Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Isus kao "prvi i posljednji" , Bog

Featured Replies

3 minutes ago, Maki said:

Ti ne vjeruješ u dogmat o Sv. Trojici? Postao si Jehovin svjedok ili musliman?

Ne verujem u Trojcu bogova vec verujem U JEDNOG BOGA koji je takve prirode da moze sasvim funkcionalno i bez ikakvih ogranicenja delovati u razna oblicja ali i u razlicitim likovima kao sto su lik Oca,lik Svetog Duha i lik Bozjeg Sina !!!

ALI...

Sve je to JEDAN BOG !!!

upravo, robivek said:

Ne verujem u Trojcu bogova vec verujem U JEDNOG BOGA koji je takve prirode da moze sasvim funkcionalno i bez ikakvih ogranicenja delovati u razna oblicja ali i u razlicitim likovima kao sto su lik Oca,lik Svetog Duha i lik Bozjeg Sina !!!

ALI...

Sve je to JEDAN BOG !!!

I kakav je po tebi odnos između "likova"?

Искони бѣ слово, и слово бѣ у бога, и богъ бѣ слово

• Spirit Junkie
3 minutes ago, robivek said:

ALI...

Sve je to JEDAN BOG !!!

Pa ti onda vjeruješ u modalizam. To je jedan Bog koji se otkriva u tri službe. Tvoj kršćanski otac je Sabelije, Savelije onda.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

1 minute ago, Maki said:

I kakav je po tebi odnos između "likova"?

Bog deluje u skladu sa Njegovim bicem uvek i svuda,On je JEDNO kad god je cak delovao i u liku sluge,mislim da vreme delovanja Bozjeg Sina na ovu nasu planetu.

U tom smislu je sasvim logicki realno reci da Bog ima nezamisiljivo veliki integritet svog Bozanstva i maksimalno,za ljude cak i neshvatljivo veliko jedinstvo SAM SA SOBOM ili ono sto bi ti vise hteo reci - "sa svim svojim likovima" !

3 minutes ago, καιnos said:

Pa ti onda vjeruješ u modalizam. To je jedan Bog koji se otkriva u tri službe. Tvoj kršćanski otac je Sabelije, Savelije onda.

Kada sam to pominjao SLUZBE ???

• Spirit Junkie
6 minutes ago, robivek said:

Kada sam to pominjao SLUZBE ???

Ovako - da li vjeruješ da je Bog jedan, ali nekad se javio kao Otac, nekad kao Sin, nekad kao Sv. Duh? Znači nema tri osobe, nema tri Boga.

1 minute ago, καιnos said:

Ovako - da li vjeruješ da je Bog jedan, ali nekad se javio kao Otac, nekad kao Sin, nekad kao Sv. Duh? Znači nema tri osobe, nema tri Boga.

Ne samo nekad vec On to tako funkcionise u kontinuitetu,jedina razlika je Hristova zemaljska misija kada je u liku Bozjeg Sina uzeo oblicje sluge ,one time mision i to je to,nit se to nekad ranije desilo nit ce se ikad vise ponoviti !!!

• Spirit Junkie
upravo, robivek said:

kada je u liku Bozjeg Sina uzeo oblicje sluge ,one time mision i to je to,nit se to nekad ranije desilo nit ce se ikad vise ponoviti !!!

Ako je Bog tog trenutka postao čovjek, onda na nebu nikoga nije bilo ili? Kako je svemir onda funkcionirao bez svemogućeg Boga, ako je on tog trenutka bio samo čovjek?

13 minutes ago, καιnos said:

Ako je Bog tog trenutka postao čovjek, onda na nebu nikoga nije bilo ili? Kako je svemir onda funkcionirao bez svemogućeg Boga, ako je on tog trenutka bio samo čovjek?

Bog je u skladu sa svojom prirodom bukvalno svuda ili drugim recima - gde god Ga budes potrazio mogao bi biti tamo...u tom smislu je On uvek i na svom prestolu i u oblicje sluge...

Evo teksta koji nam daje za pravo da verujemo u Njegovu bezkonacnu prisutnost u citavom kosmosu:

Ps.139,7-10:

"...Kuda bih otišao od duha tvojega, i od lica tvojega kuda bih utekao?

Da izađem na nebo, ti si ondje. Da siđem u pakao, ondje si.

Da se dignem na krilima od zore, i preselim se na kraj mora:

I ondje će me ruka tvoja voditi, i držati me desnica tvoja..."

• Spirit Junkie
1 minute ago, robivek said:

u tom smislu je On uvek i na svom prestolu i u oblicje sluge...

E sada dolazimo do onih silnih tekstova. Bog kaže na krštenju - ovo je moj Sin ljubljeni - Onda po tvome on kaže ovo sam ja, jer ne smatraš da su to dva bića. Kad se Isus molio u Getsemaniji - Oče, neka me mimoiđe ova čaša - onda se po tebi molio sam sebi, itd, itd, itd.

9 minutes ago, καιnos said:

E sada dolazimo do onih silnih tekstova. Bog kaže na krštenju - ovo je moj Sin ljubljeni - Onda po tvome on kaže ovo sam ja, jer ne smatraš da su to dva bića. Kad se Isus molio u Getsemaniji - Oče, neka me mimoiđe ova čaša - onda se po tebi molio sam sebi, itd, itd, itd.

Tako je,BozjiSin je dosao u oblicju sluge sto ce reci da se desila neka specificno kompleksna situsacija kada je Sin Bozji morao ostaviti svoje oblicje,svoje Bozansko oblicje da bi uzeo oblicje sluge ili bolje reci oblicje stvorenja.

U tom smislu je On TADA I SAMO TADA bio u oblicju stvorenja stoga se cak i molio svom Ocu.

On je tada bio jedno sa svojim Sinom dok je ujedno omogucio da SAM PLATI CENU za palog coveka kroz zrtvu Njegovog Sina a da ipak Bopzji presto ne bude "prazan"...Njegova sveprisutnost i mogucnost da uzima razlicita oblicja Mu je omogucila tu misiju !!!

• Spirit Junkie
2 minutes ago, robivek said:

On je tada bio jedno sa svojim Sinom dok je ujedno omogucio da SAM PLATI CENU za palog coveka kroz zrtvu Njegovog Sina a da ipak Bopzji presto ne bude "prazan"...Njegova sveprisutnost i mogucnost da uzima razlicita oblicja Mu je omogucila tu misiju !!!

Ne mogu ja to sve skužiti što govoriš. Kažeš da je jedan, a sada spominješ obojicu. Takvo učenje do sada nisam nigdje sreo.

5 minutes ago, robivek said:

Ovo nisam shvatio. Nekako ispada da je Otac ustvari stradao na krstu.

• Spirit Junkie
1 minute ago, Maki said:

I ja sam se umorio od tog njegovog objašnjenja. On veli da je Bog jedan, ali u jednom trenutku je postao čovjek, ali tron nije ostao sam. Nešto novo meće u naše uši.

20 minutes ago, καιnos said:

I ja sam se umorio od tog njegovog objašnjenja. On veli da je Bog jedan, ali u jednom trenutku je postao čovjek, ali tron nije ostao sam. Nešto novo meće u naše uši.

U tome i jeste vas problem sto ste hteli Boga da "spakujete"u neki klasicno materijalni format kako ne bi mogao odjednom biti i u liku Sina,i u liku Svetog Duha i u liku Oca...Biblija nam ppkazuje tu kompleksnu realnost koju trebamo prihvacati verom a ne ljidskom logikom...

...zato ja uobicajeno izbegavam duboke teoloske rasprave po ovoj temi jer je kljucno sve a narocito ove Boblijske cinjenice prihvacati pre svega verom i donekle se oslanjati na logiku jer nam js ona izuzetno slabog kapaciteta,koliko god intelegentni bili kao pojedinci.

29 minutes ago, Maki said:

Naravno da je stradao jer je dao SVOG SINA da plati za ljudski greh (ranije sam vec objasnio sta ovo znaci u kontekst Bozjeg JEDINSTVA).

• Spirit Junkie
9 hours ago, robivek said:

U tome i jeste vas problem sto ste hteli Boga da "spakujete"u neki klasicno materijalni format kako ne bi mogao odjednom biti i u liku Sina,i u liku Svetog Duha i u liku Oca...Biblija nam ppkazuje tu kompleksnu realnost koju trebamo prihvacati verom a ne ljidskom logikom...

...zato ja uobicajeno izbegavam duboke teoloske rasprave po ovoj temi jer je kljucno sve a narocito ove Boblijske cinjenice prihvacati pre svega verom i donekle se oslanjati na logiku jer nam js ona izuzetno slabog kapaciteta,koliko god intelegentni bili kao pojedinci.

Moram priznati da mi je ovo sad veća misterija od trojstva. Tako nešto nisam našao ni kod jednog kršćanina, a čitao sam godinama na forumima, facebook grupama debate. Modalisti bar vjeruju da se Bog jednom objavio kao Otac, pa Sin, pa Sv. Duh, ali je to jedan te isti Bog. Ali ovo da Bog može odjednom biti u liku trojice ne mogu nikako razumjeti. U liku trojice, ali je jedan Bog.

Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!"

To je množina (načinomo) . Ali Jedan Bog : Postanak 1,1" U početku stvori Bog nebo i zemlju.

Postanak 1,2 Zemlja je bila još pusta i prazna. Tama je ležala nad bezdanom. Duh je Božji lebdio nad vodama." Tu vidimo da je Duh Sveti Bog , osoba nije samo Sila. To je jedna od Tri osobe Trojstva. U Ivan 10,30" Ja i Otac jedno smo." Govori Isus da su On i Otac taj Jedan Bog : 1. Ivanova 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu.

Djela apostolska 5,4 Nisi slagao ljudima nego Bogu. Znaci slagali su Jednom Bogu ,dalje kaže Djela apostolska 5,9 A Petar će joj: "Što vam bi da se složiste iskušati Duha Gospodnjega? Eto na vratima nogu onih koji ti pokopaše muža! I tebe će iznijeti!Znači Duh Sveti je Dio od Trojice - Jednog Boga.

Od pocetka do kraja Biblije to je taj Isti Bog. Isus Krist je Utjelovljeni Bog . Ivan 1,1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.Ivan 1,2 Ova bijaše u početku u Boga.lvan 1,3 Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.

Ivan 3,16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

„Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog – Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.“ (Otkrivenje 1,8). Tko govori Ivanu ? Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog da on pokaže slugama svojim ono što se ima dogoditi ubrzo. I on to označi poslavši svog anđela sluzi svomu Ivanu Otkrivenje 1

Sve sto čini Jedan Bog ,čini Sin ,čini Otac ,čini Duh Sveti.

13 hours ago, robivek said:

Naravno da je stradao jer je dao SVOG SINA da plati za ljudski greh (ranije sam vec objasnio sta ovo znaci u kontekst Bozjeg JEDINSTVA).

Otac nije stradao na krstu. Stradao je Sin.

3 hours ago, καιnos said:

Moram priznati da mi je ovo sad veća misterija od trojstva. Tako nešto nisam našao ni kod jednog kršćanina, a čitao sam godinama na forumima, facebook grupama debate. Modalisti bar vjeruju da se Bog jednom objavio kao Otac, pa Sin, pa Sv. Duh, ali je to jedan te isti Bog. Ali ovo da Bog može odjednom biti u liku trojice ne mogu nikako razumjeti. U liku trojice, ali je jedan Bog.

To je kad se kompleksni tekst Pisma pokušava shvatiti bez crkvene podloge.

34 minutes ago, Maki said:

Daj nemoj snizavati nivo diskusija - objasnio sam precizno U KOM JE SMISLU Otac Nebeski stradao/ kakvu je cenu platio u zrtvu Svog Sina,zar trebam ponavljati !?

• Autor
On 13. 12. 2025. at 13:09, Maki said:

Pošto su Otac i Sin unutanje jedno, ahad Bog onda je razlučivanje prividno. Moglo bi se reći ovako općenito; jednim dijelom sebe Bog je ušao u poniženje i žrtvu sebe.

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.