Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Autor
  • Spirit Junkie

Autor nepoznat:

TO NE SMIJE TAKO BITI!

Svake večeri izgovarala je svoje molitve i ponekad molila i za misije. Nije ulazila u detalje, jer bile su tolike misionarske postaje i toliki misionari i sigurno je dobri Gospodin znao gdje su, ako ona i nije, i znao je gdje je potrebna pomoć i kakva je pomoć potrebna. Jednostavnije i brže bilo je moliti samo za misije.

I novac je davala za misije. Četiri ili pet puta godišnje crkva čiji je bila član imala je misionarski sastanak i kad se skupljao prilog, ona nikada nije propustila staviti na tanjur svoj novčić, ponekad čak dva. Činilo se da doista za misije čini sve što može.

Nakon jednog od tih sastanaka kad je misionar, na dopustu kod kuće, govorio poticajne i zanimljive pa čak i zabavne stvari iz svoga rada, žena je umorna rekla sama sebi: "Ali što je to tamo tako divno? Prilika za putovanje, a ja sam tako umorna kod kuće u ovom istom malom mjestu iz godine u godinu! Dobra i velika plaća kao i moja, ali troškovi su daleko veći u ovoj zemlji nego ondje. Mnoštvo slugu, a ja si jedva mogu priuštiti jednu služavku! Topla klima …" I zadrhtala je u svojoj hladnoj sobi.

Zatim je molila: "Gospodine, daj da cijene svoju priliku, a meni nekako olakšaj moje stvari. Moji su dani tako ispunjeni da ne znam kamo bih se okrenula. Rado bih se mijenjala s njima bilo kada!"

Te noći sanjala je da je došlo njezino vrijeme da umre i da joj je anđeo, koji je došao po nju, rekao: "Molitve su ti odgovorene. Dopušteno ti je da vidiš ta mjesta."

U trenu se našla u Kini.

"Divno je", rekla je – i zastala. Našla se u kući gdje su djevojčici vezali noge. "Ali to je ionako njihov običaj", rekla je oglušivši se na djetetov plač od boli. Ali kad je pogledala djetetu u lice, bilo je to njezino vlastito dijete! Zgrabila ga je i povikala: "To mora biti drukčije!"

Onda se iznenada našla u Africi gdje su muškarci prodavali i kupovali mlade žene te je uzdahnula: "Ovo nije u redu. Htjela bih da nije tako." Ali kad joj se pogled zaustavio na agoniji jednoga onog tamnog lica, bilo je to lice njezine vlastite sestre te je uzviknula: "To ne smije tako biti!"

A onda se našla u Indiji. Vidjevši veselje vjenčanja, radosno je uskliknula: "Konačno sreća!" A onda se našla na svadbi; muškarac je bio star i zao, a njegova nevjesta mala, mala djevojčica.

"Na kraju krajeva, to je njihov običaj", uzdahnula je. "Htjela bih da nije tako." Ali kad je mala nevjesta okrenula svoje nesretne oči prema njoj, žena je glasno povikala: "Moja mala kći! To ne smije tako biti! Ne, ne smije!"

Sâm zrak kao da je bio težak od bolesti i kuge. Vidjela je misionara i njegovu ženu kako rade među bolesnima trošeći svoju jadnu malu plaću kako bi smanjili onu nesreću oko sebe. Ponovno je pogledala, a žene više nije bilo; misionar je radio sam. Tada je povikala anđelu: "Ne mogu više podnijeti! Moram li prolaziti kroz vječnost sjećajući se tih stvari i ne biti u stanju spriječiti ih?"

"Hoćeš li se vratiti na zemlju i promijeniti ih?"

"Dopusti mi da se vratim!" preklinjala je. "Nebo po takvu cijenu nije nebo. Počivati s takvim uspomenama nije počinak." Probudila se. Sve to nije mogao biti san, pomislila je.

Sljedeće je večeri molila: "Gospodine, daj da pođem i pomognem im!" Mnoge je večeri tako vruće molila, ali molitve joj nisu bile odgovorene. Počela je očajavati i ispitivati: "Postoji li odgovor na tu molitvu?"

Na kraju je molila: "Gospodine, sad znam kako moliti. Daj da pomognem drugima da idu i daj da učinim što god mogu samo da budem od pomoći!" Iako to nije znala, ovaj put njezina je molitva bila odgovorena.

Kad je došlo njezino vrijeme da umre, rekla je: "Tako sam malo učinila. Pokušala sam, ali nisam ništa ostvarila. Htjela bih znati da sam barem malo pomogla."

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

VJERA MORA BITI TEMELJENA NA RIJEČI

Bog je zabrinut jer je njegov narod uzdrman u svojoj vjeri – i ne pouzdaje se u njega u svojim krizama. Ljubljeni, naš najveći grijeh je da nismo spremni vjerovati mu da će učiniti što je obećao. A to ga sablažnjava više od preljuba, bluda, zloporabe droge i alkohola te bilo kojega drugog grijeha tijela.

Njegova Riječ kaže: "Gospodin može izbaviti prave štovatelje iz kušnje" (2 Pt 2,9). "Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13)

Ovi redci su ili Radosna vijest ili laž. Ali ako su Radosna vijest, onda moramo stajati na njima. Bog želi da smo u stanju reći: "Gospodine, ako i umrem stojeći na njima dok vjerujem da ćeš me izvesti iz ovoga, onda daj da umrem s vjerom. Živ ili mrtav, tvoj sam."

Neka na vas dođu svi vjetrovi i valovi pakla. Neka sve dođe na vas. Naš Gospodin je rekao da je u stanju – i da zna kako vas izbaviti.

On želi da vi i ja imamo radost, mir, pobjedu i odmor u svome hodu. On traži muškarce i žene koji će se dići protiv onoga što dolazi u ovo mračno vrijeme, sluge koji će stajati sa spokojstvom i mirom jer Krist stanuje u njima.

Bog želi da dođete na takvo mjesto pouzdanja. On želi da se nikada više ne bojite nego da doista počivate u njegovoj snazi i sposobnosti. On zna kako vas izbaviti od svih zamki, kušnji i napasti – budete li se samo pouzdavali u njega.

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

SIDRO U OLUJI

"Nju (nadu) imamo kao pouzdano i čvrsto sidro duše koje prodire u prostor iza zastora" (Heb 6,19).

Sidro o kojem se govori u ovom odlomku Pisma je nada. Ne nada ovoga pokvarenog svijeta, nego nada temeljena na Božjoj zakletvi da će sačuvati, blagosloviti i voditi one koji se uzdaju u njega.

Naše jedino sidro u oluji koja pada na zemlju u ovo sadašnje vrijeme jest ova nada. Pisac Poslanice Hebrejima opominje: "Ne budite mlitavi, već nasljedujte one koji vjerom i strpljivošću baštine obećanje" (Heb 6,12).

Bog se zakleo "baštinicima obećanja", a to su svi oni koji su u Kristu. Zakleo se da bi okončao sve borbe, sve sumnje, tako da "imamo snažan poticaj (ohrabrenje) – mi što smo se utekli Bogu da se domognemo nade koja nam je određena" (Heb 6,18).

Evo naše nade: BOG SE ZAKLEO DA ĆE ISPUNITI SVOJA OBEĆANJA, A NJEMU JE NEMOGUĆE LAGATI.

On je održao svoju riječ Abrahamu i održat će svoju riječ vama dok se uzdate u njega. U ova vremena potrebno nam je snažno ohrabrenje.

Nakon svega što je rečeno i učinjeno – i svih propovijedi koje su se ispropovijedale o nadi – dolazimo do ovoga: Jesmo li spremni sve predati u njegove ruke – počivati na njegovoj Riječi – i nepokolebljivo stajati u ljubavi Božjoj, potpuno uvjereni da će se njegova obećanja ispuniti?

Tu vrstu vjere možete odnijeti iza zastora u Svetinju nad svetinjama!

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

SAMO JE JEDNO TLO NA KOM MOŽETE BITI UČINJENI SVETIM –

A TO JE POTPUNO POUZDANJE U KRISTA

Kad govorim o potpunom pouzdanju u Krista, ne mislim samo na pouzdanje u njegovu spasonosnu silu, nego i na pouzdanje u njegovu silu očuvanja. Moramo se pouzdati u njegovog Duha da će naš život preobličiti da budemo slični njemu – što znači, sačuvati nas u Kristu.

Na trenutak razmislite o tome. Jednom ste svojim zlim djelima bili otuđeni, odrezani od Boga. Kakvo dobro djelo ste učinili da ste ispravili stvari s njim? Nikakvo! Nitko nikada nije bio u stanju sam sebe načiniti svetim. Naprotiv, po vjeri jedino bili smo dovedeni u Kristovu svetost prihvaćajući što Riječ Božja kaže: "Ako ste u Kristu, sveti ste kao što je on svet."

Da, on želi da vaš praktičan, svakodnevni život odgovara mjeri vašeg hoda po vjeri. Ali činjenica je da mu moramo vjerovati i za to. Moramo se pouzdavati u njegovo obećanje da će nam dati Duha Svetog koji će nas preobličiti da budemo jednaki Kristu u svom svakodnevnom hodanju. "I vas, koji te nekad bili otuđen i koji ste postali neprijatelji svojim mišljenjem i zlim djelima, sada Bog izmiri u Kristovu smrtnom tijelu, smrću, da vas izvede preda se svete, neporočne i besprijekorne, ako doista ustrajete u vjeri" (Kol 1,21-23).

Pogledajte ovaj izraz: "… ako doista ustrajete u vjeri." Isus govori: "Nastavite se pouzdavati u mene, živite po vjeri i ja ću vas predstaviti kao čiste, neporočne i besprijekorne pred Ocem. To je djelo posvećenja Duha Svetog. Dok vam Duh daje snagu da usmrćujete djela tijela, vodit će vas svojim osvjedočenjem i svojom utjehom."

Samo je jedna svetost – Kristova! Nijedan kršćanin nije svetiji od vas. Ne postoji stupnjevanje svetosti, samo stupnjevanje zrelosti u Kristu. Kao kršćanin, možete biti dijete, ali još uvijek apsolutno sveti u Isusu. Glupo je mjeriti se s nekim koga zamišljate da je svet. Ne, svi smo mi mjereni jednim mjerilom – svetošću Kristovom. A ako smo u Kristu, njegova svetost je i naša u jednakoj mjeri.

Nikada više ne morate gledati u drugoga kršćanskog vođu ili laika te reći: "O, htio bih biti svet kao što je i on!" Možda nemate disciplinu te osobe, možda nemate njegov molitveni život, možda se češće borite i činite više pogrešaka od njega, ali on nije prihvaćeniji kod Oca od vas. Ne smijete se uspoređivati ni s kim jer nitko nije ljubljeniji u Očevim očima od vas.

Dragi sveti, izujte se – skinite svako pouzdanje u tijelo. Evo tla na kojem trebati živjeti: "Prisvajam svetost koja je u Kristu Isusu. Dio sam njegova tijela i moj Otac me vidi kao svetoga jer sam u Kristu."

4 hours ago, καιnos said:

David Wilkerson:

SAMO JE JEDNO TLO NA KOM MOŽETE BITI UČINJENI SVETIM –

A TO JE POTPUNO POUZDANJE U KRISTA

Kad govorim o potpunom pouzdanju u Krista, ne mislim samo na pouzdanje u njegovu spasonosnu silu, nego i na pouzdanje u njegovu silu očuvanja. Moramo se pouzdati u njegovog Duha da će naš život preobličiti da budemo slični njemu – što znači, sačuvati nas u Kristu.

Na trenutak razmislite o tome. Jednom ste svojim zlim djelima bili otuđeni, odrezani od Boga. Kakvo dobro djelo ste učinili da ste ispravili stvari s njim? Nikakvo! Nitko nikada nije bio u stanju sam sebe načiniti svetim. Naprotiv, po vjeri jedino bili smo dovedeni u Kristovu svetost prihvaćajući što Riječ Božja kaže: "Ako ste u Kristu, sveti ste kao što je on svet."

Da, on želi da vaš praktičan, svakodnevni život odgovara mjeri vašeg hoda po vjeri. Ali činjenica je da mu moramo vjerovati i za to. Moramo se pouzdavati u njegovo obećanje da će nam dati Duha Svetog koji će nas preobličiti da budemo jednaki Kristu u svom svakodnevnom hodanju. "I vas, koji te nekad bili otuđen i koji ste postali neprijatelji svojim mišljenjem i zlim djelima, sada Bog izmiri u Kristovu smrtnom tijelu, smrću, da vas izvede preda se svete, neporočne i besprijekorne, ako doista ustrajete u vjeri" (Kol 1,21-23).

Pogledajte ovaj izraz: "… ako doista ustrajete u vjeri." Isus govori: "Nastavite se pouzdavati u mene, živite po vjeri i ja ću vas predstaviti kao čiste, neporočne i besprijekorne pred Ocem. To je djelo posvećenja Duha Svetog. Dok vam Duh daje snagu da usmrćujete djela tijela, vodit će vas svojim osvjedočenjem i svojom utjehom."

Samo je jedna svetost – Kristova! Nijedan kršćanin nije svetiji od vas. Ne postoji stupnjevanje svetosti, samo stupnjevanje zrelosti u Kristu. Kao kršćanin, možete biti dijete, ali još uvijek apsolutno sveti u Isusu. Glupo je mjeriti se s nekim koga zamišljate da je svet. Ne, svi smo mi mjereni jednim mjerilom – svetošću Kristovom. A ako smo u Kristu, njegova svetost je i naša u jednakoj mjeri.

Nikada više ne morate gledati u drugoga kršćanskog vođu ili laika te reći: "O, htio bih biti svet kao što je i on!" Možda nemate disciplinu te osobe, možda nemate njegov molitveni život, možda se češće borite i činite više pogrešaka od njega, ali on nije prihvaćeniji kod Oca od vas. Ne smijete se uspoređivati ni s kim jer nitko nije ljubljeniji u Očevim očima od vas.

Dragi sveti, izujte se – skinite svako pouzdanje u tijelo. Evo tla na kojem trebati živjeti: "Prisvajam svetost koja je u Kristu Isusu. Dio sam njegova tijela i moj Otac me vidi kao svetoga jer sam u Kristu."

E to je to. Sveti smo po Kristu Gospodinu. I zato vjernima duša ide k Bogu odmah kad napusti propadljivo tijelo koje ide u propadljivo.

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

TESTIRANI SMO SVOJIM PADOVIMA I NEUSPJESIMA

Ne mislim da su testirani kršćani koji su pali natrag u stari grijeh i vratili se u svijet. Ne, ti su se vjernici suočili s brodolomom vjere.

No Petar je upozorio: "Čuvajte se da ne biste zavedeni zabludom zločinaca izgubili svoj čvrsti stav" (2 Pt 3,17). Petar upozorava vjernike koji rastu u svetosti i koji su odlučili slijediti Gospodina.

Neki od vas možda ste pali bez obzira na sav napredak koji ste imali s Gospodinom. Kad bih vas pitao što je izazvalo vaš pad, možda biste odgovorili: "Brate Dave, bio je to napad ljutnje. Izazvala me vlastita obitelj i eksplodirao sam. Ne mogu to razumjeti. Mislio sam da sam postao malo blaži, malo sličniji Isusu. Ali netko je jednostavno pritisnuo pogrešno dugme i izgubio sam." Možda ćete reći: "Samo sam čovjek. Koliko bih toga trebao podnijeti?"

To što ste bili izazvani nije važno kao ni to da ste bili u pravu. To što ste bili izazvani jednostavno dokazuje da vam je potrebno oslobođenje. Pismo kaže: "Neka se ukloni od vas svaka vrsta gorčine, gnjeva, srdžbe, vike (borbe) i psovke, sa svakom vrstom zloće (zamjerke)" (Ef 4,31).

Bog će vas testirati dok ne kažete: "U sebi imam tog duha koji mora otići." Nećete vidjeti rast u Kristu, mir u kući ili na poslu, dok nećete moći reći: "Gospodine, u pravu si, izvadi to!"

Ako ste testirani u tom području ili u bilo kojem drugom području, možda mislite: "Osjećam se tako nedostojno. Koliko sam tla izgubio? Ljubi li me Gospodin još?"

Dragi sveti, ako ste se uistinu pokajali, niste izgubili nikakvo tlo. Bog je stavio svoje drage ruke oko vas i kaže: "Dopustio sam da se to dogodi da vidiš što ti je srcu. Ali napreduješ. Rekao si da želiš hodati sa mnom i ja te učim. Znam što je u tebi i dopustit ću da time budeš izazivan dok se svega toga ne riješiš."

Jeste li testirani? Ako je tako, molite: "Gospodine, stavio si svoj prst na neka područja u meni. Iščupaj ih iz mog srca. Ohrabri me, Gospodine, da ne idem natrag, nego naprijed s tobom!"

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

KAD PODBACE SVA SREDSTVA

Vjerovati kad sva sredstva podbace izvanredno ugađa Bogu i najprihvatljivije je. Isus je rekao Tomi: "Jer me vidiš, vjeruješ. Blago onima koji će vjerovati, a da nisu vidjeli" (Iv 20,29).

Blago onima koji vjeruju kad nema dokaza odgovora na molitvu – koji vjeruju iznad nade kad sva sredstva podbace.

Netko je došao do mjesta beznađa – do kraja nade – do kraja svih sredstava. Ljubljeni je suočen sa smrću i liječnici nemaju nade. Smrt je neizbježna. Nada je nestala. Čudo za koje se molilo ne događa se.

Tada dolaze sotonske horde da napadaju um strahom, ljutnjom, teškim pitanjima: "Gdje je sad tvoj Bog? Molio si dok ti suze nisu ponestale. Postio si. Stajao si na obećanjima. Pouzdavao si se."

Bogohulne misli uštrcavaju se u vaš um: "Molitva je iznevjerila. Vjera je iznevjerila. Ne diži ruke od Boga, ali mu više ne vjeruj. Ne isplati se!"

Čak će i sumnja u postojanje Boga biti uštrcavana u vaš um. Stoljećima su sve to bile sotonske lukavštine i neki od najsvetijih muškaraca i žena koji su bili na ovom svijetu bili su pod takvim demonskim napadima.

Ti koji prolaziš kroz dolinu sjena smrtnih čuj ovu riječ: Plakanje će trajati nekoliko mračnih, strašnih noći – a u tom mraku ubrzo ćeš čuti Očev šapat: "S tobom sam. Sada ti ne mogu reći zašto, ali jednoga dana sve će to imati smisla. Vidjet ćeš da je sve to bilo dio mog plana. Nije to slučajno. Što se tebe tiče, nisi podbacio. Čvrsto se drži. Dopusti da te u trenutku tvoje boli zagrlim."

Ljubljeni, Bog nikada nije propustio djelovati; on uvijek djeluje u dobroti i ljubavi. Kad sva sredstva podbace, njegova ljubav pobjeđuje. Čvrsto se držite svoje vjere. Čvrsto stojte na njegovoj Riječi. Nema druge nade u ovom svijetu.

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

OPROŠTENO NAM JE

Isus nam govori: "Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima vječni život. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život" (Iv 5,24). On govori: "Ako vjeruješ u mene, nećeš na sud, nego ćeš preći iz smrti u život."

Doista, Pismo nam od korice do korice govori da jednom kad nam Gospodin oprosti grijehe, briše ih iz svog sjećanja.

"A ja, ja radi sebe opačine tvoje brišem, i grijeha se tvojih ne spominjem" (Iz 43,25).

"Kao maglu rastjerao sam tvoje opačine i grijehe tvoje poput oblaka" (Iz 44,22).

"Oprostit ću bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati" (Jer 31,34).

"Bit ću milostiv prestupcima njihovim, grijeha se njihovih više neću nikako sjećati" (Heb 8,12).

"'Ovo je Savez koji ću sklopiti s njima poslije ovog vremena', veli Gospodin: 'Stavit ću zakone svoje u srca njihova i upisat ću ih u pamet njihovu, a grijeha se njihovih i bezakonja njihovih nipošto neću više sjećati'" (Heb 10,16-17).

"Još jednom, imaj milosti za nas! Satri naše opačine, baci na dno mora sve grijehe naše" (Mih 7,19).

Tu je obilje dobrih vijesti za svakog kršćanina koji se muči, bori ili nastoji usmrtiti djela svoga tijela u svojoj vlastitoj snazi. Uključuje li to i vas? Koliko ste obećanja dali Bogu samo da biste ih ponovno prekršili? Koliko ste puta pokušavali ugoditi Gospodinu misleći da ćete se borbom uspjeti riješiti svojih požuda i navika samo da biste još jednom podbacili?

Evo vaše dobre vijesti iznesene u knjizi Miheja: "Ja, Gospodin, satrt ću sve vaše opačine." Bog nam u ovim odlomcima daje sliku za slikom kako briše naše grijehe iz svog sjećanja. Briše ih i više ih se ne sjeća; pokapa ih na dnu mora; satire ih, što znači, tjera ih na dno i zarobljava.

Izaija nam čak govori da Bog uzima naše prijestupe i baca za svoja leđa. "Za leđa si bacio sve moje grijehe" (Iz 38,17). To znači da se Bog više nikada ne osvrće za našim grijesima da bi ih ponovno obznanjivao.

Dopustite mi da vas sad pitam: Ako Bog zaboravlja naše grijehe, zašto ih vi i ja ne zaboravljamo? Zašto uvijek dopuštamo đavlu da iskopa neko blato ili mulj iz naše prošlosti i maše nam njime pred očima kad su svi naši grijesi već pokriveni Kristovom krvi?

Očišćavajuća i opraštajuća sila Kristove krvi je sveobuhvatna. Ona pokriva čitav naš život!

2 hours ago, καιnos said:

David Wilkerson:

OPROŠTENO NAM JE

Isus nam govori: "Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima vječni život. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život" (Iv 5,24). On govori: "Ako vjeruješ u mene, nećeš na sud, nego ćeš preći iz smrti u život."

Doista, Pismo nam od korice do korice govori da jednom kad nam Gospodin oprosti grijehe, briše ih iz svog sjećanja.

"A ja, ja radi sebe opačine tvoje brišem, i grijeha se tvojih ne spominjem" (Iz 43,25).

"Kao maglu rastjerao sam tvoje opačine i grijehe tvoje poput oblaka" (Iz 44,22).

"Oprostit ću bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati" (Jer 31,34).

"Bit ću milostiv prestupcima njihovim, grijeha se njihovih više neću nikako sjećati" (Heb 8,12).

"'Ovo je Savez koji ću sklopiti s njima poslije ovog vremena', veli Gospodin: 'Stavit ću zakone svoje u srca njihova i upisat ću ih u pamet njihovu, a grijeha se njihovih i bezakonja njihovih nipošto neću više sjećati'" (Heb 10,16-17).

"Još jednom, imaj milosti za nas! Satri naše opačine, baci na dno mora sve grijehe naše" (Mih 7,19).

Tu je obilje dobrih vijesti za svakog kršćanina koji se muči, bori ili nastoji usmrtiti djela svoga tijela u svojoj vlastitoj snazi. Uključuje li to i vas? Koliko ste obećanja dali Bogu samo da biste ih ponovno prekršili? Koliko ste puta pokušavali ugoditi Gospodinu misleći da ćete se borbom uspjeti riješiti svojih požuda i navika samo da biste još jednom podbacili?

Evo vaše dobre vijesti iznesene u knjizi Miheja: "Ja, Gospodin, satrt ću sve vaše opačine." Bog nam u ovim odlomcima daje sliku za slikom kako briše naše grijehe iz svog sjećanja. Briše ih i više ih se ne sjeća; pokapa ih na dnu mora; satire ih, što znači, tjera ih na dno i zarobljava.

Izaija nam čak govori da Bog uzima naše prijestupe i baca za svoja leđa. "Za leđa si bacio sve moje grijehe" (Iz 38,17). To znači da se Bog više nikada ne osvrće za našim grijesima da bi ih ponovno obznanjivao.

Dopustite mi da vas sad pitam: Ako Bog zaboravlja naše grijehe, zašto ih vi i ja ne zaboravljamo? Zašto uvijek dopuštamo đavlu da iskopa neko blato ili mulj iz naše prošlosti i maše nam njime pred očima kad su svi naši grijesi već pokriveni Kristovom krvi?

Očišćavajuća i opraštajuća sila Kristove krvi je sveobuhvatna. Ona pokriva čitav naš život!

Jos kad bi ovo svi kršćani vjerovali .

Sotona šapće :kriv si !

Isus Krist govori :Ja sam te otkupio.

Ja vjerujem Isusu Kristu.

Edited by Magdalena

• Autor
  • Spirit Junkie

Carter Conlon:

VRIJEME JE ZA MOLITVU

Toliko je ljudi u životu u razdoblju pustinje. Biste li se iznenadili kad bih vam rekao da vas je tamo odvukao Gospodin?

U Jeremiji 31, u razdoblju strašne nevolje za narod Božji, prorok piše ove riječi u 2. i 3. retku: "Ovako govori Gospod: 'Narod koji je preživio mač, našao je milost u pustinji, i to baš Izrael, kad sam išao dati mu počinka.' Gospod se odavno pojavio preda mnom govoreći: 'Da, ljubavlju vječnom sam tebe ljubio, stoga sam te blagošću privukao.'"

U ovo vrijeme nas je kao naciju odvukao na suho mjesto. Nalazimo se u razdoblju kad je jedina stvar koju možemo činiti vapiti Bogu. Obećao nam je u pustinji dati tu neopisivu milost svoje nazočnosti, snage i spasenja.

Vrijeme je za molitvu.

• Autor
  • Spirit Junkie

Charles S. Price:

NAPRIJED, NAPRIJED, NAPRIJED

Vjerujem da bismo se trebali naučiti pouzdavati u Boga i to ne samo kad je sve jasno, nego pouzdavati se u njega i u pustinji i pouzdavati se u njega i kad nam srce krvari, upravo kao što se Petar pouzdavao u njega kad je bio u zatvoru, upravo kao što su se pouzdavali Pavao i Sila kad su pjevali u zatvoru u Filipima, upravo kao što se Pavao pouzdavao kad je bio zatvoren unutar četiri zida zatvorske ćelije, upravo kao što se svako srce kršćana treba pouzdavati u svoga Gospodina i kao što treba imati povjerenje u snagu Božju da će ga izbaviti.

Nemojte misliti da je to lak put. Svijet će vam se smijati, ljudi će vas izvrći izrugivanju i ismijavanju. Ponekad ćete morati zauzeti jasan stav za Gospodina Isusa Krista zbog stava vaših šefova ili obitelji.

Moja Biblija to je predvidjela i moj Gospodin Isus to je unaprijed rekao: "I svaki će, koji radi mene ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili njive, stostruko primiti i baštiniti život vječni" (Mt 19,29). "Ako, dakle, tko hoće ići za mnom, neka se odreče samog sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi" (Mt 16,24).

Kažem to ne zato da vas obeshrabrim, nego da vas ohrabrim. Ono što mi želimo i za što molimo više od ičega na ovom svijetu je da nastavimo s Bogom ići naprijed, naprijed, naprijed. A ja znam da će nas Gospodin voditi naprijed svaki korak puta.

• Autor
  • Spirit Junkie

Mario Murillo:

BOG JE POČEO RADITI TAJNO DJELO!

Tijekom ove sadašnje krizne situacije nešto se slavno počinje događati. Bog započinje činiti tajno djelo! On k sebi privlači Ostatak. On uzima proročku jezgru i razgovara s njima, uči ih i osnažuje, pripremajući ih za posljednji silan udar snage …

On će izvršiti jedno posljednje masivno čudo. Kako će to izgledati?

U prvi plan doći će ljudi za koje nitko nikada nije čuo. Doći će sa strahovitom snagom i oštrim porukama. Svi oni neće biti kvalificirani propovjednici. Zapravo, većina neće ostaviti svoje sekularne karijere dok ih Bog bude upotrebljavao. Neki od njih bit će djeca.

Na čudnim lokacijama pojavit će se ogromna izlića Duha Svetog. Crkve koje su godinama bile male postat će nulte točke za nazočnost Božju. U ta središta ognja i slave hrlit će ljudi sa svih strana. Zadivljujući znaci i čuda potrest će čitava naselja. Te crkve bit će prisiljene ostati otvorene 24 sata na dan.

Bog u vama čini tajno djelo. On vas čini tako jadnim i nesretnim da vas može promijeniti u živo čudo!

A.C.Valdez bio je dijete kad je bio na izliću Duha u Azusa Streetu u Los Angelesu. Kasnije je postao evanđelist. Bog je njemu pokazao budućnost i evo što je rekao:

"Ako bi se svi snažni, uzbudljivi pridjevi u rječniku stresli zajedno i stisnuli, ne bi ni počeli opisivali najveće obećano izliće Duha Svetog svih vremena koje Biblija naziva "kasnom kišom". Vidjet ćete laike kako obavljaju nevjerojatnu službu kroz darove Duha Svetog. Bit će mnoštvo izlječenja "neizlječivih" stanja, iscjeljenja slijepih, gluhim, nijemih i hromih te nezamislivih stvaralačkih čuda. Onima koji su se rodili bez očiju, ušiju, prstiju ili nogu – ili onima koji su ih izgubili kroz bolest ili nezgodu – Bog će stvoriti nove. Mnoga nevjerojatna čuda dovest će do međunarodnog kršćanskog proboja."

Vjerujem da A.C.Valdez nije govorio o nekom vremenu u dalekoj budućnosti. Govorio je o sada jer, prijatelju moj, radi se o sada ili nikada.

Ostani nasamo s Isusom i traži ga tvoj zadatak u toj dolazećoj eksploziji sile.

• Autor
  • Spirit Junkie

Charles S. Price:

POSTOJI MJESTO

Postoji mjesto gdje možeš dotaći oči slijepca da odmah savršeno vidi!

Postoji mjesto gdje možeš reći umirućem robu vezanom lancima noći: "Digni se!"

Postoji mjesto gdje možeš doseći hrpu zlata i osloboditi ga za Gospodina.

Postoji mjesto na nekoj udaljenoj obali kamo možeš poslati poslanika i Riječ.

Postoji mjesto gdje obitava Božja neodoljiva sila i djeluje na tvoju ustrajnu molbu.

Postoji mjesto – jednostavno pouzdanje gdje sam Bog silazi i za tebe se bori.

Gdje je to mjesto, pitaš, gdje je?

O dušo, to je tajna klijet molitve.

• Autor
  • Spirit Junkie

Charles S. Price:

ODRŽAT ĆU SE!

"Zato uzmite i na se stavite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan i, kad sve nadvladate, održati se" (Ef 6,13).

"Oduprijeti se u zli dan" – što time mislim? Mislim da ćete biti testirani, mislim da ćete, dok plovite Galilejskim morem s Isusom u čamcu, ući u oluju. Mislim na vrijeme kad ovaj sastanak probuđenja završi i kad više nećete moći doći ovamo da primite duhovnu hranu, nadahnuće i pomoć od Boga kad vas netko počne ismijavati, a prijatelji vas počnu zlobno gledati i izrugivati vas.

To dolazi, prijatelji. To dolazi. Što ćemo učiniti? "O, Isuse, tebi su čupali bradu. Pljuvali su te. Stavili su ti krunu od trnja na glavu. Prisilili su te nositi vlastiti križ da te mogu pribiti na njega. To je ono što si ti učinio za mene. I ja ću se, Isuse, održati za tebe. Što god kažu o tebi ili o meni, održat ću se. Sve ću podnijeti, Gospodine. Oduprijet ću se u zli dan i kad sve nadvladam, održati se!"

• Autor
  • Spirit Junkie

Charles S. Price:

KRUNA POBJEDNIKA

Moj brate, moja sestro, došli smo do točke gdje trebamo zaključiti da nas ništa, ništa neće vratiti natrag. Što god ljudi kažu, kako god oštro neprijatelj došao protiv nas, mi ćemo se održati. Mi ćemo se održati.

"Ali, gospodine Price, obećali ste nam radost!" O, brate, da, bit će neiskazana radost, puna slave.

"Gospodine Price, obećali ste nam mir." Poslušajte! Kad dopustite Duhu Svetom da ima prednost u vašem srcu, bit će rijeka mira i pit ćete njezinu vodu da utažite žeđ.

"Ali, obećali ste nam sreću!" O, brate, to je najsretnije iskustvo na svijetu, to iskustvo krštenja!

"Govorili ste nam o zlim danima, brate Price."

Oni dolaze, brate; oni dolaze, sestro. Doći će vrijeme kad će osjećaji nestati, a vi ćete morati nastaviti moliti; doći će vrijeme kad će vam đavao puniti um prijedlozima. Jednoga dana može vas posjetiti neki propovjednik i govoriti vam o ovome ili onome; ali prijatelji, vi ne slijedite nijednoga čovjeka. Postoji stup od oblaka i stup od ognja; vi ste vođeni Duhom i znate da vas Duh vodi. Možete ga osjetiti u svome srcu ovoga jutra. Možete ga osjetiti ovoga jutra u ovoj dvorani. Bog vodi svoj narod. Znam da vas on vodi, narode. On vas vodi i želi da ste voljni slijediti ga.

Vjerujem da mi je Bog stavio na srce da vam kažem ove stvari tako da kad se one ostvare ne budete iznenađeni. Nemamo obećanja da ćemo se popeti na nebo na cvjetnoj postelji lagodnosti. To je bitka i što se više primičemo velikoj nevolji, žešća će bitka biti. Ona je pred nama. Ali … o, Aleluja! Aleluja! "Dosta ti je moja milost!"

Onaj tko pretrpi do kraja bit će spašen! Onaj tko će ići do kraja i tko će se usuditi doći do kraja u ime Gospodina Isusa neće primiti krunu od trnja, on će, kad konačno pobijedi u ime Gospodnje i u njegovoj sili, primiti krunu pobjednika koju će mu na glavu staviti sam Čovjek iz Galileje. On je nosio krunu od trnja da bih ja mogao nositi krunu slave. Slava Gospodinu!

• Autor
  • Spirit Junkie

Charles S. Price:

PITAM SE

Pitam se hoću li vas sresti u onom području beskrajnog dana kad dani putovanja završe? Pitam se hoćemo li se vidjeti tamo? Pitam se hoćete li ići s Bogom do kraja?

Ti koji si član crkve, hoćeš li platiti cijenu? Bog poziva. Hoćeš li ići s Bogom do kraja? Hoćeš li staviti sve svoje na oltar? Hoćeš li reći "da" Gospodinu?

"Što god to stoji, Gospodine, što god to znači, slijedit ću te. Slijedit ću te, slijedit ću te posvuda."

A onda, u zli dan, bit ćete u stanju održati se. A kad goruće strijele Zloga dođu protiv vas, odbit ćete ih štitom vjere, s kacigom spasenja na svojoj glavi i nogama obuvenim spremnošću za Evanđelje mira. Na sebe ćete staviti ne dio opreme, nego čitavu opremu Božju te ići naprijed ove dane u ime blagoslovljenoga Gospodina Isusa. Aleluja! Neka vas blagoslovi i neka svakoga pojedinog od vas dovede do kraja.

Neka svatko tko će ići u Isusovo ime do kraja kaže Amen!

• Autor
  • Spirit Junkie

David Wilkerson:

PRIDRUŽITE SE BOŽJIM MOLITELJIMA

U vrijeme kad je pobožan prorok Daniel dosegao starost od osamdeset godina, nadživio je dva babilonska kralja, Nabukodonozora i njegova sina Baltazara, a zatim je služio pod kraljem Darijem. Daniel je uvijek bio čovjek molitve i nije mislio u tome posustati u svojoj starosti.

Kralj Darije promaknuo ga je na najviši položaj u zemlji, zaduživši ga da oformi politiku vlasti i uči dvorske dužnosnike i intelektualce: "Daniel se toliko isticaše svojim izvanrednim duhom iznad pročelnika i satrapa te kralj mišljaše da ga postavi nad svim kraljevstvom" (Dn 6,3).

On je očito bio vrlo zaposlen prorok. Ali ništa nije moglo ovog čovjeka Božjeg skrenuti da ne provodi vrijeme u molitvi. Triput na dan on se iskradao od svih svojih obveza, bremena i zahtjeva kao vođe kako bi provodio vrijeme s Gospodinom.

Daniel je primjer nama kako je važno imati molitvene vođe. Upamtite, on je bio postavljen nad svim drugim vođama u zemlji. Zamislite koliko je napora morao uložiti da se posveti molitvi. Na kraju krajeva, živio je u New Yorku svoga vremena – ogromnom, veličanstvenom, bogatom Babilonu. I živio je u vrijeme duhovne bezvoljnosti – pijanstva, traženja užitaka i pohlepe među narodom Božjim.

Molitva nikome ne dolazi prirodno, pa tako ni Danielu. Vrijeme za discipliniranu molitvu lako je započeti, međutim teško održati – jer i naše tijelo i đavao uročuju se protiv nje. Molitva koja je učinkovita dolazi od vjernog, revnog slugu koji vidi svoju naciju i crkvu kako duboko tome u grijeh te pada na koljena i vapi Bogu za njih. Bog snažno želi blagosloviti svoj narod, ali ako je naš um umrljan duhom ovoga svijeta, nismo u položaju primiti njegov blagoslov.

Hoćete li danas postati dio Božjih molitelja? Ako je tako, vapite mu: "O, Gospodine, što god je potrebno, drži me na koljenima. Čeznem vidjeti tvog Duha kako djeluje u srcima muškaraca i žena!"

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.