December 28, 2025Dec 28 comment_5466 On 25. 12. 2025. at 9:33, Magdalena said:Jeli Otac Bog? Jest. Kad Krist Isus Kaze " Ja i Otac ,Jedno smo !" Kaže :Ja Sin Isus Krist i Otac koji je Bog ,Jedno smo. Ako je Otac Bog onda mu Sin nije nista drugo nego Bog.Je li kaže Bog da su muž i žena jedno telo...nisu više dva tela nego jedno...Je li onda muž žena? Je li žena muž? Ne naravno... Muž je poglavar ženi, kao što je Hrist poglavar crkvi, tako je i Bog Jehova poglavar Isusu.On 25. 12. 2025. at 9:33, Magdalena said:Sad ti i Kainos mozete reci da smo i mi sinovi Bozji. Jesmo ,ali Posinjeni (usvojeni :formalno i pravno" proglaseni sinovima ,djecom Bozjom u legalnom, zakonskom postupku u kojem se onaj koji nije prirodno rođen kao sin proglašava sinom sa svim dužnostima i pravima sina, što uključuje i pravo nasljeđivanja), a sve to miloscu i voljom Bozjom :Gal 4:4-7 (4) A kada dođe punina vremena, odasla Bog Sina svoga: od žene bi rođen, Zakonu podložan (5) da podložnike Zakona otkupi te primimo posinstvo. (6) A budući da ste sinovi, odasla Bog u srca vaša Duha Sina svoga koji kliče: "Abba! Oče!" (7) Tako više nisi rob nego sin; ako pak sin, onda i baštinik po Bogu.Dakle Isus Krist je oduvijek Sin Božji ,Bog nije kao vjernici posinjen nego su vjerni po Kristu dobili Posinstvo. Bez Krista Boga nikad ga necemo dobiti. Pa se vidite kako silno ,istinito i moćno govori Gospodin Isus Krist ,osobno: Ivan 14,6 Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.Ivan 14,7 Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.Rom 8:12-17 (12) Dakle, braćo, dužnici smo, ali ne tijelu da po tijelu živimo! (13) Jer ako po tijelu živite, umrijeti vam je, ako li pak Duhom usmrćujete tjelesna djela, živjet ćete. (14) Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. (15) Ta ne primiste duh robovanja da se opet bojite, nego primiste Duha posinstva u kojem kličemo: "Abba! Oče!" (16) Sam Duh susvjedok je s našim duhom da smo djeca Božja; (17) ako pak djeca, onda i baštinici, baštinici Božji, a subaštinici Kristovi, kada doista s njime zajedno trpimo, da se zajedno s njime i proslavimo.Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.Naveo sam ti primer gde Sinovi(množina) Božji dolaze i staju pred Boga...Budući da su Oni Sinovi Božji, je su li Oni Bogovi? Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5467 On 25. 12. 2025. at 18:35, Ljubav said:Napisala si Duh. Pa kako onda treća osoba može biti Sveti Duh. Nema logičke!Ja sam muško. Izvini što sam se tebi u predhodnom postu obratio u muškom rodu...nisam primetio.Ja i ne kažem da je SD treća osoba. Ja kažem da je SD Očeva delujuća sila. Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5468 10 minutes ago, Magdalena said:Sve sto sam citirala od Izaije do Ivana ,od pocetka do kraja Biblija je rijec Bozja . Krist je Riječ. Pusti moje tumacenje čitaj sve.Znam ja da bi ti naradije vadio samo ono sto se tebi sviđa iz Biblije ,ali ne ide to tako.I tebi je porucio: Biblija, Matej 11,4-6: "Isus im odgovori: "Idite i javite Ivanu, što čujete i vidite: "Slijepi vide, hromi hodaju, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromašnima se navješćuje Radosna vijest. Blagoslovljen je onaj, kome ja nisam povod spoticanja.Tri člana Trojstva pojavljuju se zajedno, ali različito, na Isusovom krštenju. Dok Isus izlazi iz vode, Duh silazi na Njega poput goluba dok se Očev glas čuje s neba koji govori da je zadovoljan svojim ljubljenim Sinom (Marko 1,10-11).I tebi Hrist kaže 'ja sam Sin Božji'... a Bog Otac sa neba kaže 'ovo je Sin moj, njega poslušajte'...a ti pričaš nešto sasvim drugačije. Pa koga slušaš Ti? Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5472 6 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Božiji Sin...ili...Bog Sin...Imamo ;"Bog Djed" koji je Duh Sveti koji jedini prebiva u Svjetlosti jer je Sama Svjetlost, impersonalni -neobličan, time negledljivi Bog, sušti JHVH, sam je izvor svih oblika tako što je sebi dodjelio dvije forme zvane Otac i Sin"Bog Otac" koji je prva emanacija iz Duha Svetog. Kraljuje u Nebesima nad Nebesima"Bog Sin" koji je preemanacija iz Duha Svetog. Kraljuje na Nebesima"Bog Sin Čovječji" koji je emanacija Sina Božjeg, u svojoj posljednjoj inkarnaciji zove se Jehošua, Isus Nazarećanin,koji je trenutno kod svoga Oca - Sina Božjeg i čeka svoju kraljevsku inauguraciju na zemlji i tada se ispunjava Isusova mriječ - data mi je sva vlast na Nebu i na zemlji. Time se ispunjava i Božji ukaz da sva sveta stvorenja trebaju gledati Boga "licem u lice".Oni na Nebesima nad Nebesima gledaju svoga Boga.Oni na Nebesima gledaju svoga Boga.Oni na zemlji gledat će svoga Boga.I svi će znati da je njihov Bog "dio" jednog Boga.Židovi između dva hrama znali su da na globalnom Nebu postoje dvije sile, dvije Bog forme. Jedino nisu znali da će Bog Duh Sveti sebi dodjeliti i treću formu. Ovo trenutno izgleda ne zna niko osim mene. Ja lako razrješavam teološku problematiku odnosa između Sina Božjeg i Sina Čovječjeg kad se u starom zavjetu njih dvojica i susreću a prvi za drugog kaže da je Bog Izraelov. Prvi ujedno kaže da će Izrael spasiti pomoću drugog JHVH (Hošea 1:7). Kad mnoga starozavjetna proročanstva govore da će JHVH doći na zemlju, spašavati Izrael i zakraljevati u Jeruzalemu onda se to odnosi na Boga Sina Čovječjega kojem će "zdesna" biti 144000 zemaljskim "pobjednika" ili kraljeva. Jer Sin Božji ne dolazi sa Neba na zemlju jer je "gore" te je "zdesna" Bogu Ocu te kraljuju zajedno na dvostrukturalnom Nebu.6 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Ovo prvo Isus govori, a ovo drugo Ti. Još me pozivaš da verujem tebi. Neću.To prvo što Isus govori ja nikad nisam opovrgao i za razliku od tebe ja znam što znači "Sin Božji". I kad sam te pozivao da mi vjeruješ onda sam navodio primjere i dokaze koji objašnjavaju da imamo dvije JHVH pojavnosti u SZ. Pa ako u SZ imamo infrormaciju da će Jehova doći na zemlju spašavati Izrael i da će pri tome imati crvene krvave haljine od ubijanja neprijatelja, a takvu informaciju o crvenim haljinama u Otkrivenju imamo i za Isusa onda to znači da imamo jednu istu osobu vezano za isti događaj. A takvih je primjera još dosta. Dakle ja nisam varalica niti zabludjeli teolog, ja dajem sunčane i svjetle primjere te ih objašnjavam u najboljem svjetlu. I sve što ovdje pišem u velikolm postotku uče i razumiju razni istraživači biblije, a ja takvom učenju dajem glazuru i krajnija razrješenja. I ponekad znam reći, a to zna i Kainos da imam nova vrhunska teološka znanja koja na forumima uopće ne izlažem i to znanje čeka specijalno objavljivanje sa autorskim pravima jer ne dozvoljavam da na moj račun se neki "kite perjem" i izlazu "svoje" spoznaje. Ujedno objašnjavam kakav sam kontakt imao sa Isusom i što mi je simbolično poručio i kad sam spoznao tu simboliku. Ne bi se trebao hvaliti da mi ne želiš vjerovati jer sve ovo što napisah po pitanju biblijskih dokaza sam i iznio i to mi niko ne može biblijski osporiti. Ako se ipak hvališ onda samo jedeš svoju bljuvotinu...je ti ne mogu pomoći.6 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Ja sam Hristov i slušaću Hrista.Bolje išta nego ništa, jogunasti dječače. A što će od toga tvoga biti ja ne znam jer ne znam gdje je granica Jehošuine milosti, u svakom slučaju želim ti da budeš "iznad crte". Edited December 28, 2025Dec 28 by Slap Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5473 1 minute ago, ĆiĆoLiNo said:Je li kaže Bog da su muž i žena jedno telo...nisu više dva tela nego jedno...Je li onda muž žena? Je li žena muž? Ne naravno...Muž je poglavar ženi, kao što je Hrist poglavar crkvi, tako je i Bog Jehova poglavar Isusu.Naveo sam ti primer gde Sinovi(množina) Božji dolaze i staju pred Boga...Budući da su Oni Sinovi Božji, je su li Oni Bogovi?2. Timoteju 1,7 Jer nam Bog ne dade duha bojažljivosti, nego jakosti i ljubavi i razboritosti.2. Timoteju 1,8 Ne stidi se dakle svjedočanstva Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova, nego podnosi s menom za evanđelje po sili Boga,2. Timoteju 1,9 Koji nas je spasio i pozvao zvanjem svetim, ne po djelima našim, nego po svojoj odluci i milosti, koja nam je dana u Kristu Isusu prije vječnih vremena.2. Timoteju 1,10 A sad se je objavila pojavom Spasitelja našega Isusa Krista, koji uništi smrt, a obasja život i neraspadljivost evanđeljemIsus je objasnio da kada bi sam od sebe govori tko je, da bi tada sam slavu svoju tražio, i da to ne bi bio validan argumenat, već da drugi sami trebaju to prosuditi na osnovu onoga što sami vide, ali i na osnovu osvjedočenja Božjim duhom ,evo na srpskom mozda ces bolje razumjeti :"Ako ja svedočim za sebe, svedočanstvo moje nije istinito. Ima drugi koji svedoči za mene; i znam da je istinito svedočanstvo što svedoči za mene. Vi poslaste k Jovanu, i posvedoči vam za istinu;" (Jovan 5,31-33) Isus objašnjava da nema potrebe da sam dokazuje ko je, jer tko već živi po svjetlosti koju ima, lako će prepoznati tko je zaista On: "Ko hoće Njegovu volju tvoriti, razumeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim. Koji govori sam od sebe, slavu svoju traži;" (Jovan 7,17-18) Mimo svjesti o realnoj potrebi za božanskim Mesijom, svako može na osnovu atributa koje Isus sebi pripisuje sam logički zaključiti da Isusa pored ljudske odlikuje i Njegova božanska priroda. Ako Krist nije Bog, onda pouzdanje u Krista je kršenje Prve Božje zapovjedi , jer uzdanje u bilo koga osim jednoga Boga jeste stavljanje tog covjeka na mesto samog Boga. Ako Isus ne bi bio Bog, tada bismo mi kršili Prvu Božju zapovjed "Nemoj imati drugih Bogova uza me." (2.Mojsijeva 20,3) kada bismo Isusu pridavali ulogu Spasitelja koju On sam sebi pridaje kada kaže: "A Isus im reče: Ja sam hleb života: " (Jovan 6,35) "Ja sam vrata k ovcama." (Jovan 10,7) "Ne boj se, Ja sam prvi i poslednji," (Otkrivenje 1,17) "Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života." (Jovan 8,12) "A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće." (Jovan 11,25) Kada bi neko stvorenje ovo govorilo za sebe ? Nikad. Bog je "Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja? A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga. I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima." (Matej 16,15-17) "A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene." (Jovan 15,26) "I poglavar sveštenički odgovarajući reče Mu: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos sin Božji? Reče mu Isus: Ti kaza. Ali ja vam kažem: odsele ćete videti Sina čovečijeg gde sedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskim. Tada poglavar sveštenički razdre haljine svoje govoreći: Huli na Boga; šta nam trebaju više svedoci? "Isus im odgovori: Ne stoji li napisano u zakonu vašem: Ja rekoh: bogovi ste? Ako one nazva bogovima kojima reč Božija bi, i pismo se ne može pokvariti; Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš, što rekoh: Ja sam Sin Božji?" (Jovan 10,33-36Ivan 8 46„Koji me od vas kori za grijeh? Ako li istinu govorim, zašto mi ne verujete?“I tebi pitanje logicno ,moze li nas čovjek spasiti i moze li čovjek biti bez grijeha? Moze li čitati tvoje misli neki čovjek? Moze li čuti tvoju molitvu neki čovjek na nebu? Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5474 17 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:njega poslusajteIsusa Krista poslusajte zapovjeda Bog Otac. Jelu to znaci da je covjeku prepustio poslusnost umjesto sebi Bogu? Sta Bog Otac kaze kome moramo biti poslusni? Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5477 17 minutes ago, Slap said:Imamo ;"Bog Djed" koji je Duh Sveti koji jedini prebiva u Svjetlosti jer je Sama Svjetlost, impersonalni -neobličan, time negledljivi Bog, sušti JHVH, sam je izvor svih oblika tako što je sebi dodjelio dvije forme zvane Otac i Sin"Bog Otac" koji je prva emanacija iz Duha Svetog. Kraljuje u Nebesima nad Nebesima"Bog Sin" koji je preemanacija iz Duha Svetog. Kraljuje na Nebesima"Bog Sin Čovječji" koji je emanacija Sina Božjeg, u svojoj posljednjoj inkarnaciji zove se Jehošua, Isus Nazarećanin,koji je trenutno kod svoga Oca - Sina Božjeg i čeka svoju kraljevsku inauguraciju na zemlji i tada se ispunjava Isusova mriječ - data mi je sva vlast na Nebu i na zemlji. Time se ispunjava i Božji ukaz da sva sveta stvorenja trebaju gledati Boga "licem u lice".Oni na Nebesima nad Nebesima gledaju svoga Boga.Oni na Nebesima gledaju svoga Boga.Oni na zemlji gledat će svoga Boga.I svi će znati da je njihov Bog "dio" jednog Boga.Židovi između dva hrama znali su da na globalnom Nebu postoje dvije sile, dvije Bog forme. Jedino nisu znali da će Bog Duh Sveti sebi dodjeliti i treću formu. Ovo trenutno izgleda ne zna niko osim mene. Ja lako razrješavam teološku problematiku odnosa između Sina Božjeg i Sina Čovječjeg kad se u starom zavjetu njih dvojica i susreću a prvi za drugog kaže da je Bog Izraelov. Prvi ujedno kaže da će Izrael spasiti pomoću drugog JHVH (Hošea 1:7). Kad mnoga starozavjetna proročanstva govore da će JHVH doći na zemlju, spašavati Izrael i zakraljevati u Jeruzalemu onda se to odnosi na Boga Sina Čovječjega kojem će "zdesna" biti 144000 zemaljskim "pobjednika" ili kraljeva. Jer Sin Božji ne dolazi sa Neba na zemlju jer je "gore" te je "zdesna" Bogu Ocu te kraljuju zajedno na dvostrukturalnom Nebu.To prvo što Isus govori ja nikad nisam opovrgao i za razliku od tebe ja znam što znači "Sin Božji". I kad sam te pozivao da mi vjeruješ onda sam navodio primjere i dokaze koji objašnjavaju da imamo dvije JHVH pojavnosti u SZ. Pa ako u SZ imamo infrormaciju da će Jehova doći na zemlju spašavati Izrael i da će pri tome imati crvene krvave haljine od ubijanja neprijatelja, a takvu informaciju o crvenim haljinama u Otkrivenju imamo i za Isusa onda to znači da imamo jednu istu osobu vezano za isti događaj. A takvih je primjera još dosta. Dakle ja nisam varalica niti zabludjeli teolog, ja dajem sunčane i svjetle primjere te ih objašnjavam u najboljem svjetlu. I sve što ovdje pišem u velikolm postotku uče i razumiju razni istraživači biblije, a ja takvom učenju dajem glazuru i krajnija razrješenja. I ponekad znam reći, a to zna i Kainos da imam nova vrhunska teološka znanja koja na forumima uopće ne izlažem i to znanje čeka specijalno objavljivanje sa autorskim pravima jer ne dozvoljavam da na moj račun se neki "kite perjem" i izlazu "svoje" spoznaje. Ujedno objašnjavam kakav sam kontakt imao sa Isusom i što mi je simbolično poručio i kad sam spoznao tu simboliku. Ne bi se trebao hvaliti da mi ne želiš vjerovati jer sve ovo što napisah po pitanju biblijskih dokaza sam i iznio i to mi niko ne može biblijski osporiti. Ako se ipak hvališ onda samo jedeš svoju bljuvotinu...je ti ne mogu pomoći.Bolje išta nego ništa, jogunasti dječače. A što će od toga tvoga biti ja ne znam jer ne znam gdje je granica Jehošuine milosti, u svakom slučaju želim ti da budeš "iznad crte".Iz poštovanja prema sagovorniku, uvek pročitam svaku reč koju napiše...tako i tvoju. Ali, rekoh više puta, ne mogu prihvatiti termine koji ne dolaze od Boga Oca...niti dolaze od Božjeg Sina Isusa. Ne mogu ja dodavati Boga dedu, niti Boga Sina...kada nigde decidno niko nije tako rekao. Meni su te finese u razumevanju važne. Tebi neke druge.Hvala ti što mi želiš dobro...nekada sam čini mi se rekao, a ako nisam sada ću...ja smatram da svako ko srcem traži Boga, ima spasenje...pa i Ti. Vidi se da ga srcem tražiš. Naravno, važan je i onaj savesni aspekt života.A što se tiče mene...i to sam nekada rekao. Ako Hrist kaže da je Sin Božji, ja tu stavim tačku i ne idem dalje. Jedno je sigurno, Hrist ne može lagati. Zašto bi na sudu od mene nešto drugo tražio, osim svoje Reči, kada je On ISTINA?! Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5482 27 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Iz poštovanja prema sagovorniku, uvek pročitam svaku reč koju napiše...tako i tvoju.Ali, rekoh više puta, ne mogu prihvatiti termine koji ne dolaze od Boga Oca...niti dolaze od Božjeg Sina Isusa. Ne mogu ja dodavati Boga dedu, niti Boga Sina...kada nigde decidno niko nije tako rekao. Meni su te finese u razumevanju važne. Tebi neke druge.Hvala ti što mi želiš dobro...nekada sam čini mi se rekao, a ako nisam sada ću...ja smatram da svako ko srcem traži Boga, ima spasenje...pa i Ti. Vidi se da ga srcem tražiš. Naravno, važan je i onaj savesni aspekt života.A što se tiče mene...i to sam nekada rekao. Ako Hrist kaže da je Sin Božji, ja tu stavim tačku i ne idem dalje. Jedno je sigurno, Hrist ne može lagati. Zašto bi na sudu od mene nešto drugo tražio, osim svoje Reči, kada je On ISTINA?!Tko je sin čovjekov ,čovjek . Tko je rođeni Sin Božij, Bog . Isus Krist je Bog i čovjek. " Probudi se ti što spavaš i zasvjetlit će ti Krist" -Isus Krist u svojoj riječi. Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5490 36 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:A što se tiče mene...i to sam nekada rekao. Ako Hrist kaže da je Sin Božji, ja tu stavim tačku i ne idem dalje.Pojam "Sin BOžji" ima svoje kontekstualno značenje i simbolično značenje a nikada doslovno. Krist je posebni sin Božji i postojao je prije sveg stvaranja (Ivan 1:3)dok se za mene i tebe ne može nikad reći da smo doslovni sinovi božji već potencijalno usvojeni sinovi, a to je sasvim nešto drugo.36 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Jedno je sigurno, Hrist ne može lagati. Zašto bi na sudu od mene nešto drugo tražio, osim svoje Reči, kada je On ISTINA?!Koliko je kome obvezna mogućnost data toliko mira i ispuniti. Ako ne razumiješ što su apostoli shvaćali za pojam Sin Božji, nije strašna stvar a ako ti je moja malenkost to objašnjavala onda si ti u problemima, a kolikim ja ne znam. U svakom slučaju dato ti je više a nisi primio više. Ne laže Krist ali ne laže niti Toma pred njim, a ti si taj koji smišlja što je Toma mislio. Imaš pravo na to. I ja imam pravo teoretizirati i to činim. Meni je Isus na živom iskustvo pokazao da mi je spasio život i pri tom mi pokazao i objasnio da je to učinio na osnovi svoje bog sveprisutnosti i apsolutne kontrole nad svakim opasnim predmetima leda koji su padali sa neba oko mene. Meni je dakle dato da znam da je Isus Bog i to mi je on čak i slikovito i objasnio, i kad bi ja to zanegirao onda bi to bilo puno strašnije od onog što ti činiš i kako ti negiraš njegovo bog svojstvo. Ja sam pažljiv, oprezan, Kristu zahvalan na njegovom otkrivenju meni, i Kristo bojazan čovjek. Ako moje riječi ne prepoznaš kao ne-laž i važan dio mog dokazivanja Krista kao Boga onda si opet u problemima jer će ti se vagati savjest na sudu. Pazi da te savjest ne osudi, i ona je u igri. Edited December 28, 2025Dec 28 by Slap Pošalji Sticker
December 28, 2025Dec 28 comment_5495 28 minutes ago, Magdalena said: " Probudi se ti što spavaš i zasvjetlit će ti Krist" -Isus Krist u svojoj riječi.Treba ga i razumjeti, to su velike unutarnje borbe i velika dugogodišnja ulaganja u jednu ideju, važna stavka po kojoj će se suditi, te niko ne skače na drugu granu a da je već nije zahvatio jednom rukom, osjetivši da ista nije fatamorgana već mogućnost sigurnog prenošenja tijela uz malo vještine. Jedan novčiš ima dvije strane te je svako od nas dugo sagledavao ideju je li Isus Bog ili stvorenje. To što je dugo sagledavao i dugo sa drugima raspravljao znači samo jedno; data ti je mogućnost da tuđe argumente sagledaš a ne samo da svoje tvrdo izlažeš. Pošalji Sticker
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje