširila po svoj Vaseljeni, koja do danas u celini prebiva samo na Istoku i poseduje Bogopredano hrišćansko učenje bez izmena i pri mesa ljudskih i demonskih učenja…

2) Onaj ko je poverovao dužan je da prinese pokajanje za svoj pređašnji samovoljni grehovni život i da tvrdo odluči da ubuduće živi Bogougodnim životom. Po Svetome koji vas je pozvao zaveštava sveti apostol Petar hrišćanima budite i sami sveti u svemu življenju. Kao čeda poslušnosti ne povodite se za pređašnjim željama iz vremena vašega neznanja (1. Pet. 1,15,14). Nije moguće da čovek bude usvojen od Boga, niti da prebiva usvojen Bogom, a da pri tome dobrovoljno ostaje u grehovnom životu. Svima koji pristupaju Bogu Novi Zavet objavljuje pokajanje kao prvi uslov da bi pristupili Bogu.

3) Oni koji su poverovali u Boga i odbacili grehovni život kako bi stupili u opštenje sa Bogom, stupaju u to opštenje posredstvom osnovne hrišćanske Svete Tajne – svetog Krštenja: Krštenje je rođenje za Božanski život. He može prirodno da postoji onaj ko se ne rodi po zakonu prirode; ne može se stupiti u opštenje sa Bogom, u čemu se sastoji naš istinski život ili naše spasenje, ako ne postanemo hrišćani posredstvom svetog Krštenja. Takav je Božanski zakon. Krštenjem se ponovo rađamo (Tit. 3,5), to jest stupamo u ono sveto bitije koje je bilo darovano Adamu prilikom njegovog stvaranja, koje je on prilikom pada izgubio, a koje nam je vratio Gospod naš Isus Hristos. Ako se ko nerodi odozgo, ne može videti Carstva Božijega. Ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u Carstvo Božije (Jn. 3,3,5)…

Sveto Krštenje se zapečaćuje drugom Svetom Tajnom koja sledi neposredno za njim, svetim Miropomazanjem. Ova tajna je opravdano nazvana pečat, budući da sveto Krštenje opravdano može biti nazvano sporazumom, zavetom između Boga i čoveka Pečat kojim se taj sporazum potvrđuje jeste sveto Miropomazanje.

4) Prebivanje u usinovljenju Bogu, koje se pruža kroz sveto Krštenje, podržava se životom po jevanđelskim zapovestima; a gubi se usled odstupanja od života po tim zapovestima. I jedno i drugo posvedočio je Sam Gospod: Ako zapovesti Moje održite, ostaćete u ljubavi Mojoj. A ko u Meni ne ostane, izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti (Jn. 15,10,6). Za spasenje je neophodno da kršteni u Hrista živi po zakonu Hristovom.

5) Bogočovek, Koji nas je svetim Krštenjem rodio za spasenje, uvodi nas u najtešnje opštenje sa Sobom drugom velikom i nedokučivom Svetom Tajnom, Evharistijom, posredstvom koje se sjedinjujemo i mešamo naše telo i krv sa Telom i Krvlju Bogočoveka. Koji jede Moje Telo i pije Moju Krv ima život večni. Ako ne jedete Telo Sina Čovečijega i ne pijete krvi Njegove, nemate života u sebi (Jn. 6,56,54,53).

6) Za podršku našoj nemoći i lečenje grehovnih rana koje zadobijamo posle Krštenja, za podršku svetinji kojom smo zapečaćeni u svetom Krštenju, Bog nam je darovao Svetu Tajnu Ispovesti. Ovom Svetom Tajnom se obnavlja i ponovo uspostavlja stanje koje nam daje sveto Krštenje. 2. 328-339"

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

Sveto Pismo jasno uči: spasenje je dar milosti Božje, primljen vjerom u DOVRSENO DJELO Isusa Krista, a ne kroz rituale, crkvenu pripadnost ili djela. Svaka rasprava o „pravilnom vršenju svetih tajni“ ili „pokajanju da bi se ostalo spašeno“ mora biti podvrgnuta Pismu, a ne tradiciji ili teološkim komentarima, kako bi se izbjegla zamka miješanja zakona i milosti (2 Tim 2,15; Gal 3,2-5).

Po sv.Pismu spasenje nije djelo ljudske pobožnosti, rituala,koje čovjek sam izabere nego spasenje je blagodat Božja primljena kroz vjeru u dovršeno djelo Isusa Krista.

1.Da bi dobio spasenje potrebna je vjera i pravednost (djela) zar ne??, i zato se religije trude da to postignu putem različitih uredbi i obreda npr kroz sakramenti, pokore , dobrih djela itd..

Ono što nam veli Biblija jest da ti tvoja vjera u Kristovo DOVRSENO DJELO garantira vječni život.

Vidiš ne tvoja djela nego Kristovo djelo. Jer Isus Krist je jedini mogao učiniti to DJELO ( pravednost, ispuniti zakon, biti bezgrešan, dati oproštenje, opravdanje pomirenje)

Ako vjeruješ u vjera i tvoja djela- onda moraš raditi za svoje spasenje i za tebe je Krist nedjelotvoran

Ili vjeruješ u vjera i djela-ali u Kristovo dovršeno djelo -već je napravljeno

nema tu tvojih djela u spasenju

Zato se spasenje dobiva isključivo vjerom u Isusovo dovršeno djelo na križu u ono što je On učinio 1 kor15:1-4 a ne što ti cinis ili ne cinis.

• Autor
4 minutes ago, biblijska kršćanka said:

Zato se spasenje dobiva isključivo vjerom u Isusovo dovršeno djelo na križu u ono što je On učinio 1 kor15:1-4 a ne što ti cinis ili ne cinis.

Tačno! Ali ako prestaneš da veruješ, ode i posledica dobijena verom - spasenje. To je iz one druge teme, ali ne mogu da tamo citiram odavde.

Inače ne ide citiranje odlomaka, nego sad ceo post kopira. Adminsitratore, molim to sredi.

Kad povjerujes u Kristovo evandelje onda si spasen- dobio si identitet u Kristu, postao si novo stvorenje , zapecacen , pripisana ti je Kristova pravednost, mrtav si i Bog ti više ne uracunava grijeh, pravno si proglasen pravedan.i sad hoćeš reći da ti to sve možeš poništit

Ono što mjesas u spasenje i posvecenje.

Posvecenje je hod nas u Kristu i može varirat . Svi dobro znamo da smo nekad bolji nekad lošiji i da baš ne radimo ono što bi trebalo da ne možemo ispuniti Božji savršeni standard..gresimo ..i sve dok hodimo po Duhu donosimo plod u Kristu ak smo tjelesni taj plod izostanu.. naš odnos se naručio ne spasenje.

Edited by biblijska kršćanka

17 minutes ago, Bezuslovni said:

Tačno! Ali ako prestaneš da veruješ, ode i posledica dobijena verom - spasenje. To je iz one druge teme, ali ne mogu da tamo citiram odavde.

Inače ne ide citiranje odlomaka, nego sad ceo post kopira. Adminsitratore, molim to sredi.

Ne mozes izgubiti Božji dar -Spasenje ali mozes izgubiti plod spasenja,znači to nije gubitak pravnog dara

Nego gubitak koristi i bliskosti koju taj dar donosi

Fil2:12, 1kor1:18

• καιnos changed the title to Na koju vrstu dela Jakov misli kada kaže da se čovek opravdava delima, ne samo verom?
  • Autor
upravo, biblijska kršćanka said:

Kad povjerujes u Kristovo evandelje onda si spasen- dobio si identitet u Kristu, postao si novo stvorenje , zapecacen , pripisana ti je Kristova pravednost, mrtav si i Bog ti više ne uracunava grijeh, pravno si proglasen pravedan.i sad hoćeš reći da ti to sve možeš poništit

Ljudi, šta je sa vama!? Vi bre mene optužujete da ja nešto mešam, a vi sve vreme mešate bolje nego kamion mešalica za beton!

I na fb-u isto. Ovi pravoslavci su bar provalili o čemu pričam a vi dispenzacionalisti, baptist i svi koji verujete u jednom spasen... nikako.

Zar ste toliko slepi ili ste pristrasni ili pošto poto hoćete da nategnete argumente da bi odbranili svoje mišljenje?

Sve vreme pričam da osoba dobije spasenje verom, ali ako odustane od vere ide i spasenje koje je dobila u paketu sa tom verom. DA, UPORAVO TO HOĆU DA KAŽEM!

Sve sam tako potanko, jasno, slikovito-reljefno objasnio u postu da i dete može da razume. Čak su i ovi pravoslavci to objasnili u nekim deonicama i bolje od mene!

Ali vi uopšte i ne obraćate pažnju! Vrtite jednu te istu priču. Dajte bre odgovorite argumenat na argumenat na ono što sam pisao, pa ako imate jake argumente, prihvatiću taj detalj. Nisam zadrt, odbacio sam mnogo stvari u koje sam preko 30 godina verovao, ali ne dozvoljavam da me neko pravi budalom. Ako stvarno ima argumente, ja lako kažem: u pravu si, pogrešio sam! Nije mi problem kao 99% ljudi da to priznam, jer je moj interes u pitanju a on je vredniji od svake sujete.

Znači, sve sam objasnio i neću ovde da lepim tekst ponovo. Molim te, pročitaj pažljivo. Ako ti nešto bude nejasno, a ne verujem da može da ti bude nejasno, ond areci to i to. Ili reci, ne slažem se, i neću da ti obrazlažem. I gotovo. Nemojmo da gubimo vreme na gluve telefone.

U međuvremenu: Ne mozes izgubiti Božji dar -Spasenje ali mozes izgubiti plod spasenja,znači to nije gubitak pravnog dara

vidiš li ti šta pišeš!? I sad opet treba da lepim tekst?

evo sada, i više nema rasprave sa ljudima koji ne čitaju psotove ili namerno ignorišu deo koji im ne odgovara:

JEDNOM SPASEN ZAUVEK SPASEN – DA, U PRAVNOM SMILU!

JEDNOM SPASEN ZAUVEK SPASEN – NE, U SMISLU ODNOSA!

AKO OSOBA PRESTANE DA ŽELI ODNOS SA BOGOM, SPASENJE KAO GLAVNI DAR, POSLEDICA TOG ODNOSA BIVA OSTAVLJENO I ODBAČENO KAO I SAM DARODAVAC.

JER SPASENJE JE MNOGO VIŠE OD OBEZBEĐIVANJA PRAVNE SIGURNOSTI – TO JE ODNOS SA BOGOM KOJI KAO I SVAKI DRUGI ODNOS MOŽE ZAMRETI, BITI OSTAVLJEN I ODBAČEN!

Čak i kad bi bile tačne vaše dispenzacionalističke tvrdnje da je Poslanica Jevrejima samo za Jevreje a ne i hrišćane Novog saveza, zbog prethodno rečenog Jednom spasen zauvek spasen jedbnostavno ne pije vodu. Ono jednostavno ISKLJUČUJE ČOVEKOVU SLOBODNU VOLJU I NJEGOVO PRAVO DA PROMENI MIŠLJENJE.

Ako ćemo iskerenoi da pogledamo, nisu samo ovi primeri dovoljno da se shvati da Jednom spasen zauvek spasen nema smisla i bez onog teksta iz Jevrejima 10,26-39. Dovoljan je smisao, kontekst Hristovog govor iz Jovan 15:

1 „Ja sam pravi čokot, a moj Otac je vinogradar.

2 Svaku lozu na meni koja ne rađa rod, on odseca, a svaku koja rađa rod, orezuje da rodi još više.
3 Vi ste već čisti zbog reči koju sam vam govorio.

4 OSTANITE u meni i ja ću ostati u vama. Kao što loza ne može sama od sebe da rodi rod ako NE OSTANE na čokotu, tako ni vi ako NE OSTANETE u meni.

5 Ja sam čokot, vi ste loze. Ko OSTAJE u meni i ja u njemu, taj rađa mnogo roda, jer bez mene ne možete činiti ništa.

6 Ako neko NE OSTANE u meni, izbacuje se napolje kao loza i suši se; takve loze skupljaju, bacaju u vatru i spaljuju.“

Evo, potražio sam grčki glagol za ostajati: μένω (menō) tj. ostati, trajno prebivati, istrajati, ne napustiti. Rečnik kaže da ima procesno i uslovno značenje, ne automatsko stanje.

Zapazite „Ako neko NE OSTANE u meni…“ ŠTA TO GOVORI? Ostajanje nije garantovano, što opet znači da je moguće ne ostati.

Hristos nije rekao: „Ako neko nikada nije bio u meni“ nego: „Ako neko ne ostane u meni“, a to podrazumeva prethodnu stvarnu povezanost o kojoj govori u Jovan 17,3!!!!

Znači, svakom ko hoće da vidi potpuno je jasno da Pismo stalno i iznova upozorava vernike, a ne lažne obraćenike. Shvatate da upozorenja nemaju smisla ako otpad nije moguć.

JEDNOM SPASEN ZAUVEK SPASEN PRAVNO GLEDAJUĆI NE OSPORAVA BLAGODAT, ALI ZABORAVLJA DA BLAGODAT NE UKIDA SLOBODU!!!

DRUGIM REČIMA, IAKO PRAVNA SIGURNOST POTVRĐUJE BLAGODAT – ONA NEMA PRAVO DA UKINE SLOBODU IZBORA!

ZATO JE JEDNOM SPASEN ZAUVEK SPASEN NETAČNO JER UKIDA SLOBODU IZBORA! I to je Jakov Arminijus najbolje opisao.

Ali ako će vam biti lakše, slobodno verujte u jednom spasen, zauvek spasen!

Baš se.ne mogu složiti s tobom jer jednom spasen zauvjek spasen je biblijska istina a ne da bi se ja osjećala tako bolje.

Nas odnos s Kristom varira ..i mislim da je to ono što ti smatras..samo u tvom paketu ide i spasenje.

Ali spasenje ovisi samo o Kristiu i njegovom djelu ...i

• Autor
6 minutes ago, biblijska kršćanka said:

Baš se.ne mogu složiti s tobom jer jednom spasen zauvjek spasen je biblijska istina a ne da bi se ja osjećala tako bolje.

Nas odnos s Kristom varira ..i mislim da je to ono što ti smatras..samo u tvom paketu ide i spasenje.

Ali spasenje ovisi samo o Kristiu i njegovom djelu ...i

Tako mi se sviđa kad kažeš. Ne slažem se i gotovo! Mogli bi i o varijacima da odnos sa Hristom može da ide i do odbacivanja, ali nećemo. I da spasenje zavisi i da li ga još uvek hoću... Ali ko kaže da sam u pravu u vezi toga? Možda grešim. Ali mi se svideo tvoj pristup.

Edited by Bezuslovni

• Autor

Dejan Jovanovic  Ako covek dobije spasenje i DESI se da covek iz nekog razloga odustane od Tog spasenja Ali Bog nece da odustane od Tog coveka jer spasenje ne ovisi od COVEKA nego nod Boga

Boca Kostic Boco pročitaj šta sam pisao. Rekao sam jednom spasen zauvek spasen u pravnom smislu ali ne u smislu odnosa. Spasenje ne zavisi od čoveka u pravnom smislu jer je Bog sve pokrio Hristovom žrtvom, ali spasenje ITEKAKO ZAVISI OD ČOVEKA U SMISLI SLOBODE IZBORA!

Rekao sam da je spasenje PRAVNO pokriveno Hristovom žrtvom jednom za svagda.

ALI NIJE ODNOS POKRIVEN HRISTOVOM ŽRTVOM JER ODNOS JE DINAMIČNA STVAR KOJA SE MENJA I ZAVISI OD NAS I NAŠEG IZBORA I VOLJE.

Ako čovek odustane od vere ili mu Bog postane mrzak ili mu svetovna zadovoljstva postanu preča od Boga, TO JE NE GUBITAK NEGO VOLJNO OSTAVLJANJE SPASENJA.

Znači, odustajanje od spasenje ne zbog pravnih razloga - jer je Hristovom žrtvom čovek zauvek pravno pokriven, nego zbog razloga njegovog izbora!!!

A tu Hristova žrtva nema nikakvo pravo da se meša u čovekov izbor zbog slobode izbora koja je neprikosnovena.

Znači, još jednom, po 1000 put:

SHVATI DA SPASENJE PRAVNO NE ZAVISI OD ČOVEKA, ALI DA I TE KAKO ZAVISI OD ČOVEKOVE SLOBODNE VOLJE JER NIŠTA NE MOŽE DA UKINE SLOBODNU VOLJU KOJU JE BOG DAO KAO NEPRIKOSNOVENU.

RAZLIKUJTE PRAVNI ASPEKT OD ASPEKTA SLOBODNOG IZBORA. PRAVNI ASPEKT JE NEOPHODAN ALI NE I DOVOLJAN USLOV.

• Autor

Suzana Vukić

Ako bi spasenje i održavanje istog zavisilo od čovekove volje odnosno da li, će ostati spašen ili ne, onda spasenje ne zavisi samo od Boga koji nam daruje isto već i od čoveka Stoga SVA slava za spasenje ne pripada samo Bogu već i čoveku zato što je održao isto. Dakle, ako tako verujemo ,onda biva da je Hristova žrtva za spasenje grešnika inferniornija u odnosu na čovekovu volju, odnosno čovekov greh je jači od blago-dati Božje tj. samog Boga. Međutim, Biblija takvo učenje o spasenju ne poznaje.Šta je vrednije greh ili blago koje smo dobili ? Zato odnos između pokajanog grešnika i Boga održava Bog, slava Bogu ! Jer se Svetim Duhom uselio u naša tela. Naše telo je hram Duha Svetoga. A pisano je da "Duh Sveti u nama ČINI DA HOĆEMO I UČINIMO kako je Bogu ugodno" Ako Duh čini i da hoćemo i da učinimo... kako ćemo otpasti od Boga ?Ako Boga i Njegovu volju hoćete i činite, kako je moguće da je nećete ? Mi možemo sagrešiti, ali, nas iznova i iznova Bog vraća Sebi na žalost radi sagrešenja, pokajanje radi istog i obnovljenje. Spašeni čovek može zalutati i udaljiti se od Boga ako ne čita redovno Reč Božju, ne moli se ili živi u nekom grehu izvesno vreme kao car David naprimer. Ali, Bog takvoga traži putem raznih vrsta discipline i vraća ga k Sebi, kao izgubljenog sina. Jer kako piše, da Bog svoju decu bije i disciplinuje dok sa kopiladima to ne čini. Pobeđeni usmrćeni gresi pokajanog i od Boga obraćenog grešnika Hristovom smrću ne mogu vaskrsnuti i odvući nanovo rođeno dete Božje od Hrista i spasenja. "NIKO VAS NE MOŽE OTETI IZ RUKE MOJE..." I NIŠTA, jer nadalje u Pismu nabraja i okolnosti koje nas ne mogu iščupati iz Njegove ruke. U suprotnom Hristovo vaskrsenje i pobeda nad grehom i smrću nema večan i trajan uticaj i moć nad obraćenikom, jer će on u nekom trenutku odabrati svet, kao gore navedeni Dimas. A pritom se zaboravlja, da Gospod Isus govori o četiri semena odnosno četiri vrste vernika i njihovo reagovanje i neprihvatanje i prihvatanje semena odnosno Reči Božje.Vidimo, da samo jedna vrsta vernika rađa rod. Prvima, kada čuju reč krade sotona iz srca... Drugi ipak imaju udela odnosno postaju zajedničari Duha, međutim nisu spašeni i nemaju roda. Čuli su Reč, krenuli su sa radošću da je prihvataju ali, srce je ostalo pola, pola odnosno podeljeno. Takvih je bilo i danas ih ima po crkvama. I kada Isus ili apostoli upozoravaju, oni upozoravaju SVE koji čine crkvu. Ne govore selektivno,odnosno ne obraćaju se samo nanovorođenima već i onima koji to nisu. Spasenje grešnika je od Boga, kroz Boga i za Boga. Otac je dao izabrane Sinu Isusu i On će ih sačuvati od SVEGA i samih sebe. pisano je. Takođe je pisano da : "DELO KOJE JE BOG ZAPOČEO U NAMA ON ĆE GA DOVRŠITI DO KRAJA " Čime se na ovo malo dokaza koje sam iznela, čovek može pohvaliti ? Time što je on usrtajao u veri i spasenju i dovršio trku a tamo neko drugi nije ? Ako bi to bilo tako, onda se niko ne bi mogao pohvaliti. Jer bi svi otpali. Zbog toga u spasenju i svemu ostalom sva slava, sila i moć pripadaju samo Bogu, Spasitelju i Gospodu Isusu Hristu !

MOJ ODGOVOR:

Suzana Vukić Izbor nije zasluga, izbor nije zaslužan, to je ukratko odgovor. To što sam ja izabrao i ostao u spasenju do kraja, tačnije u veri u potpuno i dovršeno spasenje izvan mene i bez mene, ne znači da i ja imam zasluge.

Mešate slobodu izbora sa zaslugama.

To što sam pristao da primim nasledstvo od nekoga, ne činmi me zaslužnim za nasledstvo koje sam primio. Razumeš!? Izbor nije zasluga, izbor je samo odbijanje ili prihvatanje tuđih zasluga!

Nema nikakve hvale ni slave ni zasluge u tome što izaberem velikodušni poklon koji je neko drugi za mene obezbedio besplatno.

Edited by Bezuslovni

• Spirit Junkie

Ma sve je to dobro, ali ako neko kaže ja sam spašen i sjedi skrštenih ruku, da čini dobra djela, takav neće biti spašen. Nije samo dovoljno reći ja vjerujem, milost Božja spašava me. Znate one Isusove riječi - kad bijašem gladan, dadoste mi da jedem itd...

images (3).jpg

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.