10 hours ago10 hr comment_3875 1 hour ago, καιnos said:I Danijelov duh bijaše ožalošećen, znači li to da je neka druga osoba pored Danijela bila ožalošćena?Bog je različit od stvorenja. Identitet stvorenja i njegovog duha je isto te stvorenje ne može biti sveprožimajuće. Samo je Bog Duh Sveti sveprožimajući. Za naše tijelo se kaže da je hram Božji i da je Bog u njemu. Na koji način? Kroz sebe Duha Svetog Bog je sveprožimajući. Kroz taj Isusov ukaz Duh Sveti je isto što i Bog. Da nije tako Isus bi samo rekao da smo hram Božijeg Duha, ali ne i samog Bog. Personalni Bog je na nebesima, na svom prijestolju i nije u tebi. Send Sticky Note
9 hours ago9 hr comment_3881 1 hour ago, καιnos said:Nikada Sv. Duh nije nazvan Jehova...Djela 5:3 "Lagao si Duhu Svetom"Djela 5:4 "Lagao si Bogu"DAKLE DUH SVETI JE NAZVAN BOGOM Edited 9 hours ago9 hr by Slap Send Sticky Note
9 hours ago9 hr comment_3888 2 hours ago, Magdalena said:. Isus je takvo tijelo dobio dok je bio na zemlji (Preobraženje) . Krv ne može baštiniti nebesa. Valjda vam je to jasno svima. Zbog toga apostol Toma nije vjerovao da je to Krist pred njim pa mu je Isus rekao "stavi prst u ranu na bedru".ISUS JE IMAO PREBRAŽENJE na zemlji samo kad je tu uradio pred Mojsijem i Ilijom. Učenici su tome svjedočili.Mislim da je Isusovo tijelo doživjelo prebraženje tijekom putovanja u Nebo. Uskrsli Isus je stoga imao samo nanovo oživljeno tijelo... kao i Lazar. Lazar nije imao uskrsnuće iako tako piše. Uskrsnuće je vezano uz život vječni...a Lazar sad ne živi na zemlji... Edited 9 hours ago9 hr by Slap Send Sticky Note
9 hours ago9 hr comment_3902 17 minutes ago, Slap said:ISUS JE IMAO PREBRAŽENJE na zemlji samo kad je tu uradio pred Mojsijem i Ilijom. Učenici su tome svjedočili.Mislim da je Isusovo tijelo doživjelo prebraženje tijekom putovanja u Nebo. Uskrsli Isus je stoga imao samo nanovo oživljeno tijelo... kao i Lazar. Lazar nije imao uskrsnuće iako tako piše. Uskrsnuće je vezano uz život vječni...a Lazar sad ne živi na zemlji...Za Lazara je točno. Mislim da je Isus Krist po Uskrsnucu dobio Nebesko Proslavljeno ,a preobrazeno tijelo po preobraženju. Jer preobrazeno tijelo o moze biti i na zemlji i na nebu. Zemaljsko tijelo moze biti samo na zemlji. Zato cemo sei mi preobraziti ako budemo živi do Kristovog dolaska ili cemo uskrsnucem dobiti ta nebeska proslavljena tijela i otici na oblake Kristu ,ali cemo se i vratiti sa Nebeskim Jeruzalemom na zemlju. Edited 9 hours ago9 hr by Magdalena Send Sticky Note
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje