Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zašto muslimani ne vjeruju da je Isus Sin Božji?

Featured Replies

51 minutes ago, Zehran said:

ovo se odnosi na nas muslimane a ne na vas hrscane....sta mislis koji je dokaz za to u Bibliji da nije za vas hrscane nego za nas? :)

Ne znam, ali znam koji je dokaz da se na vas NE ODNOSE te Hristove riječi. Evo dio priče koju je Hristos ispričao prije tih riječi kao uvod u tu pouku:

"36. Opet posla druge sluge, više nego prije, i učiniše im tako isto.

37. A najzad posla im sina svojega govoreći: Postidjeće se sina mojega.

38. A vinogradari vidjevši sina rekoše među sobom: Ovo je nasljednik; hodite da ga ubijemo, i da prisvojimo nasljedstvo njegovo.

39. I uhvatiše ga, pa izvedoše napolje iz vinograda, i ubiše." (Matej 21:36-39).

Dakle šef vinograda (Bog) šalje Svog Sina (Isusa) vinogradarima (Jevrejima) koji ubijaju Sina (raspeće). Jasna priča kao dan. Ali naravno vi ne vjerujete da je Isus Sin Božiji niti da je umro. Tako da ste u kontradikciji sa Isusovim riječima i Njegove riječi se ne mogu odnositi na vas. Više sreće drugi put.

• Odgovora 106
  • Pregleda 568
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• καιnos
    καιnos

Naravno da je muslimanima teško objasniti da je Isus Sin Božji jer ne priznaju Evanđelja, ali se ne mogu zanijekati mnoštvo drugih citata koji vele da je imao preegzistenciju, da je postaojao prije ne

• to absolutno nije tacno, to ce ti i krscanski istrazivaci reci da je promijenjenja, a i Bog kaze u Kuranu da je promijenjenja, pa cak i Biblija sama kaze za sebe da je promijenjenja...ne znam stvarno

• ako ti pisac kaze da su pisali lazi u Bibliju i na taj nacin promijenili barem nesto djelimicno, sta mi tu onda imaom vise pricati ako ti pisac biblije sam to potvrdii Pisci kazu : Jeremija 8,8 Kako

Posted Images

2 minutes ago, Magdalena said:

Pa opet farizejima,nevjernicima.

Rimljanima 11,24 Doista, ako si ti, po naravi divlja maslina, odsječen pa mimo narav pricijepljen na pitomu maslinu, koliko li će lakše oni po naravi biti pricijepljeni na vlastitu maslinu!

Rimljanima 11,25 Jer ne bih htio, braćo, da budete sami po sebi pametni, a da ne znate ovo otajstvo: djelomično je otvrdnuće zadesilo Izraela dok punina pogana ne uđe.

Rimljanima 11,26 I tako će se cio Izrael spasiti, kako je pisano: Doći će sa Siona Otkupitelj, odvratit će bezbožnost od Jakova.

Rimljanima 11,27 I to će biti moj Savez s njima, kad uklonim grijehe njihove.

Rimljanima 11,28 U pogledu evanđelja oni su, istina, protivnici poradi vas, ali u pogledu izabranja oni su ljubimci poradi otaca.

Rimljanima 11,29 Ta neopozivi su dari i poziv Božji!

Rimljanima 11,30 Doista, kao što vi nekoć bijaste neposlušni Bogu, a sada po njihovoj neposlušnosti zadobiste milosrđe

Rimljanima 11,31 tako i oni sada po milosrđu vama iskazanu postadoše neposlušni da i oni sada zadobiju milosrđe.

Rimljanima 11,32 Jer Bog je sve zatvorio u neposlušnost da se svima smiluje.

Rimljanima 11,33 O dubino bogatstva, i mudrosti, i spoznanja Božjega! Kako li su nedokučivi sudovi i neistraživi putovi njegovi!

Izaija 45,17 A na Izraela mislit će Gospod spasenjem vječnim, vi se nećete nikada postidjeti, niti ćete se posramiti

Izaija 45,17 A Jahve će vječnim spasenjem spasit` Izraela. Nećete se postidjeti i nećete poniknuti dovijeka.

Izaija 46,13 Primičem svoju pobjedu, nije više daleko, spasenje moje zakasniti neće. Na Sion ću spas staviti, u Izraela svoju slavu.

Djela apostolska 5,31 Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

Pa ne negiram ja da će se dio jevrejskog naroda spasiti, ali to će se dogoditi KROZ NJIHOVO PRIHVATANJE ISUSA HRISTA KAO MESIJE. To se još nije dogodilo. Moderna država Izrael je zasnovana na tekovinama rabinskog tj. farisejskog judaizma koji odbacuje Isusa Hrista. Takođe, država Izrael je puna anti-hrišćanskih radikala koji pljuju i napadaju hrišćane, a u nekim slučajevima se to završi smrtnim ishodom, kao npr. u slučaju svetog mučenika Filumena Hasapisa koji je 1979. godine postradao od strane jevrejskih ekstremista. Sveti Oci su jasni i u tome da će većina Jevreja slijediti Antihrista koji će se zacariti u trećem jevrejskom hramu u Jerusalimu i da će tek nakon toga doći do pokajanja jevrejskog naroda.

9 minutes ago, Maki said:

Za spasenje je uvijek bila potrebna ISPRAVNA vjera. Ne bilo kakva vjera u Isusa Hrista, jer po toj logici će i muslimani biti spašeni jer i oni na neki svoj način vjeruju u nekog svog Isusa. Sv. ap. Pavle kaže da jeretici neće ući u Carstvo Božije i strogo zabranjuje da vjerujemo drugačijim "jevanđeljima" o Hristu.

Ispravna vjera u Isusa Krista je priznanje da je On tvoj Gospodin i Spasitelj ,da povjerujes srcem i ustima svjedocis svoju vjeru u Isusa Krista. A di ti tu vidis muslimane? U koga oni vjeruju ,u nekog izmisljenog boga kao i grci i rimljani stari ,imali su svoje bogeke i gradili im hramove. Muslimani ne vjeruju u Isusa Krista ,ne vjeruju da je Sin Bozji ne vjeruju da je umro za nas i ne vjeruju da je Uskrsnuo. Oni propovijedaju prokleto evanđelje .

Edited by Magdalena

upravo, Magdalena said:

Ispravna vjera u Isusa Krista je priznanje da je On tvoj Gospodin i Spasitelj ,da povjerujes srcem i ustima svjedocis svoju vjeru u Isusa Krista. A di ti tu vidis muslimane? U koga oni vjeruju ,u nekog izmisljenog boga kao i grci i rimljani stari ,imali su svoje bogeke i gradili im hramove.

Da li onda po tebi Jehovini svjedoci imaju ispravnu vjeru? Oni vjeruju da je Isus Hristos i Gospod i Spasitelj, ali negiraju da je Bog već kažu da je stvoreno biće. Vjernici treba da služe Bogu u Duhu I ISTINI.

17 minutes ago, Maki said:

Samom pripadnošću Crkvi neće, ali hoće se spasiti kroz život u Crkvi i po Crkvi. Pavle za Crkvu kaže da je stub i tvrđava istine. U Crkvi je istina

Crkva o kojoj Pavao govori nisu zgrade ni denominacije nego vjernici Isusa Krista. Oni zivi vjerujuci ljudi ,koji pripadaju Kristu i žive u Kristu i po Kristu. To je crkva ,nema mlakih ni studenih tu .

Edited by Magdalena

10 minutes ago, Maki said:

Da li onda po tebi Jehovini svjedoci imaju ispravnu vjeru? Oni vjeruju da je Isus Hristos i Gospod i Spasitelj, ali negiraju da je Bog već kažu da je stvoreno biće. Vjernici treba da služe Bogu u Duhu I ISTINI.

Nemaju. Oni dok ne povjeruju Isusu Kristu su u otpadu .

Ivan 14. poglavlje:Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.

"Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati." (1.Kor 2:14)

Edited by Magdalena

17 hours ago, Magdalena said:

Nemaju. Oni dok ne povjeruju Isusu Kristu su u otpadu .

Ivan 14. poglavlje:Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.

"Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati." (1.Kor 2:14)

To ti govori da nije dovoljno samo vjerovati u Isusa Hrista kao Spasitelja, već se to mora činiti na ispravan način.

Gost
Odgvori na temu
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.