Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nešto novoga iz mog pera "o strukturi Božije pojavnosti"

Featured Replies

1 hour ago, ĆiĆoLiNo said:

Božiji Sin...ili...Bog Sin...

Imamo ;

"Bog Djed" koji je Duh Sveti koji jedini prebiva u Svjetlosti jer je Sama Svjetlost, impersonalni -neobličan, time negledljivi Bog, sušti JHVH, sam je izvor svih oblika tako što je sebi dodjelio dvije forme zvane Otac i Sin

"Bog Otac" koji je prva emanacija iz Duha Svetog. Kraljuje u Nebesima nad Nebesima

"Bog Sin" koji je preemanacija iz Duha Svetog. Kraljuje na Nebesima

"Bog Sin Čovječji" koji je emanacija Sina Božjeg, u svojoj posljednjoj inkarnaciji zove se Jehošua, Isus Nazarećanin,koji je trenutno kod svoga Oca - Sina Božjeg i čeka svoju kraljevsku inauguraciju na zemlji i tada se ispunjava Isusova mriječ - data mi je sva vlast na Nebu i na zemlji. Time se ispunjava i Božji ukaz da sva sveta stvorenja trebaju gledati Boga "licem u lice".

Oni na Nebesima nad Nebesima gledaju svoga Boga.

Oni na Nebesima gledaju svoga Boga.

Oni na zemlji gledat će svoga Boga.

I svi će znati da je njihov Bog "dio" jednog Boga.

Židovi između dva hrama znali su da na globalnom Nebu postoje dvije sile, dvije Bog forme. Jedino nisu znali da će Bog Duh Sveti sebi dodjeliti i treću formu. Ovo trenutno izgleda ne zna niko osim mene. Ja lako razrješavam teološku problematiku odnosa između Sina Božjeg i Sina Čovječjeg kad se u starom zavjetu njih dvojica i susreću a prvi za drugog kaže da je Bog Izraelov. Prvi ujedno kaže da će Izrael spasiti pomoću drugog JHVH (Hošea 1:7). Kad mnoga starozavjetna proročanstva govore da će JHVH doći na zemlju, spašavati Izrael i zakraljevati u Jeruzalemu onda se to odnosi na Boga Sina Čovječjega kojem će "zdesna" biti 144000 zemaljskim "pobjednika" ili kraljeva. Jer Sin Božji ne dolazi sa Neba na zemlju jer je "gore" te je "zdesna" Bogu Ocu te kraljuju zajedno na dvostrukturalnom Nebu.

Ovo prvo Isus govori, a ovo drugo Ti. Još me pozivaš da verujem tebi. Neću.

To prvo što Isus govori ja nikad nisam opovrgao i za razliku od tebe ja znam što znači "Sin Božji". I kad sam te pozivao da mi vjeruješ onda sam navodio primjere i dokaze koji objašnjavaju da imamo dvije JHVH pojavnosti u SZ. Pa ako u SZ imamo infrormaciju da će Jehova doći na zemlju spašavati Izrael i da će pri tome imati crvene krvave haljine od ubijanja neprijatelja, a takvu informaciju o crvenim haljinama u Otkrivenju imamo i za Isusa onda to znači da imamo jednu istu osobu vezano za isti događaj. A takvih je primjera još dosta. Dakle ja nisam varalica niti zabludjeli teolog, ja dajem sunčane i svjetle primjere te ih objašnjavam u najboljem svjetlu. I sve što ovdje pišem u velikom postotku uče i razumiju razni istraživači biblije, a ja takvom učenju dajem glazuru i krajnija razrješenja I ODGOVARAM NA ZAMKA PITANJA slično kao što je Isus odgovarao na zamke farizeja.

I ponekad znam reći, a to zna i Kainos da imam nova vrhunska teološka znanja koja na forumima uopće ne izlažem i to znanje čeka specijalno objavljivanje sa autorskim pravima jer ne dozvoljavam da na moj račun se neki "kite tuđim perjem" i izlažu "svoje" spoznaje. Ujedno objašnjavam kakav sam kontakt imao sa Isusom i što mi je simbolično poručio i kad sam spoznao tu simboliku, tako da objašđnjavam i svoj poziv od Onoga.

Ne bi se trebao hvaliti da mi ne želiš vjerovati (bolje je reći ne shvaćam) jer sve ovo što napisah biblijski sam dokazao i to mi niko ne može osporiti. Ako se ipak konstantno hvališ onda samo jedeš svoju bljuvotinu...je ti ne mogu pomoći.

Ja sam Hristov i slušaću Hrista.

Bolje išta nego ništa, jogunasti dječače. A što će od toga tvoga vjerovanja biti ja ne znam jer ne znam gdje je granica Jehošuine milosti, u svakom slučaju želim ti da budeš "iznad crte".

Edited by Slap

• καιnos changed the title to Nešto novoga iz mog pera "o strukturi Božije pojavnosti"
  • Autor

Cicolino šalje posljednje smiješne trzajeve;

" Taj izveštaj o Tomi je zapisan ISKLJUČIVO da bismo mi verovali da Isus Hrist jeste Sin Božji "

Ako Toma pogleda Isusa u lice i kaže mu "Gospodin moj i Bog moj" onda Toma Isusu jednostavno kaže da je Bog. A tvoja ideja kao jehovinojg svjedoka bi trebala bar biti da to Bog treba da piše malim slovom "bog" i to bi bilo pošteno od tebe. Ili se bar trebaš zadržati na nekom svom nedavnom tumačenju da Toma gleda doduše u Isusa ali daje slavu Bog na Isusovo uskrsnuće. I to bi bilo pošteno. Ne bi trebao svakog dana mijenjati izjave po pitanju tumačenja tog stiha kao što svakog dana cigo mijenja svoga konja za "novog".

Rekao sam da su Židovi i Isusovi imali vjeru da je Mesija Bog. I Ivan je imao tu vjeru te ju je iznio u prvoj rečenici svog evanđelja rekavši "U početku bijaše riječ". Da je Ivan mislio da je Isus stvorenje njegova prva rečenica bi glasila "U početku postade Riječ". Ti vrludaš da je ta Riječ Očeva ali Pavao u Hebrejima 1:3 jasno kaže da je ta moćna stvaralačko-održavajuća Riječ Isusova; "...te sve nosi snagom riječi svoje...". Naime samo Bog održava svemir a ne stvorenje, i kad Pavao kaže "Sve /stvoreno/ stoji u njemu" kaže isto i misli isto.

I Natanaile je shvatio da je Isus Bog jer mu je Isus rekao da ga maloprije je vidio na jednom mjestu i sa određenim ljudima iako Isus tamo nije bio. Imao je dakle bog viđenje, jer je Bog sveprisutan. Prtvo što je Natanaile znao je to da je Sin Boižji termin za Boga ili drugo bog silu na Nebu, a drugo što je Natasnile znao je da je samo Bog kralj Izraelov pa je u skladu sa time i dao izjavu punu divljenja; "Učitelju, ti si Sin Božji, ti si kralj Izraelov!"

Edited by Slap

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.