Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

20 hours ago, Magdalena said:

Molim te potvrdi Biblijom gdje piše da Sin i Duh Sveti nisu oduvijek.

Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.

Postanak 1,2 Zemlja je bila još pusta i prazna. Tama je ležala nad bezdanom. Duh je Božji lebdio nad vodama.

Hebrejima 1,7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,

Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

Hebrejima 1,9 Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje, stoga Bog, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.

Hebrejima 1,10 I: Ti u početku, Gospodine, utemelji zemlju i nebo je djelo ruku tvojih.

Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga. Jer govorahu: 'Duha nečistoga ima.'" (Mk 3:28-30)

''A nama to Bog objavi po Duhu jer Duh sve proniče, i dubine Božje. Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjega u njemu? Tako i što je u Bogu, nitko ne zna osim Duha Božjega.'' (1 Kor 2:10,11)

Postoje tri osobe koje Biblija naziva Bog. Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti. Za svaku od ovih osoba možemo reći da je u potpunosti Bog, sa svim osobinama božanstva, bez ikakve inferiornosti u odnosu na ostalu dvojicu. Ova Trojica su na neki čudesan način jedno, jer smo vidjeli da mnoge stvari koje kažemo za jednoga, vrijede i za drugog i za trećega.

Biblija uči da je vjernik hram Božiji (1.Kor 3:16, 2.Kor 6:16). U 2. Korinćanima 6:16, kaže da je vjernik hram Duha Svetoga. Duh Sveti je dakle Bog.

U Evanđelju po Ivanu (Iv 14:23) Isus govori da će se On i Otac nastaniti kod vjernika, a prije toga (Iv 14:15-17) da će Duh Sveti biti u vjerniku. Ako ove tri osobe nisu jedan Bog, onda bi ovo bila totalna zbrka

Ti ne razumiješ osnovnu stvar, da Biblija nigdje, ama baš nigdje ne tvrdi da je Bog osoba, toga nema, Isus nabraja Oca, i Sina i Duha Svetoga, ali ne objašnjava tko je što točno, zato to ni Apostoli nisu znali objasniti, imaš apostolsko vjerovanje, pa si pogledaj u što su zbilja oni vjerovali, sama se uvjeri.

Pojam tri osobe u Bogu se uvelo tek 300 godina poslije Krista, na saborima u Niceji (325 godine), i Carigradu (381 godine), i tada su izglasali dogmu u koju ti vjeruješ, i ponavljaš, da su Bog tri osobe, nisu, jer to nigdje u Bibliji ne piše, već su to ljudi sami izglasali, a zna se kada ljudi nešto ne znaju i počnu glasati, da ne znači da je to što je većina izglasala i istina, dapače, više puta većina nije bila u pravu, isto kao i kod ove dogme o Bogu, da su to neke tri osobe.

Dakle, ti vjeruješ ne Isusu Kristu i Apostolima, što su zbilja oni propovijedali, nego više vjeruješ ljudima koji su 300 godina poslije dodali tu dogmu o Bogu, krivo shvatili neke stvari, i naredili to svima vjerovati, to je činjenica, samo kažem.

• Odgovora 165
  • Pregleda 2,6k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Pa ne mozemo se mi moliti samome sebi, nismo mi bog, ovo kao da je gnosticko ucenje.

• Ako smo mi ljudi bogovi zasto umiremo, Bog ne moze umrijeti?

• Mislim da ne trebamo filozofirati. Biblija je jasna, postoji samo jedan Bog i to Otac, a Isus je Sin Bozji. Sv. Duh nije neka treca osoba, nego Bozji duh, kao sto mi ljudi imamo svoj duh, ali nas duh

Posted Images

55 minutes ago, teodati said:

Ti ne razumiješ osnovnu stvar, da Biblija nigdje, ama baš nigdje ne tvrdi da je Bog osoba, toga nema, Isus nabraja Oca, i Sina i Duha Svetoga, ali ne objašnjava tko je što točno, zato to ni Apostoli nisu znali objasniti, imaš apostolsko vjerovanje, pa si pogledaj u što su zbilja oni vjerovali, sama se uvjeri.

Pojam tri osobe u Bogu se uvelo tek 300 godina poslije Krista, na saborima u Niceji (325 godine), i Carigradu (381 godine), i tada su izglasali dogmu u koju ti vjeruješ, i ponavljaš, da su Bog tri osobe, nisu, jer to nigdje u Bibliji ne piše, već su to ljudi sami izglasali, a zna se kada ljudi nešto ne znaju i počnu glasati, da ne znači da je to što je većina izglasala i istina, dapače, više puta većina nije bila u pravu, isto kao i kod ove dogme o Bogu, da su to neke tri osobe.

Dakle, ti vjeruješ ne Isusu Kristu i Apostolima, što su zbilja oni propovijedali, nego više vjeruješ ljudima koji su 300 godina poslije dodali tu dogmu o Bogu, krivo shvatili neke stvari, i naredili to svima vjerovati, to je činjenica, samo kažem.

Tko je po tebi i tvom dojmu osoba Isus Krist ,nemoj reci da nije osoba? Samo čovjek?

23 hours ago, Magdalena said:

Tko je po tebi i tvom dojmu osoba Isus Krist ,nemoj reci da nije osoba? Samo čovjek?

Isus Krist, Prvorođeno je nematerijalno biće u našem prostor-vremenu, koje je omogućilo rađanje svih bića koja će ikada postojati, zato se i kaže da je Otac preko Sina sve stvorio.

Poslije Isusa rođena su mnoga nematerijalna prva bića, ima ih nebrojeno mnogo, biblijski izraz za to je "mirijada" bića, dakle je mnoštvo osoba u pitanju a ne jedna, a ta se bića nazivaju Duh Sveti, i ta bića su napravila svemir i život na Zemlji, kao i nas ljude.

Pošto je Isus prvi koji se Bogu rodio, jer nema starijega od sebe, ima jedini po rođenju titulu "Sin Božji", svi mi smo isto sinovi i kćeri Božje, ali po rođenju svi imamo oca i majku, dakle starije od sebe, Isus nema, stariji je od Njega jedino Bog Otac.

Tako da je Isus (zajedno sa Duhom Svetim) Stvoritelj svemira i nas ljudi, eto ukratko.

1 hour ago, teodati said:

Apostoli su molili da vjeriju u Boga Oca ,Sina Isusa Krista i Duha Svetog.

1 hour ago, teodati said:

Isus Krist, Prvorođeno je nematerijalno biće u našem prostor-vremenu, koje je omogućilo rađanje svih bića koja će ikada postojati, zato se i kaže da je Otac preko Sina sve stvorio.

Poslije Isusa rođena su mnoga nematerijalna prva bića, ima ih nebrojeno mnogo, biblijski izraz za to je "mirijada" bića, dakle je mnoštvo osoba u pitanju a ne jedna, a ta se bića nazivaju Duh Sveti, i ta bića su napravila svemir i život na Zemlji, kao i nas ljude.

Pošto je Isus prvi koji se Bogu rodio, jer nema starijega od sebe, ima jedini po rođenju titulu "Sin Božji", svi mi smo isto sinovi i kćeri Božje, ali po rođenju svi imamo oca i majku, dakle starije od sebe, Isus nema, stariji je od Njega jedino Bog Otac.

Tako da je Isus (zajedno sa Duhom Svetim) Stvoritelj svemira i nas ljudi, eto ukratko.

Čitaš li tu Bibliju ili ti je netko prepričava? Bože ,oslobodi to he sve sto ću reći .

Edited by Magdalena

On 26. 11. 2025. at 20:13, Magdalena said:

Apostoli su molili da vjeriju u Boga Oca ,Sina Isusa Krista i Duha Svetog.

Čitaš li tu Bibliju ili ti je netko prepričava? Bože ,oslobodi to he sve sto ću reći .

No, i gdje tu piše u apostolskom vjerovanju da su to tri jednake osobe, nigdje, to je ljudska mašta, garant.

Za razliku od tebe, ja sam i te kako ne jednom nego više puta cijelu Bibliju proučio, pa ne vjerujem u ničije dogme, ni u katoličke, ni bilo koje druge crkve, kristalno mi je jasno o čemu Biblija govori, i da to nema veze sa učenjem ni jedne jedine kršćanske crkve danas u svijetu, sve pričaju dogme o Bibliji, zato i nema jedinstva oko toga, svaka crkva misli da je njena dogma o Bogu ona prava istina, možeš mislit.

Edited by teodati

20 hours ago, teodati said:

No, i gdje tu piše u apostolskom vjerovanju da su to tri jednake osobe, nigdje, to je ljudska mašta, garant.

Za razliku od tebe, ja sam i te kako ne jednom nego više puta cijelu Bibliju proučio, pa ne vjerujem u ničije dogme, ni u katoličke, ni bilo koje druge crkve, kristalno mi je jasno o čemu Biblija govori, i da to nema veze sa učenjem ni jedne jedine kršćanske crkve danas u svijetu, sve pričaju dogme o Bibliji, zato i nema jedinstva oko toga, svaka crkva misli da je njena dogma o Bogu ona prava istina, možeš mislit.

Jeli ovo ljudska mašta? Postanak 18,1 Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege.

Postanak 18,2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemlju

Postanak 18,3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge!

Postanak 18,4 Nek` se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.

Postanak 18,5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Ta k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!

Postanak 18,6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!

Postanak 18,7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi.

Postanak 18,8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali.

Tko su trojica pred kojim Abraham pada ničice?

Molim proucite Postanak 18 .i 19. poglavlje. Dobro proučite. Svi odgovori na vašu nedoumicu tu su izrečeni.

Magdalena, ovdje na temi "Sveti Duh" sam ti odgovorio na ovo tvoje doslovno tumačenje da je Abrahama posjetio sam Bog u obliku tri čovjeka, nije točno, prvo tri osobe ne postoje u Bogu, drugo, Abrahama su posjetili anđeli uzevši ljudski oblik, isto kao što je Gabrijel to učinio kada se javio Mariji, isto kao što su to anđeli učinili kada su uzimali ljudske kćeri sebi za žene, a ne da anđeli ne bi mogli i jesti i piti, dapače, dakle ni ovdje nigdje ne piše da su Bog tri osobe, dapače, eto.

On 25. 11. 2025. at 12:44, Magdalena said:

Pitao si gdje je u NZ ispunjenje tog prorocanstva. To o čipiranju mozes sebe zapitati .. Odgovore sam ti stavila u citatima.

Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Djela apostolska 2,22 "Izraelci, čujte ove riječi:Isusa Nazarećanina, čovjeka kojega Bog pred vama potvrdi silnim djelima, čudesima i znamenjima koja, kao što znate, po njemu učini među vama -

Hebrejima 2,6 Netko negdje posvjedoči: Što je čovjek da ga se spominješ, sin čovječji te ga pohađaš.

Hebrejima 2,7 Ti ga tek za malo učini manjim od anđela, slavom i časti njega ovjenča,

Hebrejima 2,8 njemu pod noge sve podloži. Kad mu, doista, sve podloži, ništa ne ostavi što mu ne bi bilo podloženo. Sad još ne vidimo da mu je sve podloženo,

Hebrejima 2,9 ali Njega, za malo manjeg od anđela, Isusa, vidimo zbog pretrpljene smrti slavom i časti ovjenčana da milošću Božjom bude svakome na korist što je on smrt okusio.

Hebrejima 2,10 Dolikovalo je doista da Onaj radi kojega je sve i po kojemu je sve - kako bi mnoge sinove priveo k slavi - po patnjama do savršenstva dovede Početnika njihova spasenja.

Hebrejima 2,11 Ta i Posvetitelj i posvećeni - svi su od jednoga! Zato se on i ne stidi zvati ih braćom,

Hebrejima 2,12 kad veli: Braći ću svojoj naviještat ime tvoje, hvalit ću te usred zbora.

Hebrejima 2,13 I još: Ja ću se u njega uzdati, i još: Evo, ja i djeca koju mi Bog dade.

Hebrejima 2,14 Pa budući da djeca imaju zajedničku krv i meso, i sam on tako postade u tome sudionikom da smrću obeskrijepi onoga koji imaše moć smrti, to jest đavla,

Hebrejima 2,15 pa oslobodi one koji - od straha pred smrću - kroza sav život bijahu podložni ropstvu.

Hebrejima 2,16 Ta ne zauzima se dašto za anđele, nego se zauzima za potomstvo Abrahamovo.

Hebrejima 2,17 Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan, da milosrdan bude i ovjerovljen Veliki svećenik u odnosu prema Bogu kako bi okajavao grijehe naroda.

Hebrejima 2,18 Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći.

Matej 4,10 Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi

Daniel 8,25 Zbog njegove lukavosti prijevara će uspijevati u njegovoj ruci. On će se uznijeti u svome srcu, iz čista mira upropastit će mnoge. Suprotstavit će se Knezu nad knezovima, ali će - ne rukom - biti skršen.

Tko se suprostavio stoni?

Ovo se tek treba dogoditi :

Otkrivenje 21,5 Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite.

Otkrivenje 21,6 I još mi reče: "Svršeno je! Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak! Ja ću žednomu dati s izvora vode života zabadava.

Otkrivenje 19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!

da ustonovimo
NISI dala NITI jedan jedini stih
gdje bi u NZ
bilo ISPUNJENJE toga proroštva !!!
.
Gdje su SINA G Yehoshuu u NZ zvali:
BOŽE Yehoshua SILNI
OČE
Yehoshua VJEČNI?

.

U kojem NZ stihu Yehoshui daju TA zvanja?
.
Kad je sam SIN G Yehoshua reko:
.
JA SAM BOG SILNI !
JA SAM OTAC VJEČNI !
,,,,,,,,,,,,,,,,,

On 25. 11. 2025. at 16:00, Magdalena said:

Moj Bog jeBog iz Biblije ,Otac ,Sin i Duh Sveti.

pito sam te za IME OSOBNO
NISI GA DAO
NE znaš ili tvoj bog, pardon više bošcu - BOGOVI
NEMAJU IME?
-----------
1.
daj ime-imena
2.
dokaži da si istinit a da nisi lažac
tako što ćeš dati 2-3 Biblijska stiha tipa
IME BOGova je ....???

Psalam 110,1 Od Davida. Psalam. kaže gospod mojem gospodinu: ”Sjedište meni s desna, da ja načinim od tvojih neprijatelja klupicu za tvoje noge!“

.

Imaš lažno prevedenu Bibliju
iz koje je izbačeno sa 7.000 mjesta
Sveto Ime Jedinoga Boga Oca
YHVH
.

Krivotvorina je to veća – što je OSOBNO IME
zamijenjeno sa TITULOM – Gospod/Gospodin,
koja se koristi i za stvorenja,
čime se izjednačuje stvorenje sa STVORITELJEM.

Uzmi ispravnije prevedenu – a tu krivotvorinu – baci
jer i tebe i druge krivo naučava,
tako da se ne zna TKO je BOG OTAC JEDINI
niti KAO MU JE SVETO IME.

Zašto ne koristiš ISTINITIJE prevedenu - Jeruzalemsku Bibliju?
https://biblija.biblija-govori.hr/index2.php?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi

ILI

Zašto ne koristiš Bibliju Kršćanska Sadašnjost?
https://biblija.ks.hr/biblija/Jahve (izbaci apokrife)

Provjeri u originalu Hebrejskom!
......

.

PSALAM 110,1
===========

.
PSALAM 110,1

Psalam. Davidov.

RIJEČ JAHVINA - GOSPODINU(ADONU) MOJEMU:

"SJEDI MI ZDESNA

dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ADON se upotrebljava za SVE!
ADONAI – SAMO UZ i ZA YHVH Boga Jedinoga Oca!

Riječ je OD Boga Oca Jahve Jedinoga.

Bog Otac Jahve dozvoljava svome Sinu Yehoshui,

da MU sjedne ZDESNA –

da SIN Yehoshua sjedne Zdesna Božjeg Jahvina Prijestolja
i to tek nakon zasluga – svoje smrti na zemlji.

SIN Yehoshua nije Bog.
Ne dozvoljava Bog – drugom Bogu da MU sjedne zdesna.

..............................

Jasno rečeno:
==========
DVIJE OSOBE ! !
--------------
1,
JEDNA JE BOG OTAC YHVH
2,
druga je SIN
od Boga Oca YHVH =

Gospodin Yehoshua
koji NIJE Bog

jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC - YHVH

=============

HOT

Psalms 110:1

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

(HOT+)  לדודH1732  מזמורH4210  נאםH5002  יהוהH3068  לאדניH113  שׁבH3427  לימיניH3225  עדH5704  אשׁיתH7896  איביךH341  הדםH1916  לרגליך׃H7272 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

govori JAHVE H3068 mom ADONU H113
…………………………………………………

ADON - H113

אדן    אדון  'âdôn  'âdôn  aw-done', aw-done'

From an unused root (meaning to rule); sovereign, that is, controller (human or divine): - lord, master, owner. Compare also names beginning with “Adoni-”.

..............................

Od neiskorišten korijen (što znači vladati), suverena, koji je, kontroler (ljudskog ili božanskog): - Gospodaru, gospodaru, vlasnik. Usporedi također imena počinju s "Adoni-".
-----------------------
ADON se upotrebljava i za LJUDE !!!!

Psalam 110,4 GOSPOD je to prisegao, on se neće pokajati zbog tog: ”Ti si svećenik za uvijek na način Melkisedekov.“

Psalam 110,4

Zakleo se Jahve i neće se pokajati: "Dovijeka ti si svećenik po redu Melkisedekovu!

.

SIN od Boga Jedinoga Oca JHVH – G Yehoshua
je VJEČNI SVEĆENIK Bogu svome Ocu YHVH

Svećenik je Sluga Bogu Ocu YHVH

Svećenik je posrednik između
ljudi i Boga Jedinoga Oca YHVH

Bog Jedini Otac YHVH je proglasio svoga SINA
G Yehoshuu kao Jedinog Velikog Svećenika.
===============

ZAHARIJA 6,13

On će sazdati Svetište JAHVINO i proslaviti se.
On će sjediti i vladati na prijestolju.
A DO NJEGA ĆE NA PRIJESTOLJU BITI SVEĆENIK.
Sklad savršen bit će među njima.

NZNZNZNZNZNZNZ

HEBREJIMA 2,17

Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan, da milosrdan bude i ovjerovljen VELIKI SVEĆENIK = SIN G YEHOSHUA -
 u odnosu prema Bogu = OCU YHVH -
 kako bi okajavao grijehe naroda.

HEBREJIMA 3,1

Stoga, braćo sveta, sudionici nebeskoga poziva, promotrite Apostola
I VELIKOGA SVEĆENIKA NAŠE VJERE - ISUSA:

HEBREJIMA 4,14

Imajući dakle velikoga VELIKOG SVEĆENIKA koji prodrije kroz nebesa –

ISUSA, Sina Božjega = OD BOGA JEDINOGA OCA YHVH -
 - čvrsto se držimo vjere.

HEBREJIMA 4,15

Ta nemamo takva VELIKOG SVEĆENIKA koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom.

HEBREJIMA 5,1

Svaki veliki svećenik, zaista, od ljudi uzet,

za ljude se postavlja u odnosu prema Bogu

da prinosi darove i žrtve za grijehe.

HEBREJIMA 5,5

Tako i Krist ne proslavi sam sebe POSTAVŠI SVEĆENIK,

nego ga proslavi Onaj koji mu reče:

Ti si sin moj, danas te rodih,

HEBREJIMA 5,6

po onome što pak drugdje veli:

ZAUVIJEK TI SI SVEĆENIK po redu Melkisedekovu.

HEBREJIMA 5,10

PROGLAŠEN OD BOGA VELIKIM SVEĆENIKOM po redu Melkisedekovu.

HEBREJIMA 7,11

Da se dakle savršenstvo postiglo po levitskom svećeništvu –

jer na temelju njega narod je dobio Zakon –

koja bi onda bila potreba da se po redu Melkisedekovu

postavi drugi svećenik i da se ne imenuje po redu Aronovu?

HEBREJIMA 7,12

Doista kad se mijenja svećeništvo, nužno se mijenja i Zakon.

HEBREJIMA 7,14

Poznato je da je Gospodin naš potekao od Jude,

plemena za koje Mojsije ništa ne reče s obzirom na svećenike.

HEBREJIMA 7,15

To je još očitije ako se drugi svećenik postavlja

po sličnosti s Melkisedekom:

HEBREJIMA 7,16

postao je svećenikom ne po Zakonu tjelesne uredbe,

nego snagom neuništiva života.

HEBREJIMA 7,17

Ta svjedoči se:

Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu.

HEBREJIMA 7,20

I to se nije zbilo bez zakletve.

Jer oni su bez zakletve postali svećenicima,

HEBREJIMA 7,21

a on sa zakletvom Onoga koji mu reče:

Zakleo se Gospodin i neće se pokajati:

"Zauvijek ti si svećenik".

HEBREJIMA 7,23

K tomu, mnogo je bilo svećenika

jer ih je smrt priječila trajno ostati.

HEBREJIMA 7,24

A on, jer ostaje dovijeka,

ima neprolazno svećeništvo.

HEBREJIMA 7,26

Takav nam Veliki svećenik i bijaše potreban –

svet, nedužan, neokaljan, odijeljen od grešnika i uzvišeniji od nebesa -

HEBREJIMA 7,27

koji ne treba da kao oni veliki svećenici danomice prinosi žrtve najprije za svoje grijehe, a onda za grijehe naroda. To on učini jednom prinijevši samoga sebe.

HEBREJIMA 7,28

Zakon doista postavi za velike svećenike ljude

HEBREJIMA 8,1

A glavno u ovom izlaganju jest:

takva imamo Velikog svećenika

koji sjede zdesna prijestolja Veličanstva na nebesima

HEBREJIMA 8,3

Doista, svaki se veliki svećenik postavlja da prinosi darove i žrtve.

Odatle je potrebno da i on ima što bi prinio.

HEBREJIMA 8,4

Svakako, da je na zemlji, ne bi bio svećenik

jer postoje oni koji po Zakonu prinose darove.

HEBREJIMA 9,11

KRIST se pak pojavi kao VELIKI SVEĆENIK budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru - nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja -

HEBREJIMA 9,25

Ne da mnogo puta prinosi samoga sebe kao što VELIKI SVEĆENIK

svake godine ulazi u Svetinju s tuđom krvlju;

HEBREJIMA 10,11

I svaki je svećenik dan za danom u bogoslužju te učestalo prinosi iste žrtve,

koje nikako ne mogu odnijeti grijeha.

HEBREJIMA 10,21

imamo i Velikog svećenika nad kućom Božjom.

HEBREJIMA 13,11

Jer tijela životinja, kojih krv veliki svećenik unosi za grijeh u Svetinju,

spaljuju se izvan tabora.

OTKRIVENJE 1,6

te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu:

Njemu slava i vlast u vijeke vjekova! Amen!

OTKRIVENJE 5,10

učinio si ih Bogu našemu kraljevstvom i svećenicima i kraljevat će na zemlji.

OTKRIVENJE 20,6

Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina.

te da se proslavi ime Gospodina našega Isusa

.

ISUS??? – Tko je taj?
Što znači ISUS? – Ništa dobro!

U IME SINA !!!-??? Što je U imenu SINA?

Osobna Imena se NE prevode!
TO je Međunarodni Zakon!

-----------------------

Bog Jedini Otac YHVH -  je dao SINU ime!

Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -

YEHOSHUA 
-------------
SIN je Židov i ima Židovsko ime
-------------

H3091 

יהושׁע    יהושׁוּע 

yehôshûa‛  yehôshûa‛  yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah

.................

From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua),

the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.

,,,,,,,,,,,,,,,,

Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua),

židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.

========
ŠTO je TO U Imenu SINA?
Točnije TKO je U Imenu SINA?

U Imenu SINA je
IME Boga Jedinog OcaYHVH!
................
TKO spašava?
SIN G Yehoshua?
NEEEEEEEE!!!!!!
Nego
Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.

SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?
Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!

Ako NE znaš točno ime Sina,
tada NE znaš ŠTO je Sin,
tada NE znaš da Sin NIJE i NEĆE NIKAD biti = Bog!

.....................

ISUS – ISUS
=====
IESOUS
lažno ime Mesije - pomazanika,
produkt grčko-rimske crkve.
---------

Hebreji su svojim imenima davali sufix ili prefix Yah(u)

da odaju slavu svome Bogu YAHUAH.

Npr EliYAHU (Ilija) YeshaYAHU (Izaija)

YirmiYAHU (Jeremija) ZecharYAH, YAHUel...

Čak i današnji premijer Izraela ima taj sufix Yahu- Benjamin NetanYAHU.

Dok su grci davali svojim imenima sufix SOUS/SUS/US

da odaju slavu svome bogu ZEUSU

(profesor John C. Metford- Dictionary of christian Lore and Legend)

Tako npr Olympius znači "hram ZEUSOV", Ephesus znači "kćer ZEUSOVA",

Mercurius znači "glasnik ZEUSOV", Hiereus znači "svečenik ZEUSOV",

Liceus znači "festival ZEUSA"...

zapitajte se onda što znači "IE-SOUS".

Ime IESOUS ne postoji u starim manuskriptima do sabora u Nikeji u 4 stoljeću.

Sva imena cara Konstantina imaju taj sufix:

Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus,

nije ni čudo da su ime Mesije koje odaje slavu Bogu YAHUAH (Yahusha)

promjenili u to bogohulno ime IESOUS.

Od grčkog Iesous nastalo je latinski Iesus pa kasnolatinski "ISUS".

Latinski jezik je službeni jezik katoličke crkve.

Riječ "SUS" na latinskom znači "SVINJA".

Danas na službenom jeziku svijeta- engleskom-

ne možemo reči JESUS (ĐIZUS) a da ne spomenemo ZEUSA (ZUS).

Nije ni čudo da u krščanstvu slave ISUSOV rođendan 25.12

jer toga datuma su i grci slavili rođendan ZEUSA.

U školi se uči da se vlastita imena ne prevode.
To je međunarodni zakon.
Mister Black je mister Black a ne mister Crni.
Moje ime je Zoran i u Njemačkoj i u Japanu.

----------

(Tit 2:11-14)

TITU 2,10

ne pronevjeruju, nego neka im iskazuju svaku dobru vjernost

da u svemu budu ures nauku Spasitelja našega, Boga.

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je naš Iskonski Spasitelj?

Bog Jedini Otac YHVH.

Ne G Yehoshua.
TKO je spasio MRTVOGA SINA G Yehoshuu?
Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH.

--------------

TITU 2,11

Pojavila se doista milost Božja,
spasiteljica svih ljudi;

,,,,,,,,,,,,,,,

Čija milost? – Božja!

Što je milost Božja? – Spasiteljica svih ljudi.

Tko je Glavni Spasitelj?

Bog Jedini Otac YHVH.

Ne SIN G Yehoshua.
Tko je spasio MRTVOGA SINA G Yehoshuu?
Bog Jedini Otac YHVH!

--------------

TITU 2,12

odgojila nas da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu,
.................

TITU 2,13

iščekujući blaženu nadu i
pojavak slave VELIKOGA Boga
 i
Spasitelja našega Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,
VELIKI BOG i mali isusek!
Sam SIN G Yehoshua TO kaže - IVAN 14,28.

Tko će se pojaviti? – Bog Jedini Otac YHVH i SIN G Yehoshua.
Dvije OSOBE.

SIN G Yehoshua je titulirani spasitelj OD Boga Oca YHVH.

Ali i nadalje je Bog YHVH Jedini Spasitelj zato jer je Jedini Bog.
Tko je spasio MRTVOGA SINA, G Yehoshuu?
Bog Jedini Otac YHVH – VRHOVNI SPASITELJ.

SIN ne zna kad će ga njegov Bog Jedini Otac YHVH
ponovno poslati kao poslanika na zemlju,
zato jer SIN G Yehoshua NIJE BOG.

Prvo će doći Poslanik SIN G Yehoshua
da pobije SVE ljude kojima BOG JEDINI
NIJE OTAC YHVH.

Nakon toga dolazi Bog Jedini Otac YHVH.

ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.'" (Iv 8:23-24)

...

IVAN 8,24 – JA JESAM
=======     

IVAN 8,24    

Stoga vam i rekoh: Umrijet ćete u grijesima svojim.

Uistinu, ako ne povjerujete da

JA JESAM,

umrijet ćete u grijesima svojim.
....................
Povjerujete u TO da
JA JESAM
SIN od Boga Jedinoga Oca
YHVH

Povjerujete u TO da
JA JESAM
KRIST = mesija = pomazanik od Boga Jedinoga Oca
YHVH
(DJELA APOSTOLSKA 2,36)
..................

.

YHVH ------------ JESAM

H3068 ------------H1961

היה ---------------- יהוה

yehôvâh --------- hâyâh

yeh-ho-vaw' ----- haw-yaw'

=======

glagolski oblik Jesam – glagola BITI
 – nema nikakove veze sa

Osobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – YHVH.

=======
Jesam je samo obični glagoski oblik glagola BITI.

Jesam govore i svi ljudi u svakodnevnom razgovoru.

Jesam nije ništa posebno.

Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinu

Da bi dokazali svoju neistinu –

da je SIN G Yehoshua = Bog Otac YHVH.

=====

-
Ime Boga Jedinoga Oca =
YEHÔVÂH
Ime SINA = YEHÔSHÛA‛   
-------------

YEHÔVÂH NIJE = YEHÔSHÛA‛   
===========

YEHÔVÂH --------------- YEHÔSHÛA‛   

H3068 ----------------H3091

יְהוֹשֻׁעַ  -----------------יהוה

yehôvâh ------------ yehôshûa‛   

yeh-ho-vaw' ------- yeh-ho-shoo'-ah
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Yehoshua = Yehova spašava
zato je u imenu Yehoshua i Ime Boga Oca – Yehova
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO spašava?
SIN G Yehoshua?
NEEEEEEEE!!!!!!
Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.

SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?
Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!

--------

16 hours ago, piramida4 said:

PSALAM 110,1

Psalam. Davidov.

RIJEČ JAHVINA - GOSPODINU(ADONU) MOJEMU:

"SJEDI MI ZDESNA

dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama

Psalam 110,1 Reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojima.

Psalam 110,1 Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

Psalam 110,1 Reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojima.

Evo i Jeruzalemska i Šariceva i Danicic-Karađićeva u sva tri prijevoda isti je smisao. Gospodin je naziv za Boga. A to sto antikrsisti nazivaju ljude gospodom i gospođama ,rade zato da se narugaju Bogu . Ja nikoga ne oslovljavam gospodine ,nikad niti ću, osim Gospodina Boga . Tako sam naucila i svoje bližnje. Uvijek se Bogu obraćam sa tim riječima. On je JEDINI GOSPODIN.

Nadalje u Starom Zavjet Bog se naziva Jahve ,dok u Novom Zavjetu svaka osoba Trojstva naziva se različitim imenima. Od Imena Otac ,Sin,Duh Sveti,Gospodin,Bog ,Sila ,Svevišnji ,Sveti ,Bog vječni ,Knez Mira ,Kralj Kraljeva,Gospodar gospodara ,Vojskovođa na vojskama, Istina,Put,Život,Alfa i Omega . Bas zbog toga da se očituje da su sva TROJICA JEDNO . Svaki radi po Svom karatketru i po Svojoj osobnosti .

15 hours ago, Maki said:

Kritična greška. U Svetoj Trojici postoji samo jedan uzrok, a to je Bog Otac. Sv. Fotije Carigradski jako koncizno to objašnjava:

"Pošto je Otac načelo i uzrok ne zbog prirode Božanstva, nego zbog ipostasnog svojstva, i pošto Ipostas Očeva ne uključuje Sina, to Sin ne može biti načelo i uzrok. Filioque ustvari razdvaja Očevu Ipostas na dva dela, ili Ipostas Sina čini delom Očeve Ipostasi. Učenjem o Filioque Sveti Duh je dva puta odmaknut od Oca, i otuda ima mnogo niži rang nego Sin. Ako Duh Sveti ishodi i od Sina, onda od triju Božanskih Lica samo Duh Sveti ima više nego jedan početak (αρχη). Učenjem o ishođenju Duha i od Sina, Otac i Sin ispadaju bliži jedan drugome nego Otac i Duh, pošto Sinu pripada ne samo Očeva priroda nego i Očevo lično svojstvo. Ishođenje Duha od Sina je ili isto kao i ono od Oca, u kom se slučaju razlika među Licima gubi mešanjem svojstava, ili je različito, u kom slučaju postoji protivnost u Svetoj Trojici. Dvostruko ishođenje se ne može pomiriti sa principom, da ono što nije zajedničko svima trim Licima, isključivo pripada samo jednome od triju Lica. Ako Duh ishodi i od Sina, zašto ne bi nešto ishodilo i od Duha, da bi se na taj način očuvala ravnoteža među Božanskim Licima? Učenjem o ishođenju Duha i od Sina, Otac se pokazuje kao pristrasan prema Sinu.

Prvo, ne postoje tri osobe u Bogu, to je ljudska dogma a ne nešto što je sam Isus propovijedao, drugo, Biblija jasno kaže da je sve po Sinu nastalo, dakle i Duh Sveti:

Ivan 1,1

U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.

Ivan 1,2

Ova bijaše u početku u Boga

Ivan 1,3

Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.

Ivan 1,4

U njoj bijaše život, i život bijaše Svjetlost ljudima.

Ivan 1,5

Svjetlost zasvijetli u tami; ali tama ga ne obuze.

Ivan 1,6

Poslan je bio čovjek od Boga, kojemu bijaše ime Ivan.

Ivan 1,7

Ovaj dođe za svjedočanstvo, da svjedoči za Svjetlost, da svi vjeruju po njemu.

Ivan 1,8

On ne bijaše Svjetlost, nego da svjedoči za Svjetlost.

Ivan 1,9

Svjetlost istinita, koje prosvjetljuje svakoga čovjeka, dođe na svijet.

Ivan 1,10

Na svijetu bijaše, svijet je po njemu postao; i svijet ga nije spoznao.

treće, po starosti je Otac oduvijek, Sin je prvi rođen, a Duh Sveti poslije Sina, eto, o tome Biblija govori, e da.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.