Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JHVH svojstvo dijele Otac i Sin

Featured Replies

• Autor

On 10. 12. 2025. at 17:04, piramida4 said:

image.png

Izaija 9,6             Jer nam se rodi dijete, sir nam se dade. Vlast počiva na plećima njegovim, 'čudo od savjetnika' glasi ime njegovo, 'Jaki Bog, 'Otac vječni', 'Knez mira'.

Izaijino proroštvo koje navodiš i u vezi kojeg postavljaš gore pitanja su ona proroštva koja treba da se ostvare početkom milenijsko vremena.

Jehošua ili Krist svakako je Jahve i Bog Izraelov.  Tako u  Hošei 1:7 Jahve prvi kaže za Jahvu drugog  da će ga upotrijebiti da spasi Izrael jer je on njegov Bog.

Starozavjetna proroštva govore da će Jahve spasiti Izrael i doći vladati u njemu. Isus je rekao da dolazi na zemlju da uspostavi svoje kraljevstvo. Ime „savjetnik divni“ vezano je  uz starozavjetno proroštvo da će narodi svijeta dolaziti u Jeruzalem da slušaju njegov nauk i savjete. Knez ili kralj mira je jer uspostavlja vlast željeznom palicom a time je i jaki, moćni Bog.

Pitaš za  Jehošuino  ime kao „Oca vječnog“. I to ime će se proročki realizirati u Jeruzalemu.   Ako su Otac i Sin jedno onda dijele i ime  kao zajedničko.  Sin je JHVH. Ako je JHVH Otac onda je i Sin Otac. Sve Očevo moje je rekao je Jehošua. Biblija kaže da Bog nije imao pomoćnika u stvaranju svijeta, a ipak je stvaranje bilo KROZ Sina i tako sa Sinom. Pošto su jedan Bog i Sin je Otac ovom svijetu, sustvaralac. Pošto je Sin Otac ili stvaralac ovog svijeta on je ovom svijetu i održavalac. U Djelima i kod Pavla Sin se navodi kao sveprisutni održavalac ovog svijeta.  

U unutarnjem Bog disanju, u Velikom Životu Oca i Sina unutar Duha Svetog Otac rađa Sina i daje mu svu Silu, ali što se tada događa; Sin udiše tu  Silu Očevu i izdiše je, a to znači da rađa Oca i vraće mu svu Silu.

Tako i mi imamo svoje rađanje Sina.   Sin je naš život, kojeg primamo, obrađujemo i izdišemo, tj. rađamo  Krista. To te je Isus učio ako si pažljivo čitao njegovo evanđelje.

Što se sad u tvojoj glavčici događa; pročitao si ovo i ne razumiješ isto kao biblijski nauk pa se spremaš da mi kažeš „Potvrdi to biblijskim citatima“. E nećeš to dobiti. Biserje se ne razbacuje svakome.

• Autor
On 10. 12. 2025. at 17:11, piramida4 said:

.
VODIO – PRATIO Izraelce U PUSTINJI
============
TKO je VODIO – a Tko PRATIO ?????
============
Svaka osob ima svoje osobno ime !!!
BOG OTAC YHVH JE VODIO
a NE – SIN G Yehoshua, lažno zvan Isusek -

Jehošua je Bog Izraelov on ih je (kad malo bolje razmislim) i vodio i pratio. Kad su hodali onda ih je vodio a kad su mirovali onda ih je pratio jer je Pavao jasan - Krist im je davao "duhovno piće". Znamo iz SZ da im je duhvno piće (upute) davao Jahve . Anđeo koji ih je nastavio voditi u obećanu zemlju je Mihael jer je on princ Izraelov dok je Krist (Jahve) kralj Izraelov.

• 2 weeks later...
  • Autor
On 09. 11. 2025. at 17:25, piramida4 said:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
kad se je Bog Jedini Otac Jahve RAZLJUTIO na nevjerne Izraelce,
tada je Bog Jedini Otac Jahve DAO za vođu svog ANĐELA,
a angel je stvorenje stvoreno od Boga Jedinoga Oca YHVH.
==============

IZLAZAK 33,2        

PRED TOBOM ĆU POSLATI ANĐELA; istjerat ću Kanaance,

Amorejce, Hetite, Perižane, Hivijce i Jebusejce.

Ali se to nije ostvarilo momče....čitaj dalje poglavlje pa ćeš vidjedti da se Jahve predomislio i odlučio da ih i dalje vodi "

Nešto me mučilo i išao sam čitati dalje pa vidio što ti nisi vidio ;

Izlazak 33,14

"Ja ću osobno s tobom poći", odgovori Jahve, "i počinak ti priuštiti.

Izlazak 33,15

"Ako ti ne pođeš", nadoda Mojsije, "odavde nas i ne izvodi.

Izlazak 33,16

Ta kako će se znati da uživamo tvoju naklonost, ja i tvoj narod? Po tome što ideš s nama. Time ćemo se samo razlikovati ja i tvoj narod među svim narodima koji su na licu zemlje.

Izlazak 33,17

"I ovo što si zatražio, učinit ću", odgovori Jahve Mojsiju. "Ta ti uživaš moju blagonaklonost jer te po imenu poznajem.

S obzirom da Pavao kaže da je Isus davao Židovima u pustinji "duhovno piće" te da je jasno da je Mojsiji Jahve dao Zapovjedi, jasno je dakle i to da je Isus taj Jahve.

Edited by Slap

Gost
Odgovori na temu

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.